BeneluxSpoor.net forum

Vraag en antwoord => Algemeen => Topic gestart door: acela op 02 juli 2008, 00:05:51

Titel: Kopen in de VS
Bericht door: acela op 02 juli 2008, 00:05:51
Kopen in de VS
Het lijkt me dienstig om over het importeren van modelbouwspulletjes uit de Verenigde Staten het één en ander recht te zetten. Behalve door Ewout en andere gestaalde VS-klanten wordt er zoveel onzin verkocht op dit forum dat nieuwe internet-kopers bij voorbaat de moed in de schoenen zal zakken en dat is helemaal niet nodig.

BTW EU en lokale belastingen VS
In de EU moeten de prijzen van consumenten-goederen altijd inclusief omzetbelasting (19% BTW) vermeld worden. In de VS daarentegen worden prijzen altijd vermeld zonder de lokale belastingen. Deze belastingen variëren van staat tot staat en liggen meestal ergens tussen de 5 en 8%. Alleen ingezetenen én bezoekers, dus ook toeristen van de staat waar iets gekocht wordt betalen deze lokale belastingen.

Bij internet-aankopen tussen staten onderling in de VS worden dus geen lokale belastingen geheven en dat geldt ook voor internet-aankopen tussen de EU en de VS.

Koop je als bezoeker zelf iets in de VS, in welke staat dan ook, dan betaal je de lokale belastingen. Deze lokale belastingen kan je overigens terugvorderen, maar dan wel bij de belastingdienst van de VS en niet die bij de belastingdienst van het EU-land waar je woont en waar je dus importeert. Koop je als internetter iets in de VS dan betaal je geen lokale belastingen (je bent immers geen ingezetene en geen bezoeker) en er valt dan ook niets terug te vorderen.

Invoerrechten bezoekers en internetters

Bij het importeren van de goederen betaal je in de EU volgens een tarief-tabel invoerrechten over de waarde van deze goederen en daar bovenop omzetbelasting over de totale som van de goederen + invoerrechten. De invoerrechten voor modelspoor-goederen is volgens de tarief-tabel van de douane 0%. Voor wie aan de grens of bij de inklaring problemen krijgt met zijn treinspulletjes; de tarief-code voor (zelfbouw)modellen, elektrische treinen, rails etc. is TARIC 9503 00 30. Hier kan je een lastige douane-man/vrouw of inklaarder mee om de oren slaan.

Blijft dus over de omzetbelasting. Er is een groot verschil tussen het zelf, als terugkerend bezoeker importeren en het als internetter importeren.

Omzetbelasting bezoekers

Als in de EU terugkerend bezoeker mag je per persoon 175 Euro per artikel of per aantal artikelen vrij van invoerrechten en omzetbelasting importeren. De kreet ‘per persoon’ is hierbij belangrijk, want je mag het bedrag van een locomotief van meer dan 175 Euro niet over jou en je mogelijke reisgenoot verdelen. Kom je onder of boven dit bedrag dan betaal je in ons geval altijd nog 0% invoerrechten. Per artikel of aantal artikelen onder de 175 Euro betaal je geen omzetbelasting en voor wat je meer bij je hebt dan 175 Euro betaal je wel omzetbelasting. Zorg bij je aankopen als bezoeker dus altijd voor een ‘knip’ van ergens onder de 175 Euro.

Er is nog een aanvullende regel voor teugkerende bezoekers. Voor vrijwel alle goederen van buiten de EU tot 350 Euro hoef je slechts een speciaal tarief van 3,5% aan invoerrechten te betalen en daar bovenop de omzetbelasting over de totale som van de goederen + invoerrechten. Omdat je toch al met een tarief zit van 0% en slechts de omzetbelasting hoeft te betalen, moet je hier nooit intrappen. Het is alleen interessant voor goederen met hogere invoerrechten. Sommige douane-beambten vinden het echter wel makkelijk zo (hoeven ze niet in de tabellen te duiken) en rekenen deze ‘flat rate’ van 3,5% voor alles dat ze tegenkomen tot 350 Euro. Eis in dat geval een 0%-tarifering conform TARIC 9503 00 30 en zie de goede man/vrouw dan lijkbleek wegtrekken.

Omzetbelasting internetters
Als in de EU wonend en in de VS kopend internetter is er slechts een vrijstelling tot 22 Euro. Daar kan je net een CD’tje of één wagonnetje voor kopen. Kom je onder of boven dit bedrag dan betaal je in ons geval nog altijd 0% invoerrechten Per artikel of aantal artikelen onder de 22 Euro betaal je geen omzetbelasting en indien je meer koopt dan 22 Euro betaal je wel omzetbelasting en wel over het gehele aankoopbedrag. Dit komt omdat de afzender in de VS één bedrag moet invullen op de ‘groene bon’ die hij aan de buitenzijde van het pakket meestuurt voor de douane. Heb je een artikel van 22 Euro of lager tussen je bestelde spulletjes zitten en staat dat ook op de ingesloten pakbon, dan zou je met een bezwaarschrift aan de belastingdienst de omzetbelasting van dat artikel terug kunnen vorderen, maar in de praktijk heb je het dan over een paar Euro. Niet doen dus.

Inklaring internetters
Pakketten komen aan in Amsterdam (Schiphol) of in Rotterdam (haven). Het hangt van je eigen keuze (airmail of surface-mail en de betrokken vervoerder in de VS – USPS, UPS, DHL enz.) af op welk van deze twee je pakket aanlandt. Vrijwel alle vervoerders hebben vaste contracten met inklaarders, maar hoe het werkelijk zit is nog nooit iemand duidelijk geworden. Theoretisch zou je zelf moeten kunnen bepalen bij wie het inklaren moet plaatsvinden, maar als je daar iets aan wilt veranderen wordt het vechten tegen de bierkaai. De meeste rekenen vaste tarieven van ergens tussen de 7 en 15 Euro. Geen heffing omzetbelasting betekent overigens ook geen kosten inklaring.

Bestellen internetters

Wees er bedacht op dat sommige zaken in de VS een systeem van back-orders erop na houdt dat vrij dwingend kan zijn. Bestel je iets ter goeder trouw omdat het in voorraad zou zijn en het blijkt prompt uitverkocht dan wordt je opdracht als back-order aangehouden tot het artikel weer leverbaar is (veelal met een limiet van enkele maanden). Indien je je creditcard-gegevens dan al gegeven hebt zit je er min of meer aan vast. Kom je later een andere zaak tegen die goedkoper is of die wel kan leveren dan kan dat knap vervelend zijn. Veel artikelen voor de Amerikaanse markt worden in batches gemaakt, wat simpelweg betekent dat ze ineens wekenlang leverbaar zijn en dan maandenlang niet.

Kosten transport internetters
Ga bij je aankopen altijd na wat de mogelijkheden tot verzending zijn en de kosten daarvan. De aanbieders voor verzending vanuit de VS zijn het publieke bedrijf USPS (United States Postal Services - de lokale PTT/TNT) en particuliere bedrijven als UPS en DHL. Vaak weten kleinere winkels (en ook de lokale postkantoren van USPS) absoluut geen raad met de verzendkosten naar het enge buitenland en rekenen voor de zekerheid maar de maximale USPS-prijzen of ze laten het over aan peperdure bedrijven als UPS, DHL enz.

Bij USPS kan gekozen worden uit airmail (vanaf elk internationaal vliegveld naar Amsterdam in 3 á 4 dagen) of surface-mail (met de trein naar New York/New Jersey en dan per boot naar Rotterdam in 3 á 4 weken). De kosten zijn doorgaans laag, maar hun track & trace systeem reikt niet verder dan de landsgrenzen (net zoals bij onze TNT). Een bijkomend voordeel is dat veel surface-mail die bij USPS wordt aangeboden toch per airmail gaat (er bestaat een soort van veiling van cargo-overcapaciteit op internationale vluchten waar de PTT's van deze wereld voor hun surface-mail gretig gebruik van maken).

Bij UPS, DHL enz. wordt alles domweg verzonden per eigen airmail en daar hangt dan ook, mede door hun internationale track & trace systeeem, een fors prijskaartje aan.

Overweeg wat je wilt, hoeveel haast je hebt en hou de keus aan jezelf. Laat je niet dwingen tot verzending via particuliere vervoerders, want dan kan je locomotiefje wel eens heel duur uitpakken, zeker als je dit niet van tevoren besproken hebt met je leverancier.

Het gebeurt vaak dat prijsbrekers, ongeacht de keuze van de vervoerder, hun winst terughalen met de verzendkosten en dat de winkels die min of meer de SRP (Suggested Retail Price) volgen duidelijk lagere kosten berekenen. Van de eersten is Factory Direct Trains een voorbeeld, van de laatsten Walthers.


Ewout (en ook anderen uiteraard), schiet er maar gaten in als iets niet juist is!

Veel succes iedereen, met de aankopen in de VS!

Peter
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: santerdam op 02 juli 2008, 00:33:34
Voor zover ik weet, is het voor de bepaling van kosten van belang, dat verzendkosten vanuit USA expliciet apart wordt vermeld op de faktuur, die bij de verpakking gevoegd is (de 'groene bon'). Sommige verzenders doen dit niet automatisch.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: acela op 02 juli 2008, 00:48:56
Dat klopt Santerdam. Mijn ervaring is dat verreweg de meeste verzenders alleen de aankoopkosten vermelden, dat sommigen de aankoopkosten én verzendkosten, netjes van elkaar gescheiden, opvoeren en dat gelukkig maar heel weinigen het totaal van beide in één bedrag neerpennen.

Om het nog gekker te maken bestond hier ook bij de douane lange tijd veel verwarring over. De ene beambte zette gewoon alleen het aankoopbedrag op de factuur voor de omzetbelasting en de ander ging ook nog eens postzegels zitten tellen. Bij de laatste tien á twintig pakketjes uit de VS ben ik dit verschijnsel niet meer tegengekomen.

Dank voor je opmerking!

Peter

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 02:42:59
Verzendkosten moeten wel degelijk meegerekend worden voor de Douanewaarde waaover dan btw wordt geheven. http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/omzetbelasting/ob06/ob06-24.html#P370_44933
Citaat van: douane site
De btw bij invoer wordt berekend over de douanewaarde van de goederen. De douanewaarde bestaat doorgaans uit:
de vergoeding of transactiewaarde van de goederen; en
de bijkomende kosten van commissie, verpakking, vervoer en verzekering tot op de plaats van bestemming binnen de EU; en
de bij invoer verschuldigde belastingen (geen btw) en heffingen

De uitzondering is als de waarde exclusief verzendkosten, verzekering, enz. niet boven de 22 EUR komt.

Ik heb in het verleden wel eens gezegd dat normaal gesproken de verzendkosten niet meegerekend worden, maar dat moet dus wel degelijk. Dat het soms niet gebeurd, is een ander verhaal en dan heb je mazzel. Het is mensenwerk, vergeet dat niet.

Over bagage (waar ik geen ervaring mee heb) zie: http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage/reizigersbagage-06.html
Citaat van: douane site
Voorbeeld
Een echtpaar koopt een camera van € 300. Zij moeten dus over het volledige bedrag belasting betalen.
Koopt u meerdere artikelen die samen boven de € 175 uitkomen, dan hoeft u soms belasting te betalen over slechts een deel van de artikelen.
Voorbeeld
U koopt een horloge van € 125 en een vulpen van € 55. Het totaalbedrag is € 180. U hoeft alleen belasting te betalen over de vulpen.

Het ligt er dus maar net aan of je een dure messing trein hebt gekocht, of meerdere plastic modellen. (voor samen dezelfde totaalprijs) Om het in treinentermen te zeggen.

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: MRP_Peter op 02 juli 2008, 03:40:34
Die code is dan onlangs gewijzigd... ::)
De code was voorheen 95031000 00 en valt inderdaad onder het zogezegde ' tax-nil-tarief' .

Overigens, met betrekking tot de verzendkosten, indien op de verpakking en de documenten zelf vermeldt staan dat de zending verpakkings-en portokosten vrij is behoeft er geen extra heffing over dit betaald te worden, maar....indien er geen verpakkings/verzendkosten vermeldt staan en het is ook niet als verpakkings-en portokosten vrij aangegeven, wordt er een bijtelling verricht op basis van geschatte kosten volgens het nederlandse tarief voor volumetric (LxBxH) gewicht, of indien het eigenlijke gewicht meer is dan het volumetric gewicht, wordt datgene als gewicht aangehouden.
In beide gevallen wordt hierop een verpakkings/portokosten berekening uitgevoerd en als zodanig bij het te berekenen BTW tarief opgeteld.

In het geval van een 'van bedrijf tot bedrijf' levering, zijn de kosten voor transport, ook al is het portovrij, vanaf de nederlandse grens tot plaats van bestemming in Nederland aftrekbaar van de belasting.
Bovendien kan een nederlands bedrijf gebruik maken van de zogezegde ' verleggings-regeling' voor de te verrekenen BTW.

De regeling van belasting aftrek voor transportkosten van nederlandse grens tot plaats van bestemming is bij mijn beste weten niet van toepassing indien het een 'van bedrijf tot partikulier' levering betreft.

De partikulier is zowieso verplicht aangifte van te betalen BTW te doen indien het bedrijf van waaruit geleverd wordt geen BTW geheven heeft over het te betalen bedrag voor de goederen.
Meestal wordt dit al gedaan door de post of koerier en wordt dit doorberekend aan de ontvanger.

Het is zo dat wanneer er verzuimd wordt om BTW te betalen dat zowel de partikulier als bedrijf aansprakelijk zijn voor de te betalen BTW.
Hier heb ik in het recente verleden als bedrijf al een paar keer mee te maken gehad en is vervelend omdat het een hoop onnodig werk met zich meebrengt.

Afgezien van de te betalen BTW, kan er ook een zogezegde inklaringsheffing geheven worden, die kosten hangen geheel af van de grootte van het pakket en zo mogelijk ook de waarde ervan.

De pagina met Taric codes kun je via deze link vinden:
http://hbi.douane.nl/tarieven/aktueel/M/S20/C95/Chapter_95_1FS.htm (http://hbi.douane.nl/tarieven/aktueel/M/S20/C95/Chapter_95_1FS.htm)

Met vriendelijke groet,

Peter.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 03:41:01
Nog een correctie (ff de rode pen erbij pakken! ;)) sinds 14 mei 2007 is USPS gestopt met het aanbieden van surface-mail. Boze tongen beweren dat oa. eBay een oorzaak hiervan is. De controleerbaarheid van surface-mail was abominabel slecht. USPS had geen invloed op de manier waarop ontvangende landen omgingen met de bezorging. Lees: er verdween veel. Plus als onbestelbare zendingen dan ook nog eens terug genomen moeten worden, voor dat achterlijk lage bedrag, dan is de oplossing simpel: schaf het af.

Hieronder de postage calculator voor nederland ingevuld. Gekozen variabelen: pakket, 3 pounds (1,5 kg)

(http://www.belderok.net/benelux/postage_calc.png) (http://www.belderok.net/benelux/postage_calc.png)

Houd er rekening mee dat de verzendkosten stijgen met de brandstofprijzen. Een deel van de winst van de lage dollar is alweer ingepikt door de hogere verzendkosten...

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 03:48:56
Overigens, hoef je bij garantiegevallen niet bang te zijn dat je over de loc die je toegestuurd krijgt btw hoeft te betalen. Dit kun je (je moet wel eerst betalen uiteraard - zo zijn we nu eenmaal getrouwd) terug vorderen als je de communicatie kunt overleggen waaruit blijkt dat het om een garantiegeval gaat (reparatie of nieuwe toezending).
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Chris op 02 juli 2008, 09:49:18
Op verzoek :Topic is sticky.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 11:45:00
Dank u.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ArtMan op 02 juli 2008, 13:29:08
Even ter aanvulling:

In de computeridee die deze week is uitgekomen staat een heel artikel over het kopen via internet in de USA. Ik heb er zeer veel info uit gehaald en 1 belangrijke tip wil ik jullie niet onthouden:

Laat geen goederen versturen via DHL. In computeridee werd verteld dat daar enorm veel gejat wordt. Bepaalde vervoerders zoals bijvoorbeeld fedex doen zelf het inklaren en het pakje blijft hierdoor niet bij de douane liggen. Dit in tegenstelling tot USPS.

Ik heb zelf deze week een coputeronderdeel laten komen vanuit USA via Fedex en het pakje was bijna nog sneller hier dan dat ik hier in Nederland op een pakje moet wachten.  :)

mvg

Arthur
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 13:37:51
Even een correctie, pakketjes liggen doorgaans niet bij de douane, ze blijven bij de vervoerder die de inklaring doet. Douane controleert uiteraard wel (op de een of andere manier, er is bij TNT vaak ook wel douane over de vloer, een paar medewerkers) maar wij hebben doorgaans nog een ouderwets beeld van de douane die niet meer strookt met de werkelijkheid. DHL heb ik geen ervaring mee. FedEx is goed, maar duur. Zij hebben alles in eigen beheer maar daar betaal je ook voor. Uiteraard is het dan ook snel hier. Maar voor ons doel, treintjes lijkt FedEx een beetje overkill. TNT doet de inklaring voor USPS tegenwoordig. Dit gaat per contract, voorheen heeft GLS dat gedaan en daar werd je ook niet altijd vrolijk van.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 02 juli 2008, 14:53:40
Citaat
Bij USPS kan gekozen worden uit airmail (vanaf elk internationaal vliegveld naar Amsterdam in 3 á 4 dagen) of surface-mail (met de trein naar New York/New Jersey en dan per boot naar Rotterdam in 3 á 4 weken). De kosten zijn doorgaans laag, maar hun track & trace systeem reikt niet verder dan de landsgrenzen (net zoals bij onze TNT)

Dus niet Peter. Ik kan mijn USPS pakketje geheel volgen.... zelfs tot hier in Nederland!
En het heeft er 4 dagen over gedaan van de verzender tot aan de inklaring.

De kosten waren hiervoor 51,50 dollar.

Grtz,  8) Ronald 8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ArtMan op 02 juli 2008, 14:58:13
Citaat
FedEx is goed, maar duur

Ik was 27 dollar kwijt. Aan de dure kant maar je bent er wel zeker van dat je het krijgt. Met DHL heb ik zelf geen ervaringen maar USPS is bij mij wel eens mis gegaan.

GRT,

Arthur
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 15:29:33
Dus niet Peter. Ik kan mijn USPS pakketje geheel volgen.... zelfs tot hier in Nederland!

Ronald, ik denk dat hij aan de "surface" optie refereerde. Die was niet traceable. Dat geld trouwens ook voor "first class mail". Vanaf "priority" is het traceable.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: acela op 02 juli 2008, 20:12:53
Heren (gepokte en gemazelde) invoerders en adspirant-invoerders!

Mijn dank voor alle input en de welkome correcties. Ik zal trachten de opmerkingen in mijn eerste posting te verwerken, zodat in de loop der tijd een zo volledig mogelijk en vooral open document ontstaat, dat door een ieder te raadplegen valt en dat dan ook regelmatig geactualiseerd kan worden.

@ santerdam en stig over invoerrechten en omzetbelasting
Dat van die verzendkosten heb ik vanmorgen nog eens nagevraagd bij een aantal douane-kantoren. De officiële regel is nog steeds;

- eerst de berekening invoerrechten (in ons geval 0%) over
de waarde van de goederen + de verzendkosten

- daarna de berekening omzetbelasting (19% BTW) over
de waarde van de goederen + de verzendkosten + de invoerrechten.

De vrijstelling voor de invoerrechten en de omzetbelasting is inderdaad van kracht als de waarde van de goederen (exclusief verzendkosten etc.) 22 Euro of minder bedraagt. Stig was dus spot-on.

Op mijn vraag waarom bij hogere aankoopwaarden de ene keer wel en de andere keer niet de verzendkosten worden meegeteld kreeg ik meestal als antwoord dat het gewoon niet de moeite loont om verder te kijken dan het (totaal)bedrag op de 'groene bon'. Het bekende verhaal van het maximale resultaat versus het optimale resultaat. De laatste 30% van het pakketten napluizen kost je 70% van je inzet. Als er een pakket met een motorblok voor een Harley Davidson komt binnenrollen wordt het weer wel interessant.

@peter (MRP) over ondernemers en waarde-aangifte
Je bijdrage met het accent op ondernemers is uiteraard interssant voor hen die beroepshalve bij onze mooie hobby betrokken zijn, maar ik denk dat de overgrote meerderheid van onze forumleden onder de noemer particuliere hobbyisten valt.

Wat wel voor iedereen van belang is, is de verplicht en correcte aangifte. Die wordt in feite gedaan door de afzender, maar impliciet bevestigd door de ontvanger. Als die waarde niet deugt, zoals bij een pakket waarop vermeld staat dat er 'plastic toy trains' in zitten ter waarde van 20 USD en er komt bij controle een messing model van 2000 USD uitrollen, hebben beiden een probleem. Je moet dan, op grond van omgekeerde bewijslast, aantonen dat je hier niets mee te maken had. Veel winkels geven dan ook van tevoren aan dat ze uitsluitend de werkelijke waarde op het pakket vermelden.

@ stig en ronald over surface-mail en track & trace
Je hebt gelijk dat USPS geen surface-mail meer biedt voor internationale zendingen. Het is me volkomen ontgaan, omdat ik voor zendingen van mijn vaste leverancier uit Milwaukee nog altijd een laag bedrag betaal, voor willekeurig welke zending dan ook. Bij die surface-mail van vroeger kon je inderdaad voor track & trace en verzekerd vervoer bijbetalen. Nu dus niet meer. ik ben er niet echt rouwig om, want het transport nam nogal wat tijd in beslag en het track & trace dat daar toen bijhoorde ging niet verder dan de landsgrens.

USPS heeft nu grofweg vier diensten. De twee bovenste, GXG, zitten in het segment van UPS, DHL, FedeX etc. met de bijbehorende tarieven en opties, de twee middelste, Express en Priority, zijn voor zendingen met enige haast en hebben de mogelijkheid van verzekering en track & trace tot over de  landsgrenzen en de onderste, First-Class is een (nog altijd) prijsgunstig alternatief, maar altijd zonder track & trace, zonder verzekering maar wel met de optie 'registered mail'.

@ ArtMan over particuliere vervoerders etc.
Particuliere vervoerdrs met hun eigen organisatie, hubs en luchtvloten zijn uiteraard zeer goed. De één wellicht wat beter dan de ander. Voor DHL-diensten wordt kennelijk gewaarschuwd en je eigen ervaring met FedeX is uitstekend. Ik zou het niet kunnen beamen, want ik laat vanwege de verhouding verzendkosten/inhoud vrijwel alles met USPS verzenden.

ik zal die uitgave van Computeridee van de week kopen. Ben heel benieuwd!


Iedereen bedankt voor de input zover. Ik zal mijn eerste posting vandaag of morgen aanpassen en uitbreiden met al jullie commentaar en correcties.

Peter

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 02 juli 2008, 21:25:15
Hoi Peter en de rest,

Goeie info! En kloppend, want ik weet inmiddels wat ik betalen moet. Pakketje wel gemist (komt morgen) maar men had al wel vermeld wat te betalen:

- pakket met 2 loks:  $ 215,55  (incl $ 51,50 aan verzendkosten).
  Dat is € 136 euro waarover ik € 33,90 moet betalen.

Da's dus rond de 25% invoerrechten!! Goeie handel!

Grtz,  8) Ronald 8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 02 juli 2008, 21:32:00
Ronald. Invoerrechten = douanerechten. Worden niet geheven. Wat jij bedoeld (ja ik ben vervelend, maar dat is om het zuiver te houden) is BTW en de inklaringskosten van TNT.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: acela op 02 juli 2008, 22:26:42
Ronald,

Ik sluit me bij Stig aan, omdat het ook voor jou helder moet zijn waar je zuurverdiende centjes aan besteed worden. Jouw aankoop is gelijk een mooi praktijkvoorbeeld.

De totale waarde is 164,05 USD voor je aankoop + 51,50 USD voor verzending = 215,55 USD, of 136,00 EUR (bij een koers van plm. 1,58 dollar voor 1,00 euro). Over de aankoop + verzendkosten betaal je 0% invoerrechten. Over de aankoop + verzendkosten + invoerrechten betaal je vervolgens 19% BTW van 136,00 EUR = 25,90 EUR.

Daarbij komen dan de inklaringskosten van plm. 8,00 EUR bij en wordt het totaal 33,90 EUR. Kloprt dus als een bus.

Alvast gefeliciteerd met je aankoop. Laat je nog in het draadje 'USA modeltreinen' zien wat je gekocht hebt? Ben benieuwd.

PeterTitel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 02 juli 2008, 22:43:47
Citaat
Ronald. Invoerrechten = douanerechten. Worden niet geheven. Wat jij bedoeld (ja ik ben vervelend, maar dat is om het zuiver te houden) is BTW en de inklaringskosten van TNT.

Nee hoor, heel duidelijk! :)

Citaat
Daarbij komen dan de inklaringskosten van plm. 8,00 EUR bij en wordt het totaal 33,90 EUR. Kloprt dus als een bus.

Dat wist ik dus niet. Fijn dat je dit zo verhelderend uitgelegd hebt! Ben ik erg blij mee. Uiteraard is het bedrag minder, maar totaal gezien nog een redelijk goedkope aankoop.

Citaat
Alvast gefeliciteerd met je aankoop. Laat je nog in het draadje 'USA modeltreinen' zien wat je gekocht hebt? Ben benieuwd.

Uiteraard Peter! Ik hoop dat, als ik morgen uit de vroege dienst kom en thuis kom, m'n pakketje gearriveerd is. Zal het dan direkt op het forum ploffen.

Grtz,  8) Ronald 8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 juli 2008, 00:08:34
Peter, gooi dit ook nog ff in je document:

TNT Inklaringskosten 2008. EMS zendingen: EUR 16,75 ongeacht of hier wel of geen invoerrechten, btw of andere rechten verschuldigd zijn.

Voor overige postzendingen geldt dat de inklaringskosten 8,50 EUR bedragen indien de heffingen tot 25 EUR belopen. Vanaf 25 EUR zijn de inklaringskosten 16,75 EUR.

Houd hier dus rekening mee!
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: santerdam op 03 juli 2008, 00:37:07
Als je het voorbeeld van Ronald even natelt, de nieuwe inklaringskosten van TNT toepast en wat erbij telt voor een toekomstige brandstoftoeslag, dan zie je dus dat de prijs van de aankoop ongeveer verdubbeld voordat het op je baan staat ! Allemaal begrijpelijk, maar er moeten toch iets te veel mensen mee-eten van je aankoop !
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 juli 2008, 01:08:49
Wat is mee-eten? Als je je spullen niet verzend, krijg je het nooit hier. Dat zijn je verzendkosten. Alle prijzen in de VS zijn ex BTW. Die betaal je hier in Nederland. Dat betaal je ook als je hetzelfde product via Harlaar, of H en H hier laat komen. Inklaringskosten: voor 9 januari 2005 rekende TNT geen inklaringskosten, die droeg ze dus zelf. TNT post is door de Nederlandse overheid aangewezen om de inklaring te doen. In andere landen doet de douane het zelf, en draagt dus de overheid de kosten van het verwerken. Dus alle belastingbetalers. Je mag het ook zelf doen, hieronder de handleiding:

Weiger de zending en licht de douaneafdeling van TNTpost in over je voornemen. De zending wordt dan niet teruggezonden, maar 2 weken in opslag gehouden. Je hebt dus 2 weken de tijd om een schriftelijke douane-aangifte te doen. Bied deze aan aan TNTpost. Dus niet aan de douane. TNT post is uiteraard dan niet aansprakelijk voor een juiste aangifte. Voor info: 0900-0570

De inklaringskosten bestaan uit:

1. kosten voor het opmaken van de vereiste douane-aangifte;
2. het voorschieten van de verschuldigde douanerechten (voorheen invoerrechten), BTW en/of andere invoerheffingen aan de overheid;
3. het openen en visiteren van de zending(en);
4. het vaststellen van product en waarde;
5. opslag- en bewaarkosten;
6. incasso kosten
7. administratieve kosten.

Als je voor elke handeling een euro neerlegt, ben je d'r al.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 juli 2008, 01:36:27
Dit is trouwens ook baaje interessant. (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32008R0274:NL:NOT)

Komt erop neer dat per 1-12-2008 de vrijgestelde waarde van 22EUR naar 150EUR wordt opgetrokken.

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Esperopt op 03 juli 2008, 01:57:24
Een duidelijke verhaal. Toch heb ik nog de volgende vraag. Vrij regelmatig bestel ik dvd's en cd's in de VS. Dit vanwege de dollar koers ea. Nog nooit heb ik over een pakket ook maar iets hoeven te betalen.

Behalve één keer. Toen had de verzender in de VS op het pakket gezet dat het om dvd's en cd's ging. En kreeg ik te maken met de regels zoals hierboven duidelijk beschreven. Werkt dit ook zo met modeltreinen?

Gerard.

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 juli 2008, 02:45:36
Nogmaals, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Omstandigheden: hoeveel spullen laat je verzenden per zending. Is het een pakketje? Is het een in een padded envelop? Zit er een CN22 douane document op? Zogenoemde "groentje (http://www.tntpost.nl/voorthuis/images/cn22_tcm44-281603.jpg)".

Soms moet je ook gewoon mazzel hebben...

Ik weet de omstandigheden niet van je vorige postzendingen, maar treintjes gaan over het algemeen niet in een gewatteerde enveloppe, dus nee.

Ik heb zelf wel eens decoders besteld en in een gewatteerde enveloppe laten verzenden zonder waardeverklaring erop. Dat ging goed zonder verdere kosten. Het is ook ondoenlijk alles open te maken. Ze gaan er ook vanauit dat er in die enveloppes weinig waarde aan te treffen zal zijn. De moeite is dan meer den da opbrengst. Zo moet je het ook zien. (ongeschreven regel uiteraard.)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Esperopt op 03 juli 2008, 03:08:08
Zal inderdaad mazzel zijn. Waren echt pakketjes en soms grotere pakketten.

Gerard.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 03 juli 2008, 19:36:56
Heren, kijk hier:

-  http://www.beneluxspoor.net/index.php?option=com_smf&Itemid=29&topic=8099.msg184008#msg184008

Grtz,  8) Ronald 8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: CKLX op 03 juli 2008, 21:01:45
Aanvullende vraag: wat is er misgegaan bij verzendingen uit de VS?

Bij mij het volgende in ongeveer 17 jaar dat ik nu in de VS bestel:

- een doos van Longs uit Moreno Valley was onderweg leeggehaald > nieuw model opgestuurd en ontvangen (was verzekerd verstuurd per USPS).
- een zending van Walthers is nooit aangekomen > vervangen door Walthers (ook USPS)
- zending van winkel uit Hartford CT is aangeboden door TNT, aanbiedingsbriefje in brievenbus, maar was daarna onvindbaar. De schurken wilden er niets aan doen.

De laatste tijd valt mij op dat de zendingen van Walthers zeer onregelmatig aankomen. Soms al binnen enkele dagen, soms pas na zes weken. Er werd ook diverse keren van andere bedrijven gebruik gemaakt. Blijkbaar kreeg Walthers wel erg veel meldingen van lost merchandise...


CKLX
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 juli 2008, 23:10:02
Ja, als ik signalen zou oppikken dat mijn verzonden spullen niet aankomen, zou ik ook uitkijken naar andere verzendings mogelijkheden, oa. in andere methodes, of in zijn geheel andere shippers. Wat er onderweg mis kan gaan, kun je zelf wel verzinnen. Het zijn echt niet alleen de onverzekerde spulletjes die verdwijnen. Er zijn nu eenmaal een boel mensen die het op een gemakkelijke manier hopen te verkrijgen. De boel dichttimmeren is praktisch gewoon onhaalbaar. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat er kwa verzending nooit iets fout is gegaan. Wel een achteraf foute winkelier, maar nooit kwa verzending.

Ik betreur de voorvallen en al helemaal als er dan onverschillig over gedaan wordt. Ik heb het een maal meegemaakt dat mijn pakket onder het verkeerde huisnummer op het postkantoor was weggezet. De volgende dag ben ik niet weggegaan voordat ze alle pakketten in hun handen hadden gehad. En ja hoor, daar was hij.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: h.vermaat op 10 juli 2008, 17:55:10
Begrijp dat je een risico loopt als je in de USA  wat koopt en laat versturen.
Als het dan de eerste de beste keer al mis gaat boezemt  dat weinig vertrouwen in,
Vooral als je van TNT een halfslachtig antwoord krijgt.
Weet niet waarom maar de zending is teruggestuurd, misschien beschadigd
of niet de juiste papieren.
Wij kunnen niets voor u doen, neem maar kontakt op met de shipper
(Factory direct trains)
Mail gestuurd, en antwoord gekregen dat ze het zouden onderzoeken.
Geloof er niet veel van dat mijn California Zephyr terug in de USA is.zal wel van de sorteertafel gevallen zijn.

Maar dit zal mij toch niet weerhouden om het opnieuw te proberen,
risico loop je overal.

Groet
Hans Vermaat
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: santerdam op 13 juli 2008, 11:57:53
zo 13 jul 2008, 08:00

Weinig controle op internetaankopen door Emile Bode en Coen Springelkamp

AMSTERDAM -  In bijna 90% van de gevallen worden artikelen die via internet in Amerika worden gekocht niet of nauwelijks door de douane en koeriersdiensten gecontroleerd. Dit betekent dat er ook geen eventuele invoerrechten en btw worden geheven.

Dit blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Verslaggevers kochten dertig verschillende artikelen met allemaal een waarde boven het drempelbedrag waarover btw en invoerrechten moeten worden betaald. De producten waren onder andere kleding, zonnebrillen, elektronica, iPhones, fotoapparatuur en schoenen. Het gemiddelde aankoopbedrag bedroeg, inclusief vervoerkosten, circa 250 dollar. In slechts drie gevallen werd er gecontroleerd en volgde een naheffing in de vorm van btw en invoerrechten die aan de postbode, die de pakketjes aflevert, moet worden betaald. Diverse internetbedrijven bevestigen dat een 10%-controle een gebruikelijk percentage is. Het is dus vaak een kwestie van geluk.

Provisie

Peter van der Harg, directeur van www.productenuitamerika.nl waar tegen een provisie van 15% elk product in Amerika kan worden besteld: "Onze ervaring is dat in 10% van de gevallen de pakketjes van onze klanten door de douane worden 'onderschept'. Producten met een waarde boven circa 700 dollar worden altijd gecontroleerd, dus het is verstandig niet alle aankopen in één grote doos te laten verpakken."

Bron : De Telegraaf (http://www.telegraaf.nl/digitaal/1479416/__Weinig_controle_internetaankopen__.html?p=2,1)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 13 juli 2008, 12:01:13
Da's leuk, maar die 10% haal ik niet. Het is eerder 50/50 bij mij...
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: CKLX op 24 augustus 2008, 11:48:37
Da's leuk, maar die 10% haal ik niet. Het is eerder 50/50 bij mij...

De afgelopen maand heb ik al vier pakketjes ontvangen uit VS zonder BTW en invoerrechten. Komt zeker omdat iedereen op vakantie is.
Normaal gesproken zit overal BTW en invoerrechten op. Ze weten zeker dat er in doosjes van Walthers meestal duur spul zit...


CKLX
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 24 augustus 2008, 13:19:08
Nee, allemaal Prive persoon eBay aankopen... Het is niet anders...
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Mieperdam op 18 november 2008, 16:33:44
weet iemand nog een goede winkel in Amerika ik heb namelijk goedkope huizen nodig uit de 2de periode :P
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 18 november 2008, 16:53:00
Citaat
ik heb namelijk goedkope huizen nodig uit de 2de periode

Ietsje meer info zou duidelijker zijn...., type huis, welk staat (als je het over de US hebt), etc.

Grtz,  8) Ronald 8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Han Zijlstra op 18 november 2008, 19:32:08
leuke 2 periode huizen in de pakketten van woodland.
comlete stad met heel veel frutsels
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Alexander op 23 november 2008, 16:57:29
http://www.telegraaf.nl/binnenland/2625113/__Invoer_tot_430_belastingvrij__.html?p=2,1

Groeten, Alexander
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 23 november 2008, 17:06:42
Helaas geld dat niet voor verzenden. Daarvoor wordt de norm per 1-12-2008 omhoog getrokken van 22 ECU (ja echt!) naar 150 EUR. Zie vorige pagina.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Erwin (n-spoorder) op 23 november 2008, 17:28:03
weet iemand nog een goede winkel in Amerika ik heb namelijk goedkope huizen nodig uit de 2de periode :P

ik heb net diverse bouwdozen van Walthers.com binnen. Verzending nam 3 weken in beslag. Alles netjes en perfect ontvangen. (verzendkosten waren 24euro tjes voor 5 bouwpakketen (te zien in ander draadje). Als je betaald met de plasticcard hoef je ook niet alles van te voren uit terekenen. qua wisselkoers
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: h.vermaat op 12 december 2008, 10:40:34
Kreeg afgelopen zaterdag  een pakketje binnen met een BLI Hybrid stoomloc UP TTT.
Zat een sticker op de verpakking dat voor BTW en inklaring een aparte faktuur gestuurd zou worden.

Die faktuur kwam dus ook (Trouwens vind ik dit wel een verbetering, niet meer aan de chauffeur of op het  postkantoor komen betalen.)

Maar nu dus de faktuur, die vermeld een douane waarde van E 47,--
Rekening voor BTW   15,58
Inklaringskosten        16,75

Heel duidelijk nietwaar?, snap alleen de calculatie niet.
Wat ik ook heb laten komen, de kosten waren altijd tussen de 26,50 en33,50,
en daar zaten qua inkoopprijs best grote verschillen in.
Heb ook nog niet gehad dat er een tussendoor glipte bij TNT.

mvg
Hans Vermaat
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 12 december 2008, 11:45:14
Douane waarde 47 euro??? Die is 450$. Dan heb je echt mazzel gehad, ik zou niet gaan klagen. Want wat raar is is dat je een inklaringskosten van 16,75 hebt over 15,58 euro btw. k dacht zeker te weten dat vanaf 25 euro aan btw de inklaringskosten 16,75 zijn. Daaronder een lager bedrag, weet het niet uit mijn hoofd.

Enne, vanaf 1 dec. zou het btw vrije bedrag 150euro moeten zijn. Is tie voor die datum ingeklaard of daarna?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: h.vermaat op 12 december 2008, 12:00:42
Een december op Schiphol aangekomen..
Was niet van plan te gaan klagen, maar begreep er niets van.
Hele mooie loc trouwens

Hans
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 13 december 2008, 09:35:27
Ik snap je verbazing, ik snap het ook niet. Maar dit is the next best thing naast niets betalen... ;D
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: marco haringa op 27 december 2008, 18:13:52
Ik neem aan dat dit alles ook geld voor spullen in china bestellen via internet?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 27 december 2008, 18:24:04
Ja.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: en_voyage op 12 januari 2009, 00:10:52
Toch handig om dit draadje er nog eens bij te pakken.

Heb mijn ogen nu laten vallen op een model bij een Amerikaanse internetwinkel (internethobbies.com). In de catalogus staat een prijs van $ 135, omgerekend iets meer dan € 100 vandaag. Als ik het goed begrijp, wordt over deze aanschaf geen BTW meer berekend bij aankomst in Nederland.

Overigens moet ik nog wel uitvissen of het model ook echt op de plank ligt bij de winkel. Wellicht is ook hier sprake van een backorder-systeem (nuttige tip!). Ik zal d'r eens een mailtje aan wagen. Wel prettig is dat de winkel Paypal accepteert, zodat ik niet aan de creditcard hoef.

Nog meer tips m.b.t. Amerikaanse internetwinkels?

Groeten, Geoffrey
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 12 januari 2009, 00:17:01
Schiet mij maar in een kapotje, maar het is nu dus zo dat je wel btw betaald maar geen douane rechten... Maar die worden al niet geheven over treintjes... Behoorlijk *** dus.
http://www.douane.nl/actueel/08112402_wijzigingen_douanevrijstellingen_1_december%202008.html
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: en_voyage op 12 januari 2009, 09:07:25
Hee... dat is dat minder leuk: in feite blijft dus alles bij het oude. Boven de € 22 dus alsnog kans op een aanslag voor BTW.

Toch even in gedachten houden. Op zich valt 19% over € 100 wel mee en daarvoor zou ik de loc ook niet laten staan, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Bedankt voor de reminder!

Gr. Geoffrey

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Erictrein op 16 april 2009, 11:54:18
mijn laatste bestelling in de vs:

100$ wordt 71€:
bij inklaring :
btw: €13.49
inklaringskosten:€12.50
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Peter Spruit op 16 april 2009, 13:26:09
of anders  gezegd.. .reken  1Usd  als 1 Euro als richtlijn en alles wat minder is , is leuk meegenomen

Peter
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ben de Vink op 04 augustus 2009, 04:30:57
Hoi,

Ik weet niet wat jullie bestellen in de VS, ik heb ook het e.e.a. besteld bij

www.pwrs.ca (http://www.pwrs.ca) Pacific Western Rail Systems met hun PORTERS
bestelsysteem. (y)

Echter, via www.rd-hobby.de (http://www.rd-hobby.de) kun je ongeloofelijk veel US
materieel bestellen in alle schalen in........duitsland. :o
Dus bespaar je op: verzendkosten, btw en tijd tussen bestellen en ontvangst.
Ik gelijk al mijn E-bay 'te volgen items' gewist....... ;D
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Han Zijlstra op 04 augustus 2009, 09:21:59
Die RD link is wel leuk, zijn bijna letterlijk de ads van Trainworld new york en Fdt ( alleen wat duurder dan)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 04 augustus 2009, 12:00:53
Ik blijf wel lekker bij eBay kopen... Wat een prijzen zeg...
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 25 november 2009, 11:53:25
Ik blijf wel lekker bij eBay kopen... Wat een prijzen zeg...

Inderdaad. Vorige week nog een mooie doos Peco flexrail gekocht, 20 stuks van 96 cm voor slechts 31 dollar, dus amper 20 euro
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Geoffrey Korstanje op 26 november 2009, 20:00:28
Op welke site? En was dat inc de toeslag van de douane  ;)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 26 november 2009, 20:03:32
Op welke site? En was dat inc de toeslag van de douane  ;)
Ha Geoffrey, dat was op ebay. 't is verzonden, nog niet binnen dus ik weet niet of de douane er nog mee gaat spelen  ::) Overigens, 't was natuurlijk 31 dollar aankoop plus 25 dollar verzendkosten, dus wel beetje eerlijk blijven, maar volgens mij nog steeds een leuke prijs
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: St00mboy op 26 november 2009, 21:56:09
Citaat
Echter, via www.rd-hobby.de kun je ongeloofelijk veel US
materieel bestellen

Ben, bedankt voor de tip. Ik heb gelijk een bestelling van Kadee spullen gedaan. Vorige keer uit de US kreeg ik een naheffing van €26,00, en toen was de lol er voor mij gelijk af. Volgens mij betaal je niet alleen BTW, maar ook nog inklaringskosten. En hoewel de invoerrechten voor dit spul op 0% staan (als dat nog steeds zo is), schijnen ze zich wel eens te vergissen.

Leen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 26 november 2009, 21:58:04
Uiteraard betaal je inklaringskosten. Lees het topic nog eens helemaal door...
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: St00mboy op 26 november 2009, 22:03:35
Ja, ik zie het nu. Ik was zonder verder te lezen gelijk gaan bestellen, vandaar.

Leen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Marijn op 26 november 2009, 22:07:06
Ik heb nu 3 keer wat over laten komen uit de US ( en er zal nog wel wat komen  ;D ), nog maar 1 keer naheffing gehad.

Bij elkaar opgeteld was ik nogsteeds aanzienlijk goedkoper uit dan als ik het hier had moeten aanschaffen.

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Thieu op 29 november 2009, 11:07:40
Probeer anders het Engelse http://www.modeljunction.info/estore/index.php eens. Scherpe prijzen, snelle levering, geen inklaring en andere douane-ellende.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 30 november 2009, 14:33:19
Nog goedkoper... In US kopen en niet laten verzenden maar door je collega laten meenemen die in de States woont en met kerst weer naar Nederland komt. Even de verlanglijst opstellen :)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Geoffrey Korstanje op 30 november 2009, 15:55:42
Waar kan de bestellijst naartoe verzonden worden? ;D
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 30 november 2009, 15:56:36
Waar kan de bestellijst naartoe verzonden worden? ;D
Jij moet het toch tegen inkoopsprijs kunnen krijgen ;)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Geoffrey Korstanje op 30 november 2009, 16:07:46
Was dat maar waar :P
Ik verhuur springkussens dus inkoop van treintjes kan ik nergens op een legale wijze wegboeken  :(
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 30 november 2009, 16:11:44
Was dat maar waar :P
Ik verhuur springkussens dus inkoop van treintjes kan ik nergens op een legale wijze wegboeken  :(
Ah, ik zie mijn fout, had je verward met gebruiker Geoffrey_ (http://www.beneluxspoor.net/index.php?action=profile;u=2500)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 05 december 2009, 12:10:56
Nog beter, mag in Januari van mijn baas naar Amerika (Orlando). Eens kijken of ik een plekje in de koffer kan vrijhouden.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ronald1956 op 31 maart 2010, 22:06:08
Dus de verlanglijstjes kunnen naar jou ...  ;D

Adresje : http://www.colonialphotohobby.com/trains.htm .

Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johan Vermij op 31 maart 2010, 22:23:40
Euh.. Januari is alweer even voorbij. Shoppen was leuk. Amerika was ook leuk, nu is het weer saai Parijs voor de baas :(
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ronald1956 op 01 april 2010, 20:16:18
Sorry , gevalletje "niet goed gelezen" dus (Ik vond Januari al zo ver weg )
(maar waar die notificatie mail in eens vandaan kwam weet ik nog steeds niet)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Hobojohn op 03 mei 2010, 16:37:49
Een moeilijk opschrift misschien maar mijn vraag zal het ongetwijfeld verduidelijken.
Belasting kun je opgelegd krijgen: via aanslag, aangifte en langs andere wijze.
Belastinginning is ook aan diverse regels gebonden. Je moet weten waarom, waarover e.d.
Nu mijn vraag: TNT lijkt bij ons de ongekroonde belastinginner voor produkten die uit het buitenland komen en via Internet zijn gekocht.  Ze komen aan de deur, dag mijnheer, dag mevrouw wilt u dit bedrag aan omzet, inklaring, BTW maar even betalen. Je kunt niet pinnen, je weet nauwelijks wat de tarieven zijn en waarover je betaald.
Er staat een bepaald bedrag op een rekening. Je moet maar hopen dat het klopt.
Als je niet kunt betalen(geen contant geld in huis) gaat het pakje één twee drie de vrachtauto weer in.
Het af te leveren goed wordt vervolgens 'in retentie' gehouden. Dit lijkt op privaatrecht terwijl de belastinginning publiekrecht is. Mijn visie zou zijn: het pakje wordt afgeleverd en ik ontvang van de Douane een aanslag die ik vervolgens net als bijvoorbeeld inkomstenbelasting kan betalen voor een bepaalde datum.
De juristen onder u weten wel wat ik bedoel.
Het gaat dus met onze buitenlandse aankopen 'op geheel andere wijze' Waarop is dit alles gebaseerd?
Groet aan u allen, Jan
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 mei 2010, 17:21:21
Dit komt omdat de belastingdienst het innen aan tNT uitbesteed heeft. Je kunt hiertegen bezwaar maken door het pakketje te weigeren en zelf de inklaring te doen. Scheelt je de inklaringskosten. Wel een hoop gedoe. Maarre, je weet toch wel dat je wat besteld hebt? Dan leg je toch wat contant geld klaar? Je kunt zelf prima een inschatting maken van hoeveel het zal zijn. Staat allemaal al beschreven. Bovendien had je antwoord op je eerste vraag ook op de site van TNT kunnen vinden. Is allemaal beschreven en niks geheims aan. ;)

De reden dat je niet meer een los acceptgiro'tje erbij kreeg laat zich raden. Precies, die werd vervolgens nooit betaald. We hebben het er zelf zo naar gemaakt dus.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 03 mei 2010, 18:40:22
Citaat
Maarre, je weet toch wel dat je wat besteld hebt? Dan leg je toch wat contant geld klaar? Je kunt zelf prima een inschatting maken van hoeveel het zal zijn. Staat allemaal al beschreven. Bovendien had je antwoord op je eerste vraag ook op de site van TNT kunnen vinden. Is allemaal beschreven en niks geheims aan

Nou, ben ik niet met je eens.... Jan heeft zeker een punt. Het is toch belachelijk dat ik aan de deur het pakket aangeboden krijg en dan alleen cash kan betalen?? In een tijd waarin een ieder zo ongeveer vanaf 1,5 euro alles (moet) pinnen?? Het aan de deur betalen kan gemakkelijk met een pinautomaat of iets dergelijks. Da's een stukje service naar de klant toe.

Citaat
De reden dat je niet meer een los acceptgiro'tje erbij kreeg laat zich raden. Precies, die werd vervolgens nooit betaald. We hebben het er zelf zo naar gemaakt dus.

Nee, niet wij. Alleen die enkeling die te beroerd was te betalen onder het motto "dat krijgen ze toch nooit want ik heb lekker niks". En daar moet het grote gros wat wel welwillend is voor bloeden.....
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 mei 2010, 19:10:19
Ja, daar kan ik ook niks aan doen... ::) Ik zou zeggen stuur massaal een brief/email/telefoontje met je grieven, want als ze niks horen denken ze dat het allemaal wel ok is...

En Ronald, wat ben je nou niet met me eens? Dat je niet weet dat je zelf wat besteld hebt?  ;D Of dat je niet kunt uitrekenen wat je ongeveer moet gaan betalen?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 03 mei 2010, 19:56:17
Citaat
En Ronald, wat ben je nou niet met me eens? Dat je niet weet dat je zelf wat besteld hebt?

Tuurlijk wel ;) Gewoon, het feit dat je niet op een moderne manier aan de deur kunt betalen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Han Zijlstra op 03 mei 2010, 20:47:08
Tuurlijk wel ;) Gewoon, het feit dat je niet op een moderne manier aan de deur kunt betalen.
ik doe altijd een eenmalige machtiging tot incasso ,gaat het ook nog es van de juiste rekening af:)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 mei 2010, 21:18:14
Ronald, ik denk dat je onderschat wat een mobiele pinautomaat per maand kost. En elke rit moet er 1 hebben... De vaste apparaten in de winkels zijn aangesloten op een netwerk welke er vaak al is. En mochten er extra kosten aan zijn, dan verdient de winkel ze vast wel terug als service aan de klant. Ook voor de kleine bedragen. Geld afstorten is ook niet gratis meen ik. Maar wat voor service zou TNT dan moeten leveren? Ze doen toch al de inklaring, dus de klant hebben ze al in de pocket. Hoe er word afgerekend zal ze (denk ik) worst wezen. Ik schrijf maar uit gedachten hoor. Als ik het verkeerd heb, word ik vast wel gecorrigeerd. Ik zeg dit ook op persoonlijke titel hoor, dus niet als TNT'er.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Hobojohn op 03 mei 2010, 22:04:22
Het is natuurlijk prachtig wat jullie allemaal tot nu toe schrijven.  Jullie blijken allemaal doorgewinterde ervaringsspecialisten die veel weten maar net niet tot de juridische kern doordingen. Niet erg hoor 
Ik zou het daarom leuk vinden als Peter (Acela) ook zou willen reageren. Het lijkt erop dat hij op het belastingimport gebied heeft doorgeleerd.
De juridische vraag is: Kan TNT post als particuliere vervoerder optreden als belastinginner voor de Overheid. Is daar een aanwijzing voor of zoiets?
En zo ja : waar staat dat dan?  En mogen ze juridisch importgoederen achterhouden als jij niet betaald hebt /niet betalen kunt aan de deur ? Met name dit laatste wekt ergernis: ze gaan er weer met je model vandoor.
Belastingen worden doorgaans immers geind met een vriendelijk verzoek (aanslag) van de Belasting. Pas als je dat niet betaald hebt kan uiteindelijk tot beslaglegging van een eigendom van jou worden overgegaan. Maar dat is hier zover niet.
We moeten ons niet door TNT iets laten aanleunen waarop die postbodes helemaal geen recht (meer) op hebben. Ze laten er bovendien een dure auto voor rijden. Ik woon in Harderwijk; de auto kwam speciaal op route helemaal uit Zwolle
Ik ben benieuwd.
Spoorse groet,

Jan
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 03 mei 2010, 22:19:09

Belastingen worden doorgaans immers geind met een vriendelijk verzoek (aanslag) van de Belasting.

Dat in ieder geval niet. Een groot deel van de belastingen wordt door een private derde afgedragen. Denk maar eens aan je werkgever. In die zin is de constructie niet ongewoon.
Ronald heeft natuurlijk gelijk als hij stelt dat de betalingsmogelijkheden in dit tijdperk aan de achterlijke kant zijn.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 03 mei 2010, 22:21:51
Jan, het is heel simpel, de douane heeft het inklaren uitbesteed omdat zij zelf geen mogelijkheid heeft om alle inkomende pakketjes zelf in te klaren bij de diverse vervoerders. Het enige wat een douane medewerker hier in het pand doet is de pakketjes door de röntgenscanner gooien... En dus toezien op verboden zaken. Zij doen niets met de feitelijke inklaring.

Je kan hoog of laag springen, maar het verandert niets aan de zaak. Als jij via UPS, FedEx, DHL of GLS iets uit de verenigde staten besteld, dan doen zij ook de inklaring voor jou. Waarom je direct aan de deur moet betalen, is omdat de vervoerders de BTW en DR (Douane Rechten) moeten voorschieten voor jou aan de belastingdienst. De vervoerders zijn niet de eigenaars van je pakketje geworden, maar houden het achter omdat zij op jou een vordering hebben. Zodra ze die uit handen geven, kunnen ze uiteraard fluiten naar hun centen. Want lees de diverse fora er maar eens op na, zodra een pakketje uit buiten de EU komt, is men verbaasd dat de vervoerder (niet alleen TNT) nog eens geld van je wil hebben. Het internet is leuk, maar men verzuimd om zich voldoende te informeren vooraf.

Als je het niet eens bent met de door TNT gehanteerde methode (in jouw geval) zul je moeten uitkijken naar een andere vervoerder. Ik wens je veel succes daarmee. ;D

Hoe het juridisch allemaal zit, weet ik niet en eerlijk gezegd, interesseert mij dat ook niets. De praktijk is wat voor mij telt. Ik kan me helemaal voorstellen dat je je er aan ergert, maar zo is het nu eenmaal.  ;)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Thieu op 07 mei 2010, 15:32:22
Beetje zinloos om hier een juridische discussie over te willen opstarten, hoor. Het is nu eenmaal zo geregeld door de overheid dat TNT belast is met de inklaring. Je kan het belachelijk vinden, maar zo is het nu eenmaal geregeld. Punt uit. Net zoals de winkelier de BTW int en het hotel de toeristenbelasting.

Wel jammer vind ik het dat je niet met pin kunt betalen. Ik maak een inschatting van de mogelijke kosten, maar kan dat niet tot op de cent precies doen. Bovendien gaan veel pakjes ongeschonden door de douane en dan hoef je dus niks te dokken. En aangezien de inklaring soms erg lang kan duren, ligt dat geld hier weken en weken te wachten totdat de postbode 'm eindelijk eens komt afleveren.

Maar goed, liever TNT dan UPS, want die laatste bezorgt niet op zaterdag, hun site is een onbegrijpelijke brei aan info, en ze hebben nauwelijks afhaalpunten.

Als je trouwens snel en inklaringsloos je treintjes wilt ontvangen: bestel dan in een EU-land. In Engeland bijvoorbeeld zijn winkels die Amerikaans materieel verkopen en dankzij koerswijzigingen in dollar->pond->euro kan de prijs soms aardig meevallen. In ieder geval zijn de verzendkosten al een stuk lager en hoef je nooit inklaring te betalen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: reMARKable op 07 mei 2010, 15:48:18
Citaat
Als je trouwens snel en inklaringsloos je treintjes wilt ontvangen: bestel dan in een EU-land. In Engeland bijvoorbeeld zijn winkels die Amerikaans materieel verkopen en dankzij koerswijzigingen in dollar->pond->euro kan de prijs soms aardig meevallen. In ieder geval zijn de verzendkosten al een stuk lager en hoef je nooit inklaring te betalen.

Er zou wel een reden zijn om ze toch uit de VS of bijvoorbeeld zwitserland te halen he...

En over die koerswijzigingen, de euro staat er wel iets beter voor dan 2 week geleden maar kan nog steeds niet zeggen dat het nou "gunstig" is, zoals in december vorig jaar.

Ik ben het wel met je eens dat het jammer is dat je niet met de pin kan betalen... geen enkele courier heeft het liefst contant geld bij zich toch?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 07 mei 2010, 15:58:59
Nu is het ook niet gunstig inderdaad. Vorig jaar was de koers geregeld 1,36 tegen 1 euro. Da's interessant. Maar ik zoek (bijna) alleen maar tweedehands modellen, dus nieuw aanbod in de EU is voor mij nauwelijks interessant.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: roco op 10 mei 2010, 20:54:05
BTW en klaringskosten is mij wel duidelijk . Dit wordt ook geheven voor pakjes uit China . De aankopen ervan betaal ik per giro of creditcard . Nu moet ik een aankoop via ebay in Amerika met paypal betalen .
Dit betalingssysteem is mij niet duidelijk . Wat betaal ik aan paypal en hoe gaat dat verder in zijn werk . De uitleg van hun (paypal) is voor mij niet duidelijk . De vragen van mij worden niet duidelijk beantwoord .

gr Jos
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 10 mei 2010, 21:40:47
Bij een transactie als koper geef je Paypal het recht om een bepaald bedrag van je bankrekening en/of creditcard naar je Paypalrekening over te hevelen en dat dan door te sluizen naar de Paypalrekening van de verkoper minus de provisie van Paypal.
Je kunt ook een bedrag op je Paypalrekening hebben staan, bijvoorbeeld omdat je dat eerder zelf had overgemaakt of omdat je ooit iets hebt verkocht. Dat kan je indien gewenst terugsluizen naar je bankrekening.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Illya Vaes op 10 mei 2010, 21:49:37
dat dan door te sluizen naar de Paypalrekening van de verkoper minus de provisie van Paypal.
Ik knip dit er even uit om Jos er expliciet op te wijzen dat bij PayPal alleen de ontvanger geld kwijt is aan het overschrijven, ruwweg 4%.
Vandaar dat Europese verkopers er niet zo blij mee zijn als het alternatief een gratis overschrijving is   :-\
Het is wel retesnel (elektronisch overschrijven is in Nederland ook snel trouwens, maar sommigen niet snel genoeg  :-\)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 10 mei 2010, 22:22:54
Hoho, als gebruiker betaal je weldegelijk mee aan Paypal, omdat je voor niet Euro betalingen een ongunstigere wisselkoers betaald. Niet schokkend, maar wel even vermeldenswaard. Het scheelt je sowieso een hoop gedoe en als je ook nog eens meetelt dat je een soort garantie krijgt, dan is het eigenlijk alleen maar geweldig.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 10 mei 2010, 22:24:48
Voor die garantie wel binnen 42 dagen na de transactiedatum reageren, kwam ik achter.  :'( ;D
Dat is bij een creditcard maatschappij eigenlijk beter geregeld.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: stig op 10 mei 2010, 23:04:31
't is meer een garantie dat het artikel ook daadwerkelijk verzonden word en heel aankomt. Paypal benaderde mij zelf al dat er onregelamtigheden waren emt een verkoper en vroegen mij of ik het item al ontvangen had. Wat niet het geval was. En ik ben toen probleemloos gecompenseerd.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 11 mei 2010, 09:54:24
Dat is keurig, maar daarvoor moeten eerst een paar mensen waarbij het mis is gegaan aan de bel trekken. Ik was dus zo'n belletjestrekker alleen te laat om nog actie van Paypal te verwachten. Behalve dat Paypal op basis van mijn klacht misschien anderen is gaan waarschuwen. Ach ja, sjit heppens.  ;D
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: roco op 22 juli 2010, 17:00:35
Hallo

Het is alweer een possje geleden dat ik vroeg om hulp hierbij . Het heeft lang geduurd voor ik de aankoop kon betalen ( Eigenlijk mijn zoon die pas een paypalaccount had geopend . Dit kwam ik pas te weten na een vraag om hulp hierbij ) . Gelukkig had die amerikaan veel geduld .
Bedankt voor jullie hulp .

gr Jos
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ex-DR V100 op 23 juli 2010, 13:00:18
Een goede les is,
Voor je iets besteld, goed kijken hoe je kunt betalen.
(heb wel eens wat laten schieten, vanwege de starre houding van een verkoper (wilde alleen via creditcard) en een andere keer kon ik ook een gewoon met bank overmaken terwijl de verkoper dit niet gemeld had, maar stemde hier mee toe).

Gr, Marc
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: daan2353 op 04 januari 2011, 10:50:35
Even de aanvulling erbij dat het overmaken van geld via je bank naar Amerika niet gratis is, verre van dat. Enkel binnen Europa is het overschrijven via je bank kosteloos, voor de rest kun je beter paypal gebruiken.
Mocht een verkoper dat niet accepteren kun je hem voorstellen dat jij de paypalkosten (een paar %) op je neemt, misschien dat het dan wel ineens mogelijk is.

Houd ook in de gaten dat je bij een overschrijving bent overgeleverd aan de goede wil van de verkoper. Dat is bij Paypal een stuk minder (al moet je wel binnen de eerder genoemde 42 dagen reageren, dus houdt rekening met de gekozen wijze van verzenden).

Een creditcard kun je ook via Paypal koppelen, zo krijgt iemand nooit jouw creditcard nummer te zien en kunnen ze ook niet zelf afschrijven. Natuurlijk is dat bij een creditcard ook allemaal gedekt, maar ik lijd aan helpdeskfobie en zorg liever dat het niet kan voorkomen in plaats van het achteraf terug te draaien.

Groet Daan.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 04 januari 2011, 12:17:02
Daan, ter aanvullin:

- De kosten bij Rabobank zijn ongeveer 15 euro voor de transactie. Het heeft me wel ettelijke telefoontjes gekost voordat de (overigens vriendelijke) dame er precies achter was hoe het zat ;)
- Paypal kun je ook aan een normale bankrekening koppelen tegenwoordig, en niet uitsluitend aan een creditcard.

Citaat
...maar ik lijd aan helpdeskfobie

Ik ook  ;)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: en_voyage op 04 januari 2011, 14:15:12
- Paypal kun je ook aan een normale bankrekening koppelen tegenwoordig, en niet uitsluitend aan een creditcard.

Klopt, en zo heb ik dan ook al diverse aankopen in de VS via eBay betaald. Het werkt prima, hoewel de door Paypal gehanteerde wisselkoers soms iets ongunstiger lijkt dan die van mijn eigen bank of op de bekende websites met wisselkoersen. Toch scheelt het ook weer niet zo veel en het gemak van Paypal weegt daar voor mij tegen op.

Paypal werkt met het principe van de automatische afschrijving; Hoewel dat op het eerste gezicht wat griezelig lijkt (spookbeelden van een geplunderde bankrekening), is het in feite niet enger dan toestemming voor automatische incasso verstrekken aan je energieleverancier, je internetprovider of je telefoonmaatschappij. Terwijl ik bij dit soort firma's onlangs nog een misser heb mogen ervaren (lees: teveel afgeschreven). Gelukkig kun je de boel in zo'n geval storneren, en dat kan in het geval van een werkelijk incorrecte Paypal-betaling dus ook.

Groeten, Geoffrey
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Anton van der Linden op 10 oktober 2015, 15:59:36
Een recente ervaring met PostNl. Ik kocht voor ongeveer 300 Canadese dollar in canada. Bij de douane afwikkeling door Postnl
was er naar mijn mening ten onrechte gerekend alsof de grondslag USdollars i.pv. CAN dollars is. Na drie pogingen om de teveel betaalde 20 euro terug te vorderen heb ik het maar gelaten voor wat het is. Moraal van het verhaal:bij Postnl gaan ze niet in op het verzoek voor een expliciete berekening. Ze sturen gewoon steeds dezelfde brief op het bezwaarschrft en zijn op geen enkele manier per telefoon of e-mail te bereiken. Vraag bij internet kopen in Canada of zij de rekening in US dollars specificeren dan kan de inklaring bij Postnl zich niet meer in de koers "vergissen".
Groeten Anton
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ex-DR V100 op 11 oktober 2015, 05:47:39
Of het nog nodig is de PayPal -rekening te koppelen met bank en/of creditcard weet ik niet, maar je kunt wel gewoon met i-deal geld overmaken naar je PayPal (min. 10,-), soort van Prepaid. Zo kun je dan weer vanaf je PayPal verder betalen.

Marc
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Prutsert op 03 december 2015, 21:37:10
Hallo slimme meedenkers,

Ik laat af en toe wat treinspullen vanuit Amerika deze kant op verschepen. Soms nieuw, meestal 2e hands. Echter die vermaledijde douane zorgt met haar invoerrechten dat het er niet leuker op wordt. Heeft iemand ideeën hoe ervoor te zorgen dat je op gebruikte waar niet het volle pond aan invoerrechten moet betalen?

Gr
Robert
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Hans Reints op 03 december 2015, 21:42:53
Zelf even gaan halen. Leuk tijdverdrijf en je ziet nog eens wat  ;D
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: guest7823 op 03 december 2015, 21:46:15
Daar is ergens op het forum een draadje over.

Maar waar ......  :-\

Dus ...... even zoeken op "import verenigde staten" op BNLS en ......

Kopen in de VS (http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,12025.0.html)


D'r staat me ook bij dat ik ooit een posting heb genoeg met een code waarmee je, in principe, zou kunnen aantonen dat het vrij van importrechten is.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Koerts op 03 december 2015, 21:49:35
Heel simpel: staat als sticky in "algemeen" (http://forum.beneluxspoor.net/index.php/board,2.0.html) ;D Kopen in de VS (http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,12025.0.html)

Groeten Ronald.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: guest7823 op 03 december 2015, 21:56:47
http://exporthelp.europa.eu/thdapp/nomenclature/NomenclatureServlet?action=nomen&section=tariff&taricCode=9503000000&prodLine=80&limitLevel=10&simDate=20080306&languageId=en#
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Alexander op 03 december 2015, 22:01:01
Betaal je eigenlijk wel invoerrechten, of is het grootste gedeelte toch BTW ter ere en glorie van Brussel ??

Groeten, Alexander
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: guest7823 op 03 december 2015, 22:01:46
http://gebruikstarief.douane.nl/h95/posten
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 03 december 2015, 22:09:37
Betaal je eigenlijk wel invoerrechten, of is het grootste gedeelte toch BTW ter ere en glorie van Brussel ??

Groeten, Alexander

Je betaalt gewoon Nederlandse BTW en inklaringskosten. Dankzij de EU hebben we dat hele gezeik niet binnen Europa. Dankzij de EU maken de VS gemakkelijk afspraken met Europa, waaronder momenteel de afspraak dat er op modeltreintjes wederzijds geen invoerrechten worden geheven.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Max Roodveldt op 03 december 2015, 22:12:53
Heeft iemand ideeën hoe ervoor te zorgen dat je op gebruikte waar niet het volle pond aan invoerrechten moet betalen?

Een vriendje/vriendinnetje in de states zoeken die bereid is de artikelen als gift op te sturen...  8)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ingenium op 03 december 2015, 22:13:26
In plaats van alles weer te gaan benoemen is het handiger het oude draadje eens door te nemen. 8)

Een vriendje/vriendinnetje in de states zoeken die bereid is de artikelen als gift op te sturen...  8)

Verlegt enkel de grens van 22 euro naar 45 euro. Dat is dus incl. verzendkosten he! Daar zit je al snel aan dus. Houd er nou maar rekening mee, dan valt het altijd mee als je pakketje er eens tussendoor glipt.

Zelf koop ik er al een paar jaar niks meer. Prijzen zijn al niet normaal meer, de euro is te goedkoop en verzendkosten zijn belachelijk hoog geworden. Jammer dan.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 04 december 2015, 09:44:15
Inderdaad zijn die verzendkosten inmiddels belachelijk, ook op ebay.... dingetjes van 20 dollar die in een klein doosje kunnen en dat voor 50 of 60 dollar willen verzenden.... merk het ook met spullen voor auto's.

Soms willen ze wel onderhandelen maar meestal niet ;)

Zelf even gaan halen. Leuk tijdverdrijf en je ziet nog eens wat  ;D

Inderdaad, maar wel iets kostbaarder  ;D leuk is het zeker, en je kunt ook nog eens naar echte treinen kijken daar :)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 04 december 2015, 09:58:18
In plaats van alles weer te gaan benoemen is het handiger het oude draadje eens door te nemen. 8)

Ja, en de conclusie was daar ook al dat je als je alles volgens de regels doet, je rekening moet houden met BTW en inklaringskosten. Dan kan je het geluk hebben dat de douane een partij zonder meer doorlaat, maar dat is het dan ook: geluk. Kunstgrepen betekenen altijd dat je iemand in de VS verzoekt om de wet te omzeilen. Voorheen waren winkels daar weleens toe bereid (lager bedrag op de papieren, andere categorie) maar kennelijk is er een keer ingegrepen, want meestal vertikken ze dat tegenwoordig. Terecht mijns inziens.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 04 december 2015, 10:44:05
Uiteraard, want de verzekerde waarde is die wie op de formulieren staat... en als die lager is als wat er in zit krijg je een probleem als dat bewuste pakketje kwijt raakt en er vergoed dient te worden.

Ikzelf heb er nooit om gevraagd om dit soort gezeik te voorkomen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Peter Korsten op 04 december 2015, 11:08:17
Heeft iemand ideeën hoe ervoor te zorgen dat je op gebruikte waar niet het volle pond aan invoerrechten moet betalen?

Het zij vermeld dat het omzeilen van BTW en inklaringskosten als smokkelen wordt geschouwd.

Als je het zelf haalt, of het door een vriend(in) laat halen, ligt de grens volgens mij rond de 350 euro voordat je allerlei kosten krijgt. Tenminste, dat was het bedrag dat ik op Eindhoven Airport zag staan toen ik daar voor het laatste landde. Ik zou het opzoeken als ik jou was.

Met bijvoorbeeld een tablet (ik ken iemand die op die manier de nieuwste iPad uit de VS heeft gehaald) is het gemakkelijker om te doen alsof je het ding al had, omdat je het uit de verpakking kunt halen en in je handbagage kunt stoppen. Als het nog in de cellofaan zit, valt het al wat meer op. Hoewel de Amerikanen zich daar niet zo'n zorgen over maken natuurlijk. Pas bij de Nederlandse douane krijg je met die kosten te maken.

Bij een modeltrein is het zonder meer duidelijk dat je het ding daar gekocht hebt.

- Peter
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Bert van Gelder op 04 december 2015, 13:48:23
(Had je de gebruikssporen niet gezien dan... ;) )

Topics zijn samengevoegd.

Gr, Bert
Titel: Douane en invoerheffingen
Bericht door: St00mboy op 19 december 2016, 23:30:20
.....maar om het feest compleet te maken heeft de douanezollbelastinghauptambtenaarinfunctie nog maar even 15 euro 30 aan heffing gerekend.

Bestond die €15,30 soms uit €2,30 BTW en €13,00 "inklaringskosten"?  ::)

Leen.
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: prutser op 20 december 2016, 08:20:50
Konden die velletjes niet in een enveloppe met de brievenpost mee?
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Ronald Halma op 20 december 2016, 09:21:50
Verzenden uit de States is momenteel een crime.... sommige gasten rekenen erg veel verzendkosten en reageren niet op voorstellen om dat goedkoper te doen. Ook kon je eerder nog wel eens vragen de waarde in je pakket lager op de verzendsticker te laten zetten maar ook dat doen ze niet graag meer vanwege pakketjes die kwijtraken en de daardoor ontstane problemen.

Bestond die €15,30 soms uit €2,30 BTW en €13,00 "inklaringskosten"?  ::)

Leen.

Helaas blijft het (mogelijk) betalen boven de 22 euro aankoopkosten ;)

Tom is trouwens te laat want die vellen hebben we binnen Team mitropa een aantal jaren geleden al eens laten komen... was toen veel goedkoper  ;D ;D
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: clickmaniac op 20 december 2016, 10:31:39
Als de aangegeven waarde groter is dan 50 euro komt de zending automatisch in de import-molen terecht. Zat je daar net 4 euro boven - een dure 4 euro! Amerikanen zijn als de dood 'on the wrong side of the law" terecht te komen maar voor zo'n klein bedrag...
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Ronald Halma op 20 december 2016, 10:36:27
50? Het is 22:

https://www.postnl.nl/ontvangen/pakket-ontvangen/pakket-uit-het-buitenland/bijkomende-kosten-bij-het-importeren-van-goederen-uit-het-buitenland/

Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: clickmaniac op 20 december 2016, 11:01:06
oei da's dan veranderd ergens in de afgelopen paar jaar!
De tijd dat er wel eens een pakket doorheen glipte is sowieso lang geleden...
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Gerrit F op 20 december 2016, 13:08:29
Tja, dat word  rekenen...: Hoe bereken ik de belasting bij invoer? Douane-belastingdienst. Dit onderdeel is alleen bedoeld voor particulieren, die goederen ontvangen uit het buitenland van organisaties en bedrijven.  (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/hoe_bereken_ik_de_belasting_bij_invoer_internetaankopen).
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Wies op 20 december 2016, 15:18:27
Helemaal niet rekenen. Tot 150 euro enkel btw, geen invoerrecht. Zie volgende link: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/moet_ik_belastingen_bij_invoer_betalen

Wat de vervoerder er nog bij rekent, is een ander verhaal.
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Michel van den Hof op 20 december 2016, 15:27:51
De waarde waarmee wordt gerekend is wel product kosten + verzendkosten + verzekeringskosten over de verzending.
En de BTW is weer over dat totaal.
Dus niet alleen verhoogt dat de bedragen en daarmee kans op heffing(en), maar vangt de overheid dus ook inkomesten over jouw verzend- en verzekerkosten. Echt te absurd voor woorden.

Mvg,
Michel

Verstuurd vanaf mijn SM-N910C met Tapatalk

Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Martin Welberg op 20 december 2016, 15:30:35
Eh, waarom ??? De buitenlandse ondernemer verstuurt zonder btw, vooral als het uit de USA komt
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Michel van den Hof op 20 december 2016, 15:51:22
Daarom juist. Je bent ergens BTW verschuldigd. Niet daar? Dan dus hier!!  Maar dan dus niet alleen BTW over de product waarde maar ook de transport waarde en de verzekeringskosten. Echt absurd.

Verstuurd vanaf mijn SM-N910C met Tapatalk
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: St00mboy op 20 december 2016, 16:28:43
Plus €13,00 inklaringskosten, ook als je maar €1,00 BTW moet betalen.  >:(

Leen.
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Reinout van Rees op 20 december 2016, 17:02:44
Dat kan nog "leuk" worden voor degenen hier op het forum die zaken in Engeland bestellen (zodra ze uit de EU zijn). Dan gaat dezelfde vlieger daarvoor op.

Reinout
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Martin Welberg op 20 december 2016, 17:03:32
Bestel dan niet :P

Ook de NL verzendkosten zijn niet vrij van BTW, maar ja die betaal je er op het postkantoor al bij...gelukkig kan ik hem terug vorderen :P
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: ruudns op 20 december 2016, 20:21:47
Laat het naar je wasserij in Panama sturen. Neem je het zelf gewoon mee als je je kleren weer ophaalt ;D. Leuker kunnen we het niet maken 8) (y).
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Gerrit F op 20 december 2016, 21:00:05
Helemaal niet rekenen. Tot 150 euro enkel btw, geen invoerrecht. Zie volgende link: Belastingdienst (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/goederen_ontvangen_uit_het_buitenland/van_organisaties_en_bedrijven/moet_ik_belastingen_bij_invoer_betalen)

Wat de vervoerder er nog bij rekent, is een ander verhaal.

Is dus dezelfde link Wies.... ;)
Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: Ludo1957 op 20 december 2016, 23:44:19
50? Het is 22:

https://www.postnl.nl/ontvangen/pakket-ontvangen/pakket-uit-het-buitenland/bijkomende-kosten-bij-het-importeren-van-goederen-uit-het-buitenland/

Ter info
In België worden er importtaksen aangerekend voor zendingen vanaf 24 €... en nog niet weinig ook
Onlangs bestelde mijn vrouw bij de Chinees ( Ali hé, niet die om de hoek) voor 38 € en kwam er welgeteld 28,33 € invoertaks bovenop.
Onder de 24 € blijven dus  :).

Titel: Re: Douane en invoerheffingen
Bericht door: ingenium op 20 december 2016, 23:48:14
Alles is jaren geleden al eens uitgekauwd. http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,12025.0.html Ok, het ging toen om de VS omdat dat populair was, maar eigenlijk kan je lezen als zijnde buiten de EU. Misschien handig om daar verder te gaan en de nieuwe informatie, als die ook echt nieuw is, daar toe te voegen?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Reinout van Rees op 21 december 2016, 02:48:55
Goed idee, bij deze samengevoegd.

Reinout-als-moderator
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: RBlok op 28 oktober 2020, 23:32:00
Een idee? Kopen in Canada naar een Canadees adres (familie, kennis) laten opsturen. Dan als "gift" pakket naar NL laten doorsturen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ingenium op 29 oktober 2020, 00:02:07
Je kan wel eens mazzel hebben. Maar ze zijn niet gek hoor.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Wies op 29 oktober 2020, 10:07:00
Een idee? Kopen in Canada naar een Canadees adres (familie, kennis) laten opsturen. Dan als "gift" pakket naar NL laten doorsturen.

Over welke "enorme" bedragen hebben we het hier om iets te omzeilen? Voor zendingen tussen particulieren geldt een vrijstelling van invoerrecht tot een waarde van de zending van 45 Euro. De invoer van modeltreinen is vrij van invoerrechten (0% - GN-code 9503 00 00), dus blijft aan belastingen enkel de btw over. De in Canada betaalde btw krijg je overigens niet terug in deze situatie.

Ik zou zeggen, wees solidair in deze tijden en volg de normale weg.

Met vriendelijke groet,
Wies.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: RBlok op 30 oktober 2020, 08:00:38
Dat is ook weer zo. Gewoon BTW betalen zoals je dat ook in NL zou doen.
Direct is de VS/Canada bestellen is alleen de kosten van de groothandel/importerende detaillist vermijden
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 30 oktober 2020, 08:25:16
Bestellen in de VS doe je al lang niet meer vanwege lagere kosten. Daar zijn de wisselkoersen en de verzendkosten niet naar. De Noord-Amerikaliefhebber kan daar spullen bestellen die hier niet of lastig zijn te vinden. Ga ervan uit dat je ook btw en inklaringskosten betaalt. Kan het niet tegenvallen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Martin Welberg op 30 oktober 2020, 10:24:40

Direct is de VS/Canada bestellen is alleen de kosten van de groothandel/importerende detailist vermijden

Leg dat eens uit?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: RBlok op 30 oktober 2020, 11:30:35
Ik ben zelf bij de start van een baan op internet op zoek gegaan naar winkels met een uitgebreid assortiment USA/Canada materieel en kwam niet veel verder dan https://aat-net.de/ (https://aat-net.de/) in Duitsland. Bij het vergelijken van modellen kwam ik aanmerkelijk goedkoper uit bij bijvoorbeeld Model Train Stuff , Railway City Hobbies of Canadian Express Line. Wel slim bestellen (aanbiedingen, actiemodellen) en meer tegelijk laten verzenden.
Ik begrijp de toegevoegde waarde en de kosten van detaillisten maar in dit geval liep dat voor mij teveel uit de pas.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Johnnytrein op 30 oktober 2020, 15:22:01
En wat dan met de waarborg bij een defect ?
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 30 oktober 2020, 15:55:59
In beginsel werkt het natuurlijk hetzelfde, maar heen en weer zenden kost meer tijd. Ik heb weleens wat geruild toen ik het verkeerde had gekregen. Dat werkte goed bij Modeltrainstuff, maar er gaat wat tijd overheen. Bij minder welwillende winkels/verkopers kan je de pineut zijn. Dan is betalen via PayPal een remedie. Kan je altijd je geld terugvorderen.

Bij problemen meer gedoe. Dat is dan maar zo als het alternatief er verder eigenlijk niet is.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Ronald Halma op 30 oktober 2020, 16:04:41
Ik ben zelf bij de start van een baan op internet op zoek gegaan naar winkels met een uitgebreid assortiment USA/Canada materieel en kwam niet veel verder dan https://aat-net.de/ (https://aat-net.de/) in Duitsland. Bij het vergelijken van modellen kwam ik aanmerkelijk goedkoper uit bij bijvoorbeeld Model Train Stuff , Railway City Hobbies of Canadian Express Line. Wel slim bestellen (aanbiedingen, actiemodellen) en meer tegelijk laten verzenden.

Klopt. Maar AAT (ik ken hem goed) besteld voor jou, betaald de verzendingen, heeft de voorraad, personneel enzovoorts. Het kan best zijn dat jij het goedkoper kunt krijgen maar hij heeft grote pakketten en die kan hij niet als gift laten sturen. Dus ja, hij is altijd te duur in onze ogen. Het is trouwens nog steeds een ven de beter gesorteerde US zaken hier in Europa en je kunt er alles bestellen wat verkrijgbaar is op dat moment. Koop er regelmatig en er is niks mis mee ;)
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: ingenium secundus op 30 oktober 2020, 16:16:40
Is het niet UPS die op luchthavens hun eigen distributie verzorgt en de douane vaak niet de moeite neemt daar voorbij te kijken? Ik heb namelijk wel eens dingen besteld in de VS die met UPS verstuurd werden, en die kwamen allemaal zonder controle door de douane heen.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Bert van Gelder op 30 oktober 2020, 18:07:42
De invoer van modeltreinen is vrij van invoerrechten (0% - GN-code 9503 00 00), dus blijft aan belastingen enkel de btw over.

Helaas, dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan...

Ik ken het van luchtvaartonderdelen, ook vrijgesteld van invoerrechten, maar de documenten invullen, met allerlei achterliggende gegevens aanleveren, is complex en duur, en dat gaat de transporteur zeker niet voor je doen. Conclusie: je moet gewoon invoerrechten betalen.

Bij de luchtvaartonderdelen werd dat pas bij dure onderdelen gedaan, en dan praat je over meer dan een paar duizend euro...

Gr, Bert
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: henk op 30 oktober 2020, 18:46:30
 ???
Maar bij bestellen van treintjes in de VS betaal je toch echt geen invoerrechten Bert.
Vliegtuigonderdelen nog nooit geprobeerd, geef ik toe.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Wies op 30 oktober 2020, 19:13:54
Ik ken het van luchtvaartonderdelen, ook vrijgesteld van invoerrechten, maar de documenten invullen, met allerlei achterliggende gegevens aanleveren, is complex en duur, en dat gaat de transporteur zeker niet voor je doen. Conclusie: je moet gewoon invoerrechten betalen.

Bij de luchtvaartonderdelen werd dat pas bij dure onderdelen gedaan, en dan praat je over meer dan een paar duizend euro...

Gr, Bert
Dat is appels met peren vergelijken. Vliegtuigonderdelen kunnen, wanneer deze niet onder een GN-code vallen die al een 0% recht kent, over het algemeen met vrijstelling van invoerrecht worden ingevoerd onder het zogeheten bijzondere bestemmingen regime. En ja, dat brengt het invullen van papieren met zich mee.

Met vriendelijke groet,
Wies.
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Silvolde op 30 oktober 2020, 19:33:35
Allereerst moet bij de inklaring het juiste GN nummer (9503 0030 00) gehanteerd worden. Hier wordt nog wel eens van afgeweken als het een bouwpakket betreft wat tot een oeverloze discussies kan leiden. Na omrekening in Euro's wordt 21% BTW over het factuurbedrag geheven waarna ook nog de kosten van de afhandeling door PostNL worden toegevoegd. Bij PostNL zijn die € 13,00.

Gr, Rob
Titel: Re: Kopen in de VS
Bericht door: Alexander op 30 oktober 2020, 21:27:19
Hallo allemaal,

De Duitsers hebben hun BTW verlaagd. Veel winkels berekenen de verlaging ook door aan hun klanten.

Importeren uit de USA in Duitsland is dus ook goedkoper, via kennissen enz.  die in Duitsland wonen.

Groeten, Alexander