BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: Dirk op 22 juni 2018, 10:58:09

Titel: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 22 juni 2018, 10:58:09
Heren,

Ik gebruik sinds enige tijd de Wlan multimaus (de zwarte) met de dr5000 van Digikeijs. Dat werkte tot gisteren perfect. Nu is die wegens de werken aan de baan gedurende 2 weken onder accu erin aan de kant gelegd. Gisteren wilde ik die terug in gebruik nemen, maar ik kreeg geen verbinding. Niet getreurd, ik heb ze gereset en weer opgestart. De maus zoekt en vind de dr5000 ik geef het pw in, alles gaat verder, het antennetje knippert en gaat uit, dus de dr5000 is gebonden, maar dan knipperen de 3 rijsymbolen boven midden scherm, het pijltje links pauze pijltje rechts, en ik kan niks meer doen. alleen het menu oproepen. Me suf gezocht op het www, maar niks gevonden.
Wie kent dit fenomeen? En hoe los ik het op.

mvg

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: Wim1969 op 22 juni 2018, 11:08:11
Aan, uit? Batterij vervangen al geprobeerd ?
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: Dirk op 22 juni 2018, 11:53:17
Ja hoor, ook al manueel gekoppeld, maakt niks uit

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: VAM65 op 22 juni 2018, 12:01:06
Mail naar Digikeijs?
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: Dirk op 22 juni 2018, 12:33:55
Mail naar Digikeijs?

Digikeijs leest hier mee, maar ik denk dat het iets is met de multimaus, volgens mij is de MM gekoppeld, maar blijft hangen.

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: RobbertJan op 22 juni 2018, 12:45:42
Ik ben bang dat je via de PC de maus even opnieuw moet koppelen met de Dr5000.

Het kan maar zo zijn dat het protocol niet correct is ingesteld en daarbij maakt
het systeem wel de netwerkverbinding maar niet de verbinding met de centrale omdat
het verkeerde protocol is ingesteld.


Vraag me niet hoe, maar dat is mijn eerste ingeving.


Gr,

Robbert Jan.
Titel: Re: Roco Wlan multimaus connect niet meer?
Bericht door: Dirk op 22 juni 2018, 14:10:11
Ik ben bang dat je via de PC de maus even opnieuw moet koppelen met de Dr5000.

Robbert Jan.

Hmmm, geen idee hoe ik dat moet doen, dat wordt opzoek werk. Thnx

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 24 juni 2018, 16:11:33
Heren,
De foutmelding heb ik in de manual terug gevonden op pg 41. Als de 3 symbolen samen knipperen is de communicatie tss de centrale er niet. De Wlan connectie is wel ok maar er is geen communicatie. Ik heb alles nog eens gedaan na reset, maar helaas lukt het me niet. Het IP adres is goed, maar ik krijg geen verbinding. Het protocol staat op Z21. Volgens de info in de configuratie software heeft de Wlan mouse het adres 192.168.16.101, ik denk dat dit ingebakken zit in de MM, ik zie toch nergens de mogelijkheid om dat te veranderen.
Welke missing link mis ik. Wie kan me helpen?

mvg

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: VAM65 op 24 juni 2018, 18:39:59
Digikeijs  ;)
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 24 juni 2018, 19:25:26
tja, ik zal nog eens een ticket aanmaken  :-\

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Hans van de Burgt op 24 juni 2018, 19:26:16
@Dirk,

Als je een smartphone hebt, zou je de Z21 App kunnen installeren, en je telefoon gebruiken als remote control. De App gebruikt hetzelfde WLan protocol. Als je op deze manier de treinen wél kunt bedienen, is er niets aan de hand met de DR5000.
Dan weet je dat de storing in de WLan muis zit.

Kun je op de Roco muis, bij de instellingen het IP nummer veranderen, zoals in de Z21 App. Ik bedoel het IP nr. gelijk maken aan het door de DR5000 doorgegeven nr?

Gr, Hans
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 24 juni 2018, 20:17:36

Hans,

Ik zal eens proberen of ik die app werkend krijg, En volgens wat ik tot nu toe gevonden heb kan ik die IP niet veranderen. Maar ik zoek verder. Is wel vreemd dat het gewerkt heeft. Heeft jou MM ook datzelfde IP?

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Hans van de Burgt op 24 juni 2018, 20:22:18
@Dirk,

Als je de Z21 App voor het eerst gebruikt, staat het IP nr. in de instellingen verkeerd. Je verandert dat nr. in het IP nr. dat de DR5000 aangeeft.

Dit is mijn IP:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0824C43-1CA0-46E5-964A-835A6C336BA3.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0824C43-1CA0-46E5-964A-835A6C336BA3.png)

Gr, Hans
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 24 juni 2018, 20:24:17
Jamaar, ik heb geen z21 centrale, alleen de MM

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Ronald Koerts op 24 juni 2018, 20:26:23
De z21-app kan je ook gebruiken in combinatie met de DR5000. Dat werkt namelijk ook ;)  :) Op de wifi-maus moet je ook het ip-adres van de DR5000 kunnen ingeven. Dan zou het weer moeten werken.

Groeten Ronald.
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: RobbertJan op 24 juni 2018, 20:26:41
Wat ook een mogelijkheid is;

Je hebt wel verbinding met de centrale zoals je aangeeft, maar de 3 symbolen knipperen.

Dit houd in dat in de WlanMouse het IP adres van de Z21 niet juist is ingesteld en de
WlanMouse geen verbinding kan maken met de centrale. (Dr5000)

Als je de software van de Dr5000 op de PC hebt staan en je deze opent krijg je als
het goed is een weergave van het apparaat op het beeld te zien, klik eens op de
WiFi "knop" links onder, daar vind je het adres van de Dr5000 centrale welke
je moet invoeren bij het Z21 IP adres in de WlanMouse.

Op de WlanMouse onder het volgende menu te vinden; Shift Menu -> Instellingen -> Wlan -> Z21 IP


Gr,

Robbert Jan.
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Dirk op 25 juni 2018, 10:34:04
alles manueel nog eens ingebracht en nu werkt het weer. Zal eerst wel een fout cijfer getikt hebben. Bedankt allen voor de hulp.

Dirk
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Hans van de Burgt op 25 juni 2018, 11:53:26
@Dirk,

Helemaal top! Veel rijplezier.

Gr, Hans
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Anthony op 13 mei 2019, 22:21:18
Een oud draadje maar hetzelfde probleem.

Ook ik heb een DR5000 en een 10813 Maus. DR5000 via LAN en WLAN verbonden maar ik krijg de MM niet zichtbaar in de DR5000. De Z21 app werkt naar behoren en is zichtbaar in de DR5000.  Ik gebruik in de Z21 app en de MM hetzelfde ipadres maar toch werkt het niet.



Iemand een idee?

Groeten,
Anthony
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Ronald Koerts op 13 mei 2019, 22:30:37
Opnieuw handmatig alles ingesteld in de Wlan-maus? Dat werkte bij Dirk ook.

Groet Ronald.
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Anthony op 13 mei 2019, 22:39:30
Al meerdere malen. Kan het niet verder proberen want de eerste set batterijen zijn al op.
Wellicht zit daar nog een kans. Morgen maar eerst even nu AAAtjes halen.
Titel: Re: Roco Wlan multimaus verbindt niet meer met Digikeijs centrale
Bericht door: Anthony op 14 mei 2019, 18:25:31
Direct nieuwe batterijen gehaald en erin gezet. Helaas. Ook helaas is nu dat de Z21 app ook niet werkt! Ik zie de device (iPhone) wel in het DHCP overzicht staan maar werken doet hij niet.

Gekke is dat ook de laptop waar de DR5000 aanhangt, nu ook onvindbaar is in DHCP Clients. Alles is gekoppeld aan hetzelfde netwerk DR5000-serial en verbinding maken lukt ook.

Apart is wel dat het IP-adres van de DR5000 (zoals op de voorkant van de afbeelding staat)anders is als in IPsettings

De Z21 app heb ik het adres gegegen zoals bij op Settings maar is dus anders dan de DR 5000 aangeeft. Bij het openen van de app geeft hij aan dat er geen verbinding is met de Z21

Wie heeft een idee om me weer op weg te helpen aangezien de “problemen” alleen maar toenemen.

Dank, Anthony