BeneluxSpoor.net forum

Materieel => Materieelbespreking => Materieelbespreking overige merken => Topic gestart door: Daan! op 31 maart 2020, 15:08:25

Titel: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 31 maart 2020, 15:08:25
Het panoramarijtuig zal niet worden geproduceerd zo meldt MTE:

Op Neurenberg hadden wij het idee om het restauratie rijtuig te bestellen bij Rivarossi van de dinertrain. In feite waren we al heel ver. De tekeningen waren al klaar en het model, keurig in 1:87 zou worden opgestart in de fabriek. Het model ziet er op tekening geweldig uit en zowel Rivarossi als wijzelf zijn erg enthousiast. Toch hebben we besloten dit model te annuleren.
Waarom?

De huidige modelspoor consument stelt steeds meer en hogere eisen aan een model. Kleine afwijkingen zijn al snel uit den boze.
Mooi voorbeeld is onze onlangs uitgebrachte Tads modellen van B-Models. Dat werd besproken op beneluxspoor.net
Met als gevolg dat een aantal 'kenners' aangaven dat het model zo ontzettend foutief was, dat men besloot af te zien van aankoop.

Gevolg hiervan was dat diverse mensen die mening opeens ook waren toegedaan met het gevolg meer annuleringen. Of wij de geel-oranje Tads DSM Kunstmest modellen nog laten maken staat nu zeker op losse schroeven.

Het is een flinke investering om modellen exclusief te laten maken, en dan moeten we rekening houden met het feit dat kleine afwijkingen aan een model blijkbaar niet meer worden getolereerd.

Zo ook dus het restauratie rijtuig wat in de dinnertrain zit.

Enkele tientallen jaren geleden zijn deze rijtuigen aangepast aan de glazen koepel. Deze is ruim 10 cm omlaag gebracht, om de rijtuigen te kunnen laten rijden in Zwitserland, zodat ze veilig de tunnels in konden rijden. In model zou dat ruim 9 mm zijn.

Echter liet Rivarossi ons weten de glazen koepel niet aan te zullen passen. We snappen het standpunt van Rivarossi dat men niet een hele kap (mal) gaat aanpassen voor 1 rijtuig en 9 mm. Maar wij durven dan helaas de gok met dit rijtuig niet aan om ze te laten maken in model, omdat we geen zin hebben om wederom op beneluxspoor.net te staan met de mededeling dat van deze wagen niks klopt omdat de glazen koepel 9 mm te hoog is.

Vandaar dat we dit model niet laten maken. Het zal voor winkeliers die nog het lef hebben om zelf modellen op de markt te brengen zo wel een stuk moeilijker worden. Wellicht dat u daar nog eens als kenner over na kunt denken.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Reinier Z. op 31 maart 2020, 15:17:18
Alleen is 10 cm in het echt geen 9 mm in model, maar 1,15 mm.

Maar goed, de boodschap van MTE is duidelijk. Het klinknageltellen is dodelijk voor het ontwikkelen van een exclusief model op basis van iets bestaands.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 15:23:05
Een bijzonder onprofessionele reactie naar mijn mening

Zonder kritische 'kenners' (laatst werd dit ook al tussen aanhalingstekens geplaatst, dat geeft te denken...) wordt er geen model gemaakt
Zoveel kritiek is er helemaal niet geweest over bewuste modellen en zeker niet op klinknagelniveau

Als het tegenvallen van het aantal bestellingen wordt afgewenteld op een groep mensen die belangeloos veel vrije tijd steekt in het proberen modellen op de markt te laten brengen die zo correct mogelijk zijn, voel ik me daardoor aangesproken en is dat gevaarlijk voor het voortbestaan van de meer exclusieve modellen (als in specifieke kleur- en nummervarianten waar wat extra uitzoekwerk voor nodig is)

Een ieder staat altijd vrij om mij privé te benaderen als men vragen heeft in de ontwikkelfase, of om achteraf in discussie te gaan over zaken.

Om eerlijk te zijn, voor mij (iemand die al 10 jaar nauw samenwerkt met een fabrikant en meer dan 100 modellen heeft voorbereid) voelt dit als een gigantisch mes in de rug. De branche (!) laat even weten wat ze van mensen zoals ik vinden. Bedankt!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ex44 op 31 maart 2020, 15:30:02
Citaat
Deze is ruim 10 cm omlaag gebracht [...]. In model zou dat ruim 9 mm zijn.

Op het gevaar af als klinknagelteller te worden geëtiketteerd: 10 cm (100 mm) gedeeld door 87 is volgens mij 1,15 mm en niet ruim 9 mm. Daar zou ik (maar ja, wie ben ik) nog wel overheen kunnen stappen.

Maar ik geef MTE wel gelijk: wat je ook doet, het is vaak niet goed of het deugt niet. Of het nu ruim één millimeter is of ruim negen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Dave....... op 31 maart 2020, 15:31:43
Jammer!

Maar ik kan het me goed voorstellen dat deze beslissing is genomen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 15:36:07
Natuurlijk zal niemand vallen over een koepel die 1,15 mm te laag is. Het zal zelfs niemand opvallen.
Er worden zo vaak concessies gedaan om bestaande modellen te gebruiken voor een bepaalde kleur- of nummervariant, waarbij zaken die niet binnen het budget kunnen worden aangepast niet worden aangepast, daar is helemaal niks bijzonders aan.

B.v. een bepaalde dieselloc die in het echt tot een bepaalde tijd een afneembaar middensein had en daarna een vast middensein dat iets lager zat. Voor de 'vroege' varianten kan het niet uit de mal aan te passen, dus wordt de mal van de latere variant met het vaste middensein gebruikt. Als er af en toe al eens iemand naar vraagt, is dat gewoon uit te leggen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 31 maart 2020, 15:39:21
Hmm, ik kan me de frustratie van de winkeliers best voorstellen. En inderdaad wordt een model tegenwoordig helemaal uitgeplozen en elk minuscule foutje breed uitgemeten. Echter wanneer de modellen verkopen zou men de klinknageltellers gewoon kunnen negeren. Wellicht is er soms gewoon wat minder vraag naar bepaalde modellen dan vooraf op basis van enkele enthousiaste reacties werd aangenomen? Zie bijvoorbeeld de LS Models Df EETS rijtuigen. Hoewel ik weet dat er wat van de dakkleur gezegd kan worden heb ik hem toch gekocht. Ik vind hem prachtig en zeler zijn geld waard  :)


Edit: en dat geldt ook voor de Tads modellen. Het is dat ik gewoon niet zoveel om deze wagens geef maar anders had ik me zeker niet laten weerhouden door die verschoven NS emblemen. De overall gelijkenis is prima (vind ik ;) )


Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Chris Westerduin op 31 maart 2020, 15:40:28
Ben ook wel benieuwd hoeveel MTE er moest laten produceren. Met zo'n apart rijtuig is dat ook best een risico om het op de markt te brengen. Tis geen populaire 1200 of Hondekop zullen we maar zeggen...
Jammer dat ie niet uitkomt, hopelijk komen er nog veel andere mooie exclusieve modellen...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 31 maart 2020, 15:44:59
En anders een leuke buitenkans voor Roco. Ze hebben het panoramarijtuig en de franse Vru. Kunnen ze gelijk een leuk setje uitbrengen. Ik heb liever zo'n setje wat niet helemaal correct is maar wel prima rijdt en er gelikt uitziet, dan helemaal geen setje  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martijn193 op 31 maart 2020, 15:55:06
Mwah

Ik had graag het betreffende rijtuig gehad, maar snap dat ze het niet doen. Dat is overigens niet direct een sneer naar de klinknageltellers, zij mogen elke eis stellen die ze willen. De vraag is, en dat is de verantwoordelijkheid van een MTE zelf, of de doelgroep die ze voor ogen hadden het geleverde als voldoende zouden betitelen. Of dat er voldoende mensen zouden zijn die hetgeen als 'fout' werd betiteld over het hoofd zouden kunnen zien. En blijkbaar was dat niet zo. Ondernemersrisico heet dat.

Dus ik vind het zeer jammer voor MTE, maar niet dat hier kritiek wordt gespuid. Dat mag, zolang er geen onwaarheden worden gesproken. En ja, ik vind wat van de toon die vaak gebezigd wordt. Afwijkingen in afmetingen en kleur worden vaak zeer breed uitgemeten, vaak door de 'klinknageltellers' (ik noem ze liever puristen  ;)), wat door velen opgepakt wordt als 'Er klopt niets van!'.

Misschien dat criticasters maar vooral ook de luisteraars naar de kritiek af en toe dingen ook eens in perspectief kunnen zien en op die manier hun boodschap kunnen brengen en ontvangen.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ad.M op 31 maart 2020, 15:56:21
En daarbij komt dat menigeen die 1,2 mm niet was opgevallen. Echt jammer.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rsd1000 op 31 maart 2020, 15:59:13
Een beetje dubbel dit alles. Aan de ene kant wordt de info van de kenners in het voortraject graag gebruikt. Maar als het dan eenmaal zo ver is en het geproduceerd is dan mogen de kenners niks meer zeggen. Zo komt het mij over. Ik denk inderdaad dat als er openheid is in bepaalde keuzes of waarom er bepaalde tips van kenners niet meegenomen zijn dat er dan al heel wat opgevangen wordt en de verschillende werelden elkaar kunnen vinden. Volgens mij zal een bericht met een dergelijke toon niet mee helpen. Er zal vast weer heel wat water door de Nieuwe Waterweg moeten gaan voor dit tussen winkelier en kenners uitgeklaard is.

Verder lees ik tussen de regels door ook kritiek aan de klant. Ik wil ik me als consument informeren voor ik iets koop. Dus of ik mijn info van hier of ergens anders haal blijft gelijk. Ik wil me niet alleen maar door een producent laten voorschrijven waarom ik iets moet kopen. Dat bepaal ik zelf op basis van informatie uit verschillende bronnen. Soms sla ik dan informatie van de kenners of andere bronnen over en soms sla ik de concessies over die de producent heeft gemaakt. Dat blijft uiteindelijk mijn keuze.

Vriendelijke groeten,

Arno
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: RikM op 31 maart 2020, 16:11:02
Persoonlijk had ik deze variant van de domecar graag gehad. Kan hem zowel in Zweden als in Nederland in zetten.
Is jammer dat MTE deze nu heeft afgeblazen. Als MTE nu eens laat voorinschrijven en kijkt of de aantallen benaderd worden. Als ze dan ook nog contact zoeken met zaken zoals JECO  en NMJ zou het me erg verbazen als de benodigde aantallen niet gehaald worden.
PS hoop dat het een slechte 1april grap is.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: henk op 31 maart 2020, 16:19:10
Wat ik mis in de mail van MTE is dat enkele deelnemers van Beneluxspoor.net ook op de mogelijkheid van de NS-Tads hebben gewezen. Maar nu zal ik wel een lettergreepteller zijn.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Bert van Gelder op 31 maart 2020, 16:29:58
Wat ik mis in de mail van MTE is dat ze niet deels de hand in eigen boezem steken....

Een eindcontrole lijkt te ontbreken, anders hadden ze dit kunnen voorkomen. En dan is het makkelijk de schuld in de schoenen van BNLS te schuiven.
En daarbij wordt vergeten dat BNLS gebruikt wordt om producten bekender te maken, waar ze ook van profiteren...

Gr, Bert
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 16:33:47
En uitgebreid informatie hebben uitgezocht en gegeven. Bijt vooral in de hand van diegene die je voedt.

Ik heb nooit moeite gehad met het feit dat ik pro bono tijd steek in modellen waar de bedrijven waar ik het voor doe hun brood mee verdienen. Precies daarom voel ik me nu in mijn hemd gezet, want ik weet donders goed aan wie dit gericht is. Dat was me bij de Piko 1100 al duidelijk in de reacties die ik kreeg. Dit gaat voor wat mijzelf betreft gevolgen hebben, afhankelijk van de opstelling hierover van bepaalde partijen.
Titel: Re: Rivarossi 2020
Bericht door: Jean-Pierre op 31 maart 2020, 16:40:25
En als klant van MTE (ik had de Tads besteld en niet afbesteld na de melding alhier) stoort mij dat zij de fout(en) wel wisten, maar mij als klant daarover niet informeren. Gelukkig zijn er deskundige(n) die dat wel deden. Erg flauw van MTE om vervolgens de zwarte piet op een ander te schuiven. Ook Rail Magazine is helaas met deze zwartmakerij bezig (artikel over Roco sik).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: tothebeach op 31 maart 2020, 16:52:28
Wel grappig eigenlijk, wordt er een product vrij goed geproduceerd, maar net niet gelijkend, dan krijgen ze opmerkingen dat het model niet goed is.
Wordt er een product afgeblazen omdat ze het product niet gelijkend kunnen krijgen, gebeurt er het omgekeerde.
Het kan ook nooit goed gaan :D

Groet,
michel
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ton van W op 31 maart 2020, 16:53:48
Bijt vooral in de hand van degene die je voedt.
En zo is het !
Domme actie, die mail van MTE  :-\
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rsd1000 op 31 maart 2020, 16:54:48
@Michel. Ik denk dat er vooral gereageerd wordt op de kritiek aan de kenners.

gr,

Arno
Titel: Re: Rivarossi 2020
Bericht door: Bert Jolink op 31 maart 2020, 17:00:03
Goedemiddag treinen liefhebbers,

dit wil ik even kwijt naar de e-mail van MTE.

de objectieve discussie  is langzamer verandert in negativiteit, zwartmakerij en afkraken, bv ( zie ook de discussie over de nieuwe NS seinen van Digikeijs ) De treinenhobby moet leuk, ontspannen zijn. Maar dat is de laatste tijd schijnbaar niet meer mogelijk.

kom op treinen lefhebbers, anders komen er geen Nederlandse objecten meer. Er is dan geen enkele winkelier die meer investeren wil.

met één treinen groet uit Almere.
Bert
Titel: Re: Rivarossi 2020
Bericht door: Klaas Zondervan op 31 maart 2020, 17:24:12
…... stoort mij dat zij de fout(en) wel wisten, maar mij als klant daarover niet informeren.
Ga je dit nu van elke fabrikant verwachten, dat ze bij elk model een bordje zetten met een opsomming van alle kleinigheden die niet precies kloppen? Dan wordt het nog vol in de vitrines van de winkels.
Titel: Re: Rivarossi 2020
Bericht door: Bert van Gelder op 31 maart 2020, 17:28:14

de objectieve discussie  is langzamer verandert in negativiteit, zwartmakerij en afkraken, bv ( zie ook de discussie over de nieuwe NS seinen van Digikeijs ) De treinenhobby moet leuk, ontspannen zijn. Maar dat is de laatste tijd schijnbaar niet meer mogelijk.

Onzin Bert. Kijk maar eens goed op het forum, positieve en negatieve berichten wisselen elkaar af.

Citaat
kom op treinen lefhebbers, anders komen er geen Nederlandse objecten meer. Er is dan geen enkele winkelier die meer investeren wil.

Ook dit klopt niet. De fabrikant bepaalt voor 95% of iets haalbaar is. Die andere 5% zijn de initiatieven van een winkelier.

Gr, Bert
Titel: Re: Rivarossi 2020
Bericht door: Ton van W op 31 maart 2020, 17:39:29

dit wil ik even kwijt naar de e-mail van MTE.

kom op treinen lefhebbers, anders komen er geen Nederlandse objecten meer. Er is dan geen enkele winkelier die meer investeren wil.
Wie wil oogsten zal eerst moeten zaaien.  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 31 maart 2020, 17:43:03
Als Belg zijnde was ik niet van plan om de DSM wagons te kopen, het panoramarijtuig idem, doch, moet eerlijk toegeven, dat ik beide leuke wagons vindt.
Zou ik me gestoord hebben aan de oncorrectheid ? Nee. Eerlijkheidshalve, ik zit zelfs nog te twijfelen of ik een DSM setje zou kopen ( al vermoed ik van niet, wegens niet inzetbaar in mijn baan ), gewoon omdat ik zelf af en toe in Roermond werk, en dus voorbij de "oude" DSM fabriek in Geleen kom.
De reden waarom het me niet zou storen : ze zijn de enigen die de wagon(s) uitbrengen. Roco zie ik het niet direct doen ( en als ze het doen, is het ook gewoon een blauwoverspoten standaardwagon, met waarschijnlijk hetzelfde "probleem" van het al dan niet missende schuine stukje ), en de letters die eigenlijk op de overgang van 2 schuine stukken staan ... mja, spijtig, maar zou er niet van wakker liggen.
Het panoramarijtuig ? Zoals al aangegeven, blijkbaar is de 1 cm beetje fout rekeningwerk, dus daar snap ik de fus al niet over. Ik zou em ook weer kopen moest ik NL spoorder zijn, gewoon weer omwille van : ze zijn de enigen die het uitbrengen.

Ben zelf niet zo'n klinknagelteller, enige verschil is de Pannonia ethanol wagons. Normaal koop ik graag Van Biervliet, maar ik wist via bronnen dat daar de tankwagons eigenlijk niet van kloppen, idem Piko, dus ik zit in blijde verwachting van de correcte Igra Models. Maar ook gewoon omdat ze allemaal bijna gelijktijdig aangekondigd waren. Dan is het gewoon een keuze van : kies je de goedkoopste, het merk dat je gewoon bent, of de correcte. Keuze. Dan kan je kiezen.

Heb zelf als klant al altijd correcte afhandeling gekregen van men koopwaar bij MTE, maar eerlijkheidshalve vind ik ook wel dat ze beetje kort door de bocht gaan. En zoals iemand al aangaf ondernemen is risico durven nemen en om nu dat risico van ondernemen een beetje afschuiven op de genoemde klinknageltellers .... mja, dan heb je zelf je huiswerk niet gemaakt.
En persoonlijk vind ik dat ze dat 2x doen :
Iemand zij al : voorinschrijven. Menig leverancier etc doet het. Niet voldoende voorinschrijvingen ? Pech, model komt er niet. Risico is al eigenlijk 100% van je weg.
Dan de ook reeds genoemde kwaliteitscontrole. Men heeft op voorhand een eerste productiemodel in de winkel gestaan, ook met veel bombast rondgemaild naar iedereen, te bewonderen in de winkel. Als je dan ook al aangeeft dat de stickers niet helemaal juist staan, amaar je accepteerd het model, dan maka je ofwel een grove fout, ofwel heb je geen goed contract opgebouwd. ( clausule a la : indien bestickering niet door ons als laatste eindcontrole wordt goedgekeurd, wordt de bestelling niet aanvaard ), had je weer je eigen risico bij de producent zelf zijnde Van Biervliet, en als die het idem heeft het bij de producent in China/Tsjechie/waar-dan-ook gelegen.

Dus mja, ik snap ze niet zo goed. Zoals nog iemand aangaf worden nu bepaalde mensen bijna openlijk hafgeschilderd als de boosdoeners. Terecht ? Mja, dunno. Kritiek heb je altijd, overal en op alles. Marklin krijgt het steeds op zijn belachelijk dure modellen ( die ook al wel eens niet 100% kloppen ), ik heb het op Piko, omdat ik ze nog altijd niet 100% even goed als Roco vindt zijn, en menig persoon heeft het ook op Roco, omdat een regengoot op een Vectron lang is ipv kort of omgekeerd.
Als die ook allemaal dan maar gaan stoppen met modellen uitbrengen, dan kunnen we beter allen een andere hobby zoeken :)
Puristen heb je altijd, ik zou als leverancier/producent me niet laten kennen daardoor. Je hebt een exclusief model waarvan geen enkele andere producent een gelijkaardig eheeft, speel het uit, en zorg dat je de hele batch verkocht krijgt. Als er 1 of andere gek is, die de hele batch opkoopt, en geen enkele andere producten brengt ze uit de komende 10 jaar, dan gaat een setje opeens 200 euro kosten op marktplaats  ::) ( Bistro wagons NMBS anyone ? ). Elk bedrijf heeft graag een snel rendement op een investering, maar als 1 van je uitgebrachte dingen een siets minder loopt (direct) bijna moord en brand roepen, en de schuld bij puristen leggen, mja .. kort door de bocht. Ga je geen vrienden mee maken.
Als je kijkt naar andere prachtige modellen die ze uitbrengen, dan snap ik niet goed dat ze na 1 minder aangename ervaring bijna de handdoek in de ring smijten. Ze hebben al leuke autotjes en vrachtwagens uitgebracht.
Je krijgt er wel een klein gevoel bij dat het Beneluxspoor forum ook een soort boeman forum is.  ;D
Vermoed dat op het 3railforum er dan alleen positieve euforie en feestjes waren over de DSM wagons ? Of is Beneluxspoor het enige forum waar MTE kopers zitten ? Zou me verbazen.

Ik hoop dat ze terugkomen op hun beslissing van het panoramarijtuig, zou het zonde vinden voor de NS rijders.
Doe voorinschrijvingen ofzo, of een marktonderzoek, en beslis dan.

Das mijn idee, en ik ben zelf ook zaakvoerder, al is het niet in modeltreintjes, maar ik was toch een beetje verbaasd toen ik de mail zag.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ryantjuh op 31 maart 2020, 17:54:47
Als het juiste ontwerp tijdens het voortraject duidelijk was, waren er nu geen problemen. Maar ik snap ook wel dat men overdreven perfectionistisch kan zijn en zo bijna altijd wel verbeterpunten opnoemt.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: rail4marcel op 31 maart 2020, 18:03:07
Persoonlijk denk ik dat MTE er goed aan doet dit model niet te maken. Het model is in Nederland slechts korte tijd inzetbaar geweest en bijna alleen maar ingezet samen met 2 buffetwagens die nog niet aangekondigd laat staan geproduceerd zijn. Aangezien men bij MTE hun geld ook maar één keer kan investeren lijkt het me dat er veiligere keuzes zijn om een exclusief model van te laten maken. Als de potentiële vraag 2000 stuks is kom je de 200? exclusieve modellen makkelijker kwijt dan dat de potentiële interesse slechts 250 stuks is zeker wanneer de modellen uiteindelijk net niet perfect zijn.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 31 maart 2020, 18:20:31
Op zich begrijp ik de frustratie wel. Als een expert zegt het model niet te kopen omdat er iets verkeerd aan is, is dat 1 ding. Maar als vervolgens een aantal andere modelspoorders hun bestelling annuleert op basis van wat de expert meldt, ja dan wordt het zuur.

Die sneer op het eind had wat mij betreft niet gehoeven, de frustratie is duidelijk leesbaar in de rest van de tekst.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 18:27:39
Maar dat is niet de schuld van de experts. En frustratie alleen hoor je, zeker in die positie, niet zo af te reageren.

De beschuldiging van 'kenners' dat zij verantwoordelijk zijn voor het niet voldoende verkopen van modellen is volstrekt ridicuul. Het is haast een dreigement, om een hetze te starten tegen de mensen die een model niet de hemel in prijzen. Terwijl je die mensen nodig hebt!

Als grootste winkelier van de branche publiekelijk gaan roepen dat je gewenste modelletje niet komt enkel en alleen vanwege mensen die hier wel eens foutjes kunnen benoemden is werkelijk schandelijk. Het is karaktermoord van mensen die hun vrije tijd in deze gemeenschap investeren ter algemeen nut.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 31 maart 2020, 18:40:33
Ik heb er als kenner even over nagedacht en ik zeg:

boeie.
Ga lekker zelf zo'n ding verbouwen uit iets bestaands.
Zo moeilijk is dat nu ook weer niet.
1mm van de doom afvijlen en overspuiten in:

Slechts 2 tinten grijs, nou nou...

Als al die deskundologen die hier hun tijd verdoen nou eens gingen modelbouwen ipv ouweharen, dan hadden ze hem allemaal al lang afgehad.

Hup, aan de bak!

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 18:42:08
Ieder zijn metier
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Dijkhuizen op 31 maart 2020, 18:52:15
Het mailtje gelezen hebbende is mijn conclusie dat betreffende winkelier niet kan rekenen. Misschien is het dan inderdaad wel beter om geen 'eigen' modellen meer uit te brengen.

In het ergste geval zit daar nu iemand die zegt "Wat? Is het maar ongeveer 1 mm? Had ik dat geweten, dan had ik het wel door laten gaan."
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rick op 31 maart 2020, 19:07:06
Ik heb er als kenner even over nagedacht en ik zeg:

boeie.
Ga lekker zelf zo'n ding verbouwen uit iets bestaands.
Zo moeilijk is dat nu ook weer niet.
1mm van de doom afvijlen en overspuiten in:

Slechts 2 tinten grijs, nou nou...

Als al die deskundologen die hier hun tijd verdoen nou eens gingen modelbouwen ipv ouweharen, dan hadden ze hem allemaal al lang afgehad.
Je zit zeker naar dit rijtuig (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rembrandt_(trein)#/media/Bestand:Panoramarijtuig_SBB_Utrecht.jpg) te kijken en niet naar deze (https://www.martijnhaman.nl/panoramarijtuig.htm) waar het om gaat?

Een eindcontrole lijkt te ontbreken, anders hadden ze dit kunnen voorkomen.

Kennelijk niet want:
Toen we een paar maanden geleden de eerste sample binnen kregen zagen we het direct.
De tekening was goed en het model (qua bedrukking) niet. De logo's zitten inderdaad te hoog.
...
Echter , de container met modellen was al onderweg naar Europa.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: NL-modelspoor op 31 maart 2020, 19:08:56
Jammer om één bepaald forum aan te vallen.
Het zou wat zijn als alle leden van het betreffende forum hierom ineens al hun bestelde artikelen bij hun zouden annuleren.
Ze hadden natuurlijk ook gewoon kunnen zeggen dat het in deze tijden (even) financieel niet haalbaar is.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 31 maart 2020, 19:19:51
Nouja, dat ze direct BNLS noemen is wel begrijpelijk. Dit is in NL het grootste en mede daarom een wezenlijke invloedsfactor...

Hup, aan de bak!

Ja, bij gebrek aan een sloop 4300 of 3900 moet ik maar eens een zooi Lima muizeneuzen bij elkaar gaan scharrelen voor als het weer wat rustiger wordt op mijn werk.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 31 maart 2020, 19:26:08
Je zit zeker naar dit rijtuig (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rembrandt_(trein)#/media/Bestand:Panoramarijtuig_SBB_Utrecht.jpg) te kijken en niet naar deze (https://www.martijnhaman.nl/panoramarijtuig.htm) waar het om gaat?

Man, die is nog makkelijker, is op ons onvolprezen forum namelijk al getoond:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=74470.0 (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=74470.0)
Als je nooit begint, zul je het ook nooit afmaken.

Hup, aan de bak
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: BrightonBelle op 31 maart 2020, 19:30:00
Eerlijk gezegd (zonder het model te kennen ::)) herken ik de door MTE geschetste mentaliteit wel uit de Engelse fora, daar gaan ze echt los met hun eigen 'deskundigheid'
Ik vind dat hier echt niet aan de orde.

Gerard
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Olav op 31 maart 2020, 19:34:11
Ik denk dat we morgen meer weten  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Tedo op 31 maart 2020, 20:55:12
Beetje kort door de bocht van MTE, maar afgezien van het rekenfoutje een verstandige beslissing.
Het probleem ligt er volgens mij in dat fabrikanten/winkels proberen elkaar de loef af te steken door een zo exclusief/gedetailleerd mogelijk model uit te brengen.
Daar hangt weer een steeds hoger prijskaartje aan, waardoor potentiële kopers steeds kritischer worden. Je kan immers niet alles kopen (uitzonderingen daargelaten), en dus maak je een weloverwogen keuze. Al dan niet op basis van meningen van experts.

En dan heb je nog een verschil in onvolkomenheden die (zonder meerkosten) voorkomen hadden kunnen worden (zoals de Piko 1100), en concessies die vooraf weloverwogen ingecalculeerd zijn (kosten-, of productietechnisch niet realiseerbaar). Denk aan de nieuwe Roco sik. In die laatste categorie valt m.i. ook het rijtuig wat MTE wilde uitbrengen. Die ene mm te hoog gaat vrijwel niemand zien.

De suggestie om het rijtuig dan maar zelf te (ver)bouwen vind ik een hele goede!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hennik op 31 maart 2020, 21:06:25
Moet wel een 1 april grap zijn dit... de toon van de mail is zooo onprofessioneel
De zogenaamde rekenfout versterkt deze aanname nog eens extra
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 21:07:40
Nou, misschien heb je nog gelijk ook!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: VAM65 op 31 maart 2020, 21:12:21
Chris zit te lachen!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rob Ellerman op 31 maart 2020, 21:26:20

…. De suggestie om het rijtuig dan maar zelf te (ver)bouwen vind ik een hele goede!

Benieuwd naar de eerste die die koepel een dikke millimeter lager gaat zetten.... ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hans Reints op 31 maart 2020, 21:28:34
Is vandaag toch de laatste dag van de maand maart? ::)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ronald69 op 31 maart 2020, 21:42:53
Chris zit te lachen!

Dat is ook de reden dat hij tot nu toe niks van zich laten horen. Terwijl er flinke aanvallen richting MTE hebben plaatsgevonden. Prima toch, zo'n 1 april grap in deze rare tijd.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 21:43:37
Ja prima, ook als dat over de rug van iemand persoonlijk gaat (die als als de dood is omdat hij tot de risicogroep behoort)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Dijkhuizen op 31 maart 2020, 21:55:05
Het is geen 1-april-grap. Was het dat wel geweest, dan had er een verwijzing naar die datum in gestaan. Bijvoorbeeld: "we zullen morgen aan de fabrikant laten weten dat de order niet doorgaat" of "het hoogteverschil zou 1,4 mm bedragen".

Het is dus ernst en dat maakt het bijzonder pijnlijk voor mensen zoals Sicco en het is diep triest dat er zo naar dit forum wordt uitgehaald.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ronald69 op 31 maart 2020, 21:56:54
Waarom reageert Chris nog steeds niet dan?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hans Reints op 31 maart 2020, 21:59:43
Hoe zo, is HIJ dan MTE?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 31 maart 2020, 22:04:05
Het is geen 1-april-grap. Was het dat wel geweest, dan had er een verwijzing naar die datum in gestaan. Bijvoorbeeld: "we zullen morgen aan de fabrikant laten weten dat de order niet doorgaat" of "het hoogteverschil zou 1,4 mm bedragen".

Het is dus ernst en dat maakt het bijzonder pijnlijk voor mensen zoals Sicco en het is diep triest dat er zo naar dit forum wordt uitgehaald.

Dank daarvoor en dat lijkt mij ook.

En inderdaad. De mail is meer dan passief-agressief, beledigend en door de laatste zin zelfs bedreigend. Ik voel dat zo omdat het aangehaalde voorbeeld rechtstreeks naar mij wijst. Dus ik voel me beledigd en bedreigd.
Als dit een grap blijkt te zijn, uitgerekend in deze stresstijden, is de kans aanwezig dat ik deze business helemaal vaarwel zeg.
Ja, zo grijpt het me aan.

Ik heb mij nooit zo geprofileerd met wat ik doe, sterker nog, ik zou hebben gewild dat ik het in stilte had kunnen blijven doen. Dat is nu dus nog een reden waarom ik er nu misschien wel mee ophou.

(Ach, gelukkig zijn de varianten van de 25.5 bijna uitgeput, toch? Je zou eens moeten weten hoeveel tijd daar in gezeten heeft, om daar zoveel unieke versies - ja ze zijn allemaal anders met allemaal hun eigen kenmerken - van te maken opdat die, hopelijk, zoveel mogelijk voldoen aan de kritische Nederlandsche klant.)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martijn193 op 31 maart 2020, 22:39:38
En zullen we dit forum niet gaan gebruiken om met modder te gaan gooien naar elkaar?

Dank.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Edsko Hekman op 31 maart 2020, 23:12:48
Jammer om één bepaald forum aan te vallen.
Ik lees niet dat BNLS aangevallen wordt.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: prutser op 31 maart 2020, 23:20:18
Lees nog eens goed.

En blijkbaar wordt dit forum dus serieus genomen.
Het doet mij goed dat er dankzij dit forum mankementen aan een model besproken worden en als er daardoor potentiële kopers afhaken hebben we deze dus behoed voor een model waar ze na aanschaf spijt van zouden hebben gekregen.

Of die ene millimeter het kantelpunt van wel of niet kopen zou zijn lijkt mij dan weer sterk en helemaal als het van te voren gecommuniceerd zou zijn.

Stephan.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Reinout van Rees op 31 maart 2020, 23:25:42
Sicco zegt een van zijn (op dit forum geuite) bewoordingen in het bericht te herkennen, onder andere.
Iemand anders merkte op dat bnls wel het grootste forum is, dus dat het logisch als dat bedoeld wordt.

Reinout
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Reinout van Rees op 31 maart 2020, 23:26:38
Ik heb zelf ook nog even wat beter gelezen ( :) ) en ik zie nu ook dit in het bericht staan:

Citaat
Dat werd besproken op beneluxspoor.net

Reinout
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Albert.H0 op 31 maart 2020, 23:40:39
Ik geloof niet dat het Sicco was die als eerste de afwijkingen constateerde, dus of het zo persoonlijk tegen hem gericht is kan ik niet uit de berichten halen. Als er privé andere communicatie geweest is ligt het misschien anders, maar heb ik en met mij vele anderen hier geen inzicht in.

Waar het in principe fout gegaan is kunnen we allemaal wel uit de berichten halen. Het proefmodel met fouten is gestuurd, en voor dat hierop gereageerd kon worden is de totale productie al gedaan en richting NL gestuurd. Jammer, maar de consequentie van produceren in China. Alleen op te lossen door iemand met de kennis van een Sicco ter plekke in de fabriek te zetten die het in de gaten houdt. Maar dat is kwa kosten voor een kleine opdracht als modeltreinen niet haalbaar (bestel je als Apple vele miljoenen apparaten kan zoiets wel).

Nu is het model, voor zover ik hier lees, voornamelijk op basis van foto's hier behoorlijk afgekraakt. Of dat terecht is weet ik niet, zie ook het Van Biervliet/B Models 2019 draadje met de opmerkingen van Rode Duivel, dat er ook in het echt verschillen in de bouw zijn. Ja, de opschriften zitten te hoog maar voor de rest? Het is misschien ook de toon geweest waarop.
Als de winkelier n.a.v. de reacties hier geconfronteerd wordt met een relatief hoog aantal annuleringen, "want op Beneluxspoor schrijven ze dat er geen hout van klopt", kan ik zijn reactie ook wel begrijpen.

Al eerder geschreven, ondanks de "afwijkingen" neem ik ze wel af. Voor mij geven ze een voldoende goede indruk van de werkelijkheid. Maar ja, ik heb ook die NS kalkwagens die niet kloppen, en nog wel wat meer dat meer optisch klopt dan als je het op de millimeter beschouwd. Toch ben ik er wel blij mee.

Neemt niet weg, als fouten voorkomen kunnen worden, graag, maar 't is voor mij niet altijd de reden om iets links te laten liggen.

(Ach, gelukkig zijn de varianten van de 25.5 bijna uitgeput, toch? Je zou eens moeten weten hoeveel tijd daar in gezeten heeft, om daar zoveel unieke versies - ja ze zijn allemaal anders met allemaal hun eigen kenmerken - van te maken opdat die, hopelijk, zoveel mogelijk voldoen aan de kritische Nederlandsche klant.)
Gewoon mee doorgaan, hier is een paar dagen geleden de 3e variant afgeleverd (2552, 2557 en nu 2556)!

En ook richting de winkelier(s) zou ik willen zeggen, gewoon mee doorgaan met die speciale uitgaven.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Edsko Hekman op 31 maart 2020, 23:55:20
Ik heb zelf ook nog even wat beter gelezen ( :) ) en ik zie nu ook dit in het bericht staan:

Reinout
Daar word nog steeds BNLS niet aangevallen. En dit model word heus niet alleen op BNLS besproken.  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: barry1972 op 01 april 2020, 00:03:51
De mail ook ontvangen.
Ik bestel regelmatig bij MTE ik weet niet of ik dit nu nog ga doen.

Ter info, Ik heb de modellen waar het over gaat niet voorbesteld

Maar wil toch reageren omdat ik de toon van de mail eigenlijk vrij onbeschoft vind en weg van de werkelijkheid .

Als ik een bmodels zou kopen verwacht ik een top product daar is de prijs ook naar, en zo zetten ze zichzelf ook in de markt als kwalitatief hoogstaand.
Dan mag er ook kritisch naar gekeken worden.

Als ik een rivarossi koop verwacht ik dit niet zo, ik heb een virm, daar deugt heel veel niet aan maar deze verkoopt als een tirelier ook vanwege de prijs.

Conclusie; Het gaat hier om het (zelf? gecreëerde) verwachtings patroon.
En daar slaat MTE de plank finaal mis  :angel:

En ik krijg bij de mail een gevoel dat er een verwijt is naar iets of iemand waar ik geen kennis of weet van heb, die kunnen zich daartegen niet verweren.
Onprofessioneel  :-\ en MTE onwaardig  :-[
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Biesje op 01 april 2020, 00:05:40
Ik kreeg de mail ook binnen en was ook wat verbaasd. Ik heb geen interesse in de panorama wagen of zelflossers en heb dus ook de desbetreffende draadjes niet gelezen.

Wat we wel moeten onthouden is dat het voor de meesten van ons 'maar' een hobby is. Voor MTE is het hun bron van inkomsten. Dus als de verkoopcijfers tegenvallen en mensen geven aan 'jamaar ik heb gelezen dat er niks van de wagens klopt op beneluxspoor' dan is dat natuurlijk, zeker in deze tijd van gesloten winkeldeuren, jammer en komt de investering in gevaar. De mail had wat diplomatieker opgesteld kunnen worden. Maar voor een ondernemer die de omzet ziet kelderen lopen de emoties soms ook even hoog op en wil je dit even luchten.

We blijven allemaal mensen, dus iedereen kan fouten maken. De een maakt een fout bij het positioneren van een logo, de ander klikt misschien net iets te snel op 'verzenden' voordat de mail is teruggelezen en tot 10 is geteld.

Bij de nieuwe Roco Sik vond ik de uitleg van hoe en waarom deze toch eigenlijk net iets te breed bleef best wel prima, en heb er dus ook een gekocht. Dat een panorama koepel net een mm en een haar te hoog is ten opzichte van het origineel, en het interieur niet aangepast wordt, valt volgens mij ook prima uit te leggen. Dat een Logo net verkeerd zit of te puntig is, is dan natuurlijk jammer, 99% van de mensen zal dit niet opvallen bij de aanschaf, maar is natuurlijk wel een fout die voorkomen had kunnen worden. Dat er daardoor mensen afhaken die dit toevallig hier lezen is ook jammer. Dan moeten andere investeringen even wachten. Maar wie heeft er nou de schuld? De mensen die op de fout wijzen of diegene die de fout heeft gemaakt?

Mvg,

Robert

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Reinout van Rees op 01 april 2020, 00:08:41
Edsko: op basis van dit citaat...

Maar wij durven dan helaas de gok met dit rijtuig niet aan om ze te laten maken in model, omdat we geen zin hebben om wederom op beneluxspoor.net te staan met de mededeling dat van deze wagen niks klopt omdat de glazen koepel 9 mm te hoog is.

...kan ik de opmerking begrijpen dat bnls specifiek aangevallen wordt. Toch?

Reinout
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: KNed op 01 april 2020, 00:12:34
Bah, dat een ondernemer zich zo verlaagd tot het sturen van zulke mails. Domste wat je doen kan.

Koen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: barry1972 op 01 april 2020, 00:17:24
Ja het is modder gooien.

Ik denk dat het verstandig is, dat mensen van het bestuur dit draadje sluiten, en contact opnemen met MTE.

En samen tot een oplossing komen.
Van mijn part laten we ze opnieuw drukken met het bnls logo erop  ;D (geintje)

Hier wordt niemand beter van  :(
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: KNed op 01 april 2020, 00:29:11
Iedereen even reply-en op de mail en duidelijk maken wat je er van vind...

Koen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris Dilz op 01 april 2020, 00:36:30
Zou ik doen ja, gaan ze bij MTE lachend koffie zetten van jullie warme zoete traantjes.  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 01 april 2020, 00:40:20
Ik vrees dat het hele wrange bakkies worden.
Mijn hemel, wat een vitriool hier.
Niks beters te doen zeker, geen vitale sector.

En nou hup, bouwen!
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ronald69 op 01 april 2020, 00:46:17
Weekje verlof gekregen, werd niet ingetrokken.

Druk bezig met bouwen hier. druk (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=92806.0)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 01 april 2020, 01:18:37
Ik kan me wel iets van hun frustraties voorstellen hoor. Doe je zo je best om alles op orde te krijgen, wordt elk dingetje (waar de winkelier soms ook niets aan kan doen) tot op de grond afgebrand. Dan kan ik me ook voorstellen dat ze de bui al zagen hangen boven hun panoramarijtuig  :P

Overigens gebeurt dit niet alleen hier op BNLS, het z****n schijnt in modelspoorders ons bloed te zitten  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ikbenerevenniet op 01 april 2020, 01:34:30
We zijn kritisch op details, en gezien de bedragen die we neertellen voor onze hobby denk ik dat we dat ook mogen zijn. Mits in beschaafde termen...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ArjanB op 01 april 2020, 03:03:29
Tja....en zo worden ze als nog afgebrand op BNLS.....

En toch is het jammer dat het niet doorgaat, ondanks, dat ik er geen interesse in heb, zie het maar als weer een initiatief minder. Maar uiteindelijk moet de initiatiefnemer er wel iets op verdienen. En als er teveel mensen het produkt afzeggen gaat dat misschien niet.

Misschien voorinschrijven met verplichte afname en betaling vooruit. Minimum aantal niet bestelt geen produkt wel geld terug. Maar dan zal er wel weer iets zijn met 14 dagen bedenktijd...

Kritisch mag je zijn maar over elk model valt wel iets te zeuren.....hoe goed ook gemaakt.Arjan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Joop_L op 01 april 2020, 03:12:56
Wel grappig eigenlijk, wordt er een product vrij goed geproduceerd, maar net niet gelijkend, dan krijgen ze opmerkingen dat het model niet goed is.
Wordt er een product afgeblazen omdat ze het product niet gelijkend kunnen krijgen, gebeurt er het omgekeerde.
Het kan ook nooit goed gaan :D

Groet,
michel
Zie alleen het topic over de Sik (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=87606.0)maar eens... Model was nog niet eens in de winkel en werd nog net niet afgebrand.. Bepaalde tekst in de mail... stiekem klopte het gewoon  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Joop_L op 01 april 2020, 03:18:17
Edsko: op basis van dit citaat...

...kan ik de opmerking begrijpen dat bnls specifiek aangevallen wordt. Toch?

Reinout
Forum zelf niet. Hoogstens een paar mensen die hier participeren, en dan met name vaak ook nog de zelfde mensen die bij elk model wel flinke op en aanmerkingen hebben op het artikel. ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 07:29:31
Ik geloof niet dat het Sicco was die als eerste de afwijkingen constateerde, dus of het zo persoonlijk tegen hem gericht is kan ik niet uit de berichten halen.

Allereerst dank voor je reactie  :)
Maar ik geloof het wel. Misschien niet alléén naar mij, maar toch voor een groot deel.
Ten eerste wordt er verwezen naar opmerkingen over de Tads, over een 'kenner' die had aangegeven dat hij door de fouten het model niet zou komen. Dit waren mijn reacties op de Tads:

Zou het kunnen dat de vorm van de laadbak niet helemael correct is?
Op de foto's van de werkelijkheid zie ik dat de bak uit 4 delen bestaat, dus drie 'knikken'. Op het model lijken het 5 delen te zijn? Zeg maar na het derde deel (van boven) lijkt er een knik te zitten in het laatste deel dat naar de bak toe loopt
Ook heb ik het idee dat de hoek in de zijkant (dus van opzij gezien de knik in de rand van die bak) van het derde deel niet stijl genoeg is
Al met al lijken de verhoudingen uit proportie
Maar ik kan het mis hebben, lichtval doet veel bij dit soort wagens...
Volgens mij ben ik hier allesbehalve afkrakend, eerder voorzichtig
En nadat ik mijn vermoeden had gecontroleerd (link naar foto verwijderd):

En zie je (apart van het onderste verstevigingsrandje) vier delen van de bak.
Het derde deel van boven, waar het onderste deel van het logo in zit (had moeten zitten op het model) is recht, heeft wel een naad maar geen knik. Op het model is die naad een knik, waardoor de schuine rand ook niet klopt
Ieder zijn eigen afweging, maar ik vind hem juist niet 'goed getroffen' (ook op basis van een aantal andere punten waar ik voor de gemoedsrust verder niet over zal uitwijden) en sla hem over  :)
Ik ben dus diegene die dat gezegd heeft. Volgens mij is er helemaal niets onbehoorlijks aan de wijze waarop ik mijn opmerkingen maak. De mail van MTE die jullie allemaal hebben kunnen lezen, met die toonzetting, minachting en de bedreiging op het eind is hier dus het rechtstreekse gevolg van. Ik kan er ook na een nacht slapen niet bij.

Ten tweede wordt letterlijk gesproken over 'kenners' tussen aanhalingstekens. Exact dezelfde bewoordingen worden door een medewerker van MTE al gebruikt in een reactie op dit forum n.a.v. opmerkingen (van mij) over de Piko 1100. Ik heb toen Piko de hemel in geprezen voor hun durf en detaillering, maar ook een duidelijke opmerking gemaakt over de duidelijk te grote en verkeerd van vorm zijnde NS logo's. Daar volgde ook een sneer op naar 'kenners', nadat ik daar een opmerking over maakte zijn de aanhalingstekens verwijderd. De overeenkomst is dus wel erg veel meer dan toevallig. Let wel, ik vind het op deze manier benoemen van iemand die een objectief met foto's bewijsbare fout haalt uit een model hetzelfde als het niet geloven van een wetenschapper om de simpele reden dat zijn of haar boodschap je niet aanstaat.

Alleen op te lossen door iemand met de kennis van een Sicco ter plekke in de fabriek te zetten die het in de gaten houdt. Maar dat is kwa kosten voor een kleine opdracht als modeltreinen niet haalbaar (bestel je als Apple vele miljoenen apparaten kan zoiets wel).

Nu is het model, voor zover ik hier lees, voornamelijk op basis van foto's hier behoorlijk afgekraakt. Of dat terecht is weet ik niet, zie ook het Van Biervliet/B Models 2019 draadje met de opmerkingen van Rode Duivel, dat er ook in het echt verschillen in de bouw zijn. Ja, de opschriften zitten te hoog maar voor de rest? Het is misschien ook de toon geweest waarop.

De toon kun je hierboven lezen en dan mag je je eigen afweging maken :) Voor wat betreft de inhoudelijke opmerkingen en de verschillen in de zijkant, zie mijn laatste reactie in het bewuste topic.
Voor wat betreft de eerste opmerking in deze quote wil ik nog wel wat kwijt. Ik ben indertijd wel geïnformeerd, ik weet niet of je het echt benaderd kunt noemen, over dit project. Ik ben een liefhebber van goederenwagens en zeker van deze, maar vond en vind mijzelf niet kenner genoeg. Ik heb daarom doorverwezen/geadviseerd naar een echte kenner op dit gebied. Ik ga verder niet uitweiden over het waarom, maar er is voor gekozen om dat advies niet te volgen. Wat een ieders recht is natuurlijk.

Wat ik tenslotte nog kwijt wil is de dubbele moraal in deze. Recent nog ben ik door een medewerker van MTE benaderd n.a.v. opmerkingen over de nog te verschijnen 2454 van Roco. Blijkbaar was men verbaasd over dat die 2454 andere ramen heeft, en dat was dus niet voorzien en kan schijnbaar, zo werd mij verteld, ook niet binnen de bestaande mal. Dus werd ik benaderd of ik kon aangeven hoe het model wel kloppend gemaakt kon worden. Ik heb daarop geantwoord dat met een bepaalde revisiedatum, die ik heb opgegeven, het wel klopt. Dan is de 2454 alleen in te zetten in de jaren zeventig en dus niet zoals hij nu is. Ik heb overigens aangeraden dit goed te overwegen, omdat het best eens zou kunnen zijn dat mensen hier teleurgesteld over gaan worden. Ik heb er verder niks meer over gehoord. Dat hoeft ook niet, maar wat me steekt is dat er dus wel een opzichtige fout wordt voorkomen enkel dankzij het gekoer vooraf - wat als dat nou niet ongevraagd was gebeurd - maar dat publiekelijk net zo makkelijk de kop eraf gehakt wordt? Ik zal nu dus wel twee keer nadenken voordat ik nog mijn vinger opsteek van: hebben jullie hierop gelet? Als me niks gevraagd wordt, zeg ik ook niks meer en laat ik het wel gebeuren. En anders weet Roco me rechtstreeks wel te vinden toch? Ik schijn aardig wat van 2400-en te weten.... Dit overigens terzijde van de vraag of ik überhaupt nog wel wat wil doen in deze wereld na dit vergif.

Waar ik niet bij kan zijn de mensen (zoals hierboven) die lekker mee lopen koeren met deze schandalige mail van MTE en er haast plezier aan beleven dat mensen worden afgebrand. Wat denken die nou? Dat al die modellen er komen zonder de mensen die zojuist geschoffeerd zijn? Dat het 'wel goed komt' met modellen als we het alleen overlaten aan mensen met een commerciële kijk op treinen? Dat fouten niet bestaan als we ze niet benoemen? Halen die hun schouders op als de 2454 was verschenen met de verkeerde ramen, of waar ligt de grens dan precies? Ieder mag van mij vinden wat hij vind, ook als hij of zij blijkbaar liever de klok dertig jaar terugdraait (de prijzen doen dat niet!). Maar dat een vooraanstaande winkelier een bom onder de eigen nering legt.... onbegrijpelijk.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Olav op 01 april 2020, 07:52:23
Ik denk dat we morgen meer weten  ;)

En ondertussen flink gehapt.  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 07:54:29
Zie de reacties op de suggestie van een 1 april grap hierboven
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Edsko Hekman op 01 april 2020, 08:22:03
Forum zelf niet. Hoogstens een paar mensen die hier participeren, en dan met name vaak ook nog de zelfde mensen die bij elk model wel flinke op en aanmerkingen hebben op het artikel. ;)
Precies! Kan het niet beter verwoorden.  (y)

Aanvulling: Overigens vindt ik ook dat de kenners gewoon moeten blijven doorgaan met het melden van al dan niet onfortuinlijke fouten. Ik vind dat op zich wel een meerwaarde hebben. Wellicht is het meer (in het algemeen!) de verpakking dan de inhoud van de boodschap waar men zich aan stoort (even los van wie "men" dan is.). Ik heb geen idee hoe hoog het aantal kenners in NL is, maar zonder die mensen was een aantal modellen er niet geweest, dus mijn dank iig voor jullie tijd en moeite om een model zo goed als kloppend te maken.  (y)

Gr.

Edsko
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: henk op 01 april 2020, 08:41:47
Dat zijn dan precies de mensen waardoor wij beter weten wat er wel en niet klopt aan het model. Ik krijg die informatie graag, ben namelijk niet alwetend.  (y) Voel mezelf volwassen genoeg om dan helemaal zelf te beslissen of ik de geconstateerde tekortkomingen een probleem vindt.

Dat de handel daar misschien minder blij mee is, zal best, maar de boodschapper de schuld geven is nooit erg sterk.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: VAM65 op 01 april 2020, 08:53:25
Nog iets meer dan een uur, en staat het personeel van MTE weer in de (gesloten) winkel. Wat zullen die lachen om al die happers hier!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 01 april 2020, 08:54:39
Om het dan terug wat luchtiger te maken allemaal : benieuwd wat de 1 aprilgrap nu gaat zijn  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Daan! op 01 april 2020, 08:55:22
Nog iets meer dan een uur, en staat het personeel van MTE weer in de (gesloten) winkel. Wat zullen die lachen om al die happers hier!

Nou inderdaad wat een lol.  ::)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martijn193 op 01 april 2020, 08:56:57
Nja, vreemd soort humor zou dat zijn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Olav op 01 april 2020, 08:59:10
Zie de reacties op de suggestie van een 1 april grap hierboven

Volgens mij ben ik de eerste die dit concludeert zonder te "happen" en de tweede die na waarschijnlijk eerst wel gehapt heeft maar hoopt dat dit een slechte grap is.  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 09:04:38
Je was zeker de eerste, en inderdaad, ik was heel eerlijk nog niet op het idee gekomen. Mijn punt is dat het voor mij ook niks uitmaakt, integendeel, omdat de inhoud van de mail en de toonzetting niet bepaald een grap is. Daarnaast is er geen enkele verwijzing naar 1 april.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: nighttrain1 op 01 april 2020, 09:24:50
En mocht het allemaal fake zijn, ik heb wel interesse in zo`n kar.
Die mm maakt mij geen reed uit.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 01 april 2020, 10:04:40
Disclaimer: onderstaand bericht is niet aan iemand persoonlijk gericht, ik heb enkel even een stukje uit het bericht genomen als voorbeeld  :police:


..... Halen die hun schouders op als de 2454 was verschenen met de verkeerde ramen, of waar ligt de grens dan precies? .....


Misschien is het inderdaad wel beter wanneer men niets weet van de fouten. Het is niet dat er mensen aan dood gaan als men niet is geïnformeerd over de juiste vorm. Maar wanneer je net je zuurverdiende centen hebt uitgegeven aan een model waar je heel blij mee bent, en vervolgens lees je hier dat je eigenlijk een misbaksel hebt gekocht, dan is dat toch niet leuk. Dan kun je zeggen dat de melder de fouten niet zelf heeft gemaakt, maar moet je altijd alles maar benoemen? Als ik iets moois laat zien en vervolgens zegt er iemand "Ja leuk, maar dit en dit en dat klopt niet" dan ben ik niet ineens blij "Oh fijn, bedankt dat je me op die fouten wijst". Ik kan er zelf niks aan doen maar zit wel met een model waar de glans vanaf is  :(  Dus ik vraag me af of je wel altijd alles hier in het openbaar moet benoemen. Je kunt ze ook een mailtje sturen met je opmerkingen en wellicht nemen ze het de volgende keer mee.


@Sicco: even persoonlijk, en dat is mijn mening, denk ik dat je het jezelf teveel aantrekt. Wellicht herken je er dingen in maar volgens mij is het niet aan één persoon gericht. Er zitten nog veel meer 'kenners' hier op het forum  ;)  En een bedreigen haal ik er echt niet uit (mijn inziens weer). Meer een verzoek om de volgende keer eens na te denken alvorens elk ding te benoemen.


Met vr. groet, Martijn.


Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 10:20:06
Om verder te gaan in je analogie: is het niet minstens net zo zuur wanneer je je zuurverdiende centen hebt uitgegeven aan een model waar je heel erg naar hebt uitgekeken, en achteraf blijkt er een fout in gemaakt te zijn die voorkomen had kunnen worden door iets simpels als een extra oog dat zich ermee bemoeit?

Ik benoem zaken die ik belangrijk vind, want iedereen is hierin anders en heeft andere delen van de hobby waar de ervaring en de kennis zit. Wat voor mij belangrijk is, kan voor een ander zo'n dingetje zijn wat hij gezeur vind, of andersom. Er is geen objectieve schaal waar aan af te meten is wat wel en niet belangrijk is. Het enige objectieve is wat een producent ermee kan en wil doen. Ik weet heus wel dat lang niet alles perfect kan al dan niet door het budget en dat er zelfs bij het streven naar perfectie fouten gemaakt kunnen worden - ook door mij.

Ik benoem de zaken nooit als afbranden, maar ter algemeen nut, om fouten te voorkomen. Ja óók als ik dingen achteraf benoem, want het maakt wel enig verschil of b.v. Piko leert en het de volgende keer goed doet, of dat ze het niet leren - of helemaal niet eens te weten komen omdat het niet benoemd mag worden, omdat een deel het niet belangrijk vind. In het beste geval zijn de logo's op de volgende 1100-en gewoon correct. Nou vreselijk zou dat zijn! Aangezien dit punt in de recensies in de bladen vakkundig is genegeerd en ik me er blijkbaar niet mee mag bemoeien, willen we dus eigenlijk de situatie waarin fouten niet opgepakt en verbeterd worden. De keuze is dus potentieel (bewuste woordkeuze) middelmaat, omdat we ons ongemakkelijk voelen bij het streven naar beter?

Bij velen is de passie modelbouw, mij passie ligt (en dat komt voort uit dat ik in principe een grootspoorder ben) bij tijdperk typering, schilderingen, nummeringen, logo's etc. Bij mijn weten heeft mijn passie net zoveel bestaansrecht als andermans passie voor welk ander deel van de hobby dan ook. Zouden we op een forum elkaars passies niet moeten delen en, op z'n minst, accepteren?

Ik heb al uitgelegd waarom ik het me persoonlijk aantrek. Bovendien is het niet de eerste nare reactie aan mijn adres. En dat terwijl ik toch niet de indruk wek dat ik ergens inhoudelijk of qua toonzetting iets verkeerd heb gezegd. Het voelt dus onderhand als een bewuste hetze. Nee, misschien niet alleen naar mij, maar laat ik me dan opwerpen om te verwoorden hoe dat voelt.

Maar zo te zien zijn er zat die daarmee hartelijk kunnen lachen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hennik op 01 april 2020, 10:30:55
Ik vind dat fouten benoemd moeten kunnen blijven worden. Dat vind ik juist de meerwaarde van dit forum!
Waar je in de modelspoorpers doorgaans lovende kritieken leest als er een nieuw model uitkomt, lees je hier hoe geslaagd het model werkelijk is.. Denk bijvoorbeeld aan de 6400-en van Märklin/Trix en Piko... de opmerkingen daarover hebben mij persoonlijk veel geleerd.
Het enige wat je wellicht achterwege kan laten, is de melding dat je een model niet gaat kopen. Mijn grote waardering gaat in ieder geval uit naar mensen als Sicco die ons hier veel leren.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Met een sik op 01 april 2020, 10:32:21
Hier sluit ik mij bij aan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Arjan6511 op 01 april 2020, 10:46:38
Ik snap de mail van MTE ook niet helemaal als je kijkt naar het deel vwb dit forum en de aanwezige "kenners". Dit forum moet toch maar een kleintje zijn naast de reusachtige MTE?

Als ik nu op de startpagina van MTE kijk ben ik 1 van de 229 huidige bezoekers, en dan is het nog rustig. Op drukkere momenten gaat het vaak tot bijna 400 en zelfs op onchristelijke tijdstippen daalt het zelden tot onder de 100. En dan hebben we het over een site van 1 enkele winkel waar mensen niet lang blijven rondhangen en niet over een forum. Dit forum kent veel minder actieve gebruikers (ook al zijn er veel bezoekers die niet zijn geregistreerd) dus dan moet MTE tienduizenden, misschien wel meer dan honderdduizend (100000!) unieke bezoekers hebben en zodoende een afzetmarkt hebben van hier tot aan Saturnus. Tuurlijk zijn er malloten die 24 uur per dag de site van MTE lopen te F5-en in de hoop de eerste te zijn bij een aanbieding, maar dan nog! Ik snap nu de mailings met drukte in de winkel, de files aan de noordelijke Maasoever en klachten vaan omwonenden over de vele vrachtwagens in het wijkje.

Dan moeten die paar annuleringen van de setjes blauwe zelflossers toch geen pijn doen? Is dit forum maar een kleintje als je kijkt naar omzetten die hieraan gerelateerd kunnen worden? Een splinter van het geheel? Minder dan het stof onder de voeten?

En in de 3 minuten dat ik dit typ is het aantal bezoekers op de site gestegen van 229 naar 253.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: henk op 01 april 2020, 10:54:20
Misschien is het inderdaad wel beter wanneer men niets weet van de fouten. Het is niet dat er mensen aan dood gaan als men niet is geïnformeerd over de juiste vorm. Maar wanneer je net je zuurverdiende centen hebt uitgegeven aan een model waar je heel blij mee bent, en vervolgens lees je hier dat je eigenlijk een misbaksel hebt gekocht, dan is dat toch niet leuk.

Kan me best voorstellen dat mensen niet willen weten of een model klopt. Maar waarom dan besprekingen lezen? Dat is toch niet verplicht? Voor besprekingen die alleen maar hosanna roepen kan je tegenwoordig in de tijdschriften terecht.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: nederbelg op 01 april 2020, 10:58:07
Meer een verzoek om de volgende keer eens na te denken alvorens elk ding te benoemen.

Beneluxspoor.net
Voor advies, hulp en informatie!

Sicco heeft volkomen gelijk. Hij is altijd netjes wat betreft in zijn commentaren.
Natuurlijk dit gaat om veel geld en ik waardeer ook het initiatief wat MTE heeft genomen.
Maar dit gebeurt bij elk model!

Maar ik denk toch dat er meer gezocht moet worden naar de ontwikkeling
van het model en communicatie met China/Van Biervliet.

Dave

ps. Niet mijn tijdperk maar maak er een 0 operatie van en ik neem een set af.
En dan op naar de oranje versie.

 

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Tjalling op 01 april 2020, 11:00:53
Hi Arjan,

Die teller van MTE geloof ik helemaal niks van. Het lijkt mij heel stug dat er inderdaad zoveel unieke mensen op dit moment on-line zijn.
Commentaar op het forum heeft wel degelijk invloed op de verkoopcijfers, maar dat rechtvaardigt mi niet de manier waarop de mededeling is verwoord.

Groet,
Tjalling
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 01 april 2020, 11:04:39
Nou,

ik heb net bij MTE wel even gezocht naar een donorkar voor een ombouwproject...
https://www.modeltreinexpress.nl/webshop/article.xhtml?articleid=327724 (https://www.modeltreinexpress.nl/webshop/article.xhtml?articleid=327724)

Weet niet of deze 9mm te hoog is, maar hij is in elk geval geen 9mm te lang.
De prijs is me wel 9mm te hoog, maar dat is persoonlijk.

en nu hup,
aan de bak!
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Arjan6511 op 01 april 2020, 11:13:59
Die teller van MTE geloof ik helemaal niks van. Het lijkt mij heel stug dat er inderdaad zoveel unieke mensen op dit moment on-line zijn.
Commentaar op het forum heeft wel degelijk invloed op de verkoopcijfers, maar dat rechtvaardigt mi niet de manier waarop de mededeling is verwoord.

Ik geloof er ook geen zak van en mijn bijdrage was dan ook ironisch bedoeld. Blijft in de context van de mailing gisteren wel raar dat zoiets dan op de website staat. As we speak zijn er zelfs 282 bezoekers, is er via de MTE-site een of andere darkweb chatweb te bereiken met een forum groter en almachtiger dan het onze?  ;)

EDIT: 285
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rob Ellerman op 01 april 2020, 11:17:41
Voor de 1:100 puristen/ M* adepten staat er eentje op MP:

 https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modeltreinen-h0/m1529503650-marklin-uitzichtrijtuig-van-rail-promo-nieuw-staat.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr (https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modeltreinen-h0/m1529503650-marklin-uitzichtrijtuig-van-rail-promo-nieuw-staat.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr)

 ;D ;D ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Quinzeedied op 01 april 2020, 11:24:29
Het panoramarijtuig is overigens wel iets meer dan 10 cm verlaagd. Wikipedia (https://de.wikipedia.org/wiki/AD4%C3%BCm-62) heeft het over 20 cm, en ook veel andere sites staat dat het verlaagd zou zijn van 4.485 naar 4.280, dus inderdaad net iets meer dan 20 cm.

Nog steeds maar ruim 2mm in h0, maar het verschijningsbeeld van de wagen veranderd er aanzienlijk door wat mij betreft. Vergelijk deze foto van hier (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=26321.15 (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=26321.15)) maar met de latere uitvoering (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Rheingold_Aussichtswagen.jpg (https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e7/Rheingold_Aussichtswagen.jpg). Tegenwoordig is de koepel ongeveer 2x zo hoog als de "strip" bovenop het dak, voorheen was dat ruim 3x. En de tweede rij ruiten maakt nu een veel scherpere hoek met de onderste laag.

Nou verkopen de "foute" panoramarijtuig in Duitsland volgens mij ook prima, dus MTE zou het volgens mij prima kunnen aankondigen als een drukvariant. Probleem met de Tads is toch vooral dat pas bij/na de aankoop bleek dat er iets niet klopte, terwijl dit dus al langer bij de leverancier bekend was?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Edwin2121992 op 01 april 2020, 11:35:07
Sicco nog even over de Roco 2454. Ik ben nauwbetrokken (geweest) bij de 2454 en heb daarom ook bij Chris een verhaaltje ingeleverd. Ook ik heb de opmerking gemaakt over dat een museumuitvoering veel beter zou verkopen en dat een mal aanpassing van alleen dat stukje cabine plastic mij nou niet de kosten lijken op een technisch herziend model. De handgrepen op de huifdeuren zou ik dan nog voor lief kunnen nemen. Ik had ze eventueel nog kunnen helpen aan de huidige revisie en schilder datum. Uiteindelijk kreeg ik na een paar weken van Chris reactie dat Roco had besloten toch voor minimale moeite te gaan wel het nummer 2454 te behouden maar blauwe zwaailampen toe te passen.

Ik heb gezegd prima keuze is aan Roco maar nu is het in ieder geval correct.

Dat Sicco geen reactie heeft gehad vind ik dan toch vreemd, als ik lees hoe andere dingen zijn gegaan zou je bijna gaan denken dat dat bewust is.

Zelf koop ik ook wel eens modellen die ongeveer lijken maar dat is dan wel tweedehands of in een lagere prijsklasse. Van modellen die een stuk duurder zijn verwacht ik gewoon dat te voorkomen fouten voorkomen zijn. En daarnaast kan ik nog overwegen of ik misschien iets wel of niet storend vind.
Ik vind alleen het proces vooral ook vreemd. Ik heb voor Artitec alle informatie verstrekt voor de museum 766. Ook daar moesten concessies gedaan worden omdat mal aanpassing niet konden maar met de bedrukking was alles mogelijk. Daarvan is een proefmodel deze kant op gekomen vanuit China en pas als die is beoordeeld wordt hij vrijgegeven voor productie.
Ik heb eerder het vermoeden dat de wagons geproduceerd zijn en een set al per vliegtuig kwam voor presentatie en de rest in de boot is geladen. Vraag me af of het echt pre productie was.

Ik vind in ieder geval dat van kenners gebruik gemaakt moet worden. We schreeuwen allemaal om perfecte modellen (maar mag niet te veel kosten, maar dat is een andere discussie) en fantasie modellen kunnen niet meer. Maar als er fouten worden gemaakt die hadden kunnen worden voorkomen dan mag dat niet benoemd worden. Kunnen we en ze (de frabrikanten) alleen maar van leren. En als een fabrikant netjes beargumenteerd waarom keuzes worden gemaakt is dat ook al wat anders.

Groeten Edwin.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Esperopt op 01 april 2020, 12:32:03
... omdat we geen zin hebben om wederom op beneluxspoor.net te staan ...

Dat is in ieder geval gelukt  ;). Het blijft een vreemd verhaal. Producent versus consument. Waarbij de producent vindt dat de consument te kritisch zou zijn. Er worden hele fora volgeschreven door kritische consumenten en TV programma's gevuld. Producenten kunnen hier hun voordeel mee doen, het is immers gratis advies, Ik zie niet in waarom modelspoor hierop een uitzondering zou moeten zijn, het is onderdeel van de beleving, het bespreken van een nieuw model. Zeker voor modelbouwers is maatvoering van essentieel belang.

Ik ga er maar vanuit dat het de teleurstelling is van de producent. Deze wilde iets leuks en exclusiefs op de markt zetten, een lofwaardig streven. Maar om nu een enkele kritische consument en dit forum de schuld te geven van het mislukken gaat veel te ver. Daarvoor is de afwijking van het model immers niet groot genoeg, nauwelijks noemenswaardig. Eerlijke communicatie hierover zou ik erg waarderen en mij zeker niet tegengehouden hebben het model te kopen. Daarbij zijn het juist de kritische consumenten die ervoor zorgen dat modellen steeds beter worden. Producenten leunen steevast op de uitgebreide kennis van deze consumenten. Behalve als het kennelijk even niet uitkomt, dan krijgen zij de zwarte piet toegespeeld. Onterecht lijkt mij.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Dijkhuizen op 01 april 2020, 12:38:44
Het lijkt me inmiddels wel duidelijk dat het geen 1 april-grap van MTE was. Openlijke excuses aan dit forum en aan Sicco in het bijzonder door de eigenaar van deze winkel, lijken me nu wel op zijn plaats. Bij uitblijven daarvan denk ik dat meer mensen zich gaan herbezinnen op waar ze voortaan hun spulletjes zullen kopen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sven op 01 april 2020, 12:44:07
Hoezo is dat inmiddels wel duidelijk? De dag is nog niet voorbij. Lijkt mij juist wel duidelijk een 1 april grap. Als je zo intensief met een model bezig bent, weet je echt wel dat 10 cm geen 9 mm op schaal is.  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Klaas Zondervan op 01 april 2020, 12:47:01
Bij uitblijven daarvan denk ik dat meer mensen zich gaan herbezinnen op waar ze voortaan hun spulletjes zullen kopen.
Geldt niet voor mij. Ik begrijp eerlijk gezegd helemaal niets van de ophef, van beide zijden niet. En als het zo te pas komt ga ik gewoon bij MTE kopen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Daan! op 01 april 2020, 12:49:19
Wat begrijp je er niet aan dan?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 12:50:26
Sicco nog even over de Roco 2454. Ik ben nauwbetrokken (geweest) bij de 2454 en heb daarom ook bij Chris een verhaaltje ingeleverd. Ook ik heb de opmerking gemaakt over dat een museumuitvoering veel beter zou verkopen en dat een mal aanpassing van alleen dat stukje cabine plastic mij nou niet de kosten lijken op een technisch herziend model. De handgrepen op de huifdeuren zou ik dan nog voor lief kunnen nemen. Ik had ze eventueel nog kunnen helpen aan de huidige revisie en schilder datum. Uiteindelijk kreeg ik na een paar weken van Chris reactie dat Roco had besloten toch voor minimale moeite te gaan wel het nummer 2454 te behouden maar blauwe zwaailampen toe te passen.

Ik heb gezegd prima keuze is aan Roco maar nu is het in ieder geval correct.

Precies dat dus, dat is exact wat ik ook aangegeven heb. Ik ben persoonlijk dan geen fan van dit nummer (ik geloof dat dat wel bekend was  ;D), commercieel gezien is het de handigste keuze. En dat Roco nu besluit een 'gewone' 2400 te maken met blauwe zwaailichten met nummer 2454 is een keuze die ik niet gemaakt zou hebben, maar het is hun recht die keuze te maken. Wat het punt vooral dus is is dat de opmerkingen van jou en mij er in elk geval toe geleid hebben dat er geen 2454 is gekomen met rode zwaailichten, de opschriften van nu..... en de oorspronkelijke ramen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 01 april 2020, 12:58:17
Maar onderschat het bereik van BNLS ook niet. Wanneer je op een bepaald model zoekt op Google krijg je heel vaak Beneluxspoor in de zoekresultaten te zien. Wanneer dan hier op elk model een hele lijst van mankementen wordt opgesomd dan geeft dat niet echt een lekker beeld van het forum. En echt, zodra er een model op de markt komt zijn er een aantal mensen die ogenblikkelijk op zoek gaat naar wat er niet klopt. Tuurlijk, wanneer een lok bijvoorbeeld geen trein kan trekken vanwege de trekkracht, of rijtuigen blijven ontsporen door verkeerd ontworpen koppelingen, dan vind ik dat best terecht om dat te melden. Maar sommigen hebben nu eenmaal een fijn oog voor bepaalde details die anderen niet zien, maar ook de onbedwingbare neiging om dat vervolgens te moeten delen. Ze kunnen het gewoon niet voor zich houden. Je hoeft niet altijd alles te zeggen  ;)


Even een paar voorbeelden van mezelf: ik heb onlangs een Roco BB9278 gekocht. Leuk? Fout! Verkeerde kleur streep. Wist ik niet, nu dus wel. Bedankt  :P  Ik wilde misschien een Trix SNCF 241 aanschaffen. Mooi. Maar klopt niet! Een Roco Corail rijtuig dan maar? Nee, niet de juiste ramen!  :-[  Piko 1152 dan? Foute logo's!  :-X  Knikketelwagen? Niet juist!  ::)  Gelukkig heb ik nog een CC72000 op mijn verlanglijstje staan. Oeps, verkeerde voorruiten!  ;D  Soms wordt ik er gewoon een beetje moe van, van al die (ongetwijfeld goedbedoelde) opmerkingen. Ik hoef niet op al die foutjes gewezen te worden, ik vind mijn modellen ook zo al mooi genoeg en wat ik niet weet heb ik ook geen last van. En ja, sommige dingen hadden voorkomen kunnen worden door bovenop elk detail te zitten, maar wellicht hebben de fabrikanten daar gewoon niet de tijd en/of middelen voor?  Edit 2:  oh ja, het fietsenrijtuig was ik nog vergeten. Heb ik staan maar wordt op het forum in duidelijke taal gezegd dat het er niet uit ziet. Fijn hoor  ;)


Vr. groet, Martijn.Edit:

Geldt niet voor mij. Ik begrijp eerlijk gezegd helemaal niets van de ophef, van beide zijden niet. En als het zo te pas komt ga ik gewoon bij MTE kopen.

Idem voor mij. Het is MTE's goede recht dat ze ook hun mening uiten. Het zijn tenslotte ook mensen met een hart voor modelspoor. En ik ga nog net met zoveel plezier bij hen shoppen (maar dan moet ik wel eerst even kijken hoe mijn budget gaat in de coronacrisis ;D )


Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: IJsselsteyn op 01 april 2020, 13:07:43
Ik hoef niet op al die foutjes gewezen te worden, ik vind mijn modellen ook zo al mooi genoeg en wat ik niet weet heb ik ook geen last van.


Niemand verplicht jou toch om het te lezen? Beneluxspoor is een consumentenplatform en dus is het niet meer dan normaal dat modelspoorconsumenten elkaar hier informeren over modellen. Dus ook over wat er eventueel niet deugt aan een model. Staat zelfs duidelijk in het motto: "Voor advies, hulp en informatie"

Steyn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 01 april 2020, 13:11:22
Als er trouwens van consument geen kritiek mag zijn op modellen, dan moeten ineens ook maar alle model(trein)bladen de deuren sluiten, want daar wordt soms ook kritisch over modellen gereviewed. Toch nog nooit een mailing gezien van Marklin/Roco dat ze geen wagonnetjes meer gaan maken, omdat Miba ze toch niet goed overeen vindt komen met het echte wagonetje :)

*edit* Trouwens, als ik geen op alle mankementen van modeltreinen zou moeten kiezen of ik iets koop of niet, dan kan ik beter met de hobby stoppen. Ik wil het eerste model zien dat 100% perfect het 1:1 model is :)
Het is gewoon : hoe "erg" vind iemand een mankement/niet correct zijn aan het 1:1 model, een te korte regengoot en een iets te klein logo, ik kan me inbeelden dat het merendeel daar geen drama om maakt. Om in het geval van de DSM wagons, foute panelen ... dat kan al iets erger.
Beetje zoals de Pannonia Ethanol wagons. Ik woog daar zwaar aan dat Roco, Piko en Van Biervliet deze niet correct hebben, dus maar voor de Igra Models gekozen, en dat ivm het looppad bovenop de wagon. Dat vond ik zwaarder wegen dan dat bv de buffers rond zouden zijn ipv rechthoekig.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Klaas Zondervan op 01 april 2020, 13:18:00
Wat begrijp je er niet aan dan?
Even veronderstellen dat het geen grap is: MTE brengt een model uit waar mensen op inschrijven. Vervolgens zien ze dat er geannuleerd wordt naar aanleiding van kritiek op dit forum. Ze denken: dat overkomt ons niet nog een keer, het volgende model blazen we af. Lijkt me heel logisch, ze benoemen gewoon de feiten die tot hun besluit hebben geleid. Ze willen het commercieel risico niet lopen. Tot zover het deel wat ik wel snap. Wat ik niet snap is dat mensen zich daar zo vreselijk over opwinden.

En als het wel een grap is: beetje onhandig gebracht.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris Dilz op 01 april 2020, 13:48:20

Waar ik niet bij kan zijn de mensen (zoals hierboven) die lekker mee lopen koeren met deze schandalige mail van MTE en er haast plezier aan beleven dat mensen worden afgebrand. Wat denken die nou? Dat al die modellen er komen zonder de mensen die zojuist geschoffeerd zijn? Dat het 'wel goed komt' met modellen als we het alleen overlaten aan mensen met een commerciële kijk op treinen? Dat fouten niet bestaan als we ze niet benoemen? Halen die hun schouders op als de 2454 was verschenen met de verkeerde ramen, of waar ligt de grens dan precies? Ieder mag van mij vinden wat hij vind, ook als hij of zij blijkbaar liever de klok dertig jaar terugdraait (de prijzen doen dat niet!). Maar dat een vooraanstaande winkelier een bom onder de eigen nering legt.... onbegrijpelijk.
Noem me naief, maar ik heb toch nog steeds t idee dat de mail van mte niet zozeer is gericht aan de experts/kenners (want dat zijn er een handvol en die kun je gewoon privé een mailtje sturen als je wat vindt) maar aan het koor van dreutels en meelopers hier dat meteen schande begint te brullen als iemand die wel verstand van zaken heeft een al dan niet bewuste fout/concessie aan een model ziet. Ik bedoel, jij en ik weten wel een beetje hoe t werkt, de meeste research voor modellen is gewoon min of meer vrijwilligerswerk en als je rijk wil worden moet je niet de treinenbusiness in. Maar goed dan is er dus een model verschenen waar iets mee is, en het sfeertje van fabrikanten die even dom als kwaadaardig zijn en iedereen uit puur winstbejag en botte desinteresse bewust veel te dure verkeerde modellen lopen aan te smeren vanaf hun jachten in monaco dat dan hier gebouwd wordt soms... nouja, kan dr wel een beetje om grinniken dat er eens een terugblaft.

En als t wel een persoonlijke veeg uit de pan is, tja, dat zou ik "bijzonder" vinden. Hoop dat dat niet t geval is.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martin Welberg op 01 april 2020, 13:51:11
Citaat
dien je te beseffen dat de klant koning is. Altijd.

Echt? Gelukkig is de fabrikant keizer....Voornamelijk dat altijd, kan je vertellen dat ik in de jaren als interieurbouwer de grootste zeikerts gewoonweg genegeerd heb. Vooral hun die altijd klaar staan met maar ja de klant is koning..

Als ik heel eerlijk moet zijn vind ik de opzet van de mail eigenlijk niet echt van zakelijk inzicht en vernuft getuigen. Of ze kunnen het niet of het is idd een vage 1 april grap..

De kenner weet wat het waard is.. :P
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris Dilz op 01 april 2020, 13:58:05
mja, blijkbaar werkt toch wel, want t klinkt eigenlijk wel als gewoon t gebruikelijke MTE-temperament en daarmee zijn ze toch de grootste van t land geworden.  ;)

Maar evengoed kan t ook iets persoonlijks zijn tussen sicco en MTE waar wij niks vanaf weten of er kan ergens een misverstand zitten. Geloof dat MTE ook al eens op t laatste moment een paar joegoslaven die ze achter mij aan gestuurd hadden heeft afgebeld omdat er ergens wat communicatie niet helemaal duidelijk was doorgekomen en dat nog net op tijd duidelijk werd. Ja, tis wat, die modelspoorwereld. ;D

Uiteraard is bovenstaand verhaal 114% bloedserieus en totaal niet, ik herhaal: NIET overdreven, voor er weer allerlei gejank over komt. :-*
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Reinier Z. op 01 april 2020, 14:01:51
Dat zeker. Heb ook altijd wel bewondering voor MTE gehad, al vanaf het moment dat ze als postorderbedrijfje naam begonnen te maken. Maar toen ik de mail zag, dacht ik toch even 'oeps'. De communicatie vind ik sowieso niet altijd het sterkste punt, maar dit leek me toch wel erg onhandig.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 01 april 2020, 14:15:41
Maar evengoed kan t ook iets persoonlijks zijn tussen sicco en MTE waar wij niks vanaf weten of er kan ergens een misverstand zitten.

Nope, niet dat ik weet en in elk geval niet van mijn kant. Waarom ik het me persoonlijk aantrek heb ik uitgelegd met twee voorbeelden, dat hoeft niet nog een keer. Ik snap dat het makkelijk zal zijn het nu achteraf allemaal op een misverstand te gooien dan zijn 'we' ervan af.

Als het echt een misverstand was geweest zou men zich rot hebben geschrokken van wat het bij mij teweeg heeft gebracht, en niet na bijna 24 uur nog altijd niet gereageerd hebben. Voor de duidelijkheid: dat hoeft van mij nu ook niet meer.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris Dilz op 01 april 2020, 14:30:57
Tja, tis mijn ervaring dat een mens van nature vrijwel standaard de bedoelingen van een ander te negatief inschat en als je een en ander navraagt valt alles eigenlijk standaard mee. Zoals gezegd ken ik geen achtergronden dus ik kan je alleen helpen met levenservaring (nouja, die heb je zelf vast ook, maar gezien mijn hoeveelheid kaalheid heb ik er toch ook wel veel van)
Ik zou zeggen, als t zo als een donderslag bij heldere hemel aankomt als je zegt, hou serieus rekening met een misverstand. Heb je ze al om uitleg gevraagd?

Ik vind het zo kwetsend om 30 jaar na dato maar over Joegoslaven te blijven praten in plaats van over Bosnische, Servische, Kroatische of Montenegrijnse huurmoordenaars. Zo krijg je het conflict met hen ook niet opgelost hoor...
tja, als je dat oplost worden t meteen een stel tamme schaapherders, daar hejje niks aan, behalve als kleuterleidster.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Daan! op 01 april 2020, 14:33:12
Even veronderstellen dat het geen grap is: MTE brengt een model uit waar mensen op inschrijven. Vervolgens zien ze dat er geannuleerd wordt naar aanleiding van kritiek op dit forum. Ze denken: dat overkomt ons niet nog een keer, het volgende model blazen we af. Lijkt me heel logisch, ze benoemen gewoon de feiten die tot hun besluit hebben geleid. Ze willen het commercieel risico niet lopen. Tot zover het deel wat ik wel snap. Wat ik niet snap is dat mensen zich daar zo vreselijk over opwinden.

En als het wel een grap is: beetje onhandig gebracht.

Het punt is denk ik, dat ze niet gewoon de feiten benoemen. Er gaat inderdaad een hele grote beschuldigende vinger uit vanuit hun mail.
Als ze hadden gezegd dat ze het rijtuig hadden geannuleerd omdat ze niet aan de verwachtingen konden voldoen van de huidige marktvraag met uitleg van wat er precies mis zou zijn, dan had het niet zo'n groot ding geworden.
Nu gaat er echter een grote beschuldigende vinger uit naar Beneluxspoor en/of zelfs naar personen, terwijl als het MTE wel uitkomt, er natuurlijk graag gebruik wordt gemaakt van Beneluxspoor om bijvoorbeeld marktvraag te peilen en/of gebruik te maken van kritische blikken. Slim overigens dat ze dat doen. Het verbaast me dat MTE in de huidige markt nog steeds zo'n grote speler is en dat andere winkels niet eenzelfde strategie bewandelen.

Het huidige gedrag vind ik echter hypocriet. Er is een mail geschreven die heel emotioneel geschreven is en ik vind dat niet verstandig als winkelier zijnde. Helaas, komt dit laatste gedrag vaker voor, zo heb ik persoonlijk ervaren.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ronald Halma op 01 april 2020, 14:45:16
Jammer dat je je bericht hebt aangepast.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: spoorijzer op 01 april 2020, 15:45:31
De email is misschien wat in emotie geschreven, maar ik snap de strekking. Het TADS draadje kan ik niet vinden, maar het valt mij op dat in de email 'kenners' tussen haakjes staat, daarmee sluit ik mij aan bij wat Floris aangaf. Ik denk niet dat de echte kenners worden weergegeven, welke onbezoldigd hard meedenken om een zo mooi mogelijk model te maken, gezien de mogelijkheden van een fabrikant of leverancier. Ik denk dat dit specifiek bedoeld is voor mensen die afkraken op een (vrij kleine) afwijking. We zijn met zijn allen best kritisch, dat mag, maar ik snap dat een leverancier zich dan daar niet aan gaat branden. Is ook zijn goed recht denk ik. Het gaat om vraag en aanbod, en ze vermoeden dat dit nu niet aansluit bij elkaar.

Groeten,
Rogier
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rick op 01 april 2020, 15:53:02
Zie daarvoor het topic B-Models 2020, het is handig om dat eerst te lezen.

Hoezo is dat inmiddels wel duidelijk? De dag is nog niet voorbij. Lijkt mij juist wel duidelijk een 1 april grap. Als je zo intensief met een model bezig bent, weet je echt wel dat 10 cm geen 9 mm op schaal is.  ;D
Afgezien van de inhoud van de mail is een aangekondigd model afblazen en daarna zeggen 'haha 1 april!1!' ook niet de beste grap volgens mij. Kondig dan iets aparts aan zoals een varken op wielen of een Wadloper naar Vlaardingen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martin Welberg op 01 april 2020, 15:56:31
Neem nog een augurk en ga slapen zou Ellie zeggen..denk dat je zakelijk beter niks meer kunt ondernemen als je op de gemiddelde azijnzijker op dit forum afgaat. Net of dat de doorsnee modelspoorder in dit land is. Als dat wel een reden is dan is het net als met hooliganisme, de massa wordt de dupe van een paar..
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: prutser op 01 april 2020, 16:12:33
Ik snap niet helemaal waar je nou heen wil met je reactie.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Klaas Zondervan op 01 april 2020, 16:19:59
Het verbaast me dat MTE in de huidige markt nog steeds zo'n grote speler is en dat andere winkels niet eenzelfde strategie bewandelen
Mij verbaast dat niks. Bij geen enkele andere modelspoorwebshop in Nederland vind je zo'n uitgebreide en complete site. Er zijn andere webshops waar ik me soms afvraag: wat verkopen ze nou eigenlijk? Bij MTE vraag ik me dat niet af, het is volkomen duidelijk.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 01 april 2020, 16:22:11
Ik snap niet helemaal waar je nou heen wil met je reactie.

Ik snap helemaal niets van dit draadje en de opwinding. Het zal de ophokplicht wel zijn die her en der bij mensen opspeelt...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ad.M op 01 april 2020, 16:24:18
 ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: VAM65 op 01 april 2020, 16:26:40
Wanneer gaat Chris reageren? Hij kijkt wel mee  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 01 april 2020, 16:28:30
Ik denk niet vandaag. Die heeft geen zin om gelynched te worden.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 01 april 2020, 16:29:12
Als ik hem was zou ik effe lekker helemaal niet reageren  8)  Je doet het toch nooit goed  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 01 april 2020, 16:32:35
Ik denk niet vandaag. Die heeft geen zin om gelynched te worden.

Wel een originele manier om in april 2020 aan je einde te komen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Daan! op 01 april 2020, 16:36:32
Als ik Chris was zou ik niet gaan reageren, althans niet op persoonlijke titel en misschien ook niet op zakelijke titel. We weten helemaal niet hoe de hazen lopen bij MTE. Misschien is Chris het wel helemaal niet eens met zijn werkgever. Zou kunnen hè.

MTE zelf zou er denk ik wel verstandig aan doen om een mail rond te sturen en e.e.a. te nuanceren/verduidelijken.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Tjalling op 01 april 2020, 16:49:59
Oh ja! Goed idee!

En daar dan minstens 3 spelfouten in, en minstens twee zinnen die zo geformuleerd zijn dat de helft van het volk er iets anders in leest (y)

Dan komen wij de komende 3 dagen ophokplicht ook door.

Groet,
Tjalling
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sven op 01 april 2020, 17:14:50
Zie daarvoor het topic B-Models 2020, het is handig om dat eerst te lezen.
Afgezien van de inhoud van de mail is een aangekondigd model afblazen en daarna zeggen 'haha 1 april!1!' ook niet de beste grap volgens mij. Kondig dan iets aparts aan zoals een varken op wielen of een Wadloper naar Vlaardingen.
Ja, dat ben ik met je eens.

@Sicco: ik lees de originele mail niet als commentaar op mensen die helpen modellen te ontwikkelen, maar de stuurlui aan wal, de potentiële kopers. De kritiek lijkt me niet voor jou bedoeld.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martin Welberg op 01 april 2020, 21:33:01
Ik snap niet helemaal waar je nou heen wil met je reactie.

Dat die 100 man die hier loopt te augurken op dit forum niet de potentiële kopers zijn in dit land. Ondanks dat er 5000 gasten zich aangemeld hebben hiero zijn er pakweg een 100 man die lopen te posten..de rest kijkt toe en denkt er het zijne van.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: arnout op 01 april 2020, 21:54:40
Ik kan me het bericht van MTE ergens wel begrijpen. Er word geouwehoerd over van alles bij een model.
Het is niet gauw goed. Dat de Logo,s bij de B-models wagens te laag zitten had ik zelf niet gezien en als
het hier niet mee gedeeld was ook niet geweten ook.

Ik ben wel van mening dat dit probleem opgelost had kunnen worden door in NL een Bouwer te vinden die dit op lost.
Er zijn er genoeg die deze vaardigheid hebben. Ik zou als ik MTE was dit uitzoeken naar de mogelijkheden. Je kan als
ondernemer niet altijd verdienen aan een project maar wel zorgen dat je serieus genomen blijft door problemen op te lossen.
Ok snap ik dat dat momenteel niet de makkelijkste opgave is.

Dat ze of duiden op azijnzeikers die op alles kritiek hebben of iemand indirect beschuldigen laat ik in het midden.

Wat me wel stoort op dit forum is dat er allerlei mensen zijn die onder een schuilnaam kritiek hebben op weet ik wat aan
een model maar ik me afvraag wat ze ooit zelf tot een perfect einde hebben gebracht. En nee ik presteer ook niet veel
zelf door omstandigheden.

Voor de rest hoop ik dat er winkeliers/ fabrikanten het aan durven om bepaalde modellen te produceren.

Gr Arnout.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: mDDM op 01 april 2020, 22:12:12
Modellen al of niet terecht afbranden gebeurt niet alleen op Nederlandse fora. ik lees ook Duitse en Franse en daar kunnen ze er ook wat van. Op LR Presse is het draadje over de Märklin 241 A inmiddels 230 pagina's lang (gaat overigens allang niet meer uitsluitend over de Märklin loc).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: St00mboy op 01 april 2020, 22:16:25
Op Britse fora gebeurt dat nòòòìt!  ;D
Er zijn om die reden best wel een aantal draadjes gesloten.

Leen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 01 april 2020, 23:05:02
Ach,

De Sheldons die hun kennis etaleren, niet gehinderd door enige kunde.
Zo houden we ze van de straat.

En dat is ook weer wat waard in deze tijd.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Nijboer op 01 april 2020, 23:14:42
Ik zag die rare email gisteren en zie net dit draadje pas.
Ik dacht ook dat het een 1 april grap zou zijn..
In elk geval hebben ze blijkbaar mensen gekwetst met de toon in dat bericht.
Bedoeld of onbedoeld.
En of je nou een grote jongen bent, met een grote overzichtelijke website
of niet, dit kan echt niet. Een excuus is op zijn plaats.

Hopelijk gaat dit rechtgezet worden.

Groet,
Collin
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 01 april 2020, 23:15:33
Modellen al of niet terecht afbranden gebeurt niet alleen op Nederlandse fora. ik lees ook Duitse en Franse en daar kunnen ze er ook wat van. Op LR Presse is het draadje over de Märklin 241 A inmiddels 230 pagina's lang (gaat overigens allang niet meer uitsluitend over de Märklin loc).


Ja precies, daarom zei ik al, het zit blijkbaar in ons bloed   ;DEdit: en excuses? Waarom? Omdat ze zeggen hoe ze erover denken? Dat mogen ze toch zeker zelf bepalen? En als iemand het niet vindt kunnen dan laat hij MTE voortaan lekker links liggen. Dat mogen wij dan weer lekker zelf bepalen  8)Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Nijboer op 01 april 2020, 23:46:38
bericht verwijderdTitel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: KNed op 01 april 2020, 23:53:18
Ik heb in het B-models draadje de berichten over dit model nog eens doorgelezen. Inderdaad wordt daar kritisch gekeken maar ik vind echt niet dat het model daar echt fgebrand wordt. Ook een hele normale reactie met achtergrond info van Chris.
Er zijn daar toch geen tientallen pagina's of meer volgeschreven?

In die zin verbaasd de mail van MTE heel erg. De frustratie spat er vanaf. Of er moet nog meer geschreven zijn wat inmiddels weggeveegd is?

Koen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Albert.H0 op 02 april 2020, 00:22:31
We schreeuwen allemaal om perfecte modellen (maar mag niet te veel kosten, maar dat is een andere discussie) en fantasie modellen kunnen niet meer.
Nou, volgens mij zit er best handel in niet kloppende/fantasiemodellen. Neem nou de Piko 6400 of NMBS 7700, gewoon de G1206 in een ander kleurtje. Maar lijkt erop dat er zelfs een nieuwe run aankomt.

Maar nu MTE de spreekwoordelijke "grote broek" aangetrokken heeft zou het fijn zijn ook van hun kant wat meer openheid te krijgen, of het inderdaad zulke dramatische gevolgen had, "al dat BNLS gez**k". Bijvoorbeeld
- hoe groot is de bestelde oplage
- hoeveel sets zijn er voorbesteld
- hoeveel sets zijn er geannuleerd, en hoe vaak is daarbij aangegeven dat dit door de reacties hier komt
- is de niet voorbestelde winkelverkoop minder dan verwacht, minder dan bij gelijksoortige eerdere sets, en is dat alleen bij deze set zo, of momenteel bij alle nieuwe uitgebracht modellen (corona lockdown effect)
Dan krijgen we in ieder geval een indruk hoe terecht het beschuldigen van dit forum en zijn 'kenners' is.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris Dilz op 02 april 2020, 00:31:56
Ik ben wel van mening dat dit probleem opgelost had kunnen worden door in NL een Bouwer te vinden die dit op lost.
Er zijn er genoeg die deze vaardigheid hebben. Ik zou als ik MTE was dit uitzoeken naar de mogelijkheden. Je kan als
ondernemer niet altijd verdienen aan een project maar wel zorgen dat je serieus genomen blijft door problemen op te lossen.
Ok snap ik dat dat momenteel niet de makkelijkste opgave is.
Ja, ga jij dat doen, voor een halve gevulde koek per wagenset al die zooi opslaan, uitpakken, afplakken, spuiten, te drogen zetten, decal erop, aflakken, weer te drogen zetten, controleren, beschadigde modellen repareren, alles inpakken?

Oh en reken maar dat elk stofje dat daarbij in de lak komt beeldvullend macro hier op t forum komt te staan vergezeld van denigrerend commentaar door lui die geen verfspuit van een staafmixer kunnen onderscheiden.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: barry1972 op 02 april 2020, 00:41:16
Nou het is nu 2 april, en geen reactie dus ik verwacht niet dat het een 1 april grap was.

Ik denk zo maar dat het e-mail account van MTE is gehackt door een paar “kenners” of bedoelen ze eigenlijk Russische trollen  :-X

Of zijn de “kenners” hier op het forum juist de trollen  ???

My 2 cents, ik denk dat MTE iets te veel centjes heeft gestoken in exclusieve modellen, en dat de verkoop wat tegenvalt.
En dan niet alleen de “misdruk” (ja let op de ““ )van bmodels maar bijvoorbeeld ook de artitec Modellen enz..


Ik kan deze mail anders niet verklaren, echt niet.... het is echt pure frustratie wat ik er in lees..
Ikzelf zou een eerder toegepaste politieke reactie gebruiken, ik heb geen herinnering aan deze e-mail.  :P ;D

En de nieuwe mail word dan,

Ze zijn binnen, fantastisch mooi geworden  (y)
Juiste kleur, leverbaar zowel in ac als dc , en het embleem is iets anders geplaatst zodat het vanuit het modelspoor oogpunt op de baan veel mooier uitkomt.
Dit is niet helemaal conform de realiteit, maar geeft de wagon een veel mooiere look and feal  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: barry1972 op 02 april 2020, 00:44:07
En nou gewoon allemaal bestellen die zooi  ;D
Dan zijn we er klaar mee  :angel: :laugh:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: NL-modelspoor op 02 april 2020, 08:40:35
Naar mijn idee bereikt MTE hier juist mee dat elk exclusief model dat ze uitbrengen onder een vergrootglas komt om ook maar het kleinste foutje te vinden. Ze doen er dan ook misschien goed aan helemaal geen exclusieve modellen meer te laten maken. Scheelt ook weer in de portemonnee (wat in deze crisistijden wel gunstig is).
En ja ze blijven met sommige exclusieve modellen erg lang zitten. En dat ligt niet aan de bezoekers van Beneluxspoor. Eerder aan verkeerde inschattingen in de verwachte verkoop.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Ben op 02 april 2020, 08:53:19

Ze doen er dan ook misschien goed aan helemaal geen exclusieve modellen meer te laten maken.


Daar denken ze inderdaad over na las ik in de mail.  ;) Verder heb ik wel begrip voor de inhoud maar ik had het anders gebracht. Maar om daar nou excuses voor te moeten maken aan wat lui die zich in de kraag gepikt voelen? Denk het niet.

Dit topic kan trouwens wel dicht, het is feitelijk verworden tot een winkeliers bespreking.

Gr, Ben.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 02 april 2020, 09:06:42
Eens. Er wordt niks nieuws meer gezegd. En het is wel duidelijk dat MTE zelf de strategie heeft gekozen om dit te laten doodbloeden opdat je er niemand meer over hoort. Ik had van meet af aan al het idee dat dat de strategie was.
Ik zit zelf trouwens ook helemaal niet op excuses te wachten. Voegt niks toe, helpt niet, en is sowieso zelden oprecht - en dat verwacht ik hier ook niet.

Of het nou persoonlijk aan (onder andere) mij gericht was of niet, ik blijf staan achter wat ik erover gezegd heb. Ik vind de mail nog steeds stuitend onprofessioneel. Inmiddels begrijp ik aan de reacties die ik heb gekregen dat dit een beetje de standaard toon is van dit bedrijf. OK, dat was iets wat ik niet wist, wat ik mijzelf hoogstens verwijt is dat ik het niet in dat perspectief heb gezien. Het maakt het niet goed verder, natuurlijk.

Wat ik persoonlijk verder doe met wat er gezegd is in de laatste dagen, maar ook daarvoor, zal ik hier verder ook niet bespreken.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: dh3201 op 02 april 2020, 09:10:37
Ik neem aan dat MTE inmiddels ook geen Piko meer verkoopt, want modellen met naden (hondekop), onjuiste raam/deur indelingen (GTW's), G1206 in NS of NMBS (6400, 7700) kleuren raken ze door het gezeik op BNLS natuurlijk aan de straatstenen niet meer kwijt.....  ::)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 02 april 2020, 09:13:05
Dat raakt dus echt kant noch wal. Want die modellen hebben ze niet zelf laten produceren. En daar draait het nou juist om. Voortaan even goed nadenken voor je wat post anders is het niet meer dan reageren om het reageren.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 02 april 2020, 09:27:07
Een vrolijker noot nog in dit verband: in België heeft men als 1 april grap 104 (1/04...) exemplaren laten maken van een klassiek treinstel in het rood met nummer 104 (1/04). Het grote voorbeeld van dit treinstel is van een generatie die nooit rood geweest is dus het is een fantasiemodel, maar alle exemplaren waren binnen een aantal uur verkocht!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ex44 op 02 april 2020, 09:28:33
Citaat van: Dilz
... voor een halve gevulde koek...

Optimist.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Klaas Zondervan op 02 april 2020, 09:37:32
J.....lui die geen verfspuit van een staafmixer kunnen onderscheiden.
Ah, nou snap ik waarom het spuiten bij mij nooit goed lukt. ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martijn193 op 02 april 2020, 10:04:26
Nu

Volgens mij is alles wel gezegd en geschreven. Nee, dat betekent niet dat het draadje dichtgaat, maar wel een uitnodiging om even na te denken of hetgeen je post een herhaling van zetten is of echt iets nieuws brengt.

Even een paar dingen: Bespreken van modellen en het onderbouwd aangeven van verschillen met de werkelijkheid zal altijd toegestaan zijn op dit forum. Dat is 1 van de functies van het forum: informeren. Waar ik wel toe uitnodig (en daarmee zeg ik niet dat dat in het verleden niet is gebeurd) is goed na te denken over de toon. Een afwijking van 1 millimeter benoemen en voorzien van een commentaar als 'er klopt helemaal niets van het model' is bijvoorbeeld een toon die niet constructief is. Verdergaande commentaren zoals afgeven op fabrikanten 'die er dan echt niets van begrepen hebben' helpen ook niet. Ik ga er bijvoorbeeld vanuit dat een fabrikant weloverwogen keuzes maakt. Dat is aan hen, net zoals het aan gebruikers is om een consequentie aan een constatering te verbinden.

Daarmee ook een uitnodiging aan die gebruikers. Het is aan eenieder om te bepalen of geconstateerde 'fouten' bepalend te laten zijn voor een aanschaf of niet. Maar ik denk dat je je ook niet gek moet laten maken door dat soort opmerkingen. Ik heb bijvoorbeeld alle respect voor de kennis van Sicco, maar ik kan nog steeds de ene 2400 niet van de andere onderscheiden, behalve als er echt een sein ergens anders zit, een ander nummer erop is gedrukt of als de ene bruin is en de ander geel/grijs. Dat maakt dat ik nu een 3 tal 2400 dingen heb waar ik met veel plezier naar kijk, maar waar vast heel veel niet van klopt. En ze zullen vast niet tegelijk op de rails hebben kunnen staan. Boeien. Ik heb dus ergens geleerd om mijn eigen oordeel te vormen op basis van de feitelijke informatie die ik zie ipv van af te gaan op ronkende teksten. Fout is niet per sé minder mooi. Maar het staat je natuurlijk vrij daar anders in te zitten.

Op de opmerking dat het een winkeliersbespreking dreigt te worden: in elk ander geval wordt daar korte metten mee gemaakt. En ook nu zijn er berichten verwijderd die wijzen op andere ervaringen met de betreffende winkelier. De discussie gaat hier over de gewraakte mail. En dat heeft de betreffende winkelier over zichzelf afgeroepen door dit forum en vooral de gebruikers van dit forum zo direct aan te spreken. Nee, de stichting voelt zichzelf niet aangesproken of aangevallen, maar ervaart wel dat de gebruikers (informatiegevers en informatiegebruikers) worden aangesproken op hun gedrag met een impliciete uitnodiging om vooral niet te zeggen wat je vindt. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Zoals eerder opgemerkt, BNLS dient vele doelen en 1 daarvan is ook dat winkeliers hun voordeel met de alhier aanwezige kennis kunnen doen en doen. Daar hoort ook bij dat wat wordt uitgebracht wordt uitgeplozen, dat iedereen daar onderbouwd wat van mag vinden en dat iedereen hun eigen conclusies mag trekken.

Ik hoop verder dat de kennis gedeeld blijft worden en dat winkeliers hun nek durven blijven uitsteken (ik denk dat betreffende winkelier daar een aardige voortrekkersrol in heeft, maar ik snap dat je dat minder doet als het niks oplevert), maar ik hoop vooral op een constructieve dialoog met wederzijds begrip voor gemaakte keuzes.

Martijn,
Bestuur BNLS
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: VAM65 op 02 april 2020, 11:13:59
Amen!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 02 april 2020, 16:26:40
Om het even over een (letterlijk) constructieve boeg te gooien:

Hoeveel BNLS-sers willen dit rijtuig hebben?
En wat willen ze ervoor doen?

Ik kan me voorstellen dat we een gezamenlijk bouwdraadje opstarten en daar kennis en kunde delen, zodat de deelnemers tevreden eindigen met een zelf vervaardigd model dat aan de hoogste BNLS-eisen voldoet.

Zo onwaarschijnlijk ingewikkeld is het namelijk niet, om zo'n ding zelf om te katten.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Gert Arkema op 02 april 2020, 17:15:29
Goed plan HJ,  meestal is de kritische blik ten aanzien van een gereed model omgekeerd evenredig met de moeite die erin gestoken is ;D .
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martin Welberg op 02 april 2020, 17:17:06
Voor jou niet HJ, voor velen wel.......dat zijn kopers geen bouwers.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Silvolde op 02 april 2020, 17:56:01
Zo onwaarschijnlijk ingewikkeld is het namelijk niet, om zo'n ding zelf om te katten.

Hendrik Jan, je vergist je. Uitgaande van de Lima versie(s) zal het uit één stuk in transparante kunststof vervaardigde dak (inclusief koepel) een nieuwe matrijs vereisen waartoe Rivarossi volgens de informatie van MTE niet bereid is. Als je de foto's van de koepels vergelijkt zie je dat de hoeken tussen de koepelelementen aanzienlijk verschillen. Anders dan bij gekleurde opbouwdelen is het bewerken van transparante oppervlakken een hachelijke zaak.

Groet,
Rob
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Edsko Hekman op 02 april 2020, 18:42:14
Zelfbouw koepel.... ;)
Als er dan toch zelfbouw gestart word...

Gr.

Edsko
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Duikeend op 02 april 2020, 18:44:10
en dan met zoiets (https://www.raamfoliewebshop.nl/raamfolie/zonwerende-folie/?filter_kleur=spiegelend) beplakken  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 02 april 2020, 18:53:43
Ik denk als je in staat bent een Opel Manta lager te leggen, dat het ook lukt om die koepel lager te leggen  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 02 april 2020, 19:32:27
Hendrik Jan, je vergist je. Uitgaande van de Lima versie(s) zal het uit één stuk in transparante kunststof vervaardigde dak (inclusief koepel) een nieuwe matrijs vereisen waartoe Rivarossi volgens de informatie van MTE niet bereid is. Als je de foto's van de koepels vergelijkt zie je dat de hoeken tussen de koepelelementen aanzienlijk verschillen. Anders dan bij gekleurde opbouwdelen is het bewerken van transparante oppervlakken een hachelijke zaak.

Groet,
Rob

Ik hoor je.
Maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden.
Daar komen we wel uit hier.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 02 april 2020, 19:33:29
Ja, als je een rijtuig op dezelfde manier verlaagt als een Opel Manta hoef je de koepel ook niet te verkleinen om onder een tunnelportaal door te kunnen  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 02 april 2020, 19:38:52
Ik voel een wedstrijdje aankomen... Welke BNLS'er roffelt het panoramarijtuig als eerste in elkaar  (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Marc tramt op 02 april 2020, 19:39:18
Ja, als je een rijtuig op dezelfde manier verlaagt als een Opel Manta hoef je de koepel ook niet te verkleinen om onder een tunnelportaal door te kunnen  :)
Kleinere wielen monteren......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 02 april 2020, 19:39:44
Ja, als je een rijtuig op dezelfde manier verlaagt als een Opel Manta hoef je de koepel ook niet te verkleinen om onder een tunnelportaal door te kunnen  :)
Maar dan staan de wissellantarens weer in de weg voor de schortplaten van het rijtuig :P
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Marc tramt op 02 april 2020, 19:43:43
Zijn er plaetjes van het origineel én het beoogde donorrijtuig?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 02 april 2020, 20:17:56
Kan zo snel het Lima 1:87 rijtuig nergens vinden, morgen even verder kijken. Ben benieuwd of bij de Lima de koepel los zit of is meegegoten, dan zou de Lima een goeie donor kunnen zijn.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Marc tramt op 02 april 2020, 22:05:56
Ondertussen bij MTE op de facebook-pagina (https://www.facebook.com/modeltreinexpress/?__tn__=kC-R&eid=ARAgm5hj3hWlQEnDiFT_45OHHA6Lm8CbrnXSOz0LRUSqaQ_nWb16W_ux8M8nmorimcJ3HUfxYZ1Cs4Ci&hc_ref=ARQN7qYolC4g8JbmQHxzu85YtgTW966hbFt69nnghcN7shne7ooG21JpWYe-sQf5YWg&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARCTM7fuzg9CKiRSZ2wu-8t5S_jIEO_OJHiy4S-JQ8MJ6tHKWb3hB_wT0X18pRwJq1LPSe__0gxWVbvbrgsN9_gnmiNuJ8H5D14CaBGoHKCwmNWhmVPP7Y2GNHeJBHkPmBo-vzyJN9CyNS5IGirBWnBnAl3MX6SB7UjAWzpsZB9IyncsB0SEUt6jfkWwwQWMGEkmlJklKRFWXhCFjmj2MwfUvB-32M9WrC20FiKbXTRcPxMgAmI8AN7lll-iPQ5gQeNQgL8cDX46qPsrBSps6hPLkLZhZJc95BtM1XLcUdjR-3h3eVQTZThZf_6iOk6GQi7xG1RDM3VBejql35ixJw)

Ik ga vast chips en cola pakken!  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 02 april 2020, 22:11:23
“In verband met de situatie waarin ons land zich verkeerd”  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rondje_HO op 02 april 2020, 22:14:43
Als ze maar niet met van die smoesjes komen. Hup. gewoon die rug recht houden  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 02 april 2020, 22:18:40

Ik ga vast chips en cola pakken!  ;D

Ik doe mee !

(https://media.giphy.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif)

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: KNed op 02 april 2020, 22:40:05
Spannend  :)

En een wedstrijd wie de eerste is hoeft al niet meer, er is al iemand die gewonnen heeft:
https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modeltreinen-h0/m1532131740-railpromo-uitzicht-rijtuig-met-binnen-verlichting.html

Koen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Quinzeedied op 02 april 2020, 22:41:57
Alleen wel met hoge koepel en wat ingekort in de lengte ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Jelmer op 02 april 2020, 22:46:56
Wel minstens 3 cm te kort

Maar toch leuk gedaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ikbenerevenniet op 02 april 2020, 22:47:20
Gelukkig maar. Je zou raar opkijken als 'ie ingekort was in de breedte.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: 1200blauw op 02 april 2020, 22:49:00
Gezien het commentaar hier heeft MTE kennelijk besloten dat er toch genoeg reden is het rijtuig te produceren. Ik zeg goed bezig jongens  (y)
Nu natuurlijk wel massaal aanschaffen hè?! ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: ArjanB op 02 april 2020, 22:50:21
is er genoeg speculaas ten lande voor de komende dag(en)? ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Silvolde op 02 april 2020, 23:18:31
Kan zo snel het Lima 1:87 rijtuig nergens vinden, morgen even verder kijken. Ben benieuwd of bij de Lima de koepel los zit of is meegegoten, dan zou de Lima een goeie donor kunnen zijn.

Kwestie van even lezen... (# 154)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 03 april 2020, 06:33:26

En een wedstrijd wie de eerste is hoeft al niet meer, er is al iemand die gewonnen heeft:
https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modeltreinen-h0/m1532131740-railpromo-uitzicht-rijtuig-met-binnen-verlichting.html


De houtnerf is gewoon niet eens aanwezig ! Schande is het !!! Dat je zoiets durft produceren, en dat voor 50 euro !!! ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Olav op 03 april 2020, 07:23:00
Ondertussen bij MTE op de facebook-pagina (https://www.facebook.com/modeltreinexpress/?__tn__=kC-R&eid=ARAgm5hj3hWlQEnDiFT_45OHHA6Lm8CbrnXSOz0LRUSqaQ_nWb16W_ux8M8nmorimcJ3HUfxYZ1Cs4Ci&hc_ref=ARQN7qYolC4g8JbmQHxzu85YtgTW966hbFt69nnghcN7shne7ooG21JpWYe-sQf5YWg&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARCTM7fuzg9CKiRSZ2wu-8t5S_jIEO_OJHiy4S-JQ8MJ6tHKWb3hB_wT0X18pRwJq1LPSe__0gxWVbvbrgsN9_gnmiNuJ8H5D14CaBGoHKCwmNWhmVPP7Y2GNHeJBHkPmBo-vzyJN9CyNS5IGirBWnBnAl3MX6SB7UjAWzpsZB9IyncsB0SEUt6jfkWwwQWMGEkmlJklKRFWXhCFjmj2MwfUvB-32M9WrC20FiKbXTRcPxMgAmI8AN7lll-iPQ5gQeNQgL8cDX46qPsrBSps6hPLkLZhZJc95BtM1XLcUdjR-3h3eVQTZThZf_6iOk6GQi7xG1RDM3VBejql35ixJw)

Ik ga vast chips en cola pakken!  ;D

Ook te zien zonder account?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Marc tramt op 03 april 2020, 07:26:57
Wat denk je?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: NL-modelspoor op 03 april 2020, 07:55:09
"Van niet ...naar wel..." Kan over van alles gaan. Kan net zo goed gaan over de openingstijden / dagen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: VAM65 op 03 april 2020, 09:19:05
Ook ik zet de cola vast koud en haal nog wat extra chips in huis  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 03 april 2020, 11:28:53
Nog even terugkomen op het verbouwen van de doomcar,


Kwestie van even lezen... (# 154)

Dat had ik zeker gedaan, je hebt het er echter over dat de koepel aan het dak vastzit, dat is inderdaad zo. Wat ik me afvroeg is of de koepel met de bak is meegegoten en dat is niet het geval:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4653_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4653_2.jpg)

Er zit een duidelijke naad tussen dak/koepel en de bak. Met wat beleid en een fijne zaag moet het mogelijk zijn om dak van de koepel te scheiden en de losse koepel daarna te verlagen. Moeilijkheid is dan wel dat wat Rob zegt dat de hoek van het koepelelement groter moet worden om nog aan te kunnen sluiten op het dak...


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4659_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4659_2.jpg)

De dieptemaat van de schuifmaat staat op 2mm en geeft aan hoeveel lager de top van de koepel moet komen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4652_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_4652_6.jpg)

Ook de raamindeling in de zijwanden is tegenwoordig anders, ik geloof dat er een paar ramen zijn dichtgelast en die zouden kunnen opgevuld worden met een plaatje styreen.


Dit rijtuig blijft alleen zoals het is en gaat niet verzaagd en omgebouwd worden, voor mezelf heb ik geen belang bij een model van het panorama rijtuig zoals het nu is ;DTitel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 03 april 2020, 11:37:50
Ik kan het mis hebben, maar volgens mij kan je deze koepel heel goed samenstellen uit een stukje lasergesneden vivak of acryl. De ramen zelf zijn niet gebogen. Met snijlijnen aan de buitenkant en vouwlijnen aan de binnenkant heb je de grondvorm zo te pakken. Je hoeft dan alleen maar de kopse randen te lijmen.

met dezelfde laser kan ook nog een 'vouwhulp' of mal van mdf oid worden gemaakt en een customised 'verstekbak'om over een donordak heen te leggen en een Roco zaagje doorheen te raggen. Dan heb je het gat ook gelijk te pakken.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 03 april 2020, 12:02:44
Op die manier is het zeker geen mission impossible om te doen (y) stel dat ik dit rijtuig toch wil opofferen zouden we er een BNLS project van kunnen maken, iedereen hier op het forum zou met zijn of haar expertise zich kunnen uitleven op het rijtuig. Iemand die vivak kan lasersnijden, iemand die goed kan spuiten, dan het rijtuig langs een electronica specialist sturen voor de inbouw van decoder en verlichting enz. Als het klaar is kan het mooi ingezet worden op de BNLS en Modulebaan.(Overigens zal ik het rijtuig dan niet meer claimen om misverstanden te voorkomen).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Silvolde op 03 april 2020, 12:05:48
Bijgaand nog 2 foto's van de 1962 en 1963 uitvoering. De daken liggen los op de bakken.

Technisch kan alles maar voor de doorsnee modelspoorder lijkt het onbegonnen werk om de verlaagde koepel met de bijbehorende lijsten transparant en vlekvrij te maken. Roco had het destijds slimmer opgelost door de koepel als los onderdeel te produceren. ACME heeft dit jaar een aantal Apfelpfeil sets aangekondigd waarbij voor set 55235 met Roco samengewerkt wordt. Daar liggen m.i. meer mogelijkheden omdat bij Apfelpfeil de koepel al verlaagd is. Ervan uitgaande dat ACME een correcte uitvoering brengt zijn dan alleen aanpassingen aan de bak en het interieur nodig.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lima-Rheingold-1962.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lima-Rheingold-1962.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lima-Rheingold-1963.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lima-Rheingold-1963.jpg)

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Martijn193 op 03 april 2020, 12:11:29
Of, die 2 mm laat je gewoon zitten en accepteert dat hij 2 mm te hoog is?

Ik heb net even 2 mm erbij gepakt, ik zou ieta hebben van: laat maar.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Modellbahnwagen op 03 april 2020, 12:21:33
Dat is een persoonlijke afweging. Zelf zou ik het niet accepteren in dit geval omdat het aanzicht van de wagen wel degelijk veranderd, zeker als je hem schuin van opzij ziet. Maar dat is dan weer mijn persoonlijke afweging :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 03 april 2020, 12:48:45
...  Ervan uitgaande dat ACME een correcte uitvoering brengt zijn dan alleen aanpassingen aan de bak en het interieur nodig.


Laat ons hopen, stel je voor dat als er hier vervolgens op gewezen wordt, dat ze gaan beslissen om geen modellen meer uit te brengen !  ;D

/me runs ! :D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: dh3201 op 03 april 2020, 13:14:14
Heeft Piko geen panoramarijtuig die ze in een ander kleurtje kunnen uitbrengen?
Dat de indeling en details niet kloppen, maakte voor de 6400, 7700 en GTW's ook niet uit....
 ::)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rick op 03 april 2020, 13:34:40
Maar bij de GTW werd wel aangegeven waarom die keuze werd gemaakt (en ik denk dat meer mensen een probleem zouden hebben met de verkeerde kopvorm).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Peter_12 op 03 april 2020, 13:46:40
Volgens de FB pagina van MTE nu te bestellen:
https://www.modeltreinexpress.nl/webshop/article.xhtml?articleid=1197278
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Biesje op 03 april 2020, 13:59:52
Misschien is het mogelijk om de koepel (en wellicht ook het hele dak?) vacuüm te vormen? Zoals bv KleiNSpoor veel raampjes maakt? Dan moet iemand eerst een koepel maken met de juiste verlaging, dan moet daar een negatief van gemaakt worden en daar kunnen dan met behulp van een vacuümpomp en warm transparant plastic vele koepeltjes uit gevormd worden.

Toen ik eens een foto van een 'modernere' panorama wagen zag viel het mij wel meteen op dat de koepel lager was, en dan ben ik geen kenner. Het is idd maar 2 mm, maar de koepel zelf is (schatting nav foto met schuifmaat) 4 a 5 mm hoog, dus dat is bijna de helft. Dat veranderd de verhoudingen aanzienlijk. Veel mensen zal het niet opvallen en/of een langwerpig gerookt, geleverd of gekookt vleesproduct zijn, maar het is wel opvallender dan een logo of opschrift wat net niet goed zit denk ik.

Mvg,

Robert
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris op 03 april 2020, 14:33:59
Draadje kan weg, Wim heeft er nog een nachtje over geslapen en hij is weer te bestellen   :o

Hoef ik gelukkig ook geen nieuwe chips en cola te bestellen  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt WEL geproduceerd.
Bericht door: nighttrain1 op 03 april 2020, 14:36:06
Het kàn dus tòch!!!  (y)

Nog geen 7 tientjes!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: henk op 03 april 2020, 14:41:27
De Heintje Davids kar.
Op het plaatje trouwens de correcte koepel.  ??? ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Floris op 03 april 2020, 14:44:04
En nu niemand meer gaan zeuren over foutjes hoor! anders word ie weer afgeblazen.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: IJsselsteyn op 03 april 2020, 14:44:46
Draadje kan weg, Wim heeft er nog een nachtje over geslapen en hij is weer te bestellen   :o


Of zijn rekenmachine geeft nu ook weer aan dat 10 centimeter in schaal H0 maar 1,1 millimeter is.   8)

Steyn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Fritsprt op 03 april 2020, 14:55:25
Goede beslissing van MTE.  (y)  Ik heb hem besteld. Nu nog twee aangepaste gril express wagons....... ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Gert Arkema op 03 april 2020, 14:59:59
 ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Falcon10 op 03 april 2020, 15:15:58
Ja, komt ie toch.
Ben ik wel blij om. Ik ga em niet bestellen, het past niet in mijn andere treinen, al moet ik toegeven dat het wel een mooi rijtuig is.
En voor 7 tientjes, ook al zou ie een paar mm te hoog zijn die koepel, ik zou het er niet voor laten.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Eelco Storm op 03 april 2020, 15:16:39
De Heintje Davids kar.

Die blijft wel hangen. Na de krokettenkar munt bnls nu de heintje davids kar   ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt WELLES geproduceerd.
Bericht door: Arjan6511 op 03 april 2020, 15:27:57
Draadje kan blijven, alleen het woordje "niet" kan weg > Ja, met aanhalingstekens, omdat het zo hoort.

Het loopt storm, de MTE-website geeft nu 679 bezoekers aan!!
Als de Vlaardingse server het maar houdt....

EDIT: 684, sorry.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Pauldg op 03 april 2020, 15:31:56
Briljante manier om vraag te creeren is dit  :)


Wij zullen dóórgaan, met het zweet op ons gezicht om dan weer, dóór te gaan   in een koepel zonder licht....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt WELLES geproduceerd.
Bericht door: Chris op 03 april 2020, 15:35:30
Draadje kan blijven, alleen het woordje "niet" kan weg > Ja, met aanhalingstekens, omdat het zo hoort.

Het loopt storm, de MTE-website geeft nu 679 bezoekers aan!!
Als de Vlaardingse server het maar houdt....

EDIT: 684, sorry.

2 servers en staan in Amsterdam.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hans Reints op 03 april 2020, 15:37:16
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0659-9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0659-9.jpg)
Met de koepel op de juiste hoogte (y)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0663-9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0663-9.jpg)
Hoe warm het was onder dat "glas"

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0664-9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0664-9.jpg)
Zo komt de draad wel erg dicht bij!

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0666-9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0666-9.jpg)
En dat is je zicht naar voren, niet erg spectaculair, maar je kan wel zien of die meneer daar voorin zich wel aan de regels houdt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0673-9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_0673-9.jpg)
Proost dan maar op de goede afloop. ;D :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Wisselwachter op 03 april 2020, 15:49:53
Even terzijde, maar waar is het origineel? Staat dat nog steeds in Coevorden? Wie is de eigenaar en wat gaat er verder mee gebeuren?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt WELLES geproduceerd.
Bericht door: Arjan6511 op 03 april 2020, 15:50:15
2 servers en staan in Amsterdam.

Gelukkig maar, de teller geeft al 724 huidige bezoekers aan.  ;D

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt WELLES geproduceerd.
Bericht door: Floris op 03 april 2020, 16:02:07
Gelukkig maar, de teller geeft al 724 huidige bezoekers aan.  ;D

Waarschijnlijk was het een vooropgesteld spelletje, nu rent iedereen ineens naar de MTE site. ik zeg slimme gasten daar in Vlaardingen!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: prutser op 03 april 2020, 16:05:03
Nou moe, en met deze manier van doen is ons wel een toekomstig afkraakdraadje van het panoramarijtuig door de neus geboord  :'( ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 03 april 2020, 16:15:26
Geniale grap, hulde voor het slachtoffer (y)

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: bellejt op 03 april 2020, 16:21:39
had MTE niet beter gewoon zoals men normaal handelt een vraagstelling naar interesse gesteld ? Is in mijn ogen slechte reklame net zoals de aprilgrap van hun belgische vriend van biervliet .Dat lijkt opeens wel een normale aktie te zijn met zelfs steun voor corona maar velen kunnen het nu niet meer bestellen.Van een slechte service gesproken naar de vaste klanten toe.Gelukkig heeft MTE hier wel een mouw aangepast en hopelijk voldoende beschikbaar voor de geinteresseerden. Dan zijn sommige leveranciers verstomd dat vele liefhebbers aanvankelijk afhaken
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: PietMB op 03 april 2020, 16:22:39
Ondanks alle opmerkingen al of niet terecht heb ik hem wel besteld samen met de Roco railpromo 1600.

Groet Piet
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 03 april 2020, 16:27:56
had MTE niet beter gewoon zoals men normaal handelt een vraagstelling naar interesse gesteld ? Is in mijn ogen slechte reklame net zoals de aprilgrap van hun belgische vriend van biervliet .Dat lijkt opeens wel een normale aktie te zijn met zelfs steun voor corona maar velen kunnen het nu niet meer bestellen.Van een slechte service gesproken naar de vaste klanten toe.Gelukkig heeft MTE hier wel een mouw aangepast en hopelijk voldoende beschikbaar voor de geinteresseerden. Dan zijn sommige leveranciers verstomd dat vele liefhebbers aanvankelijk afhaken

Ik weet niet of je een fabrikant kwalijk punt nemen dat het van tevoren aangegeven maximale aantal te produceren exemplaren in een aantal uur was uitverkocht. Ik denk dat niemand dat verwacht had. De grap was dat er een AM54 in het voor die serie niet correcte rood is gemaakt. Ze hadden hem ook niet kunnen maken, dan was de grap misschien leuker of logischer geweest, maar had niemand zo'n collectors item gehad. Dus helemaal geen slechte reclame lijkt mij.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: bellejt op 03 april 2020, 16:33:33
mss goede reklame maar geen handelswijze naar je vaste klanten die steeds dure serie's aankopen op voorbestelling.Zal helaas hierdoor ook mijn instelling naar hun herbekijken zoals ik reeds met een andere belgische handelaar heb gedaan. Dit ondanks dat we steeds goede service hebben bij hun.Als verzamelaar blijf je echter nu in de kou staan of zal je veel  centen moeten op tafel leggen door vrij verkoop.Zie maar op 2dehands waar ze al tegen woekerprijzen worden aangeboden.Iets wat een kleinhandelaar als tandpijn kan missen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Rob Ellerman op 03 april 2020, 16:38:01
Ik vind het toch wel bijzonder dat er na de toch vrij grove mail van MTE geen publieke excuses gemaakt zijn door het bedrijf....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Jeronimos op 03 april 2020, 16:48:13
Nog even de titel aanpassen?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Hendrik Jan op 03 april 2020, 16:53:09
Ik wil ook excuses.
Weet nog niet precies waarvoor, maar ik verzin wel wat.

Ondertussen vraag ik me af, of die grilkarren ook nog komen, in bijpassende jurk.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Reinout van Rees op 03 april 2020, 16:53:27
Titel aangepast.

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: barry1972 op 03 april 2020, 16:58:32
Als hij eventueel komt en ik ga hem bestellen,
Komt dit rijtuig ook in Nederland voor? Ik probeer namelijk vooral Nederlands materiaal te kopen voor in mijn ardeens landschap?

Anders kan ik er eventueel een logo van de ns ofzo op plakken?
Alvast bedank hoor  :P

Oh en zit er ook een toilet in? Want dan kan ik er een goederenwagon achterhangen voor het toiletpapier  ;D ;D ;D

Nu even weer serieus, gewoon brengen dat ding, ze weten vast wel hoeveel locs er verkocht zijn die hierbij passen  (y)

En ik heb mijn spamfilter aangezet voor onbesuisde e-mails  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Gert Arkema op 03 april 2020, 17:00:28
Ik vind de mail niet grof, het grootste deel is constatering van feiten. Lees het draadje over de genoemde goederenwagen er nog eens op na; er buitelen deskundologen-van-de-koude-grond over elkaar heen om m af te kraken. En daar gaat het om, ik denk dat ze alleen in de laatste regel de benaming kenner ook even tussen aanhalingstekens hadden moeten plaatsen, dan had de echte kenner geweten dat hij vooral niet wordt bedoeld.
Maar ja, modelspoor is emotie zo lees ik hier. Ik word niet warm of koud van dit specifieke model, dus ik schiet niet bijvoorbaat in de emotie en lijk dus objectiever te kunnen lezen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Modellbahnwagen op 03 april 2020, 17:03:32
Dit was je 3737ste bericht Gert (y) mooi getal.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Marc tramt op 03 april 2020, 17:05:55
Ik wil ook excuses.
Weet nog niet precies waarvoor, maar ik verzin wel wat.
En een schadevergoeding neem ik aan?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Pauldg op 03 april 2020, 17:09:55
Ik ben wel blij dat MTE een winkel en geen ingenieursbureau is. Het verkeerd berekenen van de hoogte van de koepel had in Zwitserland echt dramatische gevolgen kunnen hebben.

Voor excuses is het trouwens nog veel te vers. Zullen we dat aan de volgende generatie overlaten? Die kunnen het vast beter in perspectief plaatsen...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd.
Bericht door: Sicco Dierdorp op 03 april 2020, 17:10:58
Ik vind de mail niet grof, het grootste deel is constatering van feiten. Lees het draadje over de genoemde goederenwagen er nog eens op na; er buitelen deskundologen-van-de-koude-grond over elkaar heen om m af te kraken. En daar gaat het om, ik denk dat ze alleen in de laatste regel de benaming kenner ook even tussen aanhalingstekens hadden moeten plaatsen, dan had de echte kenner geweten dat hij vooral niet wordt bedoeld.
Maar ja, modelspoor is emotie zo lees ik hier. Ik word niet warm of koud van dit specifieke model, dus ik schiet niet bijvoorbaat in de emotie en lijk dus objectiever te kunnen lezen.

Laat ik me dan een keer niet aangesproken voelen (ook al ben ik het vooral die daar de opmerkingen geeft), maar veel vreemds heb ik er niet in kunnen vinden. Nu heb ik het niet helemaal teruggelezen, maar zeker wel ná het uitkomen van de modellen.
Voor de periode daarvoor, sja ik heb ergens gelezen dat iemand zei dat er drie wagens NS Cargo rood zijn geweest, dat was in elk geval niet correct (het waren er echt maar twee)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Klaas Zondervan op 03 april 2020, 17:14:13
Ik weet niet of het al genoemd is, maar hier rolde vanmiddag een mailtje binnen van MTE waarin staat dat ze door positieve reacties ven trouwe klanten besloten hebben om het rijtuig toch uit te brengen.
Ik hoef hem niet, past niet in mijn vloot.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ATB op 03 april 2020, 17:15:32
Draadje kan en moet m.i. dicht. Minister Hoekstra heeft ook omfloerst toegegeven dat hij de stemming niet helemaal goed had ingeschat. het zij zo. Alles wat er nu nog in dit draadje gezegd gaat worden is alleen maar goed voor meer pijn.

Ted
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: bellejt op 03 april 2020, 17:16:42
heb het mailtje ook gehad maar past ook niet op mijn baan.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: barry1972 op 03 april 2020, 17:24:54
Ja en mijn vitrine is vol, en ik heb de bijpassende loc trouwens ook niet  ::)

Lekker belangrijk  :P

Steunen die en elke  zaak nu zeker, koop je maar iets wat wel past in je thema,vitrine,op je stapel toilet papier enz enz...

(Mits je het kunt missen en hopelijk nog gezond bent!)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Bob R. op 03 april 2020, 18:00:45
2x ingezeten, waaronder in een stam (ook via Railpromo Venlo-Rüdesheim) TEE rijtuigen.
Heeft volgens mij vaker in een stam ex TEE rijtuigen gezeten van Nederland.
Dus de Dinertrain heb je er niet echt bij nodig. :)

(https://live.staticflickr.com/3894/14187118977_7184f848b5_c.jpg)

(Rüdesheim)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martin Welberg op 03 april 2020, 19:51:19
Lekker triest dit, slechte grap. Foute manier van reclame maken...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Klaas Zondervan op 03 april 2020, 21:10:23
Waarom denk je dat het een grap was? Dat heb ik nog niet bevestigd gezien, of heb ik daar overheen gekeken?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 03 april 2020, 21:16:48
@Bob R.:   handige tip!  (y)  Ik ben zo vrij geweest om even wat linkjes op te zoeken met het panoramarijtuig:


https://flic.kr/p/ou2fyN

https://flic.kr/p/xmuNxJ

https://flic.kr/p/obCgut

https://flic.kr/p/21jYvvV

https://flic.kr/p/wLx7Fc

---------------------------------

https://flic.kr/p/oto2jU

https://flic.kr/p/otT24q

https://flic.kr/p/ovgxyQ

https://flic.kr/p/obJLLn

https://flic.kr/p/ovhHFB

---------------------------------

https://flic.kr/p/wKNtUS

https://flic.kr/p/qzsvbm

https://flic.kr/p/pVfEbH

https://flic.kr/p/KJr679

https://flic.kr/p/eCtqQc

---------------------------------

https://flic.kr/p/25ETmEq

http://www.sion-rail.nl/viewtopic.php?t=1885


Ook leuk:

https://flic.kr/p/Y8J34R

https://flic.kr/p/JyXS6b

https://flic.kr/p/2ftmTS1

---------------------------------

https://flic.kr/p/Jz6bZu

https://flic.kr/p/KPMzjH

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Olav op 03 april 2020, 21:49:23
Waarom denk je dat het een grap was? Dat heb ik nog niet bevestigd gezien, of heb ik daar overheen gekeken?

Ik denk, dat als dit als een grap bedoeld was, de reacties hier hun conclusie was om dit niet als grap bekend te maken daar dit waarschijnlijk heel heftige reacties had kunnen geven.

Althans, dat denkt mijn glazen bol  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rob Ellerman op 03 april 2020, 22:08:07
Lekker triest dit, slechte grap. Foute manier van reclame maken...

Frans Jeltes, de toenmalige baas van Märklin NL, zei ooit eens over de kritiek en het ‘afkatten’ van zijn producten: ‘..het maakt niet uit hóe ze over je praten, áls ze maar over je praten...’. Ik krijg een beetje het idee dat dat ook de insteek van MTE is geweest.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 03 april 2020, 22:11:14
Precies  :)  Hoewel ik niet geloof dat MTE dit expres zo heeft ingezet om aandacht te genereren. Maar goed, negatieve aandacht is ook aandacht. Of zoals een oud Nederlands spreekwoord luidt: Ze kunnen beter over je fiets lullen dan over je *** fietsen   ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Marty op 04 april 2020, 00:27:39
Draadje kan en moet m.i. dicht.

Ted

Tjeetje Ted  ???, jij ook al  :'(
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martin Welberg op 04 april 2020, 00:56:30
Waarom denk je dat het een grap was? Dat heb ik nog niet bevestigd gezien, of heb ik daar overheen gekeken?

Als het geen grap is (mail van 1 april) dan is het nog slechter..
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 04 april 2020, 08:41:25
Ik denk, dat als dit als een grap bedoeld was, de reacties hier hun conclusie was om dit niet als grap bekend te maken daar dit waarschijnlijk heel heftige reacties had kunnen geven.

Althans, dat denkt mijn glazen bol  ;)

De mijne ook!  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: NL-modelspoor op 04 april 2020, 09:01:16
Of het nu een foute grap was of niet. Het maakt weinig verschil. Je bent als winkel wel een specifiek forum aan het afzeiken en dat ook nog eens in een nieuwsbrief aan alle klanten met de nieuwsbrief. Klanten die misschien nog niet eens van het bestaan wisten van het Beneluxspoor forum (kan me haast niet voorstellen) maar daar maakt MTE dan wel een slechte reclame voor dit forum mee. :-X Hoe dan ook enig verder uitleg zal er wel niet volgen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Modellbahnwagen op 04 april 2020, 10:13:57
Kan me niet herinneren een modelspoorwinkel eerder een dergelijke stunt uitgehaald te zien hebben. Maar goed het zijn gekke tijden, daar kan dit ook nog wel bij.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris Dilz op 04 april 2020, 11:54:29
Als het geen grap is (mail van 1 april) dan is het nog slechter..
nee joh, mooi man, beetje rellen...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Roy van Dijk op 04 april 2020, 12:00:56
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/assen_002.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/assen_002.jpg)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Esperopt op 04 april 2020, 12:49:22
MTE heeft het beoogde doel bereikt. Wij zijn enkele dagen beziggehouden, niets is in deze tijden gevaarlijker dan zich vervelende modelbouwers die al of niet groepsgewijs over straat gaan zwerven. MTE kreeg gratis reclame en de modelspoorders zijn straks weer een mooi model rijker  ;D.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 04 april 2020, 12:56:51
Als dat echt het doel was geweest, was een goede 1 april-grap, een peiling ook een middel geweest.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 04 april 2020, 13:08:53
Nee joh, tuurlijk was het geen grap. Ze zijn bij MTE echt wel zo bijdehand dat ze weten dat je niet met een heel kort stokje in een wespennest BNLS-forum moet gaan zitten peuren. Ze hebben even wat frustratie laten gaan, het zijn ten slotte ook gewoon mensen die hun best doen om ons van leuke treintjes te voorzien. En als ze daar iets mee verdienen dan hebben ze dat denk ik hard nodig om al die jongens aan het werk te houden en nieuwe dingen te laten ontwikkelen. Ik geloof niet dat ik Wim snel in een Ferrari of Lamborghini voor zie rijden  ;)


PS We zijn altijd (ik tenminste) dolblij met alle nieuwtjes die ze met ons delen van de fabrikanten en de beurzen, dus van mij mogen ze best eens zeggen als ze iets niet leuk vinden  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris Dilz op 04 april 2020, 13:39:37
wespennest? ik heb bij bnls altijd meer t idee van een schimmelige bananenschil vol fruitvliegjes. :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 04 april 2020, 13:53:26
 ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Eelco Storm op 04 april 2020, 13:54:54
wespennest? ik heb bij bnls altijd meer t idee van een schimmelige bananenschil vol fruitvliegjes. :angel:

 (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ex44 op 04 april 2020, 14:03:12
 (https://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/g0664.gif)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 04 april 2020, 14:27:32
wespennest? ik heb bij bnls altijd meer t idee van een schimmelige bananenschil vol fruitvliegjes. :angel:

Wat maakt dat jou dan ? ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Eelco Storm op 04 april 2020, 14:34:05
Degene die van BNLS een echte bananenbar maakt  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris Dilz op 04 april 2020, 14:38:29
Wat maakt dat jou dan ? ;)
dat éne fruitvliegje dat altijd zo net te dichtbij om scherp te stellen voor je neus dwarrelt en je krijgt t maar niet platgeslagen wat je ook probeert.  :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ingenium op 04 april 2020, 15:38:56
Ik hoorde jou ooit over een bus deo en een aansteker... ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: barry1972 op 04 april 2020, 15:43:54
Haarlak erop was het toch?
En dan de fik erin, afbranden die klerelijers  ;D

Er zijn trouwens ook banaan wagons 2 variaties die met banaan en die zo krom als een banaan, ook zo een zeurverhaal  ;D ;D ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ingenium op 04 april 2020, 15:59:53
Ff serieus, Floris en haarlak? ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 04 april 2020, 16:04:37
Bulldozer richting het Stationsplein in 1...2...3
en dan is het officieel een voetnoot in de geschiedenis (voor de meesten)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Eelco Storm op 04 april 2020, 16:18:08
Nee joh, er is een wrokkige en verbannen oud-BNLS'er die hier mee leest en die bij ieder verwijderd berichtje uit dit draadje elders op het wwww meldt dat de bnls-zamboni overuren draait. Dus bulldozers en zamboni's gewoon in de schuur laten staan  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 04 april 2020, 16:22:25
Hé, ik zie het.... :D En ook dat daar meer over een bepaalde wagen geschreven wordt dan hier (overigens met dezelfde punten die ik hier aangaf...). Hé, dat maakt een bepaalde beschuldiging richting hier nog wat vreemder.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris Dilz op 04 april 2020, 16:34:33
en dan is het officieel een voetnoot in de geschiedenis (voor de meesten)
Kan het voor jou ook zijn... keep calm and carry on... heb t hier al vaker gezegd.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Eelco Storm op 04 april 2020, 16:36:08
Hé, dat maakt een bepaalde beschuldiging richting hier nog wat vreemder.

Neuh, want hoeveel bezoekers trekt MSW nou helemaal. Dat is marginaal in vergelijking met BNLS. Dus logisch dat die over het hoofd gezien worden en BNLS (helaas) de volle laag krijgt.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 04 april 2020, 16:49:16
Kan het voor jou ook zijn... keep calm and carry on... heb t hier al vaker gezegd.
O dat komt goed  (y)

Ik ben al over in mijn hoofd naar dat ik het vooral heel, heel erg vreemd vind en eigenlijk niet serieus kan nemen, zeker nu ik de topics helemaal heb doorgelezen.
Ik heb eigenlijk maar één verklaring die nog logisch is en dat is een grap die verkeerd is gelopen.
Als ze dat alleen even hadden verteld (desnoods privé aan me) had dat een hoop gedoe gescheeld, maar ja, niet iedereen interpreteert 'social distancing' op dezelfde wijze blijkt maar weer  ;D

Ik vind nog steeds dat, omdat ik eigenlijk de enige was die in dat Tads topic gepoogd heb (met uitleg én de beste bedoelingen) aan te geven wat ik niet mooi/goed aan die wagens vind én dat specifiek genoemd werd, daardoor de indruk is gewekt dat dit persoonlijk naar mij was. Ik ben nu best zover dat dat gewoon toeval kan zijn geweest, al had die angel natuurlijk door hun eruit gehaald kunnen worden, maar nogmaals...

De emotie zit er niet meer. Ik zal hier en daar alleen wel wat terughoudender gaan zijn met waar ik me nog mee bemoei, maar dat is meer omdat ik Malle Pietje niet ben  ;D
In die zin is het voor mij geen voetnoot...

En nu door, want 25.5 nummer 6 staat ook alweer op stapel....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris Dilz op 04 april 2020, 17:00:37
Mooi! (y)
Je op lopen vreten over zoiets heeft niemand ene *** aan.

En mot natuurlijk uit welbegrepen eigenbelang wel zorgen dat t systeem van lui die voor het verschijnen van een model een beetje mee willen kijken doordraait.  :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Ben op 04 april 2020, 18:00:29
Wat ook kan Sicco: effe bellen met de winkelier.....

(https://abload.de/img/opblaasbare-telefoon0oj8q.jpg) (https://abload.de/image.php?img=opblaasbare-telefoon0oj8q.jpg)

.... en vragen om een toelichting en van jouw kant vertellen waarom je boos/teleurgesteld/verdrietig bent. Ik heb ook wel eens een pl**rtbui en er over praten helpt in zo'n geval. Je komt dan als het ware weer nader tot elkaar (of niet maar dan is het ook klaar).  ;)

Gr, Ben.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 04 april 2020, 18:31:18
 ;D
Misschien (beste kans) dat er binnenkort eens een gelegenheid komt om het er eens over te hebben, maar op dit moment ontbreekt die behoefte van mijn, en aannemelijk ook van hun, kant.
Ik heb het besproken met de partij waar ik structureel werk voor doe, dat vond ik belangrijker  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Mug op 07 april 2020, 12:07:06
Wat ook kan Sicco: effe bellen met de winkelier.....


.... en vragen om een toelichting en van jouw kant vertellen waarom je boos/teleurgesteld/verdrietig bent. Ik heb ook wel eens een pl**rtbui en er over praten helpt in zo'n geval. Je komt dan als het ware weer nader tot elkaar (of niet maar dan is het ook klaar).  ;)

Gr, Ben.
Zou idd een stuk netter geweest zijn.
'k Heb o.a. woorden als hetze en karaktermoord voorbij zien komen, daar wordt je niet vrolijk van.

Ik ben nu best zover dat dat gewoon toeval kan zijn geweest, al had die angel natuurlijk door hun eruit gehaald kunnen worden, maar nogmaals...
Die angel had je er dus zelf uit kunnen halen door zelf contact op te nemen,dat is m.i. altijd beter dan afgaan op
indruk en gevoel.


Ik zal hier en daar alleen wel wat terughoudender gaan zijn met waar ik me nog mee bemoei

Lijkt mij zeer verstandig. ;)

Mvg. Frits

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 07 april 2020, 12:09:31
Onnodige reactie Frits. Topic is al dood, discussie al gevoerd. Bovendien leg je het probleem neer bij de partij die niet de veroorzaker is van hetgeen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 07 april 2020, 12:23:20
Zou idd een stuk netter geweest zijn.
'k Heb o.a. woorden als hetze en karaktermoord voorbij zien komen, daar wordt je niet vrolijk van.
Die angel had je er dus zelf uit kunnen halen door zelf contact op te nemen,dat is m.i. altijd beter dan afgaan op
indruk en gevoel.

Lijkt mij zeer verstandig. ;)

Mvg. Frits

En ik sta nog steeds volledig achter de opmerkingen die ik heb gemaakt, voor de duidelijkheid! Het waarom is namelijk niet weersproken. Buiten dat blijft het een bespottelijke email die gestuurd is.

Verder is het wel erg makkelijk om mij te verwijten dat ik geen contact met hun opneem, zij zijn dit gestart, niet ik. Zij hadden ook contact met mij op kunnen nemen, hebben ze dagenlang de tijd voor gehad, als ze vonden dat ik me iets aantrok wat zij niet bedoeld hadden, ondanks dat ik woordelijk aangeef waarom ik het zo zie. Het is niet mijn verantwoordelijkheid om een angel ergens uit te halen die ik niet gestoken heb. Dat wil niet zeggen dat ik het niet eens doe als ik zin heb.

En dat terughoudender zijn, voor de duidelijkheid, gaat over het vrijblijvend geven van hulp aan bepaalde mensen. Ik ga dus zeker niet terughoudender zijn als ik zaken zie in modellen die gewoon fout zijn, op mijn manier en dus met de intentie dat ik die zaken ook bewijs en niet onnodig afbrand, want dat heb ik nooit gedaan. Dat een enkeling elke opmerking die niet lovend is als kritiek ziet, sja, dat is dan maar zo en daar kun je dan toch niks aan doen. De suggestie dat we niet kritisch mogen zijn op wat er verschijnt is en blijft grappig. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van modellen en hoort op een modelspoorforum.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Mug op 07 april 2020, 12:45:23
Beste Sicco,

Kritiek leveren op modellen etc. is allemaal prima.
Maar het mij om gaat is dat als ik mij persoonlijk aangesproken voel door de toonzetting
en de inhoud van deze mail dan bel ik de verzender direkt op om duidelijkheid te krijgen
en zal ik dat niet via dit forum doen.

Mvg. Frits
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Sicco Dierdorp op 07 april 2020, 12:49:14
Dat kan en mag, ik doe dat wel, net zo publiekelijk als zij  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Bert van Gelder op 07 april 2020, 12:51:59
Beste,

Graag deze discussie verder per Pb voeren, alles is immers wel gezegd.

Volgende berichten gaan toch richting digitaal archief

Gr, Bert
Team moderatoren
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 13 mei 2020, 16:51:54
"Tja.....als Modeltreinexpress de Panoramawagen maakt van de dinner trein......dan moeten die beide ex grill express wagens ook maar komen toch? In een set van 2 van LSModels....toch? Ja toch? Niet dan?
Meer info volgt vandaag :) Exclusief MTE."

Bron Groterdam Facebook.

Goed nieuws en nieuws wat natuurlijk te verwachten viel. Zonde van de rijtuigen die mensen hebben omgespoten omdat ze geen geduld hebben.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 13 mei 2020, 17:01:44
 (y) van MTE, goed gedaan!
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: martijn v m op 13 mei 2020, 17:08:05
Wat is dat nou weer voor sneer.  :(

Als je graag zo'n trein wou samenstellen toen roco met de 1251 kwam was er geen wagen voor te krijgen. Alweer 2 jaar terug?  En geen vooruitzicht dat er überhaupt wagens kwamen.

Mooi dat ze nu uiteindelijk toch komen.  (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 13 mei 2020, 17:14:15
Het is een beetje oud zeer. Mensen die voor veel geld de buffetrijtuigen opkochten en overspoten terwijl anderen er zo hard naar op zoek waren. Maar wie weet, misschien komen de NS buffetrijtuigen ook ooit nog eens terug  :)


Edit: gaan we nu massaal roepen om een heruitgave van de Roco Railpromo 1200  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 13 mei 2020, 17:36:53
Edit: gaan we nu massaal roepen om een heruitgave van de Roco Railpromo 1200  ;)

Nee, wel om een tweede 1700 Railpromo.

De LS models rijtuigen zijn alleen te koop in combinatie met het Rivarossi Railpromo rijtuig en niet los. Jammer, maar helaas. Mocht iemand een Rivarossi Panoramarijtuig willen hebben, u kunt mij een PB sturen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Bob R. op 13 mei 2020, 18:25:55
Die rijtuigen met 2 1700en wijken wat bestikkering betreft dacht ik af van de rijtuigen uit de tijd van het panorama rijtuig

Maar ik dacht dat er nog losse kappen te koop waren.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: AndrevdG op 13 mei 2020, 18:38:09
Toevallig vorige week in Duitsland nog een 1200 Railpromo gevonden in de juiste kleuren, denk dat ze daar minder hard gaan/zijn gegaan dan in NL.

Dan is de aankondiging van vandaag dus mooi meegenomen: maar eens even het setje met wagons besteld.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 13 mei 2020, 18:38:59
Die rijtuigen met 2 1700en wijken wat bestikkering betreft dacht ik af van de rijtuigen uit de tijd van het panorama rijtuig (dacht ik)

Maar ik dacht dat er nog losse kappen te koop waren.

Iemand die dit bevestigen of ontkennen kan en wat het verschil dan is?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Bob R. op 13 mei 2020, 18:45:09
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2020-05-13_06-38-44.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2020-05-13_06-38-44.jpg)
Deze sticker, uit de tijd dat ze door het land gingen.

Wikipedia:
Citaat
Vanaf april 2017 kreeg het rijdende restaurant de huidige naam Dinner Train, omdat het panoramarijtuig geen onderdeel meer was van de trein.

In maart 2018 kocht het bedrijf drie locomotieven serie 1700 ter vervanging van de twee gehuurde serie 1200-locs.[5][6] Begin 2019 werden er nóg twee rijtuigen overgenomen van BahnTouristikExpress (BTE). De twee rijtuigen waren benodigd voor het nieuwe concept van de "Dinner Train", waarbij gestart werd in verschillende plaatsen in Nederland en een korte rit van ongeveer 2 uur gereden werd. Hierbij was een capaciteitsvergroting benodigd. Aan beide zijden van de vier rijtuigen, werd gebruik gemaakt van de eigen 1700 locs, zodat er makkelijk gekeerd kon worden, zonder om te hoeven lopen
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 13 mei 2020, 19:19:41
Echter staat dat logo op de twee later aangekochte rijtuigen. LS brengt de rijtuigen uit die al vanaf eerder meerijden.

In dit (https://www.youtube.com/watch?v=dLw0OpuP164) filmpje lopen de later aangekochte rijtuigen direct achter de loc mee. De achterste rijtuigen waren dus eerder aangekocht. Ik zie geen verschil met toen (https://www.youtube.com/watch?v=GTZTZCEo4XE).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: RikM op 13 mei 2020, 19:26:50
Als je toch geen verschil ziet geef mij dan maar de Limburgse ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 19:49:02
Als we iets fout doen, horen we het graag, de rijtuigen worden, as we speak, getekend.
Maar het kan aan mij liggen, maar de getoonde sticker is zover ik weet niet aanwezig op de ex grill.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Hendrik Jan op 13 mei 2020, 19:54:26
Hulde (y)

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: martijnhaman op 13 mei 2020, 19:57:14
Beide buffetrijtuigen zijn niet gewijzigd in de periode dat ze met het panoramarijtuig meereden … op een ding na. Buffetrijtuig 026 is in mei 2015 vernummerd in 027. Het is dus de vraag welk nummer MTE voor het buffetrijtuig met de Europese vlag op de zijwand gaat gebruiken.

Wellicht dat Chris daar meer over kan vertellen?

Martijn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:00:07
NL WCB 6184 88-70 026-0

Als dat niet ok is, hoor ik dat graag.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 13 mei 2020, 20:01:08
Blijkbaar als je ze met panoramarijtuig inzet, is dat een juiste keuze.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:02:27
Dat is de bedoeling inderdaad.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:04:27
Het andere rijtuig

NL-WCB 61 84 88-70 022-9

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: RikM op 13 mei 2020, 20:32:55
 (y) mij hoor je niet klagen :D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: martijnhaman op 13 mei 2020, 20:38:53
De periode waarin de 026 met het panoramarijtuig heeft gereden is beperkt: augustus 2015 - eind 2015. Als 027 heeft het van eind 2015 - juli 2016 samengereden met het panoramarijtuig.
Gebruik van het nummer 026 beperkt de inzet tot de beginperiode. Als 027 is het ook -zonder panoramarijtuig- inzetbaar tot het einde van Railpromo in augustus 2019.
Dat vergroot dus de inzetbaarheid.

Martijn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:41:17
Laat ik dat aanpassen  (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Maarten.T op 13 mei 2020, 20:42:52
Het andere rijtuig
NL-TCS 61 84 88-70 022-9
Let op: In 2019 is er een wijziging aangebracht in het eigendoms kenmerk.
Van 2014 tot augustus 2019 is het NL-WCB 61 84 88-70 022-9
Van oktober 2019 tot heden is het  NL-TCS 61 84 88-70 022-9

Geldt natuurlijk ook voor het andere rijtuig 027.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:45:31
Passen we dat ook aan  (y)
Ik had al zo een vermoeden.  ;)
Beide WCB.

En bedankt Maarten, voor de foto's  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: martijnhaman op 13 mei 2020, 20:46:51
NL WCB 6184 88-70 026-0

Als dat niet ok is, hoor ik dat graag.

Het andere rijtuig

NL-TCS 61 84 88-70 022-9

Deze combinatie gaat niet goed samen. In de tijd dat deze rijtuigen met het panoramarijtuig samenreden hadden ze beide het houderkenmerk NL-WCB. Het houderkenmerk NL-TCS is recent aangebracht na de overname van het materieel door Train Charter Events

Martijn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 mei 2020, 20:48:00
Yep zie boven jou bericht.

Maar dank voor de waarschuwingen :)
Ik geef het door aan LS.

Ook aangepast in mijn eerdere bericht zodat het duidelijk is.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Railhopper op 24 mei 2020, 16:09:07

Modeltreinexpress  brengt het setje van 3 uit, maar kan hier voor en achter 2 1700 ??
Misschien heb ik er over heen gelezen of niet goed gelezen, alvast excuses hiervoor.

groet Dave 
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Bob R. op 24 mei 2020, 18:13:06
Eigenlijk niet echt, het is de oorspronkelijke samenstelling zoals die rond Amsterdam reed.
Er zijn later 2 rijtuigen bijgekomen met de 1700en voor en achter.

(https://live.staticflickr.com/7589/26848286124_ea94d60b6c_z.jpg)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Michael op 24 mei 2020, 19:10:40
De beide buffetrijtuigen hebben ook samen met 1700 voor en achter gereden (zonder panoramarijtuig). Een aantal keer werd er ook met slechts één 1700 gereden. De tweede 1700 was dan bijvoorbeeld nodig om een goederentrein te rijden.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Railhopper op 24 mei 2020, 19:28:22
Dat is jammer,
dat je dan een set moet kopen ipv van 2 losse rijtuigen.
Had het setje al besteld maat eens kijken wat ik ga doen.

Bedankt in ieder geval.
 
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Ben op 24 mei 2020, 19:47:55
LTE 186'er er voor en je hebt nog een treintje, zie: https://www.martijnhaman.nl/panoramarijtuig.htm en http://panoramarailexpress.com/panoramarijtuig/

Gr, Ben.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 24 mei 2020, 19:51:00
Neeeeeee

Zeg dat nou niet.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Stedahult op 24 mei 2020, 21:48:05
Dat panoramahok is genoeg, hier wordt het
weer de Veolia (NetRail) versie. Decals kon
ik als bijvangst kopen bij een bestelling
Zweedse decals. Zoeken er naar heeft btw
geen zin meer, ze worden niet meer geproduceerd.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 29 mei 2020, 16:15:37
............  :angel:
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ReNeGe op 05 januari 2021, 15:21:40
Wat is nu eigenlijk de status, komen de rijtuigen toch wel of toch niet?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 05 januari 2021, 15:46:20
Komt maar met vertraging.
Status nu : zomer 2021
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: VAM65 op 05 januari 2021, 15:49:57
Dan wordt het een Parasolrijtuig  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rob Ellerman op 05 januari 2021, 15:52:32
Ze hebben wat extra tijd nodig voor het inbouwen van een nieuwe airco  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 05 januari 2021, 16:35:39
De hele trein komt nog?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 05 januari 2021, 16:41:11
2x LSmodels en 1 keer Riva ja.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris op 05 januari 2021, 18:00:56
volgens mij compleet uitverkocht terwijl we nog maar moeten zien hoe het er uit gaat zien.... das de tegenwoordige situatie. Je moet al bestellen voordat het uberhaubt bekend is gemaakt anders ben je te laat. Als je mazzel hebt en de bedrukkig is fout kun je er misschien nog via MP aan komen anders vrees ik dat je pech hebt.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 05 januari 2021, 18:35:45
Je moet niks.......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 05 januari 2021, 18:37:15
Gewoon de winkel bellen.
Er zijn wel eens annuleringen en kunnen we je alsnog helpen....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Pauldg op 05 januari 2021, 18:57:05
volgens mij compleet uitverkocht terwijl we nog maar moeten zien hoe het er uit gaat zien.... das de tegenwoordige situatie. Je moet al bestellen voordat het uberhaubt bekend is gemaakt anders ben je te laat. Als je mazzel hebt en de bedrukkig is fout kun je er misschien nog via MP aan komen anders vrees ik dat je pech hebt.....

Tja, vroeger stond hetzelfde Fleischmann rijtuig dertig jaar ongewijzigd in de catalogus, maar of dat nou beter was?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rob Ellerman op 05 januari 2021, 20:02:58
Je moet niks.......

Jawel, ademhalen anders ga je dood....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Duplex op 10 februari 2021, 19:18:20
"Tja.....als Modeltreinexpress de Panoramawagen maakt van de dinner trein......dan moeten die beide ex grill express wagens ook maar komen toch? In een set van 2 van LSModels....toch? Ja toch? Niet dan?
Meer info volgt vandaag :) Exclusief MTE."

Bron Groterdam Facebook.

Goed nieuws en nieuws wat natuurlijk te verwachten viel. Zonde van de rijtuigen die mensen hebben omgespoten omdat ze geen geduld hebben.

En de eerste beelden staan nu op de website van LS models (y) :laugh:

https://www.lsmodels.com/index.php/nl/
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 10 februari 2021, 19:20:55
En ik heb ze thuis  ;D
Let op. Dit zijn samples.

Deze gaan we de komende dagen beoordelen.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 10 februari 2021, 19:34:17
Plaats je de foto's hier?
Scheelt misschien weer ellendige discussies hier als ze daadwerkelijk uit zijn gebracht.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 10 februari 2021, 19:34:36
Zizet er goed uit. Kan ik de huisvlijt exemplaren langzaam naar de  uitgang begeleiden.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Maarten.T op 10 februari 2021, 19:57:20
Dat ziet er goed uit zo 👍🏻. Nu wachten op de detail foto’s van de modelrijtuigen.

Edit: Lees net dat dat eraan gaat komen. Nu al goed bezig Chris.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: martijnhaman op 10 februari 2021, 22:29:05
Wat me zo bij het eerste gezicht opvalt is dat bij rijtuig 022 het Railpromo logo links op de zijwand ontbreekt. Verder is de positie van de leeuw ten opzichte van de gekleurde vlakken de de tekst 'experience' iets anders.

(https://live.staticflickr.com/65535/50930688742_171d500388_c.jpg)

Bij de 027 is de positie van de sterren ten opzichte van de raamlijsten wat anders dan in werkelijkheid.

(https://live.staticflickr.com/65535/50929878838_43cacf6d3a_c.jpg)

Verder zien de beide modellen er wat mij betreft goed uit en kan ik op basis van hetgeen zichtbaar is op deze foto's van het model geen zaken zien waar het verder mis gaat.

Martijn
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ad.M op 10 februari 2021, 23:21:04
Chris, 

Zijn de rijtuigen onderling verschillend bedrukt v.w.b. de leeuw en het euro vignet?
Bij het ene rijtuig zit op de kleine raampjes het eurovignet en op het andere rijtuig zit op die plaats de leeuw toch?

Mvg Ad
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 10 februari 2021, 23:24:12
yep.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Miniature Holland op 11 februari 2021, 05:08:44
Dat ziet er goed uit (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 15 februari 2021, 12:28:29
Voor de liefhebbers staat er op de facebook pagina van Het Groterdam Project een 4 tal foto's.
Kleurensamples, dus nog geen productie modellen.


Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ruudns op 15 februari 2021, 13:44:47
 :'( geen FB. jammer dat je de oude Groterdam niet meer update :).
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rick op 15 februari 2021, 13:47:23
Neem nou eerst de moeite om te kijken of je de foto's op FB wel kan bekijken voor je klaagt dat je geen FB hebt...
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 15 februari 2021, 13:53:39
Inderdaad gewoon hier (https://www.facebook.com/hetgroterdamproject/photos/a.144696428959024/3578131138948852/?type=3&theater) te bekijken. Ook zonder Facebook-account.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ruudns op 15 februari 2021, 14:04:35
Is geen klagen, de oude Groterdam was gewoon erg goed (y).
Als je zonder FB account iets wil en geen regelrechte link hebt, moet je eerst inloggen en ik heb helemaal niets met dit soort  :-X :-X sites in de categorie secondelove.nl  ;D.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 15 februari 2021, 14:05:57
Op Groterdam komt in 2021 echt een bijzondere update  8)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Eelco Storm op 15 februari 2021, 14:06:49
Het is al 2021 hoor, dus kom maar door  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: ruudns op 15 februari 2021, 14:14:38
 (y) (y)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Maarten.T op 15 februari 2021, 15:37:32
En ik heb ze thuis  ;D
Let op. Dit zijn samples.

Deze gaan we de komende dagen beoordelen.

Wat mij op de foto’s opvalt is dat het eigendoms kenmerk in het UIC nummer niet correct is. Er staat nu NL-TCS op i.p.v. NL-WCB. Zie ook de berichten 291 t/m 293 hierover.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 15 februari 2021, 15:58:19
Dat is aangepast op verzoek van de huidige eigenaren van de rijtuigen.
Aangezien Traincharter het merk en beeld recht bezit, heeft MTE aan dat verzoek voldaan.

Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 15 februari 2021, 16:22:39
Nou ja, dat kan ik zonder loep toch niet lezen. En ook weer boffen voor mensen die de set gemist hebben want dan zullen er vast toch nog een paar afmeldingen komen van de nummer fetisjisten  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chiel op 15 februari 2021, 17:16:37
Goed excuus om in 2022 de andere twee rijtuigen uit te brengen.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: mDDM op 27 april 2021, 22:36:14
Nieuws op de website van LS.
De SET 94005 - EXCLUSIVITY MODELTREINEXPRESS heeft nu de status van prototype (met foto's):
http://www.lsmodels.com/index.php/nl/
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 27 april 2021, 23:15:46
He, dat is vreemd. Op zich waren die al bekend van hun eigen site maar ze hebben hun hele site naar een versie van een aantal weken geleden gezet  :P  Inclusief de Railpromo's die toen bovenaan stonden en de laatste nieuwsbrief is ook de Vectron flyer van een paar weken geleden. Nou moe?  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: M@rk op 27 mei 2021, 19:31:14
Is er al iets bekend over de levering van het panorama rijtuig?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 27 mei 2021, 19:39:49
Staat nog op zomer 2021. Verder nog geen nieuws.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: M@rk op 28 mei 2021, 15:19:01
Ok bedankt voor de info.
Net ook antwoord gehad van Hornby m.b.t. De Railadventure Panorama rijtuig (HR4323), de staat voor levering december 2021.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 28 mei 2021, 15:38:17
Rivarossi heeft net de mail gestuurd : Wat moeten we op de sticker zetten  ;)
Dus er zit schot in.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Arjan6511 op 28 mei 2021, 17:10:18
Mooi!

mvg, Arjan

"Voorspelt weer een run op Railpromo-loks, nu 1 op Marktplaats en 2 op Catawiki"
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Fritsprt op 28 mei 2021, 19:11:48
Ook nog in voorraad bij een sympathieke winkelier in het oosten van het land......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 28 mei 2021, 19:38:42
Tipje ook : bij Roco zijn de kappen nog los leverbaar.
Ook die van de 1200 Railpromo.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Arjan6511 op 28 mei 2021, 19:50:05
Ook nog in voorraad bij een sympathieke winkelier in het oosten van het land......

Vast ook niet lang meer  ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Harryku op 29 mei 2021, 12:13:10
Zo vandaag nog een Roco 73835 ,de soundversie,kunnen scoren bij een winkel in het zuiden van het land ,in
een dorpje beginnend met de letter W.

Ze hebben nog een exemplaar staan zonder sound ,de 73834.

Ik heb het dus over de 1215 Amsterdam van Railpromo.

Ben er blij mee , nu de rijtuigen nog.

Gr.Harry
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: spoorzeven op 12 juli 2021, 14:42:31
Rivarossi heeft net de mail gestuurd : Wat moeten we op de sticker zetten  ;)
Dus er zit schot in.
Al nieuws over de set, Chris?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 12 juli 2021, 22:45:28
No new news.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 13 juli 2021, 09:15:15
Dank je, wachten we nog even geduldig af  :)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: spoorzeven op 13 juli 2021, 09:23:24
Bedankt Chris, wij wachten geduldig.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 13 juli 2021, 09:42:42
Draadje gaat natuurlijk over het panoramading, maar wordt de set van ook al uitgeleverd?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 13 juli 2021, 10:14:36
Het Panorama Rail rijtuig wordt alleen in een set uitgebracht samen met de twee ex-Grill rijtuigen van LS Models. En de set wordt vooralsnog pas uitgeleverd als deze compleet is. Rivarossi zou al een heel eind zijn (zie bericht "Wat moeten we op de sticker zetten?" dus het wachten is op LS Models volgens mij.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 13 juli 2021, 10:17:38
En LSModels zat een dikke maand of 2 geleden in de spuitgiet fase.

Het is duidelijk dat de zomer van 2021 het niet gaat worden.
Ik denk eind Herfst 2021.

Anyway, men is druk bezig in China  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 13 juli 2021, 10:24:27
Och prima. Het heb geen haast
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 21 juli 2021, 13:59:48
En we hebben nieuws.

Men kan nog even door sparen.
Door corona en uitstellen van bepaalde producties bij Hornby is de uitleverdatum nu : December 2021
Dus kerstcadeautje.

bron : Hornby
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rondje_HO op 21 juli 2021, 14:05:45
Och nou ja, wat in het vat zit ...  ;)  Maar bedankt voor de update!

Overigens dacht ik al dat productie in China sowieso opnieuw wat vertraging had opgelopen:  https://twitter.com/hashtag/Zhengzhou

PS Geen idee of Hornby daar ook produceert hoor  8)Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: AndrevdG op 21 juli 2021, 16:48:13
Als ik die filmpjes zie van de link van Martijn, dan moeten wij niet zeuren over de vertraging. We hebben last van een luxe probleem.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: spoorzeven op 27 november 2021, 11:28:47
En we hebben nieuws.

Men kan nog even door sparen.
Door corona en uitstellen van bepaalde producties bij Hornby is de uitleverdatum nu : December 2021
Dus kerstcadeautje.

bron : Hornby

Staat dit nog, Chris?
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 27 november 2021, 11:31:23
Tja.
Je kunt tegenwoordig beter zelf iets laten maken (zoals onze VAM) dan een opdracht bij een grote fabrikant neerleggen....

In ieder geval zijn beide fabrikanten nog steeds bezig met de productie.
Maar kerst......  :-\ Zit er niet in vrezen we.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Arjan6511 op 27 november 2021, 11:48:49
Ik ben blij dat je dat zo letterlijk er neer zet. Vind Kerst ook geen klap aan.  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 27 november 2021, 12:09:09
 ;D
Integendeel  ;D ben er gek op.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: spoorzeven op 27 november 2021, 13:49:16
Dank Chris, dat schept in ieder geval duidelijkheid. Op naar 2022.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 27 november 2021, 13:52:59
Gaat een mooi jaar worden denk ik zomaar.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Daan! op 27 november 2021, 15:54:44
Ook voor mijn portemonnee?
 
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 27 november 2021, 16:08:15
Ik kan niet in jou portemonnee kijken.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Dennis94 op 21 januari 2022, 22:44:09
Is er nog een update wat betreft de verwachte uitleverdatum?

Dennis
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 21 januari 2022, 22:46:17
Niet direct helaas.

Het LSModels gedeelte van de set is na Chinees Nieuwjaar klaar

bron : Lsmodels.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Fritsprt op 21 januari 2022, 23:07:08
Dat is 1 februari al......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 21 januari 2022, 23:15:30
Bedrijven in China blijven gesloten tot zeker 15 februari.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Mug op 21 januari 2022, 23:40:55
Dat is 1 februari al......
en 2 februari, 3 februari, ...... , 31 december  ;)
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Fritsprt op 22 januari 2022, 15:35:51
Laten we het er op houden dat het zeker niet vóór 15 februari 2022 wordt......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Harryku op 21 mei 2022, 20:31:40
Is er misschien al iets bekend over een te verwachte uitleverdatum voor deze set ?.

februari is al enige maanden geleden.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Chris op 21 mei 2022, 21:23:34
Nope..
Beide bedrijven (LS Models en Rivarossi) hebben al wel heel trots de foto getoond van de sticker die op de doos komt....

Er is dus vooruitgang.
Meer kan ik er niet van maken.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Harryku op 21 mei 2022, 21:47:38
Ok,bedankt voor de snelle reactie , chris  (y).

gewoon afwachten dus.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Martijn193 op 21 mei 2022, 22:50:46
Zoals altijd......
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Rob Ellerman op 22 mei 2022, 01:27:09
Van wachten groeit ook je spaarvarkentje…. ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris op 22 mei 2022, 12:04:02
das maar goed ook, want alles wordt snel duurder. benieuwd hoeveel procent er hier bij komt.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Arjan6511 op 22 mei 2022, 13:12:44
Nou, aangezien jij altijd over het financiële deel begint zou juist dat wel eens een aanleiding kunnen zijn er een paar extra procent bij te mikken.
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: metresil op 22 mei 2022, 19:35:53
Ok,bedankt voor de snelle reactie , chris  (y).

gewoon afwachten dus.

Jahaa.... LSmodels laat je nog wel jaartje of 10 wachten hoor op je wagonnetje of locomotiefje , net zo makelijk ..... :(
ICRRRssss  kwamen ook in April .... we weten alleen nog niet in welke eeuw...... ;D
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Floris op 22 mei 2022, 19:47:43
Nou, aangezien jij altijd over het financiële deel begint zou juist dat wel eens een aanleiding kunnen zijn er een paar extra procent bij te mikken.

Mij boeit het niet, heb deze niet besteld dus.....
Titel: Re: Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel
Bericht door: Arjan6511 op 22 mei 2022, 20:26:25
Blijkbaar wel, anders ben je niet benieuwd hoeveel er eventueel bij komt immerss? Dus.....