BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Banen of diorama's => Topic gestart door: janarnhem55 op 08 November 2013, 14:18:39

Titel: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: janarnhem55 op 08 November 2013, 14:18:39
Op verzoek van een vriend wil ik een achtergrond fotograferen. Hier komt een brug voor te staan. Wie heeft tips om dit goed te doen: welke standpunt neem ik in. Vanaf een brug? Ernaast? Meerdere foto's of juist eentje?
Titel: Re: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: Besselspoor op 08 November 2013, 14:38:14
ik zou op een goed statief meerdere foto's overlappend nemen en dan in de pc aan elkaar maken. Dat kan in bv paint, maar er zijn ook zgn 'stitching' opties in div bewerkingsprogramma's waarmee je panoramafoto's kunt samenstellen. Overigens vindt je met de zoekopties stitching en panorama al heel veel fraais op bv Flickr.com
Titel: Re: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: Wim1969 op 08 November 2013, 15:38:41
moeilijk om goed te maken, als zoiets je goed lukt.. ik ben benieuwd naar het resultaat, succes in elk geval (y)
Titel: Re: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: ivanzon op 08 November 2013, 16:06:52
50mm equivalent lens (crop factor gebruiken, bij aps-c kom je op 35mm uit). Dan 180 of meer rond op statief en flinke lading overlappende foto's nemen. Die laat je door Hugin aan elkaar plakken, waarbij je dan allerlei dingen kan aanpassen aan de projectie. Is wel handig om op bijvoorbeeld 50, 100 en 150cm een rondje te schieten want dan heb je verticaal wat extra speling



Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk
Titel: Re: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: rene w. op 08 November 2013, 21:02:54
Handig uitprint site volg instructie's en je achtergrond komt als pdf
naar je toe.

http://www.blockposters.com/
Titel: Re: Eigen achtergrond fotograferen en gebruiken
Bericht door: Martijnstein op 09 November 2013, 11:21:24
Ik maak dit soort panoramas met een goede spiegelreflex op een statief en laat de foto's vervolgens aan elkaar plakken door een goed grafisch programma.

Het is belangrijk om foto's voor ongeveer de helft te laten overlappen.
Een statief is essentieel als je een mooie horizontale collage van foto's wilt.
Ga op een dag dat het licht goed is. 's Ochtends vroeg en 's avonds zal de laagstaande zon lange, ongewenste slagschaduwen veroorzaken die rare contrasten kunnen veroorzaken. Ideaal zou zijn om dezelfde panrama op verschillende momenten van de dag en verschillende weersomstandigheden te maken. Het ligt er natuurlijk ook aan wat het seizoen op je baan is. Als je baan zomer is moet je nu geen foto's gaan maken. Onnodig om te zeggen dat je niet tegen de zon in moetfotograferen.
Gebruik een goed grafisch programma dat niet alleen de foto's naast en over elkaar heen legt, maar de beelden ook vervormd en de kleuren mixt zodat je panorama één geheel lijkt. Zelf gebruik ik Photoshop. [urlhttp://www.cs.bath.ac.uk/brown/autostitch/autostitch.html]Autostitch[/url] is een goed gratis alternatief.
Ik zou het laten uitprinten van een rol papier in een printershop oid, veel mooier dan zelf met een inkjet printertje aankloten qua knippen en plakken. Dat is goedkoper danje zou denken, je kan altijd eerst even informeren wat de prijs is.

Veel suc7, ik ben benieuwd naar het resultaat. Welke brug ga je fotograferen?