Doel:€250.00
Donaties:€20.00

Per saldo:€-230.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door Rien Ridderhof
Vandaag om 20:45:38
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door bernhard67
Vandaag om 20:36:36
Trams van de HTM in 1/87 door Den Zoeterdam
Vandaag om 20:07:06
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ric
Vandaag om 20:02:02
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door pascal
Vandaag om 19:50:42
Modelbaan in Trainz door olaf99
Vandaag om 19:47:40
V2bn-rijtuig van SNCF. Welk model om te bouwen, Lima of Jouef? door MDK193
Vandaag om 19:44:15
z21 i.c.m. nieuwe smartphone door 008200
Vandaag om 19:36:57
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door bosje77
Vandaag om 19:24:09
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
Vandaag om 19:16:37
Oude loc teruggevonden (update: helaas toch niet) door Rondje_HO
Vandaag om 19:08:28
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rondje_HO
Vandaag om 18:58:11
Falkensteiner bockerl door Rondje_HO
Vandaag om 18:53:43
Buitenlust door Ronald Hofmeester
Vandaag om 18:46:06
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Daan!
Vandaag om 18:44:55
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door prutser
Vandaag om 18:40:20
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 18:00:49
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:52:28
Pronsfeld door Reinout van Rees
Vandaag om 17:42:42
EifelBurgenBahn door Krokodil68
Vandaag om 17:37:05
Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door the railwarrior
Vandaag om 17:28:27
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Fritsprt
Vandaag om 17:17:09
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:06:54
Stationsplein Baden Baden door Dion
Vandaag om 16:49:30
Stopsectie Conrad werkt niet door HennySavenije
Vandaag om 16:42:23
  

Auteur Topic: Koploper ziet bezetmelders niet  (gelezen 3731 keer)

Steen

  • Offline Offline
  • Berichten: 205
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #15 Gepost op: 13 maart 2015, 12:10:41 »
Beste mensen,

Het werkt!!
De clou zat inderdaad in het zetten op adres 65.
Maar dan moet je in het testprogramma natuurlijk wel naar beneden scrollen om de adressen 65.1 t/m 65.8 te kunnen zien. Dat is zo simpel dat ik het over het hoofd gezien heb.
Wim Ros heeft mij in zijn retourmail heel duidelijk uitgelegd wat ik doen moest en me ook opmerkzaam gemaakt op dat naar beneden scrollen.
Maar iedereen hartelijk dank voor het meedenken.
Ik ben bang dat ik jullie hulp nog wel vaker zal moeten inroepen.
Maar voorlopig kan ik het weekend weer mooi vooruit met de "Handleiding voor beginners"

Vriendelijke groet: Geert S.
Schaal N  Geen tijdperk; Geen bepaalde nationaliteit; Ik rommel maar wat aan.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2525
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #16 Gepost op: 24 november 2017, 15:50:47 »
Ik haak even in op dit al wat oudere draadje. Dit draadje was één van de hits bij het zoeken naar een oplossing voor mijn probleem, dat sterk op het bovenstaande lijkt.

Wat is de kwestie:

In mijn projectje 's-Heer Heinkenspolder (elders op dit forum) wil ik gaan werken met Koploper. Ik ben aan het programmeren en aan het testen. Het meeste gaat goed, maar ook ik krijg de bezetmeldingen niet binnen in Koploper. Ik heb al allerlei handleidingen gelezen en uitgebreid gezocht op internet, maar ik kom er niet uit. Erg frustrerend, te meer daar ik een aantal jaren geleden een testbaantje had waarop ik wel alles werkend kreeg.

Configuratie:

- Koploper 9.1
- Multimaussysteem
- Rosoft s88XpressnetLI_USB + Rosoft s88SD16-N bezetmelders

Omdat ik er niet uitkwam, ben ik momenteel zo simpel mogelijk aan het testen met maar 1 16-voudige bezetmelder, waarop momenteel 1 testspoortje aangesloten zit. Misschien dat ik hierbij al een denkfout maak, maar dat hoor ik dan wel.

Zo zit het aangesloten (zwart tweelingsnoertje komt van de Roco-versterker):



Zo is de XpressnetLI ingesteld:



Zo zijn de database-instellingen:



En zo de instellingen van de bezetmelders:



Ik kan vanuit Koploper een loc laten rijden, licht schakelen en wissels omzetten. Als leek zou ik dan denken dat de communicatie in orde is. Maar bezetmelding, ho maar. De verwachting is dat bezetmelder 65.1 reageert op een loc, maar er gebeurt niets:



En voor de goede orde: Ook alle andere nummers in het testprogramma reageren niet.

Na herhaaldelijk alles controleren, instellingen nalopen, en de s88SD16-n en patchkabel verwisselen voor een andere, is mijn inspiratie wel een beetje op. Heeft er nog iemand een suggestie?

- Testopstelling oké, of maak ik daar een denkfout mee?
- Iets verkeerd aangesloten?
- Toch ergens een instelling fout die ik niet zie?
- Misschien de s88XpressnetLi_USB defect? Ik heb deze onlangs overgenomen van een andere hobbyist, dus je weet het nooit, maar ik weet niet hoe ik dit kan testen.

Uiteraard weet ik dat ik dat laatste aan Wim kan vragen, die zal ik ook wel benaderen. Maar misschien dat iemand zo 1-2-3 een fout ziet bij de andere punten?
Reinier

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 180
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #17 Gepost op: 24 november 2017, 16:02:00 »
Hmmm, aantal bezetmelders staat op 0 bij onderhouden digitale onderdelen. Weet niet of dat wat uitmaakt.

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2525
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #18 Gepost op: 24 november 2017, 16:44:20 »
Ik kan die instelling in ieder geval niet wijzigen, dus ik ben er daarom vanuit gegaan dat daar het probleem niet kan zitten.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2525
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #19 Gepost op: 24 november 2017, 17:27:27 »
Inmiddels contact met Wim, die supersnel reageerde op mijn mail. Wordt vervolgd.
Reinier

Reinier Z.

  • Offline Offline
  • Berichten: 2525
Re: Koploper ziet bezetmelders niet
« Reactie #20 Gepost op: 24 november 2017, 21:05:08 »
Het probleem is opgelost! Aansluitingen en instellingen waren prima, daar lag het niet aan. Wim vermoedde dat de s88xPressnetLI defect was, en dat blijkt te kloppen. Hij heeft hem omgewisseld voor een andere, en nu werkt alles!

Superservice van Wim/Rosoft, ik had het oude exemplaar immers overgenomen van iemand anders, en wie weet wat wat die er allemaal mee heeft uitgespookt. Maar toch garantie gekregen en daar had ik helemaal niet om gevraagd of op gerekend.

Ik ben eigenlijk wel "blij" dat het apparaatje defect was. Anders zou ik namelijk zelf iets fout hebben gedaan en ik kon na 3 avonden puzzelen totaal niet meer bedenken wat er nog mis kon zijn. Ik begon dus ernstig te twijfelen of ik wel capabel genoeg was om de boel te automatiseren, maar dat blijkt dus het probleem niet te zijn. Ik ga met nieuwe moed verder.
Reinier