Google+
Doel:€250.00
Donaties:€105.75

Per saldo:€-144.25

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-10-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

3D/RM IG: Onshape - Wateringbury Railway Station door Hans van de Burgt
Vandaag om 08:16:43
Witte spoorstaven in Italie door fc_del_nordeste
Vandaag om 01:34:05
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door fc_del_nordeste
Vandaag om 01:23:53
Oplagegrootte van bepaald model door Chris
Vandaag om 01:22:25
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door könings
Vandaag om 00:47:59
Mogelijke trein met WO II krijgsbuit in Polen door prutser
Vandaag om 00:47:11
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 00:38:36
Roco motor werkt niet goed door Wim Ros
Vandaag om 00:25:32
Heb ik hier een keerlus? door Wim Ros
Vandaag om 00:23:27
BNLS-Module: "Bh0UB's" door nighttrain1
Vandaag om 00:16:18
Project Halleberg door Marco EB
21 oktober 2017, 23:39:30
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door tuurtje
21 oktober 2017, 23:33:58
Gezocht: decals voor NS-Buffetrijtuig door manette-z
21 oktober 2017, 23:32:46
Roco NS Hippel omnummeren door 5166
21 oktober 2017, 23:30:16
PWM met frequentieregeling met Arduino t.b.v. besturing analoge DC-treinbaan door dickkoning
21 oktober 2017, 23:10:02
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
21 oktober 2017, 23:04:36
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
21 oktober 2017, 23:01:59
Ferrocarril de Sóller (Mallorca, H0m) door lokloods
21 oktober 2017, 22:50:34
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
21 oktober 2017, 22:48:55
Digikeijs DR4024 servo decoder - maximale uitslag servo's door Bert_Apd
21 oktober 2017, 22:31:27
Bruntendijk gelegen aan de Jankelijn. door lokloods
21 oktober 2017, 22:20:48
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
21 oktober 2017, 22:12:07
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
21 oktober 2017, 21:43:43
Roßnitz door Falcon10
21 oktober 2017, 21:15:08
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door St00mboy
21 oktober 2017, 20:58:58
Logo-op-museummaterieel discussie door Bastaard
21 oktober 2017, 20:52:46
BMB 00-modulebaan, Scenery door St00mboy
21 oktober 2017, 20:24:34
Nederlandse hulpverleningsvoertuigen in model door ddv
21 oktober 2017, 20:05:54
Een continentale baan in Engeland door St00mboy
21 oktober 2017, 20:01:07
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
21 oktober 2017, 19:53:43
  

Auteur Topic: Nu nog beginnen met Twin-center?  (gelezen 5353 keer)

Haarlems Spoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 268
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #15 Gepost op: 10 januari 2017, 21:35:04 »
@bastaard " ding is nu bijna 20 jaar op de markt. En een USB aansluiting ontbreekt"

Daarvoor kun je een RS323 to USB converter (kabel) gebruiken. Mocht dit nodig zijn om in de toekomst bijv. met koploper-programma i.c.m. PC te gaan rijden.   
Groet;
Jeroen

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #16 Gepost op: 10 januari 2017, 21:38:19 »
Karst,  hoe kies ik dan de functies hoger dan 8?

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9203
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #17 Gepost op: 10 januari 2017, 21:39:38 »
Ook daar zijn betere oplossingen voor: http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-78652967/USB-LocoNet-Interface.html

Ik weet natuurlijk niet hoeveel de startset is afgeprijsd, maar voor deze 35 Euri extra heb je best een state of the art LocoNet systeem, waar je jaren mee vooruit kunt. Of het moet zijn, dat je ideeen hebt om je baan via je smartphone of tablet te gaan besturen... ;)


Grtzz & suc6,

Karst

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9203
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #18 Gepost op: 10 januari 2017, 21:44:08 »
- Loc kiezen zoals normaal (#Lok + loknummer)
- #Lok en nog een keer #Lok,
- de TC laat dan F.... zien,
- tik via keyboard het functienummer in en druk op <enter>
- dan wordt de huidige stand getoond,
- met de + en - knoppen is de stand te wijzigen


Grtzz,

Karst

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #19 Gepost op: 10 januari 2017, 21:46:40 »
Geweldig. Nooit geweten. Ik ga het binnenkort eens proberen. Dank je!

Gr. Frits

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Kassenbarg

  • Offline Offline
  • Berichten: 211
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #20 Gepost op: 10 januari 2017, 21:51:02 »
Ik weet nog een nieuw startset voor 500 euri te koop maar dat is wat te gortig voor me.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7732
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #21 Gepost op: 10 januari 2017, 22:17:45 »
Had,

Met Firmware update 2.0 functies tot 65535... ;)

Verder nisk mis met een twincenter. Gewoon een mooie LocoNet centrale. Het enige is, dat de wisseldefinitie wat 'gewoehnungsbeduerftig' is.

Het TC werkt met een speciale mapping voor magneetartikelen.



Niet na, en met de upgrade naar 2.0

Verder prima centrale gewoon doen. USB-LocoNet interface eraan en de centrale kan nog jaren mee.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9203
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #22 Gepost op: 10 januari 2017, 22:27:08 »
Je bedoeld de wissels Wim ?

De funkties werken zeker weten wel, wit het ook niet meer,  daarom eerst geprobeerd ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7732
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #23 Gepost op: 10 januari 2017, 23:10:33 »
Yep de wisseladressering zelfde als met de IB.

Funktionen (ausführliche Beschreibung ist auf der CD enthalten):

 Fortlaufende Adressen von Weichen und Signalen

Das TWIN-CENTER kann wahlweise so eingestellt werden,

dass Adressen von Weichen und Signalen automatisch

fortlaufende Anschlüsse an Magnetartikeldecodern verwenden.

Das Zuordnen von Adressen zu Ausgängen von Magnetartikeln

entfällt.

Groetjes
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2017, 23:13:50 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 792
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #24 Gepost op: 11 januari 2017, 09:10:28 »
Het zijn goede centrale's en zeker met loconet kun je nog jaren vooruit.

Een nadeel is en blijven zowel de druk- als de draaiknoppen. Werken een tijd goed, maar op een gegeven moment doen ze niet meer wat je wilt. En dan moet hij via Hobbytime gerepareerd worden.

Als je gebruik wil maken van de computer en de centrale alleen een doorgeef luik is, is dit geen probleem.

Je kunt ook via een app op je telefoon of tablet een locomotief besturen.
H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

tijgernootje

  • Offline Offline
  • Berichten: 7293
  • Treinen ontsporen niet,dan ligt de rails verkeerd
    • treinen foto's 1 op 1 zowel modern als museum spul
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #25 Gepost op: 11 januari 2017, 12:54:08 »
Druk en draaiknoppen zijn een nadeel ?
In dat geval zijn een multimuis,een z21,een pc met koploper en toetsenbord,feitelijk ook je telefoon(onder het touch scherm zitten immers ook "knoppen" ) en al het overige met knoppen ook niks.
ALLES wat je gebruikt slijt,daar ontkom je niet aan,e.e.a. is afhankelijk van de kwaliteit van het product alsook van hoe vaak het word gebruikt  ;)
Wat zou iemand trouwens weerhouden om een IB of TC open te schroeven en het vuil weg te halen zodat dat in elk geval geen problemen meer kan opleveren ?
(want minuscuul vuil wat tussen knoppen gaat zitten is ook een mogelijke reden dat iets dienst weigert)

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 792
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #26 Gepost op: 11 januari 2017, 13:08:39 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #27 Gepost op: 11 januari 2017, 18:49:10 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

http://www.ollismodellbahnseite.de/intellibox.htm

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 913
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #28 Gepost op: 11 januari 2017, 19:41:57 »
Hi All,

Ik heb mijn TwinCenter al meer dan 10 jaar en ben er gewoon heel tevreden over, zeker in combinatie met Koploper. Als er dus een goedkope startset is gewoon doen.
De vrije wisseladressen vind ik zelf erg makkelijk. Je kunt de wissels overal op aansluiten en toch een nette schakel volgorde houden. Mijn testwissel heeft adres 99 en ik heb gelukkig geen 25 decoders nodig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7732
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #29 Gepost op: 11 januari 2017, 22:31:17 »
Nu Dirk, niemand heeft die nodig ook niet de gebruikers van de Twin-Center zonder upgrade. Ik denk dat jij het niet helemaal begrepen hebt en wat zaken voor je zelf door elkaar haalt of het erg moeilijk maakt voor andere gebruikers die meelezen.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net