Google+
Doel:€250.00
Donaties:€63.95

Per saldo:€-186.05

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-09-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-module: "Grasland" door Stedahult
Vandaag om 13:30:36
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 13:27:44
3D-printer / plotter: welke meest geschikt voor vakwerkbrug? door Reinout van Rees
Vandaag om 13:23:23
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 13:22:07
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Marco EB
Vandaag om 13:21:42
's-Heer Heinkenspolder door Reinier Z.
Vandaag om 13:18:25
BNLS-Werkspoor - Pimp my LimaRossi Mat '46 Muizeneus door Besselspoor
Vandaag om 13:17:26
3D/RM-IG: Mitchell's hoekje door ingenium
Vandaag om 13:15:38
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Thowra
Vandaag om 13:12:02
Aanpassen printplaat E50 van Roco door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:07:32
Een baan naar SBB en BLS voorbeeld......Göschensteg door Swiss_fan
Vandaag om 12:40:15
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 12:35:44
Opstelsporen onder of achter de tafel door phdirk
Vandaag om 12:33:37
Geknoei in 0 door Henk ho/0
Vandaag om 12:08:35
Verzameltopic foto's uniformering Nederlands spoorwegpersoneel van toen tot nu door j.ossebaar
Vandaag om 12:03:40
25 jaar geleden door Rondje_HO
Vandaag om 11:27:02
Schaal 0, HSM Buikje in messing door FritsT
Vandaag om 11:24:18
Ervaring met Brawa 4yg Umbauwagen, H0, tweerail door 44
Vandaag om 11:22:50
3D/RM: SGM in N, geprint in kleur door Mitchell
Vandaag om 11:02:09
Terschellinger Spoor door FritsT
Vandaag om 10:33:48
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
Vandaag om 09:09:23
Rijkskantoor Kempensberg Groningen, hoe verdiepingen maken? door Paul de Goede
Vandaag om 08:28:41
Raadplaatje door henk
Vandaag om 06:34:52
VERPLAATST: Müt mc2004, Nederlandstalige handleiding gezocht door Bert van Gelder
Vandaag om 00:20:00
Müt mc2004, Nederlandstalige handleiding gezocht door RobertH
Vandaag om 00:06:51
Roco z21 centrale: kun je ook thuis router gebruiken i.p.v. bijgeleverde router? door Hans Grasmaijer
18 september 2017, 23:36:52
Jerry's baan weer verder door jerrytrein
18 september 2017, 23:09:24
Gezocht: decals voor NS-Buffetrijtuig door janw
18 september 2017, 22:39:13
3D/RM IG: Onshape - Pixton Hill Mill 1:76 door Tom Z.
18 september 2017, 22:37:49
Baanbouw Bosje77 door bosje77
18 september 2017, 22:28:10
  

Auteur Topic: Nu nog beginnen met Twin-center?  (gelezen 5322 keer)

Haarlems Spoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 268
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #15 Gepost op: 10 januari 2017, 21:35:04 »
@bastaard " ding is nu bijna 20 jaar op de markt. En een USB aansluiting ontbreekt"

Daarvoor kun je een RS323 to USB converter (kabel) gebruiken. Mocht dit nodig zijn om in de toekomst bijv. met koploper-programma i.c.m. PC te gaan rijden.   
Groet;
Jeroen

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 726
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #16 Gepost op: 10 januari 2017, 21:38:19 »
Karst,  hoe kies ik dan de functies hoger dan 8?

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9199
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #17 Gepost op: 10 januari 2017, 21:39:38 »
Ook daar zijn betere oplossingen voor: http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-78652967/USB-LocoNet-Interface.html

Ik weet natuurlijk niet hoeveel de startset is afgeprijsd, maar voor deze 35 Euri extra heb je best een state of the art LocoNet systeem, waar je jaren mee vooruit kunt. Of het moet zijn, dat je ideeen hebt om je baan via je smartphone of tablet te gaan besturen... ;)


Grtzz & suc6,

Karst

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9199
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #18 Gepost op: 10 januari 2017, 21:44:08 »
- Loc kiezen zoals normaal (#Lok + loknummer)
- #Lok en nog een keer #Lok,
- de TC laat dan F.... zien,
- tik via keyboard het functienummer in en druk op <enter>
- dan wordt de huidige stand getoond,
- met de + en - knoppen is de stand te wijzigen


Grtzz,

Karst

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 726
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #19 Gepost op: 10 januari 2017, 21:46:40 »
Geweldig. Nooit geweten. Ik ga het binnenkort eens proberen. Dank je!

Gr. Frits

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Kassenbarg

  • Offline Offline
  • Berichten: 211
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #20 Gepost op: 10 januari 2017, 21:51:02 »
Ik weet nog een nieuw startset voor 500 euri te koop maar dat is wat te gortig voor me.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7680
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #21 Gepost op: 10 januari 2017, 22:17:45 »
Had,

Met Firmware update 2.0 functies tot 65535... ;)

Verder nisk mis met een twincenter. Gewoon een mooie LocoNet centrale. Het enige is, dat de wisseldefinitie wat 'gewoehnungsbeduerftig' is.

Het TC werkt met een speciale mapping voor magneetartikelen.



Niet na, en met de upgrade naar 2.0

Verder prima centrale gewoon doen. USB-LocoNet interface eraan en de centrale kan nog jaren mee.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9199
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #22 Gepost op: 10 januari 2017, 22:27:08 »
Je bedoeld de wissels Wim ?

De funkties werken zeker weten wel, wit het ook niet meer,  daarom eerst geprobeerd ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7680
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #23 Gepost op: 10 januari 2017, 23:10:33 »
Yep de wisseladressering zelfde als met de IB.

Funktionen (ausführliche Beschreibung ist auf der CD enthalten):

 Fortlaufende Adressen von Weichen und Signalen

Das TWIN-CENTER kann wahlweise so eingestellt werden,

dass Adressen von Weichen und Signalen automatisch

fortlaufende Anschlüsse an Magnetartikeldecodern verwenden.

Das Zuordnen von Adressen zu Ausgängen von Magnetartikeln

entfällt.

Groetjes
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2017, 23:13:50 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 792
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #24 Gepost op: 11 januari 2017, 09:10:28 »
Het zijn goede centrale's en zeker met loconet kun je nog jaren vooruit.

Een nadeel is en blijven zowel de druk- als de draaiknoppen. Werken een tijd goed, maar op een gegeven moment doen ze niet meer wat je wilt. En dan moet hij via Hobbytime gerepareerd worden.

Als je gebruik wil maken van de computer en de centrale alleen een doorgeef luik is, is dit geen probleem.

Je kunt ook via een app op je telefoon of tablet een locomotief besturen.
H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

tijgernootje

  • Offline Offline
  • Berichten: 7258
  • Treinen ontsporen niet,dan ligt de rails verkeerd
    • treinen foto's 1 op 1 zowel modern als museum spul
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #25 Gepost op: 11 januari 2017, 12:54:08 »
Druk en draaiknoppen zijn een nadeel ?
In dat geval zijn een multimuis,een z21,een pc met koploper en toetsenbord,feitelijk ook je telefoon(onder het touch scherm zitten immers ook "knoppen" ) en al het overige met knoppen ook niks.
ALLES wat je gebruikt slijt,daar ontkom je niet aan,e.e.a. is afhankelijk van de kwaliteit van het product alsook van hoe vaak het word gebruikt  ;)
Wat zou iemand trouwens weerhouden om een IB of TC open te schroeven en het vuil weg te halen zodat dat in elk geval geen problemen meer kan opleveren ?
(want minuscuul vuil wat tussen knoppen gaat zitten is ook een mogelijke reden dat iets dienst weigert)

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 792
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #26 Gepost op: 11 januari 2017, 13:08:39 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 726
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #27 Gepost op: 11 januari 2017, 18:49:10 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

http://www.ollismodellbahnseite.de/intellibox.htm

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 903
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #28 Gepost op: 11 januari 2017, 19:41:57 »
Hi All,

Ik heb mijn TwinCenter al meer dan 10 jaar en ben er gewoon heel tevreden over, zeker in combinatie met Koploper. Als er dus een goedkope startset is gewoon doen.
De vrije wisseladressen vind ik zelf erg makkelijk. Je kunt de wissels overal op aansluiten en toch een nette schakel volgorde houden. Mijn testwissel heeft adres 99 en ik heb gelukkig geen 25 decoders nodig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7680
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #29 Gepost op: 11 januari 2017, 22:31:17 »
Nu Dirk, niemand heeft die nodig ook niet de gebruikers van de Twin-Center zonder upgrade. Ik denk dat jij het niet helemaal begrepen hebt en wat zaken voor je zelf door elkaar haalt of het erg moeilijk maakt voor andere gebruikers die meelezen.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net