Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Busch 2021 door Floris
Vandaag om 07:39:54
Scandinavië-IG: Skandinavisk bangården. Voor op Scandinavië gerichte spoorzaken door Lolke Bijlsma
Vandaag om 01:12:25
Noch 2021 door SBBcargo
Vandaag om 01:03:27
De knutsels van een badeend door Duikeend
Vandaag om 00:56:57
NS ICNG (1:220) door Debvd
Vandaag om 00:51:36
Roco NS 1100, 63655, hoe moet je decoder plaatsen? door Carel Ruysink
Vandaag om 00:42:20
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door Lucien
Vandaag om 00:23:20
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:16:36
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Frans Peeters
Vandaag om 00:09:01
Auhagen 2021 door ex-DR V100
23 januari 2021, 23:46:21
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door barry1972
23 januari 2021, 23:40:59
Kato EF510 H0 digitaliseren door erikkral
23 januari 2021, 23:19:53
Advies voor een nieuwe baan door Hennik
23 januari 2021, 23:16:53
Wensenlijst modelspoorhuizen, schaal N door MOVisser
23 januari 2021, 22:14:35
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
23 januari 2021, 22:10:25
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
23 januari 2021, 21:45:34
Toebehoren in schaal 1:45 voor de Rhätische Bahn. door Mitchell
23 januari 2021, 21:36:51
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door Reinier Z.
23 januari 2021, 21:35:29
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door 1200blauw
23 januari 2021, 21:35:11
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
23 januari 2021, 21:19:16
Nieuwe intercity van NS maakt eerste meters buiten fabriek door Daan!
23 januari 2021, 20:50:22
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door 72sonett
23 januari 2021, 20:33:26
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door freekvo
23 januari 2021, 20:20:42
NPE Modellbau 2021 door Falcon10
23 januari 2021, 20:16:07
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door mass am see
23 januari 2021, 20:09:02
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door laurent
23 januari 2021, 20:05:27
Nieuws over oud spul in Colombia door Joost O
23 januari 2021, 20:01:35
IR lichtsluis van Modelbouwled, handleiding gevraagd. door VvKan
23 januari 2021, 19:59:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald69
23 januari 2021, 19:53:22
Falkenheim door Wim Vink
23 januari 2021, 19:52:49
  

Auteur Topic: 1 intellibox op 2 modelbanen  (gelezen 1113 keer)

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
1 intellibox op 2 modelbanen
« Gepost op: 08 mei 2010, 20:39:10 »
Hallo,

Is het mogelijk om op 1 intellibox 2 modelbanen aan te sluiten die beide via loconet werken en op een PC via koploper worden bestuurd.

Volgens mij kom je in de problemen bij het prgrameren van de bezetmelders en wissel/seindecoders  of is er toch iets mogelijk?

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #1 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:11 »
Dat ligt eraan wat je verstaat onder 2 banen :)

Het kan prima, maar eigenlijk is het dan 1 grote baan waarbij treinen niet in beide delen kunnen komen.

Gr. Remco.

Railroadtycoon

  • ICT Prof., detailneuzelaar ;-) en liefhebber van DUVEL!
  • Offline Offline
  • Berichten: 1988
  • Treinen rijden niet op tijd maar op rails!!
    • Treinen; kijk ook eens hier......
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #2 Gepost op: 08 mei 2010, 20:48:32 »
Geen probleem als niet beide banen tegelijkertijd moeten werken.
Gewoon de Loconetstekkers wisselen en klaar. Wel de juiste hoeveelheid bezetmelders aangeven.

Wanneer ze wel beiden tegelijkertijd moeten werken zul je de bezetmelders moeten doornummeren.Het zal dan nnet zijn alsof je één grote baan met twee (of meer) afzonderlijke niet met elkaan verbonden trajecten zijn.

Voorkoploper twee aparte tabbladen maken lijkt me wel handig.

Vr groet,
Allie
Als een probleem kan worden opgelost, zal dit ook gebeuren. Als het toch niet opgelost kan worden, heeft het ook geen zin om je er druk om te maken....

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #3 Gepost op: 08 mei 2010, 21:35:18 »
Ja remco zo simpel had ik het nog niet bekeken het is mijn eigen vaste baan thuis die met 8 keer UH 63340 en 3 keer 63410 werkt.

Daarnaast ben ik bezig met een klein modulebaantje welke ik op dezelfde manier wil gaan besturen.

Maar ik kan de bezetmelders op het modulebaantje natuurlijk gewoon vanaf nummer 9 gaan instellen, hetzelfde geld voor de  wisseldecoders ( 63410 )

Tegelijk hoeft het niet te rijden.
Is het stekkertje achter in de IB ook los te koop?
Waar de draden in gaan bedoel ik.Het is wel handig als ik er daar dan van heb.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #4 Gepost op: 08 mei 2010, 21:38:50 »
Die stekkers zijn los te koop ja.

Bijv. hier: ANW

Je kan stekkers wisselen, of alles tegelijk aansluiten, maakt voor de werking niet uit.

Wat je zelf het makkelijkst vindt.

Gr. Remco.
« Laatst bewerkt op: 08 mei 2010, 21:42:42 door Remco Poppen »

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 1219
    • Avontuur in Miniatuur
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #5 Gepost op: 08 mei 2010, 21:46:00 »
Beste Marco,

Ik heb zo'n situatie zelf. Ik gebruik mijn IB om een Marklin baan en een spoor nul baan aan te sturen. De Marklin baan is deels Motorola, deels DCC. De spoor nul baan is helemaal DCC. Ik heb gewoon een extra setje stekkers gekocht en sjouw de IB heen en weer. Beide banen hebben een eigen database in Koploper. Voor de Marklin baan zijn alle locnummers en wisselnummers tot 200 gereserveerd en ingesteld op Motorola. De hogere nummers zijn ingesteld op DCC.

Als je nooit beide banen tegelijk gebruikt, zijn twee databases het overzichtelijkst. Anders zou je - als geopperd - een database met twee tabbladen kunnen maken. Maar dat lijkt me ook snel voor verwarring zorgen.

Groeten,

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // website: www.avontuurinminiatuur.com // vlog: www.youtube.com/user/avontuurinminiatuur

marco haringa

  • Offline Offline
  • Berichten: 585
  • Modulebaan "immergut"
Re:1 intellibox op 2 modelbanen
« Reactie #6 Gepost op: 08 mei 2010, 22:26:47 »
OK thnx voor de antwoorden ik was moeilijker aan het denken dan nodig was.

Groetjes marco
N Spoor Nijmegen


N spoor digitaal loconet met IB en koploper.Alle loks omgebouwd op faulhabermotoren.
NS,DB,SBB.