Algemeen > Karst Drenth

Decals voor o.a. Artitec DE-1, Plan U, Piko Hondekop etc.

(1/1)

Karst Drenth:
In dit draadje beschrijf ik hoe een Artitec DE-1 Nr 22 omgenummerd en omgespoten wordt naar een DE-1 Nr 37.

Hier in dit draadje hoe de Piko Hondekop typhoonroosteropschriften krijgt.

Lees hier over de ombouw en omnummering van de nieuwste 3-pits groene hondekop.

Nu ook koersbordtransfers voor de Piko Benelux

Daarnaast bied ik ook de Plan U decals voor de gele Plan U aan.

BestelcodeOmschrijving PrijsD-DE-1-37Decal set voor het omnummeren naar Nr. 37€ 8.00D-KOPPELDOOS-BLDecal vel met ca. 30 setjes Koppeldoos opschriften voor blauwe koppeldozen€ 8.00D-PLAN-U-GLDecal set voor Plan U Geel€ 20.00D-NEUSSEINDecal vel met 24 neusseinrubbers voor Plan U en Plan V€ 8.00D-MAT54-TYPHOONDecal set met tyfoonrooster- en koppeldoos opschriften voor nrs. 343 329 324 en 348€ 8.00D-MAT54-OMNUMMERDecal set met alle nummers, vignetten, tyfoonrooster- en koppeldoos opschriften voor nrs. 360, 362, 365, 321, 344, 350€ 16.00D-MAT57-KOERSDecal set met 7 paar koersborden voor beide eindbestemmingen van de Benelux Hondekoppen€ 5.00
Voor bestellingen: karst[at]sleutelspoor.nl ( klik de link voor automatisch mailen )

Aflevering alleen op beurzen ( Houten /   / Rail ) of in het weekend na de beurs per post met € 1.50 verzendkosten bovenop de totaal prijs.

Sluitingstijd voor deze bestelronde: Dinsdag  25 Oktober 17:30 ( deze ronde alleen afhalen op Eurospoor 2011 )


Grtzz,

Karst

P.S. Evt. vragen kun je hier stellen

Karst Drenth:
Hoi beste Decallers,

Nu we op het punt staan allemaal onze bestelde decals in ontvangst te nemen, even wat tips  ;D


* De opdruk op de decals is teer. Ze kan gemakkelijk beschadigd worden door mechanische belasting, oplosmiddelen en huidvet / zweet.

* Wees er daarom voorzichtig mee !

* Raak de geprinte zijde van de decals niet met de blote vingers aan.

* Het beste is om latex of katoenen handschoenen te dragen.

* Knip de decals uit met een klein, fijn en scherp schaartje, b.v. nagelschaartje of snij ze uit met een heeel scherpe scalpel. Beide om rafelige randen te voorkomen.

* Pak de decals met een pincet op aan een hoekpunt

* Dompel ze max. 20 a 30 sec in lauwwarm water

* Ik beveel MicroSet en MicroSol aan voor het aanbrengen. Met de producten van Mr. Mark heb ik mindere tot slechte resultaten ( decals verschrompelen ).

* Breng voor het plaatsen, terplekke op het model een druppel MicroSet aan.

* Dep het overtollige water van de nog natte decal af op keukenpapier ( decal nog in de pincet )

* Leg de decal naast/half in de druppel MicroSet en schuif het met een tandenstoker of cocktailprikker op z'n plaats. Voorkom hierbij contact tussen de prikker en de geprinte tekst / vlakken

* Maak de transfer nu met een zachte penseel goed nat met MicroSet en druk eventuele luchtbelletjes weg

* Manouvreer met de cocktailprikker de decal, 'zwemmend' in de MicroSet, op de definitieve plek. Dep evt. wat MicroSet met keuken papier weg als de decal 'te hard zwemt' ;)

* Laat alle MicroSet nu vanzelf opdrogen. Kom niet in de verleiding om met een fohn oid te 'helpen'. De vloeistof en de decal samen zijn bezig een goede hechting te veroorzaken ;)

* Als het geheel droog is ( ca. 2 - 5 min ) druk de decal dan met keukenpapier stevig, maar vooral heel voorzichtig, aan. En voorkom dat deze zich verplaatst ! ( mocht dit toch het geval zijn kan de decal met MicroSet weer in de 'zwem-staat' gebracht worden ;) )

* Naar wens kan nu een drup MicroSol aangebracht worden om de decal zich helemaal te laten zetten naar de ondergrond. B.v. bij de koppelingen en de typhoonroosters, maar ook op vlakke, maar 'ruwe' oppervlakken als sommige HK zijwanden.

* Wederom geheel laten drogen ( ca 20 - 30 min ) en nogmaals heel voorzichtig aandrukken. Let goed op, de decal is nu door de MicroSol erg zacht.

* Laat de boel zeker een dag door en door droog worden en lak de decal indien gewenst af met Tamiya XF22  of met X22 op 'matheid' gebracht met X21. In beide gevallen goed verdunnen ( 1 lak : 2 verd. ) met X20A. En heel spaarzaam een beetje lak met een heel fijn penseeltje aanbrengen. ( of het onderdeel spuiten met lak naar keuze  :D )

Aanvulling: Het aflakken gaat ook zeer goed en direct met de juiste glansgraad met Phildie transparante lak.

* Als decals aangebracht moeten worden op ondergronden met verschillende ondergrondkleuren ( b.v. de nummerschilden ) is het aan te raden deze eerst egaal van 1 kleur te maken. B.v. met een zwarte CD marker over de witte letters. Dit voorkomt doorschijnen van de ondergrond door de lichtjes transparante transfer.

Ik hoop dat met deze tips alles prima lukt. Het is niet moeilijk, niet lastig. Alleen precies, secuur en geduldig werken. En je krijgt een prachtig strak resultaat !

Grtzz en suc6,

Karst

P.S. Evt. vragen kun je hier stellen

Karst Drenth:
Hoi Allemaal,

Mochten er nog mensen zijn die hier en daar wat decalletjes nodig hebben uit het assortiment...... het kan weer. !

Nieuwe printer, nieuwe ronde, nieuwe kansen, zelfde prijzen  :D

Grtzz,

Karst

Karst Drenth:
Hoi,

Decal setje voor koersborden op de Piko Benelux Hondekop:... het setje. Hier worden ze geplakt op Artitec Plan E koersborden. Ze zijn echter ook van correcte afmeting om direct op het witte vlakje van de Hondekop te plakken.... deze gaat naar Amsterdam...... en deze naar Brussel Zuid.


Grtzz,

Karst

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie