Doel:€250.00
Donaties:€206.00

Per saldo:€-44.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 04-07-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn webstek verdwijnt binnenkort door HuubvG
Vandaag om 16:40:27
Bouw Br 44 002 DRG. door Wim Vink
Vandaag om 16:33:55
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 15:51:01
Aachenau West door Jelmer
Vandaag om 15:15:36
ÖBB smalspoor in het Waldviertel. door Hollandserhbfan
Vandaag om 14:53:12
2nd Dutch US Convention, DRU Ulft NL 6/7 april 2024 door Wim Vink
Vandaag om 14:46:34
US diorama in H0 door MaraNCS
Vandaag om 14:40:35
Station Baarn HIJSM door MaraNCS
Vandaag om 14:05:59
Wohnzimmer AW werkrapporten door Ferdinand Bogman
Vandaag om 13:22:17
Baanplan deels gebaseerd op Veluwe door Benelux795
Vandaag om 13:06:11
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Quinzeedied
Vandaag om 12:52:09
Vingeroefeningen door Edsko Hekman
Vandaag om 11:50:39
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door MathynK
Vandaag om 11:27:33
marklin 76372 en 76397 circuit boards, zijn die hetzelfde ? door frits959
Vandaag om 11:22:08
Modelbouw 1:1, de Blauwe Tram herleeft! door Jelmer
Vandaag om 11:11:01
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Jelmer
Vandaag om 11:07:09
NS 6000 (in schaal 0) door Stefan88
Vandaag om 11:05:46
Nachlösewagen decals, waar te plakken? door Ronald69
Vandaag om 11:05:37
PIKO 52462 NS2000 geluid door erbink
Vandaag om 10:58:20
Vandaag 50 jaar geleden door Jelmer
Vandaag om 10:57:33
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Jelmer
Vandaag om 10:53:12
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Jeronimos
Vandaag om 10:22:25
Zee. Land. door hervé
Vandaag om 10:02:39
De IJmuider spoorlijn - korte geschiedenis en plaatjes door Jeronimos
Vandaag om 09:49:56
Van Biervliet RFO 62 cabineverlichting werkt niet door bellejt
Vandaag om 09:38:59
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Loki
Vandaag om 08:45:01
bescherming voor op buro zon groene met die vakjes erop door djharry
Vandaag om 07:24:41
Ketelwagens, welke hebben jullie? door ES44C4
Vandaag om 00:14:09
Am Ende der Strecke, modulebaan op 1 M2 door Schachbrett
17 July 2024, 23:29:15
Onshape cursus door Frank 123
17 July 2024, 23:17:46
  

Auteur Topic: MP1 schakelt niet meer met Z21 switch decoder Roco  (gelezen 295 keer)

Patrick Kortwijk

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 2
MP1 schakelt niet meer met Z21 switch decoder Roco
« Gepost op: 25 June 2024, 20:48:28 »
Hoi, ik ben sinds kort begonnen met een N-spoor modelbaan. Voor het bedienen van de wissels gebruik ik MP1 wisselaandrijvingen van MTB. De MP1 stuur ik aan via de Z21 switch decoder 10836 van Roco. Ik heb hierbij CV41 t/m 48 ingesteld op 4. Dit werkt probleemloos. Ze lopen mooi door, schakelen aan het eind af en lopen daarna weer terug (bij opnieuw wisselen).
Nu heb ik een tweede Z21 switch decoder 10836 van Roco gekocht en een 10-tal nieuwe MP! wisselaandrijvingen van MTB.
Op de een of andere manier lukt het mij niet om met deze de MP1 aan te sturen.
Ik heb alle CV instellingen geprobeerd, maar zonder succes. Ik heb een aantal seinen (rood/groen) op de switch decoder aangesloten en deze schakelen probleemloos van rood naar groen en terug (blijven zoals het hoort met CV instelling op 4 continu branden).
Ik heb ook een nieuwe MP1 aangesloten op de eerste switch decoder. Ook hierop geen enkele reactie van de MP1, terwijl de oudere MP1's gewoon probleemloos werken.
Ik heb ook geprobeerd om de voeding van de tweede switch decoder te wisselen. Eerst gevoed vanuit de ringleiding en later met een afzonderlijke voeding van een oude trafo. MP1 reageren niet, seinen werken probleemloos.
De tweede switch decoder heb ik nog niet aan de modelbaan toegevoegd, maar uitsluitend los getest. Ook enkele malen de fabrieksinstellingen weer teruggezet, decoder adres gewijzigd, maar niks lukt.
Kortom, ik weet het niet meer.
Ik heb al enkele topics over MP1 voorbij zien komen, maar deze gebruiken bijna allemaal een andere switch decoder (veelal Digikijs volgens mij).
Iemand enig idee wat ik nog meer kan doen?
Alvast mijn dank voor het meedenken.
Gr. Patrick

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 25511
    • Pagina van klaas
Re: MP1 schakelt niet meer met Z21 switch decoder Roco
« Reactie #1 Gepost op: 25 June 2024, 21:09:19 »
Kijk naar de polariteit van de decoder. Bij de MP1 moet de plus op de COM zitten.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 25511
    • Pagina van klaas
Re: MP1 schakelt niet meer met Z21 switch decoder Roco
« Reactie #2 Gepost op: 25 June 2024, 21:33:38 »
Ik zie dat de 10836 ook de plus op de COM heeft zitten. Dus daar kan het niet aan liggen.

De MP1 doet het ook op wisselspanning. Kun je testen met een gewone trafo.
Sluit 1 pool van de trafo aan op de COM van de MP1.
Met een draad aan de andere pool van de trafo kietel je afwisselend  poz1 en poz2.
Dan moet hij gaan bewegen. Wel steeds wachten tot hij aan de eindstand komt, anders kan hij niet terug.

Patrick Kortwijk

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 2
Re: MP1 schakelt niet meer met Z21 switch decoder Roco
« Reactie #3 Gepost op: 25 June 2024, 22:03:08 »
Via de trafo gaat de MP1 inderdaad mooi op en neer.
Heb alles daarna losgekoppeld en opnieuw aangesloten.
et voila, MP1 schakelt probleemloos op en neer via de 10836 en loopt mooi door tot afschakeling
Ik zag overigens dat de aansluiting op de z21 start andersom (schroefjes naar beneden) zit dan op de 10386 (schroefjes naar boven).
Mogelijk dat ik toch plus en min verwisseld heb?
Super bedankt voor je aanwijzing Klaas, erg blij mee, kan weer met een gerust hart enkele wissels ombouwen!