BeneluxSpoor.net forum

Overige spoorzaken => Beurzen => Topic gestart door: Hugo Baart op 25 juli 2019, 01:13:49

Titel: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Hugo Baart op 25 juli 2019, 01:13:49
Smalspoor Modelbouwdagen Katwijk
Ik  heb nergens een aankondiging kunnen vinden voor onderstaand uniek evenement op het gebied van smalspoor.
Bij deze alsnog de aankondiging zoals vermeld op de site van het Smalspoormuseum..

28 en 29 september: Smalspoormodelbouwdagen
Dit evenement krijgt steeds meer waardering in binnen- en buitenland als hèt smalspoormodelbouwtreffen in de Benelux. Dat is niet gek. Topmodelbouwers uit Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en ons eigen land brengen hun nieuwste creaties mee. Binnen staan de modelbanen opgesteld tussen het grote voorbeeld en buiten rijden de echte treinen. Een unieke combinatie waar steeds meer liefhebbers op af komen. Ook dit jaar hebben wij weer primeurs uit binnen- en buitenland.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Hugo Baart op 25 juli 2019, 01:18:02
Ik heb niet goed gekeken.
Pieter Soonius heeft al een aankondiging gedaan op dit forum.
Mijn excuses.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 25 juli 2019, 15:03:38
@Hugo: Mooi dat je zelfs midden in de nacht aan dit evenement denkt! Vanaf begin augustus ga ik weer een publiciteitsoffensief beginnen.

Eind september organiseert Stoomtrein Katwijk Leiden voor de 20e keer de smalspoormodelbouwdagen. Het wordt weer een bont palet van interessante en kwalitatief hoogwaardige modelbanen uit binnen- en buitenland. Traditiegetrouw openen wij weer het modelbouwseizoen en ik hoop dat we dit jaar nog meer lezers van dit forum mogen ontmoeten. Dit evenement verdient meer bezoekers! Je ziet er mooie modelbanen, elk jaar zijn er interessante primeurs en er worden modelbouwdemonstraties gegeven.  Buiten tijden stoom- en dieseltreinen rond. Wij verzorgen  beide dagen rondleidingen in de werkplaats  en ik probeer dit jaar ook voetplaatritten aan te kunnen bieden.

Dit jaar verheugen wij ons ook in de komst van de A4 dioramawedstrijd.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-flyers-2019_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-flyers-2019_1.jpg)Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 11 augustus 2019, 22:11:44
Het programma van de 20e editie van de smalspoormodelbouwdagen biedt weer een gevarieerd aanbod van nationale en internationale topmodelbouwers. (Onder voorbehoud en stand van zaken 11 augustus 2019)

De nadruk ligt, zoals de naam van het evenement doet vermoeden, op smalspoor. Als het om tramspoor gaat of om een nevenspoorlijn, stellen we ons ruimhartig op. In onze flyer staan vier principes centraal: zelfbouw – sfeer – creativiteit en kleinschalig. Om het aanbod nog verder te vergroten werken we nu ook samen met de organisatie van de A4 dioramawedstrijd. Voor modelspoorliefhebbers is Stoomtrein Katwijk Leiden een uitgelezen locatie om collega-modelbouwers te ontmoeten, van elkaar te leren en vooral ook om inspiratie op te doen. Ik hoop dan ook van harte dat veel lezers van dit forum de weg naar Katwijk weten te vinden in het laatste weekend van september. De stijgende lijn in de bezoekersaantallen moet ik vasthouden om dit evenement ook de komende jaren te kunnen garanderen. Ik ben momenteel nog in gesprek met enkele modelbouwers. Toch wil ik het aanbod van medio augustus vast bekend maken. De komende weken zal ik net als vorig jaar steeds nieuwe informatie en foto’s publiceren op dit forum.

Er zijn maar liefst 9 primeurs te zien:

‘Meandering through the Rocky Montains’ van Stefan Boersma in Nn3. Stefan is met zijn werk nog nooit naar een tentoonstelling gegaan. Door te kiezen voor smalspoor in ‘the Wild West’ in schaal N, was modelbouwer Stefan Boersma aangewezen op ‘scratch building’ van zowel gebouwen als het rijdend materieel op onderstellen in spoor Z.

‘Trameiland’ een fantasie smalspoorbaan in H0 van Robert en Marga van der Burg. Robert verraste ons vorig jaar met een bijzondere Japanse modelbaan. Dit jaar komt hij met een eiland waar noodwoningen bestaan uit oude trams. Op dit eiland rijden geen auto’s, maar oude trams. Als tramliefhebber heeft Robert trams uit de gehele wereld een plekje op deze modelbaan gegeven. Heel bijzonder is dat Robert deze modelbaan samen met zijn moeder heeft gebouwd.

‘Scenes from a Quarry’ van Guillaume Veenhuis in 0e 1;43.5 smalspoor. Dit is de afronding van een langlopend project en bestaat uit vier scenes van een museale leisteengroeve in Wales. Alle scenes zijn gebouwd in geschakelde kisten: leisteenwinning, hellingbanen, demonstraties en natuurlijk veel railverkeer.

‘Innis Mill’ van Valentijn van der Haegen (B) is nog niet in Nederland te zien geweest. Het is een smalspoorbaan in 0n30 naar Schots voorbeeld met de uitbreiding van een whisky stokerij en met wisselend treinverkeer.

‘Industrieel treinverkeer op een eiland’ van Claude Fandel (L) in 0f 1:45 op 12mm spoor. Personen en goederen worden vervoerd van een naar een schip. Deze baan kan aan vier zijden worden bekeken.

‘De Kolk’ het oude luchtspoor van Rotterdam van Bas Vrij in H0. Het gaat hier om een deel van het traject van station Beurs richting CS met een rijdende tram en treinen (normaalspoor)

‘Stadstram ergens in  Duitsland’ in H0m van Don Sibley (B/GB) Don en Val Sibley zijn trouwe deelnemers. Ook Don is een hartstochtelijke tramliefhebber en heeft weer een mini-modelbaantje van 90x30 cm gebouwd. Het spoor, de bovenleiding, de gebouwen en trams zijn allemaal zelf gebouwd.

‘Inglenook en Timesaver’ H0 en 0e van Huub Reijnders. Huub heeft in een minibaantje twee rangeerpuzzels verwerkt. Aan beide zijden kunnen rangeerpuzzels worden opgelost.

‘Pierre de la Haye & Fils’ in 0e (1:43,5) van Peter Soonius. Het werd tijd om zelf ook een met een modelbaan te komen. Deze mini modelbaan van 110x70 cm stelt een Franse maraîcher, een kwekerij, voor uit de late jaren 60. Op deze baan rijdt het smalspoormaterieel van Paul Dirkzwager rond. Alle gebouwen zijn gemaakt van foamboard en ik kon er een deel van mijn collectie Franse oldtimer auto’s op kwijt.

Uit het buitenland komen verder:

Didier Mozer (F) komt met zijn vrienden L’Escadrille St Michel na 10 x Ontraxs voor het eerst naar Katwijk. Daar horen deze smalspoormodelbouwers pur sang uit Frankrijk toch ook geweest te zijn. Zij nemen waarschijnlijk een nieuwe baan mee met als thema de DDR.

Walter Cornelis (B) stond in 2019 met ‘Lebenich’ ook al op On Traxs en brengt zijn smalspoormodelbaan nu naar Stoomtrein Katwijk Leiden.
 
Tim Somers, Erwin Stuyvaert en Guy Froidcouer (B) brengen Chateau Migraine (1:87) mee. Dit kleine baantje beeldt een stukje stad uit. Veel gebouwen zijn gemaakt op basis van de oude wijnhandel wijk in Parijs (Bercy). Voor dit stukje sfeervolle modelbouw in normaalspoor maken we graag plaats in ons smalspoorevenement.

En last but not least komt Samuel de Zutter (B) met ‘Luxor Sugarcane Valley’ in 1:43.5. Smalspoor met een hoofdletter qua sfeer en beleving!

Uit ons eigen land komen:

Henk Wust en Jan van Mourik met ‘Mouville’. Frans smalspoor in H0e.

Pascal Kok komt met ‘Cook Mountain and River Railroad in 0n30.
 
Hugo Baart komt met ‘De Niggende Saligheyd’ in H0e met het station van Stoomtrein Katwijk Leiden als blikvanger op deze modelbaan. Hij komt samen met Hans van de Boom die onderdelen van een nieuw te bouwen Franse modelbaan meeneemt en bouwtechnieken demonstreert.

De mannen van ‘Swisstrak” hebben hun grote modulebaan geheel vernieuwd en krijgen alle ruime in onze rijtuigloods.
 
De Feldbahnvrienden bouwen hun LGB modulebaan weer op en komen met nieuwe modules.

Gideon Biesot komt met veldspoor in een spoorbreedte van 32 mm met zelfbouw en verbouwd materieel.

Ook Marco Hendriks komt met LGB materieel in zelfbouw en ombouw.

Marco Balk komt met maar liefst 3 modelbanen (H0e/009) naar Katwijk. ‘Niemendahl’ modulaire baan met Oostenrijks thema; ‘Ober Unter’ een minibaan met wijnthema (Moezel) en, onder voorbehoud, met Wickby Harbour fictief Engels smalspoor. (= dan een primeur)

Gerard van Santen komt met een uitbreiding van ‘Lost Mule Mine’, een smalspoorbaantje ergens in Montana om erts van een mijn naar een stortbunker te brengen in 0n30.

Dirk van Wijk brengt een werkende excavateur mee in schaal 1:10 zoals vroeger gebruikt in de steenfabriek “De Pieterswaard” te Herwijnen.

Lucien Eijdems komt dit jaar niet met een modelbaan. Hij brengt modellen mee van deze nieuwe baan en verzorgt demonstraties.

Sven van der Hart (NL/GB) neemt zijn twee mini-diorama's mee. Ook kunt u bij hem terecht voor aankopen.

René Paul en zijn crew brengen een Amerikaanse H0n3 modelbaan 'Standard Oil Field' mee. Op deze fraaie en gedetailleerde modelbaan kan naar hartenlust worden gerangeerd. Bezoekers aan de smalspoormodelbouwdagen van alle leeftijden worden door hen uitgedaagd de rijregelaar ter hand te nemen. 
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 12 augustus 2019, 11:32:26
Mooi aanbod, Peter. Ik kom zeker even kijken!

Tip; je kunt je bericht gewoon editten en aanvullen ;) Dan blijft het overzichtelijker.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: JeanR op 12 augustus 2019, 12:17:25
Fraai aanbod aan banen, Peter.  (y)
Dat heb je maar mooi voor elkaar.
Als in de gelegenheid ben, kom ik zeker kijken,

Grt. Jan.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Reinout van Rees op 12 augustus 2019, 20:30:37
Tip; je kunt je bericht gewoon editten en aanvullen ;) Dan blijft het overzichtelijker.

Inderdaad. Ik heb er met m'n moderatorvingertjes maar even aangezeten en de twee aanvullingen/correcties in de oorspronkelijke aankondiging verwerkt :) (En de twee aanvullingsberichten waar Ronald op reageert weggehaald).

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 12 augustus 2019, 22:43:08
Peter, even wat aanpassingen: ik vertegenwoordig de Tramfabriek en kom niet uit "ons eigen land", maar uit het buitenland. Woon al 10 jaar niet meer in Nederland.

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 23 augustus 2019, 11:10:41
Aan de lange lijst van deelnemers kan weer een nieuwe naam toegevoegd worden. Ook dit jaar komt Paul Dirkzwager weer en hij gaat dit jaar workshops verzorgen. Na een lange aarzeling, kan ik dat wel, heb ik vorig jaar bij hem een smalspoorlocje gekocht. Tijdens de modelspoordagen in Rijswijk heeft hij mij geholpen dit  locomotiefje te bouwen. Hij blijkt een goede en geduldige leermeester te zijn. Vandaar dat het idee geboren is om tijdens de smalspoormodelbouwdagen op 28 en 29 september workshops te verzorgen. Als je je wilt opgeven, stuur mij dan een PB.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-Dirkzwager.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-Dirkzwager.jpg)


Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 23 augustus 2019, 14:41:31
Even een kleine correctie: Paul Dirkzwager zal demonstraties verzorgen. Het woord "workshop" is wat minder handig geformuleerd en is tijdens een modelspoormanifestatie niet mogelijk.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 15 september 2019, 22:36:17
Alle voorbereidingen zijn in volle gang. De 20e editie van de smalspoormodelbouwdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden staat voor deur. Reserveer dus 28 en 29 september in je agenda. Met inmiddels 33 inzendingen uit eigen land, maar ook uit België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Engeland krijgt dit evenement een steeds internationaler karakter. Ik zou zeggen de reis naar Katwijk de moeite waard. Voor 10 euro, kinderen betalen 8 euro, heb je een volle dag plezier. Binnen staan de modelbanen opgesteld en worden demo's gegeven. Ook kunt u de A4 diorama's jureren. Er zijn maar liefst 28 inzendingen. Buiten kun je onbeperkt mee met de stoomtrein of een dieseltrein die naar de remise rijdt. Daar kun je voor minimaal 100 jaar restauratiewerk bewonderen.


Stefan Boersma komt met Meandering through the Rocky Mountains in Nn3. Stefan is nog nooit naar een tentoonstelling gegaan. Hij presenteert zijn werk voor het eerst bij ons. Door te kiezen voor smalspoor in "the Wild West" in schaal N was hij aangewezen op scratch building van zowel gebouwen als het rijdend materieel op onderstellen in spoor Z.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-stefan-train-on-bridge.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-stefan-train-on-bridge.jpeg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-stefan-water-and-oil.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-stefan-water-and-oil.jpeg)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 16 september 2019, 10:13:44
Smalspoor in schaal N? Ik kijk er nu al naar uit. Naar het hele weekend, sowieso. Weer het jaarlijkse hoogtepunt op de modelspoorkalender.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: martijn v m op 16 september 2019, 12:13:26
Ben benieuwd. Wordt de eerste keer dat ik Ga.Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: eric den boer op 16 september 2019, 13:10:40
Ik ben ook twee dagen present met mn diorama op de stand van MSW
Het is een flitsend diorama in schaal 1:35... komt het allen aanschouwen.
Mensen met een zwak hart be carefull, bekijken op eigen risico....


Eric
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 16 september 2019, 13:16:43
Ben benieuwd. Wordt de eerste keer dat ik Ga.
Dat werd wel tijd ook. Je gaat je tegen je eigen voorhoofd slaan, je afvragend waarom je al die jaren voorbij hebt laten gaan zonder bezoek. Laten we het niet over je misser van vorig jaar praten, ha ha!... (Martijn was in de buurt om iets op te halen, totaal vergeten dat hij zomaar langs had kunnen komen)  ;)

Eric, wat is MSW?
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 16 september 2019, 13:24:43
ModelSpoorWijzer. Het Andere Forum  ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: smalspoorcompagnie op 16 september 2019, 13:25:42
Ik mag er ook bij zijn - we hebben er veel zin in. Ik hoop mijn leisteengroeveproject na zo'n 15 jaar 'klaar' te kunnen verklaren  :D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN0012small_1.jpg)

In het album van dit project staan de nieuwste foto's : https://goo.gl/photos/wJYjoCJZVK1Pv3PXA

Guillaume
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 17 september 2019, 20:22:57
Bij de smalspoormodelbouwdagen zie je vooral modelbanen die geënt zijn op smalspoor. Vier pijlers staan daar centraal: zelfbouw, sfeer, creativiteit en kleinschalig. En dat kan ook bij normaalspoor. MSC Het Spoor uit België komt met Chateau Migraine. Een Frans sfeerbaantje van een Parijse nevenlijn in tijdperk IV-V en digitaal aangestuurd door Lenz. Heel gedetailleerd en let op de fraaie achtergrond. Weer een beauty op deze tentoonstelling en de moeite waard om het laatste weekend van september naar Katwijk te komen.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-chateau-migraine.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-chateau-migraine.jpg)

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 18 september 2019, 15:13:25
Vraag MSC Het Spoor of Saints-Amis-sur-Mer er in de auto nog bij past? Zelf zonder rijdend materieel kan ik daar zo van genieten. Voordat ze die weg gaan knikkeren (Tim heeft al eerder over het einde van deze prachtbaan gesproken, al is of wordt ie weer opgefrist). En dan houd je 'm gewoon achter in het museum.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: wimk op 18 september 2019, 19:02:03
Ik heb er veel zin in om te komen.
Maar nog een vraag. Zijn er ook handelaren met verkoopstands, of gaat het alleen maar om modelbanen?
(Nou ja, alleen maar is niet negatief bedoeld, want ik zit al te watertanden bij al dat moois)

Wim K
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Zilte op 18 september 2019, 19:49:54
Vorig jaar een paar handelaren.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 18 september 2019, 20:04:18
Dag Wim,

Dag Wim en alle andere lezers van het forum die nog over de streep getrokken moeten worden

Leuk als je komt en neem vooral ook je vrienden mee. De smalspoormodelbouwdagen zijn onderscheidend t.o.v. van andere modelbouwbeurzen. De modelbanen staan opgesteld tussen de treinen in ons museum en in de rijtuigenloods. De kwaliteit van de modelbanen is erg hoog en de diversiteit in onderwerpen en schaalgrootte is groot. Het leuke is dat je in en uit kunt lopen en ook de geur van rijdende stoomtreinen kunt opsnuiven. Uiteraard kun je ook meerijden. Er zullen dat weekend ook antieke diesels rijdend te bewonderen zijn. Wat we niet hebben zijn lange rijen met verkoopstands en stands met tweedehands materiaal. Is er dan niets te koop? Jazeker wel. In de stand van de Tramfabriek.nl  (http://Tramfabriek.nl) vind je veel moois in 1:87. bij Paul Dirkzwager dirkzwager.net (http://dirkzwager.net) kun je rijdend materiaal in schaal 1:43,5 vinden en nieuw dit jaar is de stand van de veldbaanshop veldbaanshop.nl (http://veldbaanshop.nl) Daar vind je veel materialen voor een modelbaan of diorama met veldspoor als thema. Ook vind je er veel materialen voor weathering effects.
Meer ruimte heb ik niet. Het zwaartepunt ligt dus op mooie modelbanen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Harm Boer op 18 september 2019, 21:50:35
Wat is er eigenlijk met De Spoorzoeker gebeurt? Vorig jaar stond hij er, nu is ook de website weg.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 18 september 2019, 23:48:54
Harm,

Smalspoor Nederland / de Spoorzoeker waren altijd gewaardeerde deelnemers. Harry en Ria Eker zijn inmiddels ruimschoots de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd en zijn in januari 2019 gestopt met hun zaak. Harry heeft mij laten weten dit jaar een keer voorbij te laten gaan. Mogelijk komen ze volgend jaar terug met een kleine stand terug om uitverkoop houden. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Besselspoor op 19 september 2019, 08:54:59
Ik ga dit jaar zeker even kijken. Er schijnen bij de dioramawedstrijd van MSW best leuke stukjes te staan :angel: ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: eric den boer op 19 september 2019, 10:59:20
Ghegheghe ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 19 september 2019, 15:44:37
In de stand van de Tramfabriek.nl  (http://Tramfabriek.nl) vind je veel moois in 1:87.
Nou, niet helemaal... Uiteraard wel de twee diorama's die ik mee heb. Maar voor de verkoop neem vooral dingen mee voor de zelfbouwer: klokankermotortjes, adapters, buisjessnijder, wormentrekker, extra dun draad, decoders. Verder mijn nieuwste H0e bouwkit, de diesel railbus en nog wat andere kleine, ondersteunende dingetjes. Echter om teleurstelling te voorkomen, om nou te zeggen dat ik veel moois in 1:87 mee heb, is te veel eer.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: henk op 19 september 2019, 16:23:06
Als het zo doorgaat, kan je de handel nog net zonder gedoe heen en weer vervoeren.  :)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Silvolde op 19 september 2019, 16:23:20
Sven, komt er nog een nieuwe postzegel? ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Frans Peeters op 19 september 2019, 17:30:38
Vraag MSC Het Spoor of Saints-Amis-sur-Mer er in de auto nog bij past? Zelf zonder rijdend materieel kan ik daar zo van genieten. Voordat ze die weg gaan knikkeren (Tim heeft al eerder over het einde van deze prachtbaan gesproken, al is of wordt ie weer opgefrist). En dan houd je 'm gewoon achter in het museum.

Die baan is wel boven water gebleven maar is ondertussen aan een grondige opknapbeurt bezig en krijgt een andere naam: Port de Bouy à Bèze met andere scenery en zo van die dingen. het spoorplan en de waterpartij zijn identiek gebleven.
Meer info op het MSM-forum: https://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,19083.msg415551.html#msg415551 en volgende posts.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 19 september 2019, 23:15:20
Bij de smalspoormodelbouwdagen proberen we een zo breed mogelijk palet aan te bieden van modelbanen. Dat nemen we dit jaar wel heel letterlijk. Dat zijn maar liefst 28 A4 diorama’s tot een grote modulebaan van Swisstrak van maar liefst 13,5 meter x 3,5 meter die in de rijtuigenloods staat opgesteld.

Swisstrak bouwt Zwitsers smalspoor met de nadruk op de Rhätische Bahn, maar ook de MGB en de MOB kunnen vertegenwoordigd zijn. Rijden met de pantograaf tegen de bovenleiding was van het begin af aan standaard. Op dit moment zet de club in op het faceliften van de bestaande modules en het bouwen van nieuwe modules. Een aantal daarvan worden in Valkenburg getoond.
   
Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-2-cement.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-2-cement.jpg)

Deze foto's zijn thuis genomen en dus niet voorzien van achtergrond en verlichting

url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-2-cement2.jpg](https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-swisstrak-2-cement2.jpg)[/url]

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 21 september 2019, 08:33:05
Nog een week en dan is het zover. Dan openen we de deuren voor de Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4) bij Stoomtrein Katwijk Leiden. We vieren inmiddels het vierde lustrum en het evenement staat garant voor fraaie modelbouw en een gezellige en gemoedelijke sfeer. Kom kijken, kom internationale modelbouwers ontmoeten en doe vooral inspiratie op. Binnen kun je genieten van modelspoor. Buiten rijden de treinen rond in een historische omgeving.

Recent kreeg ik nog een bericht van Jürgen Heinritz uit Duitsland. Hij wlde ook graag komen met een nieuwe modelbaan en een nieuw model. Hij heeft in 0 "onze" Vrijland gebouwd die momenteel in ons museum wordt gerestaureerd en over enkele jaren kan worden in gezet in onze treindienst. Dan staat deze locomotief straks te dampen voor het replica van het tramstation waar ze vroeger al stond te pronken.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-jurgen-H1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-jurgen-H1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-jurgenH3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-jurgenH3.jpg)

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 21 september 2019, 18:30:58
Peter, ik ga niet bij mijn stand staan, hoor! Veel te veel leuks te zien.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Marc tramt op 21 september 2019, 22:22:38
Volgens mij kun je vast wel wat vrijwilligers op de been brengen om je af te lossen.  8)
#durftevragen
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 22 september 2019, 08:45:54
Het aanbod van de Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4) is inderdaad ook dit jaar weer meer dan de moeite waard de reis naar Katwijk te maken. Ik begrijp dat Sven ruim de tijd wil nemen om ook te kunnen gaan kijken. Maar Sven zelf neemt ook bijzonder model van een railbus mee die hij onlangs heeft ontwikkeld.


In 2018 werd in de 009 News, een Engels modelspoorblad,  een prijsvraag uitgeschreven om een railbus van een Ashover rijtuigenkit van Dundas te bouwen. Het resultaat werd gepubliceerd in de april editie. Tussen de mededingers was een model van Bob Telford. Hij won niet, maar het model trok de aandacht van Sven van der Hart van de Tramfabriek. Bob werd om toestemming gevraagd om zijn model als kit uit te brengen. Bob reageerde meteen enthousiast en de maten werden uitgewisseld.

Het werd een compleet model met een volledig ingerichte stuurcabine volgestopt met allerlei details.  Ook worden twee machinisten (1:87 en 1:76) meegeleverd. Daar de railbus geen schaalmodel is van een bestaande trein is de gebruikte schaal een beetje flexibel. Het model voelt zich dus thuis op zowel een 1:87 als 009 modelbaan
Er worden nummer en fabrieksschilden meegeleverd en er is ruimte voor een digitale decoder, geluid of een Powerpack.

Sven neemt het model mee naar Katwijk en zal het laten rijden op zijn twee diorama's. Meer informatie vind je op de www.tramfabriek.nl (http://www.tramfabriek.nl)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-loc-Sven-1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-loc-Sven-1.jpg)

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 22 september 2019, 18:41:29
Bij de vorige editie van de Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4) was de Japanse modelbaan van Robert van der Burg, een tramliefhebber pur sang, voor veel bezoekers een verrassing. Dat baantje bleek volgestopt met details. Gedurende het gehele weekend was het druk bij zijn modelbaan en oogstte hij veel waardering. Dit jaar komt hij met een nieuwe modelbaan "Trameiland". Op dit eiland rijden geen auto's, maar oude trams. Als tramliefhebber heeft Robert trams uit de gehele wereld een plekje op deze modelbaan gegeven. Heel bijzonder is dat Robert deze modelbaan samen met zijn moeder heeft gebouwd. Zij nam veel scenerywerk voor haar rekening. Vanmorgen stuurde Robert mij een paar foto's zodat ik jullie vast een voorproefje kan geven.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-robert1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-robert1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-robert2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-robert2.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019robert3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019robert3.jpg)

 
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 23 september 2019, 08:42:36
Als je de Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4) mag organiseren, krijg je ook de kans een show samen te stellen maar je eigen smaak. Op Eurospoor ontmoette ik Pascal Kok en de mannen achter de A4 dioramawedstrijd. Zoals jullie weten, komt er in 2019 geen Eurospoor. Daarom komt de A4 dioramawedstrijd naar Katwijk. Heb ik er in een klap 28 mini modelbaantjes bij.

Pascal Kok komt met Cook Mountain and River Railroad in 0n30, mijn favoriete schaal, naar Katwijk. Amerikaans met een knipoog en boordevol details en sfeer. Daar ga ik straks weer van genieten.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal1_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal1_1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal2_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal2_1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal3_2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019pascal3_2.jpg)Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 24 september 2019, 08:25:48
Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Michael Staats, "Draisinen" op dit forum, is overleden. Zijn ouders hebben ons museum gevraagd zich over de nalatenschap van zijn modelspoor te ontfermen. Ted Polet is gevraagd deze taak op zich te nemen.

Zijn modelbaan "Daheeme" en zijn collectie smalspoor modellen gaan naar het museum van Stoomtrein Katwijk Leiden. Michael was ook vrijwilliger in ons museum, maar ook lid van de Dutch group van de 009 society. Ted zal daarom zijn Engels normaalspoor op een beurs in Engeland verkopen. De opbrengst naar de 009 society.

Tijdens de smalspoormodelbouwdagen zullen Ted Polet en Lucien Eijdems  Daheeeme nog een keer  tonen aan het publiek ter ere van deze sympathieke modelbouwer en treinenliefhebber.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019staats1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019staats1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019staats2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019staats2.jpg)Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 24 september 2019, 17:52:44
De mannen van L'Esquadrille St. Michel, een modelspoorgroep uit Frankrijk, zijn al 10 jaar aanwezig bij On Traxs. Ooit zijn deze mannen begonnen met het bouwen van modelvliegtuigen. Deze histoire is nog verbonden met hun naam. Later hebben vier mannen onder leiding van Didier Mozer zich gespecialiseerd in smalspoormodelbouw in schaal 0. Dit levert in schaal een spoorbreedte van 14 mm op. Daarom zijn ook zij aangewezen op zelfbouw en dat beheersen deze mannen tot in hun vingertoppen. Ik ben er trots op dat ik dit kwartet voor de jubileumeditie van de smalspoormodelbouwdagen naar Katwijk heb weten te lokken. Zij horen thuis in de ambiance van het smalspoor.

Deze fanatieke modelbouwers leveren elk jaar een nieuwe modelbaan op met de meest fantastische namen gelardeerd met Franse woordspelingen. Ik kijk er naar uit hen straks weer te ontmoeten en ik heb nog een paar dagen om mijn spreek- en luistervaardigheid van de Franse taal op te poetsen. Die is in de loop der jaren een peu rouillé geworden. Gelukkig ben ik al jaren geabonneerd op de Voie Libre, een Frans smalspoormodelbouwtijdschrift, dat zeer de moeite waard is en tegenwoordig ook in het Engels uitkomt. Door het lezen van dit tijdschrift ken ik gelukkig wel veel spoorse termen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 24 september 2019, 17:57:33
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-didier-mozer-3_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-didier-mozer-3_1.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-didier-mozer-2_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019-didier-mozer-2_3.jpg)

En dit zijn de foto's die bij het vorige bericht hoorden.


Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Marc tramt op 24 september 2019, 18:56:00
Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Michael Staats, "Draisinen" op dit forum, is overleden. Zijn ouders hebben ons museum gevraagd zich over de nalatenschap van zijn modelspoor te ontfermen. Ted Polet is gevraagd deze taak op zich te nemen.

Zijn modelbaan "Daheeme" en zijn collectie smalspoor modellen gaan naar het museum van Stoomtrein Katwijk Leiden. Michael was ook vrijwilliger in ons museum, maar ook lid van de Dutch group van de 009 society. Ted zal daarom zijn Engels normaalspoor op een beurs in Engeland verkopen. De opbrengst naar de 009 society.
Zéér gewaardeerd gebaar Peter!  (y)
Het staat nog in mijn geheugen gegrift hoe Michael, twee weken voor zijn overlijden, in het Openluchtmuseum aan de knoppen van mijn Trambaantje stond te draaien, zodat ik een rondje langs de andere modelbanen kon maken. Dierbare herinnering.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 24 september 2019, 19:24:55
Peter, kun je de link naar mijn website even aanpassen? Het is niet detramfabriek, maar zonder 'de', dus tramfabriek.nl (http://tramfabriek.nl).

Leuk dat Daheeme in het museum te zien zal zijn. Ik vroeg me al af wat er mee gebeurd was.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Reinout van Rees op 24 september 2019, 19:43:10
Ik heb je link gelijk gefixt. Tot zaterdag :)

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Silvolde op 24 september 2019, 19:58:39
Hoi Peter,

Ik probeer zondag vrij te maken om langs te komen. Weet echter niet of het lukt.

Groet,

Rob
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 24 september 2019, 23:31:23
@Reinout: bedankt voor de actie om de link te repareren. Leuk dat je zaterdag komt.
@Sven: dat was een beetje dom. Zoals je weet, ben ik op nu vakantie in Spanje om mijn pensionadobestaan te vieren met klussen en vakantie vieren. Ik moet dus snel 's morgens voor het ontbijt en na het (late) Spaanse diner de berichtjes plaatsen. Dan ben ik dus soms iets te onnauwkeurig. Morgenavond vliegen we weer terug. Dan ben ik ruim om tijd voor de smalspoormodelbouwdagen.
@Rob: ik hoop dat ik je zondag dan tref.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 25 september 2019, 06:49:27
De mannen van L'Esquadrille St. Michel, een modelspoorgroep uit Frankrijk, zijn al 10 jaar aanwezig bij On Traxs.

Peter, ik moet je corrigeren.... zij zijn vanaf de 1e editie elk jaar aanwezig geweest en dus tot nu 11 keer ;)

Trouwens, mooi dat Michael Staats baantje nog een keer te zien is  (y)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 26 september 2019, 10:59:24
@Ronald: Daar sta ik dan. Blijk ik met ruim 43 jaar onderwijservaring, en net gepensioneerd, toch niet te kunnen rekenen. Dan heb ik 11x een fantastische On Traxs-dag beleefd. Ik ben dan wel de tel kwijt geraakt, maar heb geen enkele keer overgeslagen. Het zegt dus ook wel wat van de creativiteit en het bouwtempo van deze mannen dat jij ze elk jaar hebt uitgenodigd.

Vandaag bezig met laatste loodjes voor de voorbereidingen van de 20e editie, voor de zekerheid nog even gecontroleerd (!), van de Smalspoormodelbouwdagen (https://www.stoomtreinkatwijkleiden.nl/kom-naar-de-smalspoormodelbouwdagen/#.XX9eysbMyV4)

Morgenochtend vroeg vertrek ik naar Katwijk om er drie volle dagen en twee nachten te verblijven. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Voor het eerst in vijf jaar hebben we geen zonnig weekend. Helaas. Maar zowel in de rijtuigloods als in het museum is er meer te zien dan ooit. Wij hopen dat jullie allen naar Katwijk komen om al dit moois te aanschouwen, elkaar te ontmoeten en buiten de geur van echte stoomtreinen te komen opsnuiven.

Zelf kom ik met mijn eerste baantje in 0e, een Franse kwekerij. Het is eerlijk gezegd nog niet helemaal klaar omdat nog veel detailwerk in de aankleding, verwering en scenery moet worden aangebracht. Ik hoop van jullie ook feedback te ontvangen. Half januari 2020 moet dit baantje helemaal klaar zijn. Dan neem ik het mee naar de Modelbouwdagen in Rijswijk waar het het een plaats krijgt op de stand van Stoomtrein Katwijk Leiden.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019Peter1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019Peter1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019Peter2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019Peter2.jpg)

Na alle hectiek die gepaard gaat met het organiseren van een dergelijk evenement maak ik binnenkort tijd vrij om een draadje op te zetten van de bouw van deze modelbaan.

Vooralsnog is dit het laatste bericht dat ik plaats om reclame te maken voor dit evenement. Ik zou het erg op prijs stellen als jullie fotoreportages plaatsen naar aanleiding van jullie bezoek. Laat ook weten wat je er van vond. Dan kan ik deze informatie meenemen voor de 21e editie in 2020 als we het 50 jarig jubileum van Stoomtrein Katwijk Leiden vieren.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 26 september 2019, 12:33:22
Peter heeft mij privé al meer laten zien van zijn baan. Werkelijk supersfeervol. Je weet dat je een fries eromheen moet hebben om in aanmerking te komen voor OntraXS, Peter!  ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 26 september 2019, 13:21:56
Aan die fries wordt nog gewerkt. Daar wil ik ook de nodige aandacht aan besteden. Daarom ga ik komend weekend bij de grote meesters de kunst afkijken. Ik wil weten wat de juiste hoogte is en ook kijken naar LED panelen. Ik weet dat die boven het baantje van Valentijn van den Haegen zijn aangebracht. Er moet nog heel veel gedetailleerd worden en de weathering verdient ook aandacht. En zoals Erik Mosterd, hij komt ook weer, naar mij schreef the devil is in the details Ik heb de komende weken nog heel veel werk te doen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 26 september 2019, 14:06:10
@Ronald: Daar sta ik dan. Blijk ik met ruim 43 jaar onderwijservaring, en net gepensioneerd, toch niet te kunnen rekenen. Dan heb ik 11x een fantastische On Traxs-dag beleefd. Ik ben dan wel de tel kwijt geraakt, maar heb geen enkele keer overgeslagen. Het zegt dus ook wel wat van de creativiteit en het bouwtempo van deze mannen dat jij ze elk jaar hebt uitgenodigd.

De 1e 10 jaar wel :) Het zijn fijne mannen die telkens weer mooie creaties bouwen. Ik heb groot respect voor hen en ze zijn inmiddels goede vrienden geworden.

Je weet dat je een fries eromheen moet hebben om in aanmerking te komen voor OntraXS, Peter!  ;)

Dat is zeker zo. Ik ben er niet meer bij maar weet wel dat, als je op Rijswijk staat:

Dan neem ik het mee naar de Modelbouwdagen in Rijswijk waar het het een plaats krijgt op de stand van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Je jezelf elimineert voor potentiele deelname 2 maanden later ;) Maar goed, Je kunt het proberen :)

Ik heb de komende weken nog heel veel werk te doen.

Sterkte! Wij (vrouw en kleinkind) komen zaterdag je kunsten wel keuren ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 26 september 2019, 14:41:11
Ach, Trambaantje was ook geen Nederlandse primeur op OntraXS!  ;) 100% primeurs lijkt me ook niet echt nodig. Er komen echt niet meer of minder bezoekers door.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 26 september 2019, 15:30:51
Sven, dat is een discussie die hier niet gevoerd hoeft te worden en die hier in dit draadje ook niet thuis hoort :)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: St00mboy op 28 september 2019, 23:24:14
Ik heb vandaag als hulp-deelnemer op deze gezellige beurs gestaan. Het was tevens mijn eerste kennismaking met het gebeuren te Valkenburg. Er is ontzettend veel te zien, veel meer dan ik gedacht had en dan niet alleen de modelbanen, maar goh, wat staat er veel moois: het is absoluut een bezoek waard.
Foto's volgen later.

Leen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Modellbahnwagen op 29 september 2019, 11:27:36
Ben benieuwd naar de foto's (y) helaas houd een flinke verkoudheid mij thuis dit keer. De fijne sfeer en prachtige banen in een stijlvolle omgeving maken het altijd weer tot iets bijzonders.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: martijn v m op 29 september 2019, 12:03:19
(https://live.staticflickr.com/65535/48812944838_f63775693e_k.jpg) (https://flic.kr/p/2hnr6Td)20190928_113936 (https://flic.kr/p/2hnr6Td) by Martijn Van Meerwijk (https://www.flickr.com/photos/64271918@N07/), on Flickr
De kolk van Bas Vrij

(https://live.staticflickr.com/65535/48813444992_a4b1ca23a4_k.jpg) (https://flic.kr/p/2hntEyy)20190928_152958 (https://flic.kr/p/2hntEyy) by Martijn Van Meerwijk (https://www.flickr.com/photos/64271918@N07/), on Flickr
A4 diorama engelse tram.

(https://live.staticflickr.com/65535/48813295036_f012318758_k.jpg) (https://flic.kr/p/2hnsTZ7)20190928_112248 (https://flic.kr/p/2hnsTZ7) by Martijn Van Meerwijk (https://www.flickr.com/photos/64271918@N07/), on Flickr
Locje van het museum.

Leuk klein spul.

(https://live.staticflickr.com/65535/48813442672_c28ed83912_k.jpg) (https://flic.kr/p/2hntDSy)20190928_113754 (https://flic.kr/p/2hntDSy) by Martijn Van Meerwijk (https://www.flickr.com/photos/64271918@N07/), on Flickr
Het kazernepad. Stukje van deEMA/RETM museumtramlijn van Amsterdam

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: martijn v m op 29 september 2019, 12:10:06
https://www.youtube.com/v/n1W-HMhqcf8

https://www.youtube.com/v/6yxmmLjTDm8
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 29 september 2019, 16:58:46
Ik ben gisteren even geweest met vrouw en kleindochter. Zij waren er nog nooit geweest en vonden het achteraf best heel leuk. Valkenburgse Meer blijft een erg leuk museum voor jong en oud, zeker met een ritje met de stoomtrein :)

Veel bekenden gesproken en veel handjes geschud. Peter, je hebt er een hele mooie show van gemaakt waar we echt van hebben genoten. Top! (y)

Nog wat foto's; De entree:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814199738_a0571780e5_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxwVq)20190928_111502 (https://flic.kr/p/2hnxwVq) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Er stond al een oudje klaar voor de eerste ritten:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814706257_d3056327aa_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA8uv)20190928_112048 (https://flic.kr/p/2hnA8uv) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Onze Franse vrienden onder leiding van Didier Mozer hadden 4 Oost-Duitse modules bij zich, deze vond ik erg leuk:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814200193_07eee1007c_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxx4g)20190928_114553 (https://flic.kr/p/2hnxx4g) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

De hond stond paraat! :) :

(https://live.staticflickr.com/65535/48814556096_803425a688_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnzmRw)20190928_114558 (https://flic.kr/p/2hnzmRw) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Een van de mooiste en leukste baantjes vond ik de Nn3 baan van Stefan Boersma. Hij stond voor het eerst op een tentoonstelling en deze schaal verdiend zeker extra aandacht. Super wat hij op dit formaat neer had gezet:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814200548_a8694cc613_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxxao)20190928_114857 (https://flic.kr/p/2hnxxao) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

(https://live.staticflickr.com/65535/48814556496_028432876f_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnzmYq)20190928_114905 (https://flic.kr/p/2hnzmYq) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Het verhaal achter dingetjes is altijd leuk. Een Bleriot die in Amerika in the middle of nowhere staat... het blijkt naar voorbeeld te zijn van 2 Amerikaanse broers die Bleriot aanschreven om hen een tekening te sturen zodat ze het vliegtuig na konden bouwen. Aldus geschiedde en Stefan heeft deze scene op zijn modelbaantje nagemaakt:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814200913_7b88518208_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxxgF)20190928_114946 (https://flic.kr/p/2hnxxgF) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Verder stond Gerard van Santen er met zijn 2 0N30 baantjes. Dit spul mag op VM zeker niet ontbreken:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814707377_d736316c43_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA8PP)20190928_115851 (https://flic.kr/p/2hnA8PP) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Lucien Eijmdens demonstreerde zijn styreen technieken en ik vind het altijd een genot om dat te mogen aanschouwen. Een ware kunstenaar:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814707582_78fb7734f1_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA8Tm)20190928_121624 (https://flic.kr/p/2hnA8Tm) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Tja, grote US treinen, ik kan ze niet weerstaan :) Bij MSW stonden ze te pronken op de tafel:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814201468_0990a455f6_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxxrf)20190928_130524 (https://flic.kr/p/2hnxxrf) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Het baantje Mouville van Henk wust en Jan van Mourick:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814707982_f67f2eea99_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA91f)20190928_131454 (https://flic.kr/p/2hnA91f) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

"He-Haaa!!"

(https://live.staticflickr.com/65535/48814557831_137e94c3ca_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnznnr)20190928_132650 (https://flic.kr/p/2hnznnr) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Een engerd :) :

(https://live.staticflickr.com/65535/48814202123_68e1e6df26_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxxCx)20190928_132911 (https://flic.kr/p/2hnxxCx) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Kaasje:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814558256_2cdae00261_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnznuL)20190928_135246 (https://flic.kr/p/2hnznuL) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Hoog bezoek in de kistjes van Guillaume Veenhuis:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814708752_8b3ebcfa60_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA9ew)20190928_141954 (https://flic.kr/p/2hnA9ew) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

En natuurlijk wilde kleindochterlief een rit met de trein. En da's gewoon erg leuk. Het stukje is kort maar och, de sfeer is er niet minder om. Aan het eind moet er even omgelopen worden:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814709007_bebc8d4dcf_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA9iV)20190928_151218 (https://flic.kr/p/2hnA9iV) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Het uitzicht is mooi, rustig is het er ook:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814558951_dd723d19f1_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnznGK)20190928_151638 (https://flic.kr/p/2hnznGK) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Her en der staat veel oud materieel, deze dame is meer dan 100 jaar oud.... zal zij ooit weer rijden? Denk 't niet:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814709412_6b9ccc6d73_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnA9qU)20190928_153654 (https://flic.kr/p/2hnA9qU) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Tja, en hoe sfeervol wil je het hebben? :) :

(https://live.staticflickr.com/65535/48814203543_e58d9082b4_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnxy42)20190928_155528 (https://flic.kr/p/2hnxy42) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Een leuke dag die we traditioneel afsluiten bij de McDrek.... eh McDonalds ;) Met als afsluiter een lekker ijsje:

(https://live.staticflickr.com/65535/48814559701_eb2287cfdb_c.jpg) (https://flic.kr/p/2hnznVF)20190928_180332 (https://flic.kr/p/2hnznVF) by Ronald-45 (https://www.flickr.com/photos/52307730@N06/), on Flickr

Natuurlijk stond er nog meer wat ook zeker aandacht verdiende maar ik heb het bij deze 20 foto's gehouden. Peter, tot volgend jaar! ;)

Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Stedahult op 29 september 2019, 17:01:32
Hoorde van Peter dat hij je er uit moest schoppen...  ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 29 september 2019, 17:14:47
Bijna wel :) Het was bijna sluitingstijd, had zo kunnen aanschuiven bij het Chinees buffet ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Modellbahnwagen op 29 september 2019, 18:20:59
Mooie foto's allemaal. Heeft iemand toevallig nog foto's gemaakt van het Trameiland en de twee baantjes van Marco Balk?
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Wim Vink op 29 september 2019, 18:51:25
De foto van "de engerd" spreek mij als horror fanaat erg aan. Super  (y)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Marc tramt op 29 september 2019, 18:59:02
Gisteren langs geweest en zoals gebruikelijk was het weer een geweldige beurs!
Ik heb wel meer gepraat dan gezien, want als ik de foto’s bekijk heb ik toch wat dingetjes overgeslagen!  :'(
Top evenement Peter, en alle andere medewerkers.  (y)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Martin Welberg op 29 september 2019, 20:26:00
Chapeau Peter!! Je zet er echt iets leuks neer. Absolute aanrader voor de liefhebber deze tentoonstelling. Vandaag weer eens geweest in lange tijd en was verrast door de kwaliteit en de opzet.  (y)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: St00mboy op 29 september 2019, 22:25:53
Hierbij de foto's die ik beloofd had te plaatsen. Gisteren was het aardig weer en tijdens een wandelingetje over het terrein was er van alles te zien:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282055.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282055.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282057.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282057.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282061.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282061.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282063.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282063.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282071.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282071.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282072.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282072.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282075.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282075.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282080.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282080.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282082.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282082.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282084.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282084.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282131_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282131_1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282139.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282139.jpg)

Blik op het Valkenburgse Meer gisteravond vanuit een rijtuig:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282140.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282140.jpg)

Je zou haast vergeten dat er in het museum ook nog een modelspoorshow was. Hier een indruk van de hal op zondagmorgen vóórdat het begon:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292147.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292147.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282076.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282076.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282094.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282094.jpg)

Het team waarvan ik deel uitmaakte, v.l.n.r Valentijn en Samuel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282085.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282085.jpg)

De Schotse baan van Valentijn:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292188_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292188_1.jpg)

De Egyptische baan van Samuel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282090.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282090.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282092.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282092.jpg)

In fisheye perspectief:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292168.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292168.jpg)

Het vliegende tapijt:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292220.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292220.jpg)

Een indruk van de overige banen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282100.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282100.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282111.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282111.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282104.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282104.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282108.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9282108.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292177.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292177.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292178.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292178.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292159.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292159.jpg)

Tot slot een weerzien met de DDR-baan van wijlen Michael Staats:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292186.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P9292186.jpg)

O, en er was nog vééél meer.....  (y) (y)

Leen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: roadster36 op 29 september 2019, 23:45:28
Ik heb mij dit jaar weer uitstekend vermaakt.
Erg mooie diorama's en banen gezien.
Ook het museummaterieel is een mooie collectie.
Geweldig leuke beurs om te gaan kijken   (y)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: sdz1976 op 30 september 2019, 11:57:45
Ook wij hebben ons meer dan vermaakt op deze gezellige beurs.

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 30 september 2019, 16:12:52
Leuk om te zien wat er nu eigenlijk te zien was.  ;) Gisteren nog een moment gevonden om over het evenement te racen. Weer een uitermate hoog niveau, zoals we gewend zijn van het museum. De Amerikaanse smalspoor N baan die achter mij (Tramfabriek) stond, was mij eerst van afstand nog niet opgevallen. Ik dacht, weer een Z baan in een koffer... Maar toen ik aan het eind van de dag het eindelijk eens van dichtbij kon zien, zag ik pas wat voor pareltje dat was. Niet alleen optisch prachtig, maar technisch ook zeer goed in elkaar gezet. De huisjes blijven bij het vervoer gewoon staan en voor de hogere gebouwen is juist een lagere uitsparing aan de spiegelzijde van de koffer. O.m. de saloon heeft een volledig interieur.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: smalspoorcompagnie op 30 september 2019, 17:31:09
Ook wij mochten weer het uitzicht op prachtige museumstukken bederven... ;)
Ondanks het weer weer een heerlijk weekend gehad. Dank aan Peter maar ook aan alle andere vrijwilligers voor de gastvrijheid. Een mooie club die veel weet te bereiken.

Guillaume & crew (Smalspoorcompagnie)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN0042b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN0042b.jpg)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Frans Peeters op 30 september 2019, 18:54:51
Een fijne zondag gespendeerd in Katwijk en genoten van de mooie baantjes die we er weer mochten zien.
Van enkele toch maar de gegevens genoteerd om ze een keer tot in Antwerpen te krijgen ;) ;)

Bijna spijt dat ik in normaalspoor doe  ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 30 september 2019, 21:49:15
Ik vind die kisten ook al prachtig, Guillaume.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Hugo Baart op 01 oktober 2019, 00:54:12
Peter en al de vrijwilligers het was weer een fantastisch weekend. Wij hebben genoten van de vele mooie smalspoorbanen die jullie bij elkaar hebben gebracht. Ook  hebben we weer gezellige kunnen beppen met oude bekende en leuke contacten gehad met het publiek . Daar doe je het toch ook voor. Ik hoop dat jullie ondanks het bar slechte weer toch genoeg bezoekers hebben gehad om dit evenement tot een succes te maken.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Diesellokje-1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Diesellokje-1.jpg)
Diesellokje van A1 modells met een KATO onderstel 11-103 uit de tijd dat deze nog betaalbaar waren.

Hugo
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 01 oktober 2019, 09:48:26
Oh, je hebt de foto uiteindelijk toch scherp gekregen?  ;D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 01 oktober 2019, 11:10:59
Ik ben niet betrokken bij de organisatie van het evenement, maar ik draag net als velen Peter een warm hart toe voor het ondernemen van zo'n megaklus. Daarom heb ik, na verkregen toestemming van Peter, een herinneringspenning in messing gemaakt voor de modelspoorbanen. Of men 'm nou op de fries plakt (niet mijn persoonlijke voorkeur), op een apart bordje of anders bewaart is aan de exposant, maar het is denk ik een kleine dank-je-wel voor het komen en exposeren. Je ziet dit veel in Engeland, maar meestal is het een plastic bordje. Ik wilde het wat chiquer doen. Ik had wel het schuren, om het blanke opstaande messing weer tevoorschijn te krijgen, wat onderschat. Dat moesten we dus aan de ontvangers van de penning overlaten (tip: eerst korrel 400, dan korrel 2000 met een schuurblokje). Volgend jaar ga ik wat eerder beginnen met schuren.  8)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_9844.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_9844.jpg)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Hugo Baart op 01 oktober 2019, 11:19:08
Oh, je hebt de foto uiteindelijk toch scherp gekregen?  ;D
Als er maar niemand over de houten afdekplaten loopt lukt het uiteindelijk wel om scherpe foto's te maken.
Als kinderen spontaan van de opstapkist springen, of volwassene met een iets te stevige tred voorbijkomen willen
 de lichtere wagons nog wel eens spontaan ontsporen. Ach er zijn ergere dingen.

Hugo
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 01 oktober 2019, 11:53:10
Hij is mooi, Sven! Lijkt op de mooie Warley-plaatjes, die zijn ook van metaal. Ikzelf heb ze wel graag op de Fries, vind 't leuk om te (laten) zien waar je baantje geweest is. Maar ieder zijn voorkeur ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Reinout van Rees op 01 oktober 2019, 13:27:25
Lekker dagje gehad op zaterdag. Als je op de juiste momenten binnen stond was het prima weer :)
Zoonlief was ook erg tevreden, vooral door de baan bij de ingang waar hij uitgebreid met een Inglenook en een Timesaver bezig is geweest :D

Reinout
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Bart Donker op 01 oktober 2019, 17:20:39
Op zaterdag voor het eerst dit evenement bezocht en een heel leuke dag gehad. Naar prachtige banen gekeken, de nodige nieuwe ideeën opgedaan, tips gekregen en oude bekenden gesproken.  (y) Ook mijn zoon en vrouw vonden de banen die te zien waren erg fraai. Volgend jaar gaan we zeker weer!

Groetjes, Bart
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 02 oktober 2019, 21:24:18
Dank jullie wel voor de enthousiaste reacties en reportages. Het was mij een waar genoegen deze 20e editie weer te mogen organiseren. Maar dat doe ik niet alleen. Er staat een heel team van vrijwilligers achter mij om de museumhal leeg te maken en weer in te richten. Dat is een hele zware klus die we gezamenlijk klaren. Zonder deze mensen geen smalspoormodelbouwdagen. Het weer speelde ons voor het eerst sinds jaren parten. En dat had helaas een negatief gevolg voor de bezoekersaantallen. Die waren helaas fors lager dan andere jaren. We misten vooral de dagjesmensen. Tot mijn grote vreugde weten (model)treinliefhebbers de weg naar Katwijk te vinden en zitten daarvoor soms enkele uren voor in de auto. Reserveer 26 en 27 september 2020 vast in jullie agenda's.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen1_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen1_1.jpg)


De museumhal was bijna helemaal ontruimd. In alle vroegte worden de zware platen weer teruggelegd.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen2.jpg)

Gelukkig hebben we niet allemaal grijze haren bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Hier is Jurjen aan het werk. Hij mag bij ons stage lopen en voelt zich helemaal in zijn element bij ons.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen3.jpg)

"Sandra" wordt via de traverse uit de werkplaats weer naar het museum gereden.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen4.jpg)

Volle kracht vooruit!


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen6.jpg)


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen7.jpg)

Voor onze collectie Jung locomotieven is een expositie ingericht.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019inruimen8.jpg)


Net uit de schilderswerkplaats onze elektrolocomotief voor het eerst in ons museum. Een prachtig locomotiefje toch?
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: St00mboy op 02 oktober 2019, 21:33:11
Ja, dat er veel voor komt kijken en dat er trouwe leden zijn die helpen, dat wordt wel eens vergeten.
Complimenten aan het team!  (y) (y)
Volgend jaar staat al in de agenda.

Leen.
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: smalspoorcompagnie op 02 oktober 2019, 22:24:06
Peter, je doet toch wel de lepeltjes in de vitrine?  8)

Guillaume
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 03 oktober 2019, 10:16:58
@Guillaume: Wat dacht je wat? We zijn heel blij met deze GTW memorabilia. Ze worden deze week officieel opgenomen in het collectieregister en tentoongesteld in de vitrine. Nogmaals hartelijk dank.


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019theelepels.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019theelepels.jpg)


Zonder alle hulptroepen van het museum geen smalspoormodelbouwdagen. Maar waar zouden we zijn zonder de inbreng van al onze deelnemers? Hun mooie creaties en ook al verhalen erom heen. Ook grote dank voor de mannen achter de A4 dioramawedstrijd die voor heel veel extra kijkplezier hebben gezorgd. Ook het opbouwen en weer afbreken van de mooie presentatiewanden is een enorme klus. Maar de diorama's worden dan ook tip top gepresenteerd. Bedankt voor jullie gezelligheid en vriendschap!


Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: smalspoorcompagnie op 03 oktober 2019, 10:58:00
And then there were six!

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/10806509-hand-met-duim-omhoog-door-een-gat-in-het-papierklein.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/10806509-hand-met-duim-omhoog-door-een-gat-in-het-papierklein.jpg)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 03 oktober 2019, 12:04:14
En deze herinneringspenning, nogmaals bedankt Sven, wordt een felbegeerd collectorsitem. Het zal nog dringen worden om aan de 21e editie mee te mogen doen!


(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019penning.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2019penning.jpg)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 03 oktober 2019, 12:27:26
Die doen we volgend jaar nog beter, Peter! Leuk, die lepeltjes. Misschien kan ik die voor volgend jaar als inspiratie voor de nieuwe penning nemen.

Had ik indertijd maar zo'n stageplaats gehad! Dan was stage nog leuk geweest. :-\
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Stefan_Nn3 op 03 oktober 2019, 17:11:25
@Peter Soonius:
Hartelijk dank voor de gastvrijheid tijdens de Smalspoormodelbouwdagen. Het was voor het eerst dat ik met een modelspoorbaantje op een beurs stond, en dat is zeer goed bevallen! Je zult me zeker vaker terugzien!  :)

@Ronald Halma
@Sven:

Bedankt voor jullie complimenten op mijn kleine Nn3 kofferbaantje! Ik heb afgelopen weekend hele leuke reacties gehad, zowel over de details die ik in mijn baantje heb gestopt, als over het compacte koffertje zelf. Dat geeft mij motivatie om aan een volgend baantje te bouwen; zodra ik daarvoor wat plannen heb gemaakt en/of het eerste hout heb gezaagd, zal ik daarover wel een thread beginnen.

Met vriendelijke groet,
Stefan Boersma / Stefan_Nn3
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 03 oktober 2019, 19:18:16
Leuk dat je hier nu ook bent, Stefan. De Verrassing van Valkenburg!
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Stefan_Nn3 op 03 oktober 2019, 21:54:09
De Verrassing van Valkenburg!

 :D :D :D :D
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Sven op 03 oktober 2019, 23:15:17
Zo heet ook de nieuwe Suske & Wiske. Hee, Peter, ook een leuk PR idee: laat Studio Vandersteen een avontuur van Suske & Wiske afspelen rond het museum.  ;)
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Ronald Halma op 04 oktober 2019, 06:56:43

@Ronald Halma
@Sven:

Bedankt voor jullie complimenten op mijn kleine Nn3 kofferbaantje! Ik heb afgelopen weekend hele leuke reacties gehad, zowel over de details die ik in mijn baantje heb gestopt, als over het compacte koffertje zelf. Dat geeft mij motivatie om aan een volgend baantje te bouwen; zodra ik daarvoor wat plannen heb gemaakt en/of het eerste hout heb gezaagd, zal ik daarover wel een thread beginnen.


Dank je, Stefan. Ik heb zaterdag eind van de middag nog een tijdje met je staan praten. U weet wel, man met baard :) Vond het leuk wat je gemaakt hebt en hoop zeker meer te zien van jou modelbouwkunsten ;)

Het zal nog dringen worden om aan de 21e editie mee te mogen doen!


Wij (Wanda en ikzelf) houden ons dit keer van harte aanbevolen!
Titel: Re: Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk
Bericht door: Peter Soonius op 07 oktober 2019, 20:29:25
Nog even nagenieten kan via de website van http://www.009dutch.nl/ (http://www.009dutch.nl/) Ted Polet heeft weer mooie foto's gemaakt. Je kunt ze vinden onderaan bij de "events. Wil je al dit moois ook zelf bekijken in 2020?  Noteer dan vast 26 en 27 september 2020 in je agenda. Dan vindt de 21e editie van de smalspoormodelbouwdagen plaats bij Stoomtrein Katwijk Leiden.  Dit wordt dus een evenement met een gouden randje.