Vraag en antwoord > Elektronica en analoog

MTB MP5 duwt door

(1/3) > >>

d.vanaalst:
Beste allen,

Ik heb een ac baan aangestuurd door Koploper icm een IB, de wissels schakelen via een Digikeijs 4018. Met het oog op de toekomst (ik wil peco rails in het zichtbare deel gebruiken) heb ik onlangs een setje MTB mp5 motoren gekocht om me eens in te verdiepen. Die wil ik nu nog aansluiten op c-rails, waar nu nog deels Märklin wisselaandrijvingen in zitten.

De MP5 keurig aangesloten en werkte wonderbaarlijk vrijwel direct dus ik blij! Maar, er valt me iets op: de wissel schakelt dubbel.
Nadere uitleg: Als ik op de IB een opdracht geef om naar links te schakelen, doet ie dat keurig, bij de volgende opdracht naar rechts duwt het motortje nog een positie naar links. Terwijl ie terug zou moeten schakelen. Ik vraag me af waar m dit in zit,
misschien zit m dit in de presets van de 4018? Ik dacht dat op te lossen door de cv 47 aanpassen naar waarde 6 (aansturing wisselaandrijving) alleen resulteert dat in geen enkele reactie meer van de wissels aangestuurd vanuit die 4018.
De MP5 zelf lijkt redelijk idiotproof, ik denk dat ik dat apparaatje redelijk begrijp, maar mogelijk is er wel een beginstand in te stellen wat ik over het hoofd zie?

Alvast bedankt!

Dennis

Ronald Halma:
Nee, geen beginstand. Je kunt alleen de slag van 't ding verstellen in 4 afstanden, zie daarvoor de beschrijving die erbij zit. Denk dat je het zoeken moet in de instelling van de  4018. Die ken ik niet dus daar zal iemand anders bij moeten springen  ;)

Tjalling:
Het lijkt er op dat je de slag niet goed ingesteld hebt.
Ze kunnen hierdoor doorbranden.

Groet,
Tjalling

Klaas Zondervan:
De slaglengte staat af fabriek op 3 mm. Dat is de kleinste waarde.

Hoe lang is de puls die de 4018 afgeeft? Die moet lang genoeg zijn om de MP5 te laten omlopen. Pas als hij zijn eindstand heeft bereikt kan hij terug naar de andere kant.

d.vanaalst:
Dank voor de reacties tot zo ver! Ergens toch wel fijn om te lezen dat ik niets in de MP5 over het hoofd heb gezien. En ook de bevestiging dat het dus wel degelijk kwaad kan als dit niet opgelost wordt.
@Klaas Zondervan: hoe kan ik checken hoe lang de puls is die de 4018 afgeeft?
 
Hartelijke groet,

Dennis

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie