BeneluxSpoor.net forum

Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: nighttrain1 op 15 december 2019, 22:44:37

Titel: Nieuwe rail en rail bevestigingen op aanbruggen Kaagbrug, Rvbr-Btk.
Bericht door: nighttrain1 op 15 december 2019, 22:44:37
Op 1 & 2 december 2019 werd er groot onderhoud gedaan aan het westelijke spoor op de aanbruggen van de Ringvaart Spoorbrug nabij Buitenkaag, ook wel Kaagbrug genoemd.

Het gehele spoor inclusief de betonblokken waar de railstaven aan bevestigd waren werden verwijderd en vernieuwd door een nieuw type rail bevestigingsblok.

Hieronder wat foto`s die ik via LinkedIn ontving en komen via, via, van de firma Logitech b.v. of anders vermeldt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Nieuwe-blokjes-op-pallets-vuile-goot-en-schone-goot-foto-van-Logitech-BV.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Nieuwe-blokjes-op-pallets-vuile-goot-en-schone-goot-foto-van-Logitech-BV.jpg)
Foto links, de nieuwe blokken, foto rechts boven de vuile goot waar de blokken na schoonmaken in moeten, en foto rechts onder goot schoon geborsteld en klaar om de nieuwe blokken te plaatsten.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/groot-materieel-aan-het-werk.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/groot-materieel-aan-het-werk.png)
Groot materieel aan het werk om de goot te ontdoen van restanten van de oude spoorstaaf bevestigingsblokken.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Val-geopend-nieuwe-blokjes-onder-de-rail-mooiste-foto-van-Logitech-BV.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Val-geopend-nieuwe-blokjes-onder-de-rail-mooiste-foto-van-Logitech-BV.jpg)
Het val geopend, het linker, westelijke spoor reeds voorzien van nieuwe spoorstaafbevestigingsblokken en de nieuwe spoorstaven liggen er inmiddels ook al op vast.
Montage van de oude looproosters is in volle gang.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/compensatie-rail-op-nieuwe-blokjes-foto-Maurice-Swillens.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/compensatie-rail-op-nieuwe-blokjes-foto-Maurice-Swillens.jpg)
© Marco Swillens. Foto van LinkedIn, Foto van de compensatie raillas die ook weer terug gekomen is.

Als ik goed geïnformeerd gebeurt het zelfde met het oostelijke spoor op 18 & 19 januari 2020.

Wordt vervolgt, …..