Doel:€250.00
Donaties:€100.00

Per saldo:€-150.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 22-11-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

digitaal bloksysteem met digikeijs door xanders0907
Vandaag om 12:10:50
Ervaringen gevraagd plotter vs cnc frezen door jjg koopmans
Vandaag om 11:57:04
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door 4020 281-4
Vandaag om 11:54:44
Wensenlijstje 2023 door 1200blauw
Vandaag om 11:51:32
Arcomora: ARLOCO bezetmelder door guy1846
Vandaag om 11:29:43
PB speculaas... door Remunj
Vandaag om 11:29:07
Nightjet->Notjet door Remunj
Vandaag om 11:23:21
Kromgetrokken plastic onderdelen bouwpakket weer vlak maken door HuubvG
Vandaag om 11:22:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:06:57
Kleuren bedrading door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:00:02
Transport Fever 2 als modelspoor simulator - een videoserie door RudyB
Vandaag om 10:50:07
Fotowedstrijd BeneluxSpoor.net door Bob R.
Vandaag om 10:45:40
Roco 2022, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
Vandaag om 10:33:35
Dat overkomt mij niet. door Ferdinand Bogman
Vandaag om 10:17:30
Frans loodsje et cetera door tothebeach
Vandaag om 10:08:55
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 09:51:42
Laag-Baarlo door San-Markos
Vandaag om 09:28:26
't Is niets (h0, opp=0,46 m2) door tothebeach
Vandaag om 08:58:28
PB models: Wadlopers model 2022, voorbeschouwing + bespreking door ad.M
Vandaag om 08:58:16
Artitec 2023: speculatie, wensen, verwachtingen, dromen... door dh3201
Vandaag om 08:47:28
Rosoft gesloten ? door Dirk
Vandaag om 08:39:40
Baan in Los Angeles door mass am see
Vandaag om 08:17:36
Baanplan Nederlandse stad (modelspoorbaan TP 5/6) door Chiel
Vandaag om 08:10:43
Vistrein IJmuiden door Eric B
Vandaag om 08:03:22
Trein botst op stapel fietsen tussen Boskoop en Waddinxveen. door Eric B
Vandaag om 07:51:14
BNLS modulebaan Werkspoor-Kathedraal hervat. door VFR
Vandaag om 07:30:37
Ik loop vast door C-rails
Vandaag om 07:26:08
Super Sik door Biessendorf
Vandaag om 00:22:17
Raadplaatje door Rik
27 november 2022, 23:38:40
Fleischmann 7362 digitaal maken door oosterom
27 november 2022, 23:16:29
  

Auteur Topic: Ecos functiemapping  (gelezen 831 keer)

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Ecos functiemapping
« Gepost op: 03 oktober 2022, 12:49:49 »
In mijn ESU Ecos centrale wil ik een bij een aantal locs de volgorde in een aantal toegewezen functietoetsen veranderen. Dit om de geluidfuncties allemaal in de (eerste) range F1-F8 gepresenteerd te krijgen. Dus bijvoorbeeld om de functie onder F10 te 'verplaatsen' naar de positie F6. Ik kom die mogelijkheid niet in de Ecos handleiding tegen. Weet iemand of dit toch mogelijk is?

Rian
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2022, 08:20:39 door RBlok »

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2909
    • nederlof.net
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #1 Gepost op: 03 oktober 2022, 13:06:25 »
Ik denk dat het beter is om met functiemapping in je decoders de juiste functietoets aan de functie te knopen.
Dus niet in de centrale maar in de decoder.

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1243
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #2 Gepost op: 03 oktober 2022, 13:11:57 »
die programmering zit in de decoder en die neemt de ecos over.Dus hermappen in decoder
Greetings,salutations,groetjes,

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #3 Gepost op: 03 oktober 2022, 16:59:16 »
Bedankt. Dan ga ik er via de decoderinstellingen mee aan de slag. Had gehoopt dat de Ecos daar een slim en mooi grafisch achterdeurtje voor zou hebben  ;)

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1243
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #4 Gepost op: 03 oktober 2022, 17:01:08 »
helaas , het achterdeurtje van esu is de locprogrammer :) met bijhorende software.Simpel en snel te doen.Sla eerst de oude config op en dan aan de slag met experimenteren
Greetings,salutations,groetjes,

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #5 Gepost op: 03 oktober 2022, 17:44:53 »
Tja... bekend. Maar voor die investering doe ik net te weinig instelwerk.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1243
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #6 Gepost op: 03 oktober 2022, 18:07:45 »
je kan ook de software alleen gebruiken en dan via tools de veranderde CV's zien.
Greetings,salutations,groetjes,

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #7 Gepost op: 04 oktober 2022, 00:27:29 »
Dank.
Lokprogrammer inmiddels gedownload. Ga me er morgen in verdiepen.

Rian

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2909
    • nederlof.net
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #8 Gepost op: 04 oktober 2022, 13:32:14 »
De function mapping mogelijkheden hangen wel af van merk en type decoder. Daar moet je wel rekening mee houden.

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #9 Gepost op: 04 oktober 2022, 15:25:39 »
Loksound 5 en Lokpilot.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2909
    • nederlof.net
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #10 Gepost op: 04 oktober 2022, 15:47:36 »
Alleen ESU dus. Dan komt het denk ik wel goed. Mogelijk werkt function mapping alleen bij hele oude ESU's en OEM versies niet.

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #11 Gepost op: 07 oktober 2022, 22:09:27 »
Inmiddels via ESU documentatie erachter gekomen dat functiemapping binnen de Ecos wel degelijk mogelijk is met de eigen editor. De ESU info is gebaseerd op de versie 4 maar werkt bij mij ook prima voor de LokSound 5.
https://www.esu.eu/en/support/tips-tricks/ecos/functionmapping-mit-dekoderfamilie-v40/

Decoder op het programmeerspoor benaderen met de Ecos. Wellicht (in het begin) wat onhandiger op het relatief kleine Ecos scherm, in vergelijking met de Lok Programmer software op een groter PC scherm. Maar een voordeel is dat er bij gebruik van de eigen Ecos editor geen CV's separaat hoeven te worden ingevoerd.

Rian
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2022, 07:36:53 door RBlok »

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2909
    • nederlof.net
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #12 Gepost op: 07 oktober 2022, 23:02:20 »
Dit is inderdaad functie mapping. Ik wist niet dat deze interface ook in de Ecos beschikbaar is. Handig. Scheelt inderdaad heel veel CVs handmatig schrijven.
Voor de duidelijkheid: je past nu de decoder instellingen aan. Dus de toetsen zullen dan op een andere centrale ook een andere volgorde hebben bij jouw locs.

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 303
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Ecos functietoetsen wisselen
« Reactie #13 Gepost op: 08 oktober 2022, 07:34:19 »
Dat weet ik niet Koen. Wellicht is daarin ook een standaardisatie in. Mij niet bekend.

Rian
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2022, 11:49:50 door RBlok »

Hirschsprung

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: Ecos functiemapping
« Reactie #14 Gepost op: 08 oktober 2022, 09:58:29 »
Dat weet je wel, want Koen vertelt het je net. Hiermee verander je de decoderinstellingen van de lok, net als met een programmer.