BeneluxSpoor.net forum

Algemeen => Op bezoek bij... => Topic gestart door: roco op 25 juli 2016, 14:19:35

Titel: Tirolerland , Wien
Bericht door: roco op 25 juli 2016, 14:19:35
Hallo

Deze zomer ben ik bij de modelspoorbaan "Tirolerland" in Wenen geweest . Deze is nog niet geopend voor het publiek . Ze ( 7 personen ) zijn nog druk met het bouwen ervan . De opening is gepland op 11-11-2016 . Hier een kleine reportage ervan .

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4888.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4888.jpg)

Er is zo ongeveer om de 20 minuten dag of nacht . De gebouwen zijn ingericht met interieur en vele figuurtjes .

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4949.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4949.jpg)

Er is ook een hoog flat vooraan waarbij de meeste kamertjes zijn ingericht . Je zult je ogen uitkijken . Verder is er een grote kermis aanwezig .

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4965.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4965.jpg)
Ojee pa , een foto maken in zo'n situatie , ma slaat er op los met de paraplu .

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4943.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSCN4943.jpg)

Zomaar een foto met veel te zien .
Daar ze aan het bouwen waren reden er geen treinen rond . Normaal rijden er 130 treinen op normaal- en smalspoor rond . Ook is er een carsystem op de baan . Talrijke knoppen , te bedienen door het publiek , zal weer een kleine attractie laten zien . De ruimte waarin deze modelbaan zich bevind is niet erg groot . De geplande ontvangstruimte is nu nog een uitgebreide werkplaats en zal nog worden verbouwd . Dan zal er een kleine versnapering (taart) en drinken te koop zijn .
Het adres is Franzengasse 18 , Wien 5 , Oostenrijk .
Dat is midden in de stad , te bereiken met de U4 halte Kettenbrückgasse , zo'n 200 meter lopen .

gr Jos
Titel: Re: Tirolerland , Wien
Bericht door: roco op 13 november 2016, 11:48:51
Hallo

Ik ben een beetje laat hiermee . TIROLERLAND in Wien is per 11-11-2016 geopend voor publiek . zie hiervoor http://www.miniatur-tirolerland.at/ .

gr Jos
Titel: Re: Tirolerland , Wien
Bericht door: BrightonBelle op 06 januari 2018, 20:07:14
Vandaag wezen kijken, ze zijn alleen in het winter seizoen (nov-mrt) open. Was wat kleiner dan ik me voorgesteld had, ook o.b.v. de entree prijs van €10. Uitgebreid sporen plan, ook met smalspoor deel. Veel Oostenrijks materieel, zowel recent (RailJet, NighJet en REX dubbeldek materiaal Wiesel) als ouder. Ook stations leuk uitgewerkt. Er zijn een aantal knoppen om situaties te bedienen, maar lang niet alles werkte. Het onderdeel Praterstern (pretpark in Wenen) was heel sfeervol uitgelicht in de 'nacht', zie ook de plaatjes van Jos. Tegenvallend vond ik de stad, zoals mijn vrouw zei: 'de huizen zijn wel erg plastikkie'. Wel weer grappig wat er in verwerkt was, zoals een demonstratie en wat leuke gadgets. Verder was al het gras hetzelfde, zag eruit als grasmat. Sneeuw landschap wel weer goed gedaan.
Beetje mixed bag gevoel, rijdend materieel iig beter uitgewerkt (beetje weatheren zou nog beter zijn) dan het landschap. Voor kinderen denk ik leuker (maar 's zomers dus gesloten) dan voor de modelbouwer, waar ik me overigens nog niet echt toe reken.

Groet, Gerard