BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Arjen52 op 19 July 2023, 08:05:34
-
https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5396766/trein-kosten-treinkaartje-internationaal-verschil
-
Gevalletje SNAFU (https://en.wikipedia.org/wiki/SNAFU) als je het mij vraagt. Nederlands die uitgemolken worden.... :-\
Bas
-
Ik vermoed eerder opgewarmde prak in komkommertijd.
De verschillen tussen het boeken van internationale treinreizen in de verschillende landen zijn al lang bekend. Was trouwens benieuwd hoe het omgekeerd werkt. Heb dus geprobeerd te achterhalen wat een treinkaartje Essen-Dordrecht bij de NMBS kost en dan vergelijken met Roosendaal-Dordrecht bij NS. Ben ik nog niet achter, omdat ik op de NMBS-site via Antwerpen wordt gestuurd. Dat is uiteraard niet erg logisch en ook niet erg goedkoop. Lukt iemand anders dat wel?
De verschillen in binnenlandse treinreizen laten zich moeilijk vergelijken als niet alles kosten worden meegenomen. Subsidies betalen we uiteindelijk ook.
Overigens vorige week in Duitsland rondgereisd en geconstateerd dat formele vertrektijden daar slechts suggesties lijken te zijn, juist bij het 'goedkope' regionale verkeer.
-
Overigens vorige week in Duitsland rondgereisd en geconstateerd dat formele vertrektijden daar slechts suggesties lijken te zijn, juist bij het 'goedkope' regionale verkeer.
Hoi,
Aangezien ik ook in september nog plannen heb... Hoe bedoel je dit?
grtz
nico
-
Dat er best veel vertragingen zijn. Nu is twee weken daar op pad niet echt genoeg voor een goed beeld. Maar mijn dochter reist al enkele jaren in de zomer met een interrailkaart door Europa en die had me al gewaarschuwd voor Duitsland.
Persoonlijk vind ik het op vakantie allemaal niet zo belangrijk. Maar neem overstaptijden beter niet te krap.
-
Ik heb pas mijn treinkaart naar Berlijn bij DB gekocht. Doordat in Duitsland 7% BTW wordt geheven, en in Nederland 21% was ik bij DB goedkoper uit.
Jammer dat ik met mijn weekend vrij bij DB moest betalen tussen Hengelo en grens.
Ik denk dat de eerste stap is om BTW in Europa gelijk te stellen, in ieder geval op internationale dienstverlening. Tevens BTW te heffen op vliegtickets (daar zit geen BTW op).
Tevens zal vergelijkingssites ook handig zijn. Nu bied elk aanbieder alleen hun eigen tickets aan.