BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Hans Reints op 06 May 2010, 10:45:38
-
MIDDELBURG - ProRail heeft geluidsmaatregelen voor de spoorlijn in Goes ter inzage gelegd, waarvan nu al vaststaat dat die nooit zullen worden uitgevoerd. In de stukken van ProRail wordt uitgegaan van de aanleg van geluidsschermen, terwijl ProRail met de provincie, Verkeer en Waterstaat, de gemeente Goes en Zeeland Seaports overeenstemming heeft over de aanleg van een betonnen bak op maaiveldhoogte.
Gedeputeerde Harry van Waveren vindt het op zijn zachtst gezegd 'buitengewoon merkwaardig en ook gewoon niet goed. Ik dacht dat we iets afgesproken hadden.'
Van de kant van ProRail verwijst woordvoerder Rob Hageman naar procedures. Volgens hem is ProRail wettelijk verplicht de meest doelmatige oplossing (zo veel mogelijk geluidsreductie voor zo weinig mogelijk geld) in procedure te brengen. Dat inmiddels overeenstemming is bereikt over een andere oplossing - de betonnen bak - doet daar niets aan af. Vervolgens kan daar in zienswijzen op gereageerd worden en dan komt volgens Hageman de betonnen bak aan de orde.
Van Waveren vindt het vreemd dat de provincie nu een zienswijze moet indienen, terwijl er overeenstemming bestaat over de bak. Dat betekent volgens hem ook dat mensen nu niet kunnen reageren op het alternatief van de betonnen bak, want dat ligt niet ter inzage. De gedeputeerde vindt dat niet correct: "Zo ga je ook niet om met maatschappelijke partijen als de gemeente en de provincie."
Ook Goes is niet blij. Het college van B en W heeft al een brief aan de gemeenteraad gestuurd om de kwestie uit te leggen. Wethouder Loes Meeuwisse: "We hebben op 15 april ProRail er nog op gewezen dat ze de betonnen bak mee moesten nemen in de stukken die ze ter inzage leggen. dat hebben ze niet gedaan. Dit kan verwarring geven."
Het ontwerp-geluidsaneringsprogramma 'Zeeuwse Lijn' dat ProRail ter inzage gelegd heeft, is te zien bij de gemeenten Goes, Kapelle en Reimerswaal. Iedereen kan zienswijzen insturen tot en met 9 juni. ProRail houdt woensdag 19 mei in het dorpshuis in Krabbendijk en donderdag 20 mei in Terminus in Goes informatiebijeenkomsten, steeds om 19.30 uur. www.prorail.nl/zeeuwselijn
bron: PZC van vandaag
-
Het lijkt er op dat Prorail de zaak aan het traineren is.
Geluidsschermen zijn in de betreffende situatie absoluut niet voldoende. Het grootste probleem daar is niet het afgestraalde luchtgeluid, maar grondtrillingen.
Om daar vanaf te raken moet je de spoorbaan acoustisch isoleren van de omgeving, b.v met die betonnen bak, en dat is kostbaar. Bovendien zie ik de bui al hangen; als ze dat idee van de betonnen bak echt gaan uitvoeren zitten we hier in Zeeland niet een maand, maar minstens een half jaar zonder treinverkeer. Daar worden wij niet blij van.
-
Prorail is net zo onbetrouwbaar als de politiek.
In Almere mag de spoorverdubbeling ook niks kosten
en worden de omwonenden opgezadeld met een
geluidsoverlast van heb ik jou daar. :o
Want er komt nu ook goederenvervoer op de Flevolijn.
Ja, er komen geluidsschermen maar wanneer ?
Je moet je als omwonenden verbinden in een sterke vereniging
zodat ze niet om je heen kunnen,
juridisch gezien dan.
-
Prorail is net zo onbetrouwbaar als de politiek.
Mag ik een teiltje?
Daarnaast heb ik een hoog NIMBY-gevoel bij dit alles.
-
Mag ik een teiltje?
wat moet je daar mee?
Jos.
-
Prorail is net zo onbetrouwbaar als de politiek.
en toch trapt iedereen er elke keer weer in door te gaan stemmen, en je wordt besodemietert waar je bij staat.
eric
-
wat moet je daar mee?
Dan kan ik daar even luidruchtig in braken over die opmerking over de onbetrouwbaarheid van de politiek.
Eelco
-
Prorail is net zo onbetrouwbaar als de politiek.
en toch trapt iedereen er elke keer weer in door te gaan stemmen, en je wordt besodemietert waar je bij staat.
Ik zou zeggen: stel je verkiesbaar en verander het politieke landschap! Ik kan je echter al van tevoren vertellen dat dat niet gaat lukken. Dat komt omdat je in de politiek (net als in de echte wereld) onmogelijk iedereen tevreden kunt stellen, gevolg: het is nooit goed... maar of dat de definitie van "onbetrouwbaar" is?
Kan hier geen slotje op of zo? ::)
-
In Almere mag de spoorverdubbeling ook niks kosten
en worden de omwonenden opgezadeld met een
geluidsoverlast van heb ik jou daar. :o
Want er komt nu ook goederenvervoer op de Flevolijn.
Begrijp ik het nou goed dat je langs een spoorlijn bent gaan wonen en je je nu ergert dat er treinen rijden?
- Peter
-
Zullen we het niet over politiek hebben en ons beperken tot modelspoor en gerelateerde zaken? (y)
Voor politieke discussies zijn er al taloze andere forums op internet ;)
en probeer wat je net gegeten hebt in je maag te houden ook als iemand een afwijkende mening heeft, of maak er in ieder geval geen melding van, dan blijft het wel zo gezellig (y)
-
@Peter: Coming to the nuisance heet dat in de rechtseconomie. Zijn boeken vol over geschreven ;D (y).
@Bob: het is een politiek onderwerp, dit draadje, dus we kunnen hier niet reageren zonder het over politiek te hebben. Zoals ik al zei: beter op slot mikken, dit ding 8).
-
Offtopic,
Ik wil geen enkele vorm van geluidswerende maatregelen..
Laat maar lekker door rammelen, heeeerrlijk (y)
Zo, nu weer ontopic.. ;D
-
Juist, dan zie je ook nog eens wat er langsdenderd ;)
Dat is toch veel plezanter dan een enorme damwand in je achtertuin.
Jos.
-
Tja ik kijk natuurlijk ook graag naar treinen maar tijdens het stoomfeest rond Berbra zat ik in een hotel wat vlak naast het spoor stond.(in Rotenburg a/d Fulda :D)
En als er een goederentrein langs kwam dreunden dat flink door. Ook zag en hoorde ik de Stoomstichtingtrein langsrijden en dat is pas echt geweld (y) ::)
Leuk als je daar maar een paar nachtjes hoeft te slapen maar ik kan mij goed voorstellen als je dat dagelijks moet horen/voelen dat je daar niet vrolijk van wordt.
De gewone passagiers trein hoorde je nauwelijks.
-
@Bob: Het went, en ik spreek uit ervaring. Ik heb zeventien jaar op elfhoog langs een stationsspoor gewoond, waar overdag elk uur tien treinen voorbij kwamen (acht personen-, twee goederenvervoer), en 's nachts vier per uur. Als bezoek mij vroeg of ik geen last had van die treinen moest ik altijd even luisteren: oh ja, er komt inderdaad een trein voorbij...
Ik heb ook altijd met het raam open geslapen, aan spoorzijde. Nooit last gehad.
De enige keer dat het me stoorde was om zes uur 's ochtends, als er een goederentrein voorbij kwam net als het radionieuws begon. Ja, toen reden treinen nog precies op tijd.
Groet,
Antoontje.
-
@ Antoontje, dat klopt wat je zegt.
Als je er jarenlang woont dan hoor je het nog niet eens meer.
Het zijn vooral de nieuwelingen die wat van hun Jan komen maken. ;)
Jos.
-
Ik heb tot de Betuwe lijn heel mijn leven langs de haven spoorlijn gewoond, wijk Pendrecht in Rotterdam. In de winter als alles kaal was kon je vanaf het balkon de spoordijk zijn liggen. Van zondag tot zaterdag reden er elke 15/30 minuten treinen langs. Vooral de lange lege treinen rammelde aan alle kanten met alle geluidshinder van dien. Nooit enig probleem mee gehad. En het kon flink tekeer gaan bij het rangeren in de Waalhaven waar ik hemels breed 10 minuutjes van daan woon (ik kom er nooit) Geen geklaag van de bewoners.
Maar tegen woordig klagen ze al als ze bij een station wonen. Ik herinner een beruchte rechtzaak waar een bewoner in Amsterdam wilde dat de NS wat deed aan rangeer geluiden. Zij woonde er maar net.
Ik begrijp dat als je een spoorweg dwars door je tuin aangelegd krijgt niet blij bent. En moet er alles aan gedaan worden om geluidshinder tegen te gaan (bv luchtbanden natuurlijk met plaksetje voor de machinist) Maar ga jezelf in de buurt van een spoorlijn wonen moet je je mond dicht houden.
-
Think of this, als je bij een bestaande spoorlijn gaat wonen: je hebt al een financiƫle compensatie gekregen in de vorm van de huizenprijs: omdat de huizen langs het spoor goedkoper zijn, heb je een mooi huis voor relatief weinig geld. Datzelfde huis was veel duurder geweest als dat spoor er niet had gelegen (ook een element uit de coming to the nuisance-kwestie).