BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: bollen neus op 15 januari 2020, 12:16:52

Titel: Wisselmotoren voor spoor O
Bericht door: bollen neus op 15 januari 2020, 12:16:52
Vraag, welke zijn de beste wisselmotoren voor spoor O digitaal gebruik, ik werk hier met een ECOS Esu . Hoe aan te sluiten of zijn er aparte apparaten beschikbaar om dit te regelen?
Alvast dank voor de reacties en suggesties.
Eric.
Titel: Re: Wisselmotoren voor spoor O
Bericht door: Bert van Gelder op 15 januari 2020, 12:26:44
Hoi,

Kijk eens op de site van Wim Ros, voor zijn servodecoder, met servo's.

Of gebruik de ESU SwitchPilot Servo(!), dan heb je ook nog de optie ze met een knop te bedienen (dus niet alleen via ECoS. Servo's van ESU zijn wat aan de dure kant. TowerPro servo's kun je overal op het web vinden voor ca. 4 euro p.st, alhoewel voor spoor O waarschijnlijk een wat sterkere beter is.

Succes, Gr

Bert
Titel: Re: Wisselmotoren voor spoor O
Bericht door: BartvD op 15 januari 2020, 12:35:41
Ik heb erg goede ervaring met Team Digital SMC4 servo controle (http://www.teamdigital1.com/prod_catalogue/smc4_product/smc4.html (http://www.teamdigital1.com/prod_catalogue/smc4_product/smc4.html)) en goedkope servotjes. Is wel Amerikaans en hier in Europa volgens mij niet te koop.

De servo kan met een druk schakelaar worden aangestuurd maar ook via de DCC centrale (elke servo heeft zijn eigen adres). Zowel de uitslag als de snelheid kan geprogrammeerd worden. Ik ga er van uit dat ook Zimo en ESU etc dit soort decoders hebben maar heb deze gekocht toen dat nog in de kinderschoenen stond. De decoder boards (ik heb er 2) werken na 10 jaar nog steeds zonder storing.