Google+
Doel:€250.00
Donaties:€9.65

Per saldo:€-240.35

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 14-07-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn-baan, HOe. door NS264
Vandaag om 08:47:51
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 08:43:56
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 08:43:21
MSC HET SPOOR - Chateau Migraine door NS264
Vandaag om 08:40:20
Problemen Zwolle - Kampen. door henk
Vandaag om 08:29:54
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door MWS
Vandaag om 08:26:37
Baan in Los Angeles door Karst Drenth
Vandaag om 07:37:03
Haagse PCC 1308 + 2104 door Henk Boshuyzen
Vandaag om 07:35:18
REE loc met ESU: of geluid, of rijden? door zuylen
Vandaag om 06:30:34
digikeijs 4018 door hannes62
Vandaag om 04:54:35
NL Baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 01:09:02
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door NS264
15 juli 2018, 23:46:02
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door NS264
15 juli 2018, 23:42:00
Bouw van een NCS rijtuig C10c jaren dertig door St00mboy
15 juli 2018, 23:36:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
15 juli 2018, 23:18:46
Opdracht fotowedstrijd juli/augustus: meerdere vormen van transport door NS264
15 juli 2018, 23:10:03
Egyptisch smalspoor ( 0e ) door sdz1976
15 juli 2018, 23:05:53
Oersik in schaal 1 door sdz1976
15 juli 2018, 22:58:49
Vraag over seinnummering DB door Wim Hesselink
15 juli 2018, 22:42:45
Westlandbaan door Tulpendaal
15 juli 2018, 22:14:55
  

Auteur Topic: Koploper ziet bezetmelders niet  (gelezen 3657 keer)

Steen

  • Offline Offline
  • Berichten: 205
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #15 Gepost op: 13 maart 2015, 12:10:41 »
Beste mensen,

Het werkt!!
De clou zat inderdaad in het zetten op adres 65.
Maar dan moet je in het testprogramma natuurlijk wel naar beneden scrollen om de adressen 65.1 t/m 65.8 te kunnen zien. Dat is zo simpel dat ik het over het hoofd gezien heb.
Wim Ros heeft mij in zijn retourmail heel duidelijk uitgelegd wat ik doen moest en me ook opmerkzaam gemaakt op dat naar beneden scrollen.
Maar iedereen hartelijk dank voor het meedenken.
Ik ben bang dat ik jullie hulp nog wel vaker zal moeten inroepen.
Maar voorlopig kan ik het weekend weer mooi vooruit met de "Handleiding voor beginners"

Vriendelijke groet: Geert S.
Schaal N  Geen tijdperk; Geen bepaalde nationaliteit; Ik rommel maar wat aan.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2485
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #16 Gepost op: 24 november 2017, 15:50:47 »
Ik haak even in op dit al wat oudere draadje. Dit draadje was één van de hits bij het zoeken naar een oplossing voor mijn probleem, dat sterk op het bovenstaande lijkt.

Wat is de kwestie:

In mijn projectje 's-Heer Heinkenspolder (elders op dit forum) wil ik gaan werken met Koploper. Ik ben aan het programmeren en aan het testen. Het meeste gaat goed, maar ook ik krijg de bezetmeldingen niet binnen in Koploper. Ik heb al allerlei handleidingen gelezen en uitgebreid gezocht op internet, maar ik kom er niet uit. Erg frustrerend, te meer daar ik een aantal jaren geleden een testbaantje had waarop ik wel alles werkend kreeg.

Configuratie:

- Koploper 9.1
- Multimaussysteem
- Rosoft s88XpressnetLI_USB + Rosoft s88SD16-N bezetmelders

Omdat ik er niet uitkwam, ben ik momenteel zo simpel mogelijk aan het testen met maar 1 16-voudige bezetmelder, waarop momenteel 1 testspoortje aangesloten zit. Misschien dat ik hierbij al een denkfout maak, maar dat hoor ik dan wel.

Zo zit het aangesloten (zwart tweelingsnoertje komt van de Roco-versterker):



Zo is de XpressnetLI ingesteld:



Zo zijn de database-instellingen:



En zo de instellingen van de bezetmelders:



Ik kan vanuit Koploper een loc laten rijden, licht schakelen en wissels omzetten. Als leek zou ik dan denken dat de communicatie in orde is. Maar bezetmelding, ho maar. De verwachting is dat bezetmelder 65.1 reageert op een loc, maar er gebeurt niets:



En voor de goede orde: Ook alle andere nummers in het testprogramma reageren niet.

Na herhaaldelijk alles controleren, instellingen nalopen, en de s88SD16-n en patchkabel verwisselen voor een andere, is mijn inspiratie wel een beetje op. Heeft er nog iemand een suggestie?

- Testopstelling oké, of maak ik daar een denkfout mee?
- Iets verkeerd aangesloten?
- Toch ergens een instelling fout die ik niet zie?
- Misschien de s88XpressnetLi_USB defect? Ik heb deze onlangs overgenomen van een andere hobbyist, dus je weet het nooit, maar ik weet niet hoe ik dit kan testen.

Uiteraard weet ik dat ik dat laatste aan Wim kan vragen, die zal ik ook wel benaderen. Maar misschien dat iemand zo 1-2-3 een fout ziet bij de andere punten?
Reinier

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #17 Gepost op: 24 november 2017, 16:02:00 »
Hmmm, aantal bezetmelders staat op 0 bij onderhouden digitale onderdelen. Weet niet of dat wat uitmaakt.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2485
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #18 Gepost op: 24 november 2017, 16:44:20 »
Ik kan die instelling in ieder geval niet wijzigen, dus ik ben er daarom vanuit gegaan dat daar het probleem niet kan zitten.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2485
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #19 Gepost op: 24 november 2017, 17:27:27 »
Inmiddels contact met Wim, die supersnel reageerde op mijn mail. Wordt vervolgd.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2485
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #20 Gepost op: 24 november 2017, 21:05:08 »
Het probleem is opgelost! Aansluitingen en instellingen waren prima, daar lag het niet aan. Wim vermoedde dat de s88xPressnetLI defect was, en dat blijkt te kloppen. Hij heeft hem omgewisseld voor een andere, en nu werkt alles!

Superservice van Wim/Rosoft, ik had het oude exemplaar immers overgenomen van iemand anders, en wie weet wat wat die er allemaal mee heeft uitgespookt. Maar toch garantie gekregen en daar had ik helemaal niet om gevraagd of op gerekend.

Ik ben eigenlijk wel "blij" dat het apparaatje defect was. Anders zou ik namelijk zelf iets fout hebben gedaan en ik kon na 3 avonden puzzelen totaal niet meer bedenken wat er nog mis kon zijn. Ik begon dus ernstig te twijfelen of ik wel capabel genoeg was om de boel te automatiseren, maar dat blijkt dus het probleem niet te zijn. Ik ga met nieuwe moed verder.
Reinier