Doel:€250.00
Donaties:€214.50

Per saldo:€-35.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-01-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modeltreinen tuffen de winkel uit (RTV Dordrecht) door HuubvG
Vandaag om 07:54:02
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frycio82
Vandaag om 06:52:06
Falkenheim door Falcon10
Vandaag om 06:50:37
Märklin / Trix, nieuws van de fabrikant. door Sicco Dierdorp
Vandaag om 06:46:24
Bahnstrecke 5867 door Falcon10
Vandaag om 06:46:20
Kalender 2022 door Martijn193
Vandaag om 06:33:15
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door metpetergaathetbeter
Vandaag om 00:28:15
NS stoomloc (Maffei) in Spoor-1. Etsplaten, bouwproject. door FritsT
Vandaag om 00:01:26
Kortsluitbeveiliging modelbaan, is een externe beveiliging nuttig? door Klaas Zondervan
17 januari 2022, 23:40:02
Frans loodsje et cetera door NS1220
17 januari 2022, 23:30:22
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
17 januari 2022, 23:25:05
NextGen de virtuele loksound 5 simulator download (update) door D_Loc
17 januari 2022, 23:21:36
Lenz centrale, worden de commando's voor de loksnelheid herhaald? door rjr
17 januari 2022, 23:16:21
BNLS-Werkspoor - KleiNSpoor NS 2530 door Tedo
17 januari 2022, 23:00:39
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
17 januari 2022, 22:53:42
Antieke Marklin loc, hulp met identificeren? door sncf231e
17 januari 2022, 22:53:06
Rondom Charlois door Hans Reints
17 januari 2022, 22:51:30
Micro Modelbouw Nederland door EricZmS
17 januari 2022, 22:31:03
Baanbouw Bosje77 door bosje77
17 januari 2022, 22:27:15
Diorama Schiehaven, Rotterdam door BlindeVink
17 januari 2022, 22:10:27
Best verslavend … door H0ppakee
17 januari 2022, 22:05:54
Vreemde rails in Hardinxveld-Giessendam door MOVisser
17 januari 2022, 21:49:11
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door hooidonk
17 januari 2022, 21:47:45
Communicatiefout tussen 3e module DR4088 GND( Digikeijs) en Märklin CS3 plus door Ruud van der Sluijs
17 januari 2022, 21:44:07
VERPLAATST: Re: Minitrix 2022 door Bert van Gelder
17 januari 2022, 21:35:00
VERPLAATST: Artitec 2022, nieuws van de fabrikant. door Bert van Gelder
17 januari 2022, 21:34:08
VERPLAATST: PIKO 2022, nieuws van de fabrikant. door Bert van Gelder
17 januari 2022, 21:33:32
Langstraatspoorlijn modulebaan door Langstraatspoorlijn
17 januari 2022, 21:21:45
De fabriek - Spoor 0 door Luit
17 januari 2022, 20:59:18
Onderhoud baan en locomotieven door Frank 123
17 januari 2022, 20:37:02
  

Auteur Topic: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?  (gelezen 286 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Gepost op: 07 december 2021, 14:15:30 »
Hoe reset je een decoder met een sprog?
Heb een dh10 decoder.
Maar als de decoder uitlees. Kan ik niks schrijven bij cv 8
Hoe kan ik de decoder restten met sprog?







mvg ronald

« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 21:24:29 door Ronaldp »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1116
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: decoder resetten met sprog
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2021, 14:16:20 »
Bovenin de menubalk van de programmer zie je een optie reset of "zet terug"

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1312
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2021, 16:06:14 »
Een reset doe je (bij deze decoder) door waarde 8 te schrijven naar CV8. Het maakt niet uit of je dat met een Sprog of met een andere DCC programmer doet.

Het bijzondere aan deze handeling is dat CV8 niet wordt aangepast. CV8 lees je uit om te zien wie de fabrikant van de decoder is. Dat verandert niet door CV8 te schrijven: de fabrikant verandert daardoor immers niet. Bij een D&H decoder vind je daar de waarde 97, want zo is dat afgesproken. Dat is en blijft zo, ook als je net CV8=8 geschreven hebt.

Door CV8=8 te programmeren gebeurt er wel iets anders: alle CV's gaan terug naar de fabriekswaarden. Zo zal bijvoorbeeld CV1 weer de waarde 3 hebben, ongeacht welke waarde er eerst in stond. En dat is precies de bedoeling van een reset.
« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 17:41:15 door Dirk J »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 753
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2021, 21:09:04 »
bedankt

Gevonden.

Heet: zet terug naar standaard instellingen






mvg ronald


Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Waalspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 42
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2021, 21:18:55 »
Je had beter kunnen vragen hoe je dit met JMRI Decoder Pro moet doen, het resetten is immers niet aan de Sprog gebonden zoals Dirk al aangaf.
Groeten,
Bas

H0, Z21, Sprog3, Rocrail, NS III, IV