BeneluxSpoor.net forum

Algemeen => Ditjes en datjes => Topic gestart door: Pauldg op 10 maart 2020, 19:47:45

Titel: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 10 maart 2020, 19:47:45
I survived Ontraxs....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 10 maart 2020, 19:52:27
Not yet.  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 10 maart 2020, 20:06:22
Het zal waarschijnlijk ook een stuk rustiger zijn, nu de Brabanders niet meer mogen komen  ;D
Dus meer te zien op de vierkante mm  (y)

Komen we stiekem via de achteringang, ziet niemand ons. Moeten we natuurlijk wel onze mondkapjes thuis laten ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 10 maart 2020, 23:22:17
toch kun je er een hoop grapjes over maken; feit is dat in Noord Brabant de "ouderen" echt voorzichtig zijn. Kom net van de modelspoorclub en daar was vooral het aandeel aanwezige oudere leden minder dan de helft van normaal. En modelspoor moet het toch vooral van de ouderen hebben.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ingenium op 10 maart 2020, 23:50:14
Mooi toch kunnen de jonkies lekker doorwerken.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: roadster36 op 11 maart 2020, 00:27:40
Hee Floris zaai ff lekker paniek pfff >:(
321 mensen die een griepje hebben op 17mln inwoners
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 07:45:45
Ik kon in ieder geval naar Anthraxs 2020 Jan, ik weet alleen nog niet welke dag!

Mvg, Paul
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 11 maart 2020, 07:54:34
Waar is er paniek dan? Volgens mij ook niet in Brabant hoor. Alleen hebben ze daar voor het eerst wat breder getest en dan blijkt het virus wat meer verspreid dan gedacht. Niks mis mee om je een beetje in acht te nemen. En volgens mij doen mensen dat ook wel. Al is het effect maar dat de verspreiding wordt vertraagd, zodat de ziekenhuiscapaciteit voldoende blijft voor de ernstige gevallen.

Als ik niet snotter, kom ik zaterdag even kijken.  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 11 maart 2020, 08:28:39
Lees dit eens, misschien ga je er wel anders over denken!

Geacht Nederland, Geacht Belgie,
ik heb besloten om een brief aan jullie te schrijven, want ik kan niet rustig blijven in de uitzonderlijke situatie waarin wij allemaal leven met betrekking tot de nieuwe infectie COVID-19.
Ik ben in een bevoorrechte positie deze laatse weken gezien mijn voorgeschiedenis: ik ben Italiaans, geboren en opgegroeid in een mooi dorpje in Lombardije, ik woon nu sinds 9 jaar in Nederland, in Eindhoven en werk sinds 6 jaar in België als huisarts
Ik durf dus een paar vragen te stellen: zijn jullie echt opde hoogte van wat er aan het gebeuren is in Italie? Quarantaine, “zona rossa”, beperkingen in mobiliteit van de burgers, overvolle ziekenhuizen, continue stijging van het aantal zieken en doden, enzo verder?
Zien jullie ook dat de situatie van twee weken geleden in Lombardije identiek is aan de situatie van vandaag in België en in Nederland? En ten derde, waarop zijn jullie aan het wachten voordat jullie iets krachtigsgaan doen?
De situatie hier baart me best veel zorgen: het stijgen van nieuwe COVID-19 casussen in patienten die nooit in een risico-gebied zijn geweest en nooit contacten hebben gehad met patienten; het vergeten van basis hygiënemaatregelen in openbare plaatsen; het negeren van de dramatische situatie, op weinig kilometer van onze landsgrenzen, plaatsen waar wij allemaal op vakantie zijn geweest; het tekort aan medische materialen (vooral maskers en regentenvoor de testen). Maar vooral het continu verkleinen van het nieuws alsof er niks aan de hand is, ondanks de grote problemen die er nu in Italië zijn. Uiteindelijk nog een provocatief vraagje: denken jullie dat de Italianen dit drama aan het spelen zijn?
Jammer genoeg is dit nu geen spel! Er zijn duizen mensen die ziek zijn, honderden die op de IC liggen en en gestorven zijn! Er zijn zorgverleners, collega’s en vrienden artsen en verpleegkundigen die non stop werken sinds weken met groot gevaar voor hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun families. Het is geen grap, het komt niet door de “Italiaanse chaos” of een slechte organisatie! Het is een epidemie en in Lombardie zijn zij al aan het vechten en aan het sterven!
En wat doen wij? Wij, die de luxe hebben om een maand op voorhand de epidemie te kunnen bestuderen?
Wij wachten! Wij blijven wachten! Wij wachten om mensen te isoleren, om kinderen thuis te laten blijven en om ouders thuis te laten werken, omniet meer kunnen reizen en niet meer van onze leven te kunnen genieten. Wij blijven ook elke dag de nieuwe casussen tellen, elke dag meer en meer tot iemand zal zeggen dat het te laat isen het een erg dringende zaak is geworden! Waarom gaan we dit niet voorkomen? Waarom wachten?
We zouden van de geschiedenis moeten leren en nu is het nog op tijd om te schrijven.. Leren wij niks van de fouten van de anderen? Zijn wij zo trots en verwaand om de ogen vrijwillig te willen sluiten voor wetenschappelijk bewijs? Willen wij vasthouden aan onze vooroordelen? Willen wij nog altijd geen verband leggen tussen Lombardije en ons Nederlands of Belgisch zorgsysteem en levensstijl? Lombardije is zo groot als een van de 2 landen: als het instort, zijn er nog andere 20 regio’s kunnen helpen. Wie gaat ons helpen wanneer iedereen in een keer in bed ligt of indien alle Intensive Care afdelingen vol zijn? Wie gaat er voor onze bejaarden zorgen?
Willen wij echt nog langer blijven wachten om de moed te vinden om moeilijke beslissingen te nemen? Zijn wij als maatschappij en als overheid voldoendeonbevreesd of willen wij wachten tot het hier een tweede Lombardije wordt?
Ik ben geen epidemioloog, geen onderzoeker en geen infectioloog en zeker geen politicus; ik weet niet hoe het gedaan moet worden. Maar ik ben een huisarts, een Europese burger die houdt van haar oude en haar nieuwe huizen, en ook een moeder en ik vraag aan jullie om geen tijd meer te verliezen en snel verdere stappen te zetten om het Coronavirus te stoppen!
Wat gaan jullie nu eindelijk doen?
Met vriendelijke groeten,
Tatiana Poni,
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 08:35:39
Oké Hans en dan moet je nu even je journalistieke pet opzetten en jezelf een paar vragen stellen:

Wat was de bron? Waar heb je dit gelezen?
Zou je dit een betrouwbare bron noemen?
Kan je vaststellen of er inderdaad een Tatiana Poni bestaat?
Zijn er meerdere brieven met een zelfde stijl verschenen in verschillende media

Het kan een authentieke brief zijn hoor, maar trolfabrieken maken ook overuren tijdens een crisis, altijd al zo geweest :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 11 maart 2020, 08:36:11
Nee Sorry Hans, ik denk er nog steeds hetzelfde over
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 11 maart 2020, 08:38:00
@Hans, en wat bedoel je er mee om dit op he forum te plaatsen?? Dat wij naïef zijn, niet weten wat er in de wereld speelt??
Ik dacht dat dit draadje over Ontrax ging.


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 11 maart 2020, 08:43:21
Precies. Even los van wat ik van die hele heisa vind, dit draadje gaat over Ontrax. Dus zal ik vragen om het draadje te schonen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 11 maart 2020, 08:43:40
In China en Italië hebben ze het probleem eerst genegeerd en zijn draconische maatregelen nodig nu de boel uit de hand is gelopen. Hier wordt niets genegeerd. We krijgen keurig te horen hoe het virus zich verspreidt en wat we kunnen doen om de boel in de hand te houden.
En mensen houden zich er ook heel behoorlijk aan. Ik kan me vergissen, maar volgens mij kom ik in de trein en op mijn werk vrijwel geen snotterende en hoestende mensen tegen. Dat was een maand geleden heel anders. Die mensen blijven nu kennelijk thuis.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 11 maart 2020, 08:52:55
Ik bedoel alleen maar dat je niet voorzichtig genoeg kan zijn zonder in paniek te raken. +Volgens mij is deze discussie hier wel op zijn plaats daar Ontrax  een manifestatie waar, als het goed is, veel mensen bij elkaar komen.
En al mocht de bedoelde brief "fake" zijn, dan is het toch een waarschuwing die je ter harte mag nemen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 09:05:00
Als de brief fake is en je neemt de waarschuwing ter harte dan doe je dus precies wat de verspreider wil. Als je gewoon overal een bron bij noemt (waar heb je dit gelezen?) dan ben je al een heel eind. De bron waarderen kan iedereen voor zichzel wel doen.

Mvg, Paul
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 11 maart 2020, 09:32:41
Ik blijf voor de zekerheid thuis, ik kan namelijk slecht tegen Antrax.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tomasso op 11 maart 2020, 09:54:34
Hey, Tatiana... Die is inmiddels al wel 100 of zo toch?

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rob E. op 11 maart 2020, 10:19:02
Het verhaal wat Hans postte heeft zeker een degelijke bron:

https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/corona-noodkreet-van-huisarts-uit-bree-met-roots-in-lombardije.html (https://www.despecialist.eu/nl/nieuws/corona-noodkreet-van-huisarts-uit-bree-met-roots-in-lombardije.html)

Het had voor de duidelijkheid misschien beter geweest als hij het met bron en al vermeld had. Maar bij deze dus alsnog dan ...

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: IJsselsteyn op 11 maart 2020, 10:23:08
Hans Reints heeft gewoon een goed punt en die Tatiana Poni bestaat echt en is echt arts in België, namelijk in de plaats Bree:

http://vhkz.be/Publiek/HuisArts.aspx?h=&ha=ponitatiana&wdo=LummenHalen&wd=LummenHalen

https://www.huisartsenvrijheidslaan.be


Steyn
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 10:54:00
Kijk, dat scheelt inderdaad een hoop. Dank voor de link.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ben op 11 maart 2020, 10:57:41
Hoe dan ook: je kunt de banen dit jaar goed bekijken. (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gert Arkema op 11 maart 2020, 11:28:21
Ik ben niet gevoelig voor andermans paniekaanval. Natuurlijk moet het virus niet worden onderschat, maar uit niets blijkt dat dat in Nederland het geval is. De arts roept dit wel, maar onderbouwt het op geen enkele manier. Daarmee spreekt niet de arts, maar de bezorgde moeder. Dus ik ga wel naar OnTraXs, maar ga niet bij risico-groepen (zwakke gezondheid en 70+) op bezoek.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 11 maart 2020, 11:50:53
Ach hou toch op. Ja, er sterven mensen aan het virus, en dan? Ik heb effe gezocht, maar het lijkt erop dat 3% van de geïnfecteerden eraan sterven. En dan nog vaak niet aan het virus zelf zoals Ebola, maar aan het feit dat mensen met een toch al zwakke gesteldheid net over het randje worden geduwd.

Met andere woorden: 97% van de geïnfecteerden wordt ziek maar wordt beter. Maar een nog veel groter deel heeft het virus opgelopen, heeft het afgedaan als verkoudheid (want krijgen ‘milde’’ verschijnselen) en gaat na een paar dagen gewoon door zonder dat ze geregistreerd worden als geïnfecteerd.

Dus er is geen reden voor paniek, we houden er rekening mee en doen wat we kunnen om verspreiding te voorkomen. En ja, er zullen nog meer mensen sterven of ziek worden, maar over een paar jaar kijken we er gewoon op terug zoals we nu terugkijken op SARS. Niet dus, of is er iemand die daar nu nog actief mee bezig is?

Er zal ongetwijfeld nog wel eens een echte ‘Killer’ opstaan, bijvoorbeeld als een Spaanse griep of pest. Maar dat is dit dus niet, tenzij het een keer muteert.

Ik hoorde laatst een wetenschapper (demograaf) op de radio zeggen dat de kans bijzonder klein is dat de Coronadoden ook maar geregistreerd wordt als een serieuze doodsoorzaak van 2020. En in dat perspectief moet je het denk ik zien. Het is kort, het is ‘hevig’ en dan houdt het op.

Mensen worden gewoon bang gemaakt, al dan niet bewust, door dit soort berichtgevingen. En het valt me tegen dat een arts een dergelijk stukje schrijft zonder het in perspectief te plaatsen.

Feiten schijnen namelijk ook te zijn dat China alle noodhospitalen aan het sluiten is (die wellicht nodig waren omdat de gezondheidszorg daar sowieso voor een groot deel van de bevolking niet onze standaard kenden, noch een gezondheidsniveau kennen dat wij wel kennen) dat de samenleving daar voorzichtig weer op gang komt, dat reizen in Italië gewoon mag als het echt moet, dat alleen mensen thuis moeten werken als het kan maar verder gewoon naar hun werk kunnen als dat moet.

Mijd vooral elementen als je je daar niet senang bij voelt. Ik doe het iig niet. Ik kijk goed om me heen, schud geen handen, en hou waar het kan afstand van mensen waarbuiten kan. Maar ik ga me niet opsluiten op het moment dat ik eens nies. Wel zal ik risicogroepen zoveel mogelijk mijden, maar ik ga ervan uit dat die dat zelf ook doen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 11 maart 2020, 12:12:37
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/bnls-1_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/bnls-1_2.jpg)
bron: Ltnd JC Reints, Denver Colorado ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: dh3201 op 11 maart 2020, 13:40:11
Ik zou maar niet met de auto naar Ontraxs gaan, er zijn dit jaar in Nederland al meer mensen door auto's overleden dan door corona....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 17:58:19
Bestuurlijk afwegingskader (checklist) voor evenementen gepubliceerd op de website van de NCTV. Niet voor ons, maar we kunnen wel een inschatting maken wat de voorzitter van de veiligheidsregio gaat doen... https://www.nctv.nl/documenten/publicaties/2020/03/10/covid-19-bestuurlijk-afwegingskader-evenementen (https://www.nctv.nl/documenten/publicaties/2020/03/10/covid-19-bestuurlijk-afwegingskader-evenementen)

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 18:06:28
Mijn 50 cent: het is een bovenregionaal, zelfs internationaal evenement in een regio met veel lokale besmettingen, hoge dichtheid van mensen, hoge gemiddelde leeftijd, opschaling WHO... ik vrees toch een interventie van hogerhand
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: AB 7216 op 11 maart 2020, 18:14:50
Als je bang bent, gewoon terug in je kelder of zolder kruipen.
Anders lekker gaan kijken naar mooie modelbanen.

Zolang er nog treinen rijden, is daar ook kans op een besmetting.  8)

Mijn 50 cent.

Groeten Arjen
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 11 maart 2020, 18:17:32
Goed lezen is moeilijk: ik vrees een interventie van de autoriteiten, niet het virus...

Ik wil juist graag gaan!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 11 maart 2020, 18:19:13
Hebben ze bij de Brabanthallen geen last van 8) ::)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 11 maart 2020, 18:22:37
op de radio zojuist werd gediscussieerd of ook regio Utrecht dezelfde maatregelen moet nemen als Noord-Brabant ivm veel besmettingen daar.
overigens heeft de Brabanthallen er ook last van want indoor Brabant laat geen publiek toe....

misschien Ontraxs zonder publiek? wel lekker rustig ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 11 maart 2020, 19:37:30
TEFAF Maastricht sluit vroegtijdig de deuren.

Opkomst was ongeveer 50% van wat er regulier komt.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: IJsselsteyn op 11 maart 2020, 20:27:44
Mijn 50 cent: het is een bovenregionaal, zelfs internationaal evenement in een regio met veel lokale besmettingen, hoge dichtheid van mensen, hoge gemiddelde leeftijd, opschaling WHO... ik vrees toch een interventie van hogerhandAls je de punten bij vraag 2 van dat Bestuurlijk Afwegingskader Evenementen ziet, dan vrees ik dat er op 6 of meer punten rood gescoord wordt.   :'(
Zeker nu het officieel een pandemie is, zullen de maatregelen forser worden.


Steyn
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 11 maart 2020, 22:55:02
Dappere dame, die huisarts.
De meeste mensen krijgen (lichte) griepverschijnselen en voor die kleine groep die zware verschijnselen krijgt, nouja, die hebben pech. Het zal je opa maar zijn zullen we dan maar zeggen...

Het is mij wel duidelijk dat in Nederland de economische belangen prevaleren boven de volksgezondheid, anders was Noord-Brabant en andere risicogebieden wel hermetisch afgesloten, waren we wel opgeroepen thuis te blijven en werden ook hier de scholen gesloten. Dat doen we niet, want om met de burgemeester van Den Bosch te spreken: dat schaadt de economie en we willen onze (Brabantse) cultuur van ontmoeten in ere houden (oid). Dat dat een aantal mensen het leven kost nemen we kennelijk op de koop toe? En als straks het hele ziekenhuis vol ligt met corona-patiënten is er denk ik ook geen ruimte meer voor andere spoedgevallen...

Voor het einde van de maand hebben we 6500-7000 gevallen in Nederland als het in het huidige tempo doorgaat. 3% overlijdt, maar er zullen er ook een flink aantal kritiek zijn die het wèl gaan overleven uiteindelijk. Waar laten we die? Hoeveel IC-bedden hebben we eigenlijk in Nederland? Gaan we hopen op hulp uit het buitenland? Want zelf doen we er eigenlijk niets aan om het virus te remmen, of heb ik het mis?


Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 11 maart 2020, 23:07:53
De Deense premier heeft zojuist een lock down afgekondigd, alle scholen, overheidsgebouwen, universiteiten sturen iedereen naar huis voor de komende twee weken. Behalve onder meer de gezondheidszorg, dus ik moet gewoon op mijn werk verschijnen.

Een drastische maatregel, maar wel een goede. Alleen jammer dat nu iedereen in paniek gaat hamsteren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 11 maart 2020, 23:25:53
Maar wat heeft dat nou voor zin, alle ambtenaren 2 weken vrij. Die sluiten zich heus niet op in huis.

Degene die er aan overlijden waren al zowat terminaal heb ik begrepen en die zouden door elke griep het lootje leggen.
Zijn ze niet gewoon bang dat iedereen tegelijk ziek wordt en ze problemen in b.v. de zorg en bij politie krijgen vanwege te weinig personeel?

Stephan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martin Welberg op 11 maart 2020, 23:32:27
"Pandemie betekent letterlijk: wereldwijd voorkomend"

Dus geen zorgen..
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 11 maart 2020, 23:37:38
Als je dit jaar niet aan de beurt komt dan wel een andere keer door dit virus of door een mutatie ervan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: IJsselsteyn op 12 maart 2020, 00:06:56
Degene die er aan overlijden waren al zowat terminaal heb ik begrepen en die zouden door elke griep het lootje leggen.


Die vrouw van 55 uit Lelystad was bepaald niet terminaal hoor. Ze was kerngezond en kwam net terug van vakantie in Italië. En nu is ze dood...

SteynEdit: bericht blijkt inderdaad teruggetrokken
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: KNed op 12 maart 2020, 00:38:19
Geen nepnews verspreiden.  :(
Er zit iemand van 55 uit Lelystad in thuisisolatie...
https://www.destentor.nl/lelystad/vrouw-55-uit-lelystad-besmet-met-coronavirus~a7e9203c

Koen
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Dijkhuizen op 12 maart 2020, 01:02:07
Ik heb dat anders ook gelezen hoor. Stond op de website van het AD, maar ze hebben het bericht teruggetrokken. Fout van het AD dus.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 07:17:37
Deze morgen zullen ambtenaren van de gemeente Utrecht wel door alle verleende evenementenvergunningen gaan ploegen. Dan spoedoverleg en na de lunch telefoontjes plegen. Het zal mij benieuwen....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 12 maart 2020, 08:26:54
Wil je nou gewoon dat het niet doorgaat? :-\
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gerard van de Weijer op 12 maart 2020, 08:33:53
Als er iets is wat wij in ieder geval niet moeten doen is paniek zaaien.
De overheden zullen daar waar nodig de geoijkte maatregelen nemen.
En als je bang bent besmet te worden blijf je toch gewoon thuis?!!!!!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 12 maart 2020, 08:36:36
Precies Gerard :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 08:50:05
Ik denk dat vandaag een kritieke dag is. Horen we niets, dan gaat het gewoon door. En nogmaals: ik heb het over de risicoanalyse van de vergunningverlener, niet van de organisator, niet van de bezoekers en niet van mijzelf. Ik wil er juist graag heen. Het zou geweldig zijn wanneer mensen hier zouden reageren op wat er staat en niet op wat ze denken dat er staat. Dat scheelt een hoop 'als je bang bent, dan blijf je toch thuis' reacties.

Ik ben zelf beleidsambtenaar en ik kan dit soort scenarios uittekenen.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 12 maart 2020, 08:54:46
Tuurlijk gaat de economie voor op die paar doden en nemen we dat op de koop toe. Want de economie is een onderdeel van het leven. En je beschermt het leven niet het best om de dood uit te bannen, maar het leven doorgang te laten vinden. Want als je iedereen maar vast wil houden nemen we nergens risico’s meer en kunnen we idd beter niet meer in een auto gaan zitten. Daar breng je je elke dag in levensgevaar. Maar we accepteren die verkeersdoden, proberen dat zo goed mogelijk te handelen en blijven gewoon doorgaan.

Sommigen zullen het wel cynisch van me vinden, maar ik kan niet zo goed tegen die ‘je mag alleen van ouderdom sterven’ instelling. Mensen worden ziek, mensen krijgen ongelukken, mensen gaan dood. En er wordt weer nieuw leven geboren en we gaan lekker door.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gert Arkema op 12 maart 2020, 08:59:09
Dappere dame, die huisarts.

Beweringen zonder onderbouwing rondstrooien is niet dapper, dat kan iedereen. Als je dat als arts (=wetenschapper, dus uitgaand van feiten en onderzoeken) doet dan is dat ronduit kwalijk, misleidend zelfs. Je kunt wel roepen dat de Nederlandse regering de economie voorop stelt, maar de andere kant is natuurlijk dat er wel winkelschappen gevuld moeten blijven, post bezorgd, huizen gebouwd, facturen verstuurd, salarissen uitbetaald en mensen verzorgd. En gezien het aantal testen, geconstateerde besmettingen in Nederland, de gezondheidszorg die op volle toeren draait en het RIVM wat de vinger aan de pols houdt gebeurt er een hoop rondom deze epidemie. Als je de sterftecijfers bij een golf van het griepvirus en datzelfde cijfer bij dit virus naast elkaar zet dan zou bij elke griepgolf heel Nederland op slot moeten gaan. (Bij een griepgolf zijn er vaak ca 2000 overlijdensgevallen méér dan normaal, we zitten nu met ca 500 corona-besmettingen en 5(?) overlijdens als gevolg hiervan)
Ondertussen ben ik ook wel overtuigd van de ernst van de situatie; je wilt er niet aan denken wat er gebeurt als het virus in een bejaardencentrum gaat huishouden.

Overigens; ik ka gewoon. Zoals een forumgenoot al zei; 'er staat een datum op mijn rug'. Mijn sterfdatum is al bekend, alleen ik weet m niet. Als het zover is, dan zij dat zo.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ATB op 12 maart 2020, 10:48:16
Ik ben zelf beleidsambtenaar en ik kan dit soort scenarios uittekenen.

Paul,

als beleidsambtenaar zou ik eerst eens controleren of On traXS! wel vergunningsplichtig is of gewoon onder de vergunning van het Spoorwegmuseum valt. Paniek zaaien kan altijd nog.

Tot ziens op On traXS!
Ted (van 3D-Studio die nu onderweg zijn).
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 10:51:14
Ted: op zich goede opmerking. ik stop echter ook maar met posten in dit draadje. Ik wil namelijk geen paniek zaaien, ik probeer steeds om dat uit te leggen, maar dat komt voor geen meter over. Ik ga weer lekker bouwen!

Groeten, Paul
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tomasso op 12 maart 2020, 11:15:42
Ik ben d'r ook, want er nog tenslotte wel een 3D scan komen van dit waanzinnige lichaam. Vanaf morgen gewoon aanwezig.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 12 maart 2020, 11:47:03
ik stop echter ook maar met posten in dit draadje. Ik wil namelijk geen paniek zaaien, ik probeer steeds om dat uit te leggen, maar dat komt voor geen meter over.

Nee, inderdaad. Denk dat het beter is zo ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 12 maart 2020, 12:06:01
In Weiteveen is Lammetjesdag ook al afgelast, niet echt coronagebied maar misschien zijn de lammetjes alweer op ofzo. :P

Volgens de statistieken zitten we in dezelfde opgaande trend als Noord Italië twee weken geleden, ben benieuwd of dat nog afvlakt of doorzet.

Schijnt lekker nu wel rustig in musea te zijn.

Stephan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gouda op 12 maart 2020, 12:57:05
In Polen zijn sinds vandaag alle musea dicht. Gehoord vamijn dochter die momenteel in Krakauw zit.

Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: MarcNL op 12 maart 2020, 14:26:13
Als het al dor gaat, zal het héél rustig zijn...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Plan V op 12 maart 2020, 14:41:59
Voor Ontrax hebben inmiddels 9 van de 21 standhouders afgezegd ivm het Coronavirus.
Van de aangekondigde 24 banen zijn er tot nu 7 geannuleerd.
Mijn inziens had het Spoorwegmuseum het hele evenement moeten cancelen.
Ze verschuilen zich nu achter de richtlijnen van het RIVM.
En daar ontbreekt het ook aan daadkracht en doorpakken.


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Chris op 12 maart 2020, 15:12:26
extra persconferentie nu.....

edit : Nog lege stoelen, maar Rutte komt zo babbelen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ben op 12 maart 2020, 15:30:50

En daar ontbreekt het ook aan daadkracht en doorpakken.


Pfff......

Alle evenementen met 100+ bezoekers worden afgeblazen is besloten. geldt ook voor musea.

Gr, Ben.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Plan V op 12 maart 2020, 15:32:32
Ja Ben,ik zie nu de persconferentie van Rutte,en daarbij wordt aangegeven dat evenementen waar meer dan 100 personen komen gecanceld worden.
En dat gaat per direct in.
Dus ik denk dat Ontrax alsnog geannuleerd gaat worden.
Overigens mijn inziens een wijs besluit.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bask185 op 12 maart 2020, 15:34:28
stond op het punt om een kaartje te kopen
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 12 maart 2020, 15:35:31
@plan V: jij werkt zeker bij het RIVM dat je zo'n uitspraak kunt onderbouwen?

Groet,
Michel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: VAM65 op 12 maart 2020, 15:39:27
Heb je toch nog een beetje geluk.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 12 maart 2020, 15:42:21
Jammer maar helaas. Ik had gelukkig ook nog geen kaartje gekocht.
Nu even afwachten of ze het bij het Spoorwegmuseum al weten want op de site staat er nog niks over.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Plan V op 12 maart 2020, 15:45:16

Als je naar de sterk stijgende liijn met Corona besmettingen in Nederland kijkt,dan heb ik persoonlijk niet de indruk dat ze bij het RIVM hebben doorgepakt en bij daadracht zet ik ook mijn vraagtekens.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Benrail op 12 maart 2020, 15:45:48
Helaas maar begrijpelijk. Ik twijfelde al omdat ook rond Utrecht er een toename in Corona was de laatste dagen  :-[
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 12 maart 2020, 15:48:44
 Jammer hoor, de angst regeert...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 12 maart 2020, 15:49:08
Ik zal ze je accountgegevens even doorgeven, aangezien jij dat kennelijk wel hebt, vanaf de zijlijn.

Groet,
Michel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 12 maart 2020, 15:51:52
Jammer hoor, de angst regeert...

Neuh, gewoon gezond verstand net als bij ons in Denemarken. Nederland had wat mij betreft nog wel wat meer mogen doorpakken. Scholen en universiteiten ook twee weken dicht.

Eelco
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gouda op 12 maart 2020, 15:58:46
https://m.facebook.com/events/2164343373634367?view=permalink&id=2821671914568173

Gaat niet door.

Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Plan V op 12 maart 2020, 16:00:44
Ik zal ze je accountgegevens even doorgeven, aangezien jij dat kennelijk wel hebt, vanaf de zijlijn.

Groet,
Michel

Vriend,

Ik praat niet van de zijlijn.
Ivm mijn werk heb ik helaas dagelijks te maken met Corona besmettingen.
Dus maak aub geen stompzinnige opmerkingen.
Het is al erg genoeg hoe door laksheid van overheidsinstanties het virus zich in rap tempo verspreid in nederland!

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: IJsselsteyn op 12 maart 2020, 16:05:40
Nu kijken hoe we het kaartje kunnen terug krijgen :(


Dat zal niet zo'n probleem zijn, lijkt mij. Maar ik denk dat het je om het geld voor het kaartje gaat.  ;)

Steyn
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Edsko Hekman op 12 maart 2020, 16:09:29
Zullen we deze discussie niet hier voeren?

Gr.

Edsko
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 12 maart 2020, 16:17:27
@ planV ik mis nog steeds de onderbouwingen van je uitspraak. Maar daarvoor is dit forum niet de plek.

Groet,
Michel

m.a.w. eens met Edsko
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Remunj op 12 maart 2020, 16:21:33
Had toevallig vanmiddag al een kaartje gekocht  :'(
Eens kijken of ik het terug kan krijgen. Anders wordt het gewoon een keer zomaar naar het spooorwegmuseum als er e.o.a. thema tentoonstelling is.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 16:37:26
Even afwachten of er een ander termijn komt voor OntraXS 2020.
Dat kan ook nog.

Pinksteren wellicht? Hogere temperaturen, afnemende besmettingen en waarschijnlijk wel algehele gewenning/berusting ten opzichte van Corona. Als het nieuwe van een dreiging er af is neemt het leven weer zijn beloop. Het is allemaal psychologie.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Duikeend op 12 maart 2020, 17:02:54
ik zeg hamsteren!!! dus gauw maar even een bestelling doen op ali en bij mte  ;D want wat moet ik anders met al mijn vrije tijd....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: MDG op 12 maart 2020, 17:04:56
Voornamelijk wachten als je bij Ali gaat bestellen.
 ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 12 maart 2020, 17:35:14
Huishoudelijke mededeling: ik heb een paar keer berichten vanuit het andere draadje hierheen verplaatst. Redelijk uit de losse pols, hoor. Dan kan het echte draadje voor de wat officiëlere berichten blijven.

Praat hier (stationsplein...) gerust door, maar ik suggereer om de vrijgekomen hobby-tijd eerder in een mooie zelfbouw-boom stoppen dan in een diepgravend off-topic politieke discussie :D

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 12 maart 2020, 17:42:28
ik suggereer om de vrijgekomen hobby-tijd eerder in een mooie zelfbouw-boom stoppen

Luikjes??  ;)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_3015_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_3015_1.jpg)

Groet,
michel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 12 maart 2020, 17:56:31
Prachtig!
Maar dat hoort nou net weer niet in dit draadje thuis...   ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 12 maart 2020, 18:00:35
Heel zuur voor de deelnemers, die tegen beter weten in hebben staan opbouwen.

Wel mooi dat de toegangskaartjes een jaar geldig blijven  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 12 maart 2020, 18:01:22
Ach, Luikjes zijn ook van bomen gemaakt, dus wat mij betreft... :) Ik suggereerde bomen te gaan bouwen.


Draadje verplaatst naar 'ditjes en datjes' zodat het in de linkerkolom zichtbaar wordt. Daar gaat hopelijk een bliksemafleidende werking van uit ;)
Moderator-technisch beschouwen we het nog als "stationsplein", dus tikkie onderling gedragen, aub. Hier willen we niet te hard naar de regels te hoeven kijken.

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 18:16:06
Corona en modelbouw nodigt uit tot het bouwen van een papiermache schaalmodel op, pakumbeet, 1000 op 1 :D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Carel Ruysink op 12 maart 2020, 18:22:59
Een jaar geldig? Dit is iets wat ik waar dan ook en bij wie dan ook NIET begrijp. Je geeft geld in ruil voor een verplichting van de ander. Gewoon omdat je niet direct om de tegenprestatie vraagt onslaat de ander toch niet van de plicht eens te leveren. Intussen kunnen ze van dat bedrag rente trekken of beleggen.
Verjaren is iets van 20 of 25 jaar IMHO.

Carel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 12 maart 2020, 18:33:31
@Carel: het is helaas gewoon overmacht voor het museum. Bovendien denk ik niet dat de renteopbrengsten van die paar kaartje opwegen tegen de verloren inkomsten waar ze nu tegenaan lopen  :P
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 12 maart 2020, 18:38:55
> 2020
> rente trekken
HAHAHAHAHAHAHA

betale, pannekoek!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ben op 12 maart 2020, 18:40:10
 ;D ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 12 maart 2020, 19:10:38
En dan hopen dat je niet tot de 3% behoort die sterft, want anders kun je dat kaartje beter weggeven  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 12 maart 2020, 19:12:56
vrijgekomen hobby-tijd
Daar hoopte ik nou al jaren op, maar voor mij hoeft dat niet op deze manier afgedwongen te worden.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Carel Ruysink op 12 maart 2020, 19:14:27
O ja, das waar, ik voel me altijd twintig jaar jonger dan dat ik ben. 🤔
Dank voor de wake-up call. 👍👌😊

Carel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Falcon10 op 12 maart 2020, 19:19:15
Ontrax stond niet op men agenda, maar het is in elk geval jammer. Voor bezoekers, en zeker voor de mensen die er met hun baan gingen staan en misschien ook al aan het opbouwen waren.
Maar ik begrijp de beslissing wel. Zonder respectloos te willen zijn : het is een ouwe mannen hobby, en die zijn toch ook 1 van de risicogroepen voor het virus.
Anderzijds, dan komen er misschien leuke kavels in de verkoop  ;D ( grapje he ! )
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 12 maart 2020, 19:20:03
Gewoon goed voorbereid je werk doen en op pad gaan....

Wel jammer dat het virus veel roet in het eten gooit maar laten we hopen dat het niemands gezondheid aantast hier in de nabijheid van het forum.

Gr Koen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Casey Jones op 12 maart 2020, 19:25:36
Hallo

Wat dacht je van alle kinderen?

Toch raar. Ik ging vanmorgen met de trein van Nijkerk naar Heerhugowaard om de firma Huider te bezoeken.
Op de NS app werd een zeer volle trein aangekondigd Nou één drietje kwam voor rijden. Niet eens een dubbeldekker. En vol was "ie". Als haringen in een ton op elkaar gepakt werden we vervoerd.
Dit zou dan toch ook niet moeten, kunnen, mogen.

Overigens een heel mooie nieuwe zaak. Ik had deze nog niet bezocht.
Wel een stuk lopen maar je krijgt dan ook wat te zien.

Jaap
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rob E. op 12 maart 2020, 19:31:01
Daar hoopte ik nou al jaren op, maar voor mij hoeft dat niet op deze manier afgedwongen te worden.

Gewoon een beetje improviseren met de vrijgekomen tijd. Vast wel een modelspoor gerelateerde invulling aan te geven.... ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 12 maart 2020, 19:35:22
Je mist het mond kapje  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ingenium op 12 maart 2020, 19:44:03
Heel zuur voor de deelnemers, die tegen beter weten in hebben staan opbouwen.

Wel mooi dat de toegangskaartjes een jaar geldig blijven  (y)

Dat was niet tegen beter weten in, wanneer houd je nu eens op met die stemmingmakerij. Bah echt.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 12 maart 2020, 19:56:51
Die heb ik ook nog.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 12 maart 2020, 20:20:07
Op de NS app werd een zeer volle trein aangekondigd Nou één drietje kwam voor rijden. Niet eens een dubbeldekker. En vol was "ie". Als haringen in een ton op elkaar gepakt werden we vervoerd.
Dit zou dan toch ook niet moeten, kunnen, mogen.
En dus gaat NS vanaf morgen met minder treinen rijden in de spits.
Dus de ruimte die ontstaat door de thuiswerkers die niet gaan reizen wordt meteen weer teniet gedaan en zij die wel (moeten) reizen zitten wederom als 'haringen in een ton".
Ik zou juist verwachten dat NS waar mogelijk meer en/of langere treinen zou gaan inzetten om zo de reizigers meer te spreiden.
Maar wie ben ik? ...

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tomasso op 12 maart 2020, 20:59:29
2021, China zet opnieuw een virus in genaamd cerveza. OntraXS wordt verschoven naar 2022.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 12 maart 2020, 21:26:04
Citaat
Even afwachten of er een ander termijn komt voor OntraXS 2020.

Wat ik begrepen heb niet.... gewoon wachten tot 2021.

Tja, ik hoorde het in de auto op weg naar het museum... zag het al een beetje aankomen door die aankondiging van de persconferentie. Onderbuikgevoel zeg maar ;) Helaas gecancelled maar het NSM kon niet anders. Vind niet dat je hen de schuld kunt geven, ze hebben er alles aan gedaan het evenement toch doorgang te laten vinden en zijn getackeld door de richtlijnen van het RIVM. Het mocht niet zo zijn.

Ik heb toch wat foto's gemaakt en we hebben met de mensen die er al waren ondanks het slechte bericht toch lol gehad. Je moet het wel enigzins kunnen relativeren vind ik. Ook was er nog eten zoals altijd met de opbouw van het evenement en hebben we samen nog een lekkere maaltijd verorberd. Oh ja, we hebben OntraXS omgedoopt tot NonTraXS ;D ;)

Braubach stond eigenlijk al bijna helemaal opgebouwd en voor die jongens is het natuurlijk extra zuur vanwege de grootte van de baan en het daarbij behorende vervoer en op/afbouwen. Verder alleen de banen van Roco/Fleischmann. En daarna; niks.

Braubach:

(https://live.staticflickr.com/65535/49652358458_a9dce9974a_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDBjiQ)20200312_162601 (https://flic.kr/p/2iDBjiQ) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Vorig jaar nog plywood en nu landschap... en mooi!!:

(https://live.staticflickr.com/65535/49652891826_68af39580d_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDE3RQ)20200312_161955 (https://flic.kr/p/2iDE3RQ) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Van Roco/Fleischmann deze (de andere heb ik geen foto van):

(https://live.staticflickr.com/65535/49652358523_c186f8bbb4_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDBjjX)20200312_165807 (https://flic.kr/p/2iDBjjX) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

En nog samen lekker gegeten:

(https://live.staticflickr.com/65535/49653171412_8c4169076e_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDFtYh)20200312_172426 (https://flic.kr/p/2iDFtYh) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

En als laatste; de Corona-Express... ja, die reed! Kijk maar (klik op het plaatje voor het filmpje):

(https://live.staticflickr.com/31337/49652358388_6ede57ae3c_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDBjhC)20200312_170355 (https://flic.kr/p/2iDBjhC) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

En dat Corona grensoverschrijdend is kan niet kloppen, het wil niet eens door de tunnel  ;D:

(https://live.staticflickr.com/65535/49652894321_37be6fb946_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDE4AR)20200312_170637 (https://flic.kr/p/2iDE4AR) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Het is maar humor en het geeft aan dat uit al het slechte ook iets goeds kan komen. Maar helaas moesten we alweer naar huis en was dit de kortste OntraXS die ik en alle anderen gehad hebben in de afgelopen 12 jaar...... helaas maar het zij zo.

Volgend jaar beter, ik rij naar huis  ;) NSM en organisatie; bedankt!

(https://live.staticflickr.com/65535/49652894571_737bdfbc49_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDE4Fa)20200312_183213 (https://flic.kr/p/2iDE4Fa) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 12 maart 2020, 21:35:08
Prachtige baan dat Braubach Ronald. We zien hem gewoon bij de volgende gelegenheid. Voor nu vooral veel respect voor alle Mitropianen en andere beestjes die enorm hard hebben gewerkt om On/Nontraxs 2020 tot een prachtevenement te maken. Gigantisch rot en waardeloos voor iedereen, maar sommige dingen zijn groter en ongrijpbaarder dan je zou willen.

Op naar een ongekend mooie herkansing!

Paul
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 12 maart 2020, 21:38:02
wat gebeurd er eigenlijk met mensen die kosten (huren van ...) gemaakt hebben kunnen zij die verhalen op de organisatie ?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 12 maart 2020, 21:38:41
idd prachtige beelden maar waarschijnlijk voor volgend jaar !
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 12 maart 2020, 21:54:24
Nou ja de Braubachers hebben in ieder geval toch ff kunnen spelen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 12 maart 2020, 21:55:03
Op de NS app werd een zeer volle trein aangekondigd Nou één drietje kwam voor rijden.
Dus je checkt de app, ziet de treinsamenstelling, leest de waarschuwing en je gaat toch naar het stationnetje van Nijkerk en stapt in? Een gewaarschuwd mens telt toch voor 2 zou je denken. ::) En aangezien het een dagje uit was (jaja, aanname) had je er ook voor kunnen kiezen een trein later te pakken :P
Citaat
Niet eens een dubbeldekker.
Die rijden niet meer in de sprinterseries
Citaat
Dit zou dan toch ook niet moeten, kunnen, mogen.
Vertel? Waarom zou het moeten kunnen/mogen? Weet je de reden waarom deze trein te klein reed?

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 12 maart 2020, 22:01:41
wat gebeurd er eigenlijk met mensen die kosten (huren van ...) gemaakt hebben kunnen zij die verhalen op de organisatie ?

Dat komt best goed ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 12 maart 2020, 22:10:39
chapeau  ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 13 maart 2020, 08:29:47
Het bestuur van de MSG Den Bosch heeft inmiddels ook besloten het clubgebouw te sluiten tot eind maart....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 13 maart 2020, 09:24:19
Gemiddelde leeftijd te hoog? ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 13 maart 2020, 10:04:18
Nee, meer dan 100 leden iedere clubavond  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 13 maart 2020, 10:07:51
ook in Belgie en Gent hier van hogerhand de mededeling In belang van de volksgezondheid neemt Stad Gent een reeks extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Het gaat onder meer om een verbod op evenementen, manifestaties, markten, foren en ambulante handel op privaat en het openbaar domein, alsook publieke bijeenkomsten in vrijetijdsinrichtingen (bibliotheken, musea, sportinrichtingen,…) en dit voorlopig tot en met 31 maart.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Benrail op 13 maart 2020, 10:09:59
mooie baan dat Braubach  8)
weten we meteen waar de corona gebrouwen wordt  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 13 maart 2020, 12:09:52


Er zijn blijkbaar toch nog ontsnappingsmogelijkheden!??

HH Lezers M/V
de ruilbeurs van morgen, 14 maart te Vlaardingen.

Het museum is nog geopend en dat blijft tot nader order open.
Net gebeld naar het museum en het blijft zo, maar het kan natuurlijk morgen anders zijn.
Helaas is het deze dagen zo.
Het is raadzaam om morgen eerst een belletje te plegen naar het museum (Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur geopend, de ruilbeurs van 11:00 – 13:00 uur).
Wellicht is het niet erg om een keertje over te slaan.
Goed weekend

Museum Vlaardingen en het corona-virus
Museum blijft vooralsnog open
donderdag 12 maart 2020
Na intern overleg heeft de staf van Museum Vlaardingen besloten dat de vandaag aangekondigde maatregelen ter bestrijding van verdere verspreiding van het corona-virus, vooralsnog geen aanleiding vormen tot het sluiten van het museum. Evenementen en activiteiten met grote groepen deelnemers worden wel geannuleerd. Het museum, en dus ook de nieuwe tentoonstelling 'Als de lichtjes weer eens branden gaan' is dus tijdens normale openingstijden te bezoeken. Op onze website en op onze sociale media houden wij u op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 13 maart 2020, 12:35:44
Dan zullen ze op normale dagen heel weinig bezoekers hebben.... heb er trouwens nog nooit van gehoord dus die theorie kon zo maar kloppen  ;D ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 13 maart 2020, 12:47:42
https://museumvlaardingen.nl/over-ons/nieuws/detail/museum-vlaardingen-en-het-corona-virus

Dicht, zoals ook te verwachten viel.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 13 maart 2020, 13:16:29
.... heb er trouwens nog nooit van gehoord...….  ;D ;D

Is gevestigd in het voormalige oude visserijmuseum aan de Westhavenkade
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Casey Jones op 13 maart 2020, 13:46:40
Hallo

Aan Joop L. In wezen heb je volkomen gelijk.  Maar in Amersfoort moest ik al overstappen. En het is twee keer een lange reis dus vandaar deze trein van 09h35. En die tijd had ik echt nodig.
Ik stoorde me aan het feit dat de trein van 09h25 naar Zwolle wel uit drie stellen bestond.
Vandaar mijn opmerking. Had ik niet moeten doen.
Op de terugweg had ik een leuk gesprek met een machinist die met zijn eega een dagje uit was.. Hij rijdt alleen goederentreinen. Maakte weer heel veel goed. En nee, Hij doet niets met modelspoor.


M.v.g Jaap
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 13 maart 2020, 15:24:18
Tip voor de vrijdagmiddag: vervang in elk nieuwsbericht het woord Corona door 'zombie-uitbraak' en alles blijft zelfstandig leesbaar. Ook wel weer verfrissend als insteek  :D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 13 maart 2020, 16:30:03
Is gevestigd in het voormalige oude visserijmuseum aan de Westhavenkade

Daar kwam ook al niemand als ik me goed herinner.  8)
Nou ja, wat verveeld kijkende scholieren die verplicht moesten.  :-\
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 13 maart 2020, 17:04:44
Mijn vrouw heeft maar een halve dag vrij genomen, ze had niets te doen want niemand durft naar de huisarts.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 13 maart 2020, 18:13:23
Nee, meer dan 100 leden iedere clubavond  ;D

De vereniging heeft inderdaad meer dan honderd leden.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 13 maart 2020, 18:57:17
ook al blijft de toon hier "hahaha wat een onzin" toch even de neus op de feiten:

In Italië is het aantal patiënten dat
 besmet is met het coronavirus met 2500
 toegenomen.In totaal hebben 17.660     
 Italianen het virus opgelopen.Van hen 
 zijn 1439 inmiddels weer genezen.Het   
 virus heeft in Italië aan 1266 mensen 
 het leven gekost
.Gisteren stond het   
 dodental nog op 1016. 

dit ter overdenking.......  bron: teletekst
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 13 maart 2020, 18:59:51
Ik volg het nieuws op de voet ;) (hoor) gelukkig staat dit topic op stationsplein.  :P
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 13 maart 2020, 19:02:04
Denemarken heeft iedereen opgeroepen niet het buitenland te bezoeken. Mijn trip naar NL in april lijkt dus niet door te gaan.

Hier gelukkig nog geen doden maar het aantal besmettingen stijgt met het uur.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: basjuh1981 op 13 maart 2020, 19:05:13
ook al blijft de toon hier "hahaha wat een onzin" toch even de neus op de feiten:
De cijfers zijn indrukwekkend, maar over wat voor mensen hebben we het hier?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 13 maart 2020, 19:06:23
Italianen, dat schrijft hij toch.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Benrail op 13 maart 2020, 19:09:21
De cijfers zijn indrukwekkend, maar over wat voor mensen hebben we het hier?
merkwaardige vraag...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Koerts op 13 maart 2020, 19:09:48
Tijd om een reactie te geven op het bericht van floris.

Het bestuur van de MSG Den Bosch heeft inmiddels ook besloten het clubgebouw te sluiten tot eind maart....

in de stijl van Floris zelf (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=78451.msg1349083#msg1349083) op een ander buurforum dus:

"toch mag je je afvragen waarom het bestuur van de MSG Den Bosch niet beter het nieuws heeft gevolgd. Je zag aankomen dat er meer maatregelen aankwamen, maar stug volhouden dat het clubgebouw gewoon open bleef.  Als ze realistisch waren geweest hadden ze het gebouw er eerder gesloten".

 ;)  Zeker omdat Den Bosch in Brabant ligt en vanaf vorig weekend al aangegeven is dat daar de sociale contacten tot een minimum gebracht moesten worden. En zeker een groot deel van de leden van MSG Den Bosch in de categorie van mensen valt die een risico lopen  ;D

Altijd mooi als mensen aan de zijlijn staan te schreeuwen dat het anders had gekund terwijl hun eigen "bestuur" het niet veel beter doet.   :)

Groet Ronald.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 13 maart 2020, 19:11:22
.... gelukkig staat dit topic op stationsplein.  :P

Volgens mij niet...

Gr, Bert
Team moderatoren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 13 maart 2020, 19:14:53
Denemarken heeft iedereen opgeroepen niet het buitenland te bezoeken. Mijn trip naar NL in april lijkt dus niet door te gaan.

Hier gelukkig nog geen doden maar het aantal besmettingen stijgt met het uur.

Nederland is voor jou toch geen buitenland?  ;) meer een soort vader- en moederland denk ik. Al zal dat niet de interpretatie zijn waar de Deense regering op hoopt...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 13 maart 2020, 19:21:19
 ;D

Zojuist is bekend gemaakt dat vanaf morgen 12.00 uur de grenzen dicht gaan voor inreizenden.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 13 maart 2020, 19:35:55
Er beslist géén reden voor paniek, maar COVID-19 afdoen als een griepje is onverantwoord, daarvoor zijn de verschillen toch wat te groot.

(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/88120333_2703509159744374_7738000938048159744_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQk9IxmT0nAtWYpUDwL3_UF8nLzaFh9G8SMtYd9u4BrEZnbXjiLtSwViQQGqLum6HRA&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&_nc_tp=7&oh=a925ba6bfc4f2a1fe984db08af7fb127&oe=5E92A355)

Er zijn - en dit is geen poging tot bagatelliseren - zover bekend nog geen direct aan het virus te wijten sterfgevallen, alle mensen die tot nu toe overleden zijn, hadden al een slechte gezondheid en/of een verminderde weerstand door welke reden dan ook.
We gaan dit wel overleven, maar het vraagt wel wat van ons om e.e.a. controleerbaar te houden/onder controle te krijgen.


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 13 maart 2020, 19:45:45
De vereniging heeft inderdaad meer dan honderd leden.....

Zijn die dan iedere clubavond met z'n allen aan het werk daar? Ik zie geen 100 man gezamenlijk aan de baan (banen) werken, dat is een beetje veel lijkt me.

ook al blijft de toon hier "hahaha wat een onzin"

Ik neem aan dat dat niet op mij slaat, want onzin vind ik het bepaald niet, zie mijn eerdere bijdrage aan dit draadje.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Jeronimos op 13 maart 2020, 19:54:51

Er zijn - en dit is geen poging tot bagatelliseren - zover bekend nog geen direct aan het virus te wijten sterfgevallen, alle mensen die tot nu toe overleden zijn, hadden al een slechte gezondheid en/of een verminderde weerstand door welke reden dan ook.Dit lijkt mij toch wel een beetje te kort door de bocht. Die mensen waren zonder de infectie misschien nog wel in leven.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: basjuh1981 op 13 maart 2020, 20:03:50
Italianen, dat schrijft hij toch.
Joh. Ik bedoel welke leeftijd. Hadden ze al aandoeningen? Enz.

Alleen cijfers zegt niet zo heel veel.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: basjuh1981 op 13 maart 2020, 20:04:33
merkwaardige vraag...
Nee hoor. Iets meer diepgang i.p.v. alleen cijfers.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 13 maart 2020, 20:04:48
Dat klopt Jeroen, maar een zware griepepidemie geeft het zelfde beeld, ook die is, uitzonderingen daargelaten, bij verder gezonde personen, met een normale weerstand niet dodelijk.
Ook dan zijn de sterfgevallen vrijwel allemaal personen die al aan een andere aandoening lijden en/of een verminderde weerstand hebben. Daarin is COVID-19 dus inderdaad niet heel veel anders dan een zware griepepidemie, maar er zijn veel meer factoren.
Juist ook daarom moeten zij die wel gezond zijn er alles aan doen om verdere verspreiding zo veel mogelijk in te dammen, zeker richting de kwetsbare groepen.
De NVBS avond die gepland stond voor de 24e as. is ook afgeblazen, niet omdat er zoveel mensen komen, maar wel omdat het in een relatief kleine ruimte is en normaal gesproken een bovengemiddeld aantal van de bezoekers min of meer in de risicogroep(en) valt (vallen).
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 13 maart 2020, 21:03:52
Zijn die dan iedere clubavond met z'n allen aan het werk daar? Ik zie geen 100 man gezamenlijk aan de baan (banen) werken, dat is een beetje veel lijkt me.

Ik neem aan dat dat niet op mij slaat, want onzin vind ik het bepaald niet, zie mijn eerdere bijdrage aan dit draadje.

Er zijn bij de MSG 7 modelbanen en tevens een bouwgroep, dus 8 projecten...

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris op 13 maart 2020, 21:58:28
Tijd om een reactie te geven op het bericht van floris.

in de stijl van Floris zelf (https://forum.3rail.nl/index.php?topic=78451.msg1349083#msg1349083) op een ander buurforum dus:

"toch mag je je afvragen waarom het bestuur van de MSG Den Bosch niet beter het nieuws heeft gevolgd. Je zag aankomen dat er meer maatregelen aankwamen, maar stug volhouden dat het clubgebouw gewoon open bleef.  Als ze realistisch waren geweest hadden ze het gebouw er eerder gesloten".

 ;)  Zeker omdat Den Bosch in Brabant ligt en vanaf vorig weekend al aangegeven is dat daar de sociale contacten tot een minimum gebracht moesten worden. En zeker een groot deel van de leden van MSG Den Bosch in de categorie van mensen valt die een risico lopen  ;D

Altijd mooi als mensen aan de zijlijn staan te schreeuwen dat het anders had gekund terwijl hun eigen "bestuur" het niet veel beter doet.   :)

Groet Ronald.

Tsja, als je zo nodig je gelijk wilt halen, be my guest!
1. Bezoekers van de modelspoorclub hoeven geen toegangskaartje te kopen
2. Blijkbaar ken jij het ledenbestand van de MSG Den Bosch? vertel, ik ben benieuwd.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 13 maart 2020, 22:03:35
Toch bewijst de ophokplicht toch weer de enorme voordelen van de modelspoorhobby: je zal je niet snel hoeven te vervelen als je verplicht naar huis wordt gestuurd 😬
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 13 maart 2020, 22:36:56
Ik werk in de zorg.

Dus òf ik werk me te barsten de komende tijd,
òf ik word zelf ziek.

Hoe dan ook zal er hier de komende tijd niet veel van modelbouwen komen.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 13 maart 2020, 22:43:06
Hier nog eentje die werkt in de zorg, ik zit momenteel al ziek thuis (zeer ongewoon voor mijn doen, gelukkig geen covid-19) maar maandag weer gewoon aan de bak in het ziekenhuis onder de noemer "dem der holder Danmark i liv"  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 13 maart 2020, 22:45:39
Laat me raden:

de Houten Flu? ;D

groeten
Hendrik Jan

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 13 maart 2020, 22:46:44
De zorgsector is de enige waar het extra druk is. Alle respect voor de mensen die de gang van zaken in overvolle ziekenhuizen nog kunnen behappen ♥️👍
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 13 maart 2020, 22:48:26
Laat me raden:

de Houten Flu? ;D

groeten
Hendrik Jan

Past heel aardig met een incubatietijd van twee weken  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 13 maart 2020, 23:00:41
Overigens geeft het geen tof gevoel als je wél naar huis wordt gestuurd vanwege Corona dreiging.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 13 maart 2020, 23:34:59
Hallo allemaal,

Voor mensen die naar Midden en Oost Europa willen reizen:

https://www.bbc.com/news/live/world-51866403

Zie bericht van 20.53 hrs.

Goederentreinen zouden nog wel door mogen rijden.

Plannen van twee dagen geleden om o.a. alle, per trein het land in reizende mensen te controleren, zijn dus vervallen.

Een interview met een arts. Kromme tekst door vertaling van een vertaling:

https://www.polennieuws.nl/2020/03/een-verslag-uit-de-hel-dit-is-hoe-coronavirus-patienten-sterven/

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 14 maart 2020, 00:02:04
Citaat
De zorgsector is de enige waar het extra druk is. Alle respect voor de mensen die de gang van zaken in overvolle ziekenhuizen nog kunnen behappen.

Daar haak ik nog ff op in....ik rijd voor een wasserij gespecialiseerd in de foodindustrie.
Maw we proberen de schone was momenteel te krijgen waar het hoort in de kleedruimtes.

Zonder ons komt de boel in deze hoek ook stil te liggen, geen kleding, geen productie, no food.

Om nog te zwijgen over het risico wat we lopen op dit moment.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 14 maart 2020, 00:12:34
en ik probeer te zorgen dat iedereen van hier die zich straks noodgedwongen thuis zit te vervelen wat te knutselen heeft... :P
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: dennie op 14 maart 2020, 00:37:30
ns8714 er zijn toch al helaas 10 doden in nederland volgens het rivm stand 13-3-2020
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Remco_Nzo op 14 maart 2020, 09:45:00
Voor mij zijn de gevolgen dat de financiele toekomst op losse schroeven staat - ik zit in een sector die volledig op zijn gat ligt.
Voor ons is deeltijd WW aangevraagd - maar kan wel erger worden.
Dus alle modelbouw gerelateerde uitgaven zijn vanaf nu 'overbodige luxe' en dus bevroren.

Gelukkig heb ik nog een voorraad 'roerstokjes' dus de komende knutselwerkjes bestaan volledig uit hout   ;D
Remco.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 14 maart 2020, 09:59:03
Er is werktijdverkorting aangevraagd. Je wordt niet ontslagen, maar je baas krijgt uit de ww-fondsen een vergoeding omdat hij minder werk heeft en toch het loon moet doorbetalen. Het is één van de maatregelen die moeten voorkomen dat bedrijven omvallen door een tijdelijk probleem.

Deeltijd-ww kan een volgende stap zijn, maar mag nog niet. Dan wordt je daadwerkelijk deels ontslagen en ga je er in inkomen op achteruit (30 procent over het deel dat je wordt ontslagen). Hopelijk komt het niet nog verder.

De pineut zijn voorlopig vooral al die mensen die in een getroffen sector op een of ander flexcontract werken. Die worden er gewoon uitgezet en vaak zonder vergoeding.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 14 maart 2020, 10:41:33
ns8714 er zijn toch al helaas 10 doden in nederland volgens het rivm stand 13-3-2020

In Nederland ja, ik woon in Denemarken en daar zijn gelukkig nog geen covid-19 doden.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 14 maart 2020, 11:29:51
dat het zo ver is kunnen komen omdat specialisten en overheden overal het virus gebagatelliseerd hebben, ook hier in belgie is degenen die overheden in problemen zou gaan praten die toer opgegaan.Niet veel meer dan een griep.....maar voor griep zijn remedies, je kan je voorbereiden maar tegen dit virus is tot heden nog geen remedie, enkel je weerstand.

Trouwens dacht ik dat men steeds voorstelde dat Italie een sterk verouderde bevolking had, is ook zo maar ik dacht dat de gemiddelde leeftijd daar ergens rond 56 (vande slachtoffers) lag........ik vind dat persoonlijk niet zo oud.......ook zijn er twintigers bij de slachtoffers.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: SBBcargo op 14 maart 2020, 11:34:24
Getroffen door het virus: insolvent KISS  :'(
bron : Klikker de klik (https://www.schiebe.de/lieferengpaesse-wegen-corona-virus-kiss-modellbahnen-stellt-insolvenzantrag/)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 14 maart 2020, 12:03:42
dat het zo ver is kunnen komen omdat specialisten en overheden overal het virus gebagatelliseerd hebben, ook hier in belgie is degenen die overheden in problemen zou gaan praten die toer opgegaan.Niet veel meer dan een griep.....maar voor griep zijn remedies, je kan je voorbereiden maar tegen dit virus is tot heden nog geen remedie, enkel je weerstand.

Trouwens dacht ik dat men steeds voorstelde dat Italie een sterk verouderde bevolking had, is ook zo maar ik dacht dat de gemiddelde leeftijd daar ergens rond 56 (vande slachtoffers) lag........ik vind dat persoonlijk niet zo oud.......ook zijn er twintigers bij de slachtoffers.....
Kom je allemaal zelf achter met een rondje googlen... even de gebruikelijke slag om de arm of alle cijfers kloppen etc...
https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/

Death Rate = (number of deaths / number of cases) = probability of dying if infected by the virus (%). This probability differs depending on the age group.

80+ years old
14.8%

70-79 years old
8.0%

60-69 years old
3.6%

50-59 years old
1.3%

40-49 years old
0.4%

30-39 years old
0.2%

20-29 years old
0.2%

10-19 years old
0.2%

0-9 years old   
no fatalities

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 14 maart 2020, 12:10:12
Binnenkort hebben we in dit land 17-miljoen Coronadeskundigen die allemaal weten hoe het beter had gemoeten.  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 14 maart 2020, 12:16:06
ja. eerder pleepapier kopen voornamelijk.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 14 maart 2020, 12:25:19
En gist. De top drie in DK bestond uit schijtfilm, meel en gist. En dan nog is men selectief en wordt alleen de goedkope gist gekocht (tien eurocent oid per pakje), de ekologische gist die 50 eurocent per pakje doet wordt met geen vinger aangeraakt  ;D

Gisteravond na het bekend worden van het sluiten van de grenzen, waren er nog een paar Denen die zich naar Duitsland spoedden om nog even snel goedkoop frisdrank en (opnieuw) gist te kopen. De politie heeft mensen bekeurd die 160km/u reden op de snelweg naar Duitsland. Dat levert een boete van ruim 800 euro op....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 14 maart 2020, 12:33:47
Afbakbroodjes en pasta. Dat waren de lege schappen in Barendrecht deze ochtend.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 14 maart 2020, 12:34:01
oh, hier willen ze ammel pasta. Nou, ik ga voor t geval dat nog maar ff alle gist opkopen, had toevallig een week geleden al pleepapier gehaald dus je kan t maar voor zijn ammel. ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 14 maart 2020, 13:33:58
Je moet het wel enigzins kunnen relativeren vind ik.
(...)
En dat Corona grensoverschrijdend is kan niet kloppen, het wil niet eens door de tunnel  ;D:

(https://live.staticflickr.com/65535/49652894321_37be6fb946_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iDE4AR)20200312_170637 (https://flic.kr/p/2iDE4AR) by Ronald Halma (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr
(...)
Het is maar humor en het geeft aan dat uit al het slechte ook iets goeds kan komen.
Schaalverhouding is een vorm van humor, gebaseerd op relativeringsvermogen.
Het is wachten op de foto van een struisvogel flesje Corona, met de kop ingegraven, ergens tussen de rails.

Je kunt beter niet meten zoals in Nederland (want meten is weten),
en dan zijn percentages (waarvan?) een stuk minder relevant.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Wil uut Drenthe op 14 maart 2020, 13:36:11
Hoi,
In Hamburg bij miniatuur wunderland hebben ze het voetbal stadion leeg gehaald. Er zijn geen toeschouwers meer. Het terrein van het popconcert is leeg. De openlucht bioscoop staat uit en ook daar zijn de preiser, noch, merten  en faller mensjes weg gehaald. De kermis is gesloten. Ze liggen in de ziekendoos.
In Rotterdam wordt nog overlegd of ze hetzelfde gaan doen, als in Hamburg.

(Bron: de duim van Wil)

Groetjes en ja, het is verschrikkelijk.
Wil
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Wil uut Drenthe op 14 maart 2020, 13:43:44
Ja, het is verschrikkelijk, maar het coronavirus heeft helemaal niets met spoor of modelspoor te maken, dus aub stoppen met dit draadje.

Groetjes
Wil
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 14 maart 2020, 13:45:07
Neu, gaan we niet doen! ;D :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 14 maart 2020, 14:05:42
Gelukkig lag er nog een doos frikandellen in de winkel, knutselen met een lege maag is geen doen.
De slijter had de plunderende horde godzijdank ook overgeslagen.
Verders was bijna alles op.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 14 maart 2020, 14:08:13
zo es kijken of de modelbouwverfjes al geplunderd zijn... :angel:
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 14 maart 2020, 14:12:20
Verders was bijna alles op.
Hier in het dorp (Swifterbant) was het bij de Appie een drama, bij Deen daarentegen was het prima boodschappen doen. Goed gevulde schappen, op wc papier na.  ::)

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Peter van der Leek op 14 maart 2020, 14:13:30
Ter uwer vermaak hier wat info hoe onze provider met de omstandigheden omgaat: https://www.transip.nl/blog/coronamaatregelen/
Zelf werk ik in ieder geval de komende 2 weken thuis. Dus voor alle andere "thuiswerkers": BNLS blijft gewoon beschikbaar :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: modelattic op 14 maart 2020, 14:14:03
Hier in het dorp (Swifterbant) was het bij de Appie een drama, bij Deen daarentegen was het prima boodschappen doen. Goed gevulde schappen, op wc papier na.  ::)

Bij het distributiecentrum van Deen is ook geen wcpapier meer.....

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: cor_b op 14 maart 2020, 14:32:26
Over de grens was er voldoende toilet papier - bier etc.

Cor
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 14 maart 2020, 14:33:49
Binnenkort hier te bewonderen in dit theater, MEGA bergen van papier mache.
Krantenpapier is zooo 2019.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 14 maart 2020, 14:57:01
Zelfs voor de Corona was ik al treinen aan het hamsteren. Misschien moet ik toch de dokter bellen? ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 14 maart 2020, 14:59:50
Ja, het is verschrikkelijk, maar het coronavirus heeft helemaal niets met spoor of modelspoor te maken, dus aub stoppen met dit draadje.

Groetjes
Wil

Een kleine toelichting van de moderatoren:

Ook wij hebben getwijfeld waar dit draadje thuis hoort. In eerste instantie was het een afsplitsing van het On Traxs draadje en stond het op het Stationsplein. Toen kwamen er meldingen dat het draadje niet in het linkerrijtje stond. Omdat BNLS geen 'RIVM-functie' heeft in de maatschappij, was dat ook de bedoeling.

Omdat na een aantal dagen in veel draadjes de Corona-discussie los barstte, hebben we besloten toch dit Corona-draadje te verplaatsen van Stationsplein naar Ditjes-en-datjes, met de uitdrukkelijke opmerking dat Corona-draadjes niet in de andere draadjes zou komen. Op het Stationsplein was het immers niet voor iedereen te vinden waardoor er overal de (ongewenste) Corona-discussies plaats vonden.

Voor diegenen die vinden dat het draadje naar het Stationsplein moet: nee, we hebben besloten dat dat niet gebeurt. Zie uitleg hierboven. Het is een te grote maatschappelijke discussie die onvermijdelijk ook op BNLS plaats vindt. Je kunt dit (enige draadje over Corona) ook overslaan / negeren.
Melden dat dit draadje naar Stationsplein moet: heeft geen zin.

Vriendelijk verzoek: hou het vriendelijk, netjes, en plaats geen onzinnige opmerkingen.

Gr, Bert
Team moderatoren
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Wil uut Drenthe op 14 maart 2020, 15:32:22
Oké,  duidelijk,ik zal me er aan houden.

Ben blij, dat ik nu geen bestuurs functie héb.  Succes en ons bestuur doet het super goed.

Groetjes,
Wil
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 14 maart 2020, 15:54:48
Nou dank

Maar het bestuur heeft er niets mee te maken. Nog niet iig. De moderatoren en systeembeheer verdienen alle lof.

Martijn
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Overet op 14 maart 2020, 17:19:59
zo es kijken of de modelbouwverfjes al geplunderd zijn... :angel:

Vanmiddag bij Bentink nog volle schappen  (y)

Tom
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: St00mboy op 14 maart 2020, 17:34:33
Ik heb zojuist vanwege de onzekerheden rond de virusepidemie en de maatregelen die er zullen komen een leuke trip voor het volgende weekend naar Engeland gecancelled, waarbij we o.a. het London Festival of Railway Modelling in het Alexandra Palace en de Bluebell Railway zouden bezoeken. Naast de gezondheidsrisico's zijn er ook nog de risico's van de maatregelen die er de komende week wellicht genomen gaan worden.
Allemaal risico's en onzekerheden, dus jammer maar helaas, dan maar liever eieren voor je geld. :-\

Leen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 14 maart 2020, 17:50:39
Een beetje verplicht thuisblijven en hobbyen. Zat spullen in huis om de komende 10 weken te overleven wat betreft de hobby spullen en als ik tekort kom zal de postbode het komen brengen. Hamsteren doe ik niet doch hebben nu heel veel last van onze Zuiderburen die in tegenspraak met het advies van hun regering, massaal Zeeuws Vlaanderen in trekken om hier vooral wc papier, bonen en pasta te kopen en in de café's en restaurants feest te vieren....

Maar wat is dat toch met dat wc papier..... ??

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 14 maart 2020, 17:58:01
bergen van papier mache.
Zat me al af te vragen waarom zoveel wc-papier hamsteren. Condooms, handcrèmes, wijn, vlees, kan ik allemaal nog begrijpen, maar wc-papier? Allemaal bergen aan het bouwen, dus!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 14 maart 2020, 18:04:32
Ook geen kippengaas meer te krijgen,  neem ik aan?  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: St00mboy op 14 maart 2020, 18:54:29
Er zijn blijkbaar meer veelvegers dan we denken... ::)

Leen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 14 maart 2020, 19:05:13
Vrijdag ochtend week boodschappen gedaan. Zeker 4 echtparen gezien van mijn leeftijd en hoger die met 2 winkelwagentje liepen en zeker 100 wc rollen inkochten per stel, plus pasta's en water. 1 stel maakte ruzie of ze de grote potten met bonen moesten hebben of de kleine. Nu gaat wc papier niet verloren maar als je 20 rollen wc papier per week nodig hebt voor 1 a 2 personen dan had je toch al lang bij de dokter geweest ;D

Extra in huis; wijn!!!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 14 maart 2020, 19:17:02
Voor degenen die geen wc papier meer hebben, deze tip;

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/89760008_2486749574762543_3091811518891687936_n.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/89760008_2486749574762543_3091811518891687936_n.jpg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: HIJ op 14 maart 2020, 19:53:21
Bij het distributiecentrum van Deen is ook geen wcpapier meer.....

Om één en ander in perspectief (https://www.instagram.com/p/B9r7Er4pUaT/?igshid=1qq7j7fo98znf)  te zetten...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ArjanB op 14 maart 2020, 20:03:36
De corona hamsterweken zijn nu ook in Canada (of in ieder geval in Quebec en Ontario) aangekomen. WC-Papier ook zo ongeveer uitverkocht, moest 3 winkels af voor een pak, niet dat ik hamsterde maar soms heb je dat gewoon nodig, Blikvoer en potten spaghetti saus, brood, water, pastas, sanitzer etc  uitverkocht of erg kleine voorraad.

Scholen en universiteiten dicht en negatief internationaal reis advies. Geen cruise schepen tot ergens begin van de zomer en tot het eind van het jaar in het Noorden (Arctic) Denk dat we over binnen een dag of 10 wel op het nivo van Europa zitten.

Arjan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: nkob op 14 maart 2020, 20:28:47
marokko [waar ik woon ] heeft de grenzen met bijna geheel europa dichtgegooid
dus vliegen naar nederland voorlopig niet
zie weinig gehamster
groet kees

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 14 maart 2020, 20:54:45
Hallo allemaal,

De halve wereld sluit de grenzen, blijft de inwoners testen op de ziekte.

Nederland niet, en de regeringen hebben toch al een slechte reputatie over jokken, draaien en het belang van de eigen inwoners.

Dus veel inwoners denken: als deze regering zegt er is niets aan de hand, dan zijn we al over de rand van de afgrond.
In het Engels beter uit te drukken, en iets met de woordvoerder van Saddam Hoessein.

En we hebben in de Nederlandse geschiedenis nog iets met tulpenbollen gehad...    ;D

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 14 maart 2020, 21:00:58
Ik snap helemaal niets van je betoog.

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 14 maart 2020, 21:03:29
Als de sommigen zeggen dat er niets aan de hand is, zou er juist wel iets aan de hand kunnen zijn.

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 14 maart 2020, 21:06:20
Je bedoelt wat Trump nu doet...  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=pdFl__NlOpA
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 14 maart 2020, 21:16:41
Misschien moet Alexander niet voor anderen denken.

Om één en ander in perspectief (https://www.instagram.com/p/B9r7Er4pUaT/?igshid=1qq7j7fo98znf)  te zetten...

Geweldig.  ;D
Ik heb dus de hele dag zitten werken in verband met dat virus. Thuis, want dat moet en kan. Dat filmpje was een goede afsluiter.  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 14 maart 2020, 21:34:33
Zullen we eerst eens naar ons zelf kijken en dan de schuld leggen bij de regering die volgens mij alles doet om het in goede banen te lijden.

Regering: mensen, ga niet hamsteren want er is genoeg.
Stom volk: Ja, je denkt het is niet nodig maar je doet gewoon mee met de gekte.

Waarom zou je mee moeten doen met de gekte? Wat moet men met 10 pakken WC papier? Wat moet men met 20 pakken Macaroni, Penne e.d.?
WC papier is niet eens te vreten.

Antwoord: men leeft in dit *** land in een "ik" cultuur. En vervolgens gaan klagen dat de boel niet goed geregeld is want "ik" heb daar recht op.

Probleem wat nu speelt: mensen die wel aan het werk zijn en pas in de gelegenheid zijn om na hun werk (hun normale)boodschappen te doen niks kunnen halen want het a sociale volk moest zo nodig alles meenemen.
Voedselbanken die nee moet verkopen aan mensen die aan de onderkant van de samenleving leven en het hardst nodig hebben. Mogen zij dan niet iets te eten hebben?

Volgens mij hebben dat soort mensen niet eens in de gaten dat ze voor *** staan als ze een interview geven voor TV. Of juist wel.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 14 maart 2020, 21:37:14
Om één en ander in perspectief (https://www.instagram.com/p/B9r7Er4pUaT/?igshid=1qq7j7fo98znf)  te zetten...

Om het in perspectief te zien:
8,7 miljoen mensen vallen onder de beroepsbevolking.
Daarvan gaat (schatting) 70% thuis werken. Is 6,1 miljoen mensen.
Daarvan neemt het gebruik van wc-papier thuis met een factor 3,5 toe, immers van 2/7e van de week naar 7/7e. Klein beetje gecorrigeerd voor een werkdag van 8 uur. Dus stel van 2 rollen per week, wordt dat 7 rollen per week.
Gezien de gemiddelde gezinssamenstelling van 1,25 werkende per huishouden, wordt dat dus 8,75 (lees 9) rollen per week extra per huishouden van gemiddeld 4 personen.

Conclusie: het heeft niets met hamsteren te maken, is gewoon een logisch gevolg van thuiswerken.

Oh ja, als binnenkort de scholen gesloten worden, neemt het gebruik van wc-papier thuis met diezelfde factor 3,5 toe (met nog een kleine correctie voor de vrije woensdagmiddag.

En dan al het verenigingsleven, sportleven en cafe-bezoek, moet je ook nog zeker een rol per week extra rekenen. Dus alles bij elkaar al snel 5% bij rekenen. Dus reken rustig op 19 rollen per week extra.

Niks hamsteren, gewoon perspectief..
Neem er rustig een korrel zout bij..
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marco1044 op 14 maart 2020, 21:41:12
 ;D ;D ;D (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ReneN op 14 maart 2020, 21:43:36
Laten we het er idd op houden dat mensen nu ineens heel veel tijd thuis doorbrengen en eindelijk met die modelbaan beginnen... boost voor onze hobby! Elkaar de hersens inslaan om een modeltrein heeft nog een beetje niveau, maar om een rol wc-papier? Het moet wel ergens over gaan  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Falkenberg op 14 maart 2020, 22:06:40
Dus reken rustig op 19 rollen per week extra.
Je vergeet 1 ding: de factor thuispoepers. Die slaan normaal al veel in, dus zal de toename lager zijn 8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 14 maart 2020, 22:16:01
Bij de (kleine) Appie bij mij in de buurt was het hele schap bloem+tarwemeel enzo ook leeg. Ik vermoed dat het gros van de hamsteraars van dat spul nog nooit in hun leven een brood daarvan hebben gebakken ofzo. Zodra ze het proberen gaat het vast mis. Vandaar het toiletpapier! Ze zitten een halve week op de plee na het eten van half gammel nepbrood.

Het cakemeel dat ernaast stond was nog ruim voorradig, dat kunnen we toch ook eten? :D En de brinta stond ook nog vol. Normaal brood uitverkocht, maar stokbrood en kaiserbrötchen enzo prima te krijgen.

Enfin, ik had brinta, zure haring en bier nodig: dat was er allemaal keurig.

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 72sonett op 14 maart 2020, 22:21:36
Wacht maar tot die potten bruine bonen leeggegeten zijn, dan kom je nog papier te kort.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Albert.H0 op 14 maart 2020, 22:23:35
Bij de Appie waar wij elke zaterdag komen was vanmiddag behalve het WC-papier en pijnstillers schap ook het totale schap met CHIPS leeg. Bizar.

Voorbereiding op veel "bier en chips" of "cola en chips" draadjes?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 14 maart 2020, 22:24:39
Het cakemeel dat ernaast stond was nog ruim voorradig, dat kunnen we toch ook eten? :D
In tijden van nood is cake brood. ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Carel Ruysink op 14 maart 2020, 23:15:10
Als het volk geen brood meer heeft dan gaan ze toch gebak eten...... Waar heb ik dat toch gehoord bij geschiedenisles :D

Carel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 15 maart 2020, 08:40:11

Enfin, ik had brinta, zure haring en bier nodig: dat was er allemaal keurig.


Die combi doet me hier aan denken: https://www.youtube.com/watch?v=_oSSjhUf6qk
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Plan V op 15 maart 2020, 10:07:49
Citaat
Trouwens dacht ik dat men steeds voorstelde dat Italie een sterk verouderde bevolking had, is ook zo maar ik dacht dat de gemiddelde leeftijd daar ergens rond 56 (vande slachtoffers) lag........ik vind dat persoonlijk niet zo oud.......ook zijn er twintigers bij de slachtoffers.....

Meer dan de helft van de in Nederland  met het coronavirus geinfecteerde mensen die momenteel op de intensive care liggen zijn onder de 50 jaar.
In Frankrijk zie je overigens het zelfde beeld.
Daar liggen er 300 op de intensive care,waarvan ook meer dan de helft onder de 50 jaar.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 10:08:36
Ach over dat toiletpapier. We blijken toch allemaal een soort van kuddegedrag te bezitten. Als de één het gaat doen, gaat de ander het ook doen, want het zou kunnen dat er iets aan de hand is. Hoor ik nou het loeien van een aantal koeien? ;D Maar ik zag gisteren de beelden van Italië en dat is best wel heftig! Als men de doodskisten niet meer kan wegwerken, dan begint het wel een vorm van de Spaanse griep aan te nemen. Toen vielen ze ook bij bosjes. Hopelijk krijgen we die taferelen hier niet! Maar gezien de grafiek die ze toonden van Italië in vergelijking met Nederland, begint het er steeds meer op te lijken dat we nog wat voor de boeg krijgen. (Ik wil geen paniek zaaien, maar dit stel ik uit realistisch oogpunt wel vast.)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: jowi op 15 maart 2020, 10:15:02
Mijn opa & oma hadden in de jaren '70 nog een keukenkast vol met zeep staan, just in case. Maar goed, die mensen hadden 2 oorlogen en een hongerwinter overleefd.

wc papier... man man man...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 10:19:58
Tja, wc papier is wel het laaste wat ik zou inslaan. Je kunt als de nood hoog is (op de wc en daarna) toch ook krantenpapier nemen? Niet zo confortabel en het geeft een beetje zwarte inkt af, maar voor de rest, wordt het allemaal wel schoon! Of je pakt net als de Romeinen een borstel om het allemaal te reinigen. ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 15 maart 2020, 10:21:08
Dat hamsteren komt voort uit angst. Mensen zien dat anderen doen en denken dan: owee, het pleepapier raakt op, ik moet ook gauw voorraad inslaan voor er helemaal niks meer is. Gevolg is dat een klein aantal mensen de winkels leegplundert waardoor er voor de anderen niks meer overblijft. Asociaal dus. Als iedereen niet meer koopt dan voor een week nodig is dan is er voor iedereen genoeg.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: luukui op 15 maart 2020, 11:15:27
....... waardoor er voor de anderen niks meer overblijft. Asociaal dus........

Tsja, als er opgeroepen wordt om Sociaal contact te mijden. Overweeg zelf ook m'n auto voor de oprit van de buren te parkeren en de stereo tot diep in de nacht op standje tien .......................... ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 15 maart 2020, 11:22:22
Mensen zien dat anderen doen en denken dan: owee, het pleepapier raakt op, ik moet ook gauw voorraad inslaan voor er helemaal niks meer is.
Sterker nog, mensen hoeven het niet te zien maar alleen maar te denken. Als mensen denken dat anderen misschien, wellicht, mogelijk, gaan hamsteren is dat voldoende om zelf al over te gaan tot extra inkopen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 15 maart 2020, 11:23:49
Ach over dat toiletpapier. We blijken toch allemaal een soort van kuddegedrag te bezitten. Als de één het gaat doen, gaat de ander het ook doen, want het zou kunnen dat er iets aan de hand is. Hoor ik nou het loeien van een aantal koeien? ;D Maar ik zag gisteren de beelden van Italië en dat is best wel heftig! Als men de doodskisten niet meer kan wegwerken, dan begint het wel een vorm van de Spaanse griep aan te nemen. Toen vielen ze ook bij bosjes. Hopelijk krijgen we die taferelen hier niet! Maar gezien de grafiek die ze toonden van Italië in vergelijking met Nederland, begint het er steeds meer op te lijken dat we nog wat voor de boeg krijgen. (Ik wil geen paniek zaaien, maar dit stel ik uit realistisch oogpunt wel vast.)

Maar dat doe je dus wel, paniek zaaien. Misschien niet bedoeld, maar als je vergelijkingen gaat trekken met een epidemie die 20 tot 100 MILJOEN doden heeft veroorzaakt, dan doe je dus precies dat. En dan ga ik dus serieus aan je twijfelen.

En dat is de ronkende van elk bericht:

- Mensen onder de 50 krijgen het ook
- Er is een 16 jarige opgenomen
- Neem het serieus

En als we ons niet allemaal 2 maanden isoleren, dan hebben we straks geen 17 maar 10 miljoen Nederlanders. Hou toch op joh...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 11:25:46
Net terug van de Lidl, behoudens conserven was alles redelijk op voorraad, zelfs het blijkbaar oh zo belangrijke papier ...
Wat me wel opviel is dat de paracetamol geheel op was, maar dat er van de ernaast liggende condooms nog meer dan voldoende voorraad was.
En condooms is nou met wat die hamsteraars m.i. het hardst nodig hebben  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 15 maart 2020, 11:38:54
Een vergelijking met de Spaanse Griep is volkomen wezenloos. Gisteren een uitgebreid artikel in De Volkskrant. Dat virus was zo agressief dat mensen soms binnen 24 uur overleden. Dat trof ook vooral jonge en gezonde mensen. Vermoedelijk omdat oudere generaties ergens in het verleden een soort van weerstand hadden opgebouwd.

Tegen dit Coronavirus heeft nog niemand veel weerstand en toch gaan verder gezonde mensen er niet aan dood of worden zelfs niet al te ziek. Nu hoop ik van harte dat mensen met gezondheidsproblemen het ook overleven, maar de Spaanse Griep was toch echt van een andere orde.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 11:41:37
Citaat
ALS ÍK ONZE MINISTER PRESIDENT MOCHT ADVISEREN!
Jullie zullen t misschien Overdreven vinden, maar als ík als arts de MP mocht adviseren, dan zou dít mijn advies zijn:

De zaak dreigt te escaleren in NLD. Wie ben ik, maar om de aanstaande ramp zo véél mogelijk in te dammen, hier mijn persoonlijk advies aan Regering en aan individuele burgers. Dit zou door nationaal Covid19-crisisteam moeten worden geëffectueerd.

VOOR AUTORITEITEN:
1. Kondig zsm de noodtoestand af, afhankelijk van situatie evt eerst regionaal, indien noodzakelijk opschalen naar nationaal;
2. Mobiliseer ál het beschikbare geneeskundig personeel, inclusief recent gepensioneerden tbv assistentie in ziekenhuizen en/of GGDs
3. Sluit alle scholen, universiteiten, alle overige publieke gebouwen;
4. Laat alleen het hoogst noodzakelijke personeel en personeel vitale functies (geneeskundig personeel, politie, brandweer) aan het werk (zie ook lijst onder punt 12);
5. Indien beide ouders een vitale functie bekleden, regel dan opvang voor jonge kinderen (bijv op school);
6. Mobiliseer Krijgsmacht tbv civiele assistentie (politietaken, geneeskundige steun, transport, verbindingen, bescherming cruciale gebouwen, orde handhaving, instellen van cordons rond locaties met hoge infectiegraad, etc);
7. Allle overige Nederlandse burgers verplicht in thuis-quarantaine. Mensen mogen alleen de straat op tbv essentiële boodschappen en of naar werk indien essentiële/vitale functie (zie punt 12);
8. Sluit de grenzen. Alleen strikt noodzakelijk transport van personen, logistiek en bevoorrading krijgt doorgang;
9. Sluit luchthavens, alleen nog luchtverkeer toegankelijk indien strikt noodzakelijk;
10. Alle horeca per direct verplicht sluiten;
11. Openbaar vervoer alleen toegankelijk voor personen met vitale/essentiële functies (zie hieronder) Taxidiensten alleen tbv hoogst noodzakelijk vervoer ambulante patiënten naar medische zorginstellingen (hierbij dienen passagiers mondkapjes te worden verstrekt);
12. Vitale functies (blijven functioneren), lijst wordt door autoriteiten vastgesteld en breed gepubliceerd. onder andere:
- hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer);
- Krijgsmacht (volledig gemobiliseerd);
- Geneeskundige zorginstellingen (huisartsen, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, etc);
- overige essentiële zorginstellingen;
-Levensmiddelenwinkels en apotheken (blijven open. Klanten mogen alleen beperkte logische hoeveelheden voedsel en medicijnen inslaan. Hamsteren verboden!);
- nutsbedrijven;
- tankstations;
- media (alléén de niet commerciële!)
- distributie- en transportbedrijven tbv levensmiddelen, medische bevoorrading en brandstof;
- strikt noodzakelijke personeel OV

Dit alles tot nader order.

ADVIEZEN/INSTRUCTIES VOOR BURGERS:
1. Blijf zo veel mogelijk thuis. Alleen voor essentiële werkzaamheden, bezoek aan medische instellingen en/of boodschappen doen, mag men kortdurend de deur uit. Houdt dan steeds ruim afstand tot andere personen, raak niemand aan;
2. Pas maximale hygiëne maatregelen toe:
- frequent handen wassen met water en zeep, zéker na contact handen met deurknoppen, tiptoetsen pinautomaten, trapleuningen, na niesen, hoesten etc;
- gebruik papieren handdoekjes om kraan na handenwassen dicht te draaien;
- open deuren niet met blote handen, maar bijv met de mouwen ertussen of een papieren handdoekje;
- houdt ruime afstand tot niet gezinsleden en vreemden. Tracht ook afstand te houden tussen gezinsleden onderling;
- geen handen schudden of andere onnodige aanrakingen met andere personen;
- niesen/hoesten in elleboog (overhemden, shirts, truien etc dagelijks verschonen);
3. bij ziekteverschijnselen gelijkend op verkoudheid of griep, vraag telefonisch raad aan huisarts en/of GGD arts;
4. Indien u zich moet verplaatsen (bijv personeel vitale functies, etc, indien mogelijk geen gebruik van OV, vermijdt overvolle liften en ruimtes;
5. Volg alle andere instructies van het gezag terstond op.

En ja. Er zullen vast nog wel punten van hierboven moeten worden aangepast, aangevuld, verbeterd. Dit zal door crisis-team worden gedaan en bijgehouden.

Jaap Boreel,
Kapitein-luitenant-ter-zee-arts (BD)
Msc Control of Infectious Diseaeses
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 15 maart 2020, 11:44:18
Wat een rukker
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: dh3201 op 15 maart 2020, 11:44:40
Niks hamsteren, gewoon perspectief..
Neem er rustig een korrel zout bij..
Zul je net zien dat het schap met zout ook leeg is.....  ::)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: iarnrod op 15 maart 2020, 11:46:09
En terwijl hier in België de volledige horeca 'plat' ligt, zijn er Pipo's die het nodig vinden om over de grens op café te gaan.
Bijgevolg zitten o.a. de cafe's in Sluis & Hulst  overvol met onverantwoordelijke Belgen.
Bij onze zuiderburen hebben ze het begrepen en lukt dit sinds de voorbije middernacht al niet meer.
Maar daardoor krijgen we in België nu ook te maken met"'Lock Down Party's".
www.standaard.be/cnt/dmf20200314_04889886
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200314_04889812

Nu kan het een moment zijn om wat PR te maken voor de modelbouw op andere fora...
Hoewel: de deuren van de modelbouwwinkels moeten hier tijdens het weekend dicht blijven... .
De telecom operatoren doen hier wel een mooie geste naar hun klanten door meer capaciteit aan te bieden voor hetzelfde geld:

Think positieve:
www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/luchtkwaliteit-boven-noord-italie-fors-verbeterd-door-quarantainemaatregelen~acf8cbaa/

Hou jullie gezond, jongens!

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 11:47:13
Wat een rukker
Wie?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 11:49:36
Wat een rukker

Een officier met grootheidswaan. Feitelijk een pleonasme...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 11:54:11
Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Jaap Boreel, dan in Jaap van Dissel.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 15 maart 2020, 11:59:57
Hier wordt iemand met verstand van zaken dus afgeserveerd als "een rukker" terwijl in Spanje, Italië deze verregaande maatregelen inmiddels van kracht zijn. ::)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 15 maart 2020, 12:00:03
Maar dat doe je dus wel, paniek zaaien. Misschien niet bedoeld, maar ....


Precies dit. Al dit soort berichten die al vanaf het begin van de uitbraak in China de ronden doen hoe verschrikkelijk het wel niet gaat worden. Op Facebook zitten sommige moeders de hele dag allerlei berichten te copy-pasten van zogenaamde Spaanse artsen, Nederlanders in de getroffen gebieden die zogenaamd de lijken langs de kant van de weg hebben zien liggen, en HET WORDT ALLEMAAL NOG VEEL ERGER MENSEN!!! Hiermee bereik je dus juist het tegenovergestelde, juist door dit soort berichten heb ik de neiging om het allemaal een stuk minder serieus te nemen. Al die mensen die zogenaamd "in de vuurlinie" staan (zie ook het stuks copy-paste hierboven) en ALS WE NAAR HEN LUISTEREN KOMT HET ALLEMAAL WEER GOED!!! Als die meneer Boreel echt zo fantastisch is waarom heeft hij dan niet de leiding over de gezondheidsvoorzieningen in Nederland?

Disclaimer: sorry als ik een beetje ongenuanceerd overkom maar ik word doodmoe van al die ramp- en paniekberichten die ik de godganse dag maar binnen krijg over allerlei kanalen  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 12:02:58
Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Jaap Boreel, dan in Jaap van Dissel.

mja, t helpt vast qua crisisbeheersing wat t virus betreft. Daarna is alleen wel t halve land naar de ***, dus een beetje gevalletje operatie geslaagd patient overleden. Als je dat soort maatregelen wil nemen bombardeer gewoon de boel plat, geen mensen geen virus. (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 72sonett op 15 maart 2020, 12:03:28
Meer dan de helft van de in Nederland  met het coronavirus geinfecteerde mensen die momenteel op de intensive care liggen zijn onder de 50 jaar.
Meer dan de helft van de hele bevolking van NL is onder de 50 jaar, 59,2% om precies te zijn, daarvan iets meer vrouwen dan mannen. Als je de 50-54 jarigen er bij telt kom je op 66%. Dat er van die groep ook meer dan 50% in een ziekenhuis liggen is dan niet zo vreemd. Bovendien is die groep mobieler dan ouderen, raken dus ook makkelijker besmet.
(Bevolkingsopbouw 2019 (https://www.populationpyramid.net/nl/nederland/2019/))

Mijn zoon werkte tot deze week in de horeca in Utrecht maar is nu ontslagen en heeft dus geen inkomen, heeft ook niet lang genoeg gewerkt voor een WW uitkering. Hij overweegt nu om bij ons in te trekken als hij nog een vlucht kan vinden (naar Spanje...).
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald Halma op 15 maart 2020, 12:13:41

En dat is de ronkende van elk bericht:

- Mensen onder de 50 krijgen het ook
- Er is een 16 jarige opgenomen
- Neem het serieus

En als we ons niet allemaal 2 maanden isoleren, dan hebben we straks geen 17 maar 10 miljoen Nederlanders. Hou toch op joh...

 (y) (y) (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 12:15:43
mja, t helpt vast qua crisisbeheersing wat t virus betreft. Daarna is alleen wel t halve land naar de ***, dus een beetje gevalletje operatie geslaagd patient overleden. Als je dat soort maatregelen wil nemen bombardeer gewoon de boel plat, geen mensen geen virus. (y)

Nouja, dat dus. Maar gebruik dan wel neutronenbommen, dan kunnen de overlevenden gewoon gebruik maken van de lege huizen ipv dat ze in ruines moeten hokken.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 12:16:32
mja, t helpt vast qua crisisbeheersing wat t virus betreft. Daarna is alleen wel t halve land naar de ***, dus een beetje gevalletje operatie geslaagd patient overleden.
Dus eigenlijk het zelfde wat Van Dissen wil met zijn imaginaire stikstof probleem, maar dan sneller? ...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans Reints op 15 maart 2020, 12:16:45
En terwijl hier in België de volledige horeca 'plat' ligt, zijn er Pipo's die het nodig vinden om over de grens op café te gaan.
Bijgevolg zitten o.a. de cafe's in Sluis & Hulst  overvol met onverantwoordelijke Belgen.
Bij onze zuiderburen hebben ze het begrepen en lukt dit sinds de voorbije middernacht al niet meer.
Maar daardoor krijgen we in België nu ook te maken met"'Lock Down Party's".
www.standaard.be/cnt/dmf20200314_04889886
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200314_04889812

Nu kan het een moment zijn om wat PR te maken voor de modelbouw op andere fora...
Hoewel: de deuren van de modelbouwwinkels moeten hier tijdens het weekend dicht blijven... .
De telecom operatoren doen hier wel een mooie geste naar hun klanten door meer capaciteit aan te bieden voor hetzelfde geld:

Think positieve:
www.hln.be/wetenschap-planeet/milieu/luchtkwaliteit-boven-noord-italie-fors-verbeterd-door-quarantainemaatregelen~acf8cbaa/

Hou jullie gezond, jongens!

Gr,
Jan(tje)

Denk niet dat het alleen Belgen zijn die de grens oversteken, Jan Kaas weet ook vanwanten!. Ik woon precies 4.7 km over de grens met Nederland en heb afgelopen vrijdag en zaterdag nog nooit zoveel gele kentekenplaten  bij de Aldi, de Liddle, Combi en K&K gezien. Normaal komen er al veel, maar nu was het exceptioneel druk op de parkings. Sommige hadden aan een winkelwagen niet genoeg. Abnormaal.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 15 maart 2020, 12:25:25
Een groot deel van wat die Boreel wil gebeurt al, alleen niet met noodtoestanden en zo. Mijn zwager is twee weken geleden alleen formeel als GGD-arts gepensioneerd.  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 12:28:25
Nouja, dat dus. Maar gebruik dan wel neutronenbommen, dan kunnen de overlevenden gewoon gebruik maken van de lege huizen ipv dat ze in ruines moeten hokken.
als er overlevenden zijn is er mss nog virus, dus dan heb je iets niet goed gedaan. Geen misplaatste zachtmoedigheid.  :police: Paar kakkerlakken overlaten en meer niet.

Dus eigenlijk het zelfde wat Van Dissen wil met zijn imaginaire stikstof probleem, maar dan sneller? ...
Juist. Dat werd ook al hier en daar geroepen he, kijk, dit is wat er gebeurt als je serieuze milieumaatregelen neemt, alleen ist nu om een andere reden. Nou is dat stikstofprobleem denk ik niet imaginair, maar een kwestie van keuze, wil je hier met zn allen op een kluitje zitten met een bepaald welvaartsniveau of wil je natuur. Net zo'n kool en geit-verhaal als t land enigszins draaiend houden versus virus afremmen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 15 maart 2020, 12:33:08
Hier wordt iemand met verstand van zaken dus afgeserveerd als "een rukker" terwijl in Spanje, Italië deze verregaande maatregelen inmiddels van kracht zijn. ::)

Ja, zie alle berichten hierna voor motivatie. En wat ze in Spanje en Italië doen zal me jeuken.

Wat ik merk is, dat als ik een genuanceerd en evenwichtig beeld krijg, ik geneigd ben om meer te doen dan als er iemand brand komt roepen. Maar wat doen we: we roepen ramp, crisis, pandemie, noodtoestand, iedereen moet thuisblijven

Wat deze mensen niet lijken te begrijpen, is als ze zoiets roepen met hun ‘autoriteit’, dat bij veel mensen met een factor 100 wordt opgepakt. En dus komt er paniek. En dan wordt het middel ineens erger dan de kwaal. Dus blijf eea wel in perspectief zien. Maar het gekozen perspectief is altijd: we gaan allemaal dood! En iedereen MOET blijven leven! Paniek!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 15 maart 2020, 12:33:29
Een groot deel van wat die Boreel wil gebeurt al, alleen niet met noodtoestanden en zo. Mijn zwager is twee weken geleden alleen formeel als GGD-arts gepensioneerd.  ;D

De opleidingen bij defensie gaan tot nu toe gewoon door.

Trouwens zijn volgens de Franse minister van volksgezondheid veel jonge en gezonde coronapatienten op de intensive care beland hoogstwaarschijnlijk doordat ze ontstekingsremmers als ibuprofen en cortison slikten, deze medicijnen maken je kwetsbaarder voor het virus.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 12:39:19
Wat deze mensen niet lijken te begrijpen, is als ze zoiets roepen met hun ‘autoriteit’, dat bij veel mensen met een factor 100 wordt opgepakt. En dus komt er paniek.

Dat ben ik dus helemaal met je eens. Iemand als die meneer Boreel staat langs de zijlijn mee te schreeuwen dat hij het allemaal beter weet want hij is dokter en militair. Terwijl zo iemand zijn mond moet houden en de echte autoriteiten hun werk moet laten doen. Ook al is hij het niet eens met de genomen beslissingen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 15 maart 2020, 12:42:02
Ja, zie alle berichten hierna voor motivatie. En wat ze in Spanje en Italië doen zal me jeuken.
Lekker kortzichtig.  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 12:44:12
Oja MArtijn de Kuijper,
Dat lijkt mij niet. Maar azijnpissers heb je overal! Want ik vertel wat er ook al op het nieuws (1vandaag) werd gezegd. Maar dan wel het nieuws van gister
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 12:46:52
En het omgekeerde kan niet het geval zijn, dat iemand met autoriteit zoals bijvoorbeeld Mark Rutte willens en wetens de zaak staat te bagatelliseren met welke reden dan ook?
Pinokkio heeft al vaker laten zien het niet zo nauw te nemen met de waarheid.
En Van Dissen verdient een plaats in Madame Tussauds, maar dan wel in de zelfde afdeling als: Giambattista Basile, Charles Perrault, H.C. Andersen, de gebroeders Grimm etc.   
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 12:53:23
Nou ja, over Mark Rutte kun je van alles zeggen. Hij probeert er het beste van te maken in deze barre tijden. Dat lijkt me best een moeilijke opgave. (y). Maar uiteraard mogen anderen een mening hebben van mij! Niemand stond uiteraard te wachten op dit virus. Ook hij niet.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 15 maart 2020, 12:55:06
En het omgekeerde kan niet het geval zijn, dat iemand met autoriteit zoals bijvoorbeeld Mark Rutte willens en wetens de zaak staat te bagatelliseren met welke reden dan ook?
Pinokkio heeft al vaker laten zien het niet zo nou te nemen met de waarheid.
En Van Dissen verdient een plaats in Madame Tussauds, maar dan wel in de zelfde afdeling als: Giambattista Basile, Charles Perrault, H.C. Andersen, de gebroeders Grimm etc.   

Dit valt niet onder de netiquette.
Hoe je over de politiek denkt, is niet een mening die je hier hoeft te melden want het staat los van de Corona-discussie.

Dank.

Gr, Bert
Team moderatoren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 15 maart 2020, 12:56:09
Iemand nog gevolgd hoe de situatie OP DIT MOMENT in Italië is?

Daar verrichten artsen triage.
Ze bepalen wie wel en wie niet op de IC terechtkan, omdat ze capaciteit tekort komen.
Daar sterven mensen die bij voldoende capaciteit een goede kans op genezing zouden hebben.
Kortom: het gaat er aan toe zoals op een gemiddeld slagveld.

Dat moet je hier niet willen.
Dan maar een maand gedwongen vakantie.
(nou ja, niet voor mij dan. Ik werk in de zorg en loop daarmee extra risico, dankuwel)

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 12:57:47
En Van Dissen verdient een plaats in Madame Tussauds, maar dan wel in de zelfde afdeling als: Giambattista Basile, Charles Perrault, H.C. Andersen, de gebroeders Grimm etc.   
Neuh, als je t dan bij sprookjes wilt houden is van Dissen eerder degene die zei dat de keizer geen kleren aan had. Het was de regering die sprookjes vertelde, niet van Dissen. Dat de reactie op t verhaal dan een zooi paniekmaatregelen is in plaats van "ja klopt, met zn allen op zo'n modderkluit aan de noordzee gaan zitten en ook nog wat centen willen verdienen heeft gevolgen voor t milieu, jammer maar tis niet anders", tja, dat kun je van dissen niet aanrekenen, de overheid heeft zichzelf min of meer willens en wetens in die hoek geparkeerd en dat jarenlang bewust genegeerd.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 15 maart 2020, 12:59:29
(nou ja, niet voor mij dan. Ik werk in de zorg en loop daarmee extra risico, dankuwel)
groeten
Hendrik Jan

HJ,

Ik zit dus in hetzelfde schuitje, de NS rijdt voorlopig nog steeds door en loop derhalve ook behoorlijk veel risico.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 13:00:34
En het omgekeerde kan niet het geval zijn, dat iemand met autoriteit zoals bijvoorbeeld Mark Rutte willens en wetens de zaak staat te bagatelliseren met welke reden dan ook?
Pinokkio heeft al vaker laten zien het niet zo nauw te nemen met de waarheid.
En Van Dissen verdient een plaats in Madame Tussauds, maar dan wel in de zelfde afdeling als: Giambattista Basile, Charles Perrault, H.C. Andersen, de gebroeders Grimm etc.   

We kunnen op niemand vertrouwen. Wake up sheeple, we worden in slaap gesust. Het coronavirus is ontwikkeld met Bilderberggeld om ons een nieuw vaccinatieprogramma door de strot te rammen zodat we nog willozer worden en onze overlords door kunnen met de homeopatische verdunning van Europa.... Of zo.

Kom nou, we kunnen allemaal bij tijd en wijle vinden dat sommige bewindslieden incompetent zijn, maar in dit geval ga ik er van uit ze naar eer en geweten doen wat ze kunnen om de verspreiding van het virus binnen de perken te houden.

Het voorstel van Boreel is zo slecht niet, maar de consequentie is wel (zoals floris al aangeeft): operatie geslaagd, patient overleden. Dat voorstel had hij aan Rutte moeten sturen en niet aan iedereen en zijn moeder moeten mailen. Want dat zorgt juist voor de paniek die de regering probeert te voorkomen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 15 maart 2020, 13:00:50
 (y) Keep up the good work!

Wij zitten in elk geval vanaf morgen met z’n drieën thuis. M’n teerbeminde en ik vanwege verplicht thuiswerken en de school van dochterlief gaat ongetwijfeld ook dicht.
Bijzondere tijden. Of ik in de verkeerde film zit. :-\
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tjalling op 15 maart 2020, 13:01:05
Dat ben ik dus helemaal met je eens. Iemand als die meneer Boreel staat langs de zijlijn mee te schreeuwen dat hij het allemaal beter weet want hij is dokter en militair. Terwijl zo iemand zijn mond moet houden en de echte autoriteiten hun werk moet laten doen. Ook al is hij het niet eens met de genomen beslissingen.

Precies dit.
Doordat deze meneer Boreel meent een epistel de wereld in te moeten sturen, maakt hij het werk van de mensen die het moeten doen moeilijker.
Tot nu toe heb ik bewondering voor met name het RIVM, met een duidelijk, afgewogen verhaal.
Dan nog kunnen we er zeker van zijn dat er dingen achteraf beter of anders hadden gemoeten, maar dat geldt ook voor activiteiten die we ieder jaar organiseren. Dit is een uitzonderlijke situatie, waarbij we geen of heel weinig ervaring hebben.

Ik ben bang dat ook in Nederland de situatie in ziekenhuizen wordt zoals HJ beschrijft. Hopelijk kunnen we dat nog zoveel mogelijk beperken. En daar is het hele beleid op gericht.

Groet,
Tjalling


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Quinzeedied op 15 maart 2020, 13:03:49
Voor iedereen die de stikstofdiscussie er ook bij gaat betrekken, van Dissel (infectioloog) is hoofd van het Centrum Infectieziektebestrijding, een van de vele centra binnen het RIVM. Die hebben niets te maken met de hele stikstofdiscussie...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 13:05:51
Ik ben bang dat ook in Nederland de situatie in ziekenhuizen wordt zoals HJ beschrijft. Hopelijk kunnen we dat nog zoveel mogelijk beperken. En daar is het hele beleid op gericht.

Na drie ziektedagen ga ik morgen weer aan het werk, er zijn nu vier patienten met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis waar ik werk. Ik ben heel benieuwd wat ik morgen aantref qua werkdruk.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: edwin1974 op 15 maart 2020, 13:07:01


(nou ja, niet voor mij dan. Ik werk in de zorg en loop daarmee extra risico, dankuwel)


groeten
Hendrik Jan

@ Hendrik Jan
Ik heb respect voor mensen die in de zorg werken.
 
waar ik me aan stoor is dat men alleen via de media bekend maakt hoeveel besmettingen er zijn maar
de andere kant van de medalie is hoeveel zijn er reeds genezen van het virus.
daar hoor je namelijk niemand over.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 15 maart 2020, 13:08:30
Na drie ziektedagen ga ik morgen weer aan het werk, er zijn nu vier patienten met covid-19 opgenomen in het ziekenhuis waar ik werk. Ik ben heel benieuwd wat ik morgen aantref qua werkdruk.
Sterkte Eelco! Stay safe!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 15 maart 2020, 13:09:10
HJ,

Ik zit dus in hetzelfde schuitje, de NS rijdt voorlopig nog steeds door en loop derhalve ook behoorlijk veel risico.
Hier nog 1. Morgen mag ik weer, op uitnodiging, door het land scheuren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 13:09:13
Voor iedereen die de stikstofdiscussie er ook bij gaat betrekken, van Dissel (infectioloog) is hoofd van het Centrum Infectieziektebestrijding, een van de vele centra binnen het RIVM. Die hebben niets te maken met de hele stikstofdiscussie...
hahahaha ok, had ik ff moeten checken.  :angel: die van de stikstof was inderdaad heel iemand anders.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 13:09:44
Ik volgde ook alleen maar de NOS, die hem al een aantal keren heeft gepresenteerd als de 'baas" van het RIVM.
Ik blijf overigens bij mij standpunt dat ik meer vertrouwen heb in Boreel dan in Van Dissel.
Verder zal ik me  onthouden van het ventileren van mijn mening, hoezeer dat ook ingaat tegen mijn afkeer van beperking van de vrije meningsuiting, dictatuur en fascisme.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 15 maart 2020, 13:14:16
Mooi,

Verdiep je dan even echt in de ‘Vrijheid van meningsuiting’, want dat is tussen jou en overheid, en geldt niet op een forum.

En we gaan er maar vanuit dat dat dictatuur en fascisme niks met het forum te maken heeft...

Gr, Bert
Team moderatoren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 72sonett op 15 maart 2020, 13:17:41
... Het coronavirus is ontwikkeld met Bilderberggeld om .... Of zo.

Ja precies! Tenslotte had de "Spaanse Griep" van 1918 ook niks met Spanje te maken, het kwam uit de VS, ontsnapt uit een bio-lab van het leger in Fort Riley, Kansas.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 13:22:02
En Nostradamus heeft het allemaal voorspeld!
Met z'n strakke groene broek.

https://www.youtube.com/watch?v=sOgu0rjCdnM
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 15 maart 2020, 13:25:32
Ik begrijp niet zo goed waarom dit draadje Corona en modelbouw is getiteld. Gaat toch alleen maar over Corona? Er zal best wel een ander forum zijn waar men zijn gal over Corona kan spuwen.  :P
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 13:32:11
Verdiep je dan even echt in de ‘Vrijheid van meningsuiting’, want dat is tussen jou en overheid, en geldt niet op een forum.

Gedaan (https://www.amnesty.nl/encyclopedie/vrijheid-van-meningsuiting)

Gaat dus wel even verder dan jij me wilt laten geloven ...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 13:35:50
Had nog wat voor je te knutselen in mn tas, zal t zo op de post doen, heb je weer wat anders te doen dan je druk maken over t gereutel hier.  :angel:
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 13:39:57
 ;D ;D ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 13:41:37
Pas op voor deze meneer! Zie: https://www.youtube.com/watch?v=Anp_zro28GI Dan weet je zeker dat je HET straks krijgt.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 15 maart 2020, 13:42:00
Gedaan (https://www.amnesty.nl/encyclopedie/vrijheid-van-meningsuiting)

Gaat dus wel even verder dan jij me wilt laten geloven ...

BNLS mag bepaalde zaken uitsluiten op het forum. Dat doen we ook, door godsdienst en politiek buiten het forum te houden, als het gaat om niet ter zake doende berichten.

Dus als iemand het nodig vindt de premier, koning, of wie dan ook, hier zwart te maken, dan mogen we dat niet toestaan en verwijderen. Of die persoon nou gelijk heeft of niet. We zijn geen politiek of religieus forum. Dit forum is niet bedoeld om politieke voorkeuren te gaan uitdragen, of je gal te gaan spuwen op bepaalde personen!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 13:50:31
Dat begrijp ik Bert, ik zal me daar dan ook verder van onthouden.
Maar bedenk wel dat de grens tussen modereren en onwettig censureren/beperken heel dun kan zijn/worden.
Ik heb helaas meer fora 'dood' zien gaan door (over)moderatie dan door gebrek eraan ...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 15 maart 2020, 13:53:23
 (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 15 maart 2020, 13:54:22
Ik begrijp niet zo goed waarom dit draadje Corona en modelbouw is getiteld. Gaat toch alleen maar over Corona? Er zal best wel een ander forum zijn waar men zijn gal over Corona kan spuwen.  :P

Het was oorspronkelijk van het ontraxs-draadje afgesplitst. Puur theoretisch hoeven we het hier op het forum niet over corona te hebben, maar... :) Dit draadje is dus het bliksemafleider-draadje zodat het niet in 20 andere andere draadjes gebeurt.

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 15 maart 2020, 14:05:56
Ja precies! Tenslotte had de "Spaanse Griep" van 1918 ook niks met Spanje te maken, het kwam uit de VS, ontsnapt uit een bio-lab van het leger in Fort Riley, Kansas.

**Let op!! dit bericht bevat een hoog speculaasgehalte.**

Mogen wij dan er heel voorzichtig vanuit gaan dat er in China iets soortgelijks heeft plaatsgevonden??? Iets van een mislukt bio projectje/raket met inhoud wat verkeerd is terechtgekomen?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: RikM op 15 maart 2020, 14:08:32
Trouwens zijn volgens de Franse minister van volksgezondheid veel jonge en gezonde coronapatienten op de intensive care beland hoogstwaarschijnlijk doordat ze ontstekingsremmers als ibuprofen en cortison slikten, deze medicijnen maken je kwetsbaarder voor het virus.

 :police: :police:Dit bericht blijkt een Hoax (vals bericht) te zijn! :police: :police:
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 14:15:01
het bio-lab in fort riley lijkt overigens een kippenhok of varkensstal te zijn, dus ja een vergelijkbaar verhaal als nu, mensen fokken/eten beestjes en virus slaat over.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Noordernet op 15 maart 2020, 14:15:49
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/image_110.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/image_110.jpg)

Zeer leesbaar, dit boekje van Roel Coutinho. Een uitgave van 2020  in de reeks Elementaire Deeltjes, waarschijnlijk inmiddels uitverkocht.

WolterTitel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 72sonett op 15 maart 2020, 14:16:42
**Let op!! dit bericht bevat een hoog speculaasgehalte.**
Mogen wij dan er heel voorzichtig vanuit gaan ... mislukt bio projectje...
Nee, net als andere virussen kan het van dieren op mensen overgaan (HIV - van apen, varkenspest, vogelgriep ...) . In China komt het mogelijk door het eten van vleermuizen (geen speculaas).
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 15 maart 2020, 14:17:02
Gaat dus wel even verder dan jij me wilt laten geloven ...
Om daar toch nog even op terug te komen. Een forum is géén openbare plek maar een medium waar de door de beheerders opgestelde gedragsregels gelden, bijvoorbeeld dat het alleen over treintjes mag gaan. De beschrijving van het verbouwen van een Barbie tot een Ken wordt hier ook geveegd neem ik aan maar is welkom op het Barbie-forum (zo dat bestaat...).  Daar is ook de nodige jurisprudentie over. Wil je je mening laten horen dan ben je in dit land vrij je eigen website te lanceren en die helemaal vol te zetten met wat je wil, binnen artikel 7. Dat is waar de vvm over gaat.

Mogen wij dan er heel voorzichtig vanuit gaan dat er in China iets soortgelijks heeft plaatsgevonden??? Iets van een mislukt bio projectje/raket met inhoud wat verkeerd is terechtgekomen?
Ik zeg Chemtrails. En omdat de aarde plat is en alles onder The Dome blijft hangen zie ik het somber in.  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 15 maart 2020, 14:22:07
He vervelend nou, wilde ik net een verhaaltje over Barbie en Ken beginnen ;D.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 14:24:03
dat zijn gewoon te grote preisertjes, dus uh ja, maak er een trein bij en dan mag je los.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 15 maart 2020, 14:27:21
:police: :police:Dit bericht blijkt een Hoax (vals bericht) te zijn! :police: :police:

Over het verhogen van het aantal ACE2- receptoren (door ibuprofen e.d.) en de relatie met het COVID-19 virus wordt naar dit bericht verwezen in The Lancet: https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30116-8/fulltext
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 14:45:56
dat zijn gewoon te grote preisertjes, dus uh ja, maak er een trein bij en dan mag je los.

Zoiets  ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/v/2syvFyEbCtY
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 14:48:03
Kan denk ik zelfs met H0-spul, met zo'n baan op palen.  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BrightonBelle op 15 maart 2020, 15:42:58
Het was oorspronkelijk van het ontraxs-draadje afgesplitst. Puur theoretisch hoeven we het hier op het forum niet over corona te hebben, maar... :) Dit draadje is dus het bliksemafleider-draadje zodat het niet in 20 andere andere draadjes gebeurt.

Reinout

Eens met Ed. Bliksemafleiders genoeg elders op internet
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 15:46:47
Maakt niet uit, moderatoren laten het draadje gewoon staan. Eens met Reinout.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 15:50:47
Eens met Ed. Bliksemafleiders genoeg elders op internet
nou, dan lees je t draadje niet he. Laat staan dat je dr in post.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: HIJ op 15 maart 2020, 16:24:29
dat men alleen via de media bekend maakt hoeveel besmettingen er zijn...maar...hoeveel zijn er reeds genezen van het virus...

In deze  link  (https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/verspreiding) staat een overzicht, inclusief het aantal genezen verklaarde patiënten. Klik op de cirkel van het desbetreffende land.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 15 maart 2020, 17:19:33
Ik snap dat egoïsme niet zo heel goed om maar te gaan lopen roeptoeteren dat dit draadje dicht moet
Zolang er meer dan 1 persoon hier met elkaar in normaal gesprek is, over iets wat ieder mens zich op deze aardkloot bezig houd en het dagelijks leven voor iedereen beïnvloed wordt, dan is er behoefte aan een draadje als dit, so what
Tuurlijk kan je het overal kwijt op Social media, maar hier zit je onder vage/redelijk bekende kennissen en vrienden, en als dit draadje je niet interesseert, lees het niet
Ik lees 98% van de andere draadje niet, omdat die me niet aan mn bips kunnen roesten, ga ik toch ook niet lopen klagen dat het draadje wel dicht mag omdat het niet in mijn straatje past
Alsjeblieft zeg, maak je druk om belangrijkere dingen  :-[ :-[, of mag ik het in de kroeg ook alleen over bier/wijn/drank hebben en hoe ze bierviltjes maken  ??
Sorry, ik moest het even kwijt, wordt af en toe zo kriegel van dat kortzichtigheid hier af en toe door de zelfbenoemde goden die denken voor een ander te kunnen beslissen

Nu maar weer verder naar het positieve....bijna 50 % van de geïnfecteerde zijn alweer genezen , en ja ik weet, dat kan je ook op verschillende manieren interpreteren, maar ik heb  mijn glas liever halfvol
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 15 maart 2020, 17:26:15
Niet spoorgerelateerd? ..... dan dicht.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 17:33:10
On TraXS en andere modelspoor evenementen gaan niet door ...
NS rijdt volgens een aangepaste dienstregeling ...
M.a.w. 100% (model)spoor gerelateerd!
Dat is mijn mening.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 15 maart 2020, 17:34:46
Citaat van: Marty
... dan is er behoefte aan een draadje als dit

Dat was inderdaad het argument om dit draadje toe te staan. In principe zou het gesloten worden omdat het niet in dit (spoorweggerelateerde) forum past, maar de overweging dat er blijkbaar behoefte aan was, was de aanleiding eht toch open te laten.

Waarmee de discussie over draadje sluiten of niet bij dezen gesloten is.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: joepDE2 op 15 maart 2020, 17:41:13
Tsja, in buitenland gaan winkels dicht die niet in eerste levensbehoeften voorzien, in nl gelukkig nog niet het geval, dus onze modelbouwwinkels blijven nog open om in opgelegde vrije tijd dan maar te hobbieen. Gaan we evergreen hamsteren?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 17:46:45
Ziekenhuizen hier ervaren al dat er proletarisch gewinkeld wordt op de SEH. Niet alleen ontsmettingsmiddel maar ook complete sets isolatiekleding worden gejat....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 17:51:18
Wordt daar ook bij vermeld of dat door eigen personeel of door buitenstaanders gebeurt Eelco?
In beide gevallen diep treurig natuurlijk!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 17:53:31
Buitenstaanders. De ziekenhuizen waar dit gebeurde liggen in of rond Kopenhagen. In twee gevallen zijn ook daders opgepakt.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 17:56:25
 >:(
Dan neem ik gevoegelijk maar aan dat de SEH daar makkelijker toegankelijk is dan bijvoorbeeld hier in Alkmaar.
Daar kom je niet binnen zonder toestemming en/of begeleiding.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 18:02:32
Is in principe open, je wordt natuurlijk geacht je te melden en een reden te hebben om er te zijn. Maar theoretisch kan ik via de ambulance ingang zo de SEH binnen kuieren.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 18:25:20
Een duidelijk verschil dus met de SEH van het NWZ hier in Alkmaar.
Melden aan de balie, plaatsnemen in de wachtkamer en de deur van daaruit naar de werkelijke SEH gaat alleen vanaf de SEH zijde open.
De grote deur vanuit de hal naar de SEH idem, en deze kan voor brancards en rolstoelen door de portier/bewaker op afstand worden geopend.
Géén vrije toegang dus.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 15 maart 2020, 18:34:47
Tsja, in buitenland gaan winkels dicht die niet in eerste levensbehoeften voorzien, in nl gelukkig nog niet het geval, dus onze modelbouwwinkels blijven nog open om in opgelegde vrije tijd dan maar te hobbieen. Gaan we evergreen hamsteren?

Hamsteren wil ik het niet noemen, maar ik heb donderdag voordat ik naar huis ging nog even een drietal potjes vallejo matte lak gekocht :)

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 18:42:05
Dat is werkvoorraad Reinhout :)
Als je thuis gaat werken gaat je netto hobbytijd omhoog, aangezien je reistijd woon/werk komt te vervallen  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert van Gelder op 15 maart 2020, 19:05:04
Ik denk dat we het vaak genoeg hebben gezegd, maar ik denk dat we de berichten aan verwijderen van diegene die zeggen dat dit draadje gesloten moet worden.....

Gr, Bert
Team moderatoren...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 15 maart 2020, 19:06:27
Dat denk ik ook...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 15 maart 2020, 19:13:49
Ik denk dat we het vaak genoeg hebben gezegd, maar ik denk dat we de berichten aan verwijderen van diegene die zeggen dat dit draadje gesloten moet worden.....

Gr, Bert
Team moderatoren...

OK, ik weet genoeg en zal dus ook niets meer publiceren hier!!! Ik wens Julie heel veel wijsheid en gezondheid toe.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 15 maart 2020, 19:19:19
Hamsteren wil ik het niet noemen, maar ik heb donderdag voordat ik naar huis ging nog even een drietal potjes vallejo matte lak gekocht :)

Reinout

En als die dicht gaan hebben we nog altijd de webwinkels, E-bay e.d. om in onze behoefte te voldoen, de pakketdiensten behoren tot de dienstverlenende sector dus zullen die tot het laatst blijven rijden net zoals het openbaar vervoer.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 15 maart 2020, 19:26:02
Ziekenhuizen hier ervaren al dat er proletarisch gewinkeld wordt op de SEH. Niet alleen ontsmettingsmiddel maar ook complete sets isolatiekleding worden gejat....

Arnhem:

https://www.gelrenieuws.nl/2020/03/rijnstate-haalt-pompjes-desinfectiemiddel-weg-na-diefstal.html

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 19:28:35
OK, ik weet genoeg en zal dus ook niets meer publiceren hier!!! Ik wens Julie heel veel wijsheid en gezondheid toe.
En van zo'n reactie begrijp ik persoonlijk geen snars ...
Ik zie het forum als een virtuele praatplaats waar vooral over (model)spoor wordt gesproken, maar waar af een toe een zijsprong mogelijk is.
Ga tijdens een beurs aan een tafel zitten en exact het zelfde gebeurt, maar dan in werkelijkheid.
Persoonlijk moest ik even een pas op de plaats maken op grond van de toon van mijn bericht, maar die boodschap is overgekomen en vooralsnog ben ik het geheel met het moderatieteam eens en zie ik gezien de invloed die de hele situatie ook op onze hobby heeft, een duidelijk bestaansrecht voor dit draadje.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 15 maart 2020, 19:33:21
Nou ja zeg:

https://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/modeltreinen-h0/m1525789790-fleischmann-roco.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr

Al weken in het nieuws en dan nog het bepaald lidwoord verkeerd.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 15 maart 2020, 19:44:41
, maar dan in werkelijkheid.


Precies wat ik ook dacht, en zo bekeken vind ik het zelfs onbeschoft, dat als je in Houten aan de tafel met een man of 20 aan het keuvelen bent over Andre en Bridget ( zomaar een onderwerp :) ) En er komt er 1 binnen en komt erbij zitten en gaat de hele tafel even opleggen waar ze wel of niet over mogen praten.
Als ik dit soort gasten überhaupt al serieus zou nemen zou ik nu nog kwoad zijn ook.
Maar ja, als je de wijze posts van wel normaal denkende steeds weg gaat halen, leren ze het nooit heh  ;D ;D ;D

Eeennn....terug..
Andere Marktplaats advertenties doen het wel, dat is vreemd

En ik zat nog wat te bedenken, en ik heb geen verstand van  meerdere zaken maar noem het maar gewoon oplossingsgericht nadenken voor dummies.
Maar wat als we alle uitgezonden militaire missies per direct terug halen, grote hotels die toch al leeg staan in de buurt van grote ziekenhuizen ombouwen tot opvang centra,
Ontlast je de ziekenhuizen, en de militairen zijn toch al gewent dat ze niet thuis zijn, en beter vast zitten in een luxe hotel dan in een droge woestijn.
Zover ik begrepen heb, zitten er bij elke militaire missie een heel veldhospitaal
Zal wel weer een stom ideezijn anderd was het al wel ergens voor bij gekomen
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: MOVisser op 15 maart 2020, 19:47:12
Ik lees dit draadje ook, maar nog niet gereageerd. ( d of t....)

Uit de reacties blijkt dus dat er bij sommigen dus al wel het virus heeft toegeslagen :angel:

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 15 maart 2020, 20:05:07
....

Eeennn....terug..
Andere Marktplaats advertenties doen het wel, dat is vreemd

....


Ik denk meer dat deze bepaalde verkoper zijn advertenties van Marktplaats heeft gehaald  :)  Misschien wil hij nu even niet naar buiten om de pakketjes weg te brengen?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 20:09:53
Lijkt mij ook een individuele actie van de verkoper en geen Markplaats breed iets.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 20:10:55
Precies wat ik ook dacht, en zo bekeken vind ik het zelfs onbeschoft, dat als je in Houten aan de tafel met een man of 20 aan het keuvelen bent over Andre en Bridget ( zomaar een onderwerp :) ) En er komt er 1 binnen en komt erbij zitten en gaat de hele tafel even opleggen waar ze wel of niet over mogen praten.
Dat dus ...  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 20:15:26

En ik zat nog wat te bedenken, en ik heb geen verstand van  meerdere zaken maar noem het maar gewoon oplossingsgericht nadenken voor dummies.
Maar wat als we alle uitgezonden militaire missies per direct terug halen, grote hotels die toch al leeg staan in de buurt van grote ziekenhuizen ombouwen tot opvang centra,
Ontlast je de ziekenhuizen, en de militairen zijn toch al gewent dat ze niet thuis zijn, en beter vast zitten in een luxe hotel dan in een droge woestijn.
Zover ik begrepen heb, zitten er bij elke militaire missie een heel veldhospitaal
Zal wel weer een stom ideezijn anderd was het al wel ergens voor bij gekomen
mja, moeten dr wel weer nieuwe babysitters naar de zandbakken her en der want je kan wel natellen dat die lui daar zich dan niet een paar maanden volwassen kunnen gedragen. Kun je je afvragen of dat ons probleem is maar goed... Verder wel goed idee.

wat t draadje hier betreft, zouden t nou dezelfde lui zijn die zo tegen t homohuwelijk lopen te krakelen? Bedoel, ben je dr tegen, prima, dan trouw je niet met een vent, niemand die je dwingt ofzo, maar nee, dan moet je weer helemaal je neus in andermans zaken steken waar je geen barst mee te maken hebt. Ik wens zulke mensen veel wijsheid en gezondheid. Je zou t toch aan je hart krijgen als je zo in elkaar steekt...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 15 maart 2020, 20:16:47
En van zo'n reactie begrijp ik persoonlijk geen snars ...
Ik zie het forum als een virtuele praatplaats waar vooral over (model)spoor wordt gesproken, maar waar af een toe een zijsprong mogelijk is.
Ga tijdens een beurs aan een tafel zitten en exact het zelfde gebeurt, maar dan in werkelijkheid.
Persoonlijk moest ik even een pas op de plaats maken op grond van de toon van mijn bericht, maar die boodschap is overgekomen en vooralsnog ben ik het geheel met het moderatieteam eens en zie ik gezien de invloed die de hele situatie ook op onze hobby heeft, een duidelijk bestaansrecht voor dit draadje.
Als toelichting, mijn bericht is gewist omdat er, naast een aantal zaken, ook in stond dat dit draadje wat mij betreft gesloten zou  kunnen worden (nieuwsgierig of dit nu wel blijft staan).

Vandaar; je kunt mij terugvinden op het 0 spoor forum.

Groet
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 20:20:51
Doei  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 15 maart 2020, 20:23:59
Marty: indirect staat jouw idee (militaire veldhospitalen) al helemaal klaar. In Utrecht heb je bij het UMC ook het calamiteitenhospitaal (https://nl.wikipedia.org/wiki/Calamiteitenhospitaal), een combi van het UMC en het militair ziekenhuis. Dat is er om in noodgevallen opgestart te worden. (Groot treinongeluk, bijvoorbeeld). Naar ik begreep is Nederland een van de weinige landen waar zo'n permanent "reserve-ziekenhuis" is.

Ik was benieuwd naar de aantallen qua intensive care. Dat calamiteitenhospitaal heeft 12 IC bedden. Volgens deze pagina (https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/ziekenhuiszorg/cijfers-context/trend-aanbod#node-trend-aantal-ziekenhuisbedden) zijn er zo'n 2000 IC bedden in heel Nederland. Dus dan tikt die 12 extra niet zo hard aan. Maar goed, ze hebben max 300 reguliere bedded en zijn ook speciaal voor besmettelijke zaken toegerust.

Enfin, er is reservecapaciteit.

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 20:31:17
Daarnaast beschikt defensie nog zeker over één mobiel chirurgisch veldhospitaal.
Ook over de inzet daarvan zal vast nagedacht worden.

Zie ook: https://magazines.defensie.nl/landmacht/2015/09/07_vaarwel-mogos-welkom-poon (https://magazines.defensie.nl/landmacht/2015/09/07_vaarwel-mogos-welkom-poon)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 20:35:22
Daarnaast beschikt defensie nog zeker over één mobiel chirurgisch veldhospitaal.

https://www.youtube.com/watch?v=4gO7uemm6Yo
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 15 maart 2020, 20:37:02
kan me wel voorstellen dat de voorzieningen in zo'n militair ding wel anders zijn dan je nu nodig hebt, meer gericht op gewonden dan zieken. Evengoed mooi om achter de hand te hebben.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martin Welberg op 15 maart 2020, 20:37:28
De GRU zit er achter..
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 20:47:47
https://www.youtube.com/watch?v=4gO7uemm6Yo
Mooi nummer Eelco, maar helaas zie ik een zwart scherm ...
Citaat
Video niet beschikbaar
Deze video bevat content van SME, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd voor je land.
Privé venster helpt niet en even geen zin om het via een proxy te doen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 15 maart 2020, 20:57:25
Floris, die grote kinderen in de zandbak moeten maar ff fijn met elkaar spelen, kasteeltjes bouwen ofzo  :)

Mijn dochter loopt stage op/in/bij Cardiologie in Nieuwegein, en daar zijn al een paar zalen apart vrij gehouden om die in geval van nood te gebruiken voor corona patiënten mocht de IC overvol raken. en ik neem aan dat er meer ziekenhuizen dit hebben gedaan
Maar goed,  aangezien meneer Wiebes vanochtend zei dat het voor de ZZP'er eigen schuld dikke bult is, ga ik morgen gewoon weer aan het werk, maandag de hele dag alleen in de werkplaats, en dinsdag eerste dag goed weer, dus sta ik de hele dag in een hoogerwerker op 6 meter
volgens mij is dat een veilige afstand  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 21:08:53
Mooi nummer Eelco, maar helaas zie ik een zwart scherm ...Privé venster helpt niet en even geen zin om het via een proxy te doen.

Deze wel? https://www.youtube.com/watch?v=v605dDOO-Dw
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 15 maart 2020, 21:19:49
Ja :) Geweldige serie ook trouwens!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 15 maart 2020, 21:32:36
De film is prachtig, de serie leuk maar liep voor mij te lang door. Het begon meer en meer een one man show rond Alan Alda te worden. Desondanks zaten er fraaie afleveringen tussen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 15 maart 2020, 23:22:40
in Belgie zijn dit weekend enkel nog zaken waar voeding aangeboden wordt en apothekers open, dus ook geen modeltreinzaken voor alvast 3 weekenden, restaurants, eetgelegenheden,dancings,.....tot begin april gesloten
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 15 maart 2020, 23:56:57
En Van Dissen verdient een plaats in Madame Tussauds   
Je bedoelt Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM?
Of toch iemand anders? En wie dan?  ???
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 16 maart 2020, 00:18:56
het nut van in het weekend de winkel dicht ontgaat me even
Als je de openingstijden inkort, en je blijft hetzelfde aantal bezoekers houden, wordt het per saldo toch alleen maar drukker tijdens de openingstijden ?
Meeste non foodwinkels zijn op maandag dicht, en kunnen nu gewoon open gaan, dus gewoon weer 5 dagen open
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 00:27:16
Nou, zaterdag is vaak wel de drukste dag, dus dat spreid je dan over de week, dus minder mensen tegelijk in de winkel, plus je ontneemt mensen die werken de mogelijkheid om iets te kopen dus die vallen mooi af.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 16 maart 2020, 07:15:46
Denk dat deze huisarts het heel aardig ziet. Normaal wel in zijn wekelijke column. Hij verstopt niks, geeft toe ook niet alles te weten, kan alle complotdenkers en zelfbenoemde deskundigen missen als kiespijn en zet zich schrap met zijn medewerkers.

 https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/alle-complotidioten-en-zelfbenoemde-deskundigen-kan-ik-missen-als-kiespijn~b5aac5b0/ (https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/alle-complotidioten-en-zelfbenoemde-deskundigen-kan-ik-missen-als-kiespijn~b5aac5b0/)

En als je zelf wat nuttigs wilt doen, kan dat om je heen. Hier in de straat is ondertussen een kinderopvangpool ingesteld voor basisschoolkinderen. En een boodschappenpool voor iedereen die wegens verhoogd risico de deur niet uit wil.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 16 maart 2020, 07:53:36
Kijk, dat zijn toch veel betere verhalen, ipv overal paniek te zaaien.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 16 maart 2020, 08:07:01
het nut van in het weekend de winkel dicht ontgaat me even
Als je de openingstijden inkort, en je blijft hetzelfde aantal bezoekers houden, wordt het per saldo toch alleen maar drukker tijdens de openingstijden ?
Meeste non foodwinkels zijn op maandag dicht, en kunnen nu gewoon open gaan, dus gewoon weer 5 dagen open
Die heb ik gemist en kan er ook niets over vinden. Kan je een linkje geven? Ah, berichtje van Peter (https://yoursmiles.org/ssmile/pozitive/s0808.gif) (https://yoursmiles.org/s-pozitive.php)

Groet,
Michel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ben op 16 maart 2020, 08:09:58

Als toelichting, mijn bericht is gewist omdat er, naast een aantal zaken, ook in stond dat dit draadje wat mij betreft gesloten zou  kunnen worden (nieuwsgierig of dit nu wel blijft staan).


Ik las je bericht voordat het gewist werd. Iets vaags over Belgen die de grens over trekken en Brabanders die het verzieken in Utrecht en dat je een hoog risico van besmetting loopt gezien je woonplaats (Zeeuws-Vlaanderen?) Misschien kun je nog eens toelichten wat je allemaal bedoelde.

Gr, Ben.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: metpetergaathetbeter op 16 maart 2020, 08:33:50
mocht de situatie winkelsl open omgekeerd geweest hebben dan had er ook grensoverschreidend verkeer in de andere richting geweest.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bask185 op 16 maart 2020, 09:28:33
plus je ontneemt mensen die werken de mogelijkheid om iets te kopen dus die vallen mooi af.
Vind je soms dat hardwerkende mensen geen eten meer mogen kopen  ??? Daar is mijn maag het niet mee eens.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Forever Rocofan op 16 maart 2020, 09:48:38
@Bask185,

Ik las het berichtje van Floris even terug. Maar ik denk dat Floris het regeltje over werkende mensen sarcastisch bedoelde. Inmiddels is het toch wel bekend dat Floris graag wat plaagstootjes uitdeelt hier op het forum ?  ;D

Vriendelijke groet Ruud B. ( met goed gevulde koelkast en toiletrollen in het kleinste kamertje )

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 10:16:22
Vind je soms dat hardwerkende mensen geen eten meer mogen kopen  ??? Daar is mijn maag het niet mee eens.
Nou, dat is het risico waar je zelf bewust voor gekozen hebt, net als die zzpers. Misschien kun je een werkloze zzper inhuren om boodschappen voor je te doen? (even qua duidelijkheid, de winkels met eten blijven wel open en t gaat om België, dat met die zzpers speelt in Nederland)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 16 maart 2020, 10:30:13
Ik wil toch even inhaken op het feit over de ZZPers dat die er zelf voor gekozen hebben.
Meneer Wiebes haalde dat aan en weet totaal niet waarom je soms voor ZZPer kiest.
Ik zit nu zelf tot eind April zonder inkomen omdat al mijn optredens en decoraties afgezegd zijn.
Ben zelf kinderartiest en vind het een top vak, maar zit ook niet op al deze toestanden te wachten.

Toendertijd koos ik ervoor omdat ik met een autistische zoon alleen achterbleef na een scheiding en de keus had om financieel te gronde te gaan, de bijstand in (waar ik niet voor wilde kiezen) of als kinderartiest verder te kunnen. Ik was zelf timmerman geweest maar kon door de opvoeding van mijn zoon niet daar meer aan het werk. Dus heb ik voor het laatste gekozen en doe dat al 14 jaar met plezier.

En tuurlijk is gezondheid het allerbelangrijkste, maar dit is wel iets wat een hoop stress geeft met je gezin.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 16 maart 2020, 10:42:27
Kijk eens aan, hier was het dus om te doen om toiletrollen te hamsteren.

https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/overige-verzamelen/m1525999185-24-rollen-uiterst-zeldzame-toiletrollen.html?c=c40de5ad629ab42516ec13768067e2e0&previousPage=lr
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 16 maart 2020, 10:45:58
En er mag wat mij betreft ook nog wel even een onderscheid gemaakt worden tussen freelancers, die we al jaren hebben in vele beroepsgroepen en de nieuwere generatie ZZPers die we vooral uit de bouw- en technieksector kennen en die voor een groot deel voortkomen uit de (bouw)crisis van 2008. Hier zijn er heel veel bij voor wie het geen optie was, maar de enige mogelijkheid.
Dat vervolgens de verhouding tussen hun inkomen en de premies voor verzekeringen zodanig werden, dat verzekeren droog brood eten betekende, is hen niet aan te rekenen!
Wat dat betreft vind ik de opmerking van de heer Wiebes behoorlijk kortzichtig en zelfs denigrerend.

Maar hoe we ze ook noemen het zijn gewoon ondernemers die nu keihard geraakt worden door iets wat het normale bedrijfsrisico ver overschrijd en m.i. dient de overheid er dan ook alles aan te doen om hen net zo te ondersteunen als grote(re) bedrijven.
En dat mag van mij absoluut ten koste gaan van de EU bijdrage, de uitvoering van de klimaatwet en de energietransitie om maar een paar voorbeelden te noemen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 16 maart 2020, 10:52:55
Heel benieuwd hoe het opgelost/verdeeld gaat worden qua financiën. Veel mensen en bedrijven zullen in de problemen komen. Jouw zzp voorbeeld. M'n buurman werkt als kok in de horeca. M'n zwager heeft een eenmans-slijterij: valt dat onder voedsel-en-mag-open-blijven? KLM&co op z'n gat, veel mensen thuis.
Zelf heb ik de pure luxe van een vaste baan en ook nog eentje waarbij ik prima thuis kan werken (programmeur).
Maar als half Nederland plots problemen gaat krijgen met het betalen van van alles en nog wat... Hoe je dat een beetje netjes en sociaal regelt...


Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: kawaaad op 16 maart 2020, 10:55:40
Ik vermoed dat de modelbouw ook wel knarsend tot stilstand gaat komen. Als je morgen te horen krijgt dat je werk ook op slot gaat dan heb je wel ander dingen aan je hoofd.


mvg aad
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 16 maart 2020, 11:00:46
Dat is dus ook inderdaad een probleem waar we straks tegen aan lopen.
Als ik kijk naar mezelf wilde ik een aantal dingen gaan aanschaffen voor de modelbaan om verder te kunnen.
Dat heb ik nu dus allemaal in de ijskast geschoven, de vaste lasten hebben nu voorrang.

En wat Eric al aangaf, ik had toen geen keus, je staat eigenlijk met je rug tegen de muur. 
En ook de verzekeringen kon ik toen niet afsluiten om je in te dekken, absurde bedragen van €500,- per maand terwijl je nog geen € 1000,- verdiend. Helaas kan je dat niet betalen omdat je anders niets overhoud.

En er komt nog een probleem om de hoek, want er zijn er meer zoals mij die geen inkomen meer hebben.
Dus kun je ook minder bestellen, kopen etc. Daardoor krijgen andere winkels en bedrijven daar ook weer mee te maken.
Het word dan een circel die iedereen gaat treffen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bask185 op 16 maart 2020, 11:13:50
Nou, dat is het risico waar je zelf bewust voor gekozen hebt,
Ja? is het 40 uur werken voor een werkgever een risico waarvoor ik gekozen heb? En ik maar denken dat het een voorrecht was om per weerk 40 uur de maatschappij te dienen. Wat had ik dan moeten doen? 20% inkomsten opgeven zodat ik een paar keer in mijn leven op een doordeweekse dag boodschappen kan doen wanneer supermarkten in het weekend sluiten vanwege een pandemie?

Ik denk echter dat je helemaal mijn punt mist. Ik ben geen zzp'er noch is dat relevant. Zzp'ers zijn niet de enige mensen in Nederland die 40 uren werken. Als alle supermarkten straks nog maar van 8 tot 5 open zijn op werkdagen, wanneer moet ik dan boodschappen doen? Zo zal ik inderdaad zeker 'afvallen'.. zo hongerig zonder eten...

Mijn punt is dat ik jouw opmerking gewoon nergens op vind slaan.

Wat bedoel je nou precies met deze laatste zin:
Citaat
Nou, zaterdag is vaak wel de drukste dag, dus dat spreid je dan over de week, dus minder mensen tegelijk in de winkel, plus je ontneemt mensen die werken de mogelijkheid om iets te kopen dus die vallen mooi af.
Je zegt letterlijk dat van mensen die werken de mogelijkheid wordt ontnomen om iets te kopen en zegt dan 'die vallen mooi af'. Echt wat bedoel je hier nu mee? Dit kwam dus op mij over dat jij het goed vindt dat
werkende mensen geen boodschappen meer kunnen halen en dat vind ik dus nergens op slaan  ???

@ de rest
Ik heb trouwens liever dat er wat meer aktieve maatregelen worden genomen tegen die hamsteraars. Het is toch belachelijk dat je bijna geen WC papier meer kan kopen ???

Aangezien ze in dit land aan alles en iedereen uitkeringen verstrekken, zal er vast wel een soort noodregeling kunnen worden gemaakt voor zpp'ers die geen eten meer kunnen betalen?

Nu zit ik wel gebakken, en ik heb wel thuis voldoende spullen om mezelf bezig te houden met de hobby. Ik werk alleen nog steeds door. En ik vind het echt heel naar voor degene die het nu zwaar hebben. Ik heb onze trein vakantie naar Denemarken moeten aflassen, ik krijg als het mee zit iets van 25% terug, maar die andere 75%... :'(. Het is nu eenmaal heel erg vervelend

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 16 maart 2020, 11:18:19
Inderdaad wat Eric zegt, ook ik ben zzp-er geworden als gevolg van de crisis. Daarna is het al die jaren sappelen geweest. Nu pas weer de stikstofcrisis dus ook weer veel minder werk. En tot slot nog even de coronacrisis eroverheen  :(  Terwijl de belastingdienst denkt dat het geld hier binnen stroomt kun je als zelfstandige soms maanden bedelen of ze alsjeblieft je facturen willen betalen. En tuurlijk, als je geen inkomen meer hebt dan wil de belastingdienst best even wat toeschietelijker zijn. Moet je alleen wel aantonen dat je daadwerkelijk failliet bent en uiteraard eerst al het spaargeld voor je kinderen opmaken  >:(
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 16 maart 2020, 11:38:56
Heel herkenbaar allemaal wat je daar zegt Martijn, ik maak het helaas dagelijks mee.
En niet alleen wij als ZZPer zijn de dupe, maar iedereen is gewoon de dupe.
Want hoe je het ook went of keert, het treft ons allemaal.

De ene op het financiële vlak en de andere misschien wel met de gezondheid.
Het belangrijkste van alles is dat we dit met zijn allen goed doorkomen en elkaar waarderen en steunen.
Daar hebben we met zijn allen baat bij.
En ik heb super veel bewondering voor alle mensen in de zorg, ziekenhuizen en iedereen die zo zijn best doet. (y)

En met een modelbaan bezig zijn geeft in ieder geval wat lucht en je kunt even je zorgen opzij zetten.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 11:57:12
Ja? is het 40 uur werken voor een werkgever een risico waarvoor ik gekozen heb? En ik maar denken dat het een voorrecht was om per weerk 40 uur de maatschappij te dienen. Wat had ik dan moeten doen? 20% inkomsten opgeven zodat ik een paar keer in mijn leven op een doordeweekse dag boodschappen kan doen wanneer supermarkten in het weekend sluiten vanwege een pandemie?

Ik denk echter dat je helemaal mijn punt mist. Ik ben geen zzp'er noch is dat relevant. Zzp'ers zijn niet de enige mensen in Nederland die 40 uren werken. Als alle supermarkten straks nog maar van 8 tot 5 open zijn op werkdagen, wanneer moet ik dan boodschappen doen? Zo zal ik inderdaad zeker 'afvallen'.. zo hongerig zonder eten...

Mijn punt is dat ik jouw opmerking gewoon nergens op vind slaan.

Wat bedoel je nou precies met deze laatste zin:Je zegt letterlijk dat van mensen die werken de mogelijkheid wordt ontnomen om iets te kopen en zegt dan 'die vallen mooi af'. Echt wat bedoel je hier nu mee? Dit kwam dus op mij over dat jij het goed vindt dat
werkende mensen geen boodschappen meer kunnen halen en dat vind ik dus nergens op slaan  ???


Zoals iemand na je eerdere bericht al opmerkte denk ik dat je misschien enig sarcasme gemist hebt. ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bask185 op 16 maart 2020, 12:16:54
Ja ik denk het ook...  :-[
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 16 maart 2020, 12:17:59
Dat valt ook niet altijd mee.

Over zzp en ander onzeker werk.
1. Veel vaker de keuze van de werkgever dan van de werkende. Kiezen of delen.
2. Op alle mogelijke manieren uitgelokt door overheidsbeleid.

Dan is zo'n opmerking van Wiebes op zijn minst raar.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 16 maart 2020, 12:45:24
Daar vraag je heel wat… Veel mensen hebben het al moeilijk genoeg met het onthouden van "er is genoeg, er is geen reden tot hamsteren".
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 16 maart 2020, 12:56:14
En crisiscommunicatie is ook een vak. Minister Bruno Bruins dacht gisteren nog even het hamsteren te ontmoedigen door te zeggen: ‘daar is vooralsnog geen enkele reden toe’.

Het enige wat dan bij mensen blijft hangen is dat woordje: ‘vooralsnog’. Wat horen mensen dus? ‘Het is nu nog te vroeg om te gaan hamsteren, maar dat kan zomaar veranderen...’.  ::)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 13:03:28
jup. Zo es kijken of er weer normaal brood is want kadettjes horen in een belse achterbuurt, niet op mn bord. ben die kleffe dingen inmiddels wel beu.
(https://live.staticflickr.com/1939/31138271998_74f4bdbfb6_h.jpg) (https://flic.kr/p/PrzMqA)IMGP9291 (https://flic.kr/p/PrzMqA) by Floris Dilz (https://www.flickr.com/photos/floris_dilz/), on Flickr
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 16 maart 2020, 13:07:38
Hamsteren kun je wel doen, maar dan moet je eerder beginnen. Ik zag afgelopen week op tv een vrouw die haar voorraadkast liet zien. Genoeg voer voor 2 maanden. Dat had ze niet in één dag uit de winkel gehaald maar in de loop van de tijd bij elkaar gespaard. Zo kan het dus ook, gewoon kalm aan opbouwen zonder voor een ander zijn neus de winkel leeg te roven.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 16 maart 2020, 13:09:03
Ik ben ook ZZP'er , maar "de mazzel" dat ik door mag en kan werken tot er besloten wordt dat iedereen huisarrest krijgt

Wat ik grappig vindt, is dat Links Nederland loopt te roepen dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, maar nu die schouders het ook wat zwaar krijgen om alles en iedereen te dragen die niet kunnen of willen werken, diezelfde schouders kunnen stikken.... best wel een rechtse gedachte van de linkse medemens  ;D
Vergeet niet dat de gemiddelde ZZP'er 52 % belasting ophoest, en als ze niet werken , dat ook niet meer kan, en hoeft betaald te worden, dan zien we wel heel gauw de bodem van het pandemie potje
Alleen daarvoor zou het al een reden zijn om de zzp'er en de MKB hier en daar iets te helpen, zodat de schouders zsm weer de zwaarste lasten kunnen dragen
Ergens heeft Wiebes een punt, maar hij had beter het wat genuanceerder kunnen brengen, al was het maar om de moed en de saamhorigheid erin te houden, en het vertrouwen in de overheid te houden
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 16 maart 2020, 13:28:34
jup. Zo es kijken of er weer normaal brood is want kadettjes horen in een belse achterbuurt, niet op mn bord. ben die kleffe dingen inmiddels wel beu.
(https://live.staticflickr.com/1939/31138271998_74f4bdbfb6_h.jpg) (https://flic.kr/p/PrzMqA)IMGP9291 (https://flic.kr/p/PrzMqA) by Floris Dilz (https://www.flickr.com/photos/floris_dilz/), on Flickr

Da’s geen Kadett maar een Daewoo Nexia  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tjalling op 16 maart 2020, 13:34:52
Nee, dit is echt een Kadett. Die Deawoo is ronder.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 16 maart 2020, 13:38:45
Grappig, ik dacht dat je het verschil alleen aan de neus/grille kon zien, maar er is dus nog meer aan de carrosserie gesleuteld in Seoul.

Mvg, Paul
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tjalling op 16 maart 2020, 13:47:18
Er was iemand die daar een goede bron voor onderdelen in zag om z'n Opel op de weg te houden. De conclusie was dat geen enkel carrosserie deel uitwisselbaar was.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 16 maart 2020, 13:51:11
Iemand die je kent?  ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Albert.H0 op 16 maart 2020, 13:51:57
Alleen daarvoor zou het al een reden zijn om de zzp'er en de MKB hier en daar iets te helpen, zodat de schouders zsm weer de zwaarste lasten kunnen dragen
Ergens heeft Wiebes een punt, maar hij had beter het wat genuanceerder kunnen brengen, al was het maar om de moed en de saamhorigheid erin te houden, en het vertrouwen in de overheid te houden
Die nuance zat er volgens mij wel in, maar is in "onze sensatie beluste media" behoorlijk verloren gegaan. En ook bestaat "de" ZZP-er niet. Inderdaad zijn velen door de situatie gedwongen het ZZP of freelance pad op gegaan. En die nu niet uit eigen keuze in problemen komen. Een aantal sectoren zijn ook al genoemd voor steunmaatregelen.

Maar zijn er ook die bewust hun baan opgezegd hebben, een busje gekocht en voor een hoger uurtarief hetzelfde werk, soms zelfs bij dezelfde werkgever, zijn gaan doen. Schijn ZZP-ers. Denk je dat die werkgevers gek zijn. Je krijgt dan wel een hoger uurtarief, maar netto zullen de kosten niet meer zijn dan dat die werkgever uitgeeft een iemand in loondienst. Dus ben je zo'n schijn ZZP-er, en ik schat zo dat Wiebes daaraan refereerde in zijn "eigen schuld" opmerking, had je je moeten bedenken dat dat extra deel wat je nu lijkt te krijgen normaal gebruikt wordt voor de sociale lasten, verzekeringen etc. door de werkgever. Dus dat je dat dan zelf ook voor dat doel zou moeten gebruiken. Als je het in die situatie niet doet.......
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 16 maart 2020, 13:59:55
Dat laatste is dus juist een van de zaken die wederom fout is gegaan, de verzekeringen die de ZZPers kónden afsluiten, waren buitengewoon prijzig en eigenlijk niet te betalen.
M.i. weer een voorbeeld van de nadelen die de (gedwongen) marktwerking oplevert ten opzichte van de reguliere sociale voorzieningen. Zie ook de zorg(verzekeringen) voor meer bewijs daarvan.
De vrije keuze groep in bouw en techniek is overigens vele malen kleiner dan de eerder genoemde "met rug tegen de muur groep".
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tjalling op 16 maart 2020, 14:04:52
Iemand die je kent?  ;)

Nee, in een tijdschrift gelezen bij de kapper.
Vond het wel een grappig weetje.
Ben zelf meer van het vermijden van afschrijving, rij dus meestal in auto's van een jaar of 15 oud. Als er dan een paneel vervangen moet worden, is het tijd voor een andere.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 16 maart 2020, 14:10:12
Tank leeg = total loss  ;) ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 14:12:12
nou, was net bij de suup, en ongeveer alles was er wel weer, behalve "het suiker", maar ik vreet alleen rietsuiker (tja, rietsuiker-vpro-gids-opvoeding) dus dat was er wel, ligt nu helaas ammel op straat want boodschappentas kwam tussen de spaken, ach ja.

Dusss.... wie bij de vorige hamstersessie achter het net viste NU GAUW ALLES KOPEN NU NU NUUUU!!11!!!!1!!! WANT VANAVOND GAAN ALLE WINKELS DICHT!!!!!!1!!!1!(en morgenochtend gaan ze weer open)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 16 maart 2020, 14:19:47
Rustig Floor ...
Neem maar een snoepje van me ;)

(https://www.thecabinnetherlands.nl/wp-content/uploads/2015/11/prescription-drug-addiction-treatment3.jpg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 16 maart 2020, 14:37:44
Voor de goede order, ik ben vrijwillig ZZP'er geworden, en heb me netjes overal voor verzekerd, zelfs als ik van mijn fiets afdonder door het Heineken virus na training of wedstrijd.
Maar dit is onverzekerbaar, niet door de kosten, maar voor zover ik weet is hier geen verzekering voor.
En ja, als ik omval door geen werk meer, was dat mijn eigen keuze en dus eigen bult dikke schuld, waar het mij meer om ging, als we werken zijn we wel goed voor onze centen, maar als er iest gebeurt als dit, wat niemand verwacht en wil, is de solidariteit ver te vinden onder sommige geitenwollensokken
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 16 maart 2020, 14:43:31
Ik snap niet waardoor je de politieke link legt. Is Wiebes een linkse geitenwollensok?

Vergeet niet dat de gemiddelde ZZP'er 52 % belasting ophoest

Dacht het niet.
Blij dat het met jou zo goed gaat. Maar inmiddels ligt het gemiddeld inkomen van een zzp'er lager dan het gemiddeld inkomen van een werknemer (vroeger was het hoger). Gecombineerd met nogal uitgebreide fiscale faciliteiten betaalt ongeveer 40 procent van de ZZP'ers nul inkomstenbelasting. De rest betaalt bij hetzelfde bruto inkomen flink minder dan een werknemer.
Dat is uitgelokt door nogal rechts arbeidsmarktbeleid waardoor te veel mensen zzp'er worden die helemaal geen ondernemer zijn, zoals jij dat wel bent.

Voor wie het boeit. Het CBS houdt er een dossierpagina over bij.
https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-zzp (https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-zzp)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martin Welberg op 16 maart 2020, 14:48:43
Citaat
betaalt ongeveer 40 procent van de ZZP'ers nul inkomstenbelasting

Hmm, hoe krijg je dat voor elkaar..
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 14:51:02
gewoon, je wat harder laten uitknijpen
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 16 maart 2020, 14:52:34
Dat is uitgelokt door nogal rechts arbeidsmarktbeleid waardoor te veel mensen zzp'er worden die helemaal geen ondernemer zijn, zoals jij dat wel bent.

En dat maakt de opmerking van VVD'er Wiebes zo hypocriet.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 16 maart 2020, 15:22:28
Kuch, kuch! (Geen corona, maar een moderator die wat "links" en "rechts" en "politiek" hoort.)

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 16 maart 2020, 15:27:16
0% inkomstenbelasting? Mijn zzp-er inkomen ligt nou niet bepaald hoog maar nog steeds betaal ik me het schompes aan belasting hoor  :PEdit: en oh ja, verzekeren is niet te betalen (inderdaad honderden euro's per maand en allerlei uitsluitingen, zoals landelijke crisis ;D ) En pensioen heb ik ook sowieso niet dus hopelijk val in na mijn laatste werkdag op mijn 75e verjaardag gelijk om  :P ;D


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Jeronimos op 16 maart 2020, 15:29:06
Reinout, pas op hoor een Godwin is near.  :P ;D


Om maar even aan te sluiten op links of rechts. geen commentaar op de moderator.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 15:37:56
wat wil je nou zeggen?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Jelmer op 16 maart 2020, 15:46:38
Kinderen thuis, en die moeten ook iets te doen hebben.  ;D

Kleine "Corona" line up van Thomas modellen. We noemen ze "Brio", "Marklin" en "Huisvlijt".

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Thomas16032020.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Thomas16032020.jpg)

Groeten,
Jelmer
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 16 maart 2020, 15:52:21
Moeten we nou op gaan passen voor locomotieven uit de "corona"tion class? ;D ;D Laten we er by the way er maar een grapje van maken om deze zware tijden iets te verlichten. Die dingen moeten ogenblikkelijk naar de schroothoop om het gevaar voor het "treinvirus"te voorkomen. Ojee, ik ben al besmet! (Komt door al die andere mooie Engelse stoomlocs die even besmettelijk zijn)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 16 maart 2020, 16:00:23
Ik ga je linkje lezen Henk, en stuur je commentaar even naar mijn boekhouder, ik zou graag bij die 0 % behoren  ;D ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 16 maart 2020, 16:12:24
Nee, dat wil je echt niet Marty.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Albert.H0 op 16 maart 2020, 16:42:02
Nog wat meer meningen over ZZP; hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam Evert Verhulp. Het probleem is: "Veel zzp'ers zijn op papier misschien werkzaam als zelfstandige, maar juridisch gezien zijn het gewoon werknemers. Ze verrichten arbeid voor loon en er is sprake van een ondergeschiktheid. Zij moeten eigenlijk gewoon doorbetaald worden door hun werkgever."
Het hele verhaal https://www.nu.nl/ondernemen/6037911/zzpers-in-de-knel-dit-zou-mijn-topmaand-zijn-ik-loop-18000-euro-mis.html (https://www.nu.nl/ondernemen/6037911/zzpers-in-de-knel-dit-zou-mijn-topmaand-zijn-ik-loop-18000-euro-mis.html)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marty op 16 maart 2020, 16:58:26
Ik snap je Henk, dat wil ik zeker niet, en mijn bewering was ook alleen op basis van eigen ervaring, en al mijn klanten zijn bedrijven die wel wat te besteden hebben
De "nullers" komen over het algemeen niet bij mij langs
Ik zei altijd toen ik begon, ik hoop dat ik heeel veel belasting moet betalen, maar nu, als de boekhouder klaar is met de jaarrekening, doet het toch altijd weer zeer  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: henk op 16 maart 2020, 17:35:51
En ik snap jou ook. Als we KLM gaan ondersteunen uit de belastingpot, dan ook de zelfstandig ondernemer die door Corona in problemen komt. En dat geldt al helemaal voor de kleinverdieners (theater, muziek) en ZZP'ers die eigenlijk als werknemer werken, maar er nu zonder pardon worden uitgezet.

Maar het gekke is dus dat Wiebes doodleuk vertelde dat ZZP'ers zelf voor dat risico hadden gekozen en dat juist de oppositie van solidaire snit daar anders over dacht.  ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 16 maart 2020, 18:18:40
Ik snap niet waardoor je de politieke link legt. Is Wiebes een linkse geitenwollensok?
Van geitenwollen sokken krijg je blaren, of je ze nou links draagt of rechts of aan allebei de voeten.

Is collectief hamsteren de huidige norm voor maatschappelijke solidariteit?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Albert.H0 op 16 maart 2020, 18:20:47
Mee eens Henk. Gelijkwaardige steun voor allen of anders maar eigen broek ophouden voor iedereen. Even cru gezegd, dan gaat KLM maar failliet. Komt er wel weer een andere maatschappij voor in de plaats hoor, die de economie redt. Dat die geen koninklijke in de naam heeft (en waarschijnlijk buitenlandse financiers) is dan jammer.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 18:26:40
maar ja, zo'n buitenlandse maatschappij en een kleine zelfstandigen hebben geen sappige commissariaatjes en plekken in advies- en lobbyclubs te vergeven.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bigboynl op 16 maart 2020, 18:33:01
weer terug naar modelbouw: zijn er al Preisertjes met mondkapjes gesignaleerd, is de modeldienstregeling al aangepast?

Hans
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 16 maart 2020, 18:38:43
Ik wil wel zo'n sappig commisarisje in H0
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 19:12:48
ow, daar is wel aan te komen hoor.
stevige nek, dikke audi en een goeie lik heuse roomboter op t hoofd, aan alle stereotypen is gedacht.  :angel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_DSC_2445.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_DSC_2445.jpg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 16 maart 2020, 20:05:11
Het mannetje ziet lijkbleek, volgens mij heeft ie het! ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 16 maart 2020, 20:20:51
Och verrek, die heb ik gewoon op voorraad!
Inclusief (echte) boter op z'n hoofd, 't komt al door z'n hoed heen. En met een portefeuille aktetas kleine koffer met aandelen, opties en hoe dat allemaal maar heten mag. En de Telegraaf en een appel.

(https://abload.de/img/11cjzu.jpg)

Een dikke Benz, mag dat ook? En als ik beloof dat ik het sterretje nog even rechtop zal zetten?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 16 maart 2020, 20:23:19
 ;D ;D ;D ;D (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tomasso op 16 maart 2020, 20:28:12
nou, was net bij de suup, en ongeveer alles was er wel weer, behalve "het suiker", maar ik vreet alleen rietsuiker (tja, rietsuiker-vpro-gids-opvoeding) dus dat was er wel, ligt nu helaas ammel op straat want boodschappentas kwam tussen de spaken, ach ja.

Dusss.... wie bij de vorige hamstersessie achter het net viste NU GAUW ALLES KOPEN NU NU NUUUU!!11!!!!1!!! WANT VANAVOND GAAN ALLE WINKELS DICHT!!!!!!1!!!1!(en morgenochtend gaan ze weer open)
Je zou de poletiek in motte

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 16 maart 2020, 20:36:15
Is het een keer lekker rustig op de weg kun je nog niet doorblazen omdat ze de snelheid hebben verlaagd, zo heb je d'r niets aan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 16 maart 2020, 20:46:43
Je zou de poletiek in motte

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Zeg, heb jij niet nog wat te ZUIVEREN?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Gert Arkema op 16 maart 2020, 21:04:09
Die had vandaag 85% minder werk, tijd zat dus.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ReneN op 16 maart 2020, 22:39:26
Wie nu veel tijd heeft voor modelbouwklusjes en ideeën op wil doen ziet hier corona, treinen en WC-rollen in een schitterende combinatie ;D : https://www.gva.be/cnt/dmf20200316_04890877/eigen-wc-rol-eerst-opmerkelijke-trein-rijdt-antwerpen-centraal-binnen


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Orkhavnbanen op 16 maart 2020, 23:01:58
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0799125F-D94C-4FD7-AA4E-DE3376FFD598.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0799125F-D94C-4FD7-AA4E-DE3376FFD598.jpeg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bigboynl op 17 maart 2020, 07:41:45
 (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 10:25:49
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D5E31FEE-26F5-4514-B3AC-DF87011558AB.jpeg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 17 maart 2020, 10:30:29
https://www.youtube.com/watch?v=tUBpsxZs7Mk (https://www.youtube.com/watch?v=tUBpsxZs7Mk)

That's no moon!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 10:40:23
Hoop dat daar ook een ontwerpfout in is verwerkt...  :D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 17 maart 2020, 11:06:18
Ik heb gisteren mijn eerste contact met een covid-19 patient gehad. En ik merkte toch dat hoewel ik me aan alle regels hield, het op een bepaalde manier toch even eng was. Je wordt bewust en onbewust toch wat angstig door alle berichtgeving.

En dan merk je ook hoe belangrijk het is als iedereen de correcte voorzorgsmaatregelen kent. Als ik een patient in zijn bed transporteer, hoeft de patient alleen een mondkapje op. Als het bed is schoongemaakt met chloordoekjes, hoef ik geen handschoenen aan en geen mondkapje op. Maar toch dacht de verpleegster dat ik moest. En dat sta je als portør, die toch lager in de 'rangorde' staat dan een verpleegster of arts, geduldig uit te leggen, met de richtlijnen in je hand, dat dat niet hoeft  ;D

Gisteren was sowieso een rare dag. Alle poliklinische ingrepen zijn uitgesteld, met als gevolg dat mijn collega's en ik een opvallend rustige dag hadden. Maar wel met een dubbel gevoel. Je weet namelijk dondersgoed waarom. Voordeel is wel dat ik mijn collega's voor het eerst in lange tijd weer ontspannen op het werk heb gezien en dat was fijn.

Het is allemaal even wennen voor iedereen, maar de professionaliteit is enorm  (y)

Eelco
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 17 maart 2020, 11:22:19
Dan komt het dichtbij inderdaad Eelco ...

Zelf zit ik in goed overleg met manager, personeelszaken en bedrijfsarts thuis.
Ik maakte al beperkte uren i.v.m. met revalidatie/re-integratie na een cardiologische ingreep, maar heb lichte luchtwegklachten én lichte verhoging, dat gecombineerd met afhankelijk zijn van het OV was voldoende reden om deze beslissing te nemen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 17 maart 2020, 11:28:34
Het is te hopen dat het voor iedereen beheersbaar blijft en dat we allemaal er goed doorheen rollen.
Elkaar helpen en een steuntje in de rug is al iets wat we allemaal kunnen doen.
Heb ook enorm respect voor iedereen die het land draaiende houd en zeker het verplegend personeel dat toch direct in contact komt met de zieke mensen. Maar ook diegene die in de supermarkten alles aan blijft vullen.

Mijn eigen dochter werkt elke dag als vakkenvuller en weet waarom ze het doet.
Is ook best soms angstig en is er druk mee bezig, maar ze doet het toch gewoon.
En zo zijn er tientallen beroepen waar we op het ogenblik niet buiten kunnen zodat wij en iedereen om ons heen kunnen blijven functioneren.
Het is allemaal heel lastig, maar we komen er wel doorheen.

En zoals hier op het forum er over kletsen en met je hobby bezig zijn zorgt er ook voor dat we lekker bezig blijven.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ruud K op 17 maart 2020, 14:14:59
Bij mijn treinenwinkelier in Vlaardingen mag je alleen nog komen afhalen, niet meer in de winkel rondsnuffelen en niet meer cash betalen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rondje_HO op 17 maart 2020, 14:17:53
Ja, ik zag het mailtje ook voorbij komen. Nu heb ik met de coronacrisis toch sowieso niks meer te besteden maar goed  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: cor_b op 17 maart 2020, 14:27:42
Cash betalen kan bij ons bijna nergens meer
Ik wacht op een schouder protese ,dus dat duurt nog wel een poosje
Vervelen doe ik me nog niet , vele dingen aan het maken voor de baan .

Cor
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 17 maart 2020, 14:57:56
Effe naar de Appie geweest. En natuurlijk als goede hamsteraar (ze adverteerden er zelf mee met Hamsterennn) effe wat plee-papier aangeschaft ;D. :angel:. Voordat 't op is.... Misschien een leuk thema op de Corona modelbaan? :P Ik raad dat anderen ook te doen, uiteraard! Maar zo verstandig zijn jullie natuurlijk al, dat geloof ik wel! (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Locofiel op 17 maart 2020, 15:07:38
Plépapiermachee?


Gr,

Dirk
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: zuylen op 17 maart 2020, 15:50:27
Je kunt er inderdaad mooie bergen mee maken! ;D
Maar ik zie naast al die gekkigheid ook de problemen met mensen die het qua gezondheid slechter hebben getroffen. Ik heb zo'n iemand in mijn buurt en ben als de dood dat deze persoon besmet wordt. Dat zou een slechte zaak zijn, dus ben ik extra voorzichtig en probeer zo veel mogelijk de aanwijzingen van de deskundigen te volgen! :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 17 maart 2020, 16:21:40
Knettergek, loopt allemaal maar in de winkels met hun kinderen, hartstikke druk en dan mensen die roepen dat je moet oppassen want ze zijn op corona getest, personeel dat bij het openen van de winkel weggeduwd wordt want ze storten zich masaal op de wc rollen ???.

Stephan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: basjuh1981 op 17 maart 2020, 17:05:55
Ik begrijp dat ook niet.

Sta je in de rij bij de kassa, staan er ook mensen binnen anderhalve meter van je. Houd gewoon een beetje afstand in deze tijden. Baat het niet, schaadt het niet.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ingenium op 17 maart 2020, 17:30:43
Hoezo? We moeten zoveel mogelijk het virus oplopen om de kwetsbaren te beschermen. Grote kans dat je niet eens gaat merken dat je het hebt.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 17:49:47

Zeker, maar wel een beetje gedoseerd zoals zichtbaar in deze grafiek:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/allesbepalende-lijn.png)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: dennie op 17 maart 2020, 18:20:26
Ook mijn werkgever (uitzendburo) is bezig andere werk te vinden,de inhuurder waarvoor ik actief was (groothandel in horeca zaken) ligt deels plat tot 3 april.
Dus na weken (zeg maar maanden)  middagdienst blij dat ik naar club kon gaan komt bericht tot 6 april ook geen club.
Nou ja niet erg ik heb sleutel,kan ik weer spoorwerkzamheen uitvoeren alleen net even bestand rails nagekeken en voor de werkzaamheden die gepland had kom ik erachter te weinig op voorraad dus nog maar wat via web winkel besteld,dus vanavond op breken en donderdag weer inbouwen.
En ik kan mijn muziek opzetten hoef met geen rekening te houden met andere leden kan hoogstens een verdwaalde buurman zijn .
en het voordeel ik hoef geen koffie te zetten ;)
groet dennie
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ingenium op 17 maart 2020, 18:28:32
Zeker, maar wel een beetje gedoseerd zoals zichtbaar in deze grafiek:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/allesbepalende-lijn.png)

Zo snap ik die grafiek ineens veel beter! ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 18:42:26
Tot je dienst. Het was het eerste wat ik in die grafiek zag...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 17 maart 2020, 18:42:48
Om 19.00 vanavond niet alleen een nieuwe toespraak van de Deense premier, maar om 20.00 ook nog eentje van de koningin. Het zal mij benieuwen....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 18:45:53
Danmark er lukket?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 17 maart 2020, 18:53:45
Oh, al voor een groot deel. Dus ik vraag me af wat het nu wordt... Misschien gaat men Zuid Sleeswijk en Skåne binnen vallen om een bufferzone in te richten..  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 17 maart 2020, 19:03:21
Dat zou een verstandig besluit zijn  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joost O op 18 maart 2020, 13:56:13
Colombia begint dit weekeind met lockdownen, of downlocken, of hoe dat heet.

Gelukkig heb ik een tijd geleden een goede voorraad FLM onderdelen, scenery materiaal e.d. aangeschaft, genoeg om me weken lang zoet te houden. Plus wat dingen overgenomen van forumgenoten.

Het leuke is dat al die dingen nog bij m´n familie in NL op zolder staan... want hun reis naar Colombia ging om één of andere reden niet door.

Als er de komende dagen iemand hierheen komt houd ik me aanbevolen!   ;D

Maar toch, ik heb bij de plaatselijke Chinese electronica shop nog heel wat kunnen inslaan voor de voorraad op was, dus ik heb nog wel wat te doen.

En met het coördineren van veiligheidsmaatregelen die een paar honderd mensen moeten beschermen, heb ik deze dagen ook wel een "refresher" gehad van wat nou wel en niet belangrijk is in dit leven.

Pas goed op jezelf en op je geliefden, allemaal!

Groeten,

Joost


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 18 maart 2020, 14:05:40
Om 19.00 vanavond niet alleen een nieuwe toespraak van de Deense premier, maar om 20.00 ook nog eentje van de koningin. Het zal mij benieuwen....

Bijeenkomsten groter dan 10 personen mogen niet meer, winkelcentra gesloten. En de boodschap van de kannegin was zo ongeveer "hoe haal je het in je botte harses te gaan hamsteren, schaam je!". Dat maakte wel indruk in DK.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Pauldg op 18 maart 2020, 14:08:07
Benieuwd naar de eerste foto van de rijk gevulde koninklijke voorraadkelder gemaakt door een recalcitrante lakei  :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tothebeach op 18 maart 2020, 14:08:22
https://www.treinreiziger.nl/ns-werkt-aan-uitgedunde-dienstregeling/

Groet,
Michel
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans van de Burgt op 18 maart 2020, 14:11:41
Er zijn gelukkig ook leuke positieve berichten te melden in deze barre tijden.

Zaterdag gaat deze website open. Mensen in de UK staan nu al te dringen. Mijn BMB Module Wateringbury doet ook mee, trouwens.

Zie (vanaf zaterdag a.s.): The Great Model Virtual Railway Show 2020 (https://m.facebook.com/groups/217731089423432?multi_permalinks=219536982576176&notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1584448951819163&ref=m_notif)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/20759D7D-F6C8-46FF-9623-02DA6F7A0EBC.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/20759D7D-F6C8-46FF-9623-02DA6F7A0EBC.png)

Gr, Hans
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 18 maart 2020, 16:34:32
Kijk, das mooi.

 nieuwspaal (https://nieuwspaal.nl/ns-helpt-thuiswerkers-met-modeltreinen/)

Wat lees ik hier nou weer...?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 18 maart 2020, 17:03:15
Daar lees ik dat ze uitgerekend met Märklin in zee zijn gegaan. Konden ze niks beters verzinnen? ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 18 maart 2020, 17:08:27
Ja, maar wat is het nut, worden we als modelbouwer zomaar aan de kant gezet.

Tenminste, dit zouden we toch gewoon modelspoor kunnen noemen?

Ow, mijn vrachtwagen komt net naar buitenrollen van de garage, maar is naar huis proberen te komen met al die files...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 18 maart 2020, 17:13:48
Ach, het is Nieuwspaal, als het nu een bericht van De Speld geweest was ...  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 18 maart 2020, 18:00:56
Daar lees ik dat ze uitgerekend met Märklin in zee zijn gegaan.
Betere merken pasten voor de eer?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 18 maart 2020, 18:12:44
Foto die erbij staat is in elk geval geen Märklin. Maar ja, het grote publiek kent Märklin, Fleischmann, misschien Roco maar dan houdt het wel op.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 18 maart 2020, 18:18:59
Is er iemand goed genoeg in Engels om te kunnen uitleggen wat hier met "Courty" wordt bedoeld?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 18 maart 2020, 18:27:55
Ehhh... waar?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hans van de Burgt op 18 maart 2020, 18:58:23
Is er iemand goed genoeg in Engels om te kunnen uitleggen wat hier met "Courty" wordt bedoeld?

Dat is een schrijffout. Daar hoort country te staan.

Gr, Hans
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: lrrw op 18 maart 2020, 19:07:26
Bij Piko in China wordt gewoon geproduceerd zo te zien.
Bericht van 1 dag geleden, als het goed is.
Ik weet niet waar die plaats ligt en hoever het van de grootste besmettingshaard is.
Als je hele filmpje bekijkt zie ook esemblage van ACTS 6004.
https://www.youtube.com/watch?v=r_FV-w2BCng
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tomasso op 18 maart 2020, 19:21:39
Gelukkig lag er nog een doos frikandellen in de winkel, knutselen met een lege maag is geen doen.
De slijter had de plunderende horde godzijdank ook overgeslagen.
Verders was bijna alles op.
Drank en frikandellen, dat klinkt als de hemel

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 19 maart 2020, 07:38:52
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EF15D34F-FD65-4E67-8D77-AEB5FD3D1BB7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EF15D34F-FD65-4E67-8D77-AEB5FD3D1BB7.jpeg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 19 maart 2020, 12:45:07
Haha, daar heb je wel een tuintje voor nodig.
Maar het is altijd beter als een tuinkabouter, dit valt tenminste op ;D
En mensen hoeven zich niet af te vragen wat voor werk hij/zij heeft ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Wies op 19 maart 2020, 14:41:13
Weet niet zeker of het hier hoort of elders: Intermodellbau Dortmund is vanwege de coronapandemie verplaatst naar 13 - 16 augustus 2020.

Met vriendelijke groet,
Wies.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 19 maart 2020, 15:21:25
Ik vind dit wel een goed draadje voor de eerste melding (ik wist het nog niet), dus dank!

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 19 maart 2020, 19:27:56
Uit het land van onze NederDeen, kan hij, (als hij tijd heeft) meteen aangeven of het waar is  ;D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Corona.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Corona.jpg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 19 maart 2020, 19:36:19
Bij dezen bevestigd, geen fake news  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ivanzon op 23 maart 2020, 21:53:27
Bij Piko in China wordt gewoon geproduceerd zo te zien.
Bericht van 1 dag geleden, als het goed is.
Ik weet niet waar die plaats ligt en hoever het van de grootste besmettingshaard is.
Als je hele filmpje bekijkt zie ook esemblage van ACTS 6004.
https://www.youtube.com/watch?v=r_FV-w2BCng

Ligt bij Guangzhou in de buurt, een regio die deels in lockdown is

Ook Nederland gaat zometeen die kant op, met iedereen die niet in quarantaine zit aan het werk (let op hoeveel lege werkplekken er zijn in dat filmpje tov de 2017 versie).  Na de (ongetwijfeld rampzalige) kwartaalcijfers eind maart eisen VNO/NCW en Horeca Nederland dat het speelkwartier over is.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 23 maart 2020, 22:02:23
Hier in DK is de lock down zojuist met twee weken verlengd. De verwachting is dat het aantal patiënten over twee weken gaat pieken. Bij ons in het ziekenhuis is het nog rustig, maar het aantal bedden voor covid-19 patienten is verdubbeld van 100 naar 200. De groei van het aantal besmette patienten is niet sterk, maar dat is vooral te 'danken' aan het feit dat er nauwelijks getest wordt. Alleen zij die echt ziek zijn worden getest.

Twee weken terug kreeg het Deense ministerie van gezondheid het aanbod uit Zuid Korea om een flinke lading tests over te nemen. Daar zei men nee tegen. Nu hebben ze spijt....

Op dit moment in DK 24 doden, 254 opgenomen in het ziekenhuis en 1395 besmet.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 23 maart 2020, 23:47:38
Dit wordt een historisch draadje. Je ziet het veranderen van de publieke opinie hier terug als je het vanaf het begin doorleest. Het zou bijna grappig zijn als de aanleiding niet zo serieus was. Sommige mensen die in het begin vaak reageerden zie je trouwens niet meer terug in de recentste berichten valt me op.

Ik wens alle mensen in de dienstverlenende sector en vooral de zorg heel veel sterkte. De komende weken komt het erop aan.
Hen en alle anderen wens ik een goede gezondheid.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ArjanB op 24 maart 2020, 02:18:03

In Canada is het per provincie nogal verschillend, lees in sommige is de pandemie in volle gang in anderen nog nauwelijks. In die laatste provincies, Nova Scotia e Newfoundland mag je wel komen maar dan eerst 2 weken in isolatie. Kom je van buiten Canada 2 weken isolatie,. Verregaande bevoegdheden voor politie etc om maatregelen te handhaven, in Ontario en Quebec alle non-essential business verplicht dicht, iedereen is verteld naar huis te gaan en daar te blijven, geen bijeenkomsten van 2 of meer personen (gezinnen uitgesloten), scholen dicht, grenzen dicht voor non-essential personen verkeer en goederen, vliegverkeer ligt nagenoeg plat, advies van Quebec om interregionaal personen verkeer te beperken


Ook Canadezen kunnen zich kennelijk niet voldoende gedragen en afstand houden. Al moet zeggen dat er wel een verschil is met een week geleden.

Dodental is stijgende en de besmette gevallen. Walk-in en drive-thru test center geopend in Montreal, testen is alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, symptomen, travel, contact etc.

We zullen zien waar het eindigt maar over is het voorlopig niet

Arjan

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 24 maart 2020, 07:05:23
Sommige mensen die in het begin vaak reageerden zie je trouwens niet meer terug in de recentste berichten valt me op.
Dit draadje is begonnen als een afsplitsing van het Ontraxs-draadje, naar aanleiding van de (mogelijke) afgelasting van OT. Mensen die toen reageerden waren hoofdzakelijk degenen die daarbij betrokken waren maar die actualiteit ligt inmiddels achter ons.
Ik ben benieuwd wat je nou eigenlijk met je opmerking wil suggereren?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: hgr op 24 maart 2020, 09:04:54
Voor mij is op dit moment het werken aan mijn baan een middel om mijn hoofd leeg te maken.
Ik werk als begeleider in de gehandicaptenzorg en hoewel wij nog geen besmettingen hebben, zijn er in de dagelijkse zaken al wel heel wat restricties.
Sinds vrijdag zitten wij in een lockdown, omdat de locatie in hetzelfde gebouw zit als een ouderenzorgorganisatie.
Cliënten mogen 2 keer per dag in groepjes van 4 onder begeleiding naar buiten, cliënten die normaal zelfstandig dingen ondernemen.
Het is een locatie met mensen met een matige tot zeer lichte verstandelijke beperking en aantal heeft psychiatrische en/of gedragsproblemen.


Ik ben van oorsprong verpleegkundige en daarom gevraagd voor een triage-team voor mijn organisatie en een organisatie sluitend aan ons werkgebied, dat geeft een dilemma. Denk ik aan mijzelf, aan mijn team of aan het organisatiebelang.
Het zou namelijk betekenen dat ik uit het rooster gehaald zou worden en dan moet er een groot contract opgevangen worden (lastig in de huidige arbeidsmarkt in de zorg) en we hebben al iemand met een groot contract ziek met mogelijk Coronaverschijnselen (maar het kan ook gewoon griep zijn, want er wordt alleen bij ziekenhuisopname getest), gelukkig hebben ze iemand gevonden die vrij makkelijk uit het rooster te halen was.
Op het werk en thuis (mijn vrouw doet hetzelfde werk en werkt wel op een locatie met besmettingen) drukt Corona een grote stempel op onze dagelijkse gang van zaken.

Als ik dan op een vrije ochtend of vrije dag lekker aan mijn baan pruts en als beginner kleine succesjes behaal, soms met hulp van dit forum, dan kan ik me lekker ontspannen. Je hersenen worden op een andere manier gebruikt.

Dit is mijn ervaring met Corona en modelbouw.


Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Arjan6511 op 24 maart 2020, 09:29:44
Zelfs criminelen zijn bang voor corona. Uit mijn spambox dit phishing-mailtje (let niet op de spel- en grammaticafouten, je moet ze ook niet wijzer maken):


Beste XXXXXXXXX,

*****Dit is een automatisch gegenereerde mail, daarom wordt u geadresserd met uw E-mail.*****

Al onze cliënten krijgen éénmalig de kans om gratis een vervangende creditcard aan te
 vragen voor 1 april 2020. Na deze datum vind automatisch een verzoek plaats die
 ook automatisch zal worden geïncasseerd wat € 21,95,- bedraagt.

In verband met de veiligheid van onze klanten is het verplicht uw huidige creditcard te
 vervangen. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid aan om dit kosteloos te doen. Klik
 op uw persoonlijke link hier onder om kosteloos uw nieuwe creditcard aan te vragen en volg de
 benodigde stappen om uw aanvraag te voltooien.

U dient uw huidige creditcard op te sturen per post en u ontvangt binnen 3 werkdagen uw nieuwe
 creditcard. Vanwege het coronavirus (COVID-19) bent u genoodzaakt alle stappen zo goed
 mogelijk te volgen en uw creditcard te desinfecteren
. Op deze manier dragen we bij om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

› Online uw creditcard aanvragen.

De nieuwe creditcards voldoet aan onze nieuwste veiligheidsvoorschriften. U kunt per
 direct uw nieuwe creditcard aanvragen via het online formulier in de online omgeving.
 Uw nieuwe creditcard wordt opgestuurd, wanneer de oude binnen is.
 Let op: Zorg dat u alle gegevens naar waarheid invult.


Heeft u nog vragen? Belt u ons dan gerust. U kunt ons bereiken op nummer 020 - 6 600 612.

 Met vriendelijke groet,

 International Card Services BV
 Postbus 23225, 1100 DS Diemen
 KvK Amsterdam nr. 33.200.596

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 1200blauw op 24 maart 2020, 09:57:33
Dit draadje is begonnen als een afsplitsing van het Ontraxs-draadje, naar aanleiding van de (mogelijke) afgelasting van OT. Mensen die toen reageerden waren hoofdzakelijk degenen die daarbij betrokken waren maar die actualiteit ligt inmiddels achter ons.
Ik ben benieuwd wat je nou eigenlijk met je opmerking wil suggereren?
Het was een vrij droge constatering. Jouw verklaring zou de juiste kunnen zijn.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: prutser op 24 maart 2020, 10:12:44
Ik merk er niet zo veel van behalve dat het rustiger is op de weg, het werk gaat gewoon door. Mijn dochter zit wel in de stress omdat ze in het eindexamenjaar zit en mijn vrouw heeft het rustig want er komt bijna niemand meer bij de huisarts, ze heeft zichzelf nog bij de HAP aangeboden maar dat is ook niet nodig.
Binnenkort weer storingsdienst en hopelijk een rustige zodat ik nog een beetje kan hobby'en.

Stephan.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 24 maart 2020, 10:49:40
(https://i1221.photobucket.com/albums/dd467/heleron/20200323_165818_zpslatplsab.jpg) (https://s1221.photobucket.com/user/heleron/media/20200323_165818_zpslatplsab.jpg.html)

(https://i1221.photobucket.com/albums/dd467/heleron/20200323_165821_zpsslnkdwp1.jpg) (https://s1221.photobucket.com/user/heleron/media/20200323_165821_zpsslnkdwp1.jpg.html)

Over werk gesproken, gisteravond Amsterdam Centraal tijdens de spits. Heel bizar beeld.

Over bizar gesproken, gisteravond Amsterdam Centraal voorzijde richting Dam.
(https://i1221.photobucket.com/albums/dd467/heleron/20200323_170933_zpsqhmdrgei.jpg) (https://s1221.photobucket.com/user/heleron/media/20200323_170933_zpsqhmdrgei.jpg.html)

Waar normaal hordes mensen lopen is het nu uitgestorven. Begint men het nu eindelijk te snappen? Nu alleen nog de jongeren die het nog steeds niet snappen dat je nu geen leuke ritjes meer met de trein kan gaan maken omdat je zo nodig ergens gezellig naar toe moest.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: basjuh1981 op 24 maart 2020, 14:44:32
Voor de thuiswerkers:
Koot en Bie - Thuiswerken (https://www.youtube.com/watch?v=1BRdXm4CIh8)

 ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Piggelmee op 24 maart 2020, 16:36:30
Andersom bizar kan ook.

Vanmiddag, dus daags na het afkonigen van de verscherpte 1,5 meter afstand maatregelen.

Rotterdam CS, Blijdorpzijde.
Vrijwel leeg straatbeeld.
Geen taxi's.
Onder de overkapping op èèn vierkante meter VIJF met gele NS hesjes rokende lieden.

Absurd?
ASO volgens de premier!

Tekst door moderator verwijderd

Ronald
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Klaas Zondervan op 24 maart 2020, 16:40:26
Onder de overkapping op èèn vierkante meter VIJF met gele NS hesjes kankerstickjes rokende lieden.
Die probeerden het virus in te kapselen in teer.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Dave....... op 24 maart 2020, 16:41:18
Nou nou Ronald...
Iets minder mag ook wel  ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 24 maart 2020, 16:47:35
Voor de thuiswerkers:
Koot en Bie - Thuiswerken (https://www.youtube.com/watch?v=1BRdXm4CIh8)

 ;D

Ongelooflijk zo scherp en vooruitziend zoals die twee waren  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marc tramt op 24 maart 2020, 17:06:22
Briljant. Which reminds me, ik ga nog even spelen in de baas z’n tijd.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: VAM65 op 24 maart 2020, 17:09:39
Hooguchtend!   
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 24 maart 2020, 17:17:53
Met vrandelijke greuten!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: 44 op 24 maart 2020, 17:22:40
"Speel ik in de baas z'n tijd of werk ik in m'n vrije tijd?"

En wat als ik die baas ben?
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tijgernootje op 24 maart 2020, 18:41:02
Modelbouw ligt hier vooralsnog in een winter/corona slaap,wat een schril contrast is tot m'n werk.
Ondanks verscherpte maatregelen ook weer sinds vandaag op het werk,gaat werk in slomere vaart toch door.
De contrasten zijn  groot,bij het ene bedrijf neemt voorzorgsmaatregelen en regelt dingen ivm afstand enz ,en op het pleintje 50mtr ervoor staan 20 man te dringen om een soort alternatieve marktkraam  ::)
#wat nou afstand houden,slaat toch nergens op als ik mn spullen maar krijg  :-X
Voor zover te benoemen als voordeel: door de rust op de weg,kom ik sneller door mn rondjes heen met de aangevraagde spullen,maar daar houd het "voordeel" dan ook wel op.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ArjanB op 24 maart 2020, 19:30:28
"Speel ik in de baas z'n tijd of werk ik in m'n vrije tijd?"


Als je werk je hobby is (of gewoon plezier in hebt /leuk vindt) is het altijd vakantie……. nou ja bijna altijd  ;D ;D ;D

Arjan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rolando op 24 maart 2020, 21:14:40
Ik heb even wat minder tijd gehad voor de modelbaan en voor het forum omdat ik druk bezig ben geweest met een beetje positiviteit te brengen aan huisartsen, apotheken en verpleging in Asten. (waar ik woon). Deze mensen werken zo knoeperd hard onder alle omstandigheden en zorgen daardoor dat wij allemaal verzorgd worden.
Aangezien  ik met mijn beroep (ballon en kinderartiest) niks meer mag doen, hebben we elke dag een ander doel genomen en deze groepen bossen ballonbloemen gebracht. Zo ben ik toch bezig en worden zij even in het zonnetje gezet.

En elke dag nu voor de kinderen en ouders een live workshop op facebook zodat ik zelf ook plezier heb en ik op die manier hoop dat ik andere even uit de negativiteit kan helpen. En toch mijn beroep even op een andere manier kan uitoefenen.

En dan met de modelbaan bezig zijn als ontspanning is voor velen nu de perfecte manier om even uit deze toestand te geraken.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Peter Kleton op 24 maart 2020, 21:37:34
Heel goed van je ,Roland !   (y)   :laugh:
 Peter
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: hgr op 24 maart 2020, 21:51:21
En dan met de modelbaan bezig zijn als ontspanning is voor velen nu de perfecte manier om even uit deze toestand te geraken.

Precies ff de kop leeg maken.

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 25 maart 2020, 13:06:37
http://denelander.blogspot.com/2020/03/covid-19.html

Mijn ervaringen van de afgelopen dagen. Spoiler: geen treintjes  ;)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ben op 25 maart 2020, 14:20:27
Zojuist gehoord op het journaal: ons drinkwater is als altijd veilig. Niettemin zal juist deze mededeling voor velen het sein zijn nog vanmiddag naar de supermarkt te gaan om water in te slaan want zo werkt dat. ;D

Ondertussen knutsel ik door aan een plakpakketje. :)

(https://imagizer.imageshack.com/v2/1280x1024q90/923/Ht9gci.jpg) (https://imageshack.com/i/pnHt9gcij)

Blijf gezond!
Gr, Ben.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Peter Kleton op 25 maart 2020, 14:27:19
Tja ,paniek en onrust zaaien is ook een kunst .  >:(
 Peter

Sorry ,ik heb het bericht verkeerd begrepen ,het ging over een radio bericht dat ik niet gehoord heb.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Floris Dilz op 25 maart 2020, 14:55:58
Nou, succes daarzo, eelco!

Zit nu zowaar thuis wat te klooien voor werk, t blijkt dat je thuis best redelijk kan modelbouwen, goh, wie had dat nou verwacht.... En je kan tenminste onbeperkt kutmuziek draaien zonder dat iemand zeurt en gewoon tot half 2 doorwerken zonder dat je om t alarm dat er voor een bepaalde tijd op moet staan of de laatste trein naar huis hoeft te denken.

Morgen nog even naar werk, om me extra braaf aan de regels te houden maar weer es op de fiets in plaats van de trein, heeft verder niks met mooi weer te maken uiteraard. :angel:
Tis daar al wel een beetje een puntje dat leveranciers nu stilliggen of zelf droog staan te malen... maar ja, kan altijd verder met de modellekes voor volgend jaar.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Ronald69 op 25 maart 2020, 15:17:40
Heb nu 2 dagen vrij en heb mooi tijd om met wat interieurs te klooien.
Boven Piko AR4üm en onder Liliput WR4üe

(https://i1221.photobucket.com/albums/dd467/heleron/20200325_151155_zpsnpfla6q6.jpg) (https://s1221.photobucket.com/user/heleron/media/20200325_151155_zpsnpfla6q6.jpg.html)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 25 maart 2020, 15:51:56
Tja ,paniek en onrust zaaien is ook een kunst .  >:(
 Peter
Dit melden de instanties om voor paniek en onrust zorgen?  :o  Denk dat je in deze de plank echt volledig mis slaat, Peter >:(
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Te 2/2 op 25 maart 2020, 16:09:49
Ondertussen knutsel ik door aan een plakpakketje. :)
Als beroeps lijmsnuiver toch een kleine waarschuwing voor Corona-achtige verschijnselen na het plakken van een pakketje. Neem het niet te zwaar, mocht het je overkomen.  ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: spoorzeven op 25 maart 2020, 20:00:54
Zou toch ook even een lans willen breken voor diegenen die onze hobby, grootspoor en/of modelspoor, mogelijk maken.
Fabrikanten, winkeliers en uitgevers van bladen en boeken. Blijf vooral, uiteraard binnen je eigen mogelijkheden, bestellen. Want naar de winkel of de beurs lijkt even niet mogelijk, en dat even zou best nog wel een tijdje kunnen zijn. Maar online gaat het uitstekend en bezorgen, op welke wijze dan ook, gaat voorlopig ook door. Dus (voorbeelden, zeker niet uitputtend!): koop je Piko 2200 of 1100, Roco Sik of rijtuig, ACME set, Brawa goederenwagon, Railmagazine of Railhobby en boeken als 'Toen en Nu' van Illya Vaes of de uitstekende boeken van Uquilair. Nogmaals, er is veel meer te bedenken. En ja, ik weet ook dat er belangrijker zaken zijn dan 'iets met rails' dezer dagen. Maar er komt ook een tijd na het virus. En daar kun je voorzichtig ook best aan denken, het leven gaat door is dan de uitdrukking. Het zou voor onze groep, die groep van alles op de rails, heel vervelend uitpakken als er straks (veel) fabrikanten, winkeliers en uitgevers alleen nog maar in de herinnering bestaan.....
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Marijn op 25 maart 2020, 20:51:45
Ik hobby ook lekker door, heb er nu ook wat meer tijd voor  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Reinout van Rees op 26 maart 2020, 01:14:36
http://denelander.blogspot.com/2020/03/covid-19.html

Interessant om dit "van binnen" verslag te lezen! Meld het hier gerust als je meer updates hebt.

Reinout
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ArjanB op 26 maart 2020, 02:23:03
naar aanleiding van de post van spoorzeven

........Maar er komt ook een tijd na het virus. En daar kun je voorzichtig ook best aan denken, het leven gaat door is dan de uitdrukking..........

Dat is natuurlijk wel zo en het is ook Nobel om gewoon spullen te blijven bestellen zij het treintjes of andere hobby materialen, luxe goederen etc. Maar in mijn deel van de wereld woorden mensen met DUIZENDEN tegelijk naar huis gestuurd. Allerlei niet essentiële fabrieken, winkels, kantoren, handeltjes, constructie etc allemaal verplicht naar huis tot nader order vaak met “temporary lay-off” (tijdelijk ontslag) dat kan natuurlijk ook permanent worden als desbetreffende onderneming het niet meer trekt. Sommige bedrijven zien hun inkomsten van de ene op de andere dag opdrogen. Er is wel een nood programma opgestart maar daar betalen we denk de komende 10 jaar wel extra belasting voor.

M.a.w je kan beter je koelkast vullen, hypotheek of huur betalen dan een niet zo noodzakelijk model treintje kopen.

Hoe beter we ons aan de regels houden hoe sneller er we vanaf zijn en blijf gezond

Arjan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Martijn de Kuiper op 26 maart 2020, 06:50:08
Maar in dat geval spreekt het voor zich uiteraard. Het is afhankelijk van ieders situatie, maar als we nu allemaal de hand op de knip houden, wordt de kans dat de bedrijven waarover jij spreekt het idd niet gaan redden...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: tijgernootje op 28 maart 2020, 12:25:37
Er is wel een nood programma opgestart maar daar betalen we denk de komende 10 jaar wel extra belasting voor.

M.a.w je kan beter je koelkast vullen, hypotheek of huur betalen dan een niet zo noodzakelijk model treintje kopen.

Hoe beter we ons aan de regels houden hoe sneller er we vanaf zijn en blijf gezond

Nog meer belasting  :o
Dan krijg ik straks geen loon meer,want dat verdwijnt dan geheel ri de belasting  >:( :'(

Voor nu ben ik het verder met je eens,zonder te hamsteren,je 1ste levensbehoefte zoals eten/huis e.d. gaan voor een hobby in zulke situatie's
Een trein uit de magnetron is zelfs opgewarmd niet te vreten  ;D ;)
Waarbij gezegd moet worden dat sommige mensen zelfs nu nog genoeg financiele ruimte zullen hebben om ook voor de hobby dingen te kopen,dan is dat natuurlijk prima,er zijn zat mensen die dat niet allemaal tegelijk kunnen bekostigen en daar kan je dan ook niet van verwachten dat hun datzelfde doen,het is voor iedereen anders.

Hoe lastig ook,nu proberen zoveel mogelijk op te volgen wat er word gevraagd,moet ervoor zorgen dat we zo vlot mogelijk weer van deze ellende af zijn.
Kan iedereen weer zo vlug mogelijk genieten van een normaal dagelijks leven incl hobby en vakantie  (y)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 01 april 2020, 19:05:58
Corona en grootspoor :

https://www.telegraaf.nl/nieuws/594817733/supersnelle-franse-corona-expres

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: St00mboy op 01 april 2020, 19:23:39
Dit is een ingekleurd en opgewerkt filmpje uit 1920, toen er soortgelijke problemen waren:
https://www.youtube.com/v/YGSMJWZYViM

Leen.
Titel: Re: Corona en modelbouw // Dit is hoe ze dat in West Vlaanderen doen!
Bericht door: mardig23 op 03 april 2020, 21:37:24
https://www.am104.be/

https://www.hln.be/in-de-buurt/ingelmunster/ondernemer-schenkt-10-000-mondmaskers-aan-thuisverpleegkundigen-en-gemeente~a67dc229/

Bedankt Van Biervliet! (y)

(https://nsa40.casimages.com/img/2020/04/03/200403092607875898.gif) (https://www.casimages.com/i/200403092607875898.gif.html)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Tulpendaal op 03 april 2020, 21:50:07
 (y)Coole actie
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ex-DR V100 op 08 april 2020, 18:21:51
Onder de noemer: duitsers hebben geen humor
https://www.herpa.de/de/Miniaturmodelle/trucks-MAN-941532

dus wel  ;D

Marc
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS1220 op 08 april 2020, 18:47:31
 :D Dus, dat wordt daar ook gehamsterd.
In Amerika echter guns en ammo  ::)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Rob E. op 08 april 2020, 20:35:57
Onder de noemer: duitsers hebben geen humor
https://www.herpa.de/de/Miniaturmodelle/trucks-MAN-941532

dus wel  ;D

Marc

Daar is maar één reactie op mogelijk: SCHEISSE! ;D ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Bert V op 08 april 2020, 20:39:26
Europeanen sch*ten dus in hun broek voor dat virus en Amerikanen knallen het gewoon uit de lucht ;D ;D ;D

Groeten,
Bert
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 08 april 2020, 22:27:52
Ah,

vandaar die 400.000 bevestigde besmettingen aldaar.
Zijn ze toch nog èrgens de beste in...

groeten
Hendrik Jan
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 09 april 2020, 00:40:15
In Amerika echter guns en ammo  ::)
Ach, dat hadden ze toch al genoeg in huis  8)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: ArjanB op 09 april 2020, 02:07:00

Nog eventjes volhouden beste mensen. Eindelijk eens genoeg tijd om die modeltreinbaan aftemaken(https://images.beneluxspoor.net/bnls/518F481E-66F6-4B5C-B44A-C263064845DC.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/518F481E-66F6-4B5C-B44A-C263064845DC.jpeg)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Chris op 09 april 2020, 10:52:29
 ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS8714 op 09 april 2020, 10:56:55
Allememachies! Adriaantje!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 09 april 2020, 11:02:15
Niemand mocht stemmen.....

Omdat je niet naar buiten mag.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Modellbahnwagen op 09 april 2020, 11:05:52
Zolang ze in NL blijven vinden dat digitaal stemmen fraudegevoelig is...
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 09 april 2020, 19:44:29
Dagje vrij,

hup op de fiets, zoeken naar tulpen en treinen, tussen Kampen en Dronten.
De buit viel tegen...

Ik had graag wat IRM's vastgelegd.
Maar het enige dat voorbijkwam waren nieuwerwetse stoptreinen, in de volksmond ook wel sprinters genaamd.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0557_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0557_4.jpg)

Gereduceerde dienstregeling vanwege Corona. :-\

groeten
Hendrik Jan

Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Joop_L op 09 april 2020, 19:55:35
Ik had graag wat IRM's vastgelegd.
Tussen 22:00 en 22:15 tussen Dronten en Kampen komt er een IRM langs ;) Mag ik even naar Zwolle brengen.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Hendrik Jan op 09 april 2020, 19:58:06
 (y)
goeie reis
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Robkop op 22 april 2020, 19:16:06
Is er al iemand die z’n modeltrein inzet om een ander te bevoorraden ?
Bijv n LGB trein met bier of andere drank en n snackje op n terras ... ;D
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: NS264 op 22 april 2020, 20:16:12
Zie fotowedstrijd en thema.
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: cor_b op 23 april 2020, 13:55:57
Geen kroeg lopers maar lege terrassen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/001_139.jpg)

Cor
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: bask185 op 29 april 2020, 10:24:12
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0557_4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0557_4.jpg)
De buit viel tegen...
Ik heb het ook niet zo op dat nieuwe moderne spul. Ze lijken ook allemaal op elkaar. Wat me altijd het meest stoort zijn de ongelijke ramen in die dingen. De Lints, SNGs en de flirts hebben daar allemaal last van. En ik heb het idee dat ze allemaal hoger zijn. Misschien dat het komt door de kleur, ik weet het niet. Die SNG doet me sterk denken aan een duitse trein.. qua kleur dan.
(https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FaUPabgMr9B0%2Fmaxresdefault.jpg&f=1&nofb=1)

En die SLT, wiers ramen wel gelijkmatig zijn, vind ik ook helemaal niks. Die albatros leek op een psychotische eend en de ICNG
(https://live.staticflickr.com/1744/40647525880_c11cc53b7a_b.jpg)
In het zwart met geel vond ik wel interessant, maar in deze kleurstelling... nee sorry. Not my cup of thee.

En toch zou ik de Syntus Lint 41 nog wel willen hebben op m'n baantje. Ik denk dat dat voorkomt uit jeugdsentiment ???. Hij was toen net nieuw en ik kreeg van mn vader een kartonnen model van die trein. Ik was er dacht ik ook nog mee mee geweest. En de kleurstelling bevalt me.

Bas
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 29 april 2020, 18:55:37
Is er al iemand die z’n modeltrein inzet om een ander te bevoorraden ?
Bijv n LGB trein met bier of andere drank en n snackje op n terras ... ;D

Zie hier (https://www.facebook.com/dw.business/videos/246222443191511/) :)
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: FritsT op 29 april 2020, 19:09:03
Weet je nog?...toen, lang geleden.
Was dat niet ergens in 2020 of zo?...ik weet het niet zo goed meer. Erg lang geleden.
(https://live.staticflickr.com/65535/49574730313_384c4a8dc2_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iwKsax)IMG_5801 (https://flic.kr/p/2iwKsax) by Nulpunt0 (https://www.flickr.com/photos/71654212@N00/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/49574730283_7549483470_c.jpg) (https://flic.kr/p/2iwKsa2)IMG_5805 (https://flic.kr/p/2iwKsa2) by Nulpunt0 (https://www.flickr.com/photos/71654212@N00/), on Flickr
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 29 april 2020, 19:26:22
Hallo allemaal,

Captain Tom krijgt een trein met zijn naam:

https://www.bbc.com/news/uk-england-52468187

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: BartvD op 29 april 2020, 19:28:45
Very well deserved!!!
Morgen op zijn verjaardag krijgt hij een saluut met een Spitfire. Hij was namelijk Spitfire piloot!!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Alexander op 30 april 2020, 19:09:14
Hallo allemaal,

Een spoorman zit thuis..

https://www.bbc.com/news/av/uk-england-sussex-52487203/eastbourne-man-builds-railway-in-his-garden

Groeten, Alexander
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Eric B op 30 april 2020, 21:16:06
Hij was namelijk Spitfire piloot!!
Die informatie is incorrect, hij is in 1939 begonnen als infanterist, heeft de officiersopleiding met succes doorlopen en is daarna als tanker bij de cavalerie geplaatst.
Bron (https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Moore_(fundraiser))

Diep respect voor deze veteraan!
Titel: Re: Corona en modelbouw
Bericht door: Thai-Bundesbahn op 04 mei 2020, 07:25:19
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/95520414_3184324554961519_5822605185146421248_n.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/95520414_3184324554961519_5822605185146421248_n.jpg)