Google+
Doel:€250.00
Donaties:€199.89

Per saldo:€-50.11

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 25-02-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nederlandse handleiding Roco ASC-2000 door treinoloog
Vandaag om 13:43:07
Heinrichsheim am Dachboden door tuurtje
Vandaag om 13:34:10
Rail 2017 Houten (incl. nabespreking) door Leo_H
Vandaag om 13:33:33
Lima koploper, elektrisch probleem, geen spanning naar motor door Te 2/2
Vandaag om 13:32:16
Modeltrein Expo On Traxs 2017 (10/11/12 Maart); de deelnemers! door Sven
Vandaag om 13:23:40
Wieldiameter NS rijtuigen door robin binsbergen
Vandaag om 13:19:08
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Sven
Vandaag om 13:17:10
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Hans van de Burgt
Vandaag om 13:08:47
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door william_2
Vandaag om 13:07:13
Spoor 0. Bunkerdiorama met smalspoor door FritsT
Vandaag om 12:44:00
Langdorf (h0 : 340 x 100) door Timo
Vandaag om 12:40:13
Stadtstrecke in spoor 1 door Ferry As
Vandaag om 12:39:38
Vraag mbt digitaal herintreding / digitaal beginnen door Ben
Vandaag om 12:37:53
S-DEC-4-DC-G decoder niet meer programmeerbaar door Timo
Vandaag om 12:26:11
Baanplan HO 3.6 x 3.1 FL Profi Hulp gezocht Ivo door De eerste Ivo
Vandaag om 12:25:38
Materieelbespreking Artitec plan U door Bastaard
Vandaag om 11:55:51
Messing aan kunststof lijmen door Ponytail
Vandaag om 11:50:31
Een stukje Odsherreds Jernbane (OHJ) door bollen neus
Vandaag om 11:33:57
Digikeijs DR5000 - bezetmelding werkt niet goed door Ton van W
Vandaag om 11:25:20
Geluidsoverlast voorkomen, spoor 1, zelfbouw wissels en rails door HJ
Vandaag om 11:01:01
Zimo MX649R met lampjes op de SUSI-aansluitingen - check gewenst! door Timo
Vandaag om 10:59:20
z21 draadloos laten communiceren met router van thuisnetwerk door Dirk J
Vandaag om 10:32:43
Een nadere kennismaking met TCM door FHJ Seller
Vandaag om 10:20:02
IJmc oftewel IJmuiden Casembrootstraat door DE-II
Vandaag om 10:16:30
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Pauw Gauwes
Vandaag om 09:58:18
Caledonian Sleeper anno 2016 door Hendrik Jan
Vandaag om 09:33:02
De bouw van Amsterdamse wagens door m-re
Vandaag om 09:20:14
Sprog software installeren door AlbertG
Vandaag om 08:47:22
Brandsma bouwt in HO door Dennis1984
Vandaag om 08:27:34
BNLS-Module: "Backwater Goods Yard" door nighttrain1
Vandaag om 08:22:09
  

Auteur Topic: Nu nog beginnen met Twin-center?  (gelezen 4475 keer)

Haarlems Spoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 261
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #15 Gepost op: 10 januari 2017, 21:35:04 »
@bastaard " ding is nu bijna 20 jaar op de markt. En een USB aansluiting ontbreekt"

Daarvoor kun je een RS323 to USB converter (kabel) gebruiken. Mocht dit nodig zijn om in de toekomst bijv. met koploper-programma i.c.m. PC te gaan rijden.   
Groet;
Jeroen

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 660
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #16 Gepost op: 10 januari 2017, 21:38:19 »
Karst,  hoe kies ik dan de functies hoger dan 8?

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9115
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #17 Gepost op: 10 januari 2017, 21:39:38 »
Ook daar zijn betere oplossingen voor: http://rosoft.biedmeer.nl/Webwinkel-Product-78652967/USB-LocoNet-Interface.html

Ik weet natuurlijk niet hoeveel de startset is afgeprijsd, maar voor deze 35 Euri extra heb je best een state of the art LocoNet systeem, waar je jaren mee vooruit kunt. Of het moet zijn, dat je ideeen hebt om je baan via je smartphone of tablet te gaan besturen... ;)


Grtzz & suc6,

Karst

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9115
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #18 Gepost op: 10 januari 2017, 21:44:08 »
- Loc kiezen zoals normaal (#Lok + loknummer)
- #Lok en nog een keer #Lok,
- de TC laat dan F.... zien,
- tik via keyboard het functienummer in en druk op <enter>
- dan wordt de huidige stand getoond,
- met de + en - knoppen is de stand te wijzigen


Grtzz,

Karst

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 660
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #19 Gepost op: 10 januari 2017, 21:46:40 »
Geweldig. Nooit geweten. Ik ga het binnenkort eens proberen. Dank je!

Gr. Frits

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk


Kassenbarg

  • Offline Offline
  • Berichten: 205
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #20 Gepost op: 10 januari 2017, 21:51:02 »
Ik weet nog een nieuw startset voor 500 euri te koop maar dat is wat te gortig voor me.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7450
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #21 Gepost op: 10 januari 2017, 22:17:45 »
Had,

Met Firmware update 2.0 functies tot 65535... ;)

Verder nisk mis met een twincenter. Gewoon een mooie LocoNet centrale. Het enige is, dat de wisseldefinitie wat 'gewoehnungsbeduerftig' is.

Het TC werkt met een speciale mapping voor magneetartikelen.



Niet na, en met de upgrade naar 2.0

Verder prima centrale gewoon doen. USB-LocoNet interface eraan en de centrale kan nog jaren mee.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9115
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #22 Gepost op: 10 januari 2017, 22:27:08 »
Je bedoeld de wissels Wim ?

De funkties werken zeker weten wel, wit het ook niet meer,  daarom eerst geprobeerd ;)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7450
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #23 Gepost op: 10 januari 2017, 23:10:33 »
Yep de wisseladressering zelfde als met de IB.

Funktionen (ausführliche Beschreibung ist auf der CD enthalten):

 Fortlaufende Adressen von Weichen und Signalen

Das TWIN-CENTER kann wahlweise so eingestellt werden,

dass Adressen von Weichen und Signalen automatisch

fortlaufende Anschlüsse an Magnetartikeldecodern verwenden.

Das Zuordnen von Adressen zu Ausgängen von Magnetartikeln

entfällt.

Groetjes
« Laatst bewerkt op: 10 januari 2017, 23:13:50 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 781
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #24 Gepost op: 11 januari 2017, 09:10:28 »
Het zijn goede centrale's en zeker met loconet kun je nog jaren vooruit.

Een nadeel is en blijven zowel de druk- als de draaiknoppen. Werken een tijd goed, maar op een gegeven moment doen ze niet meer wat je wilt. En dan moet hij via Hobbytime gerepareerd worden.

Als je gebruik wil maken van de computer en de centrale alleen een doorgeef luik is, is dit geen probleem.

Je kunt ook via een app op je telefoon of tablet een locomotief besturen.
H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

tijgernootje

  • Offline Offline
  • Berichten: 7084
  • Treinen ontsporen niet,dan ligt de rails verkeerd
    • treinen foto's 1 op 1 zowel modern als museum spul
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #25 Gepost op: 11 januari 2017, 12:54:08 »
Druk en draaiknoppen zijn een nadeel ?
In dat geval zijn een multimuis,een z21,een pc met koploper en toetsenbord,feitelijk ook je telefoon(onder het touch scherm zitten immers ook "knoppen" ) en al het overige met knoppen ook niks.
ALLES wat je gebruikt slijt,daar ontkom je niet aan,e.e.a. is afhankelijk van de kwaliteit van het product alsook van hoe vaak het word gebruikt  ;)
Wat zou iemand trouwens weerhouden om een IB of TC open te schroeven en het vuil weg te halen zodat dat in elk geval geen problemen meer kan opleveren ?
(want minuscuul vuil wat tussen knoppen gaat zitten is ook een mogelijke reden dat iets dienst weigert)

eric10nl

  • Offline Offline
  • Berichten: 781
    • OV Website
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #26 Gepost op: 11 januari 2017, 13:08:39 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

H0 (Fleischmann Profi), IB, Loconet, S88 en I-train

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 660
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #27 Gepost op: 11 januari 2017, 18:49:10 »
ik bedoel voornamelijk de knoppen van de IB / TC.

Het openen van bovengenoemde apparaten is bijna niet mogelijk.

Wij hebben echt een technisch persoon op de treinenclub, maar die brand zelf zijn vingers er niet aan.
Dus opsturen is de enige optie. Daarna gaat het weer een hele tijd goed.

http://www.ollismodellbahnseite.de/intellibox.htm

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 824
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #28 Gepost op: 11 januari 2017, 19:41:57 »
Hi All,

Ik heb mijn TwinCenter al meer dan 10 jaar en ben er gewoon heel tevreden over, zeker in combinatie met Koploper. Als er dus een goedkope startset is gewoon doen.
De vrije wisseladressen vind ik zelf erg makkelijk. Je kunt de wissels overal op aansluiten en toch een nette schakel volgorde houden. Mijn testwissel heeft adres 99 en ik heb gelukkig geen 25 decoders nodig.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7450
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Nu nog beginnen met Twin-center?
« Reactie #29 Gepost op: 11 januari 2017, 22:31:17 »
Nu Dirk, niemand heeft die nodig ook niet de gebruikers van de Twin-Center zonder upgrade. Ik denk dat jij het niet helemaal begrepen hebt en wat zaken voor je zelf door elkaar haalt of het erg moeilijk maakt voor andere gebruikers die meelezen.

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net