BeneluxSpoor.net forum
Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: Hans van der Burg op 06 January 2009, 13:15:13
-
Ik vroeg me af of iemand mij kan helpen op een hopelijk simple vraag.
Situatie: Spoor N, DCC, Viessmann Decoders, 5233 bezet/terugmelders
Ik heb een vrij grote baan, met sommige lange blokken.
Deze grote blokken worden ingedeeld in 3 secties A, B & C. A is waar gewoon doorgereden wordt, B voor remmen en C voor stoppen.
Nu weet ik dat C de lengte moet hebben van mijn grootste locomotief.
Maar wat ik mij afvroeg is hoe ik nu bepaal wat de lengte moet zijn van mijn remsectie?
En ik neem aan dat deze rem-lengte dan voor alle blokken hetzelfde is in verband met het leren remmen!? A krijgt dan de lengte die overblijft…
Alvast bedankt voor jullie antwoord ;D
Hans
-
ehh
Rij je met koploper?
dave
-
de lengte zal afhangen van welke treinen je rijd.
Rijden er alleen korte lokaalspoor treinen dan kun je met een kortere remweg toe dan wanneer er ook lange/zware goederentreinen rijden.
Je zou dus moeten kijken welke trein de langste remweg zou hebben, en dan kijken wat een realistische remweg voor die trein is.
Groet,
Roelco
-
Nee, ik rij niet met koploper.
op dit moment nog met de Viessmann Commander, alleen voor testen.
Hopelijk volgende maand Ecos met TrainController versie 7.
Bedankt voor de tips.
Dus als ik het inderdaad goed begrijp dan is het zo dat de langste/langzaamste remmende trein de afstand bepaalt.
Een trein die dus sneller/korter remt bereikt dan zijn minimale snelheid voor het einde van deze sectie en rijdt op deze sneheid door tot hij in de stop sectie komt?
-
Hans,
Ik ben zelf van mening dat er geen echte algemene lengtes aan te geven zijn van lengtes. Zoveel mensen zoveel wensen inzake snelheid / massasimulatie en dergelijke. Wat persoon A mooi vindt verafschuwd persoon B.
Ook zou ik je adviseren te raden te gaan bij gebruikers van de centrale/software die jij gebruikt. Zij hebben specifieke kennis en kunnen je waarschijnlijk beter helpen.
Daarom ook een veel gegeven advies: probeer eerst een klein stukje te automatiseren. Dit scheelt voor later heel veel ellende als je jij gehele baan gaat aanleggen/geschikt maken voor automatisch rijden.
Mvg,
Paul.
-
Ik gebruik Train Controller 7.0 Gold en hiermee kun je zogenaamde brake indicators aanmaken (verschillend per rijrichting en per trein). Deze kun je op een willekeurige plek in een blok definieren (in jouw geval ergens in sectie B), TC berekend wanneer een trein deze heeft bereikt en laat de trein dan afremmen.
De trein komt tot stilstand als de eerste geleidende wielen in de stop sectie zijn aangekomen. Ik weet trouwens niet of in de Silver versie brake indicators aangemaakt kunnen worden, maar denk het wel.
Het is dus niet belangrijk wat de lengte van de afremsectie (midden sectie) is. De lengte van de stopsecties moet zodanig worden gekozen dat een trein altijd hierin tot stilstand komt, ook als hij iets doorschiet i.g.v. geen geleidende wielen aan de voorkant.
Mijn stop secties (A en C) zijn ongeveer 36cm groot (h0 schaal). Alles wat tussen A en C zit is de middensectie (of afrem sectie), dus er is altijd volledige detectie van de treinen.
Succes, Rene
-
Top!
Bedankt Rene!
Ik had inderdaad al zitten puzzelen met die indicators :-)
Maar kon niet opmaken dat hij hetzelf uitrekent.
Bedankt voor de goude tip :-)
Hans
-
De verschillende indicatoren die je kunt toevoegen in een blok zijn allemaal puur goud. Je kunt stop, break, speed en action indicatoren toevoegen, allemaal conditioneel te maken of te koppelen aan een dienstregeling, trein, lengte v/e trein, stand van een schakelaar, situatie op de baan, etc etc.
De simulatie mogelijkheden zijn veel meer als ik er van te voren van had verwacht, ik ben erg content met TC 7 Gold.
Rene