BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: MrBully op 25 mei 2019, 22:47:47

Titel: Pc besturing met Twin Center, maar zonder wisselde ouders?
Bericht door: MrBully op 25 mei 2019, 22:47:47
Ik heb nu mijn H0 baan aan het bouwen met electrische wissels, maar deze zijn niet computergestuurd, maar schakelaargestuurd. Dit omdat ik afwisselend dan analoog of digitaal kan rijden.
Kan ik met software (rocrail, jmri, koploper) hiermee gewoon mijn treinen op de rails controleren, snelheid en verlichting enzo, en de switches gewoon manueel doen? Dus ook zonder loconet of andere digitaliseringen o.i.d. Toe te voegen?
Ik wil nu nog niet alles digitaal gaan maken meteen maar het zou wel leuk zijn omde treinen vanaf de pc te kunnen aansturen.
Titel: Re: Pc besturing met enkel twin center
Bericht door: henk op 26 mei 2019, 07:23:08
Jawel, je kan heel goed de treinen digitaal aansturen en de wissels analoog met knopjes bedienen.
Ben wel benieuwd waarom je software wil gebruiken om de treinen aan te sturen. Digitaal rijden is niet hetzelfde als computergestuurd rijden.
Titel: Re: Pc besturing met enkel twin center
Bericht door: Ronald Koerts op 26 mei 2019, 07:46:04
Wat wil je precies? Wat je wil is niet echt handig. Je kan wel een treintje via de PC harder en zachter laten rijden maar via een centrale is dat 90% van de tijd sneller en makkelijker. Wat veel mensen doen is juist de treintjes met de "hand" besturen en de wissels via de computer aansturen. Dit omdat je meestal makkelijker dan verschillende wissels (en seinen) tegelijk kan schakelen en zo in een keer een rijweg kan zetten.

En het is wat Henk aangeeft: Digitaal rijden staat niet gelijk aan rijden met de computer. Dat is pas de laatste fase. Het simpelste digitaal rijden is het besturen van je treintjes met een digitale centrale en wissels met de hand. Kijk ook eens in de  Encyclopedie Uitleg digitaal rijden (https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php?title=Uitleg_digitaal) voor een uitleg.

Groet Ronald.
Titel: Re: Pc besturing met enkel twin center
Bericht door: TrixExpress op 31 juli 2019, 22:39:45
Hier nog wat tips van mijn website.

Fred