BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: Debvd op 13 augustus 2019, 13:08:03

Titel: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Debvd op 13 augustus 2019, 13:08:03
Hoi Allen,

Sinds een paar weken gebeurt het dat als ik Intellibox II inschakel dat er plots een trein een kort moment ging rijden, de ene keer 5 dan 20 cm ...maar dan in sprint modus. Fleischman loc met Fleischmann decoder en 2 piko talenten.

Ging afgelopen week wat beter.

Maar sinds gisteren wordt het erger  :( nu is het zelfs als ik kortsluiting krijg tijdens automatisch rijden met koploper en schakel dan weer intellibox II in gaan er 3 spontaan stukken sprinten en kortsluiting schiet er weer meteen in (ja kortsluiting opgelost) zelfs na 5 keer blijft hij dit gedrag vertonen. :o :o ??? ???

Stroom erafhalen en opnieuw opstarten werkt dan weer wel ..

Iemand enig idee wat hier aan de hand is? Overbelasting kan niet want op dat moment reden er maar 2 treinen en de overigen stonden stil.

Gr. Bjorn
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Sandopie op 13 augustus 2019, 13:09:58
Bjorn,

Bij de decoders analoog herkenning uitgeschakeld?
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: laurent op 13 augustus 2019, 13:12:26
Klinkt inderdaad als analoogherkenning die nog aan staat. Zeker bij ouder Piko materieel met Uhlenbrock decoder komt dat nog wel eens voor.
Heb je voldoende vermogen op de baan staan? Als alles weg schiet...
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Debvd op 13 augustus 2019, 13:23:00
Ja bij de fleischmann loc wel maar die schiet evengoed weg en de piko talenten zou ik nog na moeten kijken en zijn jong materiaal.

MAar ga dat ff checken vanavond....Maar waarom nu opeens? .....voeding eehhh..70 VA van uhlenbrock

Maar ben gewoon ook verbaasd dat de IntelliBox lijkt of ie erin blijft hangen
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: laurent op 13 augustus 2019, 14:44:18
Ze doen soms rare dingen. Heeft ie de meest recente firmware?
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Bert_Apd op 13 augustus 2019, 15:56:32
Hallo Björn,

Staat bij jou RailCom in de IB II aan?

Zo ja, zet deze eens uit en kijk of het probleem dan weg is.

Groeten,
Bert
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Ronald Koerts op 13 augustus 2019, 21:16:08
Goed:
- Zet alle protocollen die je niet gebruikt uit. Dus gebruik je alleen DCC, zet Motorola uit;
- Zet Railcom uit op je IB en ook in de decoders;
- Zet "analoge herkenning" op je decoders uit;'
- Heb je multiprocol-decoders? Zet die op 1 protocol. Zet de rest via de CV's uit.

Dat is wel het rijtje wat kan doen. Ik zou eerst beginnen met de protocollen op je Centrale en "analoge herkenning".

Groet Ronald.
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Debvd op 13 augustus 2019, 23:47:07
Hoi Allen,

Staat alleen op DCC....railcom heb ik er niet opgevonden ???

Versie moet ik nog ff nakijken
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Ronald Koerts op 14 augustus 2019, 07:18:47
Railcom zit er standaard niet in  ::) Je kan die achteraf laten in bouwen. Zie ook  RailCom Erweiterung (https://uhlenbrock-shop.de/RailCom-Erweiterung-fuer-Intellibox-IR)

Nu je alleen DCC-protocol heb kan je verder met de "Analoge Herkenning" uit te zetten in de decoders. Denk dat je dan het probleem kwijt bent.

Groet Ronald.
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: NL-modelspoor op 14 augustus 2019, 11:11:03
Klinkt misschien stom. Maar naar mijn idee lijkt het toch of er ergens iets op de baan is/ligt wat een lichte kortsluiting veroorzaakt. Waardoor de spanning op de baan wat daalt en het gezien wordt als een analoge spanning.
Misschien de spanning op de baan eens meten? Of anders de baan doormeten op weerstand.
Titel: Re: Vreemd gedrag Intellibox II
Bericht door: Bert_Apd op 14 augustus 2019, 11:56:04
Hallo,

Railcom zit er standaard niet in  ::)

Voor zover mij bekend heeft de IB II wel de mogelijkheid om de "RailCom Cut-out" te activeren via SO 930 (en tevens 931 en 932). Met SO 930 = 0 staat deze uit, met SO 930 = 1 staat deze aan. Voorwaarde is echter wel dat de actuele Firmware aanwezig is.

De "RailCom Cut-out" levert bij sommige loc-decoders problemen op waardoor zij in de "analoog modus" komen. Dit zou het vreemde gedrag kunnen verklaren.

De door Ronald genoemde 65030 "RailCom Erweiterung" is volgens Uhlenbrock ook niet mogelijk voor de IB II:

>https://www.uhlenbrock.de/de_DE/produkte/digizen/I000C684-001.htm!ArcEntryInfo=0004.5.I000C684

Groeten,
Bert