Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 02-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Biesje
Vandaag om 03:38:08
Jouef Etoile du Nord WP ombouwen naar WPc door janw
Vandaag om 02:30:54
Hoe Lima 4 assige rijtuigen van slepers te voorzien. door ArjanB
Vandaag om 02:20:18
Bouw van een materieel 46 vierwagenstel door janw
Vandaag om 01:08:11
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 00:10:54
Aansturing via Arduino werkt niet goed door FreekH
Vandaag om 00:00:40
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Modellbahnwagen
18 mei 2022, 23:50:16
25 jaar geleden door Willem1951
18 mei 2022, 22:56:34
De CanBus komt naar Kranenberg, Arduino's en de CanBus door meino
18 mei 2022, 22:48:18
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door Marc tramt
18 mei 2022, 22:33:31
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rolf S
18 mei 2022, 22:17:11
Raadplaatje door HIJ
18 mei 2022, 21:56:48
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
18 mei 2022, 21:50:33
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door Eelco Storm
18 mei 2022, 21:38:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Dave.......
18 mei 2022, 21:21:40
Loc op hol door Blausee-Mitholz
18 mei 2022, 21:18:56
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
18 mei 2022, 21:17:53
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door ex-DR V100
18 mei 2022, 21:17:20
Actiekaartjes trein door NL-modelspoor
18 mei 2022, 21:13:22
DJH 5500 door Huup
18 mei 2022, 20:25:47
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Huup
18 mei 2022, 20:23:52
Russische pantsertrein in Oekraïne video door Hendrik Jan
18 mei 2022, 20:14:40
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Eric B
18 mei 2022, 19:28:21
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
18 mei 2022, 16:22:59
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Wim Vink
18 mei 2022, 16:10:12
ergonomische handgrip maken (klei?) door bask185
18 mei 2022, 14:45:46
Zwederbaan door nighttrain1
18 mei 2022, 13:28:16
Maasburg: een Nederlandse modelbaan in 1:87 door Matthijs van Heijningen
18 mei 2022, 12:07:06
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
18 mei 2022, 11:35:35
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
18 mei 2022, 11:25:40
  

Auteur Topic: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?  (gelezen 369 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Gepost op: 07 december 2021, 14:15:30 »
Hoe reset je een decoder met een sprog?
Heb een dh10 decoder.
Maar als de decoder uitlees. Kan ik niks schrijven bij cv 8
Hoe kan ik de decoder restten met sprog?







mvg ronald

« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 21:24:29 door Ronaldp »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: decoder resetten met sprog
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2021, 14:16:20 »
Bovenin de menubalk van de programmer zie je een optie reset of "zet terug"

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1312
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2021, 16:06:14 »
Een reset doe je (bij deze decoder) door waarde 8 te schrijven naar CV8. Het maakt niet uit of je dat met een Sprog of met een andere DCC programmer doet.

Het bijzondere aan deze handeling is dat CV8 niet wordt aangepast. CV8 lees je uit om te zien wie de fabrikant van de decoder is. Dat verandert niet door CV8 te schrijven: de fabrikant verandert daardoor immers niet. Bij een D&H decoder vind je daar de waarde 97, want zo is dat afgesproken. Dat is en blijft zo, ook als je net CV8=8 geschreven hebt.

Door CV8=8 te programmeren gebeurt er wel iets anders: alle CV's gaan terug naar de fabriekswaarden. Zo zal bijvoorbeeld CV1 weer de waarde 3 hebben, ongeacht welke waarde er eerst in stond. En dat is precies de bedoeling van een reset.
« Laatst bewerkt op: 07 december 2021, 17:41:15 door Dirk J »

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2021, 21:09:04 »
bedankt

Gevonden.

Heet: zet terug naar standaard instellingen






mvg ronald


Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Waalspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 59
Re: Hoe kun je decoder resetten met Sprog?
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2021, 21:18:55 »
Je had beter kunnen vragen hoe je dit met JMRI Decoder Pro moet doen, het resetten is immers niet aan de Sprog gebonden zoals Dirk al aangaf.
Groeten,
Bas

H0, Z21, Sprog3, Rocrail, NS III, IV