BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Modelspoorverenigingen (MSV) => BNLS Litter Bin => Topic gestart door: St00mboy op 16 oktober 2019, 13:25:59

Titel: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 16 oktober 2019, 13:25:59
Soms komt het voor dat BMB-deelnemers buiten de BMB om aan een evenement of rijdag deelnemen. Dit kan diverse oorzaken hebben, bijv. dat een deelnemer gewoon aan een niet-BMB activiteit wil meedoen, maar dat is niet de enige oorzaak.

In de periode van maart-april 2019 hadden wij twee beurzen in de planning staan nl. op 23 maart en het weekend van 12 april. Dat betekent dat de deelnemers bij elkaar vijf dagen in 3 weken intensief met de BMB bezig zijn. Toen er nog twee uitnodigingen bijkwamen, zagen we ons genoodzaakt om die af te zeggen om overbelasting van de deelnemers te voorkomen. Bij zo'n afzegging laten we altijd aan onze deelnemers weten dat het hun vrij staat om op persoonlijke titel toch aan zo'n evenement deel te nemen, waarbij wij ze vanuit de BMB evt. ondersteunen met baansegmenten, keerlussen of wat ervoor aan hulp nodig is. De BMB heeft op die manier toch aan beide evenementen een bijdrage kunnen leveren.
Ook voor de huidige periode oktober-november hebben we om deze reden helaas alweer een uitnodiging moeten afzeggen, nl. de BNLS-dag. Hopelijk doen er toch nog een paar BMB-ers aan mee.

Er zijn ook andere evenementen met BMB-deelname, bijv. die waarbij "gemengd", dus niet alleen Brits, gereden wordt. Binnen de BMB zijn de meeste deelnemers daar niet voor te porren, dus er is besloten dat wij deelname aan deze evenementen niet vanuit de BMB regelen. Maar ook dan vragen we aan onze individuele deelnemers of ze aan zo'n evenement deel willen nemen.

Ik start nu dit topic omdat dit soort buiten-BMB-elijke  ;) evenementen tot nu zwaar onderbelicht waren. Hooguit plaatste ik een kort berichtje met of zonder plaatje in het BMB-Algemeen topic, maar daar hoort het eigenlijk niet thuis. Bovendien is er zeer binnenkort weer een leuke bijeenkomst op komst, waaraan we uitgebreid zullen deelnemen. Het zou zonde zijn als daarover niets gepost werd.

N.B. Het is de bedoeling dat er in dit topic alleen over dit soort evenementen gepost wordt en uiteraard het voor- en naspel.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 16 oktober 2019, 13:35:45
Op 16 maart jl. hield Martin Domburg de open dag van DTS. Wij hadden vanwege de drukte de uitnodiging niet geaccepteerd, maar Henk en Thijs wilden er toch graag heen. We hebben er samen voor gezorgd dat de spullen voor de bogen en de fiddle yard tijdig ter plekke waren en ik heb ze op die zaterdag ondersteund en de volgende post in het BMB-topic geplaatst:

Het is me toch een treinenweekend!!  :o :o
Na het plezierige dagje dagje Ontraxs van gisteren ben ik vandaag naar de Demodag van Domburg Train Support in Ermelo gegaan. Daar waren Henk en Thijs zomaar met hun BMB-bakken treintje aan het spelen, wat een verrassing!  ;D Ook John was er met "John's Valley".  (y) Er waren nog meer leuke dingen en interessante demo's te zien en er was dan ook veel belangstelling.
Omdat ik stomtoevallig wat materieel bij me had  ;D mocht ik met Henk en Thijs meedoen en zo werd het een heel plezierige rijdag met geïnteresseerd publiek. Ja, het was behoorlijk druk en er werden vragen gesteld, die we zo goed mogelijk probeerden te beantwoorden. We hebben met elkaar daar in Ermelo een heel leuke dag gehad en werden prima verzorgd door de organisatie, waarvoor onze dank!  (y)

Een korte impressie:
John:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260532.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260532.jpg)

Pieter (pietervde):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260533.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260533.jpg)

De 1F op Henk zijn VA-bak "Bacon Hill":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260563.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260563.jpg)

De melktrein rijdt door  Radipole:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260523.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260523.jpg)

Twee weken later, op 30 maart, was er de BNLS-dag in Nieuw Vennep. Ook daarvoor hadden wij ons helaas genoodzaakt gezien om de uitnodiging te moeten afzeggen. Maar BMB-er Gerard wilde graag deelnemen en wij hebben onze keerlussen voor die dag aan hem en BNLS ter beschikking gesteld. Op die manier hadden we toch een bijdrage. Ik heb later die dag daarover het volgende in het BMB-topic gepost:

Samen sterk!: vandaag ben ik samen met Cees in Nieuw-Vennep bij de BNLS-dag op bezoek geweest en daar stonden alle drie uit het BNLS-concept voortgekomen modulebanen broederlijk verenigd in één baan opgesteld, alweer een wereldprimeur!   (y) Hierbij een foto met technische man Paul Bender op de voorgrond:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300168.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300168.jpg)

Er waren zes bakken aanwezig. Hoewel de BMB zich wegens reeds eerder aangegane verplichtingen genoodzaakt zag de uitnodiging te moeten afslaan, waren we in de baan vertegenwoordigd door Gerard met zijn bak "Spalding" en een van onze keerlussen. Modulebaan.nl was er met "Jottum" van Hendrik Jan en "Chicago" van Eelco en de BNLS-Forumbaan had "De Ringvaartbrug" van Richard, de TGV-bak van Age en de Franse bak met het verlaten station van Paul(us) in de baan. Technisch liep het zo te zien allemaal op rolletjes en de sfeer was prima!  (y)

Boven was de demoruimte en ook daar was, hoe kan het ook anders, de BMB aanwezig in de persoon van John, die daar een demo huisjes plakken gaf:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300148.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300148.jpg)

Hierbij een indruk van de, eehhh, onze  ;) gezamenlijke modulebaan.
Hier staat hij in de hal rechts op de foto:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300174.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300174.jpg)

Nogmaals onze baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300132.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300132.jpg)

Hier staat Gerard te glimmen bij zijn bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300125.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300125.jpg)

Wesley (r) in gesprek met Richard:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300126.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300126.jpg)

Onze BMB-keerlus:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300128.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300128.jpg)

Hendrik Jan bij de andere keerlus. Hij kijkt een beetje alsof hij zijn Scotch vergeten is. Misschien was dat wel zo.  ;D:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300131.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300131.jpg)

Richard (r) bij onze keerlus met "weird" treinen erop  ;D:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300134.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300134.jpg)

De BNLS en Modulebaan.nl wagons. De BMB-wagon ontbreekt, maar zou in de maak zijn  :o:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300182.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3300182.jpg)

Ook al waren er best aardig wat bezoekers wordt de BNLS-Forumdag natuurlijk lang niet zo druk bezocht als Eurospoor, zeker niet op een mooie dag als vandaag. Maar het was echt een heel leuk evenement met een flink aantal banen en leuke demo's plus als bonus een groot aantal bezienswaardigheden van het Transportmuseum zelf. Petje af voor Bob, die dit georganiseerd heeft.  (y)
De thuisblijvers moeten zich bij een eventuele volgende BNLS-dag in dit museum maar eens flink achter de oren krabben...

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 16 oktober 2019, 14:37:32
Daar doe ik graag aan mee...

Op 28 en 29 september jl. nam de EMV voor de vierde keer deel aan de Maker Faire Eindhoven.
Ik mocht er staan met mijn BMB-bak "Wateringbury".
Niet rijdend deze keer, en zonder hemel, zij- en achterwanden.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DS5_2473.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DS5_2473.jpg)
(Foto: Jelle Polstra)

Gr, Hans
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 16 oktober 2019, 16:36:35
.........Bovendien is er zeer binnenkort weer een leuke bijeenkomst op komst, waaraan we uitgebreid zullen deelnemen.......
En wat zou dat dan wel kunnen zijn?  ???

Op 12 mei ontving ik ineens out of the blue een PM van Samuël (sdz1976) uit het buitenland met o.a. de vraag: "Heb je eventueel interesse om op 26 en 27 oktober aanwezig te zijn met een aantal modules voor een modulebijeenkomst tussen ons (MSM) , jullie en Modulebaan.nl bij ons op de club?"
"Bij ons op de club" is de OVMV te Aalst, ver overzee in Vlaanderen. Gelukkig was er voor dat weekend nog niets gepland, en ook al is onze agenda met rijweekends op 12/13 oktober en 15/16/17 november aardig gevuld was er m.i. nog net een plekje over voor dit leuke avontuur. Na overleg binnen de BMB-groep hebben we op dit moment deelname met vier bakken overeind staan. John Clayton, Cor en ikzelf ondernemen de ontdekkingsreis vanuit Nederland en Jan is daar dan al ter plekke, want bij hem is het om de hoek.  ;) We nemen uiteraard cassettebandjes met het volkslied mee, om voor het rijden af te spelen en mee te zingen.

Inmiddels hebben we een hotel geboekt en er is zelfs al een baanopstelling gemaakt:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-3-met-GB-26-okt-Aalst_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-3-met-GB-26-okt-Aalst_1.jpg)

Nu is de vraag nog hoe we de bakken aan elkaar gaan passen. Modulebaan.nl heeft dezelfde overgang als BNLS, dus dat is geen probleem. Maar de MSM rijdt op Märklin rails en hebben de bakovergangen enigszins anders geconfigureerd.
De hart-op-hart spoorafstand bedraagt 55mm:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7beb9a9a-697b-4e18-bb7a-6517525122eb.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7beb9a9a-697b-4e18-bb7a-6517525122eb.jpeg)

De rail steekt aan één kant van de bak 10 à 12mm naar buiten:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2a610ba9-3691-4a3f-afff-fdf680ebec71.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2a610ba9-3691-4a3f-afff-fdf680ebec71.jpeg)

....en aan de andere kant hetzelfde aantal mm naar binnen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/692e6193-2f66-4c24-9204-76706a3077f5.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/692e6193-2f66-4c24-9204-76706a3077f5.jpeg)

Daarvoor moeten we nog iets bedenken zonder de boel te slopen!  (y)
Voor de elektrische verbinding worden er in Vlaanderen verloopkabeltjes gemaakt waarop wij dan onze ST16 pluggen kunnen schroeven. We hebben 4 van die kabeltjes nodig, dus maak er maar alvast 5..... ;D
De wagen is trouwens al geladen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191014-WA0017.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191014-WA0017.jpg)

En ik dacht nog wel dat ik alleen mijn bak maar mee hoefde te nemen.  :o

Wordt vervolgd.......

Leen.


Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 17 oktober 2019, 12:44:16
Eigenlijk is het ook een beetje thuiskomen:
De oorsprong van het modulebaan rijden zoals we deze kennen liggen eigenlijk in Vlaanderen:
Bij het forum van Modelspoormagazine bij de zuiderburen rijpte eens het idee om met enkele liefhebbers modules te bouwen en deze op te stellen op de Grote Modelspoor Expo in de Nekkerhallen te Leuven (of was het nog bij Gowalt, Wetteren?),
de grootste 2-jaarlijkse beurs/tentoonstelling in België. Dit was een enkelsporige versie.
(later werden dubbelsporige bakken in gebruik genomen)

En daar de afstand in de lage landen 'relatief klein' zijn. Waren er 'noorderburen' op bezoek, die niet alleen het idee mee naar het noorden namen, maar het ook wat fijner afwerkten. En zo is de BNLS Modulebaan ontstaan. En van daaruit verder de BMB 00 Modulebaan en Modulebaan NL (Het belangrijkste verschil is dat de Belgische bakken uit 1 stuk bestaan, de Nederlandse bakken zijn (de)monteerbaar.

Doorheen de jaren geraakte het MSM forumbaan op een zijspoor. En met een handvol mannen proberen we deze manier van modelbouw terug wat onder de aandacht te krijgen. Te OVMV Aalst is er een clubbaan, volgens MSM normen opgesteld.
Nieuwe (en demonteerbare) MSM bakken zijn in ontwerp, en een paar 'oude' bakken ondergaan een vernieuwing

Met de laatste Grote Modelspoor Expo in de Brabanthallen te Leuven (2018) kregen we de dankbare steun van Modulebaan.nl voor een gezamelijke opstelling. En 2 van onze bakken waren dit voorjaar in hun opstelling opgenomen op Rail19 Houten & Ontrax. Die samenwerking noord-zuid smaakte naar meer, en wensen we verder uit te bouwen...

Op zaterdag 26/10 zetten we het zaakje tijdens de namiddag op.
Op zondag 27/10 ben je welkom van 10u. - 16u.
Toegang gratis. De bar op de club = op beide dagen open.

www.ovmv.be
Tragel 6
9300 Aalst

Parkeergelegenheid gratis voor de deur.
Het clublokaal is gelegen op een kleine 10min. stappen van het NMBS station van Aalst:
Neem de uitgang aan de achterkant van het station vanop het laatste perron.
Wandel via de parking richting de Dender. Voor de ophaalbrug linksaf en na een paar honderd meter ben je ter plaatse.
http://hafas.bene-system.com/bin/query.exe/nn?L=profi& (planner);
https://www.nsinternational.nl/

Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 17 oktober 2019, 12:53:27
De eerste Vlaamse BMB 00 modulebak staat al ter plaatse.
(Maar heeft nog een weekje voor de fine tuning) :

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191016_180620-1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191016_180620-1.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191016_180627-1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191016_180627-1.jpg)

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 17 oktober 2019, 12:55:45
En wat voor een Jan!  (y) (y) (y)

Gr, Hans
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 17 oktober 2019, 13:06:36
Het zijn eigenlijk m'n eerste stapjes in de modelbouw.
Zonder enige ervaring vooraf, rechtstreeks op de plank.

Maar met enige rugdekking (sjotten onder de kont) van Samuel (allias Schrotplatz) en zijne 'bluesbrother' Vallentijn lukt het wel voor de fine tuning:
(maar het helpt ook om wat te gaan 'neuzen' op de fora..., en je ogen te gebruiken op beurzen/tentoonstellingen)
Foto nog te bevestigen op de achterplaat. Zijfriezen in het zwart schilderen. Dubbele LED strook in de bovenfries bevestigen.

Het gebruik van HydroFibre liep niet goed af. De Sculptamolt ging iets beter.
Al zal ik voor een eventuele volgende bak toch nog iets anders proberen... .

Tijdens de Modelspoordagen te Rijswijk 2020, zal de eerste Vlaamse inbreng van de BMB 00 Modulebaan voor het eerst in Nederland in de baan opgenomen worden...

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Sjoerd van de Wal op 17 oktober 2019, 15:00:44
Prachtige foto's,

Ik zal binnenkort ook weer eens wat foto's van mijn voortgang op Wallsteads Wharf plaatsen.
komende winter weer lekker bouwen en knutselen.

Gr.

Sjoerd
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Valentijn op 17 oktober 2019, 20:23:39
Heel mooi Jan.  Prachtige foto !!!

Valentijn
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Marc tramt op 17 oktober 2019, 20:43:12
Fraaie harmonie tussen achtergrond en baan Jan!  (y)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 18 oktober 2019, 22:23:28
Zojuist kreeg ik te horen dat Modulebaan.nl volgende week in Aalst helaas zal ontbreken. Het wordt dan een MSM-BMB-bijeenkomst, ook goed. Maar toch jammer dat ze er niet bij zijn.  :-\
Hoe dan ook betekent dat automatisch een andere baanopstelling:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-4-met-26-okt-Aalst.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-4-met-26-okt-Aalst.jpg)

Deze opstelling is compleet met alle aanwezige bakken, want max. 6 MSM-bakken kunnen meedoen. Indien de baan te lang wordt t.o.v. de beschikbare ruimte, dan kunnen er maar 4 MSM-bakken meedoen i.p.v. 6.
Op de 4 oranje gekleurde plekken moet nog een creatieve oplossing komen om de BMB-bak met de belendende MSM-bak te verbinden. Ik heb de BMB-bakken naast de bogen gezet, zodat we deze verbinding met recht spoor kunnen maken. Ik ga een megabiels maken om onze flexibele sporen aan het einde mee vast te kunnen maken. Voor de elektrische verbinding worden er in Vlaanderen 4 verloopkabels gemaakt, waarop wij volgende week onze ST16-pluggen kunnen schroeven.
Het zou natuurlijk wel mooi zijn als deze opstelling met 10 bakken plus de fiddle yard mooi in de ruimte past.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 18 oktober 2019, 23:21:59
Fraaie harmonie tussen achtergrond en baan Jan!  (y)

Thx! 40 shades of green, Marc!
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 11:08:59
Ik ben op internet aan het zoeken naar het afmetingen van het railprofiel van Märklin K-rails, maar helaas: niets te vinden m.u.v. de railhoogte.  :'( :'(
Simpele vraag: wie kan mij laten weten of een Peco code 100 raillasje past op Märklin K-rail?

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Zilte op 19 oktober 2019, 11:11:36
Ook  hier (https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php/Rail_(spoorstaaf),_hoogte_en_materiaal) niet?
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 11:16:02
Nee, in alle gevonden artikelen staat niets vermeld over de afmetingen van de voet van de K-rail.
Het gaat erom dat ik met een Peco code 100 raillas een aansluiting wil maken met de K-rails die ze in België gebruiken.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 19 oktober 2019, 11:18:15
@Leen,

Even zoeken bij het 3Rail forum levert op dat Peco code 100 goed te combineren is met K-rail.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 19 oktober 2019, 11:21:45
Ik heb vroeger geen problemen gehad om de rails K-Rails te combineren met die Lima, Piko, Fleischmann model.
Met Peco zal het dan ook wel lukken zeker?
In de gereedschapskoffer zijn reeds Hornby overgangstukjes voorzien van code 75 met code 100, evenals dergelijke raillasjes.
Een aantal Peco flex'en code 75 en code 100 liggen ook al klaar.

(Je was me net te snel af, Hans.)

Gr,
Jan
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 11:24:31
Dat klinkt goed.
In dit geval wil ik met een kort stukje van ca. 12 mm Peco code 100 met raillasje de K-rail verlengen, zodat het spoor ophoudt aan het bakeinde:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/692e6193-2f66-4c24-9204-76706a3077f5.jpeg)

Dan kunnen we onze bak er tegenaan zetten en uitlijnen.

Aan de andere kant, waar de rail uitsteekt, zorgen jullie voor een plank van ca. 12mm tussen de bakken, zodat alleen de las nog uitsteekt. Dan schuiven wij het railuiteinde in de las en kijken hoe de hoogte uitkomt. Als het te laag is moeten wij onze rails iets ophogen met een stukje karton o.i.d.
Dat is zo'n beetje mijn idee van hoe we de verbinding kunnen maken.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 19 oktober 2019, 11:28:12
Ja, m'n Limaaatjes en Roco's deden vlotjes de overgang. Ook met de overgang op de wisselpunten van de slanke K-wissels.
Gr,
Jan
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 11:33:54
Jij kan daar mooi vast oefenen met je bak.  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 12:06:42
Cees meldde zojuist dat de voet van de K-rail 2,4 mm breed is tegen 2,1 voor de Peco code 100. Het is natuurlijk wel zo, dat Peco code 100 van jaren geleden een iets breder profiel had dan die van tegenwoordig en ik heb nog lasjes uit 1993 en die waren ook iets breder.  ;D
Het lijkt er dus op dat we, wellicht met enig geweld, de oude Peco code 100 lasjes kunnen  gebruiken.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 12:15:05
Mijn Peco code 100 lasjes zijn 3,1 mm breed en de nieuwe van Cees zijn 2,6mm.
Dat scheelt een slok op een borrel.  (y)
Ik neem gewoon een stel oude mee en zal ook een oud stuk Peco rail meenemen.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 19 oktober 2019, 12:20:31
Prima, Hier heb ik best ook nog wat oud spul van diverse merken liggen.

Komt allemaal wel goe.

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 oktober 2019, 21:57:47
Op de tekening van de baanopstelling staat met 4 oranje plekken aangegeven waar onze BMB-sporen op 55mm hart-op-hart moeten komen te liggen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-4-met-26-okt-Aalst.jpg)

Onze sporen liggen op nu ca. 50,5 mm maar hebben flexibele railuiteinden, en dus heb ik er vast megabielzen voor gemaakt, waarop raillasjes gesoldeerd zijn:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191019-WA0022.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191019-WA0022.jpeg)

Voor het ene spoor zitten de lasjes er al op, de andere lasjes doen we ter plekke om de uitlijning perfect te krijgen (hopelijk  ::)). Het is een oude printplaat die ooit ergens anders voor bedoeld was, maar hij komt nu goed van pas.
Normaal doe ik altijd alles op de laatste dag en dan kan het flink hectisch zijn. Het is nog nooit gebeurd dat de bakken al twee weken van tevoren in de auto zitten en dat mijn jaszakken een week van tevoren al vol zitten met de spullen die ik mee wil nemen. Hoe moet dat nu komende vrijdag??  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Eegtrain op 20 oktober 2019, 12:11:51
Hoi Leen,

Mijn schaduwstation heeft een zijde K-rails en een zijde Peco code 100 rails. Het hoge spoor van mijn baan heeft peco code 100 met aan 1 zijde vrijwel onzichtbare puco strips van weichen walter. In de bochtmodules ligt weer K-rails. Je kunt met code 100 railasverbindingen K-rails en peco code 100 probleemloos koppelen, ik heb zowel van marklin als van peco railasverbindingen gebruikt, met een beetje beleid pasten ze allemaal. Ik kan hier alles meten voor je of je kunt komen kijken onder het genot van hapjes en drankjes :P. Groetjes Eeg Jake

Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 oktober 2019, 18:12:00
Bedankt Jake!  (y)
In Aalst ligt er allerlei materiaal om een goede overgang te kunnen maken, maar ik heb me maar zo goed mogelijk voorbereid om problemen te voorkomen.
We zullen a.s. zaterdag zien hoe vlot het samenkoppelen gaat, hopelijk snal, want het gaat allemaal van onze biertijd af.  ;D
Het plan is dat we zaterdag bouwen en zondag rijden, maar ik zou het wel leuk vinden als we zaterdag alvast een beetje kunnen rijden.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 oktober 2019, 18:34:14
Volgende week neem ik, evenals vorige week naar Vredepeel, de oude BMB-bak van Michael mee naar Aalst i.p.v. mijn eigen bak. Mijn bak is 3 meter lang en dat zou moeilijker in de beschikbare ruimte passen. Bovendien scheelt het een hele hoop gesjouw, want Michael's bak staat al sinds zondag 29 september achterin de auto.   ;D
Vandaag heb ik één van de BB's aangepast t.b.v. de bakovergang met de MSM.
De megabiels op de BB zat op een cm of 5 vanaf het railuiteinde zoals de rechter megabiels bij de andere BB op deze foto:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191020_175715208_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191020_175715208_1.jpg)

Dat geeft erg weinig speling om 5 mm hart-op-hart spoor te overbruggen: de MSM sporen liggen immers 5mm verder uit elkaar. Daarom heb ik de megabiels in zijn geheel weggehaald en de bedrading op de middelste megabiels gesoldeerd. Nu hebben we bijna 20 cm om de rails 5 mm verder uit elkaar te kunnen leggen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191020_150748453.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191020_150748453.jpg)

Verder bleek vorige week dat de rails op sommige overgangen wat aan de lange kant waren en uitstaken op de overgangen. Dat kan gebeuren t.g.v. bijv. de werking of het krimpen van het hout, we zijn het wel gewend. Daarom heb ik alle railuiteinden maar gelijk even nagelopen.
Op de tweede BB hoefde de megabiels niet weggehaald te worden, want daar komt een "normale" BMB-overgang. Het lijkt erop dat de bak nu gereed is om in de baan van a.s. zaterdag ingepast te worden.  (y)

Het is de bedoeling, dat deze bak na afloop van de bijeenkomst in Aalst op de terugweg bij de nieuwe eigenaar afgeleverd wordt.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 21 oktober 2019, 11:22:22
De door jou voorgestelde opstelling kunnen we woensdag de eerste MSM H0 modules centraal plaatsen.
Zodat we zaterdag enkel wat cm's hoeven bij teschuiven. En de BMB'er komen toch aan de uiteinden.
En op zaterdagavond hebben we gans de avond de OVMV bar ter beschikking. Zo kunnen we flexibel werken met de tijd.
(diner aangeboden door de OVMV aanstokers van het gebeuren)

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 oktober 2019, 12:02:54
Prima!  (y)

Door deze opstelling hebben we de vier "lastige" bakovergangen op de rechte stukken en kunnen we ze hopelijk snel goed krijgen.
Ik heb zo'n idee dat het zaterdag wel eens gezellig zou kunnen worden!  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: sdz1976 op 24 oktober 2019, 12:26:00
We kijken er al naar uit 8)

De Msm bakken staan al te wachten op de buitenlanders  :) Namelijke Engelse bakken met Nederlandse kornuiten.


Grtz,

Samuel.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 oktober 2019, 16:41:43
En een Ierse bak met een binnenlander.  ;)
Ik ben er reuze benieuwd naar.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 24 oktober 2019, 23:26:08
Yep, de primeur is voor de carnevalstad. Oilsjt ! (lees Aalst, tju toch, ik heb iets met steden, vandaag)


Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 25 oktober 2019, 21:39:22
Na het trieste nieuws van vanmiddag (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=64485.msg3222063151#msg3222063151) we hebben we overleg gehad en besloten om morgen volgens plan verder te gaan. Wij denken dat de overledene dat ook zo gewild zou hebben.
De MSM-bakken staan al klaar:
https://www.flickr.com/photos/46742861@N03/albums/72157711485695617 (https://www.flickr.com/photos/46742861@N03/albums/72157711485695617)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 oktober 2019, 15:14:36
Zaterdagmorgen togen wij  gedrieën (John Clayton, Cor Lathouwers en ikzelf) naar de OVMV te Aalst om daar zoals afgesproken samen met onze Vlaamse vrienden een modulebaan met 6 MSM-, 4 BMB-bakken en de MSM fiddle yard in een ovaal op te zetten. De tekening staat hierboven, en nu ook hier:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Baanopstelling-4-met-26-okt-Aalst.jpg)

Na enig zoeken (de GPS stuurde ons in Aalst niet helemaal goed) kwamen wij aan bij de clublocatie van de OVMV, de Oost-Vlaamse Modelbouw Vereniging:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0a7e0279-e643-4658-90cd-dd0d25482da9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0a7e0279-e643-4658-90cd-dd0d25482da9.jpeg)

Toen we aankwamen bleek er in Vlaanderen een heus moduletreffen aangekondigd te zijn:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/8c85ac4f-53d8-4cde-92c8-a9147e3718ac.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/8c85ac4f-53d8-4cde-92c8-a9147e3718ac.jpeg)

We brachten onze spullen de trap op naar het ruime clublokaal, waar de MSM-modules al opgesteld stonden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200d399e-5f2b-4998-bce9-b78cf06c41d4.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200d399e-5f2b-4998-bce9-b78cf06c41d4.jpeg)

In het clubhuis bevinden zich verder de noodzakelijke faciliteiten waar wij door onze gastheren prima verzorgd zouden worden  :P:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/a2e5b129-bc61-405f-aa6a-8e89c9c04eba.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/a2e5b129-bc61-405f-aa6a-8e89c9c04eba.jpeg)

Al gauw begonnen we met het opzetten van onze nieuwe baan. Hoewel de MSM-rijhoogte gelijk is aan die van de BMB en de kleur van de bakken ons enigszins bekend voorkomt  ;), wijken de bakken in een paar opzichten af van de onze. Het spoor ligt verder naar voren dan bij ons, de hart-op-hart spoorafstand is 55mm i.p.v. onze 50,5mm en de gebruikte rails zijn Märklin K rails i.p.v. onze Peco code 75. Na het opzetten van onze bakken sloten wij ze één voor één met creatieve bakovergangen aan op de MSM-bakken. Er waren vier overgangen, die we op 3 verschillende manieren gemaakt hebben.
Twee met Jan zijn Code 75 naar 100-overgang van Peco. Hierbij komen de bakken niet tegen elkaar aan, maar zit er een cm of 4, 5 ruimte tussen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272356.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272356.jpg)

Eén met de BMB-megabiels:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272357.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272357.jpg)

Tot slot één, waarbij een stukje van ca. 9 cm Märklin rail aan het railuiteinde vervangen is door Peco code 100 plus een code 100 naar 75-overgang. Die is het mooiste:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272359.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272359.jpg)

Hierna plaatsten we onze boogbakken. Voor de ene boog maakten we gebruik van onze grote bogen annex slingerspoorbakken:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5e225b16-9b73-439b-b812-b5ace05815e0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5e225b16-9b73-439b-b812-b5ace05815e0.jpeg)

Leuk eigenlijk om ze nu weer eens als boog te gebruiken. (y) Ik had de bijbehorende BB's helaas niet meegenomen. Er zou niet genoeg ruimte voor zijn, maar dat bleek mee te vallen.
Voor de andere boog maakten we gebruik van onze medium bogen, die weliswaar een kleinere diameter hebben, maar dat losten we op met een tussenbak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/b3a96664-b649-4527-af62-75b42e9bebe0.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/b3a96664-b649-4527-af62-75b42e9bebe0.jpeg)

Nadat de sporen "spoorden" gingen we eerst naar het hotel om in te checken. Daarna kwamen we terug om te eten en troffen we zowaar een voortreffelijk team van chef-koks aan, die de maaltijd prepareerden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191026_204925040.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191026_204925040.jpg)

Maar goed, na het eten, het was ondertussen al een uurtje of 9, sloten we de baan aan op de centrale en kon er gereden worden. Dat ging vrijwel gelijk goed. We reden zoals in België en het UK gebruikelijk op het linker spoor, dus ook dat was geen probleem.  (y)
De volgende dag hebben we van ca. 10h00 tot 16h00 vrijwel probleemloos gereden. Alleen de Märklin wissels stelden ons een paar keer voor problemen. Er waren soms wat ontsporingen op en de puntcontacten komen op de wissels wel erg veel omhoog, te veel voor laaghangende koppelingen. Er was ook een spanningsprobleempje, maar dat loste John  Clayton op met een paar nietjes. Kortom, het waren niet de fijnste wissels om overheen te rijden, maar de meeste treinen hadden er gelukkig geen probleem mee.

Onze maaltijden in het clubhuis waren keurig verzorgd:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9fd3083e-fd09-4c46-bf9d-21c40bded870.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9fd3083e-fd09-4c46-bf9d-21c40bded870.jpeg)

De sfeer was prima, het was gemoedelijk en gezellig:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/115b7d7d-7f99-49da-a62e-bc3094e56c8e.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/115b7d7d-7f99-49da-a62e-bc3094e56c8e.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0e474ac8-9897-49e7-9b25-158391af9678.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0e474ac8-9897-49e7-9b25-158391af9678.jpeg)

Je kan het natuurlijk ook erg bont maken en helemaal aan de drank gaan  ;D:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/91ac9150-c0e9-4b3c-982a-f9f47bef3c58.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/91ac9150-c0e9-4b3c-982a-f9f47bef3c58.jpeg)

Hierbij mijn foto's. Eerst beide kanten van de baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/001257c1-0399-4bc2-ae4b-8f5048732051.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/001257c1-0399-4bc2-ae4b-8f5048732051.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/f6c59aaa-6794-460f-b3cd-1c67bc3b7933.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/f6c59aaa-6794-460f-b3cd-1c67bc3b7933.jpeg)

Jan zijn Ierse BMB-bak, een primeur:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/ecec6a89-5bf5-45f7-bd80-102acb9233ac.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/ecec6a89-5bf5-45f7-bd80-102acb9233ac.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/a97a6c3f-6924-4a2b-9de6-4f8bb790bd96.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/a97a6c3f-6924-4a2b-9de6-4f8bb790bd96.jpeg)

We waren de BMB-gordijnen vergeten, maar dat werd snel opgelost:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/cefe5065-9af5-4076-bb8b-f1afb846c6fb.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/cefe5065-9af5-4076-bb8b-f1afb846c6fb.jpeg)


Een MSM-bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/93dee457-2a2d-4c92-8d16-b0555f12a6b2.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/93dee457-2a2d-4c92-8d16-b0555f12a6b2.jpeg)

Die van John:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/c5a218e1-4f8b-42b8-a885-ffc3937bf36b.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/c5a218e1-4f8b-42b8-a885-ffc3937bf36b.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4c1b44bd-6847-4807-9e92-ecde2f6960b9.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4c1b44bd-6847-4807-9e92-ecde2f6960b9.jpeg)

Mijn bak was deze keer Michael zijn oude bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2057c979-a6df-4ae1-b16e-0ae5b72a3bb7.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2057c979-a6df-4ae1-b16e-0ae5b72a3bb7.jpeg)

Cor zijn bak met een "vreemdeling"  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/71637386-a5e8-4615-97b7-bdfafe05372e.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/71637386-a5e8-4615-97b7-bdfafe05372e.jpeg)

John stopt gauw zijn trein voordat hij ergens achterop knalt:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0ae31cd8-ba86-4b35-9bdc-5c727dce29c3.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0ae31cd8-ba86-4b35-9bdc-5c727dce29c3.jpeg)

Theetijd!:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/c3860d50-95bd-438a-967a-d49530efeba3.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/c3860d50-95bd-438a-967a-d49530efeba3.jpeg)

Na het afbreken van de baan gistermiddag werd alles weer in de auto's gezet. Ons werd, heel sympathiek, voor vertrek nog een maaltijd aangeboden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/e8e8d014-c297-4910-8e18-5953f482b16a.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/e8e8d014-c297-4910-8e18-5953f482b16a.jpeg)

Op de terugweg hebben wij de oude bak van Michael afgeleverd bij zijn nieuwe eigenaar, die er een nieuwe BMB-bak van gaat maken.  (y)
Rond 22h00 waren we weer bijna thuis:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/afd1cf0a-2575-4071-9181-1aaf829cb2fc.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/afd1cf0a-2575-4071-9181-1aaf829cb2fc.jpeg)

Wij kijken terug op een heel plezierig en gezellig weekend met aangename kennismakingen, ontdekkingen en verrassingen. Met dank aan onze gastheren, die alles tot in de puntjes verzorgden.  (y)
Ik had het voor geen goud willen missen, en ik denk de anderen ook niet.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 28 oktober 2019, 15:35:50
@Leen,

Leuk verslag, lijkt me heel gezellig te zijn geweest.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 28 oktober 2019, 16:02:05
= wat mij betreft voor herhaling vatbaar.....
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Sven op 28 oktober 2019, 19:21:20
Al dat werk alleen voor jullie eigen plezier? Ik verwachtte dat jullie het aan het opzetten waren voor een evenement. Of is dit onderdeel van de voorbereiding? Zag er inderdaad gezellig uit. Maar als Samuel van de partij is, dan is het al snel gezellig.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 oktober 2019, 19:35:43
Het doel van de BMB is om de deelnemers zoveel mogelijk plezier te laten beleven aan de BMB-baan. Niet meer en niet minder, en dat gebeurt vooral op de eigen rijdagen.
Op een publiek evenement zetten we ons beste beentje voor zodat hopelijk ook het publiek er plezier aan beleeft.
Maar als er weinig publiek komt, zoals het afgelopen weekend, vinden wij het ook goed hoor, en amuseren we er ons niet minder om.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Hendrik Jan op 28 oktober 2019, 20:14:39
Ik herken de geschetste problemen van Leuven, Houten en On Traxs.
Bij deze 3 gelegenheden stonden Belgische bakken gekoppeld met bakken van Modulebaan.nl

Die Märklin wissels gaven toen ook  ehh.... uitdagingen.
Kon met nietjes, superlijm en karton worden opgelost. 8)

Blijft een uitdaging, die Europese eenwording ;)
Maar met goede wil is veel mogelijk.

cheers
Hendrik Jan
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: Eegtrain op 28 oktober 2019, 23:21:18
Mooi om dit te zien, leuk straks in Leuven (y)

Groetjes Eeg Jake
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: iarnrod op 28 oktober 2019, 23:40:36
Die Märklin wissels gaven toen ook  ehh.... uitdagingen.
Kon met nietjes, superlijm en karton worden opgelost. 8)

En die zitten nog altijd op de wissels van Okegem.
Deze keer waren het de "K's" op dubbele bak van de 'parkeersporen' die wat problemen gaven.
Opnieuw gaven nietjes min of meer de gewenste oplossing...
Die middelpuntcontacten van de "K" rail wissels geven storingen met de koppelingen van het Hornby en Bachmann type.
En de stroomloze deeltjes van de "K" rails geven ook al eens een storingkje bij 2-rail bedrijf bij traag rijdende treinen.

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 29 oktober 2019, 10:03:12
We roeien met de riemen de we hebben. Na het aanbrengen van de nietjes heb ik met mijn blauwe NS-trein en het GWR branchline treintje geen last meer op de wissels ondervonden. De BR-trein met de Mk1's had helaas  last van de verhoogde puntcontacten op de wissels, dus die heb ik al snel van de baan af gehaald.

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 29 oktober 2019, 12:41:00
En omdat jullie allemaal zoet geweest zijn  ;D krijg je hierbij nog een villumpje uit Aalst te zien:
https://www.youtube.com/v/2wrpjMf4lro&feature=youtu.be

En nog eentje:
https://www.youtube.com/v/sLKB6ktWL3I&feature=youtu.be
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: wpinkhof op 29 oktober 2019, 12:52:21
Leuk. Ik herken Okegem en de telecabinebaan. Al vaak op bezoek geweest in Aalst...

Wouter

Verstuurd vanaf mijn Lenovo TB-X304F met Tapatalk

Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 29 oktober 2019, 17:54:05
Jan heeft op het MSM-forum een link naar zijn foto's van het afgelopen weekend geplaatst:
https://www.flickr.com/photos/46742861@N03/albums/72157711485695617 (https://www.flickr.com/photos/46742861@N03/albums/72157711485695617)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 30 oktober 2019, 20:47:59
....en ik vond ook nog een paar foto's met de treinen erop:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272366.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272366.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272367.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272367.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272369.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272369.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272370.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272370.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272386.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272386.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272368.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/PA272368.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 april 2020, 20:28:39
Na het Modulo-treffen van 27 oktober vorig jaar is het even stil geweest, maar op de achtergrond werd er al een tijdje door met name Samuël druk gewerkt aan een nòg mooier evenement bij onze zuiderburen. Kort geleden kregen we te horen dat het door zou gaan: een gezamenlijk optreden van de BMB, Modulebaan.nl, onze eigen Forumbaan en de MSM-modulebaan om met een mooie baanopstelling te verschijnen op de Modelspoorexpo 2020 te Leuven in het weekend van 17 oktober a.s. Een paar dagen geleden kregen we te horen dat we ermee naar buiten mochten komen, maar vóór het zover was kwam plotseling het nieuws dat de hele expositie vanwege het coronavirus niet door zal gaan:
http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/ (http://www.modelspoorexpo.be/index.php/nl/)

Het is echt enorm sneu, heus niet alleen voor ons, maar vooral voor de organisatie en alle betrokkenen.  :-\
Voor ons is het flink balen. Wij hadden gepland om met twee van onze mooiste bakken in de opstelling te staan en de hotelkamers waren vorig jaar al geboekt. En nu dus geannuleerd..... Het jaar gaat er steeds saaier uitzien.  Als dat zo doorgaat wordt het echt een (drie letters) jaar! :-\

Leen.
Titel: Re: BMB-deelname aan overige rijdagen of evenementen
Bericht door: sdz1976 op 24 april 2020, 23:38:36
We vinden wel iets om tussendoor eens samen te komen met modules ofzo


Grtz,

Samuel.