Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.65

Per saldo:€-230.35

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Fleischmann lok 65014 rij probleem door klusser
Vandaag om 08:18:39
Nestor, 107 NRS, SS 13 door gtw6016
Vandaag om 06:55:43
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 02:35:14
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door Reinout van Rees
Vandaag om 02:12:27
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door roadster36
Vandaag om 00:58:33
Van Swarzach naar Swarzburg door SBBcargo
Vandaag om 00:01:30
Modelspoorfabrikanten en hun "fantasiemodellen" door NS1220
23 april 2018, 23:42:56
Marklin loc's rijden niet digitaal, andere merken wel door laurent
23 april 2018, 23:38:25
Foto/Filmtopic Laurent door laurent
23 april 2018, 23:32:23
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Cottage Railways
23 april 2018, 23:18:49
Koploper ongekoppeld hoofdvormsein geeft alleen Hp2 door Geert_1
23 april 2018, 23:16:23
3D/RM IG: Onshape - Wateringbury Railway Station door Hans van de Burgt
23 april 2018, 23:04:41
Combe Halt, Brits smalspoor door GD
23 april 2018, 22:34:30
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
23 april 2018, 22:31:40
Analoge DC-treinen aangestuurd met Dinamo en Itrain. Ervaringen. door borotof
23 april 2018, 22:29:46
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
23 april 2018, 22:14:41
Bouw Baan d'Angstel van tBrandsma door tbrandsma
23 april 2018, 21:50:59
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Edsko Hekman
23 april 2018, 21:29:08
Raadplaatje door Illya Vaes
23 april 2018, 21:17:20
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
23 april 2018, 20:47:34
  

Auteur Topic: Arcomora: ARLOCO bezetmelder  (gelezen 10259 keer)

djessy12

  • Offline Offline
  • Berichten: 1
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #75 Gepost op: 25 november 2017, 10:53:22 »
Nico,

Is het mogelijk om de adressen vanaf 512 te laten beginnen.
Werk met een eerste versie intellibox met softwareversie 2.0.
De eerste adressen zijn gereserveerd door S88.
En ik wil beide gebruiken

Gr,
Koos

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #76 Gepost op: 25 november 2017, 11:18:12 »
Hallo Koos,

Het is helaas niet mogelijk om de adressen vanaf 512 te laten beginnen in de huidige versie van ArLoco.
Die lopen echt van 1 t/m 256.
Een versie waarin dat wel kon gaf wat problemen.
Maar wellicht ga ik daar nog eens naar kijken.

Mvg
Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #77 Gepost op: 25 november 2017, 12:45:02 »
Hoi Nico,

Bij ons op de club hebben we een Arloco op de modulebaan ingebouwd. Nu blijkt dat hij af en toe een bezetmelding blijft doorgeven terwijl er niets op dat blok staat. Uiteindelijk staan dus alle treinen stil omdat dat blok bezet blijft. Het kan een half uurtje goed gaan en dan treedt het weer op. Na een reset kunnen we weer verder. We gebruiken koploper trouwens. We gaan nog de laatste Arloco software laden maar heb jij enig idee waar we aan kunnen denken wat de oorzaak kan zijn?

Groetjes, Martin
Met vriendelijke groet, MartinH0

Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #78 Gepost op: 25 november 2017, 12:50:26 »
Hallo Martin,

Zie je ook niet in Putty dat hij wordt vrij gegeven?
Heb je al eens in debug mode gekeken wat er gebeurt met de betreffende sensor?
Als ArLoco wel een vrijmelding stuurt kan het zijn dat Koploper dat niet op pikt.

Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #79 Gepost op: 25 november 2017, 12:56:13 »
Hoi Nico, in de debug mode kun je zien dat Arloco deze ingang bezet blijft houden. Misschien moeten we even een andere ingang kiezen om te kijken of het probleem zich verplaatst?

Groet Martin
Met vriendelijke groet, MartinH0

Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #80 Gepost op: 25 november 2017, 13:04:44 »
Je kunt het allicht proberen.
Kijk eens met een multimeter of de ArLoco-ingang ook laag blijft.
Als er een Okkie voor zit kan ook daar het probleem zitten.
Verbreek dan eens de verbinding tussen Okkie en ArLoco voor de betreffende sensor op het moment dat de sectie vrij gegeven had moeten zijn.
Als er dan alsnog een vrijgave komt, zit het probleem in de Okkie.

Nico

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #81 Gepost op: 25 november 2017, 13:13:34 »
Nico,

Gaan we proberen allemaal. Bedankt!

Club staat een beetje onder hoogspanning vanwege de presentatie in Houten digitaal  ;D

Martin
Met vriendelijke groet, MartinH0

Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

MartinH0

  • Offline Offline
  • Berichten: 81
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #82 Gepost op: 16 december 2017, 19:28:03 »
Hallo Nico en medespoorders,

Helaas was ik niet in staat naar Houten te gaan maar gisteravond heb ik gehoord dat het probleem opgelost is. De oorzaak van dit probleem lag idd aan de hardware. Een van de ingangen gaf na bepaalde tijd een bezetmelding en dit bleef zo tot een reset. De ingang is omgezet naar een andere ingang op de okkie en toen was het probleem opgelost. Er is niets mis met de software.

Groetjes, Martin

Met vriendelijke groet, MartinH0

Als je 't niet probeert wordt het nooit wat.

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #83 Gepost op: 17 december 2017, 16:21:53 »
Mooi  (y)
Eind goed al goed :D

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #84 Gepost op: 05 januari 2018, 10:56:56 »
Handleiding verbeterd

In de handleiding van de ArLoco stond er een fout in het schema van de ArLoco.
Hierin ontbrak weerstand R26 (Met dank aan Leo Ooms)
De verbeterde handleiding kan worden gedownload van arcomora.wordpress.com/download

Mvg
Nico

cadeboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 26
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #85 Gepost op: 20 februari 2018, 13:19:00 »
Hoi Nico

Heb de op de club een vreemde situatie, soms dan valt de arloco in storing en krijg ik geen melding binnen als ik dan de usb er aan hang en met de software de arloco uitlees dan zie je het setup menuutje over het beeld heen scrollen. Soms volstaat het de dr5000 even de rode knop in te duwen en daarna weer de zwarte maar soms moet ik echt voledig de spanning er afhalen.  Dan moet ik weer met pc arduino in normaal stand zetten. De rode led van de arloco blijft in deze situatie ook contsatnt branden. Kun je mij helpen.

Casper

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #86 Gepost op: 20 februari 2018, 15:25:55 »
Hallo Casper,

Citaat
valt de arloco in storing
Bedoel je dat de ArLoco soms spontaan in configuratie toestand gaat? Alleen dan brandt de (rode) statusled continue.
Dan moet je inderdaad via de PC met Putty weer terug naar 'Normal mode'.
Zoniet, waaruit bestaat dan die storing? En wat is dan het effect van de rode of zwarte knop op de DR5000?. Bij inschakelen wordt automatisch de Arloco 'gevraagd' om alle sensors te melden.
Gebruik je soms input 1? Die kun je niet gebruiken voor stroomdetectie. Als de USB kabel er aan zit geeft dat ongewenste signalen naar de Arduino.

Mvg
Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 170
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #87 Gepost op: 02 maart 2018, 16:17:36 »
Hallo Nico,

Ik heb een baan met Arduino (Arloco) bezetmelders met stroomdetectie volgens het Loconet-T protocol eindelijk aangesloten.
De eerste Arduino heeft de adressen 1 t/m 16 voor het schaduwstation.

Ik gebruik 1 melder per blok, omdat het niet zo nauw kijkt waar de trein precies in het blok stopt.
Als ik een blok inrij zie ik op de Arduino de statusled gaan branden dus ik weet dat er signaal binnenkomt.
De locs reageren ook in de blokken want ik kan rijden.

Echter in de DR5000 centrale zie ik geen bezetmelding verschijnen.

Het aantal S88 melders staat daar op 0 ( ik had ergens gelezen dat dit soms problemen kon geven).

Iemand een suggestie waar ik naar zou kunnen kijken?

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 690
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #88 Gepost op: 02 maart 2018, 22:47:47 »
Bedoel je dat je niks ziet in het meldingenscherm van de DR5000?
Zelf vind ik dat een nogal onduidelijk scherm waarin de meldingen niet altijd goed te zien zijn.
Maar wat doet je PC programma? Zijn ze daar wel te zien? in bv iTrain, Koploper of TrainController.
Als je ze daar ook niet ziet kan het zijn dat je een verkeerd digitaal systeem gekozen hebt. Voor de DR5000 met LocoNet gebruik je het algemene LocoNet systeem. Dus niet van Lenz of zo.

Nico

heuvelbaan

  • Offline Offline
  • Berichten: 170
    • opbouw blog treinbaan
Re: Arcomora: ARLOCO bezetmelder
« Reactie #89 Gepost op: 03 maart 2018, 09:36:37 »
Bedoel je dat je niks ziet in het meldingenscherm van de DR5000?
Zelf vind ik dat een nogal onduidelijk scherm waarin de meldingen niet altijd goed te zien zijn.

Klopt daar zie ik niks. Het scherm is inderdaad erg onduidelijk.

Citaat
Maar wat doet je PC programma? Zijn ze daar wel te zien? in bv iTrain, Koploper of TrainController.
Als je ze daar ook niet ziet kan het zijn dat je een verkeerd digitaal systeem gekozen hebt. Voor de DR5000 met LocoNet gebruik je het algemene LocoNet systeem. Dus niet van Lenz of zo.

Nico

Ik werk met Rocrail maar ook daar zie ik niks, maar dat lijkt me logisch omdat ik in de DR5000 ook niks zie.
Wil het stapje voor stapje uitpluizen dus eerst de meldingen in de DR5000 zichtbaar hebben.

Groet Marco