BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: Sven op 08 juni 2019, 09:50:52

Titel: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 08 juni 2019, 09:50:52
Ik heb een vraagje over de Roco WLAN maus, waarover ik het antwoord niet in de handleiding kan vinden. Na een batterijwissel (ik kreeg niet alleen een 'batterij leeg' symbool, maar daarnaast ook "scrambled" tekentjes op het scherm) krijg ik nu een Duits scherm (was Engels) en kan geen verbinding maken met mijn router. Zoals je ziet in de video is Adres 3 nu een blank veld geworden. Als ik het menu wil benaderen, middels Shift-Menu, krijg ik een P in het beeld en kan een nummer intoetsen. Maar ik weet niet wat ik hier nu mee moet. Ik kan proberen de muis resetten om het weer werkend te krijgen, maar dan verlies ik mijn hele bibliotheek, dus dat doe ik alleen maar als het echt niet ander kan. Weet iemand waarin ik nu beland ben? De Twilight Zone? En hoe ik het oplos?

https://www.youtube.com/v/Al5gFE2YLSk
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 09 juni 2019, 12:12:00
Even een schopje omhoog, wie weet is er alsnog iemand die dit probleem herkent.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: trabiarie op 09 juni 2019, 22:48:49
Hallo Sven
Is die P niet het teken dat het kinderslot erop staat , is standaard 0000.
Heb je nog een multimaus waar je bibliotheek instaat , dan kun je deze naar je wifi muis zenden en raak je niets kwijt ,
eventueel kan je nog een keer je wifi muis updaten of nieuwe firmware laden kan via de computer via de roco z21 maintenance.
Toen ik mijn muis update bleef de bibliotheek en alle loc's bewaard. Dus hopelijk bij jou ook. Heb je  handleiding bij je muis anders kan ik je die toe sturen .
Firmware versie is nu 1.08 via :  https://www.z21.eu/en/downloads/software-tools
hopenlijk lukt het hiermee.
vr groet Arie
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 09 juni 2019, 23:46:27
Hoi Arie,
Bedankt voor je bijdrage. Ik heb geprobeerd 0000 in te toetsen, maar dat werkte niet. Daarna ben ik met de WLan muis update tool aan de slag gegaan, maar omdat de muis blijft zoeken naar het netwerk, wordt die niet gezien. In de instructies bij de update tool staat dat je linker pijl, 6, 7 en OK moet indrukken om te herstellen naar de oorspronkelijke firmware. Dat wordt inderdaad bevestigd met R1.04, maar daarna ben ik gewoon weer terug waar ik was: Kan geen netwerk vinden en het gedrag dat ik in de video toon. Ik kan dus niet naar het instellingenmenu. Ik zal Lippe wel eens mailen, waar ik 'm gekocht heb om te vragen wat ik moet doen. Er zit helaas geen stekker meer op dat ik 'm even fysiek aan de Z21 kan koppelen.
Handleiding heb ik gewoon nog, maar bedankt voor het aanbod.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Bierwagen op 10 juni 2019, 10:44:47
Hoi Sven:
.
Ik had ook een probleem met deze muis. Bij mij was de boodschap "no resources ". Was in de gebruiksaanwijzing ook niets over te vinden. Na ook van alles en nog wat te hebben geprobeerd, bleef de vervelende boodschap maar terugkomen. De muis maakte gewoon ook geen verbinding meer met het netwerk. Mijn leverancier stuurde hem half februari ter reparatie / vervanging naar ROCO
Nu net na ca 3 (!) maanden terug ontvangen , voorzien van een geheel nieuwe printplaat; gelukkig was het nog net garantie. Overigens, wat mij bij jouw foto opvalt is  "ROCO "op de draaiknop van de muis. Toen die van mij wegging zat er een draaiknop op met "Z21 " Retour ook met "ROCO", maar dat terzijde. Je hebt aan dit verhaal allemaal niets, maar hou rekening met het ergste. 2 jaar garantie! Succes
grt,
Bierwagen
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 10 juni 2019, 10:56:22
Ik heb 'm sinds februari, dus voorlopig zit het met de garantie wel goed. Maar 3 maanden weg, da's wel heel veel, zeg. Ik heb Lippe een mailtje gestuurd, kijken wat ze zeggen. Misschien gaat het sneller als ik het rechtstreeks via Roco doe.

Edit: rechtstreeks via Roco gaat zo te zien niet.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Remunj op 10 juni 2019, 12:52:09
Hoezo niet?
Je kunt toch via het contactformulier (https://www.roco.cc/en/aboutus/contactform/index.html) rechtstreeks contact opnemen.

Gewoon proberen zou ik zeggen.
Niet geschoten is altijd mis.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 10 juni 2019, 13:21:55
Ah, gelijk gedaan. Bedankt voor de tip. Ik kwam bij Roco uit op links naar geautoriseerde reparatiebedrijven. Moest het wel in het maximum aantal letters proppen, maar we gaan het zien.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: AlbertG op 13 december 2019, 11:13:10
Hallo,
Het laatste bericht is als wat ouder maar ik ben benieuwd hoe dit afgelopen is.

Albert.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 13 december 2019, 11:17:27
Na enig heen en weer gemaild te hebben met Roco, die mij allemaal dingen lieten proberen, kreeg ik bericht van Lippe dat ik het terug moest sturen. Roco heeft toen het moederbord vervangen. Ik meen dat het twee of drie maanden geduurd heeft en toen heb ik 'm terug gekregen. Nu werkt ie in alles beter dan voorheen. Toen ik 'm pas nieuw had, verloor hij het netwerk af en toe, dus er was vanaf het begin al iets mis mee.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: RobbertJan op 13 december 2019, 21:17:35
Klinkt als een enigszins bekend probleem, mijn 2e WifiMaus heeft na dat deze met lege batterijen is uit gegaan nooit weer goed gefunctioneerd, het enige netwerk wat deze pakt is de TP link icm de z21 (wit)

Alles geprobeerd, reset, update enz maar verbinding maken met een ander netwerk ho maar.  (in mijn geval de Dr5000 van digikeijs)

Mijn 1e WifiMaus die ik direct na de introductie heb werkt nog altijd prima en kan zonder problemen  van netwerk wisselen.

De mijne gaat eerdaags retour naar de winkel gezien er nog garantie op zit (krap aan binnen de 2 jaar) en we horen wel hoe en wat.

Gr,

Robbert Jan.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 13 december 2019, 22:38:26
Consumentenrecht is zes jaar of zo, dus ook na twee jaar mogen ze niet moeilijk doen. Maar persoonlijk zou ik die discussie ook niet willen aangaan.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: AlbertG op 14 december 2019, 09:32:29
Ik heb de mijne op marktplaats gekocht. Geeft ook wat problemen, die hier op lijken. Ik dacht eerst dat het aan de batterijen lag.
Nu er betere (lees: duurdere :-)) batterijen in zitten verliest de maus zo af en toe de verbinding met de DR5000.
Hier mijn topic over dit onderwerp: Klik (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=90368.msg3222061058#msg3222061058)

Albert.
Titel: Re: WLAN maus + Z21 'P' error
Bericht door: Sven op 14 december 2019, 10:53:24
Dat lijkt me sterk dat het aan de batterijen ligt. Batterijen zijn batterijen. Ik heb er zelf IKEA batterijen inzitten en sinds de Muis gerepareerd is heb ik er geen problemen mee.