BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Elektronica en analoog => Topic gestart door: Theo Maassen op 02 februari 2009, 21:48:10

Titel: Mini s88 bezetmelder .....
Bericht door: Theo Maassen op 02 februari 2009, 21:48:10
Hierbij voor wie het eenvoudig en goedkoop willen houden een schema van een s88 bezetmelder. Het is goed genoeg voor het detecteren van schakelaars, reed relais e.d. Volgens de bedenker, Frank Krannich werkt het in combinatie met een Intellibox, Ecos en nog wat andere centrales. Zelf heb ik het gebouwd en getest met een Intellibox en het functioneerde geheel naar behoren. Voor nog geen € 10,- al te bouwen. Enige electronische kennis is aan te bevelen en anders is er altijd wel iemand te vinden, bijvoorbeeld op een bijeenkomst van de modelspoorclub die assistentie kan bieden.

Voor wat betreft de auteursrechten, vandaag heb ik van de auteur (S88- Decoder Rev. 1.0) en eigenaar van de website (www.different-ways.de (http://www.different-ways.de)) Frank Krannich de toestemming gekregen om het schema, printbezetting, aansluitschema en de link naar zijn website te mogen plaatsen op het forum van beneluxspoor.

Bijgevoegd een screendump van mijn persoonlijke mailbox van zijn forum op zijn website waarin de verklaring dat ik het mag en hiermee dus de toestemming heb.

Tevens bijgevoegd het schema, de componentenopstelling en het aansluitschema van de s88 bezetmelder. De inhoud van betreffende PIC blijft op de site van Frank en geinteresseerden kunnen dit aldaar verkrijgen cq. downloaden. (aanmelden op zijn site is daarvoor een voorwaarde en geheel vrij van wat dan ook - geen verplichting dus en zolang het voor "eigen" gebruik is) De inhoud van de PIC is dus de sleutel, en die ligt bij Frank Kannich !

Toestemming

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Different_Ways_toestemming_1.jpg)

Schema

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/s88_Rueckmelder_sch_2.jpg)

Componentenopstelling

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/s88_Rueckmelder.jpg)

Aansluitingen

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/s88_Rueckmelder_ans.jpg)


Theo.

P.S. : Ik heb géén commerciele belangen en ben gewoon iemand die het leuk vind om te zoeken naar dat wat zo eenvoudig mogelijk is, dat het werkt en daarbij als het dan ook nog voor een vriendelijk prijsje kan zeer content is met wat er geboden wordt. En het blijft een hobby  ;)