Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door mDDM
Vandaag om 21:05:38
DCC++ basisstation geen baanspanning, wel oplichtende LED's op motorshield door Fritsprt
Vandaag om 21:04:31
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 20:57:34
Corona en modelbouw door charp
Vandaag om 20:47:04
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
Vandaag om 20:31:01
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 20:27:23
Falkenheim door Falcon10
Vandaag om 20:26:00
Piko digitale startset. Eventueel andere merken rails te gebruiken? door Aford
Vandaag om 20:22:24
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Priegelman
Vandaag om 20:22:09
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door ROANSBNS
Vandaag om 20:20:11
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door grove den
Vandaag om 20:18:48
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Ronald Koerts
Vandaag om 20:14:53
Dat overkomt mij niet. door Niekleair
Vandaag om 20:13:48
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 20:13:16
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
Vandaag om 20:11:51
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door prutser
Vandaag om 20:04:50
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door VvKan
Vandaag om 20:01:31
Welk karton voor een perron ? door Ronald69
Vandaag om 19:57:59
Artitec 2021 HO, locs, rijtuigen en wagens. Nieuws van de fabrikant. door Sicco Dierdorp
Vandaag om 19:56:57
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 19:51:11
Pantograaf BBC SS352, voor RhB Ge 6/6 door Silvolde
Vandaag om 19:50:18
Prutser begint met een diorama. door thalys
Vandaag om 19:33:54
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door meino
Vandaag om 19:16:53
ExactTrain 2021 door Eric B
Vandaag om 19:15:04
Ergensnergens in H0e door NS264
Vandaag om 19:13:40
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 19:02:06
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Railhopper
Vandaag om 19:00:18
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door Wim Vink
Vandaag om 18:55:39
Lopi V4 Piko hondekop interieur+cabineverlichting door Coliebollie
Vandaag om 18:54:42
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 18:49:19
  

Auteur Topic: IB dubbeltractie werkt niet  (gelezen 826 keer)

Bart spruitje

  • Offline Offline
  • Berichten: 501
    • Noordbeek op Beneluxspoor
IB dubbeltractie werkt niet
« Gepost op: 31 augustus 2014, 12:08:31 »
Hoi alle,

Wat doe ik fout, ik heb een IB IR en ik wil met twee locs in dubbeltractie rijden. Ik heb de IB geupgrade naar de laatste software stand.

ik probeer het volgende (zoals de handleiding ook zegt):

H4.7.1. Opzetten van een multi-tractie
[lok#] –toets drukken
Locadres invoeren
[enter] –toets drukken
[lok#] –toets drukken
  • –toets drukken


Echter na het drukken van de + toets krijg ik geen melding "multi-Tractie" en kan ik dan ook niet loc adres voor de 2e loc invullen.

Is mijn + knopje defect???

Wat doe ik fout of hebben meer mensen hier last van.

Groeten Bart
NS in HO van Noordbeek naar Zuiderbroek. rijden met koploper, IB ir, 2x DE2, DE3 en een klompentrein. Tijdperk 1980-1996

Wijbe

  • Offline Offline
  • Berichten: 983
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #1 Gepost op: 31 augustus 2014, 13:02:45 »
[lok#] –toets drukken
Locadres invoeren
[enter] –toets drukken

  • - toets drukken
[lok#] –toets drukken
Locadres invoeren
[enter] –toets drukken

Enzovoorts voor meer locs.
Met vriendelijke groet,
Wijbe

Bart spruitje

  • Offline Offline
  • Berichten: 501
    • Noordbeek op Beneluxspoor
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #2 Gepost op: 31 augustus 2014, 13:51:04 »
Hoi Wybe,

ook jouw manier geprobeerd en ik krijg geen schermpje voor een tweede locadres in te voeren. Mijn knopje + werkt wel want ik kan mijn wissel er wel mee schakelen.

Iemand nog andere opties?

Gr Bart
NS in HO van Noordbeek naar Zuiderbroek. rijden met koploper, IB ir, 2x DE2, DE3 en een klompentrein. Tijdperk 1980-1996

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 1975
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #3 Gepost op: 31 augustus 2014, 14:36:05 »
....kijk ik nou scheel of staat er helemaal niks van een + toets in de uitleg van Wijbe?
HansQ,
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix,
RailClub Utrecht N-brigade

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #4 Gepost op: 31 augustus 2014, 16:21:39 »
Bart, als ik het doe volgens de beschrijving werkt dat gewoon, niets mis mee.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Bart spruitje

  • Offline Offline
  • Berichten: 501
    • Noordbeek op Beneluxspoor
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #5 Gepost op: 31 augustus 2014, 17:19:23 »
Schiet mij maar lek, ??? ???.

Het werkt bij mij gewoon niet, zowel niet al in de Duitse handleiding als zoals Wybe beschrijft.

Kan het liggen aan in welke mode je zit bijv S88, lissy, daisy of bij iris?

Gr Bart
NS in HO van Noordbeek naar Zuiderbroek. rijden met koploper, IB ir, 2x DE2, DE3 en een klompentrein. Tijdperk 1980-1996

Bart spruitje

  • Offline Offline
  • Berichten: 501
    • Noordbeek op Beneluxspoor
Re: IB dubbeltractie werkt niet
« Reactie #6 Gepost op: 31 augustus 2014, 17:33:00 »
He he het werkt, (y)

Uiteindelijk de IB maar een reset gegeven via het menu, en het werkt weer.

Zal in het verleden wel een instelling verkeerd hebben gezet (of er is een bitje omgevallen).

Toch bedankt voor de hulp.

Gr Bart
NS in HO van Noordbeek naar Zuiderbroek. rijden met koploper, IB ir, 2x DE2, DE3 en een klompentrein. Tijdperk 1980-1996