BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Banen of diorama's => Topic gestart door: bernhard67 op 15 december 2019, 21:08:16

Titel: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 15 december 2019, 21:08:16
Hallo

Sinds Vorig jaar zijn we een Spoor nul rijgroep NoordOost /Nederland gestart echter hebben we eerste op een drie vrijdag avonden 1 keer om de twee maanden bijeenkomst gehad waar besproken werd wat voor module bakken zouden kiezen en de rails een wie wat zou bouwen industrie of landschap of station.

De laatste bak en de eerste bak zit uit de uiteinde een kopschot die ook worden gebruikt door Fremo. Alleen hebben wij een keuze gemaakt om het spoor op 20 cm van de achterkant te doen zo dat je aan voorkant meer ruimte heb om eventueel gebouwen neer te zetten.  Echter vond ik het persoonlijk mooier om het station aan de achterkant te houden  waardoor hier een extra bakje van 30 cm breed voor nodig is.

Rails is Keuze gemaakt voor Lenz systeem Breedte van mijn module bakken zijn  60cm lengte 1.10 meter. Het station gedeelte zal bestaan uit vijf bakken perron lengte zo 2,40 meter . Kop spoor niet langer dan 1.60 cm lang genoeg om twee Silverlingen langs weg te zetten.

Aangezien ik zelf ook een van de deelnemers ben en pas begin november begonnen ben met de bouw van de eerste module bak. Ik heb keuze gemaakt voor een station aangezien ik meer met reizigers treinen rij dan met goederentreinen.

(https://up.picr.de/37449530hz.jpg)

Het station zal bestaan uit 1 kop spoor voor de railbus en V100 met 1 of twee Silverlingen.  spoor 1 zal spoor zijn waar wat langere personen treinen zullen stoppen die zullen bestaan uit zo vier personen wagons  4Yge umbau in combinatie met gruppe 36 plus een diesel of een stoomlok er voor  kan BR 64 of BR 38 /BR 24 /BR 78 /BR 23 geen BR 01 0f BR 01-10 aangezien het een nevenlijn station is naar voorbeeld uit de Duitse Deelstaat Beiern.

Spoor 2 is een omloop spoor aangezien het geen doorgaand station is dus dat betekend dat de locs de wagons afkoppelen en daarna de loc kan omlopen via spoor 2. Tevens  heeft dit een voordeel dat maar aan een zijde van het station armseinen hoeven worden geplaatst met rangeer sein. Aan de andere kant kan worden volstaan met alleen rangeersein. Hierdoor heb je ook veel  meer bewegingen in het station wat natuurlijk leuk is om te zien voor het publiek als we ooit een keer op een show gaan staan.

Bij het station komt ook een kleine dubbele Lokloods die net groot genoeg is om een BR 78 /BR 64 in weg te zetten of een V100 Echter zal dit pas in het tweede winterseizoen gerealiseerd worden van 2020/2021.

Waarschijnlijk komt er nog een derde spoor bij om de mogelijkheid te hebben om wat goederenwagons weg te zetten met een stukje losstraat. Dit plan wordt ook opgeschoven naar nieuwe winter seizoen 2020/2021

Eerst wil ik zeker weten dat de twee sporen plus kopspoor goed functioneren voor dat er weer verder gebouwd gaat worden.  In februari of Maart komen we weer bij elkaar dit zal waarschijnlijk op een zaterdag zijn zo dat we een kunnen testen of het goed rijd.

Tot zo ver dit eerste berichtje van mijn kant.

Met spoorse groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 26 december 2019, 10:46:44
Hallo,

Op dit moment is er niet al te veel te vermelden van af Rijgroep NoordOost /Nederland sinds kort is ons rijgroep met een nieuw lid uitgebreid die uit Duitsland vandaan komt en ook met ons meegaat doen, Hierdoor komen we op 6 leden. 

Qua bouw stationsgedeelte is op dit moment nog niet zo veel te melden wel gaat het iets moois worden.  Laatst via SNM forum nog een leuk kit van kleine Kolenkraan van Studio 95 gekocht voor hele leuke prijs. Na dat ik de Kit thuis ontvangen had en open gemaakt heb bleek er nog een tweede kit in te zitten waar diesel locs kunnen tanken de tank staat onder een mooi afdakje en tussen de rails zit dan een rooster. Dus kwam ik hierdoor tot de conclusie dat ik de tweede kit die alleen al 100 euro kost de eerste kit voor niks heb.  Totaal bedrag wat ik hiervoor betaald had was 80 euro zaten verzendkosten bij in.

tot zo ver dit berichtje

met spoorse groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 01 januari 2020, 08:21:22
Iedereen een goed en spoors 2020 gewenst!

De stand van zaken in de rijgroep NoordOostNederland is dat er drie mensen bezig zijn met het maken van modulen en dat er nog drie potentiële deelnemers zijn. Het plan is kort na de 0-1 Treff in Maarn een rijdag te organiseren. De modulen, die op dit moment gemaakt worden, zijn het kopstation van Bernard, zoals hierboven beschreven en een goederenzijspoortje van ondergetekende. Gert-Jan heeft al een aantal modulebakken klaar en hij zal nog een fiddle-yard aanleggen. We hebben op de volgende rijdag ongeveer 12-14 meter spoor in bedrijf, dus het gaat heel leuk worden.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/module-NONed-wje.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/module-NONed-wje.png)
Mijn bijdrage vormt een kwart cirkel en we maken nog een kwart cirkel als landschap om eventueel een halve cirkel te kunnen maken als de zaal er om vraagt.
Even een foto van mijn deel. De rails ligt intussen vast en is elektrisch aangesloten. Binnenkort gaan we ballasten en de voorzijde maken. Het onderwerp van de baan zal in gebouwen en aankleding al doende vorm krijgen. Zoals je ziet is er al wel één gebouw gemaakt. Zwollenaren zullen misschien het gebouw herkennen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0096_6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0096_6.jpg)
Zicht over de lengte van de baan.

Groet,
Wiechert

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 01 januari 2020, 10:07:58
Hallo Wiechert,


Jij ook nog de beste wensen voor 2020 en verder alle spoor nul liefhebbers 1/87 en spoor 1 rijders.  jou module ziet al goed hier kunnen we later mooie foto's maken van het rollend materiaal wat zal rijden op onze module bakken. Ik hoop dat door dit draadje misschien nog een paar spoor nul liefhebbers bij ons Rijgroep Noord/Oost/Nederland aansluiten. Met spoorse groeten,

Bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 01 januari 2020, 13:15:12
Hoi, ook namens mij de beste wensen en zoals Wiechert al schreef heb ik inderdaad 2 bakken klaar. De foto's had ik al in mijn Ostmühle draadje geplaatst, maar vanmorgen was ik toch in mijn treinenhok:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/blikveld-2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/blikveld-2.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/blikveld-3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/blikveld-3.jpg)
En foto's zijn genadeloos, een heel gek horizontaal randje heb ik over het hoofd gezien.

Groet, Gert-Jan

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Noordernet op 01 januari 2020, 17:24:21
Lekker bezig, jullie.

En ook hier mijn beste wensen.

Wolter
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 12 januari 2020, 21:18:02
Goedenavond ,

 We gaan weer verder met de bouw van het station gedeelte inmiddels staan alle vier de module bakken op hun benen waardoor het nu iets makkelijker werken is aan de sporen.

Het zal allemaal niet zo snel gaan aangezien dit voor een groot gedeelte mijn winterproject is, Maar de eerste twee sporen liggen nu op de module bak en kan over een tijdje getest gaan worden voordat de sporen van zand en grind worden voorzien.

tot zo ver dit klein berichtje

met spoorse groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 13 januari 2020, 20:33:36
Hallo,

vanavond even met een stukje groen bezig geweest bedoeling is dat aan het eind van landweg een hek komt te staan waardoor de koeien niet zo maar de wei uit kunnen lopen. Aan het kant van het spoor zal de weide afgewerkt worden met een stukje hekwerk denk aan palen met prikkeldraad .

(https://up.picr.de/37674213oc.jpeg)

De nieuwe module bakken voor Rijgroep NoordOost/Nederland staan dan ook even op zolder wat mijn kleine hobby ruimte is waar ik heerlijk aan module bakken kan werken tijdens de winter periode. 

Tot zo ver dit berichtje.

Met Vriendelijke groeten,
Bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 15 januari 2020, 20:19:15
Hallo,

Nog even foto hoe het straks in de praktijk uitgaat zien. De BR 65 is nu bezig met omlopen over spoor 2 op spoor 1 staat dan de reizigerstrein straks. Goederentreinen komen binnen op spoor 2 en de loc loopt om via spoor 1. Dus net even anders om dan een reizigerstrein.

(https://up.picr.de/37674224eb.jpeg)

Langs het derde spoor zal een stukje weg lopen hierdoor krijg je toch net even een andere module baan.  Achter de 3Yge umbauwagen zijn de perron zijkanten al uitgelijnd en natuurlijk vast gelijmd de perron moet nu nog op hoogte gebracht worden en daarna afgewerkt. Zodat op den duur de eerste figuren geplaatst kunnen gaan worden waardoor er wat meer gaat lijken.

Met spoorse groeten,

bernhard

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 11 februari 2020, 13:56:24
Hallo,

Inmiddels is afgelopen vrijdag avond voor het eerst proef gereden over spoor 1 en spoor 2 van station Stein de test is goed verlopen en kunnen we rustig verder bouwen tot onze eerste rijdag.

(https://up.picr.de/37853877oy.jpeg)

Op het spoor 01 Treff in Maarn stond op zaterdag het  bahnhof stein te pronken in een mooie vitrine kast dus was een klein beetje rijgroep NoordOost/Nederland toch aanwezig in Maarn.

Silverling stuurstand met V160 er voor echter zal de Silverling  met V100-20 in de toekomst regelmatig Bahnhof Stein aandoen. Net zo als de umbauwagens die dan weer worden getrokken door een BR 64 BR 78 of BR 38/V100 en  BR 41 en BR 24 misschien nog wel een BR 23 en BR 03 in de toekomst.

jammer genoeg kan nog geen foto's laten zien van het hele station gedeelte maar die zullen gemaakt worden tijdens eerste rijdag.

Tot zo ver deze kleine update

met vriendelijke groeten,

bernhard

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 14 februari 2020, 16:58:13
Mijn module vordert gestaag. De rails is van een roestlaag voorzien.
En eindelijk is de ballast aangebracht. Dat is voor vier bakken nog een heel karwei.
Overigens wordt ook een gedeelte in straatspoor uitgevoerd. Dat moet nog gebeuren.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_ballast.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_ballast.jpg)

De ruwbouw van alle bakken is nu klaar. De elektrische aansluitingen aangebracht en getest.
Nu kunnen we verder met de 'natuur'. Eerst doe ik de rand aan de voorzijde.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_groen.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_groen.jpg)

Ik wil nog riet in de spoorsloot aanbrengen, maar ik wordt van dit begin meteen al vrolijk.

Even als info voor mensen, die eventueel mee willen gaan doen hierbij een foto van de kopschotten, die wij gebruiken.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_kopschotten.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Module_kopschotten.jpg)

De kopschotten zijn 400 en 600 mm breed, waarbij die van 600 eenvoudig aan een zijde is verlengd.
Je kunt dus kiezen of het spoor juist aan de voorzijde of aan de achterzijde ligt. Ik heb van beide nog voorraad.

Groeten,
Wiechert
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 16 februari 2020, 10:58:57
Mooie progressie Wiechert!

Ook ik ben weer een module aan het bouwen, nog niet de beloofde fiddle yard maar een boogmodule:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/casco_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/casco_2.jpg)
En vrij onnadenkend ben ik er een brugmodule van gaan maken, nog geen idee hoe ik een brug bouw  ???

url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/grondlaag.jpg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/grondlaag.jpg)[/url]
Vanmorgen een laag plak smurrie erop (mengsel van houtlijm en verf) en daarna tuinaarde en turf.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/vreemd-licht.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/vreemd-licht.jpg)
En als alles dan toch drijfnat is van verdunde houtlijm e.d. dan meteen ook maar de vezels erop en wat ander groen.

Mochten er mensen belangstelling hebben en toevallig rondlopen op Noordspoor op 28 maart, ik sta er met 1 van mijn Ostmühler minimodulen en neem ook een rijgroep module mee.

Groet, Gert-Jan

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 16 februari 2020, 11:47:48
Hallo,

nu paar foto's van de eerste module bakken van het station Stein wat deel uitmaakt van rijgroep NoordOost Nederland. Voordat de trein het station komt binnen rijden passeert eerst de trein een typische Duitse  jaren 50 woning daar komt nog een dubbele garage bij. Achter de garage begint  de wei daar lopen natuurlijk een paar koeien op hek werk moet nog gemaakt worden.  Aan het andere kant van het spoor komt nog een klein seinhuis te staan om de drie wissels plus seinen te bedienen.

(https://up.picr.de/37882535ib.jpg)

(https://up.picr.de/37882536fc.jpeg)

tot zo ver dit kleine berichtje

o ja gras waar ik gebruik van maak is Mininatur persoonlijk vind ik dit gras totaal niet verkeerd aangezien ik beetje late zomer sfeer probeert te creëren doordat het gras beetje beige dwaas overheen zit.

tot zo ver mijn berichtje

met vriendelijke groeten,

bernhard

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 20 februari 2020, 10:38:29
Hoi,

Gisteren een flinke slag gemaakt met het bouwen van de eerder getoonde brug:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/zw-constructie.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/zw-constructie.jpg)
Om ook messing locomotieven over de brug te kunnen laten rijden moest ik een zwaardere constructie bedenken. Twee klossen in combinatie met een stalen u profiel gaan de klus klaren.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/klinknagels.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/klinknagels.jpg)
De zijkant van de brug is uitgevoerd uit het karton van een doos Muesli en de klinknagels zijn met een speld in een stukje alu folie gedrukt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/van-boven_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/van-boven_1.jpg)
Dit was de stand gisteravond.

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: BartvD op 20 februari 2020, 10:54:57
Nice!!
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Stedahult op 20 februari 2020, 11:21:48
Dit was de stand gisteravond.

... niet echt opgeschoten zie ik  8)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 25 februari 2020, 17:32:48
Omdat het niet echt opschiet (uitspraak van een zelfbenoemde wijze uit het westen)  ;D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/kof-op-brug-2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/kof-op-brug-2.jpg)

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Pauldg op 25 februari 2020, 18:41:45
Sfeervol G.J. Wel niet verder achteruit rijden  ;D
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Ronald Halma op 25 februari 2020, 18:42:17
Wel of niet? ::) ;D
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Pauldg op 25 februari 2020, 19:19:18
Meer specifiek dan: doe het niet!!  ;)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Stedahult op 25 februari 2020, 20:56:45
... (uitspraak van een zelfbenoemde wijze uit het westen)

Breng graag een Noordeling wat beschaving bij...
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: NS264 op 25 februari 2020, 22:37:33
Voor de klinknagels kun je voor spoor 0 ook knoopjes/kraaltjes ed gebruiken, of is dat weer te groot?
Voor de sierradenhobby zijn er vele soorten en maten.
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 01 maart 2020, 11:31:23
Hoi Koen, knoopje en kraaltjes zijn vaak te groot! Komende weekend is er een besloten rijdag, als voorbereiding het geheel in de serre opgesteld.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/fiddle-yard.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/fiddle-yard.jpg)
Het hout en plaatwerk van een bnls module is uitermate geschikt om er een fiddle yard van te bouwen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/beast.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/beast.jpg)
Het leukste naast bouwen blijft toch rijden!

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/railbus-3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/railbus-3.jpg)
En volgende week kan ik eindelijk mijn railbus eens echt laten rijden, Ostmühle is daarvoor niet echt geschikt.

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: dimo1_dimo1 op 07 maart 2020, 11:48:00
Het rijdt!
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0_IMG-20200307-WA0001.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0_IMG-20200307-WA0001.jpg)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 07 maart 2020, 20:20:15
Hallo

Vandaag heeft van Rijgroep NoordOost/Nederland de tweede rijdag plaats gevonden in Zwolle voor mij zelf was het de eerste keer dat mijn nieuwe module bakken aan die van Gert-Jan en Wiechert werden gekoppelt. Op dit moment is onze totale rijlengte 17 meter hoop natuurlijk dat dit nog meer gaat worden op den duur wat dan nog veel meer rijplezier gaat geven.

Nu ik weet dat in de module bakken die ik voor mijn rekening genomen heb nog een paar kleine foutjes zitten die eerste moeten aangepast worden voordat de rails van grind voorzien gaat worden.

(https://up.picr.de/38023642fa.jpeg)

De BR 65 staat dan ook klaar voor vertrek op spoor 1 met aan de haak umbauwagens.

(https://up.picr.de/38023644xo.jpg)

(https://up.picr.de/38023645fd.jpg)

(https://up.picr.de/38023646rw.jpeg)

Op de laatste foto is bahnhof Stein te zien die heel veel overeenkomt met bahnhof Weidenberg wat in de Duitse deelstaat Beieren te vinden is. Het bahnhof maakt deel uit van van mijn zes module bakken.

Tot zo ver dit kleine bericht

met vriendelijke groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Joop_L op 07 maart 2020, 20:34:20
Citaat
Op dit moment is onze totale rijlengte 17 meter
Dat is al een mooie lengte  (y) Is het de bedoeling dat jullie een keer naar een beurs gaan? (rails 2021 o.i.d)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 07 maart 2020, 21:43:26
Hallo Joop_L

Er zijn wel plannen om met onze Rijgroep ergens aan een show deel te nemen dit jaar maar daar doe ik nog geen uitspraken over voorlopig ,omdat het nog niet definitief is. 

Zo dra wij weten waar we gaan staan wordt het hier in dit draadje openbaar gemaakt.

Met vriendelijke groeten,

Bernhard

ps tot die tijd hebben we nog tijd om kleine details aan te brengen op mijn module bakken struiken .hekwerk /bomen en later nog seinpalen.
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 08 maart 2020, 07:13:56
Hoi, ook een foto van mij van gisteren.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/earth-zwolle.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/earth-zwolle.jpg)

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Marc tramt op 08 maart 2020, 09:03:41
Mooie rijlengte!
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Nulspul op 08 maart 2020, 09:25:15
Ziet er leuk uit. (y) (y)

Bertus
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Hans Reints op 08 maart 2020, 10:40:36
Wanneer zien we wat van jou :angel: 8)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Joop_L op 08 maart 2020, 10:58:21
Er zijn wel plannen om met onze Rijgroep ergens aan een show deel te nemen dit jaar maar daar doe ik nog geen uitspraken over voorlopig ,omdat het nog niet definitief is.
Leuk! (y)

ps tot die tijd hebben we nog tijd om kleine details aan te brengen op mijn module bakken struiken .hekwerk /bomen en later nog seinpalen.
Uiteraard. Lekker veel details toevoegen. (y)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 08 maart 2020, 12:20:28
Hans, wat is het nut van je opmerking. Als het forum een lopend buffet is laat dan dit maar liggen!

Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Rondje_HO op 08 maart 2020, 13:59:00
Ik denk dat Hans gewoon oprecht benieuwd is hoor  :)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: tothebeach op 09 maart 2020, 07:41:19
Jullie zijn erg leuk bezig  (y)

Groet,
Michel
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 25 maart 2020, 20:14:00
Goedenavond.

Wat doe je anders tijden Corona Virus crisis tijd juist dan ga je lekker bezig zijn met modelbouw om je hoofdt lekker leeg te maken. Afgelopen dagen een kleine module bak gemaakt van 1.10 lang en 30 cm Diep.  en 4,5 cm dik.  Dit allemaal om het makkelijker te kunnen meenemen in een auto als wij een rijdag hebben.

Echter ik heb nog een heel klein bakje van 30 cm lang en 20 cm breed gemaakt om aan de nieuwe module bak via bout met vleugelmoer en 1 dunne lat vast kan zetten. Op dat  kleine stukje module komt namelijke een echte jaren 50 benzine pomp te staan.  De weg en het gedeelte rond de benzine pomp zal helemaal uit kinderhoofdjes gaan worden. Aangezien in Duitsland in de jaren 50  cq jaren 60 nog best veel wegen uit kinderhoofdjes waren.

De weg op deze module bak zal echter  achter het station gebouw doorlopen in de smalle strook groen direct langs het spoor komt nog een simple hekwerkje te staan.

(https://up.picr.de/38141951ki.jpg)

Het spoor wat op de foto te zien is zal tijdens een rijdag alleen gebruikt worden door een V100 met 1 of twee Silverlingen of een VT 98 /VT 95

(https://up.picr.de/38141923zc.jpg)

De benzine pomp staat dus aan de achterkant van de module bak op de voorgrond lopen dus vier sporen totaal bij dit kleine station waarvan spoor vier het kopspoor is.

Tot zo ver dit klein update

Met vriendelijke groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Pauldg op 25 maart 2020, 20:21:14
Sfeervol! Heb je dat benzinestation zelf ontworpen en gebouwd? Goed gelukt hoor!
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 25 maart 2020, 20:27:25
Hallo Paul,

benzine pomp zat bij het SNM spur nul magazine als MDF kit alleen het dak is veranderd plus de ronde paal waar het dak op rust.  Voor de rest is het gewoon zo als de firma Bunnig modellbau voor het SNM magazine gemaakt heeft.

Ik heb gekozen voor het oude Duitse benzine merk Gasoline ergens begin jaren 60 is Gasoline opgegaan in Aral

tot zo ver deze reactie doe mij best om het sfeervol te maken.

Met vriendelijke groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Pauldg op 25 maart 2020, 21:02:04
Leuke kit hoor. En je kan er inderdaad je eigen draai aan geven.  :)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 25 maart 2020, 21:04:41
Hallo,

Inderdaad juist benzine pompen gebouwen met een rond dak kwam je soms wel eens tegen in Duitsland in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Met vriendelijke groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Nulspul op 25 maart 2020, 21:14:04
Ziet er leuk uit. (y) (y)

Bertus
Wanneer zien we wat van jou :angel: 8)
Hans, wat is het nut van je opmerking. Als het forum een lopend buffet is laat dan dit maar liggen!

Gert-Jan

Dat slaat op mijn opmerking GJ ,

Hans vraagt zich af wanneer hij wat van mij ziet ;D

Dus neem gerust wat van het buffet en geniet ervan ::)

Bertus
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Nulspul op 25 maart 2020, 21:17:05
Zo  pompstation heeft jaren bij den Bosch gestaan richting Eindhoven, en is volgens mij verplaatst naar het auto museum in Rosmalen.

Bertus
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Pauldg op 26 maart 2020, 08:18:28
Er staat er nog precies zo een in Venlo, twee minuten lopen van het station. In betere tijden kan je er zo langs lopen.

Mvg, Paul
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: 44 op 26 maart 2020, 10:41:39
Citaat van: Bernhard
... ergens begin jaren 60 is Gasoline opgegaan in Aral

De geschiedenis (https://de.wikipedia.org/wiki/Gasolin_(Tankstellenkette)) van het merk Gasolin is iets gecompliceerder. Het beeldmerk verdween zo ongeveer 1971, toen de rood met witte huisstijl plaatsmaakte voor, inderdaad, het blauw met wit van ARAL.
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 29 maart 2020, 10:55:54
Hallo,

Gisteren even tijd genomen voor een foto moment in de buitenlucht,  Vind dat wel iets hebben op die mannier komt het geheel weer heel anders over. Inmiddels liggen de eerste kinderhoofdjes rond de benzine pomp nu moet de weg daar ook nog van voorzien worden.

(https://up.picr.de/38166180io.jpeg)

(https://up.picr.de/38166184ia.jpg)

(https://up.picr.de/38166177bq.jpg)

De weg moet nu nog verder afgemaakt worden en nog paar verkeer borden moeten er nog op komen.  dus nog wel even bezig met dit kleine projectjetot zo ver dit kleine berichtje

Met vriendelijke groeten,

bernhard

Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 26 april 2020, 12:37:31
Hallo,

Ondanks dat er voorlopig geen bijeenkomsten mogen plaats vinden door het Corona virus wil niet zeggen dat de boel stil staat rond de module van bahnhof Stein.
Wij zijn dan ook verder gegaan met de aankleding rond het station hekjes zijn bij de overgang geplaatst op de voorgrond en op de achtergrond bij het station is ook een hekwerk geplaatst. Op het Hek werk bij het station zijn ook twee reclame borden aangebracht qua keur heb ik voor oud groen gekozen vond die kleur wel wat hebben voor een hekwerk. Verf van hekwerk komt van Anita Decor vandaan en de eerste erg mooie MBR struikjes geleverd door Horstermodelbouwwereld

(https://up.picr.de/38390651ym.jpeg)
De V160 staat dan ook even te wachten tot dat deze zijn weg kan vervolgen. er zijn dan ook de eerste bordjes geplaatst met H er op voor Halt . In de verte staan ook wisselspanners en kabelkanaal is ook gelijk aangelegd.  Er moeten ook nog snelheid bordjes worden geplaatst langs het spoor  inmiddels zijn de sporen ook van grind voorzien.

Tot zo ver dit klein bericht.

Met vriendelijke groeten,

bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 27 mei 2020, 17:51:31
Goede avond iedereen,

Om te voorkomen dat dit draadje in het vergeetboek raakt een update van de stand van zaken.
Nu de Corona-maatregelen zo langzamerhand weer versoepelen, komt er ook weer een rijdag in zicht.
We plannen er een voor augustus/september en dus moeten de modulen verder worden gebouwd.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Er-wordt-verder-gewerkt.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Er-wordt-verder-gewerkt.jpg)

Er is een portaalkraan gebouwd en dit moet een staaloverslag worden. De kraan is nog niet gereed, met name voor de haak en de staalkabel moeten nog definitieve versie worden gevonden.
Dan is deze modulebak al een mooi eind op streek. Natuurlijk moeten er nog allerlei frutseltjes op het terrein komen.

De tweede modulebak is wat minder ver. Daarop komt een Romneyloods met een handelaar in granen en landbouwartikelen. Bied mooi de gelegenheid om allerlei hier te laden en te lossen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Romney.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Romney.jpg)

Naast de Romneyloods komt het stookgebouw van de fabriek, dus daar moeten kolen naar toe. Vervolgens staat de fabriek er al. Op het terrein moeten nog twee containers komen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Fabriek-en-Romneyloods.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Fabriek-en-Romneyloods.jpg)

De derde modulebak kent het meeste spoor en één daarvan is een loc-opstelspoor met een tankplaats voor de rondbrommende dieseltjes.
De tankplaats is geheel opgebouwd uit restmaterialen. De pompzuil is bijvoorbeeld een stukje timmermanspotlood. De pompmotor in de opvangbak is een stukje houten deuvel.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-tankplaats.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-tankplaats.jpg)

Er is nog genoeg te doen, op de laatste modulebak staat nog een goederenloods in worden, maar die komt de volgende keer.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Sfeer.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/00-Sfeer.jpg)

Er begint wat sfeer te komen, maar dat vind ik altijd het moeilijkste onderdeel. Wordt vervolgd.

Groet, WiechertTitel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: tothebeach op 27 mei 2020, 19:26:47
Over dat sfeertje zou ik me geen zorgen maken. Die zit er al best wel aardig in (y)

groet,
Michel
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 27 mei 2020, 21:19:06
Ziet er goed uit Wiechert! Heb zin in de volgende rijdag.

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 28 mei 2020, 19:48:24
Hallo Wiechert

Ziet goed uit erg leuk die oude Hanomag blijft een leuke lichte vrachtauto uit de jaren 50/60. Mijn kof II tijdperk IV vraagt stilletjes aan mij wanneer hij los mach op jou module gedeelte.

gr Bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 31 mei 2020, 10:17:55
Ja kijk, als andere leden van de rijgroep ineens foto's gaan plaatsen kan ik natuurlijk niet achterblijven  ;D:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog.jpg)
Ik had al een stuk boog gebouwd met een brug en nu een simpele landschapsmodule, samen vormen ze een deel van de 180 graden boog zodat we de modulen in een u vorm kunnen plaatsen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog-5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog-5.jpg)
Hier de brug, we werken bij de rijgroep niet met een achtergrond. De naad op de achtergrond wordt veroorzaakt door twee platen hout die de provisorische achtergrond vormen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog-3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/volledige-boog-3.jpg)
Detailplaatje.

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Huib op 31 mei 2020, 10:19:59
Lekker bezig jongens  (y)

We missen Bernhard nog steeds in Soest  ;)

Grtz! Huib
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: bernhard67 op 31 mei 2020, 12:22:19
Hallo Huib,

tja het is niet anders maar je bent altijd van harte welkom als wij weer een rijdag organiseren die zo als het er nu uitziet  waarschijnlijk in September 2020 plaats zal vinden op een zaterdag, ik stuur je wel een uitnodiging als de datum bekend is HJ zal dan waarschijnlijk ook aanwezig zijn.

Gertjan,

Wil even heel kort zeggen ziet erg leuk uit om tijdens de Rijdag trek duw trein met V100 over het spoor te laten rijden,

Met vriendelijke groeten,

Bernhard
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 28 augustus 2020, 12:51:12
Goede vrijdag allemaal!

Er is weer gewerkt aan mijn module en, zoals beloofd, hier wat foto's.
Over een week of drie moet er weer gezamenlijk gereden worden, dus ….


Er moest op het vierde moduledeel een goederenloods komen. Deze is als gebouw klaar, maar wat is klaar in schaal 0?

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Goederenloods_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Goederenloods_1.jpg)

Maar ook aan de andere kant moest de sloperij op moduledeel 2 nog een muur en toegang krijgen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Nieuwe-toegang-sloperij.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Nieuwe-toegang-sloperij.jpg)

Moduledeel 2 was echter de lege plek en daar is aan gewerkt.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Overzicht-moduledeel-2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Overzicht-moduledeel-2.jpg)

Bij de landbouwloods hebben ze het concept van werken met pallets nog niet helemaal door  ;D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Landbouwloods.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Landbouwloods.jpg)


Er is nog één lege plek, daar moet een ketelhuis komen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lege-plek.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Lege-plek.jpg)

Groeten, Wiechert
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 29 augustus 2020, 06:23:52
Prachtige progressie Wiechert, ik moet nodig het voorgenomen klusje aan 1 van de modules weer oppakken.

Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Edsko Hekman op 29 augustus 2020, 09:12:32
Ziet er goed uit. Leuk om te zien.

Veel rijplezier binnenkort!

Gr.

Edsko
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 29 augustus 2020, 15:17:01
Dank, Edsko, we hebben er zin in.

Zet hem op, Gert-Jan. Het gaat vast mooi worden.
En er komt nog een inbreng van een module, heb ik gehoord.
Zelf moet ik nog bezig met mijn boogmodule: een brug bouwen en de natuur afmaken.
Ik denk niet dat ik dit gereed krijg voor de rijdag, maar het is al wel functioneel.

Groeten, Wiechert
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: g-j op 13 september 2020, 20:18:11
Hoi,

Nu we op korte termijn een besloten rijdag gaan organiseren heb ik dit weekend even gas gegeven:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor.jpg)
Het kopspoortje wat vanaf de fiddle Yard onder het viaduct de module opkwam is omgebouwd tot een omloopspoor. Zou ik het kopspoor willen gebruiken als rangeerbestemming dan plaats ik een stootblok onder het viaduct.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor-2_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor-2_1.jpg)
Het kleine perron op de eerste module.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor-3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/dubbelspoor-3.jpg)
Er zit een kleine knik in de moduleovergang, voor het rijden verder geen bezwaar. Verder is hier het nieuwe omloopspoor te zien, de wissel ligt geheel links.

Groet, Gert-Jan
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 21 november 2020, 23:39:54
Hallo allemaal,

Weer eens een bericht over een stukje modulebaan, nl. een boogmodule.
We kwamen er al heel snel achter dat je in spoor 0 toch een keer de bocht om moet anders rij je zo de zaal uit. Vandaar dat Gert-Jan en ik elk een kwart boog zouden bouwen.  Op de vorige rijdag waren ze operationeel, hoewel mijn deel niet niet af was. Het is een brug, die geïnspireerd is op de moerputtenbrug bij 's Hertogenbosch.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/moerputtenbrug-deel.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/moerputtenbrug-deel.jpg)

Wat ik mooi vind zijn de constructie, de gemetselde brugsteunen, en met name de kleur.
Een lastig punt is dat onze brug in een boog ligt, dus de brugleuningen aan de binnenzijde zijn korter dan aan de de buitenzijde.
Dus ik ben maar begonnen op de tekentafel. Mijn plan was om de brugsteunen in 3D te printen, dus het was nodig om het uit te tekenen.
De bruggen zelf zijn gesneden uit pvc-plaat van resp. 1,0 en 0,4 mm. Dat is gedaan door elk stalen onderdeel uit te snijden, behalve de staande kolommen. Die zijn uiteraard gekocht.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20201003-WA0004.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20201003-WA0004.jpeg)

Het was een heel karwei, al dat gesnij en geplak, maar dat is de kern van modelbouw, geloof ik. En het resultaat vind ik wel mooi.
Op de module moet de brug natuurlijk wel de blikvanger worden, maar ook wat er onder de brug gebeurt is belangrijk om een mooie landschapsmodule te maken. Ook daar ben ik lang mee bezig geweest en ik ben er nog niet klaar mee.
Hieronder wat impressies.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/oprit-brug.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/oprit-brug.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Overzicht_14.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Overzicht_14.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Onder-de-brug.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Onder-de-brug.jpg)

Groet en goed weekend,
Wiechert
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: BartvD op 22 november 2020, 10:16:33
Ziet er mooi uit. Bocht is er mooi in verwerkt.
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: tijgernootje op 22 november 2020, 11:53:55
Een mooi begin  (y)
Ik zou nog wel even opstaande randen fabrieken op je bruggenhoofd,ander spoelt met regen zo de ballast onder het spoor vandaan daar  ;)
(zie foto 3 van bovenaf geteld,dan zie je wat ik bedoel :) )
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Edsko Hekman op 22 november 2020, 13:09:35
OEEEHH! Gaaf gedaan.  (y)
Titel: Re: Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland
Bericht door: Wiechert op 22 november 2020, 20:02:15
Dank, heren.
En Tijgernootje, je hebt gelijk. Pas ik nog aan.

Groet, Wiechert