Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.30

Per saldo:€-230.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-12-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door CAW
Vandaag om 06:31:21
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 06:21:05
Welke modellen staan boven aan verlanglijst voor komende Nürnberg Toy Fair? door Meppelspoor
Vandaag om 04:11:29
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Deetrein
Vandaag om 00:41:52
Mabar Tren, waar leverbaar in NL? door Rondje_HO
Vandaag om 00:29:04
Vrachtauto's in Schwarzburg door Ruud K
Vandaag om 00:16:34
BIELZ en het jaar 2017 door 3dscaleworks
Vandaag om 00:12:41
Nieuwbouw container overslag terminal door NS264
14 december 2017, 23:55:43
B-Models Sggmrss90 MAERSK Koelcontainer: in welke trein in te zetten? door jandcargo
14 december 2017, 23:06:03
3d Printen door 72sonett
14 december 2017, 22:48:49
vergroten van railsafstand Roco-Line zonder bedding door Nederlaantje
14 december 2017, 22:46:13
Documentaire over de verbouwing van de Hoekse Lijn door ReneN
14 december 2017, 22:38:39
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Gérard Drost
14 december 2017, 22:35:38
Interieur foto's 1200 loc door evert bennekom
14 december 2017, 22:34:17
Piko/Gutzold BR 52 2006 met kondenztender door Bahn-AG
14 december 2017, 22:18:35
Beďnvloeding schakeltijden wisseldecoders door centrales door Bert_Apd
14 december 2017, 22:08:53
3D/RM-IG: NS seinen (H0) door De eerste Ivo
14 december 2017, 21:54:11
Koploper crash met onbekende fout, i.c.m. DR5000 door Bert_Apd
14 december 2017, 21:49:31
Rangeren met de Sik - 120x40 in H0 door Jes
14 december 2017, 21:44:31
Rijtuigen spoorwegbouwbedrijf. 2 kleurig in 1955 door Jeff
14 december 2017, 21:29:26
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door waldberg
14 december 2017, 21:29:14
Railtalk Magazine December 2017 door Erik de Zeeuw
14 december 2017, 21:16:38
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
14 december 2017, 21:09:00
BNLS-module: "De Kolk" door Tulpendaal
14 december 2017, 20:46:52
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Ruud K
14 december 2017, 18:59:12
Hatzum, NL modelbaan naar voorbeeld uit Friesland door mass am see
14 december 2017, 18:28:41
Aansluiten schakelaar 1xAAN/UIT/AAN door frodo
14 december 2017, 18:25:04
Project Halleberg, een digitale tandrad pendelbaan door Robkop
14 december 2017, 17:44:24
Index artikelen Railmagazine door martijnhaman
14 december 2017, 17:44:21
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
14 december 2017, 17:37:27
  

Auteur Topic: Koploper ziet bezetmelders niet  (gelezen 3377 keer)

Steen

  • Offline Offline
  • Berichten: 205
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #15 Gepost op: 13 maart 2015, 12:10:41 »
Beste mensen,

Het werkt!!
De clou zat inderdaad in het zetten op adres 65.
Maar dan moet je in het testprogramma natuurlijk wel naar beneden scrollen om de adressen 65.1 t/m 65.8 te kunnen zien. Dat is zo simpel dat ik het over het hoofd gezien heb.
Wim Ros heeft mij in zijn retourmail heel duidelijk uitgelegd wat ik doen moest en me ook opmerkzaam gemaakt op dat naar beneden scrollen.
Maar iedereen hartelijk dank voor het meedenken.
Ik ben bang dat ik jullie hulp nog wel vaker zal moeten inroepen.
Maar voorlopig kan ik het weekend weer mooi vooruit met de "Handleiding voor beginners"

Vriendelijke groet: Geert S.
Schaal N  Geen tijdperk; Geen bepaalde nationaliteit; Ik rommel maar wat aan.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2296
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #16 Gepost op: 24 november 2017, 15:50:47 »
Ik haak even in op dit al wat oudere draadje. Dit draadje was één van de hits bij het zoeken naar een oplossing voor mijn probleem, dat sterk op het bovenstaande lijkt.

Wat is de kwestie:

In mijn projectje 's-Heer Heinkenspolder (elders op dit forum) wil ik gaan werken met Koploper. Ik ben aan het programmeren en aan het testen. Het meeste gaat goed, maar ook ik krijg de bezetmeldingen niet binnen in Koploper. Ik heb al allerlei handleidingen gelezen en uitgebreid gezocht op internet, maar ik kom er niet uit. Erg frustrerend, te meer daar ik een aantal jaren geleden een testbaantje had waarop ik wel alles werkend kreeg.

Configuratie:

- Koploper 9.1
- Multimaussysteem
- Rosoft s88XpressnetLI_USB + Rosoft s88SD16-N bezetmelders

Omdat ik er niet uitkwam, ben ik momenteel zo simpel mogelijk aan het testen met maar 1 16-voudige bezetmelder, waarop momenteel 1 testspoortje aangesloten zit. Misschien dat ik hierbij al een denkfout maak, maar dat hoor ik dan wel.

Zo zit het aangesloten (zwart tweelingsnoertje komt van de Roco-versterker):



Zo is de XpressnetLI ingesteld:



Zo zijn de database-instellingen:



En zo de instellingen van de bezetmelders:



Ik kan vanuit Koploper een loc laten rijden, licht schakelen en wissels omzetten. Als leek zou ik dan denken dat de communicatie in orde is. Maar bezetmelding, ho maar. De verwachting is dat bezetmelder 65.1 reageert op een loc, maar er gebeurt niets:



En voor de goede orde: Ook alle andere nummers in het testprogramma reageren niet.

Na herhaaldelijk alles controleren, instellingen nalopen, en de s88SD16-n en patchkabel verwisselen voor een andere, is mijn inspiratie wel een beetje op. Heeft er nog iemand een suggestie?

- Testopstelling oké, of maak ik daar een denkfout mee?
- Iets verkeerd aangesloten?
- Toch ergens een instelling fout die ik niet zie?
- Misschien de s88XpressnetLi_USB defect? Ik heb deze onlangs overgenomen van een andere hobbyist, dus je weet het nooit, maar ik weet niet hoe ik dit kan testen.

Uiteraard weet ik dat ik dat laatste aan Wim kan vragen, die zal ik ook wel benaderen. Maar misschien dat iemand zo 1-2-3 een fout ziet bij de andere punten?
Reinier

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 83
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #17 Gepost op: 24 november 2017, 16:02:00 »
Hmmm, aantal bezetmelders staat op 0 bij onderhouden digitale onderdelen. Weet niet of dat wat uitmaakt.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2296
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #18 Gepost op: 24 november 2017, 16:44:20 »
Ik kan die instelling in ieder geval niet wijzigen, dus ik ben er daarom vanuit gegaan dat daar het probleem niet kan zitten.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2296
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #19 Gepost op: 24 november 2017, 17:27:27 »
Inmiddels contact met Wim, die supersnel reageerde op mijn mail. Wordt vervolgd.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2296
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #20 Gepost op: 24 november 2017, 21:05:08 »
Het probleem is opgelost! Aansluitingen en instellingen waren prima, daar lag het niet aan. Wim vermoedde dat de s88xPressnetLI defect was, en dat blijkt te kloppen. Hij heeft hem omgewisseld voor een andere, en nu werkt alles!

Superservice van Wim/Rosoft, ik had het oude exemplaar immers overgenomen van iemand anders, en wie weet wat wat die er allemaal mee heeft uitgespookt. Maar toch garantie gekregen en daar had ik helemaal niet om gevraagd of op gerekend.

Ik ben eigenlijk wel "blij" dat het apparaatje defect was. Anders zou ik namelijk zelf iets fout hebben gedaan en ik kon na 3 avonden puzzelen totaal niet meer bedenken wat er nog mis kon zijn. Ik begon dus ernstig te twijfelen of ik wel capabel genoeg was om de boel te automatiseren, maar dat blijkt dus het probleem niet te zijn. Ik ga met nieuwe moed verder.
Reinier