BeneluxSpoor.net forum
Vraag en antwoord => Algemeen => Topic gestart door: WWestley op 14 August 2014, 19:12:26
-
Ik krijg dus binnenkort een NMBS uit de reeks 18 van LSM of te wel nr 1852. Ik zie regelmatig in het weekend de reeks 18/19 hier staan en hebben dan inclusief de stuurstandwagen 11 stuks achter zich. Dit met zowel enkele I10 als merendeel I11
Nu dus de vraag hoeveel wagons kan de LSM 18 reeks met zich mee trekken kunnen dit ook d genoemde alle 11 zijn of zijn er beperkingen?
En ok als je een set van LSM aanschaft met d stuurstand wagen heeft deze dan ook de wisselende lichten werking?
Ik hoor graag
Wim
-
Hallo Wim,
Ik heb even gezocht welke loc het is, maar ik kan niet vinden hoe de loc aangedreven is. Ik neem aan aandrijving op alle 4 assen. Dan kan de loc makkelijk 10 of meer rijtuigen trekken op een vlakke baan, maar het is meer afhankelijk van de baan waar de trein moet rijden. Heb je heuvels op de baan en welk percentage hebben deze ? Dan kan alleen iemand die dezelfde loc heeft je vertellen hoeveel rijtuigen de loc opkrijgt en welke percentages hellingen hij of zij op de baan heeft.
Tegenwoordig zijn locomotieven meestal wel zwaarder als vroeger, waardoor deze sterker zijn geworden. Bijvoorbeeld een Lima loc met kunststof chassis met een metalen blokje erin is veel lichter dan een moderne loc waar het hele chassis van metaal is.
Ik heb een aantal weken geleden een Roco 1600 met 7 Artitec dubbeldekkers laten rijden op een baan met hellingen en dat ging probleemloos. Vooral niet proberen om een loc met een lange sleep 4 adders proberen op topsnelheid een helling op te jagen, dan slipt de loc sneller als met een lagere snelheid.
Wisselende lichten in een stuurstand hangt ervan af of het rijtuig digitaal is ( met een eigen decoder ) Meestal hebben de nieuwere locs en stuurstandrijtuigen wit en rood of geel en rood wisselende front en sluitlichten. Bij de moderne treinen is dit Led verlichting die mooie heldere seinen geeft.
Ik hoop dat ik je vraag een beetje heb kunnen beantwoorden.
Veel plezier met de loc. Groeten Ruud B.
-
http://www.beluxtrains.net/indexnl.php?page=searchrollingstock kies bij rollend materiaal 18
hier eens ten rade gaan voor zowel loc,wagons of nr.s treinen
Groeten Peter ;)
-
Wisselende lichten met rijrichting?
Ja, zeker als er een decoder inzit. Je kan er altijd een functiedecoder inpluggen! Ik geloof een 21 mtc.
-
Ruud, Peter en Beki
Dank voor jullie reactie. Mijn baan is momenteel 3,60 mtr lang, binnenkort wordt deze 4,85 x 1.25. Als ik dnk wat het gaat worden komt er een viaduct in het midden van de R4 bochten van amper 5,5/6cm hoog. Dit moet voldoende zijn om een vrachtwagen onder door te laten rijden.
De loc die ik ga krijgen is van L S Models ref 12214 en nr 1852 van de NMBS. Ik denk er over om deze net zo aan te passen zoals ik deze altijd hier ziet en dat is een lengte van 10 rijtuigen en een stuurstandwagen. Daarin zit regelmatig ook een I10 tussen d I11. Maar in totaal 11 stuks zal een beetje te veel van het goede worden denk ik en zal deze in gekort moeten gaan worden.
Maar dank voor jullie informatie en fijne avond
Wim
-
Wim, wanneer je de verschillende treinverbindingen bekijkt zie je ook treincombinaties met minder wagons,5 of 6 die zou je ook kunnen gebruiken op je baan met bijkomend voordeel dat je meer kunt rijden !
Trouwens in de nabijheid van ons lokaal ( rangeerstation Gent-Zeehaven zag ik al meerdere keren combinaties waar 3 of 4 I10'en inzaten, ikzelf zag nog geen I6'en maar naar het schijnt zouden die er ook zijn (1steklasse?)
Groeten Peter ;)
-
Dag Peter
Dank voor je reactie. Ik heb zitten kijken naar de verschillen van een I6 en I10 maar die zie ik helaas niet. Misschien dat deze ook al eens op Gouvy hebben gestaan en ook dat misschien de CFL die overigens op Lijn 42 met rijtuigen van de NMBS rijden deze gebruiken. Ik weet het niet dus iedre tip om het te herkennen is meer dan welkom.
Maar in Nederland gaat men ook diverse samenstellingen doen van ander materiaal. Het vermoeden is zelf zo dat men verwacht dat er combinaties zullen komen met normale IC en Dubbeldeks rijtuigen om de capaciteiten te verhogen. Ook andere en oudere treinstellen en samenstellingen gaan gebeuren en dit totdat d nieuwe Sprinters zullen komen. Ik weet alleen niet wanneer dat zal zijn. NS is leuk en vooral nu de nieuwe Bombardier gaan komen maar ik heb er nog te weinig verstand van.
Fijne dag verder
Wim
-
Wim,
toch is het verschil vrij gemakkelijk te zien, maar als de trein boven je hoofd over een brug fijdt is het al iets minder duidelijk.
het grootste verschil is nl. onderaan de wagons : de I10 hebben aan beide kanten blokken ter hoogte van de onderstellen zitten, verder zijn ze open, de I6'en daarentegen hebben over gehele lengte schorten onderaan,(gemakkelijker gezegd bij een I10 is alles wat onderaan de wagon hangt duidelijk te zien, de I6'en is alles netjes weggestopt in de schort !
Binnenkant bij I10 volledig open, waar I6 in compartimenten onderverdeeld is.
Mocht je in het Gentse zijn dan hebben wij op 12 oktober ruilbeurs en opendeurdag, de week ervoor in het in Gent-Zeehaven door Infra openbedrijvendag waar heel wat materiaal en heel wat activiteit is met mogelijkheid onze club ook te bezoeken (5 oktober),er wordt een trein ingelegd vanuit Gent-St Pieters.
Hier is iets meer te lezen wat er allemaal zou te zien zijn : http://forum.modelspoormagazine.be/index.php/topic,20513.0.html
Groeten Peter ;)
-
Dag Peter,
Bedankt voor je tekst en uitleg. Zoals je weet was het vrijdag een feestdag en dat betekend dat er zondag diensten gereden worden. Voor mij altijd een interessante dag om eens op het spoor te gaan kijken. Voor mij nu een leuke periode want de gummineuzen zijn vervangen door de Desiro.
Echter stond er achter een CFL stam een voor mij toen totaal onbekend rijtuig. Naderhand bleek dit dus de DMS te zijn een bagage wagen. Nooit eerder gezien en hierbij enkele opname
(http://i1175.photobucket.com/albums/r623/erescesar/DSC_0904_zps82d49661.jpg) (http://s1175.photobucket.com/user/erescesar/media/DSC_0904_zps82d49661.jpg.html)
(http://i1175.photobucket.com/albums/r623/erescesar/DSC_0912_zps9a79190c.jpg) (http://s1175.photobucket.com/user/erescesar/media/DSC_0912_zps9a79190c.jpg.html)
Ik ben niet zo technisch en als jij kan vertellen welk rijtuig het is denk zelf een I10 mag je het zeggen en als je opnames hebt van een I6 heel graag zodat ik eens kan kijken Dit om een beter beld te krijgen
Dank nogmaals en groet
Wim
-
http://www.beluxtrains.net/indexnl.php?page=rslist
hier zie je ze beiden !
Groeten Peter ;)
-
Maar in Nederland gaat men ook diverse samenstellingen doen van ander materiaal. Het vermoeden is zelf zo dat men verwacht dat er combinaties zullen komen met normale IC en Dubbeldeks rijtuigen om de capaciteiten te verhogen. Ook andere en oudere treinstellen en samenstellingen gaan gebeuren
Nee, dat gaat niet gebeuren. Vroeger reed plan W, ICR, DDM-1 en ICK wel door elkaar maar dat is voorbij.
-
Peter
Bedankt voor de tip van d website daar heb ik veel van.
Rick
Dank voor je antwoord
Fijne dag verder samen
Wim
-
het grootste verschil is nl. onderaan de wagons : de I10 hebben aan beide kanten blokken ter hoogte van de onderstellen zitten, verder zijn ze open, de I6'en daarentegen hebben over gehele lengte schorten onderaan,(gemakkelijker gezegd bij een I10 is alles wat onderaan de wagon hangt duidelijk te zien, de I6'en is alles netjes weggestopt in de schort !
Ik onthou het verschil altijd als volgt:
I6 = ie-zes heeft schortplaten.
I10 = ie-tien heeft dat niet.
-
Niels bedankt
Een handige tip zou ik zeggen, zo heeft een ieder zijn ezels bruggetje om iets te kunnen onthouden
Wim