BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Hans Reints op 29 January 2009, 15:15:03
-
29 januari 2009
De Franse staatsspoorwegmaatschappij SNCF verliest in hoog tempo terrein aan de particuliere concurrenten op het Franse spoornet. In november vorig jaar hadden die concurrenten, zoals Euro Cargo Rail (Deutsche Bahn) en Veolia al een marktaandeel van samen 8,3 procent. In november een jaar eerder was dat nog slechts 4,8 procent. SNCF zegt in november het ladingvolume met 16 procent te hebben zien dalen. Ook december was een slechte maand, aldus het concern.
Transport
-
Ik heb altijd het idee gehad dat SNCF nog flink de touwtjes in handen had.
Hoe verhouden deze cijfers zich tot de situatie in NL? Heeft Raillion (ex NS Cargo) een vergelijkbaar percentage of is in NL al veel meer in handen van concurrenten?
Koen
-
Gezien de klantvriendelijkheid van SNCF niet zo verwonderlijk.
Iedere transporteur vermijdt liever Frankrijk als doorvoerland en rijdt liever om dan met SNCF zaken te doen.
Gr.
Eric
-
Het vervoer van Railion is al drastisch teruggelopen. Op RolandRail is daar vast veel meer over terug te vinden. Tel anders voor de grap eens het aantal treinen in de download-TDR! Echt, in Frankrijk gaat nog veel meer gebeuren (en in Belgenland ook wel gok ik zo)
-
Goeie zaak opzich dat de SNCF terrein verliest aan concurenten, word dat land eindelijk eens goed opgebroken voor/door concurentie op het spoor. Nu nog in het reizigers vervoer, vooral daar hoe sneller hoe beter ;)
Groetjes Michiel
-
Om direct maar antwoord te geven op TimTrein,
"Schuldenberg NMBS stilaan onoverkomelijk"
De NMBS kampt stilaan met een onoverkomelijk schuldenprobleem. Dat heeft het Rekenhof gemeld aan het parlement. De schuldenberg blijft immers aandikken en er lijkt geen onmiddellijke oplossing in de maak.
"De NMBS moet al gaan lenen om de rente op haar schuld te kunnen betalen", waarschuwt Jef Van den Bergh, lid van de Kamercommissie Infrastructuur. Op 31 december 2007 bedroeg de schuld van de NMBS om en bij de 3,2 miljard.
(Zie De Lloyd van 28/01/09)