BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Banen of diorama's => Topic gestart door: Ajean op 29 mei 2014, 17:11:08

Titel: Diorama Erstalbahn
Bericht door: Ajean op 29 mei 2014, 17:11:08
Hallo,

In oktober 2013 heb ik me opgegeven voor de minibaantjes wedstrijd, georganiseerd door het Belgische tijdschrift “Modelspoormagazine”. Tijdens de Modelspoorexpo (Leuven, 18 en 19 oktober 2014) zullen de minibaantjes tentoongesteld worden.

Mijn inzending zal bestaan uit een diorama, genaamd Erstalbahn, van 100 bij 50 centimeter met aan beide kanten een blackbox (schaduwstation) Het diorama is denkbeeldig gesitueerd in de Duitse Eifel en toont een enkelsporige zijlijn met een kleine halteplaats met laadspoor. Op deze zijlijn pendelt een railbus. Op een hoger gelegen gedeelte treft men een basaltbrekerij aan waar grindwagens worden beladen en gerangeerd met behulp van een "Schiebebühne" en rangeertractor.
Het treinverkeer op de enkelsporige zijlijn heb ik met behulp van het programma “Koploper” geautomatiseerd. Koploper stuurt niet alleen de railbus aan maar ook een OC32 van VPEB, die zorgt voor licht, geluid en beweging van enkele onderdelen.
Het hoger gelegen spoor wordt (handmatig) digitaal aangestuurd. De "Schiebebühne" wordt ,met behulp van een Arduino board, door een stappenmotor aangedreven.
Bijgaande een summiere schets van het diorama.
Via dit draadje wil ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Erstalbahn_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Erstalbahn_1.jpg)

Groeten,

Adri
Titel: Re: Diorama Erstalbahn
Bericht door: Stedahult op 29 mei 2014, 19:29:22
Mooi, ben in oktober toch daar. Dus zal ik het live aanschouwen.  (y)