BeneluxSpoor.net forum
Vraag en antwoord => Digitaal => Topic gestart door: Eenerspoor op 28 May 2023, 18:53:04
-
Klopt, onderzoek is afgerond. De GST serie is niet geschikt voor gebruik als voeding voor speelgoed. Hij mist inderdaad het zo bekende dubbele vierkantje (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Dubbele-isolatie-645ea2d07bf1f.jpg) dat dubbel geïsoleerd aanduidt.
Gemeten hebben we, dat er zowel een ohmse ( hoog > 10 MOhm ) als een capacitieve verbinding tussen de N, L, PE onderling als tussen deze 3 polen en de GND van de uitgang.
Resultaat is dus, dat je op de GND (min) ca de halve Netspanning meet t.o.v. de ingangspolen L, N, PE. Gewoon gemeten met een normale Multimeter.
Dit is bij gebruik als enige Voeding in het hele systeem geen probleem, zolang je niet rails oid aanraak. Doe je het wel, voel je een lichte prikkeling ;)
Erger is, dat deze verbindingen graag een aard-lus veroorzaken wanneer er meer dan 1 van deze voedingen in gebruik zijn aan de baan. Met name de USB's van de Laptop of PC zijn hiervoor extreem gevoelig.
Tja.... en dan koop je er 10.000 zonder te weten of ze goed zijn... :o ::) dat kan natuurlijk iets met je bedrijf doen :-X
Anyway, de GST serie is dus óók niet zondermeer geschikt.
Eigenlijk kun je alle voedingen gebruiken die dit teken hebben: (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Dubbele-isolatie-645ea2d07bf1f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Dubbele-isolatie-645ea2d07bf1f.jpg)
Zo het er nu op lijkt, zijn de GSM80B15-P1J en GSM80B18-P1J de beste keus (y)
Nou heb ik een DR5000 met zo'n GST60A18-P1J, dus zou ik de halve netspanning op de rails krijgen?
Ik heb ook 2 boosters DR5033 met een instelbare voedingsadapter 15/16/18/19V; het merk staat er niet op, wel het model: 96W. Het symbooltje van dubbel geïsoleerd staat er ook op: (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Dubbele-isolatie-645ea2d07bf1f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Dubbele-isolatie-645ea2d07bf1f.jpg).
Kan ik die gebruiken, samen met de GST60A18-P1J aan de DR5000? Of kan ik beter alle 3 de adapters vervangen?
Mvg,
Henk
-
Heb je een foto van die instelbare voedingen ?
Grtzz,
Karst
-
Is deze duidelijk genoeg?
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-instelbaar-DR5000-Klein-64744ccac482d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-instelbaar-DR5000-Klein-64744ccac482d.jpg)
Mvg,
Henk
-
Bijna ;)
Wat staat er op de bovenkant ? En heeft deze zo‘n schuifje aan de zijkant ?
-
Op de bovenkant staat "Universal AC Adpater".
Aan de zijkant zit een schuifje, een schakelaar, waarmee je de uitgangsspanning in stappen kunt instellen tussen 15 V en 24 V. Die heb ik op 18 V staan.
Mvg,
Henk
-
Hoi,
Ik neem maar even aan, dat dat de originele Digikeijs voeding was ?
Zo ja, dan is dat de voeding die een heleboel ellende veroorzaakte ( Kapotte DR5000 / DR5033, storingen op programmeerspoor etc. ) en door Digikeijs van de markt is gehaald en vervangen door die GST voedingen... Helaas ook niet de goede :'(
Grtzz,
Karst
-
Oei, dan moet ik mijn nog nooit gebruikte digikeijs voeding ook eens bekijken....
-
ook vervangen door een voeding van Nedis ( Nl importeur ) max 15 VDC instelbaar van output 5V tot 15V met 3000mA en op 15V - 2400mA. En 6 verschillende DC connectors waarvan 1a2 passen op de DR5000.
-
Je kunt heel gemakkelijk testen of je voeding veilig is:
1. Neem hem mee naar buiten, doe dit niet binnen
2. Sluit de uitgang van de voeding kort
3. Schakel de voeding in
Is hij goed: Er gebeurt niets. De voeding detecteert de sluiting en schakelt zichzelf af
Is hij niet goed: dan begint de stekker te roken, en te branden. De voeding heeft geen werkende kortsluitbeveiliging en is brandgevaarlijk bij kortsluiting.
In dat geval, weggooien in de prullenbak en niet gebruiken.
Dit is het geval bij tot op heden alle instelbare voedingen van Digikeijs die ik heb getest.
Nu zal je denken, lekker dan vertel je mij om de voeding te vernielen? Nou nee, dat was die al. Maar je kunt dit beter buiten op een veilige manier ondervinden dan wanneer deze onder je Houten modelbaan geplaatst is.
Helaas is dat al diverse keren gebeurt met alle schade van dien.
Dan hebben we nog een andere kwestie met de Regelbare DK voedingen:
De regelaar kan defect geraken. In dat geval stuurt de voeding 35V uit en dat betekend dat alles wat erop aangesloten zit per direct defect zal geraken.
Ook hiervan zijn al diverse meldingen geweest.
Waar dit vandaan kwam kan ik goed uitleggen.
Aan de hand van bovenstaande heb ik begin 2020 een publicatie gedaan aan onze klanten via de nieuwsbrief, nadat het merk mijn bevindingen, en de klachten negeerden en niet ter harte namen.
Ik kwam hierop nadat er bij 3 van mijn klanten brand uit was gebroken op de modelbaan. Na onderzoek en testwerk heb ik geprobeerd de kwestie aan te kaarten bij DK, echter vond ik daar geen gehoor.
De publicatie heeft er toen voor gezorgd dat ze de voedingen stilzwijgend uit de handel hebben genomen. Mijn enige verwijt blijft dat ze toe hebben gelaten dat er geen terugroep actie kwam op deze voedingen. Het bekende doofpot principe.
-
Martin, duidelijke uitleg en dat advies van jou zou ik als bezitter van die bewuste voeding(en) zeker ter harte nemen! :)
-
Ik heb die voeding hier ergens in de bak liggen, gebruik hem af en toe nog wel ergens voor.
Is het ding echt zo prut dat ie linea recta naar de schroot moet?
Als ie niet goed is dan had ie toch geen keurmerk moeten krijgen (KEMA-keur o.i.d.)?
-
Erik, als ik dit lees:
Zo ja, dan is dat de voeding die een heleboel ellende veroorzaakte ( Kapotte DR5000 / DR5033, storingen op programmeerspoor etc. ) en door Digikeijs van de markt is gehaald en vervangen door die GST voedingen... Helaas ook niet de goede :'(
Ging hij bij mij zo de afvalbalk in.... het risico van kapotgaan, brand etc niet eens waard ;)
-
Is deze duidelijk genoeg?
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-instelbaar-DR5000-Klein-64744ccac482d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-instelbaar-DR5000-Klein-64744ccac482d.jpg)
Mvg,
Henk
Het lijkt er sterk op dat het CE symbool op de voeding verwijst naar China Export en niet naar de verplichte CE markering. De vormgeving voor het symbool stemt m.i. namelijk niet overeen met het Europese CE symbool. M.a.w, je hebt er het raden naar aan wat die voldoet/niet voldoet.
-
Hier het verschil:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/CE-markering-china-export-64748bcfdd392.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/CE-markering-china-export-64748bcfdd392.png)
mvg, Erich
-
hmm, dan moest ie maar bij het grofvuil :(
-
Ik weet nog dat ik mijn eerste DR5000 voeding had, ding knetterde al toen ik een telexkoppeling aanzette, en toen ik kortsluiting had op de baan... ik dacht ff dat die ging ontploffen. Voedingen zijn een ding waar je niet op moet bezuinigen :police:.
Ik had ooit bij hackerstore een 9V adaptertje gekocht. Ik wilde hem uit het stopcontact trekken en ik had zomaar alleen de behuizing in mijn handen. Zat ik naar open en blote 230V contacten te kijken. Dat was een China Exportje volgens mij :o
-
Zou het misschien goed zijn om bij wet te regelen dat er alleen voedingen met een keurmerk verkocht mogen worden? Lijkt onderhand een no-brainer...
-
Dat is al geregeld, alleen, hoe Nederlands, dat wordt niet gehandhaafd… :P
-
Vraagje: welke voedingen zijn dan veilig en geschikt voor een geupdate DR5000= YD7001.
Had mijn schuifschakelaar op 16 (16,5)Volt staan, nu teruggezet naar 15 Volt (15,3)
Ik rijdt met iTrain op dubbele 9 meter lange zolder baan met meerdere treinen, tot nu toe (y)
Beetje bang gemaakt voor onbetrouwbare voeding ??? volgens forums.
Wat is advies?
Wil
-
Op dit moment zijn de SGA40E15 of 18 leverbaar. De GSM lijn is helaas nog niet leverbaar. De SGA is gewoon uit voorraad leverbaar.
SGA/GSM= Type voeding
25/40/60 = wattage
E = Stekker adapter
12/15/18 = voltage
Ik ga binnenkort met de importeur zitten om te kijken of er goede alternatieven zijn voor Meanwell gezien dat deze voedingen ook vrij prijzig zijn geworden inmiddels.
Maar dat zal pas na de zomer geregeld zijn denk ik.Hierin laat ik me ook leiden door Karst. Op dit moment weten we dat de SGA en GSM geschikt zijn.
-
Bij de SGA wordt in de CE verklaring ook verwezen naar de EN60950-1. Zoals eerder aangegeven door mij is deze al enige tijd vervangen door een nieuwe norm. Maw, huiswerk nog niet volledig gedaan door de fabrikant. Het gaat dan in deze norm net over de veiligheid. Hoeft geen probleem te zijn maar is niet up to date met wat Europa oplegt.
Met de bemerking dat de safetykeuring voor deze voeding gedaan is volgens EN60950-1 en die is al sinds 20/12/2020 komen te vervallen.
De vervangende norm is EN62368-1. Apparaat mag in de EU niet meer op de markt gebracht worden onder deze norm. Nog wat huiswerk voor Meanwell vrees ik (of de datasheet is verouderd en vraagt om een update of de keuring).
-
Zit er ook een specifiek verschil anders dat het nummer is veranderd?
-
Het is meer dan een nummertje. De EN62368 gebruikt een andere aanpak om ontwerpeisen vast te leggen (adhv risk assesment) en volgens die uitkomst dien je dan het ontwerp van je voeding bij te sturen. Verder zou je ook moeten nakijken of het toepassingsdomein wel afgedekt is. De EN62368 is bvb gericht op audio en video spul (zoals ook de EN60950 hiervoor gebruikt kon worden). De vraag is dus over welk applicatiedomein we het hier hebben? Als de voeding voor huishoudapparaten is dan valt veiligheid onder de EN60335. Elektrische treinen vallen in feite onder speelgoed en daar is de EU Toy Safety Directive van toepassing. Voor elektrische veiligheid moet je dan voldoen aan de EN62115. Als de trafo voor AV toepassingen bedoelt is dan kan je de EN62368 toepassen.
Moraal van het verhaal: het is meer dan kijken of het symbool voor dubbel geïsoleerd op de behuizing staat en het CE symbool zegt enkel dat het in overeenstemming is met de richtlijnen voor het bedoelt gebruik. Welk gebruik moet je dus goed uitzoeken en nakijken bvb door het nalezen van de Declaration of Conformity. Voor de leek is het in principe bijna ondoenbaar om een voeding uit een catalogus te plukken en dan helemaal goed te zitten.
-
Om het nog wat onduidelijker te maken: zelf certificering.
Een bedrijf mag zelf ( niet bij bijvoorbeeld een medical device) een CE verklaring opstellen zonder dat er een notified body ( een door een overheid aangewezen keurings- of testinstituut ) bij komt kijken.
Zolang het bedrijf ( bijvoorbeeld die van mij….) niet gecontroleerd wordt gaat dat goed. Bij wel controle was het bij mij ook wel goed gegaan maar toch.
-
Zelfcertificering mag als er een geharmoniseerde norm is die toegepast kan worden. In vele gevallen is dat ook zo maar niet altijd. Het kan bv zo zijn dat EU regelgeving al van kracht gaat vooraleer de geharmoniseerde norm er is en dan ben je verplicht om (tijdelijk) langs een notified body te gaan. Daarnaast zijn er ook heel wat toepassingen waar je verplicht ben om via een notified body te gaan. Een notified body geeft je heel wat zekerheid echter de volle eindverantwoordelijkheid ligt toch nog bij de fabrikant ( of diegene die het ter beschikking stelt van de eindgebruiker als de fabrikant buiten de EU zit).
-
graag terug naar het onderwerp, deze discussie gaat te ver
-
OK, ik ben overtuigd dat er een andere voeding moet komen, maar kan er iemand gewoon een merk en type nummer geven zonder technische uitleg, die interesseert me deen hol, ik heb 1 DR 5000 en 3 Boosters, die wil ik aan een veilige voeding hangen, waar kan ik naar zoeken. Ik heb op Mean well gezocht, maar dan krijg ik zillion soorten en modellen. Een type nummer zou welkom zijn, en er wordt gezegd dat een Mean Well stervens duur is, in welke orde zit ik dan? 50€ 100€ 150€ ???? Het moet geen Mean Well te zijn, als het maar veilig is en als ik er alles kan op aansluiten ben ik tevreden.
mvg
Dirk
-
SGA60E18 of SGA40E15.
Gebruik je deze zoektermen in onze webshop vind je ze direct.
-
OK, ben weer wat verder, maar bestaan er geen voedingen waar he verschillende toestellen aan hangt? Op mijn 3d printer zit zo'n voeding, Dan moet ik maar 1 toestel plaatsen en daar meerdere verbruiker aan hangen, Met jou oplossing moet ik weer 4 stuks plaatsen, met zo'n multi uitgang blok heb ik er maar eentje nodig. Geen idee of dat bestaat, maar ik vermoed van wel.
ik bedoel zoiets:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/multiple-output-power-supply-250x250-6475d3d132bf2.webp) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/multiple-output-power-supply-250x250-6475d3d132bf2.webp)
Dirk
-
En de gembird universal adapter NPA-AC1-GS 90W?
-
En de gembird universal adapter NPA-AC1-GS 90W?
Da's ( of beter: lijkt als 2 druppels op) de dure versie van de DK voeding...
-
...ik heb 1 DR 5000 en 3 Boosters, die wil ik aan een veilige voeding hangen
Dan moet ik maar 1 toestel plaatsen en daar meerdere verbruiker aan hangen, Met jou oplossing moet ik weer 4 stuks plaatsen, met zo'n multi uitgang blok heb ik er maar eentje nodig.
Dat is de beste manier om je Boosters en voor het LocoNet van je DR5000 om zeep te helpen.... ==> Elke Booster/Centrale zijn eigen, dubbelgeisoleerde netvoeding. De enige manier om geen "Common Ground" te introduceren in een H-Brug omgeving.
Grtzz,
Karst
-
OK, als jij het zegt geloof ik het wel, dan ga ik op zoek naar 4 stus.
thnx.
Dirk
-
Hoe zit het nou met deze voeding:
https://www.digikeijs.com/nl/meanwell-18-volt-3-amp.html
Is dat nu een goede of slechte? Die heeft namelijk geen schuifregelaar om de output aan te passen. Ik heb deze destijds gekocht bij Digikeijs direct omdat hun toen met hetzelfde verhaal kwamen als Yamorc nu, onze voeding is goed en de rest is troep en gevaarlijk.
Edit: Nu ik me zo bedenk, heb ik inderdaad geregeld dat ik iets voel prikken bij het aanraken van de rails... Ik dacht dat ik zelf statisch was ofzo.
-
Als je eens bij alkmaar in de buurt ben op een donderdag moet je eens gaan kijken bij de MSA. Als je bij ons gelijktijdig de alkmaarbaan rails en de hoogovenbaan rails aanraakt, dan krijg je pas een opdoffer :-X ::) Dan snap je wel waarom je dubbelgeïsoleerde voedingen wilt hebben ;D
-
Hoe zit het nou met deze voeding:
https://www.digikeijs.com/nl/meanwell-18-volt-3-amp.html
Is dat nu een goede of slechte? Die heeft namelijk geen schuifregelaar om de output aan te passen. Ik heb deze destijds gekocht bij Digikeijs direct omdat hun toen met hetzelfde verhaal kwamen als Yamorc nu, onze voeding is goed en de rest is troep en gevaarlijk.
Edit: Nu ik me zo bedenk, heb ik inderdaad geregeld dat ik iets voel prikken bij het aanraken van de rails... Ik dacht dat ik zelf statisch was ofzo.
Is dat deze voedingsadapter?
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-DR5000-647702429dec1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voedingsadapter-DR5000-647702429dec1.jpg)
Mvg,
Henk
-
Die heeft wel een EU certificering zo te zien.
-
Maar geen dubbele isolatie.
Dit is de adapter waarover Karst in eerdere berichten schreef.
-
Die heeft wel een EU certificering zo te zien.
CE symbool geeft (enkel) aan dat het apparaat conform is aan de eisen van het bedoelt gebruik. Voor wat je die dan mag gebruiken staat er niet op en vind je terug in de documentatie van de fabrikant en/of declaration of conformity. Zelfde met het VDE keurmerk. Betekent dat de fabrikant de moeite gedaan heeft om het aan te bieden bij VDE en ook geslaagd is voor de relevante testen van het bedoelt gebruik. Dat is een verdienste op zich echter vertelt je niets over waarvoor je het mag gebruiken.
-
Vandaag deze voeding binnengekregen.
Zo te zien wel dubbel-geisoleerd. Beetje slordig dat ik geen netsnoer kreeg meegeleverd. Had ik waarschijnlijk apart moeten bestellen.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voeding-647a07dc700cc.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2023/Voeding-647a07dc700cc.jpg)
//Arthur
-
Zeker weten heren?
Is dit het CE keurmerk voor de Consumer Electronics, of voor de Chinese Export?
Beide gebruiken namelijk een verdacht veel op elkaar lijkend CE.
-
CE: Zie post #190
-
Dit is de juiste voeding. Wel mooi dat je hem al hebt, bij staan ze nog in Backorder bij de importeur.
De GSM is een medische voeding, een desktopvoeding met de galvanische scheiding. En het is een officiële Meanwell.
-
Arthur heeft een GSM60B18-P1J maar Karst noemde op 12-5 een GSM80B18-P1J
Die 60 is zo te zien leverbaar. Over de 80 kan ik helemaal niets vinden... tikfout of een nog niet uitgebracht type?
-
@Karst & Martin: dank dat jullie je kennis delen en aangeven welke voeding goed is.
Ik koop al jaren voor alles kwalitatieve hoogstaande voedingen en heb daar nooit op bezuinigd. Doe ik ook niet als ik bijvoorbeeld een pc samenstal en daar steek ik dan ook de nodige research in. Soms is het dan ook even lastig om daar de juiste weg in te vinden.
Deze voeding heb ik gevonden in een grote online elektronica retailer en daar zijn ze ruim voorradig. Toen ik hem kocht > 50 stuks.
//Arthur
-
Hoi Naamgenoot
Je mag net stelen :police: "een pc samenstal" ;D ;D
Groetjes
Arthur
-
Je mag net stelen :police:
Nu wordt het verwarrend. Mag het net wel of niet? ;P
-
;D ;D
Groetjes
Arthur
-
Dan wordt de hobby wel een stuk goedkoper 😂
-
Vandaag even mijn Digikeijs voeding DR60710-M-USB met officieel (europa) CE logo getest.
De uitgang kortgesloten en dan kijken wat er gebeurd (buiten).
Het was niet zo drastisch dat de fik er meteen inging.
De temperatuur in de plug werd langzaam warm, net als het kastje zelf. Maar een halve minuut later was het kastje nog steeds handwarm en de plug was nog vast te houden.
Bij het volle vermogen had ik dat warmer verwacht.
Ik heb het dus niet voor een langere tijd getest. Maar feit blijft dat er stroom bleef lopen, ondanks de kortsluiting. Ik denk dat ik wat verdere testjes ga doen onder belasting..
-
Met welke diameter draad heb je de sluiting gemaakt?
-
Met welke diameter draad heb je de sluiting gemaakt?
Is dat van belang dan?
Groetjes
Arthur
-
Yep, kortsluitstromen worden beperkt door de weerstand van de geleiding. Dot zet zich om in energie en dus warmte.
Een draadje 0,2 zal sneller opgroeien, dan een 2,5 mm.
Zelf gebruik ik 0,75 als kortlsuitdraad.
-
Dus je wil de voeding maximaal belasten?
Neem betonijzer ;D
Als vopper, zeker niet binnen doen en dan nog met de nodig voorzichtigheid
Groetjes
Arthur
-
Dat sowieso niet.
Het is wel leuke materie waarom de ene voeding ontbrand, en de andere enkel warm wordt. Heb hier inmiddels zo'n 40+ voedingen getest. Het merendeel begon de stekker weg te smelten, bij sommigen ontstond er echt een vlam.
Heb er weinig gehad die enkel warm werden zoals hierboven omschreven.
Opzich niet heel boeiend hoor, feit blijft dat er geen kortsluitbeveiliging aanwezig is in die voedingen. En zijn ze daarom al brandgevaarlijk.
-
Gewoon een fuse?
Groetjes
Arthur
-
Kortgesloten met een ouderwets 220V netsnoer, exacte diameter heb ik even niet, maar eerder 2 mm dan 1 mm ;-) aanvulling: 1 mm, ik schatte te hoog in…
Even voor de zekerheid, die 40 voedingen waren zowel met China Export als CE kenmerken?
-
Ik heb alleen China Export en nep CE gezien. De voedingen met een lijkend CE keurmerk hadden geen certificaten ter inzagen. Althans op mijn verzoeken werd door DK geen gehoor gegeven toen. Het printen van een CE wil niet betekenen dat die er ook aan voldoet.
Daar is in 2020 volgens mij hier ook een hele discussie over geweest.
-
Die discussie zag ik toen ook op het n spoor forum. Alleen de ‘eind conclusie’ had ik toen niet meegekregen. Alleen dat er twee versies waren, waarvan China Export slecht was. En ik had dat probleem niet want ik had wel CE :P..
Maar die gaat er dus ook uit..
-
Ik weet dat er twee versies geweest zijn. De versies uit het begin hadden wel de juiste beveiliging en een lijkende CE logo. Echter geen certificaat waarmee Digikeijs kon aantonen de verantwoordelijkheid als importeur voor de regelgeving op zich zou nemen.
Ik heb geen tijdlijn kunnen ontdekken tussen voedingen met en zonder beveiliging. Nog los van het risico op een defecte regelaar.
Daarom is mijn advies eigenlijk eentonig, gewoon niet gebruiken deze voedingen.
-
Om even hier even op in te haken.
Zelf gebruik ik de DR 5000 in comminatie met 3 DR 5033 boosters.
Waarbij ik allemaal de DR 60710 gebruikte als voeding.
Aangezien ik deze geruchten overal hoor en lees.
Heb ik ze inmiddels alle 4 preventief vervangen voor 18V Mean Well voedingen.
Om een hoop ellende en brand te besparen in de toekomst.
Mischien een idee om kortsluitproeven met die DR 60710 voedingen te laten doen door de Dekra (wat vroeger Kema was) om te kijken wat hun bevindingen zijn.
Dan kunnen ze wettelijk worden afgekeurd eventueel.
-
Wat heeft die "wettelijke"afkeuring nog voor zin? Digikeijs zal ze niet meer verkopen ;D
De gebruikers van dit type voeding zijn weliswaar via dit forum gewaarschuwd, maar hoe wil je anderen bereiken die dit forum niet lezen?
Of is het om Dekra aan het werk te houden? Ik denk dat die wel andere prioriteiten hebben.
-
Omdat het probleem toch hardnekkiger is dan gedacht, ik heb enorm veel vragen, mails en telefoons gekregen van bezorgde gebruikers. Het blijkt nu dus dat er nog veel gebruikers zijn met brandgevaarlijke voedingen die zich van geen kwaad bewust zijn.
We hebben daarom besloten om de beelden van onze testen uit 2020 vrij te geven, in de hoop dat men gewaarschuwd kan worden voor de gevaren van het gebruiken van niet goedgekeurde voedingen zonder beveiligingen.
Hier vind u het filmpje:
https://youtu.be/xYV-M2JXvk0
-
Op mijn voeding (vaste spanning 19 volt) staat het nummer YYF-ADP190-474
Heeft een origineel C E merk en dubbel geïsoleerd teken , RoHS .
Maar ik kan nergens een lijstje vinden of die nou wel of niet goed is .
-
Als ik me niet vergis zijn dat goede voedingen. Het gaat echt om de voedingen met het schuifje aan de zijkant.
-
Met de kans om weer een totale informatie oorlog of overflow te ontketenen wil ik toch wat vragen over het fenomeen Dubbel geïsoleerd (edit: oorspronkelijk dubbel geaard geschreven, dat is fout) en 'randgeaarde' voedingen.
Wat is nu het verschil, waar is dit goed voor en wat is het risico wanneer ik een rand geaarde voeding, op een randaarde stopcontact aansluit?
Hoog gevoelige (???) apparatuur, zoals bijvoorbeeld mijn DELL laptop en mijn Mac Book zijn ook voorzien van een voeding met randaarde (middels de C13 apparatenstekker).
Waarom kan zoiets dan niet op 'speelgoed'? De DELL heeft overigens een USB-C aansluiting om te laden maar zal in dit verhaal niet relevant zijn.
Toelichting, ik heb een aantal Boosters van LDT en die hebben meegeleverd gekregen een laptopvoeding met randaarde c13 aansluiting
(https://image.allekabels.nl/image/1164341-0/apparaatsnoer-c13-lengte-7.5-meter.jpg)
-
..... Dubbel geaard en 'randgeaarde' voedingen.
Je bedoelt dubbel geïsoleerd.
-
Je hebt gelijk, dus in de tekst aangepast.