Oh is dat zo, da's dan zeker sinds vandaag? Ik lees het hele jaar door, ook op dit forum: NS treinen te laat, te vol, te druk, te kort, te warm, vies, te vaak defect, te weinig in het uur, etc..
Twee of meer maatschappijen op dezelfde infrastructuur is vragen om moeilijkheden. De regionale vervoerders hebben wel degelijk voor meer reizigers op de secundaire lijnen gezorgd en in die zin hebben ze wel een zeker bestaansrecht verworven. Dat zij het "beter doen dan NS" is een logisch gevolg van hun regionale functie: het is nu eenmaal makkelijker om een dienstregeling op een regionale lijn van A naar B te onderhouden dan een dienstregeling van A naar Z, waar onderweg op meerdere plekken aansluiting gegeven moet worden op treinen uit/naar diverse andere bestemmingen.
Het is wel iets wat door de EU is opgelegd.
Moraal van het verhaal (naar mijn idee ): Verschillende vervoerders op eigen lijnen prima, maar geen dubbele exploitatie op het hoofdnet.
- Concurrentie op hetzelfde baanvak zorgt er voor dat het voor de niet doorgewinterde reiziger alleen maar onoverzichtelijker wordt.Jeroen
- Concurrentie op hetzelfde baanvak zorgt niet voor lagere tarieven.- Concurrentie op hetzelfde baanvak zorgt ervoor dat NS geen optimale dienstregeling kan rijden, waardoor overstappen langer duren.- Concurrentie op hetzelfde baanvak zorgt er voor dat het voor de niet doorgewinterde reiziger alleen maar onoverzichtelijker wordt.