BeneluxSpoor.net forum
Vraag en antwoord => Algemeen => Topic gestart door: Beusi op 27 January 2009, 18:08:46
-
Ik wil op mijn toekomstige baan een fabriek maken met een kleine aanlegplaats voor een boot. Maar ook met een kleine spoor aansluiting. Nu ben ik me rot aan het zoeken geweest, maar kom er niet helemaal uit.
Ik zoek dus een product wat in een fabriek gemaakt wordt, wat zowel per spoor als per boot vervoerd wordt. En het moet een kleinschalige fabriek worden. Het mag ook de aanvoer van grondstoffen zijn die per boot of per trein worden aangevoerd. Dat is om het even.
Dus als je suggesties hebt, plaats deze alstublieft!
-
Kleine machinefabriek mischien een idee?
Harm
-
Vis misschien? Je fabriek kan dan een koelhuis worden. Je kan ook nog denken aan papier of lompen.
-
Houtbewerkings installatie van het spoor? in dordrecht heeft een grote gestaan, werden per zeeschip boomstammen uit scandinavië aangevoerd en verwerkt tot dwarsliggers.
-
Schroot aanvoer per binnenvaart schip en dan een recycle fabriek.
-
Onder je naam staat "Pindakaas is lekker" ..... Dat gaat dus Calvé worden, pinda's erin en grote potten pindakaas eruit !
Sander
-
Een vee voerder fabriekje, zelfs de kleine werden vroeger per boot bevoorraad.En zelfs nu worden de kunstmest korrels nog per boot aan gevoerd.
gr Lammert
-
bedrijven waar het eindproduct per schip en per trein het terrein verlaten ken ik zo niet, maar met aanvoer grondstoffen per schip en afvoer product per trein kan je helemaal de fantasie de vrije loop laten.
In elk geval alle bulkgoederen (olie, kolen, graan, ...) maar ook auto's etc.. Al deze voorbeelden worden in elk geval in Amsterdam West per schip aangevoerd en veel daarvan kan, en gaat, per trein door.
Een andere leuke situatie was in Groningen de Industrieweg, maar dat betrof overslag. Als je geen fabriek maar een overslag toepast worden je mogelijkheden nog groter.
In Hoogezand konden Silenka (glasvezelfabriek, nu PPG) en Kappa (stro-karton) bevoorraad worden met schip en trein. En wat dacht je van een scheepswerf? Suikerfabrieken? In Veendam kan je met containers in de weer, of met cement bij de NedMag.
Groet, Sicco Jan
-
Heeft U even?
- Turbo pompen http://en.wikipedia.org/wiki/Turbopump (http://en.wikipedia.org/wiki/Turbopump).
In gebruik bij grotere fabrieken, energie centrales en veel offshore installatie. Deze worden op maat gemaakt. Staal naar de fabriek en de producten al naar gelang grote via ship of trein naar de Scheepswerf of constructie fabriek.
- Electro motoren http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_motor (http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_motor)
Dankbaar onderwerp. De kleintjes voor modeltreintjes. De joekels voor de echte jongens.
- Verfhttp://en.wikipedia.org/wiki/Paint (http://en.wikipedia.org/wiki/Paint)
Behoord tot de kleine chemische industrie. Half fabrikaten uit hele wereld.
- Diesel motoren http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine (http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_engine)
Zie voor uitleg elektro motor.
- Kolen\graan\bulk goed http://en.wikipedia.org/wiki/Coal (http://en.wikipedia.org/wiki/Coal)
In niet producerende lande komt dit spul per zee-schip en wordt bij grote gebruikers per schip afgeleverd, bij gebrek aan water door treinen en eind distributie met de vrachtwaggel. Een binnenlandse overslag hoeft niet groot te zijn.
- Bouw/Zee zand http://en.wikipedia.org/wiki/Sand (http://en.wikipedia.org/wiki/Sand)
Dit wordt gebaggerd op 'gunningen' en per schip naar de distributie plaats gebracht (haven). Van hier uit in 'kleine' hoeveelheden per vracht auto, of dieper inland per trein. T overladen gebeurt normaal gesproken direct vanuit het schip in de hoog-bunkers, zonder tussentijdse opslag.
- Hout http://en.wikipedia.org/wiki/Wood (http://en.wikipedia.org/wiki/Wood)
Vanuit 'sustainable' wouden in noord Europa, naar de papier molens in of Scandinavie of Nederland en daarna naar de kranten drukkerijen en karton fabriek.
- Containers http://en.wikipedia.org/wiki/Containerization (http://en.wikipedia.org/wiki/Containerization)
Deze moeten ook ooit eens gemaakt worden. Dit soms op kleine schaal voor specifieke doel einden, of grote getalen. Aanvoer ijzer, afvoer containers.
- Algemeen disitributie bedrijf http://en.wikipedia.org/wiki/Transport#Rail (http://en.wikipedia.org/wiki/Transport#Rail)
Aanvoer van willekeurige goederen die naar afnemers worden gedistributeerd (Bananen, Schemerlampen, sex-speeltjes en tegels) Per schip of trein worden de goederen aan de enekant van t pakhuis er in gereden, aan de andere zijde rijden de vrachtwagens naar Neckerman, de Bouw, 't Lampenhuys'. Oh misschien computer onderdelen.
- tja en zo kan je dus nog wel even doorgaan.
- Servies
- Schoonmaak producten
- Pallets
- Kozijnen (klein, groot, belachelijk groot voor een voetbal stadion)
- Prefab beton delen voor huizen bouw.
- Huis Afval, Vuilniswagens, vuil containers naar de AVR.
- Treinen (class 66)
- Kleding katoen in, t-shirts en onderbroekjes eruit (Zeeman).
- Glas (zand, kalk, Sodium carbonaat)
....... pfff
-
Ik wil op mijn toekomstige baan een fabriek maken met een kleine aanlegplaats voor een boot. Maar ook met een kleine spoor aansluiting. Nu ben ik me rot aan het zoeken geweest, maar kom er niet helemaal uit.
Ik zoek dus een product wat in een fabriek gemaakt wordt, wat zowel per spoor als per boot vervoerd wordt. En het moet een kleinschalige fabriek worden. Het mag ook de aanvoer van grondstoffen zijn die per boot of per trein worden aangevoerd. Dat is om het even.
Akzo (de vroegere KNZ) in Hengelo vervoerde zout, chloor en nog wat andere chemicalien zowel per binnenvaart schip over Twentekanaal als per spoor. Bovendien aanvoer van kolen per spoor om de fabriek draaiende te houden....
Industriegebied Kleefse Waard in Arnhem heeft zowel spooraansluiting (al is die tegenwoordig niet meer in gebruik) als een lange kade aan de Rijn. Hier zitten diverse bedrijven, meeste wel in de chemie of aanverwant.
-
Eigenlijk gaat alles per spoor en schip. Met uitzondering van bepaalde gevaarlijke stoffen zoals nucleaire produkten en explosieven die niet per binnenschip mogen worden vervoerd.
Grtz Rob
-
Heel goed bedankt allemaal! Het wordt een kleine fabriek, maar hier kom ik wel mee uit de voeten!