Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 17:02:41
NS 6100 van GM&S door meino
Vandaag om 17:01:19
Bruntendijk gelegen aan de Jankelijn. door Bert van Gelder
Vandaag om 17:00:39
Ford Custom 1967 - Sunshine Cabs van the film Bullitt door MathieuN
Vandaag om 16:59:41
Gaatje te groot geboord – wat nu? door VAM65
Vandaag om 16:57:13
Decoder vraag door henk
Vandaag om 16:55:54
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 16:55:13
Wie heeft tips voor een terras bij een spoorlijn ? door CHH
Vandaag om 16:54:39
DR5000, meerdere centrales icm netwerkversie Koploper mogelijk? door John18
Vandaag om 16:54:01
Mail MK Modelbouwstudio door Ivo tB
Vandaag om 16:52:34
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door Jeroen Water
Vandaag om 16:37:31
Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door Sven
Vandaag om 16:33:03
Roco stoomlocomotieven met losse voorassen ontsporen op Fleischmann kruiswissels door Rondje_HO
Vandaag om 16:24:47
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door Hans van de Burgt
Vandaag om 16:22:46
Wunder Spoor1 DB br 151 door Spoor1vogel
Vandaag om 16:22:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 16:18:36
Artitec: Plan E, serie 2007 door dh3201
Vandaag om 16:18:33
Roco Hbis voor postvervoer? door spoorfan
Vandaag om 16:09:37
DKM/Holland Rail 2400 hekjes door Pauldg
Vandaag om 16:03:16
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Pauldg
Vandaag om 15:59:53
kwaliteit B-Models door Martijn de Kuiper
Vandaag om 15:57:32
Ecos ESU 50200 verbinden met Twin-Center. door cbx
Vandaag om 15:56:41
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 15:46:48
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Erik Baas
Vandaag om 15:31:02
Verbouwing Amsterdam Centraal door Martin Hornis
Vandaag om 15:00:42
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 14:53:56
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door Rolando
Vandaag om 14:51:24
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door Noordernet
Vandaag om 14:36:27
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Wim Vink
Vandaag om 14:28:08
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
Vandaag om 14:13:47
  

Auteur Topic: Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.  (gelezen 1274 keer)

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Gepost op: 17 september 2010, 09:21:49 »
Beetje lullige omschrijving maar ik zal het hier toelichten; Van de ene op de andere dag doet de front/sluit verlichting het niet meer aan de motorwagen-zijde. De achterzijde (motorloos) doet het wel normaal. Wat heb ik gedaan: Ik heb het motordeel op de lokprogrammer gezet en via het decodernummer de verlichting getest in de Virtuele Fuhrerstand met de functietoets, verlichting doet niets. Het geluid echter doet gewoon op alle functies wat het moet doen. Opnieuw de software geladen voor deze RAmm en na de laadtijd het juiste decodernummer (CV1) geladen en wederom via de virtuele enz.. de verlichting getest. Werkt perfect. Hoppa, terug naar de baan. Het kleinood op de rails gezet, via het Twin-center het decodernummer weer ingetoetst en alles doet het, behalve de frontverlichting. Graag hulp! Ik weet het even niet meer. :'(
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

Private SNAFU

  • Offline Offline
  • Berichten: 1744
  • Member of the 1(to)87 gang
    • project "Nijkerk:87"
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #1 Gepost op: 17 september 2010, 09:25:06 »
Aantal stappen in de decoder komt overeen met dat van de Twincenter?

Gr,
Bart
Website
NS - IVa (1968 - 1978) / Koploper / LocoNet / IB+ProfiBoss / Modulebouw

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #2 Gepost op: 17 september 2010, 09:43:00 »
Het maakt niet uit of ik 28 of 128 stappen kies en hoe kan dit zonder mijn toedoen van de ene op de andere dag veranderen?
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 20364
    • Pagina van klaas
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #3 Gepost op: 17 september 2010, 09:48:45 »
Klopt. 28 of 128 stappen wordt gelijk behandeld. Het verschil zit in 14 stappen.
Dus als de centrale b.v. op 14 stappen staat, en de decoder op 28/128, of andersom, dan werkt de verlichting niet goed.
Dus kijk eerst in de centrale en in de decoder of het aantal stappen gelijk is.

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #4 Gepost op: 17 september 2010, 11:17:29 »
In het Twin-Center staat het dataformat op 128*, ik heb voor alle zekerheid alle waarden geprobeerd maar met hetzelfde resultaat. geen front/sluit licht. Trouwens even een tussendoorvraagje. Ik kan het nergens in het boek van het Twin-center vinden maar ik heb ooit eens gezien dat je een loc op het programmeerspoor en uiteraard in de programmeerstand met een IB nagenoeg alle functies kunt uitproberen, kan dit ook met het twin?
« Laatst bewerkt op: 17 september 2010, 11:20:08 door Rob Bogers. Reden: volledig maken »
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

piksov

  • Offline Offline
  • Berichten: 729
  • OpenDCC fan
    • Het rijk N op zolder
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #5 Gepost op: 17 september 2010, 15:01:12 »
Rob,

heb je misschien iets bij de functie mapping geraakt?

Kijk en vergelijk eens cv33 en cv34 ?

OpenDCC fan

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #6 Gepost op: 17 september 2010, 15:55:38 »
Kun je even wat duidelijker zijn? heb ik misschien functie mapping geraakt, hoe met mijn hand of zo? Of misschien in de Lokprogrammer maar dan weet ik niet hoe ik dat gedaan zou kunnen hebben. Je ziet, ik begrijp het niet helemaal en wat zou ik moeten zien bij CV33 en CV34? Moeten deze waardes gelijk zijn of juist niet? Iets te weinig voorkennis misschien?

Laat ik er voor de duidelijkheid nog even bijzeggen dat alle andere locomotieven het normaal doen op de baan. Alle decoders van de andere locs (Esu Lopi of Esu sound) zijn ingesteld op 128 rijstappen net als de centrale.
« Laatst bewerkt op: 17 september 2010, 16:38:36 door Rob Bogers »
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

Private SNAFU

  • Offline Offline
  • Berichten: 1744
  • Member of the 1(to)87 gang
    • project "Nijkerk:87"
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #7 Gepost op: 18 september 2010, 00:30:39 »
Geef de decoder eens een reset en probeer het nogmaals.

Gr,
Bart
Website
NS - IVa (1968 - 1978) / Koploper / LocoNet / IB+ProfiBoss / Modulebouw

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #8 Gepost op: 18 september 2010, 09:28:58 »
Ook dat heb ik al uitgevoerd maar met gelijk resultaat. maar er is hoop, vandaag komt er iemand op bezoek bij mij en hij neemt zijn eigen Twin-Center mee en dan wil ik het nog eens proberen. Als dat hetzelfde resultaat geeft dan zakt mijn broek een beetje af want geen van de andere geluidslocs hebben last van dit fenomeen en dat vind ik zo raar.
« Laatst bewerkt op: 18 september 2010, 09:37:58 door Rob Bogers. Reden: aanvullen »
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #9 Gepost op: 18 september 2010, 18:21:55 »
Ook met een ander (nieuw) Twin-center heb ik hetzelfde probleem en ook die centrale staat op 128 rijstappen.
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden

sixkiller

  • Offline Offline
  • Berichten: 324
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #10 Gepost op: 18 september 2010, 18:52:46 »
Ik weet niet helemaal hoe zon centrale werkt, maar is die virtuele testoptie dat je zeg maar communiceert met de decoder en die dan een respons teruggeeft aan de centrale, of gaat dan gewoon de verlichting branden?

Heeft die Ram ook niet van die schakelopties die je met een jumper oid in kan stellen? Zit dat nog allemaal goed?

Rob Bogers

  • Offline Offline
  • Berichten: 1435
    • Mijn modelbouwhobby
Re:Verlichting Roco RAmm doet het wel/niet.
« Reactie #11 Gepost op: 19 september 2010, 10:40:28 »
Oplossing van het probleem. Ik weet echt niet hoe het kan maar van het ene op het andere moment heeft de RAmm het aantal rijstappen verlaagd van 128 naar 14.

Ik kreeg van mijn handelaar en een andere modelspoorcollega hetzelfde verzoek "voer uit": Je selecteert de loc. Dan druk je op de loc-toets en dan menu, dan kun je het aantal rijstappen voor dat adres selecteren. Daar kwam ineens uit dat het aantal rijstappen op 14 stond. Ik heb dit nog nooit gezien in de beschrijving van het Center. Waarschijnlijk overheen gelezen. Diegene die dus al gelijk aangaven dat het probleem in het aantal rijstappen lag, hebben dus gelijk. Hoe, dan ook, het probleem is opgelost. Dank allen voor de genomen moeite en geduld. (y)
Rob is helaas op 23 april 2014 overleden