BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Materieel => Topic gestart door: Joep-1851 op 26 augustus 2016, 16:12:14

Titel: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 26 augustus 2016, 16:12:14
Hallo allemaal,

Ik ben Joep Klazen, nieuw hier en wil me gelijk voorstellen. Wellicht zegt mijn naam sommige wel iets want ik heb in RailMagazine 291 gestaan met mijn LEGO modellen. Ook is er een filmpje van mijn treinen te vinden op Youtube tijdens LEGOworld 2010: https://www.youtube.com/watch?v=XRB_eKWmBEE

Foto van mezelf en ''mijn'' 1851.
(https://www.mupload.nl/img/q57lxb7a5dhkl.jpg)

Ik ben 28 jaar geleden geboren en getogen in Tilburg. Ben altijd al weg geweest van treinen dus ik was vaak op het Centraal station te vinden om te kijken naar de werkplaats toen deze nog vol in bedrijf was. Even na schooltijd kijken was mij niet vreemd. Mijn vader werkte sinds 1980 bij de werkplaats dus waarschijnlijk is mijn liefde voor het spoor bij hem begonnen. Elke Open dag moest ik erbij zijn om niks te hoeven missen. :P

Ik ben een echte treinfanaat en verzamel naast de LEGO treinen ook nog diverse materieelboeken van Henk Bouman, Paul Henken, Karel van Gestel en Martin van Oostrom etc. Ook de ervaringsboeken van Hans Kaas zoals ''Meester'', ''Van Snelloper tot Sprinter'' en ''Houten wagens, Ijzeren mannen'' lees ik maar wát graag. Heerlijk al die verhalen van vroeger. Mochten er mensen zijn die me nog meer aan kunnen raden, dan hoor ik het graag! ;)

Sinds 2006 ben ik zelf actief begonnen met treinen fotograferen en met name de NS serie 1800 was mijn favoriet vanwege het brute compressor geluid en de donker gekleurde lampringen en treeplankjes die ze kregen na de laatste LT3 revisie. (dat vind ik mooier staan als de chroomkleurige lampringen en grijze treeplanken)
Menig spottersdagen werden gevuld met het rondreizen door Nederland op zoek naar een rijdende 1800. Speciaal voor mij is/was de 1851, vanwege het stadswapen van mijn geboorteplaats Tilburg. Van deze locomotieven heb ik daarom ook honderden foto's. :) Het meest was ik te vinden te Den Haag CS om het omlopen van de locs te zien, of op Amsterdam CS toen ze nog met DDM-1 reden. Sinds de 1800 bij NS uit dienst is, ben ik nog maar enkele keren wezen spotten. Uiteraard ook op de 1200 reunie in 2011. Daarna enkel nog bij een Open dag of als ik toevallig met de trein moet.

Waar ik ook al van kleins af aan mee speelde was met LEGO. Dit bouwspeelgoed is uitgegroeid tot een grote hobby en hoewel ik lang niet meer zo actief ben op dat gebied als vroeger, doe ik het nog met enige regelmaat. Het begint allemaal om met steentjes een neus of complete kop te ontwerpen en van daar uit bouw ik dan het gedeelte daarachter. Wat het daarbij nog lastig maakt is dat sommige onderdelen niet of nauwelijks zijn gemaakt in een bepaalde kleur. Meermaals kwam het voor dat ik een complete neus had gebouwd in allerlei kleuren en bij het bestellen in de juiste kleuren erachter kwam dat bepaalde steentjes niet bestonden of dat de schaal niet goed was.  Kon ik dus weer opnieuw beginnen. ;)

Kwam ik ergens niet uit dan was ik op het station te vinden om detailfoto's van de echte loc of treinstel te maken. Ook hielpen boeken zoals die van Martin van Oostrom, Paul Henken of Henk Bouman me ook enorm omdat daar vaak de maten bij staan en natuurlijk vele foto's. Het moeilijke is zoals gezegt om enkel met bestaande LEGO steentjes de juiste kleuren, hoeken en vormen te krijgen in ook nog de juiste schaal. Een voorbeeld is de NSM 273 of Hondekop 786. Te zien op onderstaande foto's is wat een uitdaging het is om de ronde vorm en neus goed te krijgen. Met name de Hondekop heeft me vele slapeloze nachten gekost maar het resultaat lijkt erg goed vind ik:

(https://www.mupload.nl/img/fepyufepgca4r.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/omsbuoehtjbsk.jpg)

Wie op deze link klikt: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=290380 (klik op de mapjes om ze te openen en op ''UP'' om meer te zien) ziet het grootste deel van de collectie zoals deze is geweest. Ik zeg geweest omdat ik het meeste heb verkocht vanwege ruimtegebrek en samenwonen etc. LEGO staat ook bekend om na lange tijd te verkleuren en om ze in bakken of dozen te doen vond ik zonde. Een echte liefhebber heeft het van me overgenomen en nog af en toe zie ik m'n oude collectie.

Hieronder wat foto's uit m'n vroegere appartement:
(https://www.mupload.nl/img/leoulgxlo3qmq.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/fdirvmqfokcox.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/qxbhjzjdj4idr.jpg)

Ter ere van mijn jarenlange hobby ben ik een jaar of 3 terug begonnen met een schaal 1:19 NS 1851. Deze is nog steeds niet klaar maar dat het een enorm gevaarte is, moge duidelijk zijn.
Vergeleken met een trein op normale LEGO schaal is het verschil goed te zien. Ertussenin staat een schaal 1:40 model:
(https://www.mupload.nl/img/2ltjvw4o9fmrg.jpg)

Op de keukentafel:
(https://www.mupload.nl/img/gqxiriousvjzw.jpg)

De zin ontbreekt me op het moment om de locomotief af te maken. Dit komt mede door het feit dat ik nog geen idee heb hoe ik de grijze kast op dak ga maken. Als dat klaar is, is het dak en daarmee de loc, zo klaar.

Omdat ik me toch weer begon te vervelen in de donkere uurtjes, heb ik de draad weer kleinschalig opgepakt. Met name een NS stoomlocomotief heb ik nooit gehad en mijn plan is altijd geweest om nog eens een NS 3700 en NS 6300 te bouwen. Helaas heb ik die tijd zelf niet meegemaakt dus via internet vele foto's gezocht en toen begonnen met bouwen. Bij een stoomloc begon ik niet als eerst met de neus maar met de ketel met rookkast en vuurkist. Zoiezo bouwde ik eerst relatief modern materieel maar juist het oude spoor liet ik altijd links liggen. Nu ik me juist dáár erg in interesseer de laatste jaren, wil ik ook de oude locomotieven gaan bouwen. Tuurlijk, een 1200 en een 1100 heb ik al wel gehad, maar niet in de turkooize kleur. Dat word een uitdaging op zich want turkoois bestaat niet in LEGO, en de kleur die er het dichtst bij komt is er maar in zeer kleine mate. :(

De bedoeling is trouwens om in tijdperken te gaan bouwen. De voor mij mooiste stoomlocs uit de jaren 30/40 heb ik nu, dus nu wil ik de jaren 50 met turkooize 1100, 1200 en 1300 en donkergroene 1000. Daarna de jaren 60 met donkerblauwe 1000, 1100, 1200 en 1300. Dan de jaren 70 met een 1100, 1200 1300 en 1500 in huisstijl kleuren en dan de jaren 80 met het volledige NS geel op een 1300 en 1600. De theorie is sneller geschreven dan het bouwen want daar gaan wel enkele jaren overheen. :P

Foto's van m'n stoomlocs:

3737
(https://www.mupload.nl/img/2sw6hgk3366gu.jpg)
(https://www.mupload.nl/img/bdb8vihhtclx4.jpg)

6317
(https://www.mupload.nl/img/jptftb1x9mjdo.jpg)
(https://www.mupload.nl/img/irnlbwyslae3l.jpg)

3914
(https://www.mupload.nl/img/vchgqeszgqpip.jpg)
(https://www.mupload.nl/img/mqzauwf6ltade.jpg)

6109
(https://www.mupload.nl/img/qyktcde58rlri.jpg)
(https://www.mupload.nl/img/tgxplbxf2wvao.jpg)


Daarnaast ben ik al een beetje begonnen met een turkooize 1100.
(https://www.mupload.nl/img/yiaf61aeglvqy.jpg)

Ook zie je op de foto voor het beeldscherm diverse probeersels liggen voor een NS 1200. Een proefneus en een zijwand. De rolmaat is voor de schaalbepaling. 3 nopjes is in het echt 1 meter. De 1100 wordt dus 9 nopjes breed en 39/40 nopjes lang. Die 9 nopjes breed is trouwens bijna precies op schaal. De echte 1100 is afgerond 3 meter breed dus delen door 3 is 1 meter. 1 meter was al 3 nopjes dus x3 is 9 nopjes. Lekker warrig verhaal maar alleen ik hoef het maar te snappen haha! ;D
Mijn vorige modellen waren allemaal 8 nopjes breed en die schaal was stukken lastiger te bepalen. Wel is bouwen op 8 nops breed een stuk makkelijker bouwen als 9 vanwege het oneven, maar er moet nog wel iets van uitdaging inzitten nietwaar? ;)

Dit was het wel zo'n beetje, uiteraard staan alle vragen en/of opmerkingen vrij. (y)

Overigens kijk ik regelmatig op dit forum en de site. Heb er al veel aan gehad!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sicco Jan op 26 augustus 2016, 16:26:03
Wow! Wat een woonkamer had je! Als je dan niet de hele tijd in je nopjes bent dan weet ik het niet meer.

Groet, Sicco Jan
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Reinout van Rees op 26 augustus 2016, 16:44:06
Mooi mooi mooi! Vooral die 3900 met z'n forse tender bevalt me. Gaaf.

Grappig trouwens hoe zo'n geel rond dopje als dom danwel veiligheid zo'n heel model opvrolijkt.

Reinout
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Dash 8 op 26 augustus 2016, 16:46:38
Wat is dit leuk zeg, goed gelukt! En stomers helemaal geweldig!  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: AndrevdG op 26 augustus 2016, 16:48:40
In 1 woord: geweldig !

Heb vroeger ook heel wat tijd doorgebracht met Lego, maar niet op deze 'schaal'   :D

Leuk dat je dit hier deelt.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 26 augustus 2016, 16:49:15
Ik was inderdaad letterlijk in m'n nopjes. ;)
Helaas heb ik nu niet zo'n grote woonkamer meer. Daarom houdt ik het bij een paar stoomlocomotieven en elektrische locomotieven.
Heb ik daarna nog ruimte, dan komen er ook nog diesellocomotieven. Echter heb ik daar minder mee als met stoom of elektrisch dus daar ben ik nog niet uit.

Jazeker Reinout, die 3900 is ook mijn favoriet. Ook omdat ik de tender erg goed gelukt vind.
De dom zou eigenlijk een slag groter moeten maar dat gaat vooralsnog niet anders.

Bij de 6100 is trouwens nog geen remwerk te zien. Iets wat ik bij de 3700 en 6300 wel heb tussen de wielen. Ook zijn de nummerplaten op diezelfde 6100 aan de grote kant dus beide gevallen pas ik nog aan.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Edsko Hekman op 26 augustus 2016, 16:55:13
Fantastisch zeg. Wat een gave modellen. Helemaal top! (y)

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: tijgernootje op 26 augustus 2016, 17:04:40
Ik zit er met verbazing naar te kijken  (y)
Allereerst erg knap dat je het verzonnen krijgt en nog knapper dat de resultaten met zulk lastig niet rond materieel er zo gelijkend uitzien  8)
Ga zo door.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Chris op 26 augustus 2016, 18:36:05
 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rondje_HO op 26 augustus 2016, 20:06:09
Dat is wel ff indrukwekkend!  :o 

Overigens gefeliciteerd dat je met Doutzen Kroes samenwoont, tenminste ze moet wel net zo knap en lief zijn wil je zo'n verzameling er de deur voor uit doen!  ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 26 augustus 2016, 20:29:36
Prachtig Joep. Wat een verzameling. Top. (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Edgar op 26 augustus 2016, 20:51:35
 (y) Bedankt voor het tonen!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: bosje77 op 26 augustus 2016, 21:26:55
Dit ziet R echt gaaf uit man (y) wat een mooie bouwprojecten.
Jij hoeft voor in de woonkamer geen behang uit te zoeken ;D gewoon treinen d'r voor klaar en lekker kleurvol. ;)
Ga lekker door.

Gr Robin
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: thijsdekok op 26 augustus 2016, 23:00:12
Als mede Tilburger altijd fan geweest van je modellen, weet nog goed dat ik je vaak op legoword zag staan.

Groetjes.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Thurbo op 26 augustus 2016, 23:07:29
We hebben je modellen ook ooit te zien gehad op onze opendagen bij de msg DenBosch!
 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: KNed op 26 augustus 2016, 23:37:10
Wow, zulke natuurgetrouwe lego modellen heb ik nog niet eerder gezien! Petje af!

Koen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Den Zoeterdam op 27 augustus 2016, 06:55:19
Wat een oracht werk dit.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: DJV op 27 augustus 2016, 13:02:56
Blijft mooi spul dat Lego (y) (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sneeuwtrein op 27 augustus 2016, 13:52:07
 :o Gaaf! Kan er niks anders over zeggen.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 27 augustus 2016, 14:49:03
Mensen toch, dat is wel heel veel eer! Zeer leuk om te horen en ook prettig dat zelfs modelbouwers een LEGO model kunnen waarderen.

Dit motiveert mij natuurlijk des te meer. :)

De 1125 vorderd trouwens goed. De draaistellen ben ik al grotendeels mee bezig maar ik wacht nog op de juiste kleuren voor de schroefveren. De ronde ramen ben ik nog niet helemaal over uit hoe ik dat ga doen maar ik heb al wel wat ideetjes daarvoor.

(https://www.mupload.nl/img/bdomhnrqukncl.jpg)

De stroomafnemers zijn een ander verhaal. Deze zijn opgebouwd uit grijze handjes van een LEGO poppetje en grijze buisjes waar die handjes dan weer ingeschoven zitten. De buisjes heb ik op maat gesneden.
De sleepstukken ben ik ook nog niet uit hoe ik die wil, ik heb daarom 2 bedenksels op de 1125 gezet en ik neig sterk naar het sleepstuk op de voorste stroomafnemer:
(https://www.mupload.nl/img/qjaasvga25orr.jpg)

Het andere sleepstuk is een ouder ontwerp maar destijds het beste wat ik met bestaande LEGO kon verzinnen.
Denk even grijs ipv het zwart op beide stroomafnemers. :P

Oordeel zelf. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: nighttrain1 op 27 augustus 2016, 20:01:17
Gewèldig!

Persoonlijk vind ik de voorste ook heet mooiste gelukt.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: reMARKable op 27 augustus 2016, 20:24:22
Lache zeg!
Misschien heb ik er overheen gelezen maar hoe kom je aan al die kleuren? kan je turqoise en donkergroen zo kopen tegenwoordig?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 27 augustus 2016, 23:54:49
Turkoois is in LEGO niet te krijgen. De 1125 is zandgroen zoals LEGO het noemt en het donkergroen is gewoon donkergroen. Tegenwoordig hebben ze van bijna elke kleur wel een andere tint maar toen ik jaren terug begon bestond dat zandgroen nog bijna niet. Ook was die kleur toen veel te donker vergeleken met de NSM 1125. De recent overgeschilderde 1125 heeft bizar genoeg bijna precies de LEGO zandgroene kleur. :P

De steentjes zelf bestel ik op internet.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: henk op 28 augustus 2016, 09:58:00
Ah, kan je tegenwoordig gemakkelijker steentjes bestellen dan vroeger?
Jaren geleden ooit eens naar Legoworld geweest, toen nog in Zwolle, en daar waren mensen uitgebreid in rommelbakken aan het zoeken naar dat ene ontbrekende steentje, waarvan ze toch zeker wisten dat het ooit voor bouwdoos zus en zo was gemaakt. De speurtocht naar de juiste steentjes was/is een niet onbelangrijk deel van de hobby, begreep ik toen. De treinenafdeling was erg leuk.

Dat voorste sleepstuk ziet er trouwens goed uit. Beter dan de sleepstukken op sommige modellocs eigenlijk. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Jamie op 28 augustus 2016, 10:07:21
In 1 woord schitterend  (y)
Ook mooi dat je alles in 1 bepaalde maat (schaal) maakt.
Sta je er ook wel eens mee op exposities of beurzen?
Mvg jamie
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ruudns op 28 augustus 2016, 10:32:58
 (y) Whow, dat is een serieuze verzameling (y). Die grote 1800, wat weegt zo'n ding wel niet?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS8714 op 28 augustus 2016, 10:40:07
Ah, kan je tegenwoordig gemakkelijker steentjes bestellen dan vroeger?

Ja hoor. Je kunt tegenwoordig online allerhande bouwtekeningen kopen van Lego-modellen die zijn bedacht door liefhebbers. Het 'enige' wat je zelf moet doen is de steentjes kopen en daar zijn dan ook weer websites voor. Dit wordt mijn komende Lego-model zodra de bouwtekening beschikbaar is:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/13508896_868445783259605_1853754565467721893_n_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/13508896_868445783259605_1853754565467721893_n_1.jpg)

Eelco
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Peter Spruit op 28 augustus 2016, 12:59:50
Met open mond naar deze mooie bouwsels gekeken.  Van een heel wat hoger niveau dan de standaard lego trein die ik in mijn kindertijd nog had.

Gewoonweg knap hoe je dit voor mekaar krijgt .  Wat mij betreft petje af en nog een diepe buiging van respect erbij.   Dit is puur modelbouw in een dan wel andere maar zeker
van hoog niveau !

Peter
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Tomasso op 28 augustus 2016, 20:01:17
Topkwaliteit! En wat een superwoonkamer, ik ben jaloers...

Verstuurd vanaf mijn SM-T815 met Tapatalk

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: BaRo op 28 augustus 2016, 21:26:36
Uniek om zoiets te kunnen zien!
Top!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: etienne op 28 augustus 2016, 21:28:08
Ik heb het aan mijn zoontje laten zien. Die was niet van de zolder te krijgen dit weekend, omdat hij een lego trein wilde bouwen. Lekker rustig. Dank  ;D

Etienne
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Pauldg op 28 augustus 2016, 22:04:45
Absoluut vakwerk! Ik zou er bijna weer aan gaan beginnen.

Maarre.... Zandgroen, is dat net zoiets als aardbeigeel?  ;)

Mvg, Paul

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: System-M op 28 augustus 2016, 22:46:53
Nu was ik als kind ook wel erg bedreven met mijn Lego-treinen, maar dit is echt hogeschool lego bouwkunde (y)  Indrukwekkend!

grt
Marc
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marco EB op 30 augustus 2016, 07:46:57
Heel mooi
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 30 augustus 2016, 21:42:58
Super vet (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 05 september 2016, 13:59:16
Wauw wat een leuke reacties zeg en lovende woorden! Nooit gedacht dat er op zo'n dergelijke site mijn modellen zo in de smaak zouden vallen. (y)

Mijn laatste publieke optreden met de treinen was in 2010 op LEGOworld in Zwolle. De planning is wel om nu op juist wat meer de volwassen beurzen zoals Rail of wat dan ook een keer te exposeren. Echter ben ik daar nog niet actief mee bezig. Eerst maar weer eens flink bouwen.

Inmiddels ben ik tussen het werken en vakantie door weer wat verder gekomen met de 1125. De ronde ramen zitten erin en dus kon ik de loc zo ver af maken. Wie goed kijkt ziet dat die zijn opgebouwd uit 1x4 boogjes met 1 aan de onderkant en 1 aan de bovenkant. De onderste zit op z'n kop. Die boogjes bestaan trouwens niet in het zandgroen dus die heb ik helaas moeten schilderen. In het LEGO wereldje is het eigenlijk heiligschennis om onderdelen aan te passen of te schilderen. Ik heb daar geen problemen mee omdat het nog steeds LEGO is. :P

Verder zijn de draaistellen weer ietjes aangepast bij de pendelophanging maar tevreden ben ik nog niet helemaal. De bladveren ogen te simpel en daardoor te grof.
 
Ook heb ik met de sleepstukken zitten klooien want ik vind ze te smal bij het eerste ontwerp op pagina 2. Wel staat vast dat ik die op z'n kop gemonteerde ijsschoentjes ga gebruiken ipv een simpel buisje met 2 handjes eraan.

Nu bekijken hoe ik het dak ga maken, ik wil de luchtsleuven er zeker in hebben want dat is zo kenmerkend voor de Alsthom locomotieven.
Als het dak klaar is kan ik ook gaan beginnen aan realistische schuitjes met isolatoren etc.

Heb trouwens zitten rekenen en de schaal is grofweg 1 op 33.

Wat foto's van de vorderingen.

(https://www.mupload.nl/img/ufobdppfzmgew.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/m2roxpnng0s2p.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/x6olyklgzzunh.jpg)

Mochten jullie nog op of aanmerkingen hebben dan hoor ik die natuurlijk ook graag! ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: René op 05 september 2016, 16:13:57
Prachtig om te zien hoe je met Lego zo dicht bij de werkelijkheid weet te komen.
Petje af. Dit is echt topwerk.  (y)  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: René 4312 op 05 september 2016, 20:49:16
En deze René vindt het ook topwerk.
Juist leuk om te zien tussen al het andere werk hier.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Harryku op 05 september 2016, 22:03:19
Prachtig  (y)  (y)  (y).
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Mike 1961 op 06 september 2016, 14:14:23
Nou Joep,
ik bouw zelf wel een leuk bruggetje maar dit is ook mooi man!  (y)
En petje af dat je dit voor elkaar krijgt met standaard materiaal van Lego.
Heel bijzonder :D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 10 september 2016, 16:35:56
Inmiddels weer wat verder gekomen. Echter moet ik op onderdelen wachten om het dak af te maken. (ik wil het dak glad hebben ipv de zichtbare nopjes)

(https://www.mupload.nl/img/tyboxz9oycl8g.jpg)

Tussen het wachten door wel alvast begonnen aan een andere 1100. Deze keer met botsneus.
Hoofdzakelijk afgeleid van m'n 1125.
Moeilijk was wel dat ik bij deze de neus op z'n kop heb gebouwd, en de rest gewoon rechtop wou bouwen. Hoe maak je zoiets dan weer aan elkaar? Met een paar lastige constructies maar het is gelukt. :)
Voor deze loc heb ik bijna alles al liggen dus die zal sneller klaar zijn als de 1125 gok ik zo.
De kieren in de neus maak ik nog wat verder dicht maar dat moet ik nog even bekijken hoe.

(https://www.mupload.nl/img/5wnyczw6nyqtd.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/s3nt9xd6g8br6.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bypaln4qi7wo7.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/hwd0av3vqprxt.jpg)

To be continued maar weer. :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Deetrein op 10 september 2016, 21:07:25
Verbazingwekkend Joep, echt geweldig  (y)

Even als aanvulling, voor de turquoise 1125.
De banden lopen door tot om de koplampen.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0279_-_kopie.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0279_-_kopie.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0280_-_kopie.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0280_-_kopie.jpg)

mvg, Erich
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Niels1990 op 11 september 2016, 10:47:27
Hallo Erich,

Ik weet uit ervaring dat de techniek die Joep hier toepast, de zogeheten SNOT techniek (Studs Not On Top), het bijzonder lastig maakt om een bies in een rechte lijn en op de zelfde hoogte door te laten lopen vrij lastig, danwel onmogelijk maakt. Vaak wordt dit dan later aangebracht met sticker van de juiste hoogte.

Die 1125 begint al mooi vorm te krijgen Joep. Ook mooi dat de 1122 een nieuw neusje krijgt!

Succes nog!
Mvg

Niels
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 11 september 2016, 12:05:09
Klopt helemaal Niels. De afwerking komt als laatste dan pak ik dat gelijk mee.

Het nieuwe neusje was ook een pré want de vorige zat met gele tape aan elkaar dus nu moest het uit LEGO blokjes.
De treeplankjes onder de neus worden nog lichtgrijs. Goed te zien is dat die op z'n kop zijn gemonteerd.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 16 september 2016, 19:20:53
Intussen ietsjes verder met de 1125. De sleuven in het dak zitten er nu in en het dak is zo goed als glad. De zwarte plekken komen de stroomafnemers op en de grijze kast die daar tussenin zit.

(https://www.mupload.nl/img/hxi2giuldpuo1.jpg)

De 1122 schiet wel lekker op. De ronde raampjes zijn klaar en de neus is op het raamwerk zelf na ook zo goed als klaar. Daarna kan het dak erop volgens de 1125 constructie en dan de pendeloplegging aan de zijkant van de draaistellen verder af maken. Dit moet ook bij de 1125 nog gebeuren overigens.
(https://www.mupload.nl/img/moglujx3znc2h.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bj0bhcqizlcdo.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/fkegvawar8nuh.jpg)

Morgen weer verder.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: mwdb op 16 september 2016, 21:15:38
Hallo Joep,

Mooi gedaan hoor! Ik heb altijd nog een zwak voor Lego, en zoals je deze modellen samenstelt is werkelijk heel bijzonder: Vanuit een realistische vorm al het essentiele over te brengen in een vorm van uitsluitend Legomateriaal vergt veel voorstellingsvermogen en ruimtelijk inzicht ( en veel proberen denk ik).
Hoe het ook zij, leuk dat je het opbouwen van zo'n model laat zien!

Groeten, Michiel
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 17 september 2016, 07:24:39
Ik vind het nog steeds geweldig knap hoor.  (y)

Gr. Bert.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 12 oktober 2016, 17:52:29
Inmiddels een tijdje verder en ik ben erg opgeschoten met m'n modellen.

De 1125 en de 1122 zijn inmiddels klaar op wat kleine dingen na.
(https://www.mupload.nl/img/lhkdu4iriectw.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jzxwkpemjwc8n.jpg)

De blauwe is nieuw:

(https://www.mupload.nl/img/3ztlqlo9bgp9i.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/y3rougrbltrs7.jpg)

Naast de blauwe 1100 ben ik begonnen met een 3 tal 1300'en (turkoois, blauw en geel/zwart) Geel/grijs komt nog.

Vooral de turkooise 1300 was echt een ramp qua bouwen. Niet qua moeilijkheid maar de beschikbaarheid van onderdelen was een cru maar vele bestellingen en veel geduld later is het toch gelukt en hoe! Afgelopen weekend heb ik de draaistellen gemaakt en voor het dak mis ik nog wat tegeltjes.

(https://www.mupload.nl/img/gjnnazyzbuqug.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ddym4fjmjuprj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bdzgzszrt7sx3.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jdj3f3818daeq.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/weesjgfattp1a.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/nmaj1yt3bfkjy.jpg)

Zoals ik al zei ben ik flink opgeschoten. De turkooize en blauwe 1300 heb ik nagenoeg tegelijk gebouwd want de opbouw en alles is hetzelfde. De zwart/gele 1300 is in de basis ook hetzelfde. Leuk detail vind ik de iets versprongen cabine, om de helling wat na te bootsen. De zwart/gele 1313 krijgen nog zwarte schuitjes onder de stroomafnemers.

Nu maar weer even kijken wat ik als volgende ga bouwen. Ik ben nog bezig in m'n hoofd over hoe ik de 1200 ga bouwen. Die gaat niet meevallen maar dat maakt de uitdaging des te groter! ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Dash 8 op 12 oktober 2016, 17:58:20
 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: WeKra op 12 oktober 2016, 17:59:03
Onwijs gaaf gedaan! Vroeger probeerde ik ook altijd NS-modellen na te maken, alleen waren ze bij mij 6 puntjes breed..

Iets anders: Lijm jij de onderdelen vast? Kan mij voorstellen dat je die buffertjes bijvoorbeeld wekelijks kwijt bent, anders. Zoja, wat voor lijm?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 12 oktober 2016, 18:35:43
Wow. En dan zeggen mensen dat lego voor kleine kinderen is.

Heb het ook nooit weggedaan en ben heel trots op mijn Santa Fe Super Chief. Al is het een uit de doos lego trein.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/54182c8f4ce02cd06d327c55e6b75312.jpg)

verstuurd vanaf mijn S6 EDGE

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Chrisjantje op 12 oktober 2016, 20:41:55
Wow. En dan zeggen mensen dat lego voor kleine kinderen is.Tja, dat zeggen ze ook vaak van modeltreinen... ;) Terwijl ik toch ook niet zeg dat sleutelen aan een ouderwetse brommer echt iets voor pubers is ;D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Benrail op 12 oktober 2016, 20:59:37
 :police: petje af!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Johan Keuterink op 12 oktober 2016, 21:03:54
Leuk om te zien ;D LEGO is zeker niet alleen voor kleine kinderen..
Ik sta volgende week op LEGO World 2016 waar een aantal van mijn eigen ontwerpen tentoon gesteld worden :angel:

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ruudns op 12 oktober 2016, 21:37:28
 (y) Wijs hoor. Goed getroffen die NS modellen (y).
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rob E. op 12 oktober 2016, 21:55:29
Geweldig! (y) (y). Ga je van die locs nog een keer een bouwbeschrijving en/of onderdelenlijst plaatsen ergens?

Grtn,
Rob
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS8714 op 12 oktober 2016, 21:57:56
Wow. En dan zeggen mensen dat lego voor kleine kinderen is.

Heb het ook nooit weggedaan en ben heel trots op mijn Santa Fe Super Chief. Al is het een uit de doos lego trein.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161012/54182c8f4ce02cd06d327c55e6b75312.jpg)

verstuurd vanaf mijn S6 EDGE

Dat ding heeft onderhand een behoorlijke verzamelwaarde. Ik heb er dit weekend naar gezocht als gezelschap voor de Emerald Night die ik heb staan, maar 200 euro of meer vond ik wat teveel van het goede....

Eelco
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 12 oktober 2016, 22:12:05
Ik weet zijn waarde.

Vindt het ook jammer dat ik maar 2 wagens heb. En niet alle 5.
Oke. Zijn 2 dozen waar je de keus moet maken welke je bouwt.

Kortom. Voor de hele set ben je zeker  €1500 kwijt.


Maar dit dwaalt af van de prachtige zelfgebouwde en ontworpen modellen.

Greetz Martijn

verstuurd vanaf mijn S6 EDGE

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: KNed op 12 oktober 2016, 22:34:27
Ik weet nog wel iemand die Santa Fe wagons in de verkoop heeft.

Die is zijn hele Lego verzameling aan het verkopen, met een hoop bijzondere modellen. Dat is een goede belegging geweest  :o :o

Koen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 oktober 2016, 00:41:36
De treinen zijn niet gelijmd of iets dergeliuks. De kunst is om met vernuftige techniekjes alles bij elkaar te houden.
6 nopjes breed ben ik ook mee begonnen, erg schattige schaal naast wat ik nu bouw. :P

Die Santa Fe set heb ik toendertijd voor 238 euro gekocht. Daar kreeg je dan 2 locs en 5 rijtuigen voor.
Nu betaal je inderdaad de hoofdprijs voor die sets. Het is goedkoper om de onderdelen los te bestellen en 'm dan op te bouwen.

Ik heb helaas geen onderdelenlijst of bouwtekeningen. Ik bouw de locs uit het hoofd na van foto's.

Denk dat ik ga beginnen met een 1500 in 1:33.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 13 oktober 2016, 00:52:20
ow die lok heb ik er ook nog twee van
zonder wagens overigens
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: dh3201 op 13 oktober 2016, 09:27:05
Denk dat ik ga beginnen met een 1500 in 1:33.
Alleen een geel/grijze? Of ook een blauwe (zoals bij proefritten in 1969/1970) en een groene (zoals in 1989 tijdens het jubileum)?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Deetrein op 13 oktober 2016, 11:39:58
kan ook in het zwart.

mvg, Erich
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: dh3201 op 13 oktober 2016, 12:29:20
Oh ja, zo heeft de 1501 ook nog een tijdje in Nederland gereden.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 oktober 2016, 12:35:39
Ik houd het bij een geel/grijze. Zoals ze in dienst rondreden.
De suggesties zijn wel leuk overigens.  :D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: mwdb op 13 oktober 2016, 14:13:16
Erg mooi geworden! De modellen zijn nu 9 nopjes breed? Ik begrijp in elk geval oneven want anders heb je het heel moeilijk met het centreren van diverse delen. Is dit overigens vergelijkbaar met de maatvoering van de treinmodellen die men toepast in Legoland?
Hoe heb je het overigens opgelost met de wielen? En staan er ook rails op de planning of blijft het bij de mooie modellen?

Ga zo door, hartstikke leuk!

Groeten, Michiel
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 24 november 2016, 14:07:46
Ik zou niet weten hoe breed de treinen zijn in LEGO-land. Ik denk toch nog wel een stukje groter. Mijn modellen zijn inderdaad 9 nopjes breed. 8 breed was geen uitdaging meer en werken met oneven maten was voor mij nog onbekend terrein. :)
Het blijft bij de modellen. Ik heb helaas de ruimte niet om ze te laten rijden en ook de constructie van de loc's zelf zou ik dan aan moeten passen doordat er nu geen motoren in zitten.


Wel ben ik weer een beetje opgeschoten met de locomotieven. De 1122, 1125, 1145, 1302, 1310 en 1313 zijn zo goed als klaar op de belijning en nummers na. Overigens wil ik nog eens gaan kijken om stickers te laten printen ipv zelf uitprinten op normaal papier.

Bezig ben ik met een geel/grijze 1306. Deze is hetzelfde als de 1310 en de 1302 qua opbouw, echter in geel/grijs.
(https://www.mupload.nl/img/xpxxko6sc0mba.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/sqdehglcssmzj.jpg)

Ook komt er nog een 1100 in geel/grijs zonder botsneus en ik hoop tegen die tijd dat ik ook aan de 1200 kan beginnen. Deze wil ik in 4 kleuren. Turkoois, bruin, blauw en geel/grijs na de renovatie. Dan nog een keer een 1500 en uiteraard een 1000 in groen en blauw.

Hieronder een overzicht van de collectie tot nu toe.

1122:
(https://www.mupload.nl/img/ga9cbpom6nmvo.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/x11mocxlgekcl.jpg)

1125:
(https://www.mupload.nl/img/pgqypnff1dpsx.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/9kzt7l8ajqpxp.jpg)

1145:
(https://www.mupload.nl/img/srqhrbopfssqf.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/7srhqf7imzty2.jpg)

1302:
(https://www.mupload.nl/img/hdzrrrpqrluez.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/dyqenofzlpe8m.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/uuwide6owc1ur.jpg)

1310:
(https://www.mupload.nl/img/elramegzvrcqp.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/mg2jk2l3vgrpq.jpg)

1313:
(https://www.mupload.nl/img/eguyta5iicl6e.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/vsyczlgvg2vgo.jpg)

Ook de stoomlocomotieven weer eens uit de kast gehaald en op foto gezet.

3737:
(https://www.mupload.nl/img/hmzkku1bixcpv.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/fufglhh1wljlo.jpg)

3914:
(https://www.mupload.nl/img/jwosqu71y8f8o.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/xunt3hhqhmgtd.jpg)

6109:
(https://www.mupload.nl/img/rojs39zds0zpm.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/abxc78vohr0t3.jpg)

6317:
(https://www.mupload.nl/img/bffiyeggjclyo.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/lkclrpf0dbl6o.jpg)

Vooral de 1302 in turkoois kan me echt heel erg bekoren. De kleurencombinatie van de stroomafnemers, de turkooize (in LEGO is het zandgroen) bak en de donkergrijze draaistellen vind ik echt vet.
Kan nu al niet wachten om een turkooize 1200 te bouwen. :)

Al met al flink opgeschoten zoals jullie kunnen zien. :P

Op of aanmerkingen kan ik zeer waarderen, alsmede een eerlijke mening of kritiek. ;)

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 24 november 2016, 14:29:35
Fraai glad afgewerkt al die locs!
Bij de electrische locs met sierstrips zou ik nog kijken of die die aluminium strips in grijs kunt weergeven ofzo, ik vind ze nu nog erg kaal.
Verder is dit ding in het bruin misschien een beter zijraam voor de 6100 en 6300, als dat ding bestaat in die kleur dan.
http://picclick.ca/NEW-Lego-WHITE-TRAIN-Window-1x4x2-w-TRANS-201613122914.html
en dan dit ding in het bruin voor de zijramen van de 3700 en 3900. Krijg je die typische houten raamlijstjes wat beter overgebracht.
https://www.toysperiod.com/img/cache/8f/800x600/d4e4o5g414l436v5o2x5o2q254w2t2x294u2w5k4o5r23334x2q274x2t2.jpg
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: vleesman op 24 november 2016, 15:06:34
mooi!!!!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS 1637 op 24 november 2016, 16:27:15
Prachtige locs! (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: WeKra op 24 november 2016, 16:54:30
Belachelijk dit... Belachelijk tof, wel te verstaan.

Hé, doe je ook trammetjes? ;D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 24 november 2016, 20:34:58
Joep, als je mij de bestanden stuurt voor de het NS logo en nummer van de 1313, dan laat ik mijn snijmachine deze uit zwart plakplastic snijden, heb je geen papieren achtergrond meer. Geen kosten aan verbonden, vind gewoon mooi wat je maakt. Stuur me een mailtje naar info(at)tramfabriek.nl
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: TAR-Spoor op 25 november 2016, 01:06:35
Schitterend, heel erg mooi om te zien, Je kunt wel zien dat je flink heb moeten puzzelen om ze mooi sluitend te krijgen en ook nog 9 breed, die 9 biedt je wel een mooi midden. Petje af hoor.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Jeroen Water op 25 november 2016, 11:40:08
Inderdaad, erg fraaie modellen! Knap gedaan!  (y) (y) (y)

Bij de electrische locs met sierstrips zou ik nog kijken of die die aluminium strips in grijs kunt weergeven ofzo, ik vind ze nu nog erg kaal.

Daar ben ik het ook mee eens. Ik zou zelfs op de neuzen de biezen met decals doortrekken, het is erg beeldbepalend voor de locs.

Ik heb voor het beeld een foto van je 1300 bewerkt. en twee dunne strips van lichtgrijs ingetekend. De strips zijn dan weliswaar wat te breed zo op het oog, maar het staat m.i. veel beter op de loc dan niets.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/1300_13.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/1300_13.jpg)

Veel succes en vooral veel bouwplezier verder!

Jeroen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 25 november 2016, 14:22:24
Die sierstrips komen er ook zeker nog op, de vraag is hoe ik dat ga doen. Met LEGO is uitgesloten, dan worden ze te grof.
Ik dacht zelf aan een zilverkleurige fineliner maar op LEGO hecht dat bijna niet, en een verfpen wordt knoeiwerk kijk maar naar mijn oude 1154. Liep gewoon onder de afplaktape door.
(https://www.mupload.nl/img/owoe2yfxf2z13.jpg)

100% mee eens dat die sierstrips er gewoon op horen, en dat gaat ook zeker nog gebeuren. :)
Nu ik die foto weer zie, zie ik gelijk dat dat het model zeker ten goede komt.

Bedankt voor het aanbod van de stickers voor de 1313! Ga ik zeker gebruik van maken want juist op die loc valt het op dat het geen echte transfers zijn.

Die zijramen van de 6100 en 6300 zit ik ook nog een beetje mee in m'n maag. Er zijn inderdaad betere oplossingen voor maar de ramen als voorbeeld bestaan niet in het bruin. Even verder zoeken dus maar wel super leuk dat jullie allemaal meedenken! (y)

Zoiezo bedankt voor de positieve reacties! :laugh:


Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: IJsselsteyn op 25 november 2016, 14:53:38
Is zilverkleurig tape geen idee?


Steyn
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: phdirk op 25 november 2016, 15:28:54
Hi All,

Inderdaad heel mooi werk van Joep.
Volgens mij kun je in de goed geoutilleerde modelbouwzaken, hobbyzaken of bedrijven waar ze auto's pimpen door stripings aan te brengen strips krijgen in veel kleuren en breedtes. Mogelijk hebben schadeherstelbedrijven dat spul ook.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 25 november 2016, 21:49:43
mwah, dse strips met lego is misschien wat grof maar als je alles perfect op schaal wilt ga je al niet met lego bouwen denk ik dan... zou t gewoon met lego doen dus.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 25 november 2016, 22:26:57
Nee ik maak het niet met Lego. Dit is ook onmogelijk ivm de constructie zoiezo rondom de ronding van de neus.

Zelfs een kant en klare modeltrein is niet perfect op schaal dus daar gaat het niet om. Precies de schaal is met Lego zeker mogelijk maar alles moet ook een beetje in verhouding zijn. Jouw optie is zeker interessanter als een lakstift of zilvere tape dus daar geef ik je gelijk in.

Die biezen waren zoiezo al gepland om ze niet van lego te maken.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 28 december 2016, 01:48:29
We gaan verhuizen en daarbij moet ik dus ook de grote NS-1851 inpakken. Mooie kans om er wat detailfoto's van te maken. Het model is nog steeds niet helemaal klaar maar als we eenmaal verhuist zijn wil ik de draad weer oppakken.

Ik heb nog steeds geen idee hoe ik de grijze kast op dak ga maken. Vaak ontdek ik bij het bouwen van een ander model weer wat techniekjes en ideeen maar vooralsnog niet. Daarom laat ik soms een model links liggen en begin ik aan het volgende om aldoende lerend de andere weer af te maken. ;)

Hieronder een selectie detailfoto's:

Draaistel:
(https://www.mupload.nl/img/gkm2gmah7qatj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/gac2mramup61g.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/w0qyltygcnxn2.jpg)

Apparaten:
(https://www.mupload.nl/img/l3flecc1huwji.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/usuh065aqimhc.jpg)

Stroomafnemers:
(https://www.mupload.nl/img/6qq5nvwauner7.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/f825c2fs7cdbj.jpg)

Bodem:
(https://www.mupload.nl/img/5uvc3xwczpsva.jpg)

Neusconstructie 1e ontwerp:
(https://www.mupload.nl/img/66a16d5fmwric.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bu8hyah3nhbl2.jpg)


Ook is de 1306 klaar waar ik eerder mee bezig was en ik vind 'm erg stoer geworden!:
(https://www.mupload.nl/img/1m4p2c4ifhgyk.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/3ns3gzxgszhxo.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/8btnppuplwfsb.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/3dqeps5zmr3l2.jpg)

Op en top een 1300 als je het mij vraagt. ;) De 1300'en van NS heb ik nu klaar. Van de 1100 zou ik nog een geel/grijze willen zonder botsneus en een blauwe mét botsneus. Deze laatste 2 zijn een kwestie van een bestaand LEGO model in een andere kleur nabouwen.

Uiteraard komen er ook 4 NS 1200 varianten: Turkoois, bruin, donkerblauw en geel/grijs. Echter bij de 1200 twijfel ik of ik de schuine zijwanden erin maak. Dit is in LEGO bijna niet netjes te doen in genoemde kleuren. In geel/grijs misschien nog wel, maar donkerblauw, turkoois en al helemaal de bruine, worden zéér lastig/niet te doen ivm cruciale onderdelen voor de schuinte. Ik realiseer me daarmee dat dit afbreuk doet aan de algehele indruk van het model als de schuine zijwand er niet in zit. Met name de overgang van de zijwand naar de frontruiten en de zijroosters zijn een struikelblok. Nog even puzzelen dus.
Ik bouw ze zoiezo zonder de schuine zijwanden tot ik nog geen bevredigend alternatief heb.

Hieronder alvast een voorproefje van een neus met buffers:
(https://www.mupload.nl/img/cdmhveqjzecuw.jpg)

Wat vinden jullie?  :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 28 december 2016, 08:09:55
Ik vind het nog altijd knap hoe je het voor elkaar krijgt. Heel mooi  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ruudns op 28 december 2016, 08:50:52
 (y) Knap hoor (y).
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: JaJo op 28 december 2016, 09:23:09
Super! (y)

Groet Jaap
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 06 januari 2017, 19:00:16
Bedankt mannen, altijd leuk dat men het kan waarderen. (y)

Tussen het werken en inpakken door nog bezig geweest met de geel/grijze 1211. Aardig opgeschoten en de grote lijnen weet ik al hoe die gaan worden. Alleen het voorraam zit ik nog mee in dubio maar dat komt goed. Heb voor de fun even 1 zijwand gemaakt zoals ik die in m'n hoofd had uitgemeten en het klopt zeer aardig naar mijn idee.

De neus is klaar, was een heel gepruts om het net iets bredere deurtje als 2 nops goed te krijgen. De constructie is net als in het echt, erg robuust. :P  Zie foto's van de constructie:

(https://www.mupload.nl/img/l9pe2eyda6gk9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/scw8bvqkzv0wt.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/6tf53g2z1k11k.jpg)


Ook de bakopbouw zelf ben ik wat verder mee gekomen. Eerst had ik alleen het neusdeel en daarna heb ik het deel achter de neus uitgerekend en opgebouwd.

(https://www.mupload.nl/img/jcvei31nfzaow.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/h3audyarok193.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/mzlqlhnx1oh7w.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ay4qahuj2nwqp.jpg)


Zandbakken op hun plek en de nummers er alvast opgeplakt:
(https://www.mupload.nl/img/mutc9ty0sglev.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/vdep3cjilvuhi.jpg)


Hier heb ik één zijwand gebouwd zoals ik het in m'n hoofd had. Vooral het handvat gedeelte pal naast de roosters ben ik erg blij mee hoe dat past. De spleten tussen de bovenste roosters en het gele vlak maak ik nog dicht. Voor de foto even de draaistellen en stroomafnemers van de blauwe 1310 geleend zodat je al grotendeels kan zien hoe de 1211 uiteindelijk gaat worden. Toen ik dat gedaan had, had ik gelijk een ''wow'''effect. (y)

(https://www.mupload.nl/img/6yrts7s37ycr4.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/crhmoqtl6gwar.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/j5tml7j4jx9r8.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/15mo2xkr02owu.jpg)

Ik ben er erg tevreden over. Ik vind hem beter gelukt dan ik voor ogen had dus dat is altijd positief. ;)
Geen schuine zijwand stoort me (nog) niet. Het voorraam wil ik wel anders.

Dit weekend en de week erop hoop ik weer wat verder te komen.

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 06 januari 2017, 19:03:37
die neus met die deur  :o  (y) zeer knap gemaakt.

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: tbrandsma op 06 januari 2017, 22:56:02
Hallo Joep
Ziet er allemaal schitterend uit.
Knap wat je met die Lego stenen allemaal maakt. (y) (y)
Groet Ed
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 07 januari 2017, 08:52:14
Ik vind het gewoon geweldig. Zeer knap gemaakt.

Gr. Bert.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 07 januari 2017, 18:17:51
Bedankt mannen, altijd leuk om te lezen! (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 12 januari 2017, 17:47:14
Omdat het vandaag 12-01 is ben ik begonnen aan de NS 1201 in turkoois. De NS 1211 is zo goed als klaar dus was het zoiezo een mooi moment om alvast met een volgend project te beginnen. :laugh:

Begonnen werd weer met de neus:
(https://www.mupload.nl/img/cz0vcq9gfur0y.jpg)

Daarna verlengd tot de goede lengte en de andere neus deels erop:
(https://www.mupload.nl/img/qsxgqpmyh8sd4.jpg)

Heb weer een flinke bult steentjes moeten bestellen dus daar is nog even het wachten op.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: JaJo op 12 januari 2017, 17:52:08
Je bent een Lego-kunstenaar. (y)

Groet Jaap
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Wummeke op 12 januari 2017, 22:16:15
Ik blijf het mooi vinden dit :) IS dat turkoois een officiele LEGO kleur trouwens? of zijn dat "Nep-LEGO"steentjes?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: nighttrain1 op 12 januari 2017, 22:22:42
(https://www.mupload.nl/img/15mo2xkr02owu.jpg)
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

(https://www.mupload.nl/img/qsxgqpmyh8sd4.jpg)

Persoonlijk vind ik je bovenste creatie mooier dan de onderste terwijl het bij de de 1211 zijn.
De frontruiten vind ik veel meer lijken op het origineel omdat de onderste van die dikke raamstijlen heeft.

Maar ik vind jou een echte Lego creator.
Heb je Lego al eens aangeschreven met je modellen?
Vol bewondering kijk ik naar je modellen. Bijna zo mooi als echt. (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 januari 2017, 12:56:44
Grappig dat je over de frontruiten begint. Deze zijn nog niet helemaal naar mijn zin namelijk. Ik twijfel of ik die gele rand weghaal waar de raampjes opzitten en er dan transparante plaatjes onder doe.

De raamstijlen zijn inderdaad wat aan de groffe kant maar op de bovenste foto zitten helemaal geen raamstijlen, tenzij ik die met stickers maak natuurlijk. Ik vind die gele rand rondom de cabineramen juist zo karakteristiek voor een geel/grijze 1200. Ook sluit het eerste raam niet zo mooi aan op de neus helaas.

To be continued w.b. het voorraam.

Ik ben in 2009 naar Denemarken gevraagd om daar nieuwe inzichten te geven in LEGO treinen samen met nog een handvol treinenbouwers. Toen was net de overgang van het 9-volt systeem en RC systeem maar dat sloeg totaal niet aan. Ons werd gevraagd waar dat aan kon liggen en wat LEGO moest doen om de treinen weer aantrekkelijk te maken voor jong en oud.

Bedankt weer voor de mooie woorden. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 januari 2017, 13:08:31
Ik blijf het mooi vinden dit :) IS dat turkoois een officiele LEGO kleur trouwens? of zijn dat "Nep-LEGO"steentjes?
Het is geen nep LEGO maar orgineel zandgroen (sandgreen) De beschikbaarheid van deze kleur steentjes is een drama want niet elke internet winkel heeft gelijk alle benodigde steentjes en al zeker niet in de gewenste hoeveelheid.
Ook bestaan er in deze kleur maar weinig speciale steentjes waardoor ik erg beperkt ben in hoe ik het model ga bouwen.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 13 januari 2017, 15:01:20
Kan je niet de rampartij met SNOT techniek maken? En de spijlen van 1 stud brede flat tiles maken?

Zal kijkenof ik een foto met stenen kan maken met wat ik bedoel.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170113/7c70cc8c9e91ed94bb1e61d2310be0dc.jpg)

Wit vervangen door doorzichtige stenen en de flat door de loc kleur.

Is dat niet wat?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Jamie op 13 januari 2017, 15:22:56
@Joep-1851 wat maak jij een mooie treinen zeg.
Ze zijn ook echt herkenbaar,en soms moet je goed kijken om te kunnen ontdekken dat het LEGOmodellen zijn.
Mijn complimenten  (y)
Ik zag al de vraag voorbijkomen om LEGO eens aan te schreven en je bent gevraagd om legotreinen aantrekkelijker te maken,nou en dat zijn ze zeker.
Ik heb van LEGO al eens een volkswagen bus en een minicooper gezien,en die modellen zijn best prijzig.
Ik denk zeker dat er een markt voor je modellen zal zijn,zeker hier voor je Nederlandse treinen.
Misschien eens plannen,foto's en een goede bouwtekening toesturen naar LEGO?
Hebben ze in nederland zelf ook een Importeur/Filiaal of Ideeenbus voor je ontwerpen?
Ik zou het erg tof vinden als er iets mee gedaan zou worden met je ontwerpen.
Ga zo door,ik kijk vol bewondering uit naar je gebouwde en nieuwe modellen.
Mvg jamie diks
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Wummeke op 13 januari 2017, 15:35:04
Daarvoor is de LEGO Ideas site: https://ideas.lego.com/
Hier kun je je idee posten en vanuit het publiek support krijgen. Als je binnen een x aantal dagen 10000 mensen achter je krijgt, kan LEGO je model in overweging nemen om in productie te nemen. Als ontwerper krijg je ook een percentage per verkocht model, dus dat is ook lekker meegenomen (maar daar doe je het natuurlijk niet voor).
Zo heb ik laatst het model van Wall-e gekocht wat via deze weg het levenslicht gezien heeft. Andere voorbeelden zijn een set met de Big Bang Theory set en cast, het Ghostbusters hoofdkwartier etc. Ik zou inderdaad ook een of meerdere van je modellen aanbieden daar, als ik Joep was geweest (helaas ben ik niet zo kundig met LEGO ;) ). Niet geschoten is altijd mis!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 17 januari 2017, 17:08:14
Dat is een goede manier Martijn. Met zoiets soortgelijks speelde ik voor de huidige oplossing ook al even maar ik had het zo:
(https://www.mupload.nl/img/aorbkru173jh6.jpg)
Dat is precies 9 breed. Ik kreeg het alleen niet goed sluitend en vast. Misschien later nog eens goed naar kijken want je idee is goed.

Ik heb helaas van geen enkele trein de bouwtekeningen. Ik had er door de jaren heen wel een lieve duit aan kunnen verdienen als ik terug ga rekenen hoe vaak het me al gevraagd is. :laugh:  Dit is inderdaad niet de insteek en mijn modellen blijven nu nog one-of-a-kind maar voor de toekomst is misschien die LEGO ideas site is wel een goeie. Daar ga ik me na de verhuizing eens goed in verdiepen. Bedankt voor de tip! (y)

Toen in Denemarken is het zeker wel ter sprake gekomen maar echt serieus is er helaas niet op in gegaan. Er werd gezegt dat mijn treinen te groot zijn waarop ik zei dat dit juist mensen aanspreekt en dat LEGO dan ook meteen ruimere bochten kan uitbrengen (de standaard bochten lijken qua boogstraal echt nergens op met locomotieven of treinstellen op schaal) LEGO zei daarop dat dat te duur zou kunnen worden om 2 verschillende trein-lijnen te produceren etc.
Ook vertelden ze (en lieten ze zien) dat er hele ontwerpafdelingen bezig zijn met bouwen en ontwerpen van nieuwe modellen en dat het onwaarschijnlijk is dat liefhebbers inspraak krijgen. Echter was dit 2009 en nu is het 2017. Toen stond het benaderen van liefhebbers met hun ontwerpen nog in de kinderschoenen. Wellicht denken ze er nu heel anders over, getuige de link van Wummeke. :)

Overigens ben ik weer wat verder met de 1200'en. Ik had een lang weekend vrij en de vriendin was werken dus lekker veel tijd voor de hobby.
Omdat ik moet wachten op de zandgroene onderdelen voor de 1201 ben ik ook alvast maar begonnen aan de blauwe 1202 en de bruine 1218. De 1218 is tot mijn eigen verbazing al bijna klaar zelfs! Heerlijk door kunnen bouwen zonder wachten op onderdelen.

(https://www.mupload.nl/img/brvcpg0q9v2iz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bo5hmdn57vlvn.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/piskdqb4n3mgv.jpg)

Draaistellen weer geleend van een 1300 en de stroomafnemers van de 1125:
(https://www.mupload.nl/img/b8vqgtdikphni.jpg)

Gekozen is voor zwarte zijwandroosters. Expres gedaan zodat ze wat meer opvallen dan wanneer ik ze bruin zou maken. En volgens mij waren de orginele ook niet bruin.

Ik ben weer zeer tevreden met het resultaat. Altijd afwachten hoe een idee in je hoofd zich vertaald naar het echte model.

Dit zijn de 1201 en 1202 tot nu toe:
(https://www.mupload.nl/img/gk4txadabukhi.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ysahrryicedln.jpg)

Het wordt nu wel tijd voor eigen draaistellen en stroomafnemers voor m'n 1200'en. :P

Iedereen weer bedankt voor het meedenken en de toffe reacties! (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 17 januari 2017, 18:15:21
ziet er tof uit.

(https://www.thedailybrick.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/700x700/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lego_hinge_plate_1_x_4__19954___73983__lego-yellow-hinge-plate-1-x-4-19954-73983-30-867490-93.jpg)

als je deze in de middelste spijl gebruikt zoals ik laat zien kan je hem dan niet makkelijk bevestigen?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 18 januari 2017, 11:55:52
Ja dat kan zeker. Alleen krijg je het complete raam zo nooit 9 nops breed en aan het uiteinde houd je aan 1 kant de onderkant van dat laatste plaatje over. Vandaar dat ik het met een brick had gedaan. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 18 januari 2017, 12:05:54
maar 3 flat is 1 brick.
zou je naast deze flat 2 andere plaatsen heb je dezelfde breedte  :angel:
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 30 januari 2017, 15:56:45
maar 3 flat is 1 brick.
zou je naast deze flat 2 andere plaatsen heb je dezelfde breedte  :angel:
Daar heb je dan ook weer gelijk in.  Wel heb ik bij de eerste oplossing om wat meer ''raam'' te krijgen, de bovenste rij daksteentjes ook in glaskleur uitgevoerd. Staat ook niet verkeerd moet ik zeggen en het geheel is zo goed als dicht.
(https://www.mupload.nl/img/fzykwfh6awzru.jpg)

Voorgaande update zei ik dat het tijd werd voor eigen draaistellen en die heb ik nu gebouwd, iets wat een aanslag was voor mijn zwarte steenvoorraad omdat het x6 moest. :P
(https://www.mupload.nl/img/ef7s77rrzxqof.jpg)

De locomotieven zijn alle 4 inmiddels zo goed als klaar. Hieronder een tussenstandje:

NS-1201:
(https://www.mupload.nl/img/kemchvhpfcsua.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/rsxlsmipvoozk.jpg)

NS-1218:
(https://www.mupload.nl/img/py5lbwxe3nrr7.jpg)

NS-1202:
(https://www.mupload.nl/img/ovusdq0mqikyu.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ntuencna3lqxi.jpg)

NS-1211:
(https://www.mupload.nl/img/syztoor4u1he0.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/nqkjgc1yrpizk.jpg)

Heb voor mezelf een streven om ze alle 4 klaar te hebben voor de overhuis welke rond half februari is.

Al met al weer flink opgeschoten zoals jullie kunnen zien. :laugh:
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: KNed op 31 januari 2017, 13:29:30
Prachtig, die draaistellen zijn ook heel goed gelukt vind ik!

Koen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Jamie op 31 januari 2017, 17:54:13
Nonde wat heb je dat toch weer schitterend gedaan  (y)
Mvg jamie
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 31 januari 2017, 19:32:39
Ik vind het weer prachtig geworden.

Dat met treinen en Lego ideas kan volgens mij alleen een succes worden als je een Amerikaanse trein maakt. Er zitten internationaal niet zo veel mensen te wachten op een NLse trein. Je moet toch 10.000 fans hebben die zich er geregistreerd hebben of willen registreren en voor je kiezen. Ik volg de treinen en trams daar ook en alleen recentelijk heeft een Portugese tram de 10.000 stemmen gehaald. Ik kan me niet herinneren ooit een trein gezien te hebben die de eindstreep met genoeg stemmen heeft gehaald. Wat vaak "wint" zijn ontwerpen met referenties naar de populaire cultuur.

Ik heb met een groep mensen in 2004 Lego ook geadviseerd, op hun verzoek. Toen hadden ze algemene inspiratie nodig (terugkijkend dus denk ik om algemeen weer op de rails te komen, ha ha! Heeft blijkbaar wel geholpen). ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 05 februari 2017, 15:30:04
Ik kan het natuurlijk altijd proberen genoeg animo te genereren om op mij te stemmen. Je weet het natuurlijk nooit. :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: J65018 op 17 februari 2017, 20:38:58
hoi joep! mag ik eerst zeggen dat de modellen die je hebt werkelijk prachtig zijn, ik heb het zelf ooit geprobeerd (zonder succes). ik wil er graag weer mee beginnen dus ik heb een vraagje (ik eet niet zeker of ie al eerder gesteld is), namelijk; Hoe ontwerp je de modellen? LDD en daaruit de handleiding halen of begin je gewoon met bouwen en ziet wel hoe het uitpakt?

alvast bedankt voor het uw antwoord!

met vriendelijke groet, Jasper
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 27 februari 2017, 15:22:34
Bedankt voor je reactie Jasper. (y) Door de verhuizing even geen tijd gehad om te reageren.

Ik begin gewoon te bouwen met echte LEGO steentjes en vaak weet ik van te voren in mijn hoofd al hoe ik iets wil. Ik bouw ze hoofdzakelijk na van foto's en ik denk dan in LEGO steentjes hoe ik iets ga doen etc. LDD gebruik ik niet, ik wil in het echt kunnen zien hoe iets past. :)


De blauwe sierlijn rondom de frontseinen van de NS-1201 waren net als bij de bruine NS-1218 erg lastig maar van een afstand ziet het er zeer fraai uit.
(https://www.mupload.nl/img/9gkoy2loxkytn.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/qd8fuvbi0ozvo.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/hpbjlebxb1gkp.jpg)

Ook de bruine NS-1218 is nu echt bijna klaar:
(https://www.mupload.nl/img/kxifhtl0mchvp.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wqxxp2r2n0nfb.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/lpkq1gsk8kdhx.jpg)

De NS-1202 ook bijna klaar. Alleen de zandgele bies moet ik nog doortrekken rondom de neus.
(https://www.mupload.nl/img/oxwewyqwe5kmf.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/xsaksbipzh0ic.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/0bpq2keiwysu6.jpg)

De NS-1211 is al voorbij gekomen maar omdat ik 'm zo vet vind nog wat foto's:
(https://www.mupload.nl/img/wgjmljs1unzmf.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/pnvhtxdcxgkaz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/hnslwgr8twyzr.jpg)

Ook in LEGO een imposante serie locomotieven. ;)

De verhuizing is inmiddels achter de rug dus ik kan weer verder met bouwen. Ook ga ik me zoals gezegt verdiepen in LEGO-ideas om te kijken of LEGO en de fans mijn treinen zien zitten. :)

Ook komt eind maart/begin april het langverwachte boek van de serie NS-1600 uit dus een mooi moment om aan een NS-1600 te beginnen in schaal 1:33. :P

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: KNed op 28 februari 2017, 07:40:01
Heel erg gaaf  (y)

Zijn de handrailingen ook beschikbaar in turkoois?

Koen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 28 februari 2017, 13:59:21
Nee helaas, deze zal ik moeten schilderen net zoals bij de 1125 en 1302.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 06 april 2017, 18:54:06
Ter ere van mijn vader, welke zeer recent is overleden, nummer ik mijn NS-1122 na een kleine verbouwing om naar NS-1101 (hij was van 11-01-1958) Dit omdat de treinenhobby bij hem is begonnen en hij sinds 1980 werkzaam is geweest bij de Werkplaats Tilburg.

De verhuizing is inmiddels ook achter de rug dus kon er weer gebouwd worden.
Op de verlanglijst stond nog een geel/grijze 1100 zonder botsneus. Hieraan was ik intussen begonnen met dit als resultaat:

(https://www.mupload.nl/img/dtrvrjfylrd73.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/6aafgbwcqohnv.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/aq2rpbclclvif.jpg)

De loc is gebaseerd op de turkooise 1125 dus eigenlijk een kwestie van nabouwen in een andere kleur.
Al met al weer dik tevreden. Helaas moet ik nu weer wachten op onderdelen dus: To be continued. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Mcn1986 op 08 april 2017, 21:39:45
Hallo Joep,

Allereerst gecondoleerd en veel sterkte!
Wat je hier laat zien is super en ik volg het met belangstelling.
Prachtige NS modellen van Lego. Ik vind het geweldig.
1145 begint ook al erg mooi te worden  (y)

Gr. Silvester
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 10 april 2017, 17:26:02
Bedankt Silvester, erg mooie woorden! (y)

Intussen zijn de meeste onderdelen binnen en dus kon ik weer een stuk verder komen met m'n 1145. Omdat ik de constructie van de ronde raampjes intussen al zo vaak heb gebouwd was het zo klaar:

(https://www.mupload.nl/img/3wgrf4vegivax.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wuvps0g8wa93e.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/lyfctpxglbcib.jpg)

De stroomafnemers, glaasjes voor de ronde raampjes en het gladde deel van het dak plaats ik deze week en dan is ie op wat stickerwerk klaar.
Daarna krijgt de 1122 een aantal kleine aanpassingen en nummer ik deze zoals gezegt om naar 1101.

Al met al weer tevreden met de vorderingen. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: MOVisser op 10 april 2017, 17:56:32
Het wordt een super aandenken voor je vader. (y)

Succes verder Ronald Visser
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Arroyo op 11 april 2017, 15:27:04
Kom nog elke Zondag in de werkplaats in Tilburg.Kleinzoon heeft daar skateles in de omgebouwde werkplaats.Een en al nostalgie sommige delen van de werkplaats zijn nog intact met allerlei onderdelen die zijn blijven hangen.

Gr.Jan
Dongen.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 12 april 2017, 16:52:28
Elk jaar probeer ik mee te doen met de Tilburgse Ten Miles. De start en finish zijn op het oude werkplaats terrein en naderhand loop ik ook door de vele hallen want dat ademt inderdaad nostalgie waar veel vakmensen de locomotieven rijdende hielden. ;)

De 1145 is inmiddels klaar. Ik laat de foto's voor zich spreken.

(https://www.mupload.nl/img/vszmskhh2rubr.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/lm7dppx4g8ov9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jehzdqtmnvpby.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/prqcf0czvldbe.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/b9yhcrczz0cul.jpg)

Hierna de 1122 aanpassen en misschien dat ik tegelijk aan een blauwe 1100 met botsneus begin. De 1122 ligt dan toch open dus kan ik meteen kijken hoe alles ook al weer precies zat qua constructie. Die blauwe 1100 wordt een kleurvariant van de 1122 dus vandaar.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rob E. op 12 april 2017, 20:46:39
Mooi setje zo (y)

Rob
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 22 april 2017, 11:39:44
De 1122 is inmiddels ook aangepakt en is klaar. Ik heb de klemmetjes voor de handvatten aan de onderkant 1 plaatje verlaagd zodat dat mooier aansluit. Klein detail maar ik stoorde me daaraan. ;D
Ook dus het locnummer veranderd naar 1101 en tevens aan 1 zijde voorzien van tekst met een betekenis wat meteen locnummer 1101 verklaard. ;)

(https://www.mupload.nl/img/mnyfcw6oa1rn3.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ybz0gkzizyjzl.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ap3hljnkvmdow.jpg)

Deze loc staat nu bij een mooie foto van m'n vader.

Verder druk bezig met een 1500. Daar was ik al een beetje aan begonnen tussendoor maar nu ik toch m'n bouwhoek vol had liggen met geel/grijs, er maar mee verder gegaan. Hoe simpel de echte er ook uit ziet, in LEGO is dat andere koek. Omdat het een Engelse loc is, is deze ook smaller en lager als normaal. Dat maakt het bouwen van deze loc op schaal 1:33 een stuk lastiger. Vooral de indeling van de zijroosters en het van smal naar breed lopen van de locomotiefbak heeft me al de nodige vertraging opgeleverd. De draaistellen waren wel makkelijk, dus die zitten er al onder. Hieronder een tussenstandje.

Op deze foto een proefneusje. De uiteindelijke versie hiervan is 1 plaatje lager en de kop 1 nopje korter. Zie 2e foto van de 1500.
(https://www.mupload.nl/img/yg1bsmevgsnrz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/humqunzxaizg1.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/2swggmgyhgc9q.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wf2aj7hggnekg.jpg)

Voor degene die dit topic een beetje volgen is te zien dat deze loc 8 nops breed gaat worden, terwijl m'n andere locomotieven 9 breed zijn.
Onderdelen voor deze Engelsman zijn onderweg dus ik hoop snel weer verder te kunnen. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 27 april 2017, 12:11:42
Inmiddels al weer een stukje verder gekomen met de 1500.

(https://www.mupload.nl/img/qh5wx31wqteot.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/nsoungh7hycd9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jai1sdtqhqp0t.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bzveul01k95v2.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/c8kqoxws9k7cn.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jdd0oxe1tfezl.jpg)

Begint al wat te worden toch?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Mcn1986 op 29 april 2017, 20:35:01
Geweldig, echt kunstig hoe verschrikkelijk goed je de locomotieven na maakt met de bestaande lego stukjes!  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Post49 op 29 april 2017, 20:46:17
Ach, het engelse profiel is in het echt ook smaller, dus dat ene nopje maakt niet uit. Leuk draadje!

Gr. Erik.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 01 mei 2017, 11:18:17
De 1500 is op de zandbakken na, 8 nops breed wat nagenoeg schaal 1:33 is voor de 1500.
Hij klopt daarmee vrij aardig met de rest.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 11 mei 2017, 00:34:02
De 1500, welke het nummer 1501 gaat dragen, nadert z'n voltooiing. Heb echt zitten puzzelen met de schaal want het is net allemaal wat krapper in de breedte waardoor sommige techniekjes niet passen. Vooral de neus zit vol met technieken om alles bij elkaar te houden. Op de foto's is dit goed te zien.

(https://www.mupload.nl/img/tiwkllqut09cy.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/tgpp0nim9d5i1.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/6lxhyj3ctrygz.jpg)

De laatste steentjes zijn onderweg waarmee ik de loc af kan maken.
Ik ben weer zeer content. (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Chris op 11 mei 2017, 00:50:42
 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 11 mei 2017, 08:09:55
Die ziet er alweer prachtig uit. Misschien een idee om eens eentje van de Staatsmijnen te maken.

Gr. Bert.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 11 mei 2017, 08:12:07
Ziet er erg goed uit!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marijn op 11 mei 2017, 11:29:20
Oprecht petje af ( :police: >  :) )  Je hebt de vorm echt goed te pakken bij deze loc, erg creatief doch luguber zijn de afgerukte Minifig handjes als oploopstukken aan je panto's !  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Peter Spruit op 11 mei 2017, 13:21:25
Ik blijf dit gewoon ongelooflijk knap vinden hoe je opbouwt !  Topklasse gewoon  (y)

Peter
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: sdz1976 op 11 mei 2017, 13:35:24
Is echt knap, dit (y)

Grtz,

Samuel.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: MarcNL op 11 mei 2017, 14:18:05
Super weer, die 1500...  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 11 mei 2017, 15:41:55
Bedankt mensen voor de reacties, zo te lezen valt de 1500 in de smaak. ;)

Staatsmijnen? Je bedoeld een 2900? Wie weet bouw ik die ook nog wel.

What's next? Geen idee eigenlijk. De bedoeling was om nog een blauwe 1100 met botsneus te bouwen en ook om nog een 1600 te bouwen. Of toch een 1000 in beide kleuren? Ik ga daar nog eens over nadenken. De 1100 is het makkelijkst, omdat ik daar de geel/grijze al van heb.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Marij Stoffels op 11 mei 2017, 18:19:27
Juist ja een 2900 bij NS, maar het mooiste is een Staatsmijn uitvoering, als daar tenminste de juiste kleuren legosteentjes voor zijn.

Gr. Bert.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 16 mei 2017, 17:29:57
Wellicht dat ik de NS versie wel een keertje ga bouwen. Apart waren ze in elk geval wel.

De 1501 is inmiddels klaar en ik ben er zeer blij mee. Ik heb het 3e frontsein nog aangepast en ook is het dak nu klaar.
Omdat ik er zo tevreden over ben hieronder een kleine reportage.

(https://www.mupload.nl/img/luyw7fi5do9ws.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/strtb0ytj8pxc.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/0lln0yyvl7y9s.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bh6vzzth5629y.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/e8my4gbaxmuyf.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/4pgs0luy6bkqu.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/u9lsapkgpmdvz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/smqumecsff8iw.jpg)

Gaaf geworden toch? ;)

Ook ben ik tussendoor nog bezig geweest om te kijken of het mogelijk is om met name mijn blauwe 1100 en 1300 te voorzien van de zilvergrijze sierstrips. Nu zijn deze locs helemaal blauw wat afbreuk doet aan het model. Op pagina 5 schreef ik dat het uitgesloten is om deze strips na te bootsen omdat ze te grof zouden worden in LEGO. Daarom wou ik het doen met zilverkleurige fineliner, of reepjes zilverfolie etc. Toevallig heb ik met het bouwen van de 1500 weer wat techniekjes leren kennen waarna ik ben gaan puzzelen. Hieronder het resultaat van een proefstukje:
(https://www.mupload.nl/img/bbvz6bc53gycr.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wikj3tde21otv.jpg)

Nu maar hopen dat het zo compact mogelijk is waardoor het toe te passen is op m'n blauwe 1100 en 1300.

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Chris2412 op 16 mei 2017, 17:40:31
Dag joep.

Volg dit draadje met elke updaten.

Je bent echt een ware kunstenaar met lego.
Geweldige bouwwerken.....

Die sierstrips  zijn  net echt zo.Ook van lego dus niets van tape of pen streepjes..

Ga zo door.
Ben benieuwd wat de volgende wordt uit je Hooge hoed.....
Locon 9900  ::) ::) ;D

Groeten chris
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: KNed op 16 mei 2017, 22:03:46
Die 1500 is echt heel mooi geworden!
En die sierstrip zit kunstig in elkaar zeg, maar krijg je dat over de hele lengte van de loc? Incl neus?

Koen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rob E. op 16 mei 2017, 22:40:14
Ontzettend knap allemaal. Heb je alles nu ook gedocumenteerd?

Rob
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 16 mei 2017, 23:17:32
Die 1500 is echt heel mooi geworden!
En die sierstrip zit kunstig in elkaar zeg, maar krijg je dat over de hele lengte van de loc? Incl neus?

Koen
Bedankt allemaal voor de leuke reacties! (y)

@ Koen: Inclusief de neus gaat hem helaas niet worden De complete zijwand met z'n handgrepen voor de cabinedeuren en ronde raampjes gaan al een hele uitdaging worden denk ik. :laugh:

@ Chris: Voor een Locon 9900 moet ik eerst een NS 1600 bouwen, die staat bovenaan het lijstje.

@ Rob: Ik heb geen documentatie bij de locomotieven, alles is uit het hoofd met hulp van foto's en tekeningen op schaal. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 26 mei 2017, 08:30:48
Die sierstreep is gewoon geniaal. Maar zie ik het nu goed dat het plaatje tussen de twee sierstrepen een gladde 1x2 is en deze los ligt?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: DE-II op 26 mei 2017, 13:08:21
Net even je draadje doorgebladerd. Geweldig, ben diep onder de indruk.  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 27 mei 2017, 10:18:40
Die sierstreep is gewoon geniaal. Maar zie ik het nu goed dat het plaatje tussen de twee sierstrepen een gladde 1x2 is en deze los ligt?
tis een gladde 2x2 en die zit vast op die gele dingen met een nopje aan de zijkant waar de onderste bies aan vast zit.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 29 mei 2017, 21:57:30
Die sierstreep is gewoon geniaal. Maar zie ik het nu goed dat het plaatje tussen de twee sierstrepen een gladde 1x2 is en deze los ligt?
Nadat ik ervan overtuigd was dat het niet kon, ben ik erg blij dat het nu tóch lijkt te gaan lukken. Zo is wachten op steentjes voor de 1501 toch nog van nut geweest. :P

Dat plaatje tussen de sierstrippen is een 4x2 tegel, maar kan ook met 2x2 zoals Floris al zei. Deze zitten vast op die gele koplampblokjes. En daaraan zit weer grijze paneel voor de onderste sierstrip. Hier een foto'tje dat is wat duidelijker:
(https://www.mupload.nl/img/z3ix9nucftkqo.jpg)

Inmiddels weer aardig zitten puzzelen om de belijning toe te passen op m'n bestaande blauwe 1100. Heb 'm helemaal gesloopt en ben 'm nu weer aan het opbouwen mét de sierstrips. Ook dat grijze naast de cabinedeuren heb ik nu weggehaald.

Van oud naar nieuw:
(https://www.mupload.nl/img/dv15pyq808eal.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/u9wzggnn49ilh.jpg)

Ook weer erg bedankt voor de lovende woorden! (y)

Al me al weer dik tevreden. :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 02 juni 2017, 13:59:24
Inmiddels is de blauwe 1122 klaar en ook de turqoise 1125 is zo goed als klaar.

Na de verbouwing (voor de verbouwing zie vorige post):
(https://www.mupload.nl/img/amqdjo2ircvij.jpg)

En de 1125 na de verbouwing:
(https://www.mupload.nl/img/0du6vlnkxqurm.jpg)

En de 1125 vóór de verbouwing:
(https://www.mupload.nl/img/mwd4kxstrkvhs.jpg)

 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: MarcNL op 02 juni 2017, 14:10:55
Zeer overtuigend !

Rondom de koplampen zal "mission impossible" zijn.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 03 juni 2017, 18:07:36
Rondom de frontseinen is inderdaad een mission impossible. Dit ga ik doen met groene stickers en grijze stift oid.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 04 juni 2017, 13:47:31
zo'n ding achter de lamp? https://www.brickplaza.nl/Files/2/28000/28933/ProductPhotos/Medium/67942423.jpg
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: DJV op 05 juni 2017, 11:00:22
Zie je wel heel bekend zelfs.. ;) (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 06 juni 2017, 16:28:12
Ik heb het geprobeerd met dat onderdeel maar dan komen de frontseinen boven de sierlijn uit helaas.

Ik ben inmiddels ook al ver klaar met de blauwe botsneus 1138. Deze loc is qua bouwen een mix van de geel/grijze 1101 en de blauwe 1122. Dat geel op de neuzen steekt wel lekker af met het blauw moet ik zeggen. Ik heb gekozen voor een blauwe 1100 met zilveren raamlijsten en hoekige buffers omdat ik dat net wat mooier vind.

(https://www.mupload.nl/img/0uvqg7icq8nue.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/vxrwviexafxyr.jpg)

Weer een project wat ik bijna af kan vinken. ;)

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 juni 2017, 13:58:20
De 1138 is inmiddels zo goed als klaar. Enkel nog de handgrepen langs de deuren en het juiste nummer op de neuzen en de zijwand. Deze zijn in de maak. Ook zijn de draaistellen nog niet helemaal klaar.

Ik ben er erg tevreden mee dat alles zo mooi in elkaar past. De kleuren steken ook mooi af bij elkaar. Zie foto's:

(https://www.mupload.nl/img/c2jwwono4gm0i.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/swepanaoqhmay.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/eqazxvqjnm6lp.jpg)

Met deze locomotief is het 1100-gamma nu ook compleet:

(https://www.mupload.nl/img/gv43mlboohzvq.jpg)

Nu de beide 1300'en verbouwen om ze van sierstrips te voorzien zoals ik op de 1100'en heb gedaan.

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 13 juni 2017, 16:02:35
Ziet er echt super gaaf uit  (y)

Mis alleen op bovenstaande foto nog de blauwe 1100 met compleet gele botsneus  ;D

mvg,

Matthijs
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 juni 2017, 18:26:03
Dat kan kloppen. ;)

Alleen vind ik die echt niet mooi dus die gaat er niet komen.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 25 juni 2017, 12:55:51
De 1138 is nu ook voorzien van z'n nummers en handvatten:

(https://www.mupload.nl/img/h4baeoxdx6kvw.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/xjim7fcgrfbv1.jpg)

De 1300'en voorzien van de zilvergrijze sierstrips is het volgende waar ik mee ga starten.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 25 juni 2017, 18:16:20
Jij hebt echt een papier/vinylsnijder nodig.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 29 juni 2017, 15:31:39
Valt wel mee. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 29 juni 2017, 15:35:56
Hoezo, valt wel mee? Ik bedoel, als je zo'n snijder hebt, kun je de NS logo's en bedrijfsnummers met de snijmachine perfect uit vinyl snijden. Zo krijg je stickers die niet een dik mat vierkant er om heen hebben. Heb je zulke mooie modellen, dan vind ik het jammer dat je de huidige stickers hebt. Ook omdat ze een behoorlijke kartelrand hebben.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: René 4312 op 29 juni 2017, 20:50:11
Omdat je soms dingen moet laten doen?

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/vishaak.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/vishaak.jpg)

Eerste probeersel, ik had zo snel geen legosteentjes dan maar een rolmaatje, zwart is nu even geprint, wordt zwarte snijfolie, is egaler.
De locnummers nog mee bezig, vectoriseren wordt nog niet echt mooi en het juiste font nog niet gevonden.

René
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Chris op 07 juli 2017, 03:10:22
 (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 07 juli 2017, 07:59:34
Kijk, dat bedoel ik. Helpt dit?:

https://fontsup.com/similar/univers-65-bold.html
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: trainiac op 07 juli 2017, 15:41:50
Prachtige modellen!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: René 4312 op 13 juli 2017, 23:00:39
Dank Sven, ik ga weer aan de gang!

René
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 21 juli 2017, 09:10:13
Ik heb gisteren met mijn Cricut snijmachine letters gemaakt voor mijn Lego trein. Hier kun je goed zien hoe mooi dat overkomt, zonder stickervlak er om heen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1031_3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_1031_3.jpg)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 21 juli 2017, 09:11:14
Ik zie dat de achtervolging van een boef door The Flash toevallig ook nog mooi op de foto is meegekomen.  :D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: banne op 30 juli 2017, 20:38:30
Echt bizar om te zien! Heb je nou alle soorten en maten blokjes gewoon liggen of kijk je wat je nodig hebt en bestel je dat? Ik zie ook zoveel dingen voorbij komen in Lego vorm die ik vroeger niet in mijn Lego bak had liggen ;D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 31 juli 2017, 16:57:19
Antwoord op je vraag?

Ik begin gewoon te bouwen met echte LEGO steentjes en vaak weet ik van te voren in mijn hoofd al hoe ik iets wil. Ik bouw ze hoofdzakelijk na van foto's en ik denk dan in LEGO steentjes hoe ik iets ga doen etc. LDD gebruik ik niet, ik wil in het echt kunnen zien hoe iets past.

Helaas moet ik nu weer wachten op onderdelen dus: To be continued. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ingenium op 31 juli 2017, 17:01:16
Sven, is dat een "officiële" RhB LEGO trein?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 31 juli 2017, 17:33:26
Nee, maar het Lego model 7938 is na intense bestudering en vergelijking duidelijk een "verlego'd" model van de Allegra. Ik denk dat Lego de koppen wat scherper heeft moeten maken, meer LINT stijl, vanwege de beschikbare bogen.

Ik kan in een eigen draadje wellicht wat meer vertellen over de aanpassingen, maar weet niet of er hier interesse is voor verdieping in Lego treinen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/711z5NkT2VL._SL1500_.jpg) (http://[url=https://images.beneluxspoor.net/bnls/711z5NkT2VL._SL1500_.jpg)

Plaatje van Lego.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ANDREUS op 31 juli 2017, 17:35:08
@ SVEN


JAAAAAAAAAAAAA zeker weten,

LEGO is uniek,
ANDREUS

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: MR op 31 juli 2017, 18:00:15
Natuurlijk! Ik kijk af en toe ook wat video's van Bananenbuurman (https://www.youtube.com/channel/UCHmpK3UHpAlQNpv_MG1xCRw) en Almighty Arjen (https://www.youtube.com/channel/UCs8yc72BXYU0Z8zduEg3QmQ). Dus de interesse is er zeker.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ingenium op 31 juli 2017, 21:35:19
Lijkt op de 7725 van 1000 jaar geleden.  8)

Leuk dat je de gelijkenis met een Allegra zag!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 01 augustus 2017, 00:09:45
tis alleen geen verlego-de allegra, deze wel:
https://www.flickr.com/photos/125244080@N03/14623252525
 :angel:
dat lego-ding lijkt me alleen al qua kleur meer bedoeld als een soort ongeveer-talent/desiro/lint-hok, de kleur is wel duidelijk DB en de vorm doet daar ook meer aan denken dan aan dat zwitserse mormel, maar tis jouw feestje...  ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ingenium op 01 augustus 2017, 06:22:24
Ach het zal een steentje hier en daar verschillen.  :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: MOVisser op 01 augustus 2017, 20:07:46
Mij valt het verschil ook niet zo erg op.

Ronald Visser

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: martijn v m op 01 augustus 2017, 22:07:33
Zal denk ik ook eerder iets DB achtigs zijn.

Gezien de ICE look a likes recent.


Wel leuk bedacht en uitgevoerd die alternatieve stickers.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ANDREUS op 08 augustus 2017, 21:37:45
@ Joep

ik heb je een PB gestuurd,
groeten,
ANDREUS
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 24 april 2018, 21:55:30
Na een lange tijd ben ik weer eens begonnen aan een NS e-loc. Wegens verhuizing, verbouwing en ander werk helaas geen tijd voor de hobby gehad de laatste maanden. Wel heb ik een nieuwe vitrinekast:

(https://www.mupload.nl/img/2e7wnzaiu.jpg)


Nu gelukkig weer meer tijd en dus de draad zo zoetjes aan weer opgepakt. (y)

De keus is gevallen op een Traxx 186 in NS kleuren. Gewoon omdat ik deze zo gaaf vind en ze komen hier dagelijks langs.

Allereerst ben ik met de neus begonnen. Eerst een proefneus, maar daar was ik niet tevreden over dus heb ik dat idee snel laten varen en ben ik opnieuw begonnen.

Hieronder het eerste proefneusje:

(https://www.mupload.nl/img/hyxawft2ujb.jpg)

Het trapsgewijze zijgedeelte stond me niet aan. Dat kon vloeiender dacht ik.
Na weer een avondje puzzelen:

(https://www.mupload.nl/img/ro1du17.jpg)

Deze proefneus kon me een stuk meer bekoren en daarna kwam er steeds meer schot in. Was nog even passen en meten hoe ik de bodem onder de neus ging maken maar ook dat was na weer een avond bouwen redelijk gelukt.
De handvatten heb ik verdiept in de zijkant gemaakt net zoals bij het grote voorbeeld.

(https://www.mupload.nl/img/kq41v1rz9ocan.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/rs3qsvqnps0ol.jpg)

Nadat de neus een zekerheidje is gebleken ging de rest lekker vlot:

(https://www.mupload.nl/img/ejfzapm109v.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/8nvw6bz1.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/rols1zxjs.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/4rzef5ar.jpg)

Het dak had ik ongeveer zo in gedachten:

(https://www.mupload.nl/img/0qm2wbets.jpg)

Het gele dakgedeelte heb ik intussen 1 nopje per kant ingekort en voor de foto even de draaistellen van een NS 1300 geleend:
(https://www.mupload.nl/img/pwpjh5vyapp.jpg)

Ik ben nog aan het puzzelen hoe ik het zijraampje van de cabine ga maken maar daar kom ik denk ik wel uit.
Ook wil ik nog kijken of ik de spleet onder het cabineraam weg kan werken want dat stoort me nog een beetje.

Al met al weer dik tevreden en ik ben blij dat ik weer verder kan met de hobby. :)

In een volgende update hoop ik 'm zo goed als klaar te hebben.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jullie er van vinden tot nu toe.Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Met een sik op 24 april 2018, 21:58:21
Wonderbaarlijk wat je met Lego kunt maken  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Harryku op 24 april 2018, 22:09:22
Ziet er weer erg goed uit  (y)  (y)  (y).
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Edsko Hekman op 25 april 2018, 09:38:32
Zeer knap.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: phdirk op 25 april 2018, 10:46:00
Hallo Joep,

Ik sta versteld van je bouwkunsten, echt heel mooi. ik vind het fijn dat je weer terug bent op het forum. Je draadje is een plezier om te lezen en vooral om te kijken.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: gruspoor op 25 april 2018, 13:09:44
Wonderbaarlijk wat je met Lego kunt maken  (y)
Met Lego kun je alles maken... een boot, een vliegtuig of een TREIN...
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 25 april 2018, 19:39:34
Dankjewel voor alle complimenten!
Ik ben blij dat m'n projecten gewaardeerd worden. (y)

Het zijraampje wil helaas nog niet echt vlotten maar dat het goed komt is zeker. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 25 april 2018, 21:17:21
ja hoor je mag blijven  ;D   (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: mwdb op 25 april 2018, 23:40:41
Leuk dat je ook eens laat zien hoe je de modellen opbouwt, ben altijd geinteresseerd in Lego, dus fijn dat je het hier laat zien!
En als ik dan zie wat je daar al in de vitrine hebt staan: complimenten hoor!
Heb je ook nog een soort systematiek in het gebruik van kleuren en zo binnenin de modellen? Ik zie daar allerlei kleurengebruik in de diverse lagen en dat lijkt me geen toeval.
De benodigde onderdelen bestel je apart? En hoe sorteer je eigenlijk je bouwstenen; op kleur, vorm, functie?

Groeten, Michiel
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 26 april 2018, 19:34:08
Bedankt voor je compliment Michiel.

De kleuren binnenin zijn willekeurig. Omdat je het toch niet ziet gebruik ik daar de goedkoopste kleuren en varianten. Het meeste is voor de stevigheid.

De lego steentjes bestel ik op internet. Elk steentje wat is uitgebracht kun je bestellen. Helaas zijn bepaalde steentjes niet in elke kleur verkrijgbaar waardoor een mooi ontwerp soms niet kan omdat de juiste kleuren niet bestaan.

Ik sorteer elke steen op soort en kleur, dat bouwt sneller voor mij. ;)

Zelf vind ik het ook altijd leuk om niet alleen kant en klare modellen te zien maar ook hoe een en ander in elkaar zit.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ANDREUS op 27 april 2018, 17:57:31
Hallo Joep,

hier wordt ook wat genutseld met Lego,
waar bestel je extra steentjes?
Ik heb het bij Lego.com geprobeerd maar dat is een gezoek van jewelste.
Soms duurt het lang en de bezorging via DHL is knudde, al een paar keer problemen en/of orders verdwenen gehad.
Hoewel ik nu van een setnummer uitga, dat werkt iets sneller, maar het blijft een draak van een site.

Wij genieten van jouw geknutsel,
ANDREUS

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Den Zoeterdam op 27 april 2018, 18:26:35
Van mij mag Lego deze loks wel uitbrengen als bouwkit (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 28 april 2018, 18:37:31
Ik bestel mijn steentjes op Bricklink. Via google even zoeken.
Heb al 500+ bestellingen gedaan uit binnen en buitenland en gelukkig nooit problemen gehad met leveringen.

Het zijraam zit er inmiddels in en het dak ben ik ook al aan begonnen. Zal proberen dit weekend een paar foto's te posten. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 28 april 2018, 23:44:37
Zoals beloofd de foto's van het zijraam. Deze had naar mijn mening iets lager gemogen maar dat is helaas niet mogelijk met de huidige neus. (vanwege de constructie om de neus op z'n plek te houden.)

Het dak is ook klaar om ingedeeld te worden. Nu lijkt het net een diesel. :P

(https://www.mupload.nl/img/0wt2846qz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/66ppeorg.jpg)

De ronde kromming van de blauwe zijkant werk ik af met een blauwe sticker.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Debvd op 28 april 2018, 23:59:28
Kan je het raam ook niet met een sticker doen?

gr. Bjorn
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 29 april 2018, 17:16:29
Nee dat is voor mij geen optie. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 30 april 2018, 20:56:20
Omdat ik op onderdelen zit te wachten, heb ik het dak van de cabines alvast zo ver mogelijk af gemaakt.

(https://www.mupload.nl/img/j6blvtlpv.jpg)


Omdat ik van de 1100, 1200 en 1300 meerdere varianten heb, en er van de 186 ook meerdere varianten zijn, ben ik ook alvast begonnen aan een rode Fyra 186.
Een welkome aanvulling, aangezien ik nog geen rode locomotief heb. ;)

Ook hier weer begonnen met de neuzen, waarna de rest snel volgde. Op een gegeven moment was ik beide locs samen aan het opbouwen. :P

(https://www.mupload.nl/img/yfxeu7653j.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/m140ncjmt.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/zfn0hoaciv.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/7xi9o408zp5x.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/06bbn1jj6.jpg)

Nu wachten op de onderdelen voor de stroomafnemers en de draaistellen.

To be continued. :laugh:


Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: phdirk op 30 april 2018, 21:09:42
Hallo Joep,

Dat worden weer mooie locs. Ik zie volgens mij op de achtergrond nog een mooie rode Plan U staan.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: ANDREUS op 01 mei 2018, 14:37:12
Hallo Joep,

even gekeken naar je adresje, na enkele minuten heb ik het opgegeven......

Waanzinnig wat er allemaal te bestellen is en daardoor haast niet uit te komen.
Ik geloof ook heel veel "oud" en "antiek" spul, ik geloof dat ik het toch maar op Lego.com blijf proberen.

Wel hartstikke geweldig wat je zo weet te brouwen.

SUCCES en BOUW ZE,
ANDREUS

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: vladik op 07 mei 2018, 19:37:07
mooi locomotieven, gewoon kunst :o
misschien kan je ze laten rijden op [SPOOR 1 RAILS]
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 25 mei 2018, 15:24:17
De trein op de achtergrond is een rode Plan-V. Deze heb ik gebouwd voor een klant die wat wilde wat nooit heeft bestaan. ;) Zelf vond ik het ook net een Plan-U. :P

Die site is inderdaad erg overweldigend als je daar niet bekend mee bent, laatst hebben ze de hele opmaak veranderd dus ook ik moest toen weer even wennen. In principe hebben ze op Bricklink alles wat er ooit is uitgebracht.

Mijn treinen zijn eigenlijk bedoeld voor de vitrinekast maar ze kunnen eventueel ook rijden. Of dat ook past op spoor 1 rails zou ik niet weten maar het fijne van LEGO is, is dat je ze daar op aan kunt passen. :P

Bedankt voor jullie mooie complimenten.  (y)


Update:

De Traxx 186 heeft nu ook z'n stroomafnemers en de rode hoogspanningskabel zit er ook al op. Juist deze laatste wou ik er zeker op hebben. Ik wacht nog op onderdelen voor de rest van het dak. Ook komen er nog 2 tyfoons boven elke cabine want het cabinedak is nu wel erg leeg. ;)

(https://www.mupload.nl/img/71ekb19iodgbv.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/fvy2crjmcnd.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/07v8xsj.jpg)

Het cabinedak van de rode Traxx 186 doe ik deels in Angel-trains groen, net zoals bij het toenmalige grote voorbeeld.

Er zitten ook al wielen onder, maar klaar zijn de wielstellen nog lang niet. Ik weet dat de wielen groter horen te zijn, maar die bestaan helaas niet. Misschien eens kijken of ik die kan laten printen o.i.d. Juist bij dit type locomotief springen de wielen erg in het oog. Wel zal ik de wielbanden aanzetten met zilverkleurige stift.

(https://www.mupload.nl/img/64stg3.jpg)

Al met al m'n tijd weer nuttig besteed. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rondje_HO op 25 mei 2018, 16:34:50
Je zou ze misschien kunnen camoufleren door de zijkanten van de draaistellen wat ingewikkelder uit te voeren? Zodat de zijkant meer in het zicht valt en je alleen nog een stukje van de onderkant van de wielen ziet? Ontzettend knap gemaakt, een echte meester bouwer :)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Floris Dilz op 25 mei 2018, 16:46:01
en zo'n grote schotelantenne met een klein wieltje excentrisch dr achter?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 03 juni 2018, 22:32:17
Je zou ze misschien kunnen camoufleren door de zijkanten van de draaistellen wat ingewikkelder uit te voeren? Zodat de zijkant meer in het zicht valt en je alleen nog een stukje van de onderkant van de wielen ziet? Ontzettend knap gemaakt, een echte meester bouwer :)
Dat idee heb ik al meer toegepast bij m'n andere E-locs en inderdaad is dat ook zeker wat voor m'n Traxx. Thanks voor je compliment btw! (y)

Inmiddels is het dak ook klaar. Ik zat even in m'n maag met hoe ik al die hoogspanningskabels zou doen zonder dat ze te aanwezig zouden zijn maar ik ben erg tevreden met hoe het is geworden. :)
(https://www.mupload.nl/img/4y9hjk4v.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/3f15i5hx4.jpg)

De tyfoons zitten nu ook op de cabine.
(https://www.mupload.nl/img/a92azu4.jpg)

Het dak van de HSA Traxx volgt hierna maar die steentjes zijn nog onderweg.
(https://www.mupload.nl/img/xyg0c9npb.jpg)

Ik heb trouwens ook geprobeerd de gele streep boven de buffers aan de zijkant te maken met daaronder het opstapje voor de voetplaat. Het trapje is trouwens verticaal maar beter als niks. ;)
(https://www.mupload.nl/img/t17hhm6.jpg)

Bij de volgende update hoop ik beide Traxx locomotieven klaar te hebben.  8)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: mwdb op 03 juni 2018, 23:46:57
Blijf het maar fantastich vinden, hoe je die modellen zo fraai kunt vormgeven, en alles met uitsluitend originele Lego onderdelen!
De wielen/draaistellen zijn nog wel een uitdaging, maar het zijn toch geen functionele modellen, dus dat maakt niet zoveel uit.
Ik heb in het verleden verschillende Legolandparken bezocht en ook daar besteden ze veel aandacht aan het realistische uiterlijk van het rollend materieel. Zij gebruiken echter wel andere onderstellen en wielen, ik denk uit de spoor I hoek ofzo, want daar moet alles natuurlijk intensief rijden. Ik denk overigens dat jou schaal een fractie groter is dan wat ze in Legoland-parken toepassen?

Groeten, Michiel
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 04 juni 2018, 18:37:27
Bedankt voor je compliment (y)

De schaal in Legoland is juist een stuk groter. ;D
Wat voor rails en wielen deze gebruiken weet ik niet maar ik geloof dat Legoland met standaard onderstellen werkt waar dan met Lego omheen wordt gewerkt.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 21 juni 2018, 21:21:40
Weer even een update. Ze zijn klaar! :) Op wat klein stickerwerk na... ;)

De Fyra 186 heb ik nu ook voorzien van tyfoons en het dak is nu verder afgemaakt.

Ik heb de baanruimers ook aangepast. In plaats van recht heb ik nu wat meer de vorm van de echte proberen na te bootsen. Ook de dakleidingen ietsjes aangepast.

Weer wat plaatjes van het eindresultaat:

(https://www.mupload.nl/img/5mo5en1.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/zolicb8d9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/1i3xqixhs2j0.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/i6jnh77.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/so8e7u5m00t.jpg)

De volgende keer zijn ze écht klaar. ;)


Mijn volgende project is ook al onderweg. Deze keer een diesellocomotief serie 2400. Ik werd geïnspireerd bij het Multi-Event waar ik heen ben gegaan afgelopen 10 juni. Het plan is om een geel/grijze 2454 te bouwen en een bruine 2498. Deze 2 bouw ik weer tegelijk op afhankelijk van de onderdelen voorraad. Ik wil ook heel graag een blauwe 2412 maar die kleur is heel erg lastig te bepalen in LEGO dus of die mogelijk is moet ik nog uitzoeken.

Alvast een voorproefje van de 2454:

(https://www.mupload.nl/img/9deod137.jpg)

Deze zit eigenlijk al compleet in m'n hoofd dus als alle onderdelen binnen zijn kan ik ze snel klaar hebben als de vrije tijd het toe laat. 8)

Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: dh3201 op 22 juni 2018, 08:17:13
Mijn volgende project is ook al onderweg. Deze keer een diesellocomotief serie 2400. Ik werd geïnspireerd bij het Multi-Event waar ik heen ben gegaan afgelopen 10 juni. Het plan is om een geel/grijze 2454 te bouwen en een bruine 2498. Deze 2 bouw ik weer tegelijk op afhankelijk van de onderdelen voorraad. Ik wil ook heel graag een blauwe 2412 maar die kleur is heel erg lastig te bepalen in LEGO dus of die mogelijk is moet ik nog uitzoeken.
Anders bouw je toch de 2413 uit de 1991, die was gewoon blauw:
(https://c3.staticflickr.com/9/8520/29612549730_d8c14649a2_z.jpg)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 22 juni 2018, 09:13:39
De vorm van de 2400 is al goed herkenbaar!
Maar even wat anders: was er ooit een kant en klare kap voor een Sik te krijgen?
Bedoeld voor het Lego spoor, zelf een aandrijving voor te maken.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 22 juni 2018, 19:04:27
Nee die uit 1991 klopt niet dus dat is geen optie helaas. ;)

Er is nooit een standaard kap voor de sik geleverd door Lego helaas.
Was het maar zo makkelijk
 :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 22 juni 2018, 20:35:06
Was ook niet van Lego zelf. Staat mij vaag iets van bij uit de RailMagazine maar misschien is het er niet van gekomen... Nah, als jij als Lego~expert hem niet kent is hij er denk ik niet.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: SimonSt op 22 juni 2018, 21:59:05
Voor de Lego Sik, en ander NS-treinen van Lego: www.blokbricks.com  ;)

Ik ben ook benieuwd naar de 2400  (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 26 juni 2018, 23:27:54
Vanavond het laatste besteld voor de bruine 2400.

Meteen uitgezocht of de blauwe kleur goed te benaderen is met bestaande steentjes en gelukkig is alles te verkrijgen voor de blauwe 2412. Medium blue is het geworden. Meteen het meeste besteld en ook meteen het lichtgrijs voor de bodem, tank en draaistellen. 8)

Binnenkort dus 3 locomotieven serie 2400 in aanbouw in 3 verschillende kleuren. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 27 juni 2018, 00:27:21
 (y) (y) (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 09 juli 2018, 18:05:02
We zijn weer een stukje verder met de 2400'en. De bruine en de geel/grijze zijn inmiddels bijna klaar. Het wachten is nog op de laatste onderdelen. Ik moet ook nog even kijken hoe ik het hekwerk ga maken maar ik denk op dezelfde manier als hoe ik stroomafnemers maak. Buisjes en mini-figure handjes.

Gekozen is voor een lichtgrijs onderstel omdat de echte 2412 dit ook heeft.

(https://www.mupload.nl/img/0si88vtru.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/bxnsa7h.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/36jhvazdp.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/zyttjim1tqc.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/t0qb4b5g9n.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/3eo30a45w4fvz.jpg)

Dat was het wel zo'n beetje. Vooral de geel/grijze vind ik erg gaaf. :)

Volgende keer hoop ik ze alle 3 klaar te hebben.


Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Jeroen Water op 09 juli 2018, 20:37:02
Fraai hoor!

Ik zou alleen wel kijken of je de bovenzijde van de voetplaat langs de huiven zwart kan maken. Dat smoelt toch een stuk beter, denk ik.

Jeroen
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 09 juli 2018, 23:02:58
idd helemaal mee eens
verder super mooi  (y) zeer benieuwd naar de blauwe , das mijn favoriet ;D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 09 juli 2018, 23:21:04
Goed gezien heren! ;) Dat gaat ook nog gebeuren, bij de geel/grijze had ik al een stukje voetplaat zwart gemaakt als proef. Dit is te zien bij mijn post van 21 juni. De rest kan pas als ik weet waar de pootjes van het hekwerk moeten komen.
Langs de neuzen heb ik die nopjes al. ;) 
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 10 juli 2018, 14:46:41
Het model 2400 vraagt er gewoon om van Lego gebouwd te worden.
In mijn kindertijd maakte ik een rode van steentjes en dakpannetjes.
Niet genoeg stenen dus ook wat pannen met de schuine kant naar binnen  :D
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Rob E. op 10 juli 2018, 15:24:28
Hè Joep, gaaf die bruine 2400. Heb je ergens een bouwbeschrijving van dat ding, in combinatie met de hoeveelheid/ soorten steentje die je nodig hebt? Enne... wat ben je nou kwijt aan die loc?

Rob
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Klaas Boekema op 10 juli 2018, 18:05:14
Met verbazing dit draadje gelezen.
Welke treinen ben je nog van plan om na te bouwen in lego???
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 10 juli 2018, 19:23:30
Zo krijgt men zelf zin om weer iets met Lego te doen!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 11 juli 2018, 14:40:18
Hè Joep, gaaf die bruine 2400. Heb je ergens een bouwbeschrijving van dat ding, in combinatie met de hoeveelheid/ soorten steentje die je nodig hebt? Enne... wat ben je nou kwijt aan die loc?

Rob
Ik heb helaas geen bouwtekeningen van mijn treinen. Alles zit grofweg in m'n hoofd en vaak veranderd er tijdens het bouwen nog wel wat. Wel maak ik foto's tijdens het bouwen zoals ik ook bij de Traxx heb gedaan een paar pagina's terug.
Qua prijs hangt af wat je wel of niet op voorraad hebt, de kleur, of ie gemotoriseerd moet zijn etc. Prijs varieert grofweg van 100 tot 250 euro.

Ik ben nog van plan een NS 1600 (en dan ook gelijk de 1700 en 1800), een groene en blauwe 1000, de 2200 in bruin en grijs/geel, de Sik in groen en geel/grijs, idem voor de Hippel en nog een Reeks 11.8 omdat ik die mooi vind.

Misschien daarna wat rijtuigen en wagons voor achter de locomotieven. Of locomotieven bij prive vervoerders zoals ACTS, Locon etc.😀

Nog plannen genoeg dus. 😎
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 24 juli 2018, 22:22:01
De 2400'en zijn inmiddels bijna klaar. De hekjes moeten er nog op, onder de bufferbalken wil ik nog de roosters die er in het echt ook zitten voor wat meer detail want nu mis ik nog wat smoel. En bij de bruine moeten de voetplaten zwart worden gemaakt en net als bij de blauwe de nummerplaten er nog op.
Bij de 2454 is onder de lange huif een probeersel te zien het opstapje wat er in het echt zit.

Foto's zeggen meer dan woorden dus... ;)

(https://www.mupload.nl/img/ua67r8a2w98b.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ucv0hncpxna.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wnrtvz.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/gtwreiv0nz3.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/dltezj1aj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/wgb7f5zvx3e.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/5p1mmreio8dn1.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/l6waxn00xjxj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/5sss7hin.jpg)

Dat waren ze weer. De volgende keer zijn ze klaar.

Nu eigenlijk nog een 2530 in 2 of 3 kleuren...  :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: JaJo op 25 juli 2018, 06:53:37
 (y) (y)

Gr. Jaap
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 25 juli 2018, 10:27:28
Heel mooi geworden!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: roadster36 op 26 juli 2018, 01:07:39
Het is m echt hoor  ;D top gedaan (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Mcn1986 op 26 juli 2018, 08:39:04
Heel gaaf!

Ziet er super uit. Het cabine dak van de 2454 mag nog zwart  (y)

Gr. Silvester
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 26 juli 2018, 14:06:54
Heel gaaf!

Ziet er super uit. Het cabine dak van de 2454 mag nog zwart  (y)Gr. Silvester
Klopt (y)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: dh3201 op 26 juli 2018, 14:52:01
Zwart of grijs?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Edwin2121992 op 26 juli 2018, 15:14:45
Volgens de schildertekeningen moet het zwart en zo is de 2454 ook gedaan.

Leuk detail voor het dak misschien is nog het kachelpijpje. Hoewel de kachel niet meer in de 2454 zit hebben we wel het karakteristieke pijpje terug geplaatst. Welke we van het Benelux stuurstandrijtuig (welke nu dezelfde eigenaar heeft als de 2454) hebben geslepen. Daar zat hij er voor het aggregaat wat in het meetrijtuig zat en was daar toch niet historisch correct.

Op flickr even zoeken naar foto's van 20 mei 2018, vanaf toen zat hij er weer op, 19 mei er zelf nog op gelast  :angel:

Groeten Edwin.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 05 november 2018, 10:55:30
Mijn locomotieven zullen te zien zijn op Eurospoor 2018. (y)

Intussen ook 3 2200'en gebouwd in geel/grijs, bruin en rood. Na Eurospoor zal ik daar foto's van posten.

Ook speel ik met de gedachte om de treinen schaal 1:30 te bouwen ipv schaal 1:33. Als reden dat dat nagenoeg precies de schaal heeft van Lego rails en ik dan ook met de locomotieven kan rijden mits ik deze aandrijf. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: JaJo op 05 november 2018, 10:58:52
Kom zeker even kijken en bewonderen!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Sven op 05 november 2018, 15:35:24
Ook speel ik met de gedachte om de treinen schaal 1:30 te bouwen ipv schaal 1:33.
Vanaf nu? Je gaat toch niet het gebouwde ombouwen?

Ik kom uiteraard op Eurospoor ook kijken!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland) op 05 november 2018, 15:55:44
Goh, als  je niet beter weet zie je niet dat jouw modellen van de 2400den van Lego zijn gemaakt Joep. Wat prachtig. Waarom kies je voor de verhouding 1 op 30 in plaats van 1 op 33 ? In die verhoudingen zit toch niet zoveel verschil.

Groetjes, Kees.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 05 november 2018, 16:46:43
Citaat
Ook speel ik met de gedachte om de treinen schaal 1:30 te bouwen ipv schaal 1:33.
1:32 is schaal 1. Maar de breedte van de blokken stuurt de schaal natuurlijk ook in een bepaalde richting.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: RhB-Mikey op 05 november 2018, 17:30:12
Hihi dan krijg je van die LGB tafferelen normaalspoor treinen op smalspoor rails
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: thijs op 05 november 2018, 19:27:18
Mijn locomotieven zullen te zien zijn op Eurospoor 2018. (y)

Op de stand van BNLS?

Thijs
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Tulpendaal op 05 november 2018, 20:12:11
Nee maar in de buurt, zag het toevallig vandaag lanskomen op het plan van de hallen (y) kom zeker even langs
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: NS1220 op 05 november 2018, 20:17:37
Citaat
Hihi dan krijg je van die LGB taferelen normaalspoor treinen op smalspoor rails
LGB modellen in 1:22.5 zijn ook bedoeld als smalspoor, al rommelden ze vaak maar wat aan.
In 1:32 klopt de spoorwijdte wel: 32*45mm=1440mm.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 06 november 2018, 01:37:13
Ik twijfel nog dus de nieuwe 2200'en zijn nog gewoon 1:33. ;) Wel zal ik een neus of cabine gaan proberen in 1:30 om te kijken hoe of wat.

Ik kijk er naar uit om de lezers van deze pagina te ontmoeten en te spreken. 8) Dus kom zeker langs en ik ga ook zeker even kijken bij de rest.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: IJsselsteyn op 06 november 2018, 10:36:30
En welke hal, welk standnummer, kunnen we de Lego-treinen zien?


Steyn
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Remunj op 06 november 2018, 12:59:05
Eh, wel eens gedacht om dat zelf even op te zoeken op de site van Eurospoor  ::)
2 tellen werk en je vindt dit http://www.eurospoor.nl/media/7278/eurospoor2018-hallen-2-en-3.pdf (http://www.eurospoor.nl/media/7278/eurospoor2018-hallen-2-en-3.pdf)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 13 januari 2019, 13:23:45
Het is een tijdje stil geweest omtrent de treinen maar ik heb in de tussentijd niet stil gezeten.

Drie 2200'en zijn gebouwd en ook zijn de turquoise en blauwe 1300'en van de sierstrips voorzien.
Tussendoor nog op EuroSpoor gestaan en dat was een leuke ervaring. Men toonde veel enthousiasme en bewondering voor m'n modellen. (y)  Heb ook een aantal mensen van hier gesproken en wie weet ben ik er in 2020 weer bij.

De 2200'en heb ik gebouwd in 3 kleuren: Bruin, geel/grijs en rood. Alle 3, en ook de 2400'en moet ik nog voorzien van hekwerk en nnummerschilden.
De neus leek mij simpel maar ik wou wel dat de neus iets naar achteren zou lopen maar dat viel best tegen om dat vast te maken. Het is trapsgewijs gedaan om kieren en spleten te voorkomen. Bovendien zie je zo juist dat het is gedaan met Lego.
Hetzelfde wou ik doen bij de cabine maar omdat ik zat met de ramen en de overloop met het dak, heb ik het daar na vele pogingen opgegeven. De cabine loopt nu recht naar beneden maar anders als bij de neus vind ik het daar minder erg.
Bij de rode 2384 heb ik de zijwandroosters met zwarte stift geaccentueerd anders werd het wel heel rood. Vind het wel realistisch ogen moet ik zeggen.
Ook de draaistellen van de 3 loc's vind ik erg gaaf geworden.

De foto's:

(https://www.mupload.nl/img/he2bsp8.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/nw8ozuuj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/p7dvu9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/tf3xmc.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jijng2uvl9.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/qvzzwkb6vc.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/hx57ztgm.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/orak3sa94ovvj.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/1iriwzt5k.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/xpk06lwatb.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/a0lyst6.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/iz3cxw.jpg)


Hieronder is ook de luchtslang tussen de frontseinen te zien, iets wat ik ook bij de 2200'en als nieuwigheid heb toegepast. Vind dat wel zo karakteristiek van de klassieke E en DE locomotieven om het op alle locomotieven toe te passen. Ik zit nog te denken hoe ik de strips over de neus kan laten doorlopen maar dat zal hoogstwaarschijnlijk met stickers worden. Net als de nummerschilden.
Al met al flink opgeschoten met de treinen om ze net weer dat beetje realistischer te maken. :)
Ook de ombouw van beide 1300'en is op foto vastgelegd:

1310 zonder sierstrips:
(https://www.mupload.nl/img/223qeadxpit.jpg)

1310 met sierstrips:
(https://www.mupload.nl/img/62206fdde.jpg)

1302 zonder sierstrips:
(https://www.mupload.nl/img/4zowpk9sj6ls.jpg)

1302 met sierstrips:
(https://www.mupload.nl/img/uj1s97x.jpg)

Deel van de constructie:
(https://www.mupload.nl/img/7rbwuos.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/jcx7jpk8w98zp.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/0j797zyfb7.jpg)Een nieuwigheid die ik al een tijdje heb staan is een HSL 1304. Deze is compleet nagebouwd van de gele 1312 (was eerst de 1313, maar die heb ik omgenummerd en deels aangepast) Ook deze locomotief mist nog de nummers, het HSL logo en nog wat andere details.
Helemaal overtuigend vind ik 'm nog niet. Geen idee waarom overigens. :P
Ben benieuwd naar jullie oordeel.

(https://www.mupload.nl/img/y1f2ny.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/7re652j13qzuc.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/7lvcmopr.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/ekoq1qnsx1x2t.jpg)


Bij een volgende update hoop ik wat van een NS-1000 te kunnen laten zien waar ik aan begonnnen ben.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 16 januari 2019, 13:49:14
Oja, binnenkort staat er ook een artikel in de Railhobby over m'n treinen. ;)
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland) op 16 januari 2019, 16:04:43
Hey Joep, je blijft mij verbazen met de lego modellen die je maakt. Met de middelen die je hebt vind ik de HSL 1304 wel een geslaagd model geworden.  (y)  Ik ben benieuwd naar het resultaat van de 1000.

Met vriendelijke groet, Kees ( NS Blokpost 54 Bruntendijk).
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Niekleair op 16 januari 2019, 16:18:41
Mooie modellen zeg, knap gemaakt.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 20 januari 2019, 17:44:02
Bedankt heren voor de complimenten. (y)

Ik vind de HSL 1304 nu minder omdat het stickerwerk nog niet klaar is, denk ik.

De 1000 wil helaas nog niet zo goed vlotten want die neus is een ramp. :P
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: JaJo op 20 januari 2019, 17:52:57
ZO KNAP dit! (y) (y) (y) (y)

Groet Jaap
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 21 maart 2019, 21:30:07
Mijn treinen zijn in de nieuwe Railhobby te bewonderen. In April deel 2.

Op dit moment werk ik aan een NS 6400 in geelgrijs en rode cargo versie. Zal binnenkort wat foto's posten.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: phdirk op 21 maart 2019, 22:36:51
Hoi Joep,

Ik heb het artikel al met veel plezier en aandacht gelezen. Mooi dat er ook op deze manier aandacht aan je prachtige locs wordt besteed.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Calimero op 22 maart 2019, 12:22:33
Je blijft me verwonderen, echt prachtig !!
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Pduyn op 22 april 2019, 12:30:31
Heb je toevallig een partslist en  een buildplan van deze traxx love gemaakt? Zou m zelf graag na willen maken.
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Joep-1851 op 22 april 2019, 22:01:51
Beide heb ik niet helaas. Ik bouw ze uit het hoofd na van foto's en originele bouwtekeningen mochten die voorhanden zijn.
Wel kan ik foto's maken mocht je die nodig hebben?
Titel: Re: Mijn LEGO modellen.
Bericht door: Mcn1986 op 25 april 2019, 16:07:42
Mijn treinen zijn in de nieuwe Railhobby te bewonderen. In April deel 2.

Op dit moment werk ik aan een NS 6400 in geelgrijs en rode cargo versie. Zal binnenkort wat foto's posten.

Oei Oei Oei, het is allemaal zo prachtig. En nu de 6400  (y) Ben zeer benieuwd. Zijn er ook modellen via jou te kopen Joep?