Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door barry1972
Vandaag om 17:23:54
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:23:47
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:20:08
Lima onderdelen, waar verkrijgbaar? door Bartje81
Vandaag om 17:17:48
Artitec / REE 1300 de eerste foto' s door Daan!
Vandaag om 17:14:29
Raadplaatje door frys600
Vandaag om 17:13:20
Stroomloos maken stuk spoor bij DCC? door Ronald Halma
Vandaag om 17:08:56
Ik bouw nu echt een wedstrijd A3! door Ronald Halma
Vandaag om 16:53:50
Langstraatspoorlijn modulebaan door Langstraatspoorlijn
Vandaag om 15:53:42
Piko 2018 - NS2400, schaal n door klosje
Vandaag om 15:52:55
Schaal 0, HSM Buikje in messing door FritsT
Vandaag om 15:39:25
Tussendoortje: Roco en Mastica zelfbouw klompentrein door nighttrain1
Vandaag om 14:54:04
Aansluitklemmen Fleischmann Profi storen vaak door borotof
Vandaag om 14:50:53
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 14:49:39
NS 2801 van MK modelbouwstudio door Floris Dilz
Vandaag om 14:39:08
Old England door St00mboy
Vandaag om 14:34:44
El carrilet door 72sonett
Vandaag om 14:11:32
Welgelegen: NS tijdperk III/IV in H0 door Johan Keuterink
Vandaag om 12:58:15
Roco 1600 door ZwolsBas
Vandaag om 12:31:54
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door Wim Hesselink
Vandaag om 12:19:53
Zet in je agenda: zaterdag 30 maart Beneluxspoordag 2019 Nieuw-Vennep... door Bert van Gelder
Vandaag om 11:55:33
Foto's Houten Digitaal 2018 door Kees Hoeks
Vandaag om 11:42:34
  

Auteur Topic: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen  (gelezen 15241 keer)

mat '69

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #60 Gepost op: 12 februari 2016, 22:14:33 »
Ik heb sinds 2 maanden ook een z21 in gebruik en had de basisinstellingen snel door en ingesteld maar loop nu ook tegen vragen aan waar ik geen antwoord op kan vinden. Ik gebruik een I-pad als besturing en heb de wisselsymbolen met draaien en verkleinen keurig op een foto van mijn baan kunnen plaatsen en dit ook goed werkend gekregen. Op de I-pad kun je 2 schermen naast elkaar zetten, beide te schakelen tussen treinbesturing of wisselstraat besturing. Ik krijg het tot nu toe niet voorelkaar om hier 2 verschillende foto's voor de wisselbesturing te gebruiken, om linker en rechterzijde van station apart te bedienen. Ik krijg steeds 2 dezelfde foto's naast elkaar. Wie weet hoe je hier 2 verschillende plaatjes in kan zetten?
Ferry

Leen Stolk

  • Offline Offline
  • Berichten: 289
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #61 Gepost op: 12 februari 2016, 22:24:19 »
Nou, he he ik ben der uit, nadat ik eerst op advies de engelse wissel in twee aparte enkele wissels had opgedeeld en opnieuw heb geprogrameerd.
Kwam ik erachter dat er 1 helemaal niet goed functioneerde.
Het bleek dat de electrische bediening niet goed werkte, deze vanavond om wezen ruilen en zojuist de boel weer gemonteerd.
Dat klinkt al een heel stuk gezonder, de configuratie weer getracht in te stellen en ges wat, het werkt nu zoals bedoelt.
Blijft een lastig iets hoor, en als er iets niet goed functioneerd dan wordt je zo op het verkeerde been gezet.
Anyway,  thanks voor de tips het is weer gefixed.

Grtn Leen.

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 490
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vrage
« Reactie #62 Gepost op: 12 februari 2016, 23:30:52 »
Beste Ferry,

Zowel in de track control settings als in je normale bedien scherm kun je door op zij te swippen verschillende schermen maken. Dus in de settings scherm maken voor station links en rechts, deze kun je dan ook in bedienscherm terug halen ( of naast elkaar of naast de loc bediening).



En we stomen door....

mat '69

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #63 Gepost op: 13 februari 2016, 12:09:17 »
Gelukt! Ik probeerde iedere keer in de track controlsetting beide schermen verschillend te maken wat wel lukte maar ging ik dan over op besturing dan stonden daar weer 2 gelijke beginschermen. Dat je dan in besturingsmode ook weer verder kunt scrollen had ik niet door maar inderdaad kun je zo eenvoudig ook naar een 2e achtergrond foto. Ik kan weer verder, bedankt.
Ferry

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 490
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #64 Gepost op: 13 februari 2016, 14:55:16 »
 (y)
En we stomen door....

nighttrain1

  • Powered bij Oltronix; 2x300VA & plaatser moeilijkste raadplaat 2013
  • Offline Offline
  • Berichten: 3651
  • Ook deze tijd zal ooit die goeie ouwe tijd worden!
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #65 Gepost op: 17 november 2018, 15:27:22 »
Ik heb de app op m’n iPhone 6 en rij op beurzen met de forumbaan mee.
Bevalt prima, maar kan er ook multitracktie gereden worden?
Zo ja hoe?
Groeten Richard, nighttrain

DCC,NS,H0,Tijdperk 3B t/m 5 + vleugje nu,Koploper,Intellibox
VAM- & Beneluxtreinen

2011-2018 ***** + 22x X
X=extra plaat geplaatst

Bouw: Zwederbaan & (BNLS) Forumbaan module; Ringvaart spoorbrug nabij Buitenkaag.

RobbertJan

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 2982
  • Mcn NSR Groningen.
Re: Roco z21 en Z21 centrale. Ervaringen en vragen
« Reactie #66 Gepost op: 17 november 2018, 17:01:47 »
Ik heb de z21 (wit) in combinatie met het bijgeleverde TPlink router gebruikt maar door
verbindingsproblemen viel de verbinding viel soms kort weg zowel bij telefoon als
Wifimaus en daarom ben ik overgestapt naar de Digikeijs Dr5000, deze heeft Wifi aan
boord en dat werkt stabiel op beurzen etc. zonder uitval!

Het probleem is dat de aangestuurde trein(en) blijven rijden omdat de centrale wel
onthoud wat er als laatste commando is gegeven en ik dus niet zonder als het ware
de rails kort te sluiten de boel kan (nood)stoppen.

Gr,

Robbert Jan.
NS "Station Sauwerd" in 1:87