Google+
Doel:€250.00
Donaties:€70.25

Per saldo:€-179.75

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-01-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door tijgernootje
Vandaag om 14:40:04
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Rob Moerkerken
Vandaag om 14:31:46
Aansturing analoge baan met Arduino PWM en bezetmelder GBM-1 (Tams Elektronik) door 72sonett
Vandaag om 14:29:32
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door Rondje_HO
Vandaag om 14:23:14
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door tijgernootje
Vandaag om 14:21:52
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Sicco Jan
Vandaag om 14:19:51
Wie helpt mij zoeken na diefstal. door Rondje_HO
Vandaag om 14:18:41
Artitec 2018, het speculaas-draadje...... door Bert van Gelder
Vandaag om 14:17:43
Nieuws over oud spul in Colombia door 72sonett
Vandaag om 14:17:39
Verlichting in Roco wagon 54225 en 54226: een fotoverslag door Rondje_HO
Vandaag om 14:15:29
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Klaas Zondervan
Vandaag om 14:10:43
Nieuwbouw Zevenheuvelenbaan H0 - digitaal DCC door ErikW
Vandaag om 14:10:20
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door VAM65
Vandaag om 14:02:32
Bidib, wat is dat? door Martin Domburg
Vandaag om 13:55:35
Raadplaatje door chrvdv37402
Vandaag om 13:55:22
Brekina 2018, meer DAFjes door Ronald69
Vandaag om 13:34:39
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
Vandaag om 12:43:50
Station 2.0 door Leen Kievit
Vandaag om 12:05:52
Youtube vondst: een "cabview" treinreis van Hanoi naar Ninh Binh, Vietnam door Rondje_HO
Vandaag om 11:11:57
Storm door Hoontje
Vandaag om 10:49:32
Piko/Gutzold BR 52 2006 met kondenztender door Rockerbox2
Vandaag om 10:47:58
NL Baan in Canada door Wim Vink
Vandaag om 10:33:24
Dahinterhofen im Bau door Ernst Jorissen
Vandaag om 09:07:47
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door gvandersel
Vandaag om 08:59:46
trix köf 22107 loopt niet door fleischmannh0
Vandaag om 08:52:20
LS Models 2017 door Dennis1984
Vandaag om 08:03:20
CNC leverancier houten digitaal door Bart spruitje
Vandaag om 05:51:25
Jagerndorfer 2018 door Dion
Vandaag om 00:28:48
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Jes
Vandaag om 00:00:06
H0 uitbreiding kerstbaantje TK2018-01 door Norway13
18 januari 2018, 23:52:34
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 6978 keer)

djessy12

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #75 Gepost op: 25 november 2017, 10:53:22 »
Nico,

Is het mogelijk om de adressen vanaf 512 te laten beginnen.
Werk met een eerste versie intellibox met softwareversie 2.0.
De eerste adressen zijn gereserveerd door S88.
En ik wil beide gebruiken

Gr,
Koos

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 669
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #76 Gepost op: 25 november 2017, 11:18:12 »
Hallo Koos,

Het is helaas niet mogelijk om de adressen vanaf 512 te laten beginnen in de huidige versie van ArLoco.
Die lopen echt van 1 t/m 256.
Een versie waarin dat wel kon gaf wat problemen.
Maar wellicht ga ik daar nog eens naar kijken.

Mvg
Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #77 Gepost op: 25 november 2017, 12:45:02 »
Hoi Nico,

Bij ons op de club hebben we een Arloco op de modulebaan ingebouwd. Nu blijkt dat hij af en toe een bezetmelding blijft doorgeven terwijl er niets op dat blok staat. Uiteindelijk staan dus alle treinen stil omdat dat blok bezet blijft. Het kan een half uurtje goed gaan en dan treedt het weer op. Na een reset kunnen we weer verder. We gebruiken koploper trouwens. We gaan nog de laatste Arloco software laden maar heb jij enig idee waar we aan kunnen denken wat de oorzaak kan zijn?

Groetjes, Martin
Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 669
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #78 Gepost op: 25 november 2017, 12:50:26 »
Hallo Martin,

Zie je ook niet in Putty dat hij wordt vrij gegeven?
Heb je al eens in debug mode gekeken wat er gebeurt met de betreffende sensor?
Als ArLoco wel een vrijmelding stuurt kan het zijn dat Koploper dat niet op pikt.

Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #79 Gepost op: 25 november 2017, 12:56:13 »
Hoi Nico, in de debug mode kun je zien dat Arloco deze ingang bezet blijft houden. Misschien moeten we even een andere ingang kiezen om te kijken of het probleem zich verplaatst?

Groet Martin
Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 669
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #80 Gepost op: 25 november 2017, 13:04:44 »
Je kunt het allicht proberen.
Kijk eens met een multimeter of de ArLoco-ingang ook laag blijft.
Als er een Okkie voor zit kan ook daar het probleem zitten.
Verbreek dan eens de verbinding tussen Okkie en ArLoco voor de betreffende sensor op het moment dat de sectie vrij gegeven had moeten zijn.
Als er dan alsnog een vrijgave komt, zit het probleem in de Okkie.

Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #81 Gepost op: 25 november 2017, 13:13:34 »
Nico,

Gaan we proberen allemaal. Bedankt!

Club staat een beetje onder hoogspanning vanwege de presentatie in Houten digitaal  ;D

Martin
Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #82 Gepost op: 16 december 2017, 19:28:03 »
Hallo Nico en medespoorders,

Helaas was ik niet in staat naar Houten te gaan maar gisteravond heb ik gehoord dat het probleem opgelost is. De oorzaak van dit probleem lag idd aan de hardware. Een van de ingangen gaf na bepaalde tijd een bezetmelding en dit bleef zo tot een reset. De ingang is omgezet naar een andere ingang op de okkie en toen was het probleem opgelost. Er is niets mis met de software.

Groetjes, Martin

Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 669
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #83 Gepost op: 17 december 2017, 16:21:53 »
Mooi  (y)
Eind goed al goed :D

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 669
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #84 Gepost op: 05 januari 2018, 10:56:56 »
Handleiding verbeterd

In de handleiding van de ArLoco stond er een fout in het schema van de ArLoco.
Hierin ontbrak weerstand R26 (Met dank aan Leo Ooms)
De verbeterde handleiding kan worden gedownload van arcomora.wordpress.com/download

Mvg
Nico