Google+
Doel:€250.00
Donaties:€80.25

Per saldo:€-169.75

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-01-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Lokschilden Duitse stoomlocomotieven door frank1979
Vandaag om 21:16:03
Artitec 2018, het speculaas-draadje...... door Met een sik
Vandaag om 21:10:15
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 21:08:56
Vervangen ASB Rocky Rail 6480: Hoe? door HansKarel
Vandaag om 21:06:43
Raadplaatje door Daan Neijenhuis
Vandaag om 20:48:39
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Marc tramt
Vandaag om 20:44:26
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door ca.gorter
Vandaag om 20:40:05
Nieuwbouw Zevenheuvelenbaan H0 - digitaal DCC door Romavami
Vandaag om 20:36:59
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 20:26:43
Uit en Thuis, de bouw door Eric B
Vandaag om 20:22:11
Exact-train D-Treinrijtuigen type 1932 (ABd 7521-7555) door prutser
Vandaag om 20:10:42
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door sdz1976
Vandaag om 20:10:28
Fleischmann 1385 NoHab: kortsluiting bij montage metalen kap ? door ivanzon
Vandaag om 20:04:28
Sound files aanpassen door Martin Domburg
Vandaag om 19:56:52
Gezocht Arduino specialist door Martin Domburg
Vandaag om 19:56:23
Uhlenbrock Decoder 76425 i.c.m. Digirail DRC2200 verlichting set door ETH023
Vandaag om 19:52:34
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door mass am see
Vandaag om 19:45:42
Stadtstrecke in spoor 1 door becasse
Vandaag om 19:27:54
Fleischmann draaischijf 6652 bromt maar draait niet. door AlbertG
Vandaag om 19:23:24
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
Vandaag om 19:07:08
Aansturing analoge baan met Arduino PWM en bezetmelder GBM-1 (Tams Elektronik) door HansQ
Vandaag om 19:04:55
BNLS-module: "Belgenland" door Edsko Hekman
Vandaag om 19:04:37
Kopstation spoor 1 door Paul Bender
Vandaag om 19:04:06
Piko/Gutzold BR 52 2006 met kondenztender door JohnT
Vandaag om 18:55:09
Afmetingen gevraagd van de blokborden op HSL lijn. door Peter Kleton
Vandaag om 18:40:49
fleischmann 423501 voor en Achterlichten kopen+bevestigen door stoombr38
Vandaag om 18:06:38
Containerterminal Brawa aansluiten lukt niet door MOVisser
Vandaag om 18:03:09
3d printen Welgro in H0 door MOVisser
Vandaag om 17:57:37
VIRM voor- en achterlichten branden dezelfde kleur. door Eric B
Vandaag om 17:47:48
Voorde dok door sdz1976
Vandaag om 17:42:56
  

Auteur Topic: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving  (gelezen 125697 keer)

Nijboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 388
  • Klein maar fijn N-spoor en een knipoog naar Z.
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #810 Gepost op: 18 oktober 2017, 18:18:49 »
Dr5000 met 5 mauzen (dus zonder koploper oid) is laatst ook hier in de status van Freeze terechtgekomen.
De mauzen gaven geen errors oid aan, waren ogenschijnlijk nog gewoon te gebruiken, maar de centrale
reageerde gewoon niet meer en de trein bleef maar rijden.
Belgische reset was de enige oplossing (stekker eruit en er weer in), nadien niet weer gezien.

Nijboer

  • Offline Offline
  • Berichten: 388
  • Klein maar fijn N-spoor en een knipoog naar Z.
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #811 Gepost op: 18 oktober 2017, 18:24:33 »
1 CV per keer zag ik ergens voorbij komen, het zal toch een "eenvoudige" aanpassing zijn
om dat aan te passen? Ik reed voor de DR5000 met MRDirect, daar kon je ook een range van CV's
opgeven om uit te laten lezen. Inderdaad super handig! Lijkt me sterk dat de DR5000 dat niet zou kunnen.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2706
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #812 Gepost op: 18 oktober 2017, 18:37:11 »
Zit zelf ook weleens na te denken om een Digikeijs DR5000 centrale aan te schaffen.
Maar wat me tegen houd is dat je maar 1 cv per keer kan uit lezen.
Dan zou ik ook weer een losse Sprog 3 erbij moeten kopen.
Dan denk ik dat ik beter gewoon me multimause kan houden. En er een losse Sproge 3 bij te kopen.


Zo'n Sprog is toch een interface? Doet hetzelfde als de DR5000 lijkt me: interfacen naar een programma als JMRI. Dan kocht ik toch liever een DR5000 en hing de MultiMause er aan als rijregelaar.

Gr, Ben.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #813 Gepost op: 19 oktober 2017, 00:00:54 »
Laat nu iedere programmer maar 1 CV tegelijk uitlezen, zou heel knap zijn als die ze allemaal in een keer zou kennen lezen.
Maar het programma zoals JMRI die heeft een bepaalde database te vullen, en die kan aan de hand van de gegevens in de database de juiste CV's uit de decoder op de baan uitlezen.
En of je dat nu doet met een Intellibox, een z21,Z21, een ECoS of een DR5000. dat maakt voor het JMRI programma niet uit. Die leest gewoon één voor één de benodigde CV's uit.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 322
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #814 Gepost op: 19 oktober 2017, 08:15:36 »
Hartelijk dank Wim

Weer wat bij geleerd.
Kan je dan ook met JMRI de cv's veranderen?
En dan weg laten schrijven via de dr5000 naar de decoder?
Zo ja? Dan ga ik serieus na denken over een dr5000.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 19 oktober 2017, 08:22:41 door Ronaldp »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9332
  • OntraXS Layout Division
    • Team USA Metusa Junction
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #815 Gepost op: 19 oktober 2017, 09:49:52 »
Ja.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2706
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #816 Gepost op: 19 oktober 2017, 09:50:49 »
Volgens mij schreef ik dat RonaldP. ;D

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 322
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #817 Gepost op: 19 oktober 2017, 10:30:20 »
Ben ...jij ook bedankt hoor ;) ;D

mvg ronald

Henk Veenstra

  • Offline Offline
  • Berichten: 835
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #818 Gepost op: 19 oktober 2017, 10:38:50 »
Bij deze wil ik nog even laten weten dat het updaten is gelukt naar 1.3.0.
Een ieder bedankt voor de hulp.

gr Henk

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7822
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #819 Gepost op: 19 oktober 2017, 13:07:50 »

Kan je dan ook met JMRI de cv's veranderen?


Misschien eens zelf de documentaties lezen.
Maar het antwoord is ja, hij zet die zelfde gegevens uit de ingelezen database ook weer terug, met alle eventuele veranderingen.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 604
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #820 Gepost op: 20 oktober 2017, 07:54:37 »
Zo'n Sprog is toch een interface? Doet hetzelfde als de DR5000 lijkt me: interfacen naar een programma als JMRI. Dan kocht ik toch liever een DR5000 en hing de MultiMause er aan als rijregelaar.

Gr, Ben.
Nope, de Sprog is een decoder Programmer met een interne booster om te kunnen testen. Je kan er met iTrain en een losse bezetmelder interface echter wel beperkt een modelspoorbaan mee automatiseren.

Het is dus absoluut geen centrale zoals de DR5000.

De DR5000 kan je overigens ook gebruiken met de gratis DecoderPro software. Door hem als EcoS over LAN aan te melden.

Overigens ben ik er altijd wel voorstander van om het programmeren en rijden te scheiden. Maak gewoon een ovaaltje op een plaat en gebruik een Sprog IIv4 (1A is zat) om je locs te programmeren en in te regelen. Werkt altijd!

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn VTR-L09 met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 20 oktober 2017, 07:56:35 door martindomburg »
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2706
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #821 Gepost op: 20 oktober 2017, 08:10:17 »

Het is dus absoluut geen centrale zoals de DR5000.


Dat beweer ik ook niet Martin. Het ging me om het vergelijk tussen een Sprog en een DR5000 als interface voor JMRI. Dan heeft de DR5000 voorkeur daar het een complete centrale is en in geval van Ronald kan hij zijn Mause eraan hangen. Interfacen over LocoNet naar JMRI / DecoderPro.

Gr, Ben.

Martin Domburg

  • Domburg Train Support
  • Offline Offline
  • Berichten: 604
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #822 Gepost op: 20 oktober 2017, 08:30:33 »
Yup, dat zeker.

Der zit een duidelijk verschil in functie tussen de twee.

Verstuurd vanaf mijn VTR-L09 met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Crenwick

  • Offline Offline
  • Berichten: 10
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #823 Gepost op: 25 oktober 2017, 09:37:49 »
Hallo
Heb net een DR5000 aangekocht en ben hem aan het uittesten :)

Besturen via USB werkt perfect maar zodra ik via LAN of Wifi ga dan loopt het mis.

Software herkent wel de DR5000 (getest met Digikeijs en Z21) maar de DR5000 reageert op niets, als ik bvb op de "GO" toets druk reageert de DR5000 niet en er komt ook niets te voorschijn op de log display.

Ik zou graag eens een oudere firmware willen opladen maar helaas heb ik de weg nog niet gevonden, enkel de laatste Beta versie is beschikbaar.

Kan iemand mij de weg wijzen naar de oudere versies ?

Groeten,

Bernard
« Laatst bewerkt op: 25 oktober 2017, 11:49:49 door Crenwick »

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 1843
Re: Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving
« Reactie #824 Gepost op: 25 oktober 2017, 11:37:49 »
De aanwezigheid van een LAN aansluiting en Wifi suggereert inderdaad dat je de software dus ook via LAN en wifi kunt laten werken ipv via de usb aansluiting, maar dat is dus niet correct. Via wifi gaat sowieso niet; dat zit er alleen op voor het bedienen met mobile apps en de wifi maus (althans, dat hoop ik, wifi maus is onderweg), en waarom de LAN aansluiting er op zit is me inmiddels ook een raadsel, want ik krijg de software dus ook niet aan de praat via Loconet over LAN... het schijnt te kunnen, maar ik heb de hoop maar opgegeven.