Doel:€250.00
Donaties:€125.00

Per saldo:€-125.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Ombouwen Roco 10764 naar 10765  (gelezen 14013 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17641
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #45 Gepost op: 13 februari 2018, 21:25:37 »
Ja hoor, kan ook. De busjes moeten parallel staan, niks meer of niks minder. Hoe je dat voor elkaar krijgt, maakt niet uit.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3083
  • NL/NS vanaf 1945
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #46 Gepost op: 13 februari 2018, 21:36:48 »
Hoe bedoel je dat de busjes parallel moeten staan?
Heb begrepen dat de kabels  1 stekker op zijn kop moet zitten, omgekeerd dus.

Dus je moet de busjes ook aanpassen?

Bij de RJ11 splitter voor de muizen hoefde ik niets aan te passen, bestaande Roco kabels werkte op een RJ11 ISDN splitter.
Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3083
  • NL/NS vanaf 1945
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #47 Gepost op: 17 februari 2018, 02:01:25 »
Weet iemand waar je een RJ10 splitter van 1 naar 2 3 4 5 of hoger kan krijgen?
Zit me rot te zoeken op (Nederlandse) webshops maar kom ze nergens tegen, alleen RJ 11/12/45 enz.

Wil mijn Z21 aan (5x) Roco 10764 koppelen zodat ik mijn baan kan boosteren.
Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17641
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #48 Gepost op: 17 februari 2018, 06:22:59 »
Met parallel bedoelde ik dat alles 1 op 1 moet.
Volgens mij kan je net zo goed een rj11 splitter gebruiken, maar hier een prima kant-en-klaar oplossing.

http://www.moba-technik.de/roco-zentrale/artikel_151.php
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5035
  • ***
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #49 Gepost op: 17 februari 2018, 09:44:03 »
Op aliexpress voor ca €1.00 ;). Vier boosters is bij mijn weten trouwens de max ;).
« Laatst bewerkt op: 17 februari 2018, 09:46:28 door ruudns »
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3083
  • NL/NS vanaf 1945
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #50 Gepost op: 17 februari 2018, 13:54:51 »
@ Henk, RJ11 splitter past niet die heb ik nu ook gebruik ik voor de Muizen op de Z21 (om te splitten)

@RuudNS, zelfde verhaal.

Inderdaad de Boosterbox is een best mooie oplossing, mooi strak, niet de goedkoopste oplossing maar dit ziet er wel pro uit!

Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17641
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #51 Gepost op: 17 februari 2018, 14:57:57 »
Okay, ik dacht eigenlijk dat een rj10 stekker ook in een rj11 bus kon werken.
Boosterbox is best mooi. Ze verkopen daar ook boosterkabeltjes voor een paar euro in verschillende lengtes. Niet de goedkoopste oplossing, maar je bent ook wel weer voor een paar tientjes klaar.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3083
  • NL/NS vanaf 1945
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #52 Gepost op: 17 februari 2018, 15:10:12 »
Dat kan volgens mij wel, maar de Booster zelf heeft een RJ10 aansluiting en een RJ11 stekker is breder, zal vanavond even kijken.
Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 17641
Re: Ombouwen Roco 10764 naar 10765
« Reactie #53 Gepost op: 17 februari 2018, 15:44:07 »
Een rj11 stekker past niet in een rj10 bus. Maar volgens mij kan je dus wel een rj11 splitter gebruiken met kabeltjes met rj10 stekkers.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.