BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => BNLS forumbaan => BNLS-forum modulebaan => Topic gestart door: guest7823 op 08 april 2018, 14:21:07

Titel: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: guest7823 op 08 april 2018, 14:21:07
Hi allen,

dit jaar toch maar weer eens wat vaker bij elkaar komen. En dan onder het genot van een bouw- annex rijdag met de BNLS baan.
Gewoon lekker ouwehoeren, elkaar helpen met problemen (nee, niet opzadelen, maar oplossen) of gewoon rijden. Dat kan prima in combinatie met elkaar denk ik. Nee, ik ben niet van plan om steevast de keerlusbakken met te gaan nemen. Maar ik heb begrepen dat ook Jake bochten voro eigen gebruik gaat maken, hopelijk passen ze ook op de BNLS baan. ;) En anders gewoon heen en weer tuffen. Daar vinden we vast wel een eenvoudig werkende modus voor.

Genoeg daarover, nu de data.


Dit jaar dus 4 dagen om bij elkaar te komen. Evt kan er nog een extra dag bij komen op verzoek. Maar dat hoor ik wel als er behoefte aan is. :)

Voor de nieuwelingen: Wil je meedoen aan Eurospoor 2018, dan is deelname aan de testdag voor Eurospoor de enige verplichting die we hebben. De reden hiervoor is, dat we op deze dag alle bakken checken en testen. We stellen de baan op in zijn geheel en gaan testen. Bakken worden getest op elektrische verbindingen/aansluitingen, overgangen worden getest op potentiele oorzaken op ontsporingen etc... Daar willen we allemaal niet achterkomen als Eurospoor begonnen is. Daar moet alles gewoon probleemloos rijden. Je bak hoeft echt nog niet 100% klaar te zijn tijdens de testdag. Ook als je niet meedoet met Eurospoor, ben je gewoon welkom om de testdag, ook met bak waar alleen rails op ligt. Ook dan kunnen we de elektrische aansluitingen etc gewoon testen.
Doe je niet mee aan de testdag, dan heb je geen garantie dat je ook daadwerkelijk aan Eurospoor kunt deelnemen met je bak. Blijkt je bak op Eurospoor voor problemen te zorgen, dan trekken we je bak uit de baan en dien je er zelf voor te zorgen dat de problemen opgelost worden, natuurlijk wel met hulp vanuit de groep. Dan word je bak een demo "probleemoplossen".

De locaties volgen nog, maar ik verwacht dat het voornamelijk Rotterdam, Eindhoven en Vleuten zullen zijn. Vleuten zal de testdag in september hosten. Dan betrekken we de loods van mijn buurvrouw weer. Scheelt weer kosten in vervoer van de keerlusbakken. Ter info: de keerlusbakken staan voorlopig in Rotterdam totdat de werkzaamheden afgelopen zijn. Dus de eerste bouw- annex rijdag zal daar plaatsvinden.

Er zijn kosten verbonden aan de bouwdagen. Daarvoor krijg je dan eten en drinken. Meestal ligt dat ergens tussen de €4,- en €8,-. Allemaal te overzien.

Vragen en/of opmerkingen? Laat ons maar weten.
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Ad Cleijsen op 08 april 2018, 14:45:49
Beste Paul,

Is het mogelijk dat ik ook eens kom kijken. Ik rij dan wel spoor 1 maar denk veel te kunnen leren. We (John Rapmund en ik) willen proberen om een groepje gelijk gestemde bij elkaar te krijgen om spoor 1 te rijden (dan in brabant). Ook met het doel om modulair te rijden en ergens aan deel te nemen.

Een onderdeel hiervan is om met andere verenigingen, clubs etc. af te stemmen

Ben van mening dat al heel veel uitgevogeld is en door uitwisseling van kennis en ervaring wordt de hobby alleen maar mooier, nog los van het feit dat

gr. Ad
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: guest7823 op 08 april 2018, 14:55:27
Voel je vooral welkom. Beter goed gejat, dan slecht zelf verzonnen  ;D

En hoewel het idee zijn toepassing, op dit moment, met name vindt in h0 en beperkte mate in N, is het altijd bedoeld geweest om universeel te zijn qua schalen. Natuurlijk is 1:8 wat onpraktisch binnen het concept, maar d'r is ruimte zat voor alles van Z tot II en daarbuiten. Normaalspoor is de (normale 8) ) norm, maar het concept is ook bruikbaar voor (s)mal- en breedspoor.

Dus ...... kom gewoon kijken  (y)
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Ad Cleijsen op 08 april 2018, 15:39:46
Paul,

bedankt, die euro's zijn geen probleem. Verneem graag het adres alwaar ik me kan melden - probeer dan 21 april aanwezig te zijn.

Tot later gr. Ad
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Edsko Hekman op 31 augustus 2018, 21:02:00
Hi,

de volgende bouw- en rijdag is een testdag voor Eurospoor. Op 22 september is iedereen weer van harte welkom in Eindhoven om te komen kijken indien men dat wil. Verwacht geen perfecte opstelling, maar een dag waarbij gekeken word of alle bakken (nog) goed werken. Zo niet, dan worden de problemen daar ter plekke opgelost. Het betreft hier de "generale repetitie" voor het nieuw beurs seizoen.

Dus ben je nieuwsgieirg of heb je gewoon zin om te komen ouwehoeren, kom gerust langs. Stuur me even PB voor het adres en het komt goed.

Gr.

Edsko
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Age van Dijk op 02 september 2018, 16:23:44
Had het al laten weten, maar voor alle zekerheid: ik kom naar Eindhoven op 22/9
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Eegtrain op 25 februari 2019, 20:34:14
Bouwen bouwen, aanpassen, testen. Er zijn nieuwe mensen (zelfs een dame) die een nieuwe bak wil bouwen (y)


Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Spoortief op 27 juli 2019, 10:59:47
Ik meld me ook aan voor de bouwdag op 22 september. Al weer veel te lang geleden.
Dank aan Jake en Richard voor de reminder.

MVG
Marten
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: MOVisser op 27 juli 2019, 12:07:34
Als ik in Ned ben kom ik ook langs.

Ronald Visser


Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Marcel112 op 27 juli 2019, 20:08:51
Dit gaat over de bouwdagen van vorig jaar heren.

Via een datumprikker zijn er nieuwe date rond gestuurd om een te organiseren.
Titel: Re: (BNLS-modulebaan) Bouwdagen 2018
Bericht door: Edsko Hekman op 28 juli 2019, 14:15:21
Nou.... Marten haalt wel (onbedoeld wellicht) een puntje aan.
Het lijkt mij weer goed om gewoon een jaarkalender te maken met bouw- en rijdagen. Gewoon even kijken met de kalender op schoot wat enigszins goede dagen zijn.

Ik kom later met een voorstel.

Dank voor de herinnering Marten. :)

Gr.

Edsko