BeneluxSpoor.net forum

Commercieel => Commerci√ęle berichten => Topic gestart door: 3dscaleworks op 15 december 2017, 00:12:41

Titel: BIELZ en het jaar 2017
Bericht door: 3dscaleworks op 15 december 2017, 00:12:41
Zo,laat ik de kop er eens afbijten om met jullie het eerste Jaar van BIELZ te delen!
Buiten de nodige opstartkrampjes is er toch wat  gepresteerd op het gebied van Nederlandse Spoorwegarchitectuur.  Even een korte terugblik ( voor mijn gemoedsrust)
De tramlijnen;
Schagen-Alkmaar, Hellevoetsluis Middelharnis(RTM), Hoorn- Medemblik , Goes- Hoedekenskerk- Goes  en Denekamp zijn allen her ontworpen en kunnen binnen 10/15 werkdagen geleverd worden in elke schaal!. Dus ook  voor de tramleden is er wat te bieden. Waarbij Middelharnis een mooi diorama kan opleveren op uw baan met watergebouw en locloods .
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/RTM_Station_Middelharnis_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/RTM_Station_Middelharnis_1.jpg)
foto Middelharnis utechts archief
Op  het gebied van de Nederlandse spoorwegen zijn de volgende lijnen compleet of bijna compleet herontworpen en staan klaar om hun weg te vinden naar uw spoorbaan te weten:
De Zaanlijn ( Uitgeest- Zaandam) , De staatslijn K Den Helder-Amsterdam (op Amsterdam CS na allen herontworpen)  Alle standaard klasse stationsgebouwen zijn in alle uitvoeringen en verbouwingen te bestellen. waarbij station Alkmaar en Zaandam, Zutphen en Almelo prachtige gebouwen zijn die ook in elke verbouwing te bestellen zijn .
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/WP_20170113_045.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/WP_20170113_045.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/basisalkmaar18621.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/basisalkmaar18621.jpg)
Zaandam  1869 en Almaar 1865
En niet te vergeten de vele haltes.  Loc-, rijtuigen en goederenloodsen en reservoirgebouwen die ik nog niet heb genoemd . Teven zijn vele gebouwen ook geschikt gemaakt voor printen in schaal N en groeter schalen als O en G . Dus niet getreurd ook daar zijn de Nederlandse gebouwen voor aanwezig. Deze zijn echter nog niet expliciet als product te bestellen daar dit wederom een 2000 tal producten betreft. Mail en u krijgt een prijsopgaaf. De overige schalen zoals G vinden ook hun weg naar de liefhebbers waarbij nieuwe kunststoffen zorgen  voor een duurzaam product ook voor buiten!
kortom  er is niet stil gezeten.
Het Kippelijn project
Als klap op de vuurpijl is een samenwerking tot stand gekomen waarbij de complete Kippelijn exclusief voor te orderen is bij Bentink Modelspoor.  Verslag van de bouw van station Voorthuizen zal in Railhobby Januari en Februari  te lezen zijn onder de bezielende vingers van Chris van Diesen neemt Railhobby u mee in de nieuwe wereld van 3d geprintte modellen.   De Kippelijn omvat de  stations  en alle  op de emplacement aanwezig gebouwen van de plaatsen Nijkerk,Barneveld,Lunteren, Voorthuizen, Ede en Ede-Wageningen.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Kippelijn_project.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Kippelijn_project.jpg)
Nu staat 2018 voor de deur en dat beloofd wat, zoals onder de categorie grote bouwwerken station Hofplein en Leiden II. Met het Hofplein neem ik de liefhebber mee in het leven in danscafé Loos om via de electrische liften uit te komen op het vierspoors kopstation van het Hofplein richting Scheveningen! Een geweldig mooi gebouw dat zijn tijd in 1917 ver vooruit was! Voor diegene die nog 2 meter ruimte over hebben zou ik zeggen , kijk hier eens na
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Hofplein-station-1910_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Hofplein-station-1910_1.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/WP_20171008_001_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/WP_20171008_001_1.jpg)
Ook zullen de eerste bruggen hun weg vinden naar de hobbyist zoals de Zaanbrug en  Hembrug in H0 en Nen wellicht wel een mooie Kazerne!
Kortom BIELZ staat niet stil  en wenst u vanuit mijn werkkamer prettige feestdagen toe en een gezond 2018


Misschien tot ziens op Zutphen modelspoor  16 en 17 december, Rijswijk, Rail of Ontraxx het komend jaar!

groetjes van BIELZ
https://3dscaleworks.nl/ (https://3dscaleworks.nl/)