Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Railad ombouwen door Floris Dilz
Vandaag om 19:46:15
Mat '24 Jaap, Wegleer. Info en foto's gezocht. door Piggelmee
Vandaag om 19:39:52
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 19:31:31
Mara Harbor door Martin Welberg
Vandaag om 19:23:27
Projekt 083-338 door jerrytrein
Vandaag om 19:06:02
Een Roco 2418 omnummeren: passend alternatief nummer gezocht door Forever Rocofan
Vandaag om 19:04:00
NS modelbaan Hoekdam H0 door DJV
Vandaag om 19:00:09
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door barry1972
Vandaag om 19:00:08
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door barry1972
Vandaag om 18:44:23
VERPLAATST: Pas op: Nieuwe manier van oplichting op marktplaats door Bert van Gelder
Vandaag om 18:27:20
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 18:22:14
ACME BR187 openen door Falcon10
Vandaag om 18:14:25
De Wadlander, een eilandbaan. door tijgernootje
Vandaag om 17:35:35
Alternatieve fietscomputer voor Fleischmann 5555 door ivanzon
Vandaag om 17:21:30
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door janw
Vandaag om 17:16:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door martijnhaman
Vandaag om 17:12:12
S88 splitter of lange netwerkkabels bij uitbreiding baan door bellejt
Vandaag om 16:49:56
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door jerrytrein
Vandaag om 16:43:00
Dienstregeling gastmaterial zlsm komend weekend door Rob quaedvlieg
Vandaag om 16:28:26
Leek met vragen.. Arduino.. door bask185
Vandaag om 16:06:52
  

Auteur Topic: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken  (gelezen 5420 keer)

Fritsprt

  • Online Online
  • Berichten: 1018
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #30 Gepost op: 16 september 2018, 21:30:07 »
Dank je Remco.
Na de verbouwing zal ik hem deze finishing touch geven. Kan simpel in de voorwaarden van het functiemappen gedaan worden.
Zoals wel vaker zorgt elke uitleg weer voor een nieuw vraag. Je schrijft dat sinds de nieuwe serie led verlichting heeft ze wel samen met de schijnwerpers kunnen branden. Bedoel je daar de buitenste seinen mee? Als ik (oude) foto's bekijk dan lijkt het dat die buitenste seinen vanaf het begin al opgebouwd zijn uit rode en witte leds. Zie ik het verkeerd of bedoel je iets anders? Ik hoor graag van je.

Gr. Frits

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk


Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 2816
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #31 Gepost op: 16 september 2018, 23:04:34 »
Halllo Frits,
dit is bij de laatste generatie 186's het dimlicht, grootlicht laat hetzelfde beeld zien maar dan is het licht van de schijnwerpers vanzelfsprekend feller


bij de oudere series het dimlicht, overigens hadden deze geen led-verlichting, mogelijk ben je in de war met de 189?


oude situatie met "normaal" frontsein


Bij beide versies zijn de buitenste lampen tevens de sluitseinen, daar heb ik geen foto's van ;)


Fritsprt

  • Online Online
  • Berichten: 1018
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #32 Gepost op: 16 september 2018, 23:05:44 »
Top!
Dank je Remco

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk


Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 2816
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #33 Gepost op: 16 september 2018, 23:29:11 »
Graag gedaan!!

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2907
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #34 Gepost op: 20 september 2018, 09:06:56 »
Oud verhaal in een nieuw jasje, goed gedaan. :)

Gr, Ben.

Fritsprt

  • Online Online
  • Berichten: 1018
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #35 Gepost op: 26 september 2018, 22:02:24 »
Oud verhaal in een nieuw jasje, goed gedaan. :)

Ik was niet tevreden met het nieuwe jasje.  ;D  Aangezien ik nog twee ACME 186 spaghetti locomotieven heb bij deze een in mijn ogen iets knappere ombouw.

Bij de vorige ombouw had ik de weerstanden en dioden aan de leds gesoldeerd. Werkt prima maar ziet er niet uit.



Voor deze ombouw heb ik een klein experimenteer printje gebruikt waarop alle componenten gesoldeerd worden. De uitdaging zit hem in het feit dat de leds slechts ten dele in de standaard maat van 2,5mm vallen en de print moet dun blijven om niet te botsen met het draaistel



De uiteindelijke oplossing ziet er uit zoals op bovenstaande foto.



Omdat de hart tot hart maat van de leds 3,75mm is en de rastermaat van de print 2,5mm is moet er voor de middelste led een gaatje in het midden geboord worden. De leds voor het toplicht en de front- en sluitseinen hebben drie aansluitingen en de anode zit in het midden. Voor de schijnwerper gebruik ik echter de originele witte led van ACME en die heeft gewoon 2 aansluitingen. Om er voor te zorgen dat de led van de schijnwerper ook midden op de print zit boor ik nog twee gaatjes aan de onderzijde.



Zo komen de bicolor leds op de print.



Links de originele led van ACME. De bicolor leds (rechts) hebben een randje. Deze vijl ik er af zodat de leds dichter tegen elkaar aan kunnen.



De eerste led op zijn plaats. De soldeereilandjes op deze experimenteerprint zijn doorgemetaliseerd waardoor de aansluitdraden van de led heel kort afgeknipt kunnen worden.



De onderzijde van de print met alle verbindingen.



En zo ziet de geheel gemonteerde print er uit voor cabine 2.



en zo voor cabine 1



Om lichtlekkage aan de onderzijde van de leds te voorkomen schilder ik deze.



En zo zitten de printjes op zijn plaats. Ik heb ze voor de zekerheid met een beetje Kristal Klear vast gezet.



Op de kop van het draaistel zit een klein lipje. Deze kan als het draaistel iets omhoog komt het printje raken. Dit lipje haal ik weg.



Door de twee schroefjes te verwijderen kan de afdekking van de cardanas losgeklikt worden.



Met een zijsnijtangetje knip ik het lipje er af



Het cardandeksel weer op zijn plek, zonder uitstekend lipje. Eigenlijk het einde van de ombouw. Ik denk dat ik mijn derde ACME ook op deze manier ga doen. Tot slot nog even een kleine aanpassing van de zwarte lipjes (met apparaten?) die aan de zijkant/onderkant van de kap zijn bevestigd.


Bij elke aanpassing aan de ACME 186 locomotieven vallen de zwarte lipjes aan de zijkant er af.



De oorzaak is volgens mij dat deze niet goed in de uitsparing passen die hiervoor in de kap is aangebracht. De onderste heb ik inmiddels een beetje kleiner gevijld.



Hier zijn ze beide iets kleiner gemaakt en de oude lijmresten verwijderd.



En de eerste op zijn plaats. Past nu veel beter en lijmt dus ook beter.



En zo zitten ze beiden stevig op de plaats.

Groet Frits
« Laatst bewerkt op: 26 september 2018, 22:29:14 door Fritsprt »

MDK193

  • Offline Offline
  • Berichten: 1772
Re: ACME 186 Fyra: sluitsein schakelbaar maken
« Reactie #36 Gepost op: 27 september 2018, 06:38:41 »
 (y) (y) (y) (y)
Martijn